Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.1.2023
Tällä sivulla on tietoja siitä, miten uuden opiskelijan tulee toimia ennen opintojen aloitusta.

Tervetuloa opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun!

Tämän sivun ohjeet on tarkoitettu yhteishaussa ja erillishaussa hyväksytyille. Lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaisesti.

Opiskelun alkamisajan ja -paikan löydät tältä sivulta alempaa taulukosta. Uusille opiskelijoille ei lähetetä erillisiä aloitusohjeita kirjeellä tai sähköpostilla.

Ennen opintojen alkua sinun tulee aktivoida käyttäjätunnukset ja suorittaa Digistartti.

 

Ennen opintojen alkua

Aktivoi käyttäjätunnukset

Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi > Rekisteröidy

 • Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo palvelun toiminnasta.
 • Jos aktivointi ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Tunnusten aktivointi on mahdollista kaikille uusille tutkinto-opiskelijoille 1.1.2023 alkaen.
 • Jos sinut on hyväksytty varasijalta tai polkuopiskelijaksi, voit aktivoida käyttäjätunnukset noin viikon sisällä siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi lukuvuodelle.
 • Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi ja ne kannattaa ottaa talteen opintoja varten.
 • Jos et saa tunnuksia aktivoitua yllä olevien ohjeiden mukaan, ota yhteyttä servicedesk@turkuamk.fi.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

Hanki oma tietokone opiskelua varten

Turun ammattikorkeakoulussa hyödynnetään sähköisiä materiaaleja ja oppimisympäristöjä. Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone koulupäivien aikana.

Tutustu tarkemmin ohjeeseen oman tietokoneen hankkimiseksi: Oma tietokone opiskelussa (pdf)

Suorita DigiStartti -kurssi ennen opintojen alkua

Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen osaamismerkkisi Turun AMK:n opiskelijana. Digistartti-kurssin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

Digistartti-kurssi tulee kaikille uusille tutkinto-opiskelijoille näkyviin viimeistään 3.1.2023 alkaen. Kurssille kirjautuminen vaatii käyttäjätunnuksesi aktivoinnin. Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, kevät 2023’. Etene kurssilla ohjeiden mukaan.
 • Digistartti-kurssi on kattava tietopaketti, jota ei tarvitse omaksua kerralla. Voit palata kurssille koska tahansa opintojesi aikana hakemaan tarvitsemaasi tietoa. 

Digistartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos et näe Digistartti-kurssia itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity Digistartti-kurssille.

Jos tarvitset apua Digistarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus ja opiskelijakortti kännykässä

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava appi, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri kanavista. Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen. Tuudosta löydät myös esimerkiksi kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa. Tuudo on saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.

Kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnukset, voit kirjautua niillä Tuudoon. Opintojen alkaessa näet Tuudosta helposti henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot. Voit myös varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten.

Tuudosta löytyy myös ilmainen opiskelijakortti, jolla saat Kelan ateriatuen sekä mm. VR:n, Matkahuollon ja Fölin opiskelija-alennukset. Opiskelijakortti löytyy sovelluksessa vasemmasta sivuvalikosta yläreunasta, Turun AMK:n logon alta.

Tarvittaessa: vahvista matematiikan taitojasi jo ennen opintojen alkua

Sinulla on mahdollisuus vahvistaa matemaattisia perustaitojasi jo ennen varsinaisten opintojen alkua Turun AMK:n matematiikan opettajien laatiman verkkomateriaalin avulla. Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi antaa sinulle riittävät perusvalmiudet ammattikorkeakoulun matematiikan opintojaksoille.

Kurssi on tarkoitettu tekniikan ja liiketalouden sekä terveysalan opiskelijoille.

Käyttäjätunnuksesi aktivoinnin jälkeen pääset ilmoittautumaan verkkokurssin opiskelijaksi alla olevan ohjeen mukaisesti, 3.1.2022 alkaen:

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä Kurssit > Kaikki kurssit > Toimipaikan kurssiluettelo (sivun oikeassa ylänurkassa) > Johdatus AMK-matematiikkaan (LV 2022-2023) > Ilmoittaudu kurssille.

Kurssi näkyy tämän jälkeen omalla itslearningin aloitussivullasi.

Kun koulusivistyskielesi on ruotsi

Kun koulusivistyskielesi on ruotsi, tulee sinun olla opintojen alussa yhteydessä  opintotoimistoon. Toimita samalla peruskoulun/lukion päättötodistuksen kopion opintotoimistoon joko sähköpostin liitteenä tai palvelupisteelle. 

Koulusivistyskielellä tarkoitetaan yleissivistävän koulutuksen kieltä, eli peruskoulun ja/tai lukion koulutuksen kieltä. Koulusivistyskieltä ei määritellä ammatillisesta tutkinnosta. Kun olet opiskellut peruskoulun ja/tai lukion äidinkielen oppimäärän ruotsiksi, kirjataan opintotoimistossa tietoihisi koulusivistyskieleksi ruotsi. Koulusivistyskieli vaikuttaa suoritettaviin opintoihin.

Opintojen aloittaminen

Opiskelun aloitusajat ja -paikat

Koulutuskohtaiset aloitusajankohdat ja -paikat löytyvät alla olevista taulukoista. Aloituspäivä vaihtelee koulutuksittain.

On tärkeää osallistua aloituspäivään. Ensimmäisten opiskelupäivien eli orientaation aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Orientaatiopäivien aikana syödään kampuksen opiskelijaravintolassa omakustanteisesti. Jotta saat opiskelija-alennukset käyttöösi, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-appi ennen ensimmäistä koulupäivää.

Tarkista aloituspaikan tarkka sijainti Tuudo appista. Löydät kampuskohtaiset kartat Tuudon vasemman reunan valikosta, kohdasta "Kartta". 

Omalla autolla kulkevien kannattaa varautua Kupittaan kampuksella parkkipaikkojen vähäisyyteen ja maksullisuuteen. Suosittelemme bussilla tai pyörällä kulkemista. Aikataulut ja reittiopas löytyvät Fölin sivuilta.  

Huomioithan, että muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tätä sivua muutosten varalta. 

Englanninkieliset koulutukset | AMK-tutkinnot ja Master School

Englanninkielisten koulutusten aloitusohjeet löydät englanninkielisiltä nettisivuiltamme. Keväällä 2023 alkavat englanninkieliset koulutukset:

 • Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology
 • Master of Business Administration, Business Management
 • Master of Business Administration, Sales Management

K23 Liiketalous ja hallinto | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. Huomioithan, että yhteyshenkilöt ovat työvapaalla 19.12.2022-1.1.2023 välisen ajan, eivätkä lue sähköpostia.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit ovat järjestäneet orientaatiopäivien aikaan ohjelmaa myös illalla.

 

Koulutus

Ryhmätunnus

Aloitusaika

Aloituspaikka

Yhteyshenkilö

Huomioita

Tradenomi (AMK), liiketalous, Salo

MLIISK23

16.1.2023 klo 9.00

IoT Campus Salo tila 1056

Opinto-ohjaaja: Anu Lehtinen

Koulutusvastaava:  Arja Keltaniemi

Katso lisäohjeet taulukon alapuolelta

Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot

MMEDTK23V

11.1. klo 9.00

Lemminkäisenkatu 30 A-osan aula

Koulutusvastaava:

Markus Hatakka

Opintoihin orientoituminen -lähijakso 11.-13.1.2023

Koulutuskohtaisia lisäohjeita

Tradenomi (AMK), liiketalous, Salo/MLIISK23
Opiskelu monimuotokoulutuksessa on suurelta osin etäopiskelua. Opiskelijat tekevät yksilö- tai ryhmätehtäviä ja esim. sähköisiä tenttejä. Lähipäivillä käsitellään ja syvennetään etäjaksolla opittua ja valmistellaan seuraavan etäjakson työskentelyä. Lähiopetusta on päiväsaikaan noin kahtena päivänä kuukaudessa klo 9-17 (18) välillä. Lähiopetuspäivät ovat maanantai ja tiistai. Lähtökohtaisesti opiskelijan on osallistuttava kaikkiin lähipäiviin. Kevään 2023 lähipäivät ovat 16.-17.1., 6.-7.2. (HUOM! uudet päivät), 27.-28.2., 20.-21.3., 17.-18.4. ja 15.-16.5.Opiskelu monimuotokoulutuksessa edellyttää, että opiskelija pystyy varaamaan myös etäjaksoilla riittävästi aikaa opiskeluun.

Opintojesi joustavan aloituksen vuoksi meidän on tärkeätä tietää aiemmista korkeakouluopinnoistasi. Jos sinulla on yli 30 op saman alan aikaisempia opintoja ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, toimita niistä tieto sähköpostilla viimeistään 2.1. mennessä koulutusvastaava Arja Keltaniemelle, arja.keltaniemi@turkuamk.fi. Myös ennen vuotta 2001 suoritetusta merkonomin tai yo-merkonomin opistotutkinnosta (ns. vanhan opistojärjestelmän mukainen tutkinto) on mahdollista saada hyväksilukuja. Huom! Liitä viestiin opintosuoritusotteesi ja opintojaksokuvaukset.

Mikäli sinulla hyväksiluetaan aiemmilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla suuri osa ensimmäisen vuoden opinnoista, huomioithan että ryhmäsi saattaa muuttua ja lukujärjestyksessäsi sinun tulee huomioida MLIISKS22-ryhmän aikatauluja.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi p. 050 598 5667. Lomalla 19.12.-1.1.

Koulutusvastaava Arja Keltaniemi arja.keltaniemi@turkuamk.fi p. 050 598 5381. Lomalla 19.12.-1.1.

 

K23 Sosiaali- ja terveysala | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. Huomioithan, että yhteyshenkilöt ovat työvapaalla 19.12.2022-1.1.2023 välisen ajan, eivätkä lue sähköpostia.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit ovat järjestäneet orientaatiopäivien aikaan ohjelmaa myös illalla.

Osalla koulutuksista on lisätietoja aloitukseen taulukon alapuolella.

Koulutus

Ryhmätunnus

Aloitusaika 

Aloituspaikka 

Yhteyshenkilö

Huomioita

Ensihoitaja (AMK)

PENHOK23

9.1.2023 klo 9.00

ICT-city

Opinto-ohjaaja:  Sari Kallio

-

Fysioterapeutti (AMK), Monimuotototeutus

MFYSIK23

9.1.2023 klo 9.00

EduCity 3029 Lovisa

Opinto-ohjaaja: Henna Vuoriranta

Katso koulutuskohtainen lisäohje taulukon alapuolelta

Sairaanhoitaja (AMK), Monimuotototeutus, Turku MSHTK23A 9.1.2023 klo 9.00 ICT-city auditorio Alpha Opinto-ohjaaja:  Sari Kallio -
Sairaanhoitaja (AMK), Päivätoteutus, Salo PSHSK23A 9.1.2023 klo 9.00 IoT Campus Salo Opinto-ohjaaja:  Sari Kallio -
Sairaanhoitaja (AMK), Päivätoteutus, Turku PSHTK23 A+B 9.1.2023 klo 9.00 ICT-city auditorio Alpha Opinto-ohjaaja: Sari Kallio -
Sosionomi (AMK) PSOSTK23 11.1.2023 klo 9.00 ICT-city aula

Opinto-ohjaaja: Janina Luoto

-
Terveydenhoitaja (AMK) PTERTK23 9.1.2023 klo 9.00 ICT-city auditorio Alpha Opinto-ohjaaja: Sari Kallio -
Toimintaterapeutti (AMK), Monimuotototeutus MTOIMK23 9.1.2023 klo 9.00 EduCity 3003 Matias Opinto-ohjaaja: Henna Vuoriranta

Katso koulutuskohtainen lisäohje taulukon alapuolelta

Koulutuskohtaisia lisäohjeita

Fysioterapeutti (AMK), Monimuotototeutus
Koulutuksen kontaktiopetuksen päivät ovat keväällä 2023 joka viikko maanantaisin ja tiistaisin, viikoilla 2–23. Poikkeuksena viikko 8, jolloin ei ole opetusta sekä viikot 15 ja 18, jolloin opetuspäivä on vain tiistai.
 

Toimintaterapeutti (AMK), Monimuotototeutus
Koulutuksen opetus toteutuu 1+3 viikon sykleissä, joissa yhden viikon kontaktiopetusjaksoa (pääosin lähiopetuksena) seuraa kolmen viikon itsenäisen ja pienryhmätyöskentelyn etäopiskelujakso. Keväällä 2023 kontaktiopetuksen päivät ovat 9.1–13.1, 8.2–10.2, 13.2–14.2, 9.3–10.3, 13.3–15.3, 3.4–6.4, 3.5–5.5 ja 8.5-9.5.2023.

K23 Tekniikan ala | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. Huomioithan, että yhteyshenkilöt ovat työvapaalla 19.12.2022-1.1.2023 välisen ajan, eivätkä lue sähköpostia.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit ovat järjestäneet orientaatiopäivien aikaan ohjelmaa myös illalla.

Osalla koulutuksista on lisätietoja aloitukseen taulukon alapuolella.

Koulutus

Ryhmätunnus

Aloitusaika 

Aloituspaikka 

Yhteyshenkilö

Huomioita

Insinööri (AMK), kemiantekniikka

MKEMIK23

10.1.2023
klo 9.00

Lemppari B147 Joukahainen

Opinto-ohjaaja:  Sari Loppela-Rauha

Koulutusvastaava Mari Ketola

Katso koulutuskohtainen lisäohje taulukon alapuolelta

Insinööri (AMK), konetekniikka

PKONTK23

9.1.2023
lo 10.00

ICT-city auditorio Lambda

Opinto-ohjaaja:  Johanna Gadd

Katso koulutuskohtainen lisäohje taulukon alapuolelta
Insinööri (AMK), myynti-insinööri MTUTAMK23 2.1.2023
klo 17
ICT-city auditorio Myy 1042 Opinto-ohjaaja:  Päivi Viinikkala -

 

Koulutuskohtaisia lisäohjeita

Konetekniikka, PKONTK23

Laboratoriotyöskentely ja turvavarusteiden hankinta: Osassa insinöörikoulutuksista opiskelijoiden tulee hankkia ensimmäisen lukukauden aikana turvavarusteet (turvakengät, silmäsuojat ja käsineet). Varusteiden hankintatilaisuus järjestetään yhteisesti kampuksella ja kustannusarvio varusteiden hankintaan on noin 50–60 euroa.
 

Kemiantekniikka, MKEMIK23

Opiskelu monimuotokoulutuksessa on suurelta osin etäopiskelua. Lähiopetusta on päiväsaikaan noin kahtena päivänä kuukaudessa, pääsääntöisesti klo 8-16. Lähipäivillä keskitytään läsnäoloa vaativaan työskentelyyn, kuten laboratorioharjoituksiin, kokeisiin sekä opiskelijoiden vuorovaikutusta vaativiin tehtävin. Opiskelu monimuotokoulutuksessa edellyttää, että opiskelija pystyy varaamaan etäjaksoilla riittävästi aikaa opiskeluun.

Opiskeluryhmäsi MKEMIK23 kevään 2023 lähipäivät ovat 10.-11.1., 19.-20.1., 16.-17.2., 23.-24.3., 17.-18.4. ja 15.-16.5. Lähipäiville osallistuminen on välttämätöntä. Lukujärjestyksiä pääset tarkastelemaan osoitteessa https://lukkari.turkuamk.fi/. Lisäksi iltaisin järjestetään myöhemmin sovittavia etäopetustilaisuuksia.

Jos sinulla on saman alan aikaisempia opintoja ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta ja haluat tuoda ne osaksi tutkintoasi, voit olla yhteydessä sähköpostilla koulutusvastaava Mari Ketolaan, (mari.ketola@turkuamk.fi) jo ennen opintojen alkamista.

K23 Master School | YAMK-tutkinnot

Ennakkotehtävä

Kaikilla koulutuksilla on yhteinen ennakkotehtävä ja osalla koulutuksista lisäksi omia ennakkotehtäviä. Ennakkotehtävä löytyy aloitusohjeesta.

Syksyn ohjelma

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen ryhmätunnuksen sekä aloitusohjeesta syksyn kontaktiopetuspäivät sekä yhteyshenkilön tiedot. Huomioithan, että yhteyshenkilöt ovat työvapaalla 19.12.2022-1.1.2023 välisen ajan, eivätkä lue tuolloin sähköpostia.

Aikatauluihin voit tutustua tarkemmin myös lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 
 

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioita

Insinööri, ylempi AMK-tutkinto

Insinööri (ylempi AMK), konetekniikka          
Insinööri (ylempi AMK), kyberturvallisuus YKYBIK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje
Insinööri (ylempi AMK), projektijohtaminen

YPROIK23

9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje

Kulttuuriala, ylempi AMK-tutkinto

Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto, kulttuurihyvinvointi YKUHKK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks.ennakkotehtävä Ks.ennakkotehtävä Aloitusohje

Sosiaali- ja terveysala, ylempi AMK-tutkinto

Gerontologinen asiantuntijuus YGEROK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje​​​​​​​
Kulttuurihyvinvointi YKUHSK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen YTEKEK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje
Terveyden edistäminen YTEEDK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje ​​​​​​​
Tradenomi, ylempi AMK-tutkinto
Tradenomi (ylempi AMK), kyberturvallisuus YKYBTK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje
Tradenomi (ylempi AMK), projektijohtaminen YPROTK23 9.1.2023
klo 8:30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje

 

Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissa olevana ja aloitat nyt opinnot

Jos olet ollut ensimmäisen lukuvuoden poissa olevana ja haluat nyt tietää aloitusryhmäsi ja aloittaa opinnot, löytyy ohjeet läsnä olevaksi ilmoittautumiseen nykyisten ja entisten opiskelijoiden sivulta.

Lukujärjestys ja kampukset

Lukujärjestykset

Kevätlukukauden 2023 ensimmäisten viikkojen alustavat lukujärjestykset julkaistaan 1.12.2022 osoitteessa lukkari.turkuamk.fi

Löydät oman lukujärjestyksesi valitsemalla "Hae ryhmiä" ja syöttämällä kenttään oman ryhmätunnuksesi (esim. PKÄTIS22). Oman ryhmätunnuksesi löydät yläpuolelta taulukosta. 

Lukujärjestyksestä näet alkuun ensimmäisten opiskeluviikkojen aikataulun, ja myöhemmin koko lukukauden kontaktiopetuksen aikataulut. Mahdollisten muutosten vuoksi lukujärjestys kannattaa tarkistaa aina ennen opetusta.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Opintojen aloitustaulukossa on kerrottu, millä kampuksella tai missä rakennuksessa opintosi alkavat. Turun AMK:lla on kolme kampusta:

 • Kupittaan kampus, Turku (sis. rakennukset: ICT-City, EduCity, Lemppari, #Tehdas ja Medisiina-D)
 • Linnankadun taidekampus, Turku
 • Salo IoT Campus, Salo

Kampusten esittelysivuilta löydät kampuksien tarkemmat osoitteet sekä tietoa mm. kulkuyhteyksistä, pysäköinnistä ja kampusten aukioloajoista.

Luentosalien ja luokkahuoneiden sijainnin kampuksella löydät helpoiten Tuudo-sovelluksen kohdasta "Kartta".

Koronaviruksen vaikutus opintoihin

Tietoa Turun ammattikorkeakoulun varaumisesta koronavirukseen löydät täältä.

 

Opiskelijan tuet, maksut ja todistus opiskelupaikasta

Todistus opiskelupaikasta

Voit todistaa opiskelupaikkasi yhteishaun sähköisellä tuloskirjeellä, jonka saat viimeistään 25.11.2022. Tuloskirje on Oma Opintopolku -palvelussa ja linkki siihen tulee sähköpostilla. Varasijalta hyväksytyt voivat käyttää todistuksena Opintopolun sähköposti-ilmoitusta opiskelupaikasta. Ennen tuloskirjettä voit todistaa opiskelupaikan joko 

 • Opintopolusta saamallasi sähköposti-ilmoituksella, jossa kerrotaan, että opiskelupaikka on vastaanotettavissa tai
 • kuvakaappauksella Opintopolun näkymästä, jossa näkyy, että olet ottanut paikan vastaan.

Turun AMK ei lähetä erillistä hyväksymiskirjettä yhteishaussa hyväksytyille.

1.1.2023 jälkeen voit ladata virallisen opiskelutodistuksen itse Peppi-opintotietojärjestelmästä. Latauspaikka löytyy Pepin ylävalikon oikeasta reunasta, kohdasta Tilaukset.

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin ja pääset lataamaan sen itsellesi.

Mikäli et jostain syystä saa opiskelutodistusta itsepalveluna Pepistä, voit aloituspäivästä alkaen pyytää opiskelutodistuksen sähköpostitse opintotoimistosta. Myös joukkoliikenteen opiskelija-alennustodistuksia on saatavilla aloituspäivästä alkaen.

Jos tarvitset oppilaitoksen vahvistuksen esim. TE-toimiston lomakkeeseen, täytä sähköiseen lomakkeeseen omat tietosi ja toimita lomake opintotoimistoon sähköpostilla. Ilmoita sähköpostissa, että olet uusi opiskelija sekä tieto siitä, mihin koulutukseen sinut on hyväksytty. Opintotoimisto täyttää oppilaitoksen osuuden ja lähettää sähköisesti allekirjoitetun lomakkeen sinulle takaisin sähköpostilla.

Opintotuki, aikuiskoulutustuki ja muut opiskelijan tuet

Voit hakea opintotukea Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ottanut paikan sitovasti vastaan. Lisäksi voit hakea yleistä asumistukea heti, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen.  Lue lisää opintoetuuksista Kelan verkkosivuilta.
 

Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa.  Lue lisää aikuiskoulutustuesta Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

YTHS terveydenhoitomaksu

Sinun täytyy maksaa Kelalle lukukausikohtainen korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu, jos suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi. Maksu täytyy maksaa, vaikka et saisi opintotukea tai käytät  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelujen sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue Kelan sivulta ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Kelan ohje maksun eräpäivistä:

 • Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.
 • Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.

EU- tai ETA-maasta tulevilla opiskelijoilla täytyy olla YTHS:n palveluihin hakeutuessaan eurooppalainen sairaanhoitokortti 1.1.2023 alkaen. Lain mukaan YTHS:n tulee tunnistaa muun kuin Suomen sairasvakuutuspiiriin kuuluvat opiskelijat eurooppalaisen sairaanhoitokortin avulla. Kortti pitää hankkia jo ennen Suomeen saapumista. Iso-Britanniasta ja Pohjois-Irlannista saapuvat opiskelijat voivat esittää Global Health Insurance -kortin (GHIC). Lue lisää YTHS:n verkkosivulta.
Lue Kelan sivuilta, miten sinun pitää toimia, jos kuulut toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan.

 

Katso tästä YTHS:n video uusille opiskelijoille.
​​​​​​​Lue tästä YTHS:n esite uusille opiskelijoille.

 

Tutustu myös: Uuden opiskelijan opas


Uuden opiskelijan oppaasta löydät lisätietoa opiskelusta Turun AMK:ssa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.