Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.4.2024
Onnea opiskelupaikasta. Tervetuloa yli 13 000 huippuosaajamme joukkoon.

Tervetuloa opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun!

Tämän sivun ohjeet on tarkoitettu yhteishaussa ja erillishaussa hyväksytyille. Lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaisesti.

Opiskelun alkamisajan ja -paikan löydät tältä sivulta alempaa taulukosta. Aloitusohjeet päivitetään tälle sivulle kevään toisen yhteishaun osalta 17.5.2024 mennessä. Uusille opiskelijoille ei lähetetä erillisiä aloitusohjeita kirjeellä tai sähköpostilla.

Ennen opintojen alkua sinun tulee aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja suorittaa Digistartti.

 

Ennen opintojen alkua

Aktivoi käyttäjätunnukset

Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi > Rekisteröidy

 • Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo palvelun toiminnasta.
 • Jos aktivointi ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Tunnusten aktivointi on mahdollista uusille tutkinto-opiskelijoille 1.8.2024 alkaen, mikäli olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi Opintopolussa.
 • Jos sinut on hyväksytty varasijalta, voit aktivoida käyttäjätunnukset muutaman arkipäivän sisällä siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi.
 • Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi ja ne kannattaa ottaa talteen opintoja varten.
 • Jos et saa tunnuksia aktivoitua yllä olevien ohjeiden mukaan, ota yhteyttä IT-tukeen: servicedesk@turkuamk.fi.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

Hanki oma tietokone opiskelua varten

Turun ammattikorkeakoulussa hyödynnetään sähköisiä materiaaleja ja oppimisympäristöjä. Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone opiskelupäivien aikana.

Tutustu tarkemmin ohjeeseen oman tietokoneen hankkimiseksi: Oma tietokone opiskelussa (pdf)

Suorita Digistartti-kurssi ennen opintojen alkua

Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen osaamismerkkisi Turun AMK:n opiskelijana. Digistartti-kurssin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

Digistartti-kurssi tulee uusille opiskelijoille näkyviin 1.8.2024 alkaen. Kurssille kirjautuminen vaatii Turun AMK:n käyttäjätunnuksen aktivoinnin. Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, syksy 2024’. Etene kurssilla ohjeiden mukaan.
 • Digistartti-kurssi on kattava tietopaketti, jota ei tarvitse omaksua kerralla. Voit palata kurssille koska tahansa opintojesi aikana hakemaan tarvitsemaasi tietoa. 

Digistartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos et näe Digistartti-kurssia Itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity Digistartti-kurssille.

Jos tarvitset apua Digistarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus ja opiskelijakortti kännykässä

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava appi, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri kanavista. Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen. Tuudosta löydät myös esimerkiksi kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa. Tuudo on saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.

Kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnukset, voit kirjautua niillä Tuudoon. Opintojen alkaessa näet Tuudosta helposti henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot. Voit myös varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten.

Tuudosta löytyy myös ilmainen opiskelijakortti, jolla saat Kelan ateriatuen sekä mm. VR:n, Matkahuollon ja Fölin opiskelija-alennukset. Opiskelijakortti löytyy sovelluksessa vasemmasta sivuvalikosta yläreunasta, Turun AMK:n logon alta.

Tarvittaessa: vahvista matematiikan taitojasi jo ennen opintojen alkua

Sinulla on mahdollisuus vahvistaa matemaattisia perustaitojasi jo ennen varsinaisten opintojen alkua Turun AMK:n matematiikan opettajien laatiman verkkomateriaalin avulla. Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi antaa sinulle riittävät perusvalmiudet ammattikorkeakoulun matematiikan opintojaksoille.

Kurssi on tarkoitettu tekniikan ja liiketalouden sekä terveysalan AMK-tutkintoa suorittaville opiskelijoille.

Turun AMK:n käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen pääset ilmoittautumaan verkkokurssille alla olevan ohjeen mukaisesti. Kurssi tulee näkyviin itslearning-oppimisympäristön kurssiluetteloon elokuussa tai muutaman päivän kuluttua tunnustesi aktivoinnista.

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä Kurssit > Kaikki kurssit > Toimipaikan kurssiluettelo (sivun oikeassa ylänurkassa) > Johdatus AMK-matematiikkaan (LV 2024-2025) > Ilmoittaudu kurssille.

Kurssi näkyy tämän jälkeen omalla itslearningin aloitussivullasi.

Kun koulusivistyskielesi on muu kuin suomi

Kun koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, tulee sinun olla opintojen alussa yhteydessä  opintotoimistoon.

Koulusivistyskielellä tarkoitetaan yleissivistävän koulutuksen kieltä, eli peruskoulun ja/tai lukion koulutuksen kieltä. Koulusivistyskieltä ei määritellä ammatillisesta tutkinnosta. Opintotoimistossa kirjataan koulusivistyskieleksesi se kieli, jolla olet opiskellut peruskoulun ja/tai lukion äidinkielen oppimäärän. Koulusivistyskieli vaikuttaa suoritettaviin opintoihin.

Tuutoreiden tervehdys Turun AMK:n sähköpostissa

Opiskelijatuutorit lähettävät tervehdyksen uusille AMK-tutkintoon valituille. Tervehdys tulee Turun AMK:n opiskelijasähköpostiin tammikuun alussa. YAMK-koulutuksissa, monimuotokoulutuksissa ja englanninkielisissä koulutuksissa ei lähetetä tervehdyksiä.

Tervehdyksessä kerrotaan opiskelijatoiminnasta ja -tapahtumista. Osa vertaistuutoreista järjestää ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai heti opintojen alussa. Pääset kirjautumaan sähköpostiin Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla täällä. Palvelu vaatii monivaiheisen tunnistautumisen, MFA:n. Muista seurata Turun AMK:n sähköpostia aktiivisesti myös opintojen alettua.

 

Opintojen aloittaminen

Opiskelun aloitusajat ja -paikat

Koulutuskohtaiset aloitusajankohdat ja -paikat julkaistaan tällä sivulla kevään ensimmäisen yhteishaun osalta viimeistään 26.4.2024 ja kevään toisen yhteishaun osalta viimeistään 17.5.2024.

On tärkeää osallistua aloituspäivään. Ensimmäisten opiskelupäivien eli orientaation aikana saat tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Orientaatiopäivien aikana syödään kampuksen opiskelijaravintolassa omakustanteisesti. Jotta saat opiskelija-alennukset käyttöösi, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-appi ennen aloituspäivää.

Tarkista aloituspaikan tarkka sijainti Tuudo appista. Löydät kampuskohtaiset kartat Tuudon vasemman reunan valikosta, kohdasta "Kartta". 

Omalla autolla kulkevien kannattaa varautua Kupittaan kampuksella parkkipaikkojen vähäisyyteen ja maksullisuuteen. Suosittelemme bussilla tai pyörällä kulkemista. Aikataulut ja reittiopas löytyvät Fölin sivuilta.  

Huomioithan, että muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tätä sivua muutosten varalta.

Syksyn 2024 aloitusajat

Englanninkieliset koulutukset | AMK-tutkinnot ja Master School

Englanninkielisten koulutusten aloitusohjeet löydät englanninkielisiltä nettisivuiltamme. Syksyllä 2024 alkavat englanninkieliset koulutukset:

 • Bachelor of Business Administration, Business Administration
 • Bachelor of Engineering, Energy and Environmental Engineering
 • Bachelor of Engineering, Industrial Management and Engineering
 • Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology
 • Bachelor of Engineering, Mechanical Engineering
 • Bachelor of Social Services, Early Childhood Education

Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissa olevana ja aloitat nyt opinnot

Jos olet ollut ensimmäisen lukuvuoden poissa olevana ja haluat nyt tietää aloitusryhmäsi ja aloittaa opinnot, löydät ohjeet läsnä olevaksi ilmoittautumiseen nykyisten ja entisten opiskelijoiden sivulta.

Lukujärjestys ja kampukset

Lukujärjestykset

Syyslukukauden 2024 ensimmäisten viikkojen alustavat lukujärjestykset julkaistaan viimeistään 3.6.2024 osoitteessa lukkari.turkuamk.fi

Löydät oman lukujärjestyksesi valitsemalla "Hae ryhmiä" ja syöttämällä kenttään oman ryhmätunnuksesi (esim. PKÄTIS24). Oman ryhmätunnuksesi löydät yläpuolelta taulukosta. 

Lukujärjestyksestä näet alkuun ensimmäisten opiskeluviikkojen aikataulun, ja myöhemmin koko lukukauden kontaktiopetuksen aikataulut. Mahdollisten muutosten vuoksi lukujärjestys kannattaa tarkistaa aina ennen opetusta.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Opintojen aloitustaulukossa on kerrottu, millä kampuksella tai missä rakennuksessa opintosi alkavat. Turun AMK:lla on kolme kampusta:

 • Kupittaan kampus, Turku (sis. rakennukset: ICT-City, EduCity, Lemppari, #Tehdas ja Medisiina-D)
 • Linnankadun taidekampus, Turku
 • Salo IoT Campus, Salo

Kampusten esittelysivuilta löydät kampuksien tarkemmat osoitteet sekä tietoa mm. kulkuyhteyksistä, pysäköinnistä ja kampusten aukioloajoista.

Luentosalien ja luokkahuoneiden sijainnin kampuksella löydät helpoiten Tuudo-sovelluksen kohdasta "Kartta".

Koronaviruksen vaikutus opintoihin

Tietoa Turun ammattikorkeakoulun varaumisesta koronavirukseen löydät täältä.

 

Opiskelijan tuet, maksut ja todistus opiskelupaikasta

Todistus opiskelupaikasta

Voit todistaa opiskelupaikkasi yhteishaun sähköisellä tuloskirjeellä, jonka saat kevään ensimmäisen yhteishaun osalta viimeistään 31.5.2024 ja kevään toisen yhteishaun osalta 4.7.2024 mennessä. Tuloskirje löytyy Oma Opintopolku -palvelusta ja linkki siihen tulee sähköpostilla. Varasijalta hyväksytyt voivat käyttää Opintopolun sähköposti-ilmoitusta todistuksena opiskelupaikasta. Ennen tuloskirjettä voit todistaa opiskelupaikan joko 

 • Opintopolusta saamallasi sähköposti-ilmoituksella, jossa kerrotaan, että opiskelupaikka on vastaanotettavissa tai
 • kuvakaappauksella Opintopolun näkymästä, jossa näkyy, että olet ottanut paikan vastaan.

Turun AMK ei lähetä erillistä hyväksymiskirjettä yhteishaussa hyväksytyille.

Opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen voit ladata virallisen opiskelutodistuksen itse Peppi-opintotietojärjestelmästä. Peppiin kirjautuminen vaatii Turun AMK:n käyttäjätunnusten aktivoimisen. Latauspaikka löytyy Pepin ylävalikon oikeasta reunasta, kohdasta Tilaukset.

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin ja pääset lataamaan sen itsellesi.

Mikäli et jostain syystä saa opiskelutodistusta itse Pepistä, voit opintojen aloituspäivästä alkaen pyytää opiskelutodistuksen sähköpostitse opintotoimistosta. Myös joukkoliikenteen opiskelija-alennustodistuksia on saatavilla aloituspäivästä alkaen.

Jos tarvitset oppilaitoksen vahvistuksen esim. TE-toimiston lomakkeeseen, täytä sähköiseen lomakkeeseen omat tietosi ja toimita lomake opintotoimistoon sähköpostilla. Ilmoita sähköpostissa, että olet uusi opiskelija sekä tieto siitä, mihin koulutukseen sinut on hyväksytty. Opintotoimisto täyttää oppilaitoksen osuuden ja lähettää sähköisesti allekirjoitetun lomakkeen sinulle takaisin sähköpostilla.

Opintotuki ja muut opiskelijan tuet

Voit hakea opintotukea Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ottanut paikan sitovasti vastaan. Lisäksi voit hakea yleistä asumistukea heti, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen.  Lue lisää opintoetuuksista Kelan verkkosivuilta.
 

Aikuiskoulutustuesta voit lukea lisää  Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

YTHS terveydenhoitomaksu

Sinun täytyy maksaa Kelalle lukukausikohtainen korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu, jos suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi. Maksu täytyy maksaa, vaikka et saisi opintotukea tai käytät  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelujen sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue Kelan sivulta ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Kelan ohje maksun eräpäivistä:

 • Syyslukukauden eräpäivä on 15.11., jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi 30.9. mennessä. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.
 • Kevätlukukauden eräpäivä on 15.3., jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi 31.1. mennessä. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai ETA-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.

EU- tai ETA-maasta tulevilla opiskelijoilla täytyy olla YTHS:n palveluihin hakeutuessaan eurooppalainen sairaanhoitokortti 1.1.2023 alkaen. Lain mukaan YTHS:n tulee tunnistaa muun kuin Suomen sairasvakuutuspiiriin kuuluvat opiskelijat eurooppalaisen sairaanhoitokortin avulla. Kortti pitää hankkia jo ennen Suomeen saapumista. Iso-Britanniasta ja Pohjois-Irlannista saapuvat opiskelijat voivat esittää Global Health Insurance -kortin (GHIC). Lue lisää YTHS:n verkkosivulta.
Lue Kelan sivuilta, miten sinun pitää toimia, jos kuulut toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan.

Katso YTHS:n video uusille opiskelijoille.
​​​​​​​Lue YTHS:n esite uusille opiskelijoille. ​​​​​​​​​​​​​​

 

Tutustu myös: Uuden opiskelijan opas


Uuden opiskelijan oppaasta löydät lisätietoa opiskelusta Turun AMK:ssa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.