Sivu päivitetty 8.12.2017
Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu

Media-alan koulutuksessa mainonnan suunnittelun opintojen teoriapohja luodaan markkinoinnin- ja markkinointiviestinnän opinnoissa, visuaalisen ilmaisun ja luovan kirjoittamisen opinnoissa sekä perehtymällä tavoitteellisen viestinnän ideoimiseen ja toteuttamiseen eri medioihin. Opit, kuinka luovan suunnittelun avulla tavoitetaan haluttu kohderyhmä niin perinteisillä kuin digitaalisilla ja sosiaalisilla medioilla.

Mainonnan suunnittelun erikoistumisalalta valmistut medianomiksi, joka työskentelee markkinointiviestinnän erilaisissa tehtävissä. Valmistuttuasi voit toimia AD:na (art director), copywriterinä tai projektipäällikkönä markkinointiviestintäalan yrityksessä, yhteisössä tai itsenäisenä yrittäjänä. 

Media-alan yhteisissä perusopinnoissa saat perustiedot media-alan toimintaympäristöstä ja lainsäädännöstä sekä työelämästä ja yrittäjyydestä. Mainonnan suunnittelun ammattiopinnoissa ja syventävissä ammattiopinnoissa perehdyt ajankohtaisiin markkinointiviestinnän keinoihin ja muotoihin, kuten digitaaliseen markkinointiin. Kehität persoonallista visuaalista ja kirjallista ilmaisua ja harjoittelet projektinhallintaa.

Käytännössä pääset opintojen aikana testaamaan suunnittelutaitojasi harjoittelujaksoilla alan yrityksissä, erilaisissa hankkeissa ja projekteissa sekä omassa mainostoimistossamme Gurussa: guru.turkuamk.fi.  

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan  yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 14. - 28.3.2018.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Media-alan opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin kutsutaan ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 7.3.2018. Ennakkotehtävät palautetaan 28.3.2018 klo 15 mennessä sähköisesti e-lomakkeella.

Ennakkotehtävän ohjeet

Lataa ennakkotehtävän ohjeet tästä: Mainonnnan suunnittelu, ennakkotehtävä 2018 (pdf)

Valintakoe

Hakijat kutsutaan 5. - 6.6.2018 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin 2 viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä.

 

Taitteessa-sarja

Media-alan opiskelijoiden ideoimassa ja toteuttamassa Taitteessa-sarjassa seurataan neljän tulevan media-alan ammattilaisen opiskelijaelämää. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme: