Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Juoksulenkki kuvituskuva

Urheilijana Turun AMK:ssa

Oletko SM-tasoinen tai maajoukkuetasoinen huippu-urheilija? Turun AMK:n ja Turun Seudun Urheiluakatemian välille on solmittu kirjallinen kumppanuussopimus. Huippu-urheilija voi saada Turun Seudun Urheiluakatemian kautta tukea valmentautumiseen tutkinto-opintojen ohessa.

Meillä voit yhdistää AMK-opinnot joustavasti urheiluun Turun Seudun Urheiluakatemian kautta. Kupittaan kampusalueen kehitys luo hyvät edellytykset opintojen ja urheilun yhdistämiselle Kupittaan urheilupuiston palveluiden välittömässä läheisyydessä.

Turun Seudun Urheiluakatemia on oppilaitosten, urheilijoiden, urheilun lajiliittojen, Turun kaupungin ja urheilun tukipalveluja tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto. Urheiluakatemia toimii yhdessä muiden urheiluakatemioiden ja Suomen Olympiakomitean kanssa.

Turun Seudun Urheiluakatemian jäseneksi voi hakea kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä haussa. Lue lisää osoitteesta urheiluakatemia.fi

Urheilun ja opintojen yhdistäminen

Huippu-urheilukoordinaattori Mika Korpela urheiluakatemiasta tarjoaa korkea-asteella opiskeleville urheilijoille henkilökohtaista ohjeistusta opiskelun ja urheilun yhdistämisestä.

Korkea-asteella opiskelevat urheilijat on jaettu kolmeen ryhmään urheilullisen tason perusteella:

  1. Suomen Olympiakomitean tukiurheilijat, aikuisten KV-edustus virallisissa lajiliiton kilpailuissa (olympialaiset, MM- ja EM-kisat sekä joissakin lajeissa KV-avoimet kilpailut)
  2. Aikuisten tai Nuorten SM-mitali. Kategoriassa on lajikohtainen kriteeristö.
  3. Kansallinen taso.

Urheiluakatemia järjestää valmennusta korkea‐asteen urheilijoille 3 x vko. Valtaosa huipulle tähtäävistä urheilijoista käyttää valmennusta säännöllisesti, osana kokonaisharjoitussuunnitelmaa. Osalla lajeista valmennus on järjestetty lajiliiton tai seuran toimesta (joukkuepalloilu). Urheiluakatemia toimii tällöin koordinoivana tahona.

Urheiluakatemiassa urheilevat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat, akatemian tasoryhmissä 1 ja 2, ovat oikeutettuja käyttämään urheiluakatemian tarjoamaa valmennusta vapaasti valittavissa opinnoissa, enintään 30 op. Tämä koskee kaikkia Turun AMK:n AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia (neuvoteltavissa sosiaali- ja terveysalan opinnoissa).