Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.1.2021
Tällä sivulla on tietoja siitä, miten uuden opiskelijan tulee toimia ennen opintojen aloitusta.

Tervetuloa opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun!

Lue huolellisesti tämän sivun yleiset ohjeet sekä oman koulutuksesi ohjeet opintojen aloitukseen. Muun muassa opiskelun alkamisaika ja -paikka löytyvät alempaa koulutuksen omasta aloitusohjeesta. Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Käyttäjätunnukset ja oma tietokone

Aktivoi käyttäjätunnuksesi 8.12.2020 jälkeen osoitteessa https://id.turkuamk.fi > Rekisteröidy.

  • Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo palvelun toiminnasta.
  • Jos sinut on hyväksytty varasijalta, voit aktivoida käyttäjätunnukset noin viikon kuluttua siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi lukuvuodelle.
  • Jos aktivointi ei onnistu niin yritä myöhemmin uudelleen. Tunnusten aktivointi pitäisi onnistua kaikilla uusilla opiskelijoilla viimeistään 3.1.2021. Jollei onnistu niin ota yhteyttä servicedesk@turkuamk.fi.
  • Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi ja ne kannattaa ottaa talteen myöhempää tarvetta varten.

Turun ammattikorkeakoulussa siirrytään yhä enemmän opiskelijoiden omien tietokoneiden hyödyntämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä sinulla pitää olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone koulupäivien aikana.

 

Kelan tuet opiskelijalle

Hae ajoissa opintotukea ja asumistukea

Uusia opintoja aloittavan opiskelijan kannattaa hakea opintotukea ja yleistä asumistukea ajoissa. Opintotuki ja asumistuki haetaan erillisillä hakemuksilla. 

Uusi opiskelija voi hakea opintotukea, kun hän on varmistanut opiskelupaikkansa. Jos opiskelupaikka on otettava vastaan, opintotukihakemus kannattaa tehdä heti, kun paikka on vastaanotettu. Opintotukea voi saada aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen. Opintotuki kannattaa hakea kerralla koko opiskeluajalle.

Opintotukea voi hakea, vaikka opiskelijalla ei vielä olisi asuntoa opiskelupaikkakunnalla. Kun opiskeluasunto on varmistunut, opiskelijan on tehtävä muuttoilmoitus esimerkiksi osoitteessa posti.fi/muuttoilmoitus. Kela tarkistaa opiskelijan asumisen sen jälkeen, kun ensimmäinen opintoraha on maksettu.

Tiedätkö jo, miten asut opiskeluaikana?

Opiskelijan kannattaa hakea yleistä asumistukea heti, kun hänellä on vuokrasopimus ja hän tietää opiskeluajan tulonsa, asumismenonsa ja muut asumisensa olosuhteet. Itsenäisesti vuokra-asuntoon muuttava alle 18-vuotias opiskelija voi hakea asumistukea sen jälkeen, kun hän on saanut päätöksen opintotuesta.

Asumistuki voidaan myöntää 1.1. alkaen, jos vuokrasopimus on voimassa tammikuun 1. päivästä alkaen ja asuntoon on muutettu tammikuun aikana. Lisäksi hakemuksen tulee olla Kelassa helmikuun loppuun mennessä.

Yleinen asumistuki myönnetään yhteisesti koko ruokakunnalle. Yksi asukas hakee tuen koko ruokakunnan puolesta. Samaan ruokakuntaan kuuluvat samassa asunnossa asuvat puolisot tai lähisukulaiset (isovanhemmat, vanhemmat ja lapset) sekä yhteisellä vuokrasopimuksella asunnon vuokranneet. Asumistuen saamiseen vaikuttavat kaikkien ruokakuntaan kuuluvien tulot. Ruokakunnan tuloina huomioidaan ansiotulot, pääomatulot ja useat etuudet, kuten opintoraha. Opintolainaa ei kuitenkaan huomioida tulona.

Hakemukseen pitää liittää vuokrasopimus. Vuokrasopimus tarvitaan myös silloin, kun hakija asuu opiskelija-asunnossa. Vuokrasopimusta ei tarvitse toimittaa, jos Kela saa vuokrasopimustiedot vuokranantajalta sähköisesti. Katso vuokranantajat, joilta Kela saa vuokrasopimustiedot sähköisesti.

Hakemukset kannattaa tehdä verkossa

Kelan laskureilla opiskelija voi arvioida, mitä tukea hän voi saada ja kuinka paljon. Jos opiskelija on epävarma siitä, mitä tukea hän voi saada, kannattaa aloittaa kela.fi-sivulta Mitä opintotukea ja asumistukea voit saada.

Sekä opinto- että asumistukihakemuksen voi tehdä Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi. Myös liitteet voi lähettää verkossa.

Yleistä asumistukea ja opintotukea saavan opiskelijan täytyy seurata sekä opintotuen vuositulorajan täyttymistä että asumistukeen vaikuttavaa kuukausituloa. Yleinen asumistuki pitää tarkistaa, jos ruokakuntasi yhteenlasketut tulot nousevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk edellisen asumistukipäätöksen tuloihin verrattuna. Tulojen muutoksesta on ilmoitettava välittömästi. Ennen tarkistushakemuksen tekemistä voit tarvittaessa varmistaa tarkistushakemuksen tarpeellisuuden soittamalla Kelan palvelunumeroon 020 692 201.

Kelan verkkosivuilla on palvelu, joka näyttää tuoreen tiedon hakemusten käsittelyajoista etuuksittain. Palvelun avulla voi arvioida, milloin hakemus käsitellään. Oman hakemuksen tilanteen voi tarkistaa kirjautumalla asiointipalveluun.

Tarvitsetko vamman takia tulkkausta opintoihin?

Hae oikeutta opiskelutulkkaukseen heti, kun saat päätöksen opiskelupaikasta. Muistathan myös tilata opiskelutulkin ajoissa!

Lisätietoja Kelan tuista ja palveluista:

YTHS terveydenhoitomaksu

Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 31.1. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun. 

Lue lisää YTHS:n palveluista.

Starttaa opiskelusi jo nyt – suorita Digistartti!

Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen osaamismerkkisi Turun AMK:n opiskelijana. Digistartin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

  • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com
  • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
  • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, k2021’. Etene Digistartti-kurssilla ohjeiden mukaan.

Digistartti avautuu käyttäjätunnuksesi aktivoinnin jälkeen. Digistartti kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

Digistartti on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos tarvitset apua Digistarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi

Tukea matematiikan opiskeluun – vahvista taitojasi jo elokuun aikana!

Sinulla on mahdollisuus vahvistaa matemaattisia perustaitojasi jo ennen varsinaisten opintojen alkua Turun AMK:n matematiikan opettajien laatiman verkkomateriaalin avulla. Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi antaa sinulle riittävät perusvalmiudet ammattikorkeakoulun matematiikan opintojaksoille. Pääset käyttämään verkkomateriaalia käyttäjätunnuksesi aktivoinnin jälkeen Turun AMK:n itslearning-oppimisympäristössä. Kirjautuminen ympäristöön tapahtuu kuten edellä Digistartin esittelyssä on ohjeistettu. Kirjautumisen jälkeen pääset ilmoittautumaan kurssille valitsemalla Kurssit > Toimipaikan kurssiluettelo > Johdatus AMK-matematiikkaan > Ilmoittaudu kurssille.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Kampusten esittelysivuilla on tietoa mm. kulkuyhteyksistä, pysäköinnistä ja kampusten aukioloajoista.

Lukujärjestykset

Kevälukukauden 2021 ensimmäisten viikkojen alustavat lukujärjestykset julkaistaan 18.12.2020 mennessä osoitteessa lukkari.turkuamk.fi. Ryhmätunnuksen, opintojen alkamisajan ja -paikan sekä muut lisäohjeet opintojen aloitukseen löydät alla olevista koulutusten omista aloitusohjeista (pdf-tiedosto taulukossa).

Mahdollisten muutosten vuoksi lukujärjestys kannattaa tarkistaa aina ennen opetusta.

Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa (saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin). Etsi Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista. Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen ja lisäksi näet Tuudossa heti myös esim. kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Myöhemmin kun olet aktivoinut käyttäjätunnukset, voit kirjautua Tuudoon Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla ja näet sieltä helposti myös henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja voit seurata opintojen etenemistä. Lisäksi voit varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten sekä ottaa käyttöön ilmaisen opiskelijakortin, jolla saat Kelan ateriatuen sekä mm VR:n, Matkahuollon ja Fölin opiskelija-alennukset ensimmäisestä opiskelupäivästä alkaen.

 

Opiskelun alkamisajat ja paikat

Koulutusten omat aloitusohjeet julkaistaan 9.11.2020 pdf-tiedostoina tällä sivulla.

Muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia koronavirusepidemian takia. Lue päivittyvä ohje Turun AMK:n varautumisesta koronavirukseen

Huom! Monien koulutusten aloitusohjeita on päivitetty 14.-18.12.2020.

Tutustu myös Uuden opiskelijan oppaaseen , jossa kerrotaan lisää käytännön asioista Turun AMK:n uusille opiskelijoille.

Päivätoteutus

Sosiaali- ja terveysala, päiväkoulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Ensihoitaja (AMK)

Avaa aloitusohjeet (pdf)

Sairaanhoitaja (AMK), Salo

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 15.12.2020

Sairaanhoitaja (AMK), Turku

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 15.12.2020

Sosionomi (AMK), päivätoteutus

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 14.12.2020

Sosionomi (AMK), verkko-opinnot

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 14.12.2020

Terveydenhoitaja (AMK)

Avaa aloitusohjeet (pdf)

Tekniikan ja liikenteen ala, päiväkoulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki
Insinööri (AMK), konetekniikka

Avaa aloitusohjeet (pdf)  (PÄIVITETTY 18.12.2020)

 

Monimuotototeutus

Kulttuuriala, monimuotokoulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot

Avaa aloitusohjeet (pdf)

Sosiaali- ja terveysala, monimuotokoulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Sairaanhoitaja (AMK)

Avaa aloitusohjeet (pdf)

Toimintaterapeutti (AMK)

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 17.12.2020

Tekniikan ja liikenteen ala, monimuotokoulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Insinööri (AMK), kemiantekniikka

Avaa aloitusohjeet (pdf)

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala, monimuotokoulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki
Tradenomi (AMK), liiketalous (Salo)

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 5.1.2021

Ylemmät AMK-tutkinnot

Kulttuuriala, YAMK-koulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto, kulttuurihyvinvointi

Avaa aloitusohjeet (pdf)

Sosiaali- ja terveysala, YAMK-koulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto, gerontologinen asiantuntijuus

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 16.12.2020

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto, kliininen asiantuntijuus

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 16.12.2020

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto, kulttuurihyvinvointi

Avaa aloitusohjeet (pdf)

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto, sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 16.12.2020

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto, terveyden edistäminen

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 16.12.2020

Tekniikan ja liikenteen ala, YAMK-koulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Insinööri (ylempi AMK), kone- ja meritekniikka

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 15.12.2020

Insinööri (ylempi AMK), ohjelmistotekniikka ja ICT

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 15.12.2020

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala, YAMK-koulutukset

Koulutus Alkamisaika ja -paikka / Avaa linkki

Master of Business Administration, Business Management

Katso englanninkieliset sivut

Master of Business Administration, Sales Management

Katso englanninkieliset sivut

Tradenomi (ylempi AMK), ohjelmistotekniikka ja ICT

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 15.12.2020

Tradenomi (ylempi AMK), projektijohtaminen

Avaa aloitusohjeet (pdf)  PÄIVITETTY 15.12.2020