Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.1.2020
Juoksulenkki kuvituskuva

Urheilijana Turun AMK:ssa

Oletko SM-tasoinen tai maajoukkuetasoinen huippu-urheilija? Turun AMK:n ja Turun Seudun Urheiluakatemian välille on solmittu kirjallinen kumppanuussopimus. Huippu-urheilija voi saada Turun Seudun Urheiluakatemian kautta tukea valmentautumiseen tutkinto-opintojen ohessa.

Meillä voit yhdistää AMK-opinnot joustavasti urheiluun Turun Seudun Urheiluakatemian kautta. Kupittaan kampusalueen kehitys luo hyvät edellytykset opintojen ja urheilun yhdistämiselle Kupittaan urheilupuiston palveluiden välittömässä läheisyydessä.

Turun Seudun Urheiluakatemia on oppilaitosten, urheilijoiden, urheilun lajiliittojen, Turun kaupungin ja urheilun tukipalveluja tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto. Urheiluakatemia toimii yhdessä muiden urheiluakatemioiden ja Suomen Olympiakomitean kanssa.

Urheilun ja opintojen yhdistäminen

Huippu-urheilukoordinaattori Mika Korpela urheiluakatemiasta tarjoaa korkea-asteella opiskeleville urheilijoille henkilökohtaista ohjeistusta opiskelun ja urheilun yhdistämisestä.

Korkea-asteella opiskelevat urheilijat on jaettu kolmeen ryhmään urheilullisen tason perusteella:

  1. Suomen Olympiakomitean tukiurheilijat, aikuisten KV-edustus virallisissa lajiliiton kilpailuissa (olympialaiset, MM- ja EM-kisat sekä joissakin lajeissa KV-avoimet kilpailut)
  2. Aikuisten tai Nuorten SM-mitali. Kategoriassa on lajikohtainen kriteeristö.
  3. Kansallinen taso.

Urheiluakatemia järjestää valmennusta korkea‐asteen urheilijoille 3 x vko. Valtaosa huipulle tähtäävistä urheilijoista käyttää valmennusta säännöllisesti, osana kokonaisharjoitussuunnitelmaa. Osalla lajeista valmennus on järjestetty lajiliiton tai seuran toimesta (joukkuepalloilu). Urheiluakatemia toimii tällöin koordinoivana tahona.

Urheiluakatemiassa urheilevat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat, akatemian tasoryhmissä 1 ja 2, ovat oikeutettuja käyttämään urheiluakatemian tarjoamaa valmennusta vapaasti valittavissa opinnoissa, enintään 30 op. Tämä koskee kaikkia Turun AMK:n AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia (neuvoteltavissa sosiaali- ja terveysalan opinnoissa).

Miten haet Turun Seudun urheiluakatemiaan ja Turun AMK:iin?

Hakeminen Urheiluakatemiaan korkea-asteella opiskellevalle  urheilijalle tapahtuu erillisellä hakemuksella. Ennen hakulomakkeen täyttämistä tutustu siihen, mitä urheiluakatemia sinulle tarjoaa ja mihin urheilijana sitoudut. Hakuaika urheiluakatemiaan on jatkuva. Urheiluakatemian jäsenyys myönnetään vuodeksi kerrallaan ja on urheilijalle maksuton.

Turun ammattikorkeakouluun haetaan kevään ja syksyn yhteishauissa. Tutustu  koulutuksiin  ja hakuohjeisiin. Lisäksi meillä järjestetään liiketalouden tradenomikoulutusta monimuoto-opintoina, jossa voi profiloitua urheilujohtamiseen.