Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.7.2024
Onnea opiskelupaikasta. Tervetuloa yli 13 000 huippuosaajamme joukkoon.

Tervetuloa opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun!

Tämän sivun ohjeet on tarkoitettu yhteishaussa ja erillishaussa hyväksytyille. Lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaisesti.

Opiskelun alkamisajan ja -paikan löydät tältä sivulta alempaa taulukosta. Uusille opiskelijoille ei lähetetä erillisiä aloitusohjeita kirjeellä tai sähköpostilla.

Ennen opintojen alkua sinun tulee aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja suorittaa Digistartti.

 

Ennen opintojen alkua

Aktivoi käyttäjätunnukset

Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi > Rekisteröidy

 • Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo palvelun toiminnasta.
 • Jos aktivointi ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Tunnusten aktivointi on mahdollista uusille tutkinto-opiskelijoille 1.8.2024 alkaen, mikäli olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi Opintopolussa.
 • Jos sinut on hyväksytty varasijalta, voit aktivoida käyttäjätunnukset muutaman arkipäivän sisällä siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi.
 • Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi ja ne kannattaa ottaa talteen opintoja varten.
 • Jos et saa tunnuksia aktivoitua yllä olevien ohjeiden mukaan, ota yhteyttä IT-tukeen: servicedesk@turkuamk.fi.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

Hanki oma tietokone opiskelua varten

Turun ammattikorkeakoulussa hyödynnetään sähköisiä materiaaleja ja oppimisympäristöjä. Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone opiskelupäivien aikana.

Tutustu tarkemmin ohjeeseen oman tietokoneen hankkimiseksi: Oma tietokone opiskelussa (pdf)

Suorita Digistartti-kurssi ennen opintojen alkua

Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen osaamismerkkisi Turun AMK:n opiskelijana. Digistartti-kurssin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

Digistartti-kurssi tulee uusille opiskelijoille näkyviin 1.8.2024 alkaen. Kurssille kirjautuminen vaatii Turun AMK:n käyttäjätunnuksen aktivoinnin. Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, syksy 2024’. Etene kurssilla ohjeiden mukaan.
 • Digistartti-kurssi on kattava tietopaketti, jota ei tarvitse omaksua kerralla. Voit palata kurssille koska tahansa opintojesi aikana hakemaan tarvitsemaasi tietoa. 

Digistartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos et näe Digistartti-kurssia Itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity Digistartti-kurssille.

Jos tarvitset apua Digistarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus ja opiskelijakortti kännykässä

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava appi, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri kanavista. Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen. Tuudosta löydät myös esimerkiksi kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa. Tuudo on saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.

Kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnukset, voit kirjautua niillä Tuudoon. Opintojen alkaessa näet Tuudosta helposti henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot. Voit myös varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten.

Tuudosta löytyy myös ilmainen opiskelijakortti, jolla saat Kelan ateriatuen sekä mm. VR:n, Matkahuollon ja Fölin opiskelija-alennukset. Opiskelijakortti löytyy sovelluksessa vasemmasta sivuvalikosta yläreunasta, Turun AMK:n logon alta.

Tarvittaessa: vahvista matematiikan taitojasi jo ennen opintojen alkua

Sinulla on mahdollisuus vahvistaa matemaattisia perustaitojasi jo ennen varsinaisten opintojen alkua Turun AMK:n matematiikan opettajien laatiman verkkomateriaalin avulla. Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi antaa sinulle riittävät perusvalmiudet ammattikorkeakoulun matematiikan opintojaksoille.

Kurssi on tarkoitettu tekniikan ja liiketalouden sekä terveysalan AMK-tutkintoa suorittaville opiskelijoille.

Turun AMK:n käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen pääset ilmoittautumaan verkkokurssille alla olevan ohjeen mukaisesti. Kurssi tulee näkyviin itslearning-oppimisympäristön kurssiluetteloon elokuussa tai muutaman päivän kuluttua tunnustesi aktivoinnista.

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä Kurssit > Kaikki kurssit > Toimipaikan kurssiluettelo (sivun oikeassa ylänurkassa) > Johdatus AMK-matematiikkaan (LV 2024-2025) > Ilmoittaudu kurssille.

Kurssi näkyy tämän jälkeen omalla itslearningin aloitussivullasi.

Kun koulusivistyskielesi on muu kuin suomi

Kun koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, tulee sinun olla opintojen alussa yhteydessä  opintotoimistoon.

Koulusivistyskielellä tarkoitetaan yleissivistävän koulutuksen kieltä, eli peruskoulun ja/tai lukion koulutuksen kieltä. Koulusivistyskieltä ei määritellä ammatillisesta tutkinnosta. Opintotoimistossa kirjataan koulusivistyskieleksesi se kieli, jolla olet opiskellut peruskoulun ja/tai lukion äidinkielen oppimäärän. Koulusivistyskieli vaikuttaa suoritettaviin opintoihin.

Tuutoreiden tervehdys Turun AMK:n sähköpostissa

Opiskelijatuutorit lähettävät tervehdyksen uusille AMK-tutkintoon valituille. Tervehdys tulee Turun AMK:n opiskelijasähköpostiin elokuun puolivälissä. YAMK-koulutuksissa, monimuotokoulutuksissa ja englanninkielisissä koulutuksissa ei lähetetä tervehdyksiä.

Tervehdyksessä kerrotaan opiskelijatoiminnasta ja -tapahtumista. Osa vertaistuutoreista järjestää ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai heti opintojen alussa. Pääset kirjautumaan sähköpostiin Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla täällä. Palvelu vaatii monivaiheisen tunnistautumisen, MFA:n. Muista seurata Turun AMK:n sähköpostia aktiivisesti myös opintojen alettua.

 

Opintojen aloittaminen

Opiskelun aloitusajat ja -paikat

Koulutuskohtaiset aloitusajankohdat ja -paikat julkaistaan tällä sivulla kevään ensimmäisen yhteishaun osalta viimeistään 26.4.2024 ja kevään toisen yhteishaun osalta viimeistään 17.5.2024.

On tärkeää osallistua aloituspäivään. Ensimmäisten opiskelupäivien eli orientaation aikana saat tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Orientaatiopäivien aikana syödään kampuksen opiskelijaravintolassa omakustanteisesti. Jotta saat opiskelija-alennukset käyttöösi, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-appi ennen aloituspäivää.

Tarkista aloituspaikan tarkka sijainti Tuudo appista. Löydät kampuskohtaiset kartat Tuudon vasemman reunan valikosta, kohdasta "Kartta". 

Omalla autolla kulkevien kannattaa varautua Kupittaan kampuksella parkkipaikkojen vähäisyyteen ja maksullisuuteen. Suosittelemme bussilla tai pyörällä kulkemista. Aikataulut ja reittiopas löytyvät Fölin sivuilta.  

Huomioithan, että muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tätä sivua muutosten varalta.

Syksyn 2024 aloitusajat

Englanninkieliset koulutukset | AMK-tutkinnot ja Master School

Englanninkielisten koulutusten aloitusohjeet löydät englanninkielisiltä nettisivuiltamme. Syksyllä 2024 alkavat englanninkieliset koulutukset:

 • Bachelor of Business Administration, Business Administration
 • Bachelor of Engineering, Energy and Environmental Engineering
 • Bachelor of Engineering, Industrial Management and Engineering
 • Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology
 • Bachelor of Engineering, Mechanical Engineering
 • Bachelor of Social Services, Early Childhood Education

Kulttuuriala | AMK-tutkinnot

 Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi. 

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätiedot
Kuvataiteilija (AMK), Monimuotototeutus MKUVAS24 26.8.2024 klo 9.00 Linnankadun taidekampus , pääsisäänkäynti, Linnankatu 54 Lehtori  Laura Miettinen Katso lisätiedot taulukon alta
Kuvataiteilija (AMK), animaatio PKANIS24 26.8.2024 klo 9.00

Linnankadun taidekampus , pääsisäänkäynti, Linnankatu 54

Lehtori  Elli Vuorinen -
Kuvataiteilija (AMK), kuvataide PKUVAS24 26.8.2024 klo 9.00

Linnankadun taidekampus , pääsisäänkäynti, Linnankatu 54

Opettaja  Okko Pöyliö -
Kuvataiteilija (AMK), valokuva PKUVAS24 26.8.2024 klo 9.00

Linnankadun taidekampus , pääsisäänkäynti, Linnankatu 54

Lehtori  Otto-Ville Väätäinen -
Medianomi (AMK), elokuva PMEDIS24 26.8.2024 klo 9.30 Lemppari, A-osan aula, Lemminkäisenkatu 30 Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd -
Medianomi (AMK), journalismi PMEDIS24 26.8.2024 klo 9.30 Lemppari, A-osan aula, Lemminkäisenkatu 30

Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd

-
Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu PMEDIS24 26.8.2024 klo 9.30 Lemppari, A-osan aula, Lemminkäisenkatu 30

Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd

-
Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta PMEDIS24 26.8.2024 klo 9.30 Lemppari, A-osan aula, Lemminkäisenkatu 30

Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd

-
Musiikkipedagogi (AMK), päivätoteutus PMUSIS24 26.8.2024 klo 10.00 Linnankadun taidekampus, Linnankatu 54-60 Lehtori  Eveliina Kytömäki -
Musiikkipedagogi (AMK), monimuotototeutus MMUSIS24 28.8.2024 klo 13.00 Verkossa (Zoom) KT-päällikkö  Eero Linjama Aloituspäivän tiedot
Tanssinopettaja (AMK) PTANSS24 26.8.2024 klo 10.00 Linnankadun taidekampus, Linnankatu 54-60 Lehtori  Katja Korpi -
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), monimuotototeutus MTEATS24 sirkuksen erikoistujat 26.8.2024 klo 10.00, teatterin erikoistujat 27.8.2024 klo 9.00 Linnankadun taidekampus, Linnankatu 54-60

Sirkus: lehtori  Minna Karesluoto

Teatteri: lehtori  Ari Ahlholm

-
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus PTEASS24 26.8.2024 klo 10.00 Linnankadun taidekampus, Linnankatu 54-60 Lehtori  Minna Karesluoto -
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteri PTEATS24 26.8.2024 klo 10.00 Linnankadun taidekampus, Linnankatu 54-60 Lehtori Mervi Rankila-Källström -

Koulutuskohtaiset lisätiedot

 Kuvataiteilija (AMK), monimuotototeutus MKUVAS24

Monimuotokoulutuksen syksyn alustavat lähiopetuspäivät ovat: to 19.9. klo 13.00-16.30, to 31.10. klo 13.00-16.30 ja to 12.12. klo 10.00-12.30. Näiden lisäksi monimuoto-opiskelijan läsnäolo opinnoissa täydentyy henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaan.

Sosiaali- ja terveysala | AMK-tutkinnot

Opintojen aloitus

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi.

Rokotussuojan selvitys

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille tehdään rokotussuojan selvitys opintojen alussa. Saat tästä lisätietoa YTHS:n pitämässä infotilaisuudessa opintojen alkaessa. Voit tutustua jo etukäteen lisäohjeisiin rokotussuojan arvioinnista ja täyttää itsearviointilomakkeen YTHS:n nettisivuilla. Omat rokotetiedot saat rokotekortista tai siitä hoitoyksiköstä (koulu / työterveyshuolto), jossa sinut on rokotettu. Mahdolliset puuttuvat rokotukset voit täydentää opiskelijaterveydenhuollossa opintojen alettua. Rokotukset ovat ilmaisia.

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Bioanalyytikko (AMK) PBIOS24A, PBIOS24B 22.8.2024 klo 9.00 Medisiina D Opinto-ohjaaja Henna Vuoriranta Lue näkövaatimuksesta ja silmälääkärin lausunnon toimittamisesta taulukon alapuolelta.
Fysioterapeutti (AMK) PFYSIS24 22.8.2024 klo 9.00 ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3 Opinto-ohjaaja  Henna Vuoriranta -
Hammasteknikko (AMK) PHAMMS24 22.8.2024 klo 9.00 ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3 Opinto-ohjaaja  Henna Vuoriranta -
Kätilö (AMK) PKATIS24 19.8.2024 klo 9.00 ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3

Opinto-ohjaaja  Henna Vuoriranta

-
Röntgenhoitaja (AMK) PRONTS24 21.8.2024 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3 Opinto-ohjaaja  Henna Vuoriranta -

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSHTS24 19.8.2024 klo 9.00 ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3

Opinto-ohjaaja  Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Salo

PSHSS24 19.8.2024 klo 9.00 Salon IoT Campus , sisääntuloaula, Joensuunkatu 7

Opinto-ohjaajat  Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Monimuotototeutus, Salo

MSHSS24 22.8.2024 klo 9.00

Salon IoT Campus , sisääntuloaula, Joensuunkatu 7

Opinto-ohjaaja  Sari Kallio

Katso lisätiedot taulukon alta

Sairaanhoitaja (AMK)

Verkko-opinnot

PSHTS24V 19.8.2024 klo 9.00

ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3

Opinto-ohjaaja  Sari Kallio

-

Sosionomi (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSOSTS24 21.8.2024 klo 9.00 ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3 Opinto-ohjaaja
Janina Luoto
-

Sosionomi (AMK)

Verkko-opinnot

PSOSS24V 21.8.2024 klo 9.00 Orientaatio verkossa Opinto-ohjaaja
Janina Luoto
Katso lisätietoja taulukon alta
Suuhygienisti (AMK) PSUUNS24 21.8.2024 klo 9.00 ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3 Opinto-ohjaaja 
Henna Vuoriranta
-
Toimintaterapeutti (AMK) PTOIMS24 21.8.2024 klo 9.00 ICT-City , sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3 Opinto-ohjaaja
Henna Vuoriranta
-

Koulutuskohtaiset lisätiedot:

Bioanalyytikko (AMK) PBIOS24 (A+B)

Bioanalytiikan koulutukseen hyväksytyiltä opiskelijoilta vaaditaan optikon, optometristin tai silmälääkärin lausunto näkökyvystä kliiniseen laboratoriotyöhön. Lisätietoa löydät osoitteesta ammattikorkeakouluun.fi. Toimita lausunto hakijapalveluille 31.7.2024 mennessä  e-lomakkeella.   

Sairaanhoitaja (AMK), Monimuotototeutus, Salo MSHSS24

Syksyn alustavat kontaktiopetuspäivät ovat yleensä torstaisin ja perjantaisin: 22.8.-23.8., 29.8., 5.9.-6.9., 12.9.-13.9., 19.9.-20.9., 26.9.-27.9., 3.10.-4.10., 10.10.-11.10., 24.10.-25.10., 31.10., 7.11., 14.11., 21.11., 28.11., 5.12. ja 12.12.


Sosionomi (AMK) PSOSS24V

Lataathan Zoom- ja Teams-ohjelmat koneellesi ennen orientaatiota.

 

Tekniikan ala | AMK-tutkinnot

Opintojen aloitus

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi.

Oma tietokone tekniikan alan opinnoissa 

Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone koulupäivien aikana.
Millaisen tietokoneen tarvitsen? Insinööriopintoihin suosittelemme Turun ammattikorkeakoulun  tietokoneen hankinnan yleisohjeen 2. vaihtoehtoa. Ota kone mukaasi jo ensimmäisenä orientaatiopäivänä.

Huomioi lisätiedot aloitukseen taulukon alapuolella.

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Insinööri (AMK), ajoneuvo- ja kuljetustekniikka PAUTOS24 27.8.2024 klo 8.00 ICT-City, auditorio Lambda

Opinto-ohjaaja  Päivi Viinikkala

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta
Insinööri (AMK), bio- ja kemiantekniikka PBIOKES24 28.8.2024 klo 8.00 Lemppari , auditorio Lemminkäinen

Opinto-ohjaaja  Sari Loppela-Rauha

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta
Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka PEYTES24 28.8.2024 klo 8.00

Lemppari , auditorio Lemminkäinen

Opinto-ohjaaja  Sari Loppela-Rauha

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Insinööri (AMK), konetekniikka,
päivätoteutus

PKONTS24 26.8.2024 klo 8.00 ICT-City , auditorio Beta Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Insinööri (AMK), konetekniikka,
monimuotototeutus

MKONTS24 29.8.2024 klo 9.00 ICT-City , C2033

Yliopettaja  Marko Kortetmäki

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta
Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka PRAKIS24 26.8.2024 klo 8.00

ICT-City , auditorio Alpha

Opinto-ohjaaja Suvi Aittapelto

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen, monimuotototeutus

MRAKIS24 26.8.2024 klo 8.00

ICT-City , auditorio Alpha

Lehtori  Tapio Keiramo Katso lisätiedot taulukon alapuolelta
Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka PSAHAUS24 28.8.2024 klo 8.00

Lemppari , auditorio Lemminkäinen

Opinto-ohjaaja  Sari Loppela-Rauha Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka

PTIVIS24 27.8.2024 klo 8.00

ICT-City , auditorio Alpha

Opinto-ohjaaja
Janne Ahtinen
Katso lisätiedot taulukon alapuolelta
Insinööri (AMK), tuotantotalous PTUTAS24 27.8.2024 klo 8.00

ICT-City , auditorio Lambda

Opinto-ohjaaja  Päivi Viinikkala ja lehtori  Virpi Raivonen Katso lisätiedot taulukon alapuolelta
Rakennusarkkitehti (AMK) PRAKAS24 26.8.2024 klo 8.00 ICT-City , Auditorio Alpha Lehtori  Tapio Keiramo Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Rakennusmestari (AMK)

PRAKMS24 26.8.2024 klo 8.00 ICT-City , Auditorio Alpha Lehtori  Vesa Turunen Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

 

Koulutusalakohtaiset lisäohjeet

Insinöörikoulutukset PAUTOS24, PBIOKES24, PEYTES24, PKONTS24, MKONTS24,PSAHAUS24, PTIVIS24, PTUTAS24

Ensimmäisen orientaatiopäivän aluksi tarkistetaan käyttäjätunnusten toiminta, pääsy AMK:n verkkoon ja jakaudutaan pienryhmiin.

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka perusteella jaamme opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Matemaattisten aineiden perustaidot, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus. Testi ei vaikuta muulla tavoin opintojen etenemiseen tai arviointiin.

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:

 • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  Tämä tarkistetaan 1. orientointipäivän aamuna, jolloin saat tarvitessasi myös apua.
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella.
 • Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan ja lukion lyhyeen matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin Johdatus AMK-matematiikkaan avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät ylempää Opiskelun aloitus -sivulta.

Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, PRAKIS24

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka perusteella jaamme opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Matemaattisten aineiden perustaidot, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus. Testi ei vaikuta muulla tavoin opintojen etenemiseen tai arviointiin.

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:

 • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  Tämä tarkistetaan 1. orientointipäivän aamuna, jolloin saat tarvitessasi myös apua.
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella. Voit ottaa mukaan myös paperia ja kirjoitusvälineet mahdollisia apulaskuja varten.
 • Testin matematiikkaa kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin Johdatus AMK-matematiikkaan avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät ylempää Opiskelun aloitus -sivulta.

Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen, monimuotototeutus, MRAKIS24
Rakennusarkkitehti (AMK), PRAKAS24

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka perusteella annamme suosituksen ensimmäisestä matematiikan kurssista. Osalle ryhmästä suositellaan matematiikkaa kertaavaa opintojaksoa Matemaattisten aineiden perustaidot ennen pakollista opintojaksoa Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus. Testi ei vaikuta muulla tavoin opintojen etenemiseen tai arviointiin.

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:

 • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  Tämä tarkistetaan 1. orientointipäivän aamuna, jolloin saat tarvitessasi myös apua.
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella. Voit ottaa mukaan myös paperia ja kirjoitusvälineet mahdollisia apulaskuja varten.
 • Testin matematiikkaa kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin Johdatus AMK-matematiikkaan avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät ylempää Opiskelun aloitus -sivulta.

Rakennusmestari (AMK), PRAKMS24

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tarkoituksena on antaa sekä opiskelijalle itselleen että matematiikan opettajalle tietoa opiskelijan matematiikan lähtötasosta. Testi ei vaikuta opintojen etenemiseen tai arviointiin.

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:

 • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  Tämä tarkistetaan 1. orientointipäivän aamuna, jolloin saat tarvitessasi myös apua.
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella. Voit ottaa mukaan myös paperia ja kirjoitusvälineet mahdollisia apulaskuja varten.
 • Testin matematiikkaa voi kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin Johdatus AMK-matematiikkaan avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät ylempää Opiskelun aloitus -sivulta.

Liiketalous ja hallinto | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi.

Huomioi, että osalla koulutuksista on lisätietoja aloitukseen liittyen taulukon alapuolella. Jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja, katso myös ohjeet aiempien opintojen ilmoittamiseen taulukon alta. 

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Tradenomi (AMK), finanssipalvelut PMYYFS24 27.8.2024 klo 8.00 Lemppari Lemminkäisenkatu 30

Opinto-ohjaaja Päivi Viinikkala

 Katso lisätiedot taulukon alapuolelta
Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus MKITIS24 26.8.2024 klo 9.00 Kupittaan kampus, tarkempi tila päivitetään myöhemmin

Opinto-ohjaaja  Anu Lehtinen

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Tradenomi (AMK), liiketalous,
päivätoteutus, Turku

PLIITS24 27.8.2024 klo 8.00

Lemppari Lemminkäisenkatu 30

Opinto-ohjaaja  Anu Lehtinen

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Tradenomi (AMK), liiketalous,
monimuotototeutus, Turku

MLIITS24 29.8.2024 klo 9.00 EduCity , Moriaberg EDU_1002

Opinto-ohjaaja  Anu Lehtinen

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka PLILOS24 27.8.2024 klo 8.00 ICT-City, auditorio Sigma Opinto-ohjaaja  Päivi Viinikkala -
Tradenomi (AMK), liiketoiminta ja logistiikka, monimuotokoulutus MLILOS24 2.9.2024 klo 17.00 ICT-City sisääntuloaula, Joukahaisenkatu 3

Opinto-ohjaaja  Päivi Viinikkala

-
Tradenomi (AMK), matkailu ja wellness liiketoimintana PLMWES24 27.8.2024 klo 8.00

Lemppari Lemminkäisenkatu 30

Opinto-ohjaaja Anu Lehtinen

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Tradenomi (AMK), taloushallinto PLIITHTS24 27.8.2024 klo 8.00

Lemppari Lemminkäisenkatu 30

Opinto-ohjaaja Anu Lehtinen

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely PTIETS24 27.8.2024 klo 8.00 ICT-City, auditorio Alpha

Opinto-ohjaaja Janne Ahtinen

Katso lisätiedot taulukon alapuolelta

 

Koulutuskohtaiset lisätiedot

Aiemmat korkeakouluopinnot

Opintojen joustavan aloituksen vuoksi meidän on tärkeää tietää aiemmista korkeakouluopinnoistasi. Jos sinulla on saman alan aikaisempia opintoja ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, toimita niistä tieto sähköpostilla yhteyshenkilölle ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Liitä viestiin opintosuoritusotteesi ja opintojaksokuvaukset.

 • Liiketalous, päivätoteutus: toimita tiedot viimeistään 7.8.2024, opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi
 • Matkailu- ja wellness liiketoimintana, päivätoteutus: toimita tiedot viimeistään 7.8.2024, opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi
 • Taloushallinto, päivätoteutus: toimita tiedot viimeistään 7.8.2024, opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi

Muissa koulutuksissa aiemmin hankitun osaamisen huomioimisesta ohjeistetaan orientoivilla päivillä. Myös ennen vuotta 2001 suoritetusta merkonomin tai yo-merkonomin opistotutkinnosta (ns. vanhan opistojärjestelmän mukainen tutkinto) on mahdollista saada hyväksilukuja.

 • Mikäli sinulle hyväksiluetaan aiemmilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla suuri osa ensimmäisen vuoden opinnoista, saattaa ryhmäsi ja siten lukujärjestyksesi muuttua.

Kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus (MKITIS24)

 • MKITIS24 syksyn 2024 lähipäivät Turussa: 26.-27.8., 16.-17.9., 21.-22.10. ja 18.-19.11. klo 9-16
 • Syksyn 2024 online-opetuspäivät: 25.9., 9.10., 30.10. ja 27.11. klo 13-16
 • Sekä lähipäiviin että online-opetukseen osallistumista edellytetään.

Liiketalous, monimuotototeutus (MLIITS24)

 • MLIITS24 syksyn 2024 lähiopetuspäivät ovat 29.-30.8., 19.-20.9., 10.-11.10., 31.10.-1.11., 21.-22.11. ja 9.-10.12. klo 9-16. Lähipäiville osallistumista edellytetään.


Finanssipalvelut (PMYYFS24)
Liiketalouden päivätoteutus (PLIITS24) 
Matkailu- ja wellness liiketoimintana (PLMWES24)
Taloushallinto (PLIITHTS24)

 • Orientoivat päivät ovat 27.-29.8.2024 ja huolehdithan, että pystyt osallistumaan näihin päiviin muuten klo 9-17 välillä, mutta ti 27.8. ilmoittautuminen Lemminkäisenkatu 30:n aulassa alkaa klo 8.00. Vertaistutorit ovat järjestäneet ohjelmaa myös ilta-aikaan. Opetus jatkuu maanantaista 2.9. eteenpäin arkipäivisin klo 8-18 välillä. Lukkarissasi sinun tulee huomioida PMYYFS24, PLIITS24, PLMWES24 tai PLIITHTS24:n sekä LTOPS24A-K-ryhmien aikatauluja.
   
 • Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakso (15 op) käynnistyy heti aloituspäivien jälkeen jatkuen koko syyslukukauden. Voit yhdistää opintojaksoon myös englannin tai ruotsin kielen opintoja suorittamalla opintojakson pienryhmätyöskentelyn suomen sijasta englanniksi tai ruotsiksi. Pienryhmätyöskentely muodostaa 50 % opintojaksosta ja siihen sisältyy tiedonhakua, tiedon jakamista, oppimisraporttien kirjoittamista ja vertaisarviointia kohdekielellä. Riittää, että sinulla on kohtalaisen sujuva kielitaito ruotsissa tai englannissa, jotta voit valita pienryhmätyöskentelyssä kieleksi ruotsin tai englannin. Pienryhmäjako tehdään heti orientoivien päivien ensimmäisenä päivänä, joten pohdi jo ennakkoon valmiiksi, haluatko suorittaa Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakson englannin-, ruotsin- vai suomenkielisessä pienryhmässä.
   

Tietojenkäsittely (PTIETS24)

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka perusteella jaamme opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Matemaattisten aineiden perustaidot, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus. Testi ei vaikuta muulla tavoin opintojen etenemiseen tai arviointiin.

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:

 • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  Tämä tarkistetaan 1. orientointipäivän aamuna, jolloin saat tarvitessasi myös apua.
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella.
 • Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan ja lukion lyhyeen matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin Johdatus AMK-matematiikkaan avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät ylempää Opiskelun aloitus -sivulta.

Master School | YAMK-tutkinnot

Ennakkotehtävä

Kaikilla koulutuksilla on yhteinen ennakkotehtävä ja osalla koulutuksista lisäksi omia ennakkotehtäviä. Ennakkotehtävä löytyy aloitusohjeesta.

Syksyn ohjelma

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen ryhmätunnuksen ja yhteyshenkilön tiedot sekä aloitusohjeesta syksyn kontaktiopetuspäivät. Aikatauluihin voit tutustua tarkemmin myös lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

 

Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätiedot
Taiteen uudet kontekstit YTAUKS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja Ilona Tanskanen Aloitusohje
Valokuvataide YVALOS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja  Ismo Luukkonen Aloitusohje päivitetty 5.6.
Musiikkipedagogi (ylempi AMK) YMUSIS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja  Timo Korhonen Aloitusohje


Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätietoja
Erityissosiaaliohjaus YERISOS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Marjo Harju Aloitusohje
Kliininen asiantuntija: bioanalytiikka YKLABS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Krista Salo-Tuominen Aloitusohje
Kliininen asiantuntija: mielenterveys- ja päihdetyö YKLAMS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Johanna Berg Aloitusohje
Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio YKUNLIS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Niina Katajapuu Aloitusohje
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, verkko-opinnot YTEKES24V 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Anne Rouhelo Aloitusohje
Terveyden edistäminen, verkko-opinnot YTEDS24V 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja  Tuuli Lahti Aloitusohje
Terveysteknologia YTERTES24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom)

Lehtori  Minna Salakari

Aloitusohje

 

Insinööri (ylempi AMK)

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätietoja
Data Engineering and AI YDATIS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja  Juha Nikkanen Aloitusohje
Kestävä kiertotalous YKEKIS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Piia Nurmi Aloitusohje
Rakennettu ympäristö YRAKES24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Sirpa Erkkilä-Häkkinen Aloitusohje päivitetty 13.6.2024
Teknologiaosaamisen johtaminen YTEJOS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Markku Lindell Aloitusohje
Terveysteknologia YTERIS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Reetta Raitoharju Aloitusohje

 

Liiketalous
Tradenomi (YAMK)

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätietoja
Data Engineering and AI YDATTS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja  Juha Nikkanen Aloitusohje
Kestävä kiertotalous YKEKTS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Piia Nurmi Aloitusohje
Liiketoiminnan kehittäminen YLIKES24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja  Mervi Varhelahti Aloitusohje
SOTE-palvelujen ja -liiketoiminnan johtaminen YSPLIS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettajat  Heli Aramo-Immonen ja  Tuuli Lahti Aloitusohje
Taide- ja kulttuurialan johtaminen YTAIKUS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Yliopettaja  Maarit Laiho ja lehtori  Henni Syrjänen Aloitusohje
Teknologiaosaamisen johtaminen YTEJOTS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom)

Lehtori  Markku Lindell

Aloitusohje
Terveysteknologia YTERTS24 2.9.2024 klo 8.30 Etäyhteys (Zoom) Lehtori  Reetta Raitoharju Aloitusohje

 

Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissa olevana ja aloitat nyt opinnot

Jos olet ollut ensimmäisen lukuvuoden poissa olevana ja haluat nyt tietää aloitusryhmäsi ja aloittaa opinnot, löydät ohjeet läsnä olevaksi ilmoittautumiseen nykyisten ja entisten opiskelijoiden sivulta.

Lukujärjestys ja kampukset

Lukujärjestykset

Syyslukukauden 2024 ensimmäisten viikkojen alustavat lukujärjestykset julkaistaan viimeistään 3.6.2024 osoitteessa lukkari.turkuamk.fi

Löydät oman lukujärjestyksesi valitsemalla "Hae ryhmiä" ja syöttämällä kenttään oman ryhmätunnuksesi (esim. PKÄTIS24). Oman ryhmätunnuksesi löydät yläpuolelta taulukosta. 

Lukujärjestyksestä näet alkuun ensimmäisten opiskeluviikkojen aikataulun, ja myöhemmin koko lukukauden kontaktiopetuksen aikataulut. Mahdollisten muutosten vuoksi lukujärjestys kannattaa tarkistaa aina ennen opetusta.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Opintojen aloitustaulukossa on kerrottu, millä kampuksella tai missä rakennuksessa opintosi alkavat. Turun AMK:lla on kolme kampusta:

 • Kupittaan kampus, Turku (sis. rakennukset: ICT-City, EduCity, Lemppari, #Tehdas ja Medisiina-D)
 • Linnankadun taidekampus, Turku
 • Salo IoT Campus, Salo

Kampusten esittelysivuilta löydät kampuksien tarkemmat osoitteet sekä tietoa mm. kulkuyhteyksistä, pysäköinnistä ja kampusten aukioloajoista.

Luentosalien ja luokkahuoneiden sijainnin kampuksella löydät helpoiten Tuudo-sovelluksen kohdasta "Kartta".

Koronaviruksen vaikutus opintoihin

Tietoa Turun ammattikorkeakoulun varaumisesta koronavirukseen löydät täältä.

 

Opiskelijan tuet, maksut ja todistus opiskelupaikasta

Todistus opiskelupaikasta

Voit todistaa opiskelupaikkasi yhteishaun sähköisellä tuloskirjeellä, jonka saat kevään ensimmäisen yhteishaun osalta viimeistään 31.5.2024 ja kevään toisen yhteishaun osalta 4.7.2024 mennessä. Tuloskirje löytyy Oma Opintopolku -palvelusta ja linkki siihen tulee sähköpostilla. Varasijalta hyväksytyt voivat käyttää Opintopolun sähköposti-ilmoitusta todistuksena opiskelupaikasta. Ennen tuloskirjettä voit todistaa opiskelupaikan kuvakaappauksella Opintopolun näkymästä, jossa näkyy, että olet ottanut paikan vastaan.

Turun AMK ei lähetä erillistä hyväksymiskirjettä yhteishaussa hyväksytyille.

Opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen voit ladata virallisen opiskelutodistuksen itse Peppi-opintotietojärjestelmästä. Peppiin kirjautuminen vaatii Turun AMK:n käyttäjätunnusten aktivoimisen. Latauspaikka löytyy Pepin ylävalikon oikeasta reunasta, kohdasta Tilaukset.

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin ja pääset lataamaan sen itsellesi.

Mikäli et jostain syystä saa opiskelutodistusta itse Pepistä, voit opintojen aloituspäivästä alkaen pyytää opiskelutodistuksen sähköpostitse opintotoimistosta. Myös joukkoliikenteen opiskelija-alennustodistuksia on saatavilla aloituspäivästä alkaen.

Jos tarvitset oppilaitoksen vahvistuksen esim. TE-toimiston lomakkeeseen, täytä sähköiseen lomakkeeseen omat tietosi ja toimita lomake opintotoimistoon sähköpostilla. Ilmoita sähköpostissa, että olet uusi opiskelija sekä tieto siitä, mihin koulutukseen sinut on hyväksytty. Opintotoimisto täyttää oppilaitoksen osuuden ja lähettää sähköisesti allekirjoitetun lomakkeen sinulle takaisin sähköpostilla.

Opintotuki ja muut opiskelijan tuet

Voit hakea opintotukea Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ottanut paikan sitovasti vastaan. Lisäksi voit hakea yleistä asumistukea heti, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen.  Lue lisää opintoetuuksista Kelan verkkosivuilta.
 

Aikuiskoulutustuesta voit lukea lisää  Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

YTHS-terveydenhoitomaksu

Sinun täytyy maksaa Kelalle lukukausikohtainen korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu, jos suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi. Maksu täytyy maksaa, vaikka et saisi opintotukea tai käytät  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelujen sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue Kelan sivulta ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Kelan ohje maksun eräpäivistä:

 • Syyslukukauden eräpäivä on 15.11., jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi 30.9. mennessä. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.
 • Kevätlukukauden eräpäivä on 15.3., jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi 31.1. mennessä. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai ETA-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.

EU- tai ETA-maasta tulevilla opiskelijoilla täytyy olla YTHS:n palveluihin hakeutuessaan eurooppalainen sairaanhoitokortti 1.1.2023 alkaen. Lain mukaan YTHS:n tulee tunnistaa muun kuin Suomen sairasvakuutuspiiriin kuuluvat opiskelijat eurooppalaisen sairaanhoitokortin avulla. Kortti pitää hankkia jo ennen Suomeen saapumista. Iso-Britanniasta ja Pohjois-Irlannista saapuvat opiskelijat voivat esittää Global Health Insurance -kortin (GHIC). Lue lisää YTHS:n verkkosivulta.
Lue Kelan sivuilta, miten sinun pitää toimia, jos kuulut toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan.

Katso YTHS:n video uusille opiskelijoille.
​​​​​​​Lue YTHS:n esite uusille opiskelijoille. ​​​​​​​​​​​​​​

 

Tutustu myös: Uuden opiskelijan opas


Uuden opiskelijan oppaasta löydät lisätietoa opiskelusta Turun AMK:ssa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.