Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.9.2022
Tällä sivulla on tietoja siitä, miten uuden opiskelijan tulee toimia ennen opintojen aloitusta.

Tervetuloa opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun!

Tämän sivun ohjeet on tarkoitettu yhteishaussa ja erillishaussa hyväksytyille. Lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaisesti.

Opiskelun alkamisajan ja -paikan löydät tältä sivulta alempaa taulukosta. Uusille opiskelijoille ei lähetetä erillisiä aloitusohjeita kirjeellä tai sähköpostilla.

Ennen opintojen alkua sinun tulee aktivoida käyttäjätunnukset ja suorittaa Digistartti.

 

Ennen opintojen alkua

Aktivoi käyttäjätunnukset

Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi > Rekisteröidy

 • Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo palvelun toiminnasta.
 • Jos aktivointi ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Tunnusten aktivointi on mahdollista kaikille uusille tutkinto-opiskelijoille 1.1.2023 alkaen. Jos et saa tunnuksia aktivoitua, ota yhteyttä servicedesk@turkuamk.fi.
 • Jos sinut on hyväksytty varasijalta tai polkuopiskelijaksi, voit aktivoida käyttäjätunnukset noin viikon sisällä siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi lukuvuodelle.
 • Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi ja ne kannattaa ottaa talteen opintoja varten.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

Hanki oma tietokone opiskelua varten

Turun ammattikorkeakoulussa siirrytään yhä enemmän opiskelijoiden omien tietokoneiden hyödyntämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone koulupäivien aikana.

Tutustu tarkemmin ohjeeseen oman tietokoneen hankkimiseksi: Oma tietokone opiskelussa (pdf).  

Suorita DigiStartti -kurssi ennen opintojen alkua

Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen osaamismerkkisi Turun AMK:n opiskelijana. DigiStartti-kurssin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

DigiStartti-kurssin voi suorittaa 1.1.2023 alkaen. Kurssille kirjautuminen vaatii käyttäjätunnuksesi aktivoinnin. Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’DigiStartti, K2023’. Etene kurssilla ohjeiden mukaan.

DigiStartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos et näe DigiStartti-kurssia itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity DigiStartti-kurssille.

Jos tarvitset apua DigiStarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus ja opiskelijakortti kännykässä

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava appi, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri kanavista. Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen. Tuudosta löydät myös esimerkiksi kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa. Tuudo on saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.

Kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnukset, voit kirjautua niillä Tuudoon. Opintojen alkaessa näet Tuudosta helposti henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot. Voit myös varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten.

Tuudosta löytyy myös ilmainen opiskelijakortti, jolla saat Kelan ateriatuen sekä mm. VR:n, Matkahuollon ja Fölin opiskelija-alennukset. Opiskelijakortti löytyy sovelluksessa vasemmasta sivuvalikosta yläreunasta, Turun AMK:n logon alta.

Tarvittaessa: vahvista matematiikan taitojasi jo ennen opintojen alkua

Sinulla on mahdollisuus vahvistaa matemaattisia perustaitojasi jo ennen varsinaisten opintojen alkua Turun AMK:n matematiikan opettajien laatiman verkkomateriaalin avulla. Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi antaa sinulle riittävät perusvalmiudet ammattikorkeakoulun matematiikan opintojaksoille.

Kurssi on tarkoitettu tekniikan ja liiketalouden sekä terveysalan opiskelijoille.

Pääset ilmoittautumaan verkkokurssin opiskelijaksi 1.1.2023 lähtien, käyttäjätunnuksesi aktivoinnin jälkeen seuraavasti:

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä Kurssit > Kaikki kurssit > Toimipaikan kurssiluettelo (sivun oikeassa ylänurkassa) > Johdatus AMK-matematiikkaan (LV 2022-2023) > Ilmoittaudu kurssille.

Kurssi näkyy tämän jälkeen omalla itslearningin aloitussivullasi.

Kun koulusivistyskielesi on ruotsi

Kun koulusivistyskielesi on ruotsi, tulee sinun olla opintojen alussa yhteydessä  opintotoimistoon. Toimita samalla peruskoulun/lukion päättötodistuksen kopion opintotoimistoon joko sähköpostin liitteenä tai palvelupisteelle. 

Koulusivistyskielellä tarkoitetaan yleissivistävän koulutuksen kieltä, eli peruskoulun ja/tai lukion koulutuksen kieltä. Koulusivistyskieltä ei määritellä ammatillisesta tutkinnosta. Kun olet opiskellut peruskoulun ja/tai lukion äidinkielen oppimäärän ruotsiksi, kirjataan opintotoimistossa tietoihisi koulusivistyskieleksi ruotsi. Koulusivistyskieli vaikuttaa suoritettaviin opintoihin.

Opintojen aloittaminen

Opiskelun alkamisajat ja paikat

Koulutuskohtainen aloituspaikka ja -aika julkaistaan alla olevissa taulukoissa syksyn yhteishaun osalta 28.10.2022. Alkamispäivä vaihtelee koulutuksittain.

On tärkeää osallistua aloituspäivään. Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Orientaatiopäivien aikana syödään kampuksen opiskelijaravintolassa omakustanteisesti. Jotta saat opiskelija-alennukset käyttöösi, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-appi ennen ensimmäistä koulupäivää.

Tarkista aloituspaikan tarkka sijainti Tuudo appista. Löydät kampuskohtaiset kartat Tuudon vasemman reunan valikosta, kohdasta "Kartta". Valitse ensin oikea kampus ja etsi luokan tai tilan nimen perusteella.

Omalla autolla kulkevien kannattaa varautua Kupittaan kampuksella parkkipaikkojen vähäisyyteen ja maksullisuuteen. Suosittelemme bussilla tai pyörällä kulkemista. Aikataulut ja reittiopas löytyvät Fölin sivuilta.  

Huomioithan, että muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tätä sivua muutosten varalta. 

Englanninkieliset koulutukset | AMK-tutkinnot ja Master School

Englanninkielisten koulutusten aloitusohjeet löydät englanninkielisiltä nettisivuiltamme . Syksyllä 2022 alkavat englanninkieliset koulutukset:

 • Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology
 • Bachelor of Social Services, Early Childhood Education
 • Master of Business Administration, Service Design
 • Master of Culture and Arts, Creative Design Management
 • Master of Engineering, Industrial Quality Management

Kulttuuriala | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit ovat järjestäneet orientaatiopäivien aikaan ohjelmaa myös illalla.

 

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika  Aloituspaikka  Yhteyshenkilö
Kuvataiteilija (AMK), animaatio PKANIS22

29.8.2022 klo 9.00

Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula Lemppari Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd
Kuvataiteilija (AMK), kuvataide PKUVAS22 29.8.2022 klo 9.00 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula  Lemppari

Opinto-ohjaaja: 
Tuija Mäntsälä

Opettaja:  Eero Merimaa

Kuvataiteilija (AMK), valokuva PKUVAS22 29.8.2022 klo 9.00 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula  Lemppari

Opinto-ohjaaja: Tuija Mäntsälä Opettaja:  Otto-Ville Väätäinen

Kuvataiteilija (AMK), monimuotototeutus MKUVAS22 29.8.2022 klo 9.00 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula  Lemppari

Opinto-ohjaaja:  Tuija Mäntsälä Opettaja:  Laura Miettinen

Medianomi (AMK), elokuva PMEDIS22 29.8.2022 klo 9.00 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula  Lemppari

Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Medianomi (AMK), journalismi PMEDIS22 29.8.2022 klo 9.00 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula  Lemppari

Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu PMEDIS22 29.8.2022 klo 9.00 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula  Lemppari

Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Medianomi (AMK), tuotanto ja projektihallinta PMEDIS22 29.8.2022 klo 9.00 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula  Lemppari

Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Musiikkipedagogi (AMK), päivätoteutus PMUSIS22 29.8.2022 klo 10.00 Linnankatu 60, Crichton-sali,
Linnankadun taidekampus
Opinto-ohjaaja: Pia Oförsagd

Opettaja:  Vesa-Pekka Kuusinen
Musiikkipedagogi (AMK), monimuotototeutus MMUSIS22 31.8.2022 klo 13.00 ZOOM-etätoteutus (linkki toimitetaan opiskelijoille sähköpostiin) Opinto-ohjaaja: 
Pia Oförsagd

KT-päällikkö:
Eero Linjama
Tanssinopettaja (AMK) PTANSS22 29.8.2022 klo 10.00 Linnankatu 60, Crichton-sali Linnankadun taidekampus Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Opettaja: Katja Korpi
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus PTEASS22 29.8.2022 klo 10.00 Linnankatu 60, Crichton-sali Linnankadun taidekampus Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Opettaja: Minna Karesluoto
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteri PTEATS22 29.8.2022 klo 10.00 Linnankatu 60, Crichton-sali Linnankadun taidekampus Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Opettaja:  Mervi Rankila-Källström
 
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), monimuotototeutus MTEATS22 31.8.2022 klo 13.00 HUOM! Päivitetty 18.8.2022, vain etäyhteys!

ZOOM-etätoteutus (linkki toimitetaan opiskelijoille sähköpostiin)
Opinto-ohjaaja: Pia Oförsagd

Opettajat: Teatteri: Ari Ahlholm

Sirkus:
Laura Tikka, yhteystiedot saatavilla elokuussa

 

Liiketalous ja hallinto | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit ovat järjestäneet orientaatiopäivien aikaan ohjelmaa myös illalla.

Huomioi, että osalla koulutuksista on lisätietoja aloitukseen taulukon alapuolella. Jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja, katso myös ohjeet aiempien opintojen ilmoittamiseen taulukon alta. 

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Tradenomi (AMK), finanssipalvelut PMYYFS22 24.8. klo 10.00 EDU2027, EduCity Opinto-ohjaaja: Päivi Viinikkala -
Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus MKITIS22 22.8. klo 9:00 Tapio (LEM_B164), Lemminkäisenkatu 30 Lemppari

Opinto-ohjaaja: Anu Lehtinen Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Koulutusvastaava:  Kosar Mahmoodi Tavoitettavissa 15.8. alkaen. 

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketalous

Päivätoteutus, Turku

PLIITS22 ja LTOPS22A 23.8. klo 9:00 Auditorio Lemminkäinen, Lemminkäisenkatu 30,  Lemppari

Opinto-ohjaaja: Anu Lehtinen Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketalous

Monimuotototeutus, Turku

MLIITS22 25.8. klo 9:00 Auditorio Gamma (B1026), ICT-City

Opinto-ohjaaja: Anu Lehtinen Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Koulutusvastaava: Arja Keltaniemi Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka PLILOS22 24.8. klo 10.00 EDU1002, EduCity Koulutusvastaava:  Päivi Viinikkala -
Tradenomi (AMK), matkailu ja wellness liiketoimintana PMMWES22 23.8. klo 9:00 Auditorio Lemminkäinen, Lemminkäisenkatu 30  Lemppari

Opinto-ohjaaja: Anu Lehtinen Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), myyntityö PMYYNS22 ja LTOPS22A 23.8. klo 9:00 Auditorio Lemminkäinen, Lemminkäisenkatu 30  Lemppari

Opinto-ohjaaja: Anu Lehtinen Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely PTIETS22 23.8. klo 9:00 Auditorio Lambda, ICT-City

Opinto-ohjaaja: Janne Ahtinen

-

 

Aiemmat korkeakouluopinnot

Opintojen joustavan aloituksen vuoksi meidän on tärkeää tietää aiemmista korkeakouluopinnoistasi. Jos sinulla on yli 30 op saman alan aikaisempia opintoja ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, toimita niistä tieto sähköpostilla viimeistään 10.8. mennessä alla oleville yhteyshenkilölle. Liitä viestiin opintosuoritusotteesi ja opintojaksokuvaukset. 

 • Kirjasto- ja tietopalveluala, monimuotototeutus: koulutusvastaava Kosar Mahmoodi, kosar.mahmoodi@turkuamk.fi
 • Liiketalous, monimuotototeutus: koulutusvastaava Arja Keltaniemi, arja.keltaniemi@turkuamk.fi
 • Liiketalous, päivätoteutus: opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi
 • Matkailu- ja wellness liiketoimintana, päivätoteutus: koulutusvastaava Telle Tuominen, telle.tuominen@turkuamk.fi
 • Myyntityö, päivätoteutus: opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi

Muissa koulutuksissa aiemmin hankitun osaamisen huomioimisesta ohjeistetaan orientoivilla päivillä. 

Myös ennen vuotta 2001 suoritetusta merkonomin tai yo-merkonomin opistotutkinnosta (ns. vanhan opistojärjestelmän mukainen tutkinto) on mahdollista saada hyväksilukuja.

Mikäli sinulle hyväksiluetaan aiemmilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla suuri osa ensimmäisen vuoden opinnoista, saattaa ryhmäsi ja siten lukujärjestyksesi muuttua.
 

Koulutuskohtaiset lisätiedot

Kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus (MKITIS22)

Ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 22.-23.8.2022 Lempparilla (Lemminkäisenkatu 30) tilassa Tapio LEM_B164. 

Opiskelu monimuotokoulutuksessa on suurelta osin etäopiskelua. Lähiopetusta on noin kahtena päivänä kuukaudessa klo 9-17 (18) välillä. Lähiopetuspäivät ovat torstai ja perjantai, orientaatiopäiviä lukuun ottamatta. 

MKITIS22 lähipäivät ovat 22.08., 23.08., 8.9., 22.9., 23.9., 6.10., 27.10., 10.11., 24.11., 8.12., 9.12.2022. Elokuun ja joulukuun lähipäivät pidetään fyysisesti Turussa osoitteessa Lemminkäisenkatu 30. Muut syksyn lähipäivät toteutetaan verkkototeutuksina. Lähipäiville osallistuminen on välttämätöntä.

Opiskelijat tekevät yksilö- tai ryhmätehtäviä ja esim. sähköisiä tenttejä. Lähipäivillä käsitellään ja syvennetään etäjaksolla opittua ja valmistellaan seuraavan etäjakson työskentelyä. Opiskelu monimuotokoulutuksessa edellyttää, että opiskelija pystyy varaamaan etäjaksoilla riittävästi aikaa opiskeluun.


Liiketalouden ja myyntityön päivätoteutukset (PLIITS22 ja PMYYNTS22)

Orientoivat päivät ovat 23.-25.8.2022. Huolehdithan, että pystyt osallistumaan päiviin klo 9-17 välillä. Aloitamme orientoivat päivät 23.8.2022 klo 9:00 ilmoittautumisella Lemminkäisenkatu 30:n pääaulassa. Opetus jatkuu maanantaista 29.8. eteenpäin arkipäivisin klo 8-17 välillä. Lukkarissasi sinun tulee huomioida PLIITS22 ja PMYYNS22 sekä LTOPS22A ryhmien aikatauluja.

Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakso (15 op) käynnistyy heti aloituspäivien jälkeen jatkuen koko syyslukukauden. Voit yhdistää opintojaksoon myös englannin tai ruotsin kielen opintoja suorittamalla opintojakson pienryhmätyöskentelyn suomen sijasta englanniksi tai ruotsiksi. Pienryhmätyöskentely muodostaa 50 % opintojaksosta ja siihen sisältyy tiedonhakua, tiedon jakamista, oppimisraporttien kirjoittamista ja vertaisarviointia kohdekielellä. Riittää, että sinulla on kohtalaisen sujuva kielitaito ruotsissa tai englannissa, jossa voit valita pienryhmätyöskentelyssä kieleksi ruotsin tai englannin. Pienryhmäjako tehdään heti orientoivien päivien ensimmäisenä päivänä, joten pohdi jo ennakkoon valmiiksi, haluatko suorittaa Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakson englannin-, ruotsin- vai suomenkielisessä pienryhmässä. 
 

Liiketalous, monimuotototeutus (MLIITS22)

Ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 25.-26.8. ICT-Cityssä auditorio Gammassa ICT_B1026.

Opiskelu monimuotokoulutuksessa on suurelta osin etäopiskelua. Lähiopetusta on päiväsaikaan noin kahtena päivänä kuukaudessa klo 9-17 (18) välillä. Lähiopetuspäivät ovat torstai ja perjantai. Lähtökohtaisesti opiskelijan on osallistuttava kaikkiin lähipäiviin. MLIITS22 syksyn 2022 lähipäivät ovat 25.-26.8., 15.-16.9., 6.-7.10., 3.-4.11., 24.-25.11., 8.-9.12. 

Opiskelijat tekevät yksilö- tai ryhmätehtäviä ja esim. sähköisiä tenttejä. Lähipäivillä käsitellään ja syvennetään etäjaksolla opittua ja valmistellaan seuraavan etäjakson työskentelyä. Opiskelu monimuotokoulutuksessa edellyttää, että opiskelija pystyy varaamaan etäjaksoilla riittävästi aikaa opiskeluun.
 

Matkailu ja wellness liiketoimintana, päivätoteutus

Orientoivat päivät ovat 23.-25.8.2022. Huolehdithan, että pystyt osallistumaan päiviin klo 9-17 välillä. Aloitamme orientoivat päivät 23.8.2022 klo 9:00 ilmoittautumisella Lemminkäisenkatu 30:n pääaulassa. Opetus jatkuu maanantaista 29.8. eteenpäin arkipäivisin klo 8-17 välillä. 

Sosiaali- ja terveysala | AMK-tutkinnot

Opintojen aloitus

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit ovat järjestäneet orientaatiopäivien aikaan ohjelmaa myös illalla.

Rokotussuojan selvitys

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille tehdään rokotussuojan selvitys opintojen alussa. Saat tästä lisätietoa YTHS:n pitämässä infotilaisuudessa opintojen alkaessa. Voit tutustua jo etukäteen lisäohjeisiin rokotussuojan arvioinnista ja täyttää itsearviointilomakkeen YTHS:n nettisivuilla. Omat rokotetiedot saat rokotekortista tai siitä hoitoyksiköstä (koulu / työterveyshuolto), jossa sinut on rokotettu. Mahdolliset puuttuvat rokotukset voit täydentää opiskelijaterveydenhuollossa opintojen alettua. Rokotukset ovat ilmaisia.

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Bioanalyytikko (AMK) PBIOS22 (A+B)

24.8.2022 klo 9.00

Medisiina D Lauren sali Opinto-ohjaaja:  Henna Vuoriranta Lue näkövaatimuksesta ja silmälääkärin lausunnon toimittamisesta taulukon alapuolelta.
Ensihoitaja (AMK) PENHOS22 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja: Sari Kallio -
Fysioterapeutti (AMK) PFYSIS22 (A+B) 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja:  Henna Vuoriranta -
Hammasteknikko (AMK) PHAMMS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja:  Henna Vuoriranta -
Kätilö (AMK) PKÄTIS22 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: Sari Kallio

-
Röntgenhoitaja (AMK) PRÖNTS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja:  Henna Vuoriranta -

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Salo

PSHSS22A 24.8.2022 klo 9.00 IOT-kampus/Salo sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSHTS22 A ja B 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Monimuotototeutus, Salo

MSAISS22 24.8.2022 klo 9.00 IOT-kampus/Salo sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Verkko-opinnot

PSHTS22V 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: Sari Kallio

 

Sosionomi (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSOSTS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja:
Marja Naatula
-

Sosionomi (AMK)

Verkko-opinnot

PSOSS22V 25.8.2022 klo 8.15 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja: Marja Naatula -
Suuhygienisti (AMK) PSUUNS22 24.8.2022 klo 9.00 Medisiina D sisääntuloaula Opinto-ohjaaja: 
Henna Vuoriranta
-
Toimintaterapeutti (AMK) PTOIMS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja:
Henna Vuoriranta
-

 

Koulutuskohtaiset lisätiedot:

Bioanalyytikko (AMK) PBIOS22 (A+B)

Bioanalytiikan koulutukseen hyväksytyiltä opiskelijoilta vaaditaan optikon, optometristin tai silmälääkärin lausunto näkökyvystä kliiniseen laboratoriotyöhön. Lisätietoa löydät osoitteesta ammattikorkeakouluun.fi. Toimita lausunto hakijapalveluille 31.7.2022 mennessä e-lomakkeella.   

 

Tekniikan ala | AMK-tutkinnot

Opintojen aloitus

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa.

Oma tietokone tekniikan alan opinnoissa 

Turun ammattikorkeakoulussa siirrytään yhä enemmän opiskelijoiden omien tietokoneiden hyödyntämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone koulupäivien aikana.

Millaisen tietokoneen tarvitsen? Insinööriopintoihin suosittelemme Turun ammattikorkeakoulun tietokoneen hankinnan yleisohjeen 2. vaihtoehtoa.

Huomioi, että osalla koulutuksista on lisätietoja aloitukseen taulukon alapuolella.

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Insinööri (AMK), ajoneuvo- ja kuljetustekniikka PAUTOS22 24.8. klo 10.00 Auditorio Omega, ICT-city Opinto-ohjaaja:  Päivi Viinikkala -
Insinööri (AMK), bio- ja kemiantekniikka PBIOKES22 24.8. klo 9.00 Auditorio Gamma,  ICT-city Opinto-ohjaaja:  Sari Loppela-Rauha Lue koulutuskohtaiset ohjeet  lähtötasotestistä sekä oppikirjoista taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka PEYTES22 24.8. klo 9.15 Auditorio Delta, ICT-city Opinto-ohjaaja:  Sari Loppela-Rauha Lue koulutuskohtaiset ohjeet  lähtötasotestistä sekä oppikirjoista taulukon alapuolelta.

Insinööri (AMK), konetekniikka

Päivätoteutus

PKONTS22 24.8. klo 10.00 Auditorio Lambda, ICT-city Opinto-ohjaaja:  Johanna Gadd Lue konetekniikan turvavarusteiden hankinnasta taulukon alapuolelta.

Insinööri (AMK), konetekniikka

Monimuotototeutus

MKONTS22 1.9. klo 9.00 Erik 2003, EDUcity Opinto-ohjaaja: Johanna Gadd Lue konetekniikan turvavarusteiden hankinnasta taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), myynti-insinööri PTUTAMS 24.8. klo 10.00 Hammarbacka 1091,  EDUcity Opinto-ohjaaja:  Päivi Viinikkala -
Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka PRAKIS22 24.8. klo 10:00 Auditorio Beta,  ICT-city Opinto-ohjaaja:  Jarmo Virta -
Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen, monimuotototeutus MRAKIS22 1.9. klo 9.00 Johannes EDU_2004, EDUcity Lehtori:  Tapio Keiramo -
Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka PTIVIS22 23.8. klo 9:00 Auditorio Alpha, ICT-city Opinto-ohjaaja:
Janne Ahtinen
Lue  koulutuskohtaiset ohjeet lähtötasotestistä taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), tuotantotalous PTUTAS22 24.8. klo 10.00

HUOM! Päivitetty  19.8.2022!
Luokkatila B164 TAPIO, 
Lemminkäisenkatu 30,  Lemppari

Opinto-ohjaaja:  Päivi Viinikkala -
Rakennusmestari (AMK) PRAKMS22 24.8. klo 10:00 Auditorio Sigma, ICT-city Opinto-ohjaaja:  Jarmo Virta   -

 

Koulutuskohtaiset lisäohjeet:
 

Bio- ja kemiantekniikka, PBIOKES22

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaetaan opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus.

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:
•    Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
•    Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella, mutta tällöin mukaan kannattaa työskentelyn helpottamiseksi ottaa erillinen laskin.
•    Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta. 

Opintojaksolla "Insinöörimatematiikan perusteet" tarvitaan Editan julkaisema oppikirja "Insinöörin matematiikka" (Tuomenlehto ym., ISBN 978-951-37-6352-7). Erot kirjan painosten välillä ovat vain painovirheiden korjauksia, joten mikä tahansa painos käy.

Kemian opintoja varten tarvitset oppikirjan Tekniikan kemia (Hänninen, Karppinen, Leskelä, Pohjakallio), Edita, 2018 tai uudempi, ISBN: 9789513771379
 

Energia- ja ympäristötekniikka, PEYTES22

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaamme opiskeluryhmät. 

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:
•    Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
•    Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella, mutta tällöin mukaan kannattaa työskentelyn helpottamiseksi ottaa erillinen laskin.
•    Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta. 

Opintojaksolla "Insinöörimatematiikan perusteet" tarvitaan Editan julkaisema oppikirja "Insinöörin matematiikka" (Tuomenlehto ym., ISBN 978-951-37-6352-7). Erot kirjan painosten välillä ovat vain painovirheiden korjauksia, joten mikä tahansa painos käy.
 

Konetekniikka, PKONTS22 ja MKONTS2

Laboratoriotyöskentely ja turvavarusteiden hankinta

Osassa insinöörikoulutuksista opiskelijoiden tulee hankkia ensimmäisen lukukauden aikana turvavarusteet (turvakengät, silmäsuojat ja käsineet). Varusteiden hankintatilaisuus järjestetään yhteisesti kampuksella ja kustannusarvio varusteiden hankintaan on noin 50–60 euroa.
 

Tieto- ja viestintätekniikka, PTIVIS22

Ensimmäisenä päivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaamme opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus. Lähtötasotestin tekemiseen tarvitset kirjoitusvälineet ja älypuhelimen tai muun laitteen, jossa on verkkoyhteys. Testissä ei käytetä laskinta, taulukkokirjaa tai muita apuvälineitä. Aktivoithan Turun AMK:n Windows-tunnukset ennen orientoivia päiviä. 

Lähtötasotestissä kysytään seuraavia aiheita: 
•    Peruslaskutoimitukset (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku), prosenttilaskenta, potenssit, neliöjuuri ja kuutiojuuri, polynomit, 1. ja 2. asteen polynomiyhtälöt, yhtälöpari sekä suorakulmainen kolmio 

Testiin kannattaa valmistautua etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta. 

Voit myös opiskella tai kerrata lukion OPSin kurssien MAY1, MAA2 materiaaleja soveltuvin osin, esimerkiksi TIM-projektin avointa materiaalia: 
•    MAY1-kurssin sisältö ja materiaalit (luvut 1-5): https://bit.ly/37GAz2Z  
•    MAA2-kurssin sisältö ja materiaalit (luvut 1-3): https://bit.ly/34WTGVt  

 

Master School | YAMK-tutkinnot

 

Ennakkotehtävä

Kaikilla koulutuksilla on yhteinen ennakkotehtävä ja osalla koulutuksista lisäksi omia ennakkotehtäviä. Ennakkotehtävä löytyy aloitusohjeesta.

Syksyn ohjelma

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen ryhmätunnuksen sekä aloitusohjeesta syksyn kontaktiopetuspäivät sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Aikatauluihin voit tutustua tarkemmin myös lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 
 

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioita

Insinööri (ylempi AMK)

Hajautettu energiatuotanto YHAETS22

29.8.2022 kello 8.30

Ks. aloitusohje

Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Rakentaminen YRAKES22 29.8.2022 kello 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Teknologiaosaamisen johtaminen

YTEJOS22

29.8.2022
klo 8.30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Terveysteknologia YTERIS22 29.8.2022 kello 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto
Taiteen uudet kontekstit YTAUKS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks.ennakkotehtävä Ks.ennakkotehtävä Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Musiikkipedagogi (ylempi AMK)
YMUSIS22
29.8.2022 klo 8.30 Ks.ennakkotehtävä Ks.ennakkotehtävä Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto
Erityissosiaaliohjaus YERISOS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kliininen asiantuntija: bioanalytiikka YKLABS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kliininen asiantuntija: mielenterveys- ja päihdetyö YKLAMS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kliininen asiantuntija: omahoidon tukeminen ja kansansairauksien hoitotyö YKLAOS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio YKUNLIS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen YTEKES22V 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Terveyden edistäminen YTEDS22V 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Terveysteknologia YTERTES22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Tradenomi (ylempi AMK) -koulutukset
Liiketoiminnan kehittäminen YLIKES22 29.8.2022 klo 8.30 HUOM! ZOOM-linkki ohjeessa päivitetty 18.8.2022!
Ks. aloitusohje
Ks. aloitusohje HUOM!  Päivitetty 18.8.2022!
Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
SOTE-palvelujen ja -liiketoiminnan johtaminen YSPLIS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Taide- ja kulttuurialan johtaminen YTAIKUS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Teknologiaosaamisen johtaminen YTEJOTS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)

 

Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissa olevana ja aloitat nyt opinnot

Jos olet ollut ensimmäisen lukuvuoden poissa olevana ja haluat nyt tietää aloitusryhmäsi ja aloittaa opinnot, löytyy ohjeet läsnä olevaksi ilmoittautumiseen nykyisten ja entisten opiskelijoiden sivulta.

Lukujärjestys ja kampukset

Lukujärjestykset - Tutustu tarkemmin syksyn ohjelmaan

Kevätlukukauden 2023 ensimmäisten viikkojen alustavat lukujärjestykset julkaistaan 1.12.2022 osoitteessa lukkari.turkuamk.fi

Löydät oman lukujärjestyksesi valitsemalla "Hae ryhmiä" ja syöttämällä kenttään oman ryhmätunnuksesi (esim. PKÄTIS22). Oman ryhmätunnuksesi löydät yläpuolelta taulukosta. 

Lukujärjestyksestä näet alkuun ensimmäisten opiskeluviikkojen aikataulun, ja myöhemmin koko lukukauden kontaktiopetuksen aikataulut. Mahdollisten muutosten vuoksi lukujärjestys kannattaa tarkistaa aina ennen opetusta.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Opintojen aloitustaulukossa on kerrottu, millä kampuksella tai missä rakennuksessa opintosi alkavat. Turun AMK:lla on kolme kampusta:

 • Kupittaan kampus, Turku (sis. rakennukset: ICT-City, EduCity, Lemppari, #Tehdas ja Medisiina-D)
 • Linnankadun taidekampus, Turku
 • Salo IoT Campus, Salo

Kampusten esittelysivuilta löydät kampuksien tarkemmat osoitteet sekä tietoa mm. kulkuyhteyksistä, pysäköinnistä ja kampusten aukioloajoista.

Luentosalien ja luokkahuoneiden sijainnin kampuksella löydät helpoiten Tuudo-sovelluksen kohdasta "Kartta".

Koronaviruksen vaikutus opintoihin

Tietoa Turun ammattikorkeakoulun varaumisesta koronavirukseen löydät täältä.

 

Opiskelijan tuet, maksut ja todistus opiskelupaikasta

Todistus opiskelupaikasta

Yhteishaun sähköinen tuloskirje on virallinen hyväksymiskirje, jonka saat viimeistään 25.11.2022. Linkki Oma Opintopolku -palvelun hyväksymiskirjeeseen tulee sähköpostilla. Myös varasijalta hyväksytyt voivat käyttää todistuksena Opintopolun sähköposti-ilmoitusta opiskelupaikasta. Ennen hyväksymiskirjettä voit todistaa opiskelupaikan joko 

 • Opintopolusta saamallasi sähköposti-ilmoituksella, jossa kerrotaan, että opiskelupaikka on vastaanotettavissa tai
 • kuvakaappauksella Opintopolun näkymästä, jossa näkyy, että olet ottanut paikan vastaan.
   

Turun AMK ei lähetä erillistä hyväksymiskirjettä yhteishaussa hyväksytyille.

1.1.2023 jälkeen voit ladata virallisen opiskelutodistuksen itse Peppi-opintotietojärjestelmästä. Latauspaikka löytyy Pepin ylävalikon oikeasta reunasta, kohdasta Tilaukset.

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin ja pääset lataamaan sen itsellesi.

Mikäli et jostain syystä saa opiskelutodistusta itsepalveluna Pepistä, voit tilata opiskelutodistuksen sähköpostitse opintotoimistosta sen jälkeen, kun opintosi ovat alkaneet. Myös joukkoliikenteen opiskelija-alennustodistuksia on saatavilla aloituspäivästä alkaen.

Jos tarvitset oppilaitoksen vahvistuksen esim. TE-toimiston lomakkeeseen, täytä ensin sähköiseen lomakkeeseen omat tietosi ja toimita lomake sen jälkeen opintotoimistoon sähköpostilla. Ilmoita sähköpostissa, että olet uusi opiskelija sekä tieto siitä, mihin koulutukseen sinut on hyväksytty. Opintotoimisto täyttää oppilaitoksen osuuden ja lähettää sähköisesti allekirjoitetun lomakkeen sinulle takaisin sähköpostilla.

Opintotuki, aikuiskoulutustuki ja muut opiskelijan tuet

Voit hakea opintotukea Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ottanut paikan sitovasti vastaan. Lisäksi voit hakea yleistä asumistukea heti, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen.  Lue lisää opintoetuuksista Kelan verkkosivuilta.
 

Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa.  Lue lisää aikuiskoulutustuesta Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

YTHS terveydenhoitomaksu

Sinun täytyy maksaa Kelalle lukukausikohtainen korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu, jos suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi. Maksu täytyy maksaa, vaikka et saisi opintotukea tai käytät  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelujen sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue Kelan sivulta ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Kelan ohje maksun eräpäivistä:

 • Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.
 • Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita. Lue Kelan sivuilta, miten sinun pitää toimia, jos kuulut toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan.

Katso tästä YTHS:n video uusille opiskelijoille.
​​​​​​​Lue tästä YTHS:n esite uusille opiskelijoille.

 

Tutustu myös: Uuden opiskelijan opas


Uuden opiskelijan oppaasta löydät lisätietoa opiskelusta Turun AMK:ssa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.