Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.9.2023
Onnea opiskelupaikasta. Tervetuloa yli 13 000 huippuosaajamme joukkoon.

Tervetuloa opiskelijaksi Turun ammattikorkeakouluun!

Tämän sivun ohjeet on tarkoitettu yhteishaussa ja erillishaussa hyväksytyille. Lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaisesti.

Opiskelun alkamisajan ja -paikan löydät tältä sivulta alempaa taulukosta. Uusille opiskelijoille ei lähetetä erillisiä aloitusohjeita kirjeellä tai sähköpostilla.

Ennen opintojen alkua sinun tulee aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja suorittaa Digistartti.

 

Ennen opintojen alkua

Aktivoi käyttäjätunnukset

Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi > Rekisteröidy

 • Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo palvelun toiminnasta.
 • Jos aktivointi ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Tunnusten aktivointi on mahdollista uusille tutkinto-opiskelijoille 1.8.2023 alkaen, mikäli olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi Opintopolussa.
 • Jos sinut on hyväksytty 1.8. jälkeen varasijalta tai polkuopiskelijaksi, voit aktivoida käyttäjätunnukset noin viikon sisällä siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi.
 • Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi ja ne kannattaa ottaa talteen opintoja varten.
 • Jos et saa tunnuksia aktivoitua yllä olevien ohjeiden mukaan, ota yhteyttä servicedesk@turkuamk.fi.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

Hanki oma tietokone opiskelua varten

Turun ammattikorkeakoulussa hyödynnetään sähköisiä materiaaleja ja oppimisympäristöjä. Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone opiskelupäivien aikana.

Tutustu tarkemmin ohjeeseen oman tietokoneen hankkimiseksi: Oma tietokone opiskelussa (pdf)

Suorita Digistartti -kurssi ennen opintojen alkua

Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen osaamismerkkisi Turun AMK:n opiskelijana. Digistartti-kurssin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

Digistartti-kurssi tulee uusille opiskelijoille näkyviin viimeistään 11.8.2023. Kurssille kirjautuminen vaatii Turun AMK:n käyttäjätunnuksen aktivoinnin. Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, syksy 2023’. Etene kurssilla ohjeiden mukaan.
 • Digistartti-kurssi on kattava tietopaketti, jota ei tarvitse omaksua kerralla. Voit palata kurssille koska tahansa opintojesi aikana hakemaan tarvitsemaasi tietoa. 

Digistartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos et näe Digistartti-kurssia itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity Digistartti-kurssille.

Jos tarvitset apua Digistarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus ja opiskelijakortti kännykässä

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava appi, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri kanavista. Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen. Tuudosta löydät myös esimerkiksi kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa. Tuudo on saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.

Kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnukset, voit kirjautua niillä Tuudoon. Opintojen alkaessa näet Tuudosta helposti henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot. Voit myös varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten.

Tuudosta löytyy myös ilmainen opiskelijakortti, jolla saat Kelan ateriatuen sekä mm. VR:n, Matkahuollon ja Fölin opiskelija-alennukset. Opiskelijakortti löytyy sovelluksessa vasemmasta sivuvalikosta yläreunasta, Turun AMK:n logon alta.

Tarvittaessa: vahvista matematiikan taitojasi jo ennen opintojen alkua

Sinulla on mahdollisuus vahvistaa matemaattisia perustaitojasi jo ennen varsinaisten opintojen alkua Turun AMK:n matematiikan opettajien laatiman verkkomateriaalin avulla. Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi antaa sinulle riittävät perusvalmiudet ammattikorkeakoulun matematiikan opintojaksoille.

Kurssi on tarkoitettu tekniikan ja liiketalouden sekä terveysalan opiskelijoille.

Turun AMK:n käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen pääset ilmoittautumaan verkkokurssille alla olevan ohjeen mukaisesti. Kurssi tulee näkyviin itslearning-oppimisympäristön kurssiluetteloon jo muutaman päivän kuluttua tunnustesi aktivoinnista, kuitenkin viimeistään 11.8.2023.

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com.
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
 • Valitse aloitusnäkymästä Kurssit > Kaikki kurssit > Toimipaikan kurssiluettelo (sivun oikeassa ylänurkassa) > Johdatus AMK-matematiikkaan (LV 2023-2024) > Ilmoittaudu kurssille.

Kurssi näkyy tämän jälkeen omalla itslearningin aloitussivullasi.

Kun koulusivistyskielesi on ruotsi

Kun koulusivistyskielesi on ruotsi, tulee sinun olla opintojen alussa yhteydessä  opintotoimistoon. Toimita samalla peruskoulun/lukion päättötodistuksen kopion opintotoimistoon joko sähköpostin liitteenä tai palvelupisteelle. 

Koulusivistyskielellä tarkoitetaan yleissivistävän koulutuksen kieltä, eli peruskoulun ja/tai lukion koulutuksen kieltä. Koulusivistyskieltä ei määritellä ammatillisesta tutkinnosta. Kun olet opiskellut peruskoulun ja/tai lukion äidinkielen oppimäärän ruotsiksi, kirjataan opintotoimistossa tietoihisi koulusivistyskieleksi ruotsi. Koulusivistyskieli vaikuttaa suoritettaviin opintoihin.

Tuutoreiden tervehdys Turun AMK:n sähköpostissa

Opiskelijatuutorit lähettävät tervehdyksen uusille AMK-tutkintoon valituille. Tervehdys tulee Turun AMK:n opiskelijasähköpostiin elokuun lopussa. YAMK-koulutuksissa ja monimuotokoulutuksissa ei lähetetä tervehdyksiä.

Tervehdyksessä kerrotaan opiskelijatoiminnasta ja -tapahtumista. Osa vertaistuutoreista järjestää ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä. Pääset kirjautumaan sähköpostiin Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla täällä. Palvelu vaatii monivaiheisen tunnistautumisen, MFA:n. Muista seurata Turun AMK:n sähköpostia aktiivisesti myös opintojen alettua.

 

Opintojen aloittaminen

Opiskelun aloitusajat ja -paikat

Koulutuskohtaiset aloitusajankohdat ja -paikat julkaistaan tällä sivulla englanninkielisen yhteishaun osalta viimeistään 5.5.2023 ja suomenkielisen yhteishaun osalta viimeistään 31.5.2023. 

On tärkeää osallistua aloituspäivään. Ensimmäisten opiskelupäivien eli orientaation aikana saat tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Orientaatiopäivien aikana syödään kampuksen opiskelijaravintolassa omakustanteisesti. Jotta saat opiskelija-alennukset käyttöösi, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-appi ennen aloituspäivää.

Tarkista aloituspaikan tarkka sijainti Tuudo appista. Löydät kampuskohtaiset kartat Tuudon vasemman reunan valikosta, kohdasta "Kartta". 

Omalla autolla kulkevien kannattaa varautua Kupittaan kampuksella parkkipaikkojen vähäisyyteen ja maksullisuuteen. Suosittelemme bussilla tai pyörällä kulkemista. Aikataulut ja reittiopas löytyvät Fölin sivuilta.  

Huomioithan, että muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tätä sivua muutosten varalta. 

Englanninkieliset koulutukset | AMK-tutkinnot ja Master School

Englanninkielisten koulutusten aloitusohjeet löydät englanninkielisiltä nettisivuiltamme. Syksyllä 2023 alkavat englanninkieliset koulutukset:

 • Bachelor of Business Administration, Business Administration
 • Bachelor of Business Administration, International Business, Online
 • Bachelor of Engineering, Energy and Environment Technology
 • Bachelor of Engineering, Industrial Management and Engineering
 • Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology
 • Bachelor of Social Services, Early Childhood Education
   
 • Master of Business Administration, Service Design
 • Master of Culture and Arts, Creative Design Management, Online
 • Master of Engineering, Industrial Quality Management, Online

Kulttuuriala | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi. 

 

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika  Aloituspaikka  Yhteyshenkilö
Kuvataiteilija (AMK), animaatio PKANIS23

28.8.2023 
klo 9.00

Linnankadun taidekampus Linnankatu 54, pääsisäänkäynti

Opinto-ohjaaja Tuija Mäntsälä Lehtori Elli Vuorinen Huom! Lisätietoa taulukon alla
Kuvataiteilija (AMK), kuvataide PKUVAS23 28.8.2023
klo 9.00

Linnankadun taidekampus Linnankatu 54, pääsisäänkäynti

Opinto-ohjaaja 
Tuija Mäntsälä

Opettaja  Eero Merimaa

Kuvataiteilija (AMK), valokuva PKUVAS23 28.8.2023
klo 9.00
  Linnankadun taidekampus Linnankatu 54, pääsisäänkäynti

Opinto-ohjaaja Tuija Mäntsälä Opettaja  Otto-Ville Väätäinen

Kuvataiteilija (AMK), monimuotototeutus MKUVAS23 28.8.2023
klo 9.00
Linnankadun taidekampus Linnankatu 54, pääsisäänkäynti

Opinto-ohjaaja Tuija Mäntsälä Opettaja Laura Miettinen

Medianomi (AMK), elokuva PMEDIS23 28.8.2023 klo 9.30 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula, Lemppari

Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd

Lehtori  Marko Luukkonen

Medianomi (AMK), journalismi PMEDIS23 28.8.2023 klo 9.30 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula, Lemppari

Opinto-ohjaaja:  Pia Oförsagd

Lehtori  Johanna Ailio

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu PMEDIS23 28.8.2023 klo 9.30 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula,  Lemppari

Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd Lehtori  Johanna Vaaherkumpu

Medianomi (AMK), tuotanto ja projektihallinta PMEDIS23 28.8.2023 klo 9.30 Lemminkäisenkatu 30, A-osan aula, Lemppari

Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd Lehtori  Henni Syrjänen

Musiikkipedagogi (AMK), päivätoteutus PMUSIS23 28.8.2023 klo 10.00 Crichton-sali, Linnankatu 60,
Linnankadun taidekampus
Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd

KT-päällikkö  Eero Linjama
Musiikkipedagogi (AMK), monimuotototeutus MMUSIS23 30.8.2023 klo 13.00 ZOOM-etätoteutus (linkki toimitetaan opiskelijoille sähköpostiin) Opinto-ohjaaja 
Pia Oförsagd

KT-päällikkö
Eero Linjama
Tanssinopettaja (AMK) PTANSS23 28.8.2023 klo 10.00 Ravintola Sigyn, Linnankatu 60,   Linnankadun taidekampus Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd
Lehtori
Heidi Alppirinne
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus PTEASS23 28.8.2023 klo 10.00 Ravintola Sigyn, Linnankatu 60,  Linnankadun taidekampus Opinto-ohjaaja  Pia Oförsagd

Opettaja Laura Tikka
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteri PTEATS23 28.8.2023 klo 10.00 Ravintola Sigyn, Linnankatu 60, Linnankadun taidekampus Opinto-ohjaaja  Pia Oförsagd

Lehtori Mervi Rankila-Källström
 
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), monimuotototeutus MTEATS23 29.8.2023 klo 9.00 Demo LIN_AU05, Linnankatu 60,  Linnankadun taidekampus Opinto-ohjaaja Pia Oförsagd

Lehtori Ari Ahlholm

Kuvataiteilija (AMK), animaatio PKANIS23

Huomioithan, että animaation koulutus muuttaa Linnankadun taidekampukselle lukuvuoden 2023-2024 aikana.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), monimuotototeutus MTEATS23

Monimuoto-opintojen lähipäivät lukuvuonna 2023-2024: 29.8.2023 klo 9.00-15.00, 30.8.2023 klo 9.00-16.00, 5.9.2023 klo 9.00-15.00, 30.10.2023 klo 9.00-13.00,  8.1.2024 klo 10.00-16.00, 9.1.2024 klo 9.00-15.15, 12.3. klo 9.00-16.00.

Sosiaali- ja terveysala | AMK-tutkinnot

Opintojen aloitus

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi.

Rokotussuojan selvitys

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille tehdään rokotussuojan selvitys opintojen alussa. Saat tästä lisätietoa YTHS:n pitämässä infotilaisuudessa opintojen alkaessa. Voit tutustua jo etukäteen lisäohjeisiin rokotussuojan arvioinnista ja täyttää itsearviointilomakkeen YTHS:n nettisivuilla. Omat rokotetiedot saat rokotekortista tai siitä hoitoyksiköstä (koulu / työterveyshuolto), jossa sinut on rokotettu. Mahdolliset puuttuvat rokotukset voit täydentää opiskelijaterveydenhuollossa opintojen alettua. Rokotukset ovat ilmaisia.

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Bioanalyytikko (AMK) PBIOS23 (A+B)
23.8.2023 klo 09.00
 

Medisiina D ,
sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja Henna Vuoriranta Lue näkövaatimuksesta ja silmälääkärin lausunnon toimittamisesta taulukon alapuolelta.
Ensihoitaja (AMK)
PENHOS23
21.8.2023 klo 9.00 ICT-City  sisääntuloaula Opinto-ohjaaja Sari Kallio -
Fysioterapeutti (AMK) PFYSIS23 (A+B)
23.8.2023 klo 9.00
EduCity, sisääntuloaula Opinto-ohjaaja  Henna Vuoriranta -
Hammasteknikko (AMK) PHAMMS23 23.8.2023 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja  Henna Vuoriranta -
Kätilö (AMK) PKÄTIS23 21.8.2023 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja Sari Kallio

-
Röntgenhoitaja (AMK) PRÖNTS23
(A + B)
23.8.2023 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja  Henna Vuoriranta -

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Salo

PSHSS23A 21.8.2023 klo 9.00 IOT-kampus/Salo sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSHTS23 A+B 21.8.2023 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Monimuotototeutus, Salo

MSAISS23 21.8.2023 klo 9.00 IOT-kampus/Salo sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Verkko-opinnot

PSHTS23V 21.8.2023 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja Sari Kallio

 

Sosionomi (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSOSTS23 23.8.2023 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja
Janina Luoto
-

Sosionomi (AMK)

Verkko-opinnot

PSOSS23V 23.8.2023 klo 9.00 Online,  Teams Opinto-ohjaaja
Janina Luoto
Katso lisätietoja taulukon alta
Suuhygienisti (AMK) PSUUNS23 23.8.2023 klo 9.00

ICT-City sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja 
Henna Vuoriranta
-
Toimintaterapeutti (AMK) PTOIMS23 23.8.2023 klo 9.00 ICT-City sisääntuloaula Opinto-ohjaaja
Henna Vuoriranta
-

 

Koulutuskohtaiset lisätiedot:

Bioanalyytikko (AMK) PBIOS23 (A+B)

Bioanalytiikan koulutukseen hyväksytyiltä opiskelijoilta vaaditaan optikon, optometristin tai silmälääkärin lausunto näkökyvystä kliiniseen laboratoriotyöhön. Lisätietoa löydät osoitteesta ammattikorkeakouluun.fi. Toimita lausunto hakijapalveluille 31.7.2023 mennessä  e-lomakkeella.   


Sosionomi (AMK) PSOSS23V

Lataathan Zoom- ja Teams-ohjelmat koneellesi ennen orientaatiota.

 

Tekniikan ala | AMK-tutkinnot

Opintojen aloitus

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi.

Oma tietokone tekniikan alan opinnoissa 

Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone koulupäivien aikana.

Millaisen tietokoneen tarvitsen? Insinööriopintoihin suosittelemme Turun ammattikorkeakoulun  tietokoneen hankinnan yleisohjeen 2. vaihtoehtoa.

Huomioi, että osalla koulutuksista on lisätietoja aloitukseen taulukon alapuolella.

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Insinööri (AMK), ajoneuvo- ja kuljetustekniikka PAUTOS23 30.8.2023
klo 10.00
Sigma (C1039), ICT-City

Opinto-ohjaaja  Päivi Viinikkala

Lehtori  Rami Wahlsten

Lue koulutuskohtaiset ohjeet lähtötasotestistä taulukon alta
Insinööri (AMK), bio- ja kemiantekniikka PBIOKES23 30.8.2023
klo 9.00
Joukahainen (B147), Lemppari

Opinto-ohjaaja  Sari Loppela-Rauha

Lehtori  Taina Hovinen

Lue koulutuskohtaiset ohjeet  lähtötasotestistä sekä oppikirjoista taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka PEYTES23 30.8.2023
klo 9.15
Moriaberg (1002), EduCity

Opinto-ohjaaja  Sari Loppela-Rauha

Koulutusvastaava  Raisa Kääriä

Lue koulutuskohtaiset ohjeet  lähtötasotestistä sekä oppikirjoista taulukon alapuolelta.

Insinööri (AMK), konetekniikka

Päivätoteutus

PKONTS23 31.8.2023
klo 10.00
Auditorio Lambda (C1027),  ICT-City Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lue konetekniikan turvavarusteiden hankinnasta taulukon alapuolelta.

Insinööri (AMK), konetekniikka

Monimuotototeutus

MKONTS23 28.8.2023
klo 9.00
Elias (2001),  EduCity

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd

Yliopettaja  Marko Kortetmäki

Lue konetekniikan turvavarusteiden hankinnasta taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka PRAKIS23 30.8.2023
klo 9.30
Auditorio Beta,  ICT-City

Opinto-ohjaaja  Jarmo Virta

Lehtori  Harri Viljamaa

Lue koulutuskohtaiset ohjeet  lähtötasotestistä taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen, monimuotototeutus MRAKIS23 30.8.2023 klo 16.30 Online Opinto-ohjaaja  Jarmo Virta Lehtori  Tapio Keiramo -
Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka PSAHAUS23 30.8.2023 klo 9.15 A306, Lemppari Opinto-ohjaaja  Sari Loppela-Rauha Lehtori  Osmo Huhtala -
Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka PTIVIS23 29.8.2023 klo 9.00 Auditorio Alpha,  ICT-City Opinto-ohjaaja
Janne Ahtinen
Lue  koulutuskohtaiset ohjeet lähtötasotestistä taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), tuotantotalous PTUTAS23 30.8.2023 klo 9.30

Delta (C1035),  ICT-City

Opinto-ohjaaja:  Päivi Viinikkala

Lehtori 

Lue  koulutuskohtaiset ohjeet lähtötasotestistä taulukon alapuolelta.
Rakennusmestari (AMK) PRAKMS23 30.8.2023 klo 9.30 Myy (C1042), ICT-City Opinto-ohjaaja  Jarmo Virta  Lehtori  Vesa Turunen Lue  koulutuskohtaiset ohjeet lähtötasotestistä taulukon alapuolelta.

 

Koulutuskohtaiset lisäohjeet
 

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikka (PAUTOS23)

 • Keskiviikkona iltapäivällä järjestetään lyhyet (n. 1 h) sähköiset matematiikan ja ruotsin lähtötasotestit.

 • Ota testejä varten mukaan oma kannettava tietokone. Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua. Tarkistamme toimivuuden keskiviikkona.

 • Matematiikan testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta.

 • Ruotsin testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua.

Bio- ja kemiantekniikka (PBIOKES23) ja Energia- ja ympäristötekniikka (PEYTES23)

 • Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaamme opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus. Testi ei kuitenkaan muulla tavoin vaikuta opintojen etenemiseen tai arviointiin.
 • Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:
  • ​​​​Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella, mutta tällöin mukaan kannattaa työskentelyn helpottamiseksi ottaa erillinen laskin.
  • Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin Johdatus AMK-matematiikkaan avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta. 
 • Opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet tarvitaan Editan julkaisema oppikirja Insinöörin matematiikka (Tuomenlehto ym., ISBN 978-951-37-6352-7). Erot kirjan painosten välillä ovat vain painovirheiden korjauksia, joten mikä tahansa painos käy.
 • Lähtötasotesti järjestetään myös ruotsin kielessä. Ruotsin testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua.

Konetekniikka, päivätoteutus (PKONTS23)

 • Muista aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua! Lähtötasotestejä varten käyttäjätunnukset tulee olla kunnossa.
 • Ensimmäisenä orientaatiopäivänä järjestetään lyhyt sähköinen matematiikan lähtötasotesti. Testin tarkoituksena on saada alustava kuva opiskelijoiden matemaattisista valmiuksista ja ohjata osa opiskelijoista ensimmäisellä matematiikan kurssilla toteutukseen, jolla kiinnitetään enemmän huomiota perusteiden läpikäymiseen. Testi ei vaikuta opintojen etenemiseen millään muulla tavalla, joten ei ole syytä jännittää testin tuloksen puolesta. Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella, mutta tällöin mukaan kannattaa työskentelyn helpottamiseksi ottaa erillinen laskin. Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta.
 • Orientoivilla päivillä järjestetään lyhyt, sähköinen ruotsin kielen lähtötasotesti. Testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua. Ota mukaasi oma kannettava tietokone.
 • Laboratoriotyöskentely ja turvavarusteiden hankinta: osassa insinöörikoulutuksista opiskelijoiden tulee hankkia ensimmäisen lukukauden aikana turvavarusteet (turvakengät, silmäsuojat ja käsineet). Varusteiden hankintatilaisuus järjestetään yhteisesti kampuksella ja kustannusarvio varusteiden hankintaan on noin 60 euroa.

Konetekniikka, monimuotokoulutus (MKONTS23)

 • Laboratoriotyöskentely ja turvavarusteiden hankinta: osassa insinöörikoulutuksista opiskelijoiden tulee hankkia ensimmäisen lukukauden aikana turvavarusteet (turvakengät, silmäsuojat ja käsineet). Varusteiden hankintatilaisuus järjestetään yhteisesti kampuksella ja kustannusarvio varusteiden hankintaan on noin 60 euroa.

Tuotantotalous (PTUTAS23)

 • Keskiviikkona iltapäivällä järjestetään lyhyet (n. 1 h) sähköiset matematiikan ja ruotsin lähtötasotestit.

 • Ota testejä varten mukaan oma kannettava tietokone. Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua. Tarkistamme toimivuuden keskiviikkona.

 • Matematiikan testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta.

 • Ruotsin testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (PRAKIS23)

 • Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaetaan opiskeluryhmät matematiikan kurssille: osa opiskelijoista suorittaa Matematiikka I -kurssin enemmän opetustunteja sisältävällä kurssitoteutuksella. Tällä jaolla pyrimme mahdollistamaan sujuvamman opintojen alkamisen. Testi on sähköinen ja siinä ei käytetä laskinta.
 • Lähtötasotestiä varten huomioi:
  o    Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  o    Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone, kynä ja suttupaperia. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella.
  o    Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla.
  o    Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun Itslearning-ympäristöstä ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta.
 • Myös ruotsin kielestä järjestetään lyhyt sähköinen lähtötasotesti. Se pidetään rakennustekniikassa syyskuun aikana.

Sähkö- ja automaatiotekniikka (PSAHAUS23)

 • Heti ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti. Kaikki opiskelijat osallistuvat 1. lukukaudella opintojaksolle Insinöörimatematiikan perusteet, mutta lähtötasotestin perusteella osalle opiskelijoista suositellaan lisäksi osallistumista matematiikan lisätukea antavaan opintojaksoon Johdatus insinöörimatematiikkaan. Johdatus insinöörimatematiikkaan -opintojaksolla pyrimme mahdollistamaan jokaiselle sujuvan opintojen alkamisen. Testi ei vaikuta opintojen etenemiseen tai arviointiin millään muulla tavoin.
 • Lähtötasotestiä varten huomioi:
  • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
  • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella, mutta tällöin mukaan kannattaa työskentelyn helpottamiseksi ottaa erillinen laskin.
  • Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi netissä jaossa olevan Johdatus AMK-matematiikkaan -materiaalin avulla tai opiskelemalla Turun ammattikorkeakoulujen opettajien laatima Johdatus AMK-matematiikkaan -verkkokurssi. Verkkokurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun Itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta.
 • Matematiikan opintojaksoilla käytetään Editan julkaisemaa oppikirjaa "Insinöörin matematiikka" (Tuomenlehto ym, ISBN 978-951-37-6352-7). Erot kirjan painosten välillä ovat vain painovirheiden korjauksia, joten mikä tahansa painos käy.
 • Lähtötasotesti järjestetään myös ruotsin kielessä. Ruotsin testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua.

Tieto- ja viestintätekniikka, PTIVIS23

 • Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaamme opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyrimme mahdollistamaan jokaiselle sujuvan opintojen alkamisen.
 • Lähtötasotestin tekemiseen tarvitset kirjoitusvälineet ja älypuhelimen tai muun laitteen, jossa on verkkoyhteys. Testissä ei käytetä laskinta, taulukkokirjaa tai muita apuvälineitä. Aktivoithan Turun AMK:n Windows-tunnukset ennen orientoivia päiviä.
 • Lähtötasotestissä kysytään seuraavia aiheita:
  • Peruslaskutoimitukset (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku)
  • Prosenttilaskenta
  • Potenssit
  • Neliöjuuri ja kuutiojuuri
  • Polynomit
  • 1. ja 2. asteen polynomiyhtälöt
  • Yhtälöpari
  • Suorakulmainen kolmio
 • Suosittelemme opiskelua tai kertaamista varten lukion OPSin kurssien MAY1, MAA2 materiaaleja soveltuvin osin, esimerkiksi TIM-projektin avointa materiaalia:
 • Orientoivilla päivillä järjestetään lyhyt, sähköinen ruotsin kielen lähtötasotesti. Testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua. Muista kuitenkin aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua. Ota mukaasi oma kannettava tietokone. Testi järjestetään torstaina 31.8.

Rakennusmestari AMK (PRAKMS23)

 • Orientaatiopäivien aikana tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tarkoituksena on antaa lisätietoa matematiikan lähtötasosta sekä koulutuksen järjestäjälle että opiskelijalle itselleen. Testi on sähköinen ja siinä ei käytetä laskinta.
 • Lähtötasotestiä varten huomioi:
  • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua.
  • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone, kynä ja suttupaperia. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella.
  • Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun Itslearning-ympäristöstä ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta.
 • Myös ruotsin kielestä järjestetään lyhyt sähköinen lähtötasotesti. Se pidetään rakennustekniikassa syyskuun aikana.

Liiketalous ja hallinto | AMK-tutkinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Orientaatiopäivien ohjelma lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuun puolivälissä. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa. Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit järjestävät ohjelmaa jo ennen orientaatiopäiviä tai orientaatiopäivien aikaan myös illalla. Kannattaa siis aktivoida käyttäjätunnuksesi hyvissä ajoin ja seurata opiskelijasähköpostiasi.

Huomioi, että osalla koulutuksista on lisätietoja aloitukseen liittyen taulukon alapuolella. Jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja, katso myös ohjeet aiempien opintojen ilmoittamiseen taulukon alta. 

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Tradenomi (AMK), finanssipalvelut PMYYFS23 ja LTOPS23 A-K 29.8.2023 klo 9.00 Auditorio Lemminkäinen (A173), Lemminkäisenkatu 30,  Lemppari

Opinto-ohjaaja Päivi Viinikkala

 

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 
Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus MKITIS23 21.8.2023 klo 9.00 Tapio (LEM_B164), Lemminkäisenkatu 30,  Lemppari

Opinto-ohjaaja Anu Lehtinen

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketalous

Päivätoteutus, Turku

PLIITS23 ja LTOPS23 A-K 29.8.2023 klo 9.00 Auditorio Lemminkäinen (A173), Lemminkäisenkatu  30,  Lemppari

Opinto-ohjaaja Anu Lehtinen

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketalous

Monimuotototeutus, Turku

MLIITS23 24.8.2023 klo 9.00 Tapio (B164), Lemminkäisenkatu 30,  Lemppari

Opinto-ohjaaja Anu Lehtinen

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka PLILOS23 30.8.2023 klo 10.00 Dromberg EDU1001, EduCity Koulutusvastaava  Päivi Viinikkala -
Tradenomi (AMK), matkailu ja wellness liiketoimintana PLMWES23 ja LTOPS23 A-K 29.8.2023 klo 9.00 Auditorio Lemminkäinen,  Lemminkäisenkatu 30  Lemppari

Opinto-ohjaaja Anu Lehtinen

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), myyntityö PMYYNS23 ja LTOPS23 A-K 29.8.2023 klo 9.00 Auditorio Lemminkäinen, Lemminkäisenkatu 30  Lemppari

Opinto-ohjaaja: Anu Lehtinen

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely PTIETS23 29.8.2023 klo 9.00 Auditorio Alpha,  ICT-City

Opinto-ohjaaja Janne Ahtinen

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

 

Aiemmat korkeakouluopinnot

Opintojen joustavan aloituksen vuoksi meidän on tärkeää tietää aiemmista korkeakouluopinnoistasi. Jos sinulla on yli 30 op saman alan aikaisempia opintoja ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, toimita niistä tieto sähköpostilla alla oleville yhteyshenkilölle ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Liitä viestiin opintosuoritusotteesi ja opintojaksokuvaukset. 

 • Kirjasto- ja tietopalveluala, monimuotototeutus: toimita tiedot viimeistään 14.8.2023, koulutusvastaava Kosar Mahmoodi, kosar.mahmoodi@turkuamk.fi
 • Liiketalous, monimuotototeutus: toimita tiedot viimeistään 14.8.2023, koulutusvastaava Arja Keltaniemi, arja.keltaniemi@turkuamk.fi
 • Liiketalous, päivätoteutus: toimita tiedot viimeistään 6.8.2023, opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi
 • Matkailu- ja wellness liiketoimintana, päivätoteutus: toimita tiedot viimeistään 6.8.2023, opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi
 • Myyntityö, päivätoteutus: toimita tiedot viimeistään 6.8.2023, opinto-ohjaaja Anu Lehtinen, anu.lehtinen@turkuamk.fi

Muissa koulutuksissa aiemmin hankitun osaamisen huomioimisesta ohjeistetaan orientoivilla päivillä. 

Myös ennen vuotta 2001 suoritetusta merkonomin tai yo-merkonomin opistotutkinnosta (ns. vanhan opistojärjestelmän mukainen tutkinto) on mahdollista saada hyväksilukuja.

Mikäli sinulle hyväksiluetaan aiemmilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla suuri osa ensimmäisen vuoden opinnoista, saattaa ryhmäsi ja siten lukujärjestyksesi muuttua.
 

Koulutuskohtaiset lisätiedot

Kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus (MKITIS23)

 • Ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 21.-22.8.2023 Lemminkäisenkatu 30:ssä (Lemppari kampus) tilassa Tapio B164. 21.8. aloitetaan klo 9.00.
 • MKITIS23 syksyn 2023 lähipäivät ovat 21.8., 22.8., 7.9., 21.9., 22.9., 5.10., 26.10., 9.11., 10.11., 23.11., 7.12., 8.12. Elokuun ja joulukuun lähipäivät pidetään fyysisesti Turussa osoitteessa Lemminkäisenkatu 30. Muut syksyn lähipäivät toteutetaan verkkototeutuksina. Lähipäiville osallistumista edellytetään.


Finanssipalvelut, liiketalouden päivätoteutus, matkailu- ja wellness liiketoimintana ja myyntityö (PMYYFS23, PLIITS23, PLMWES23 ja PMYYNTS23)

 • Orientoivat päivät ovat 29.-31.8.2023 ja huolehdithan, että pystyt osallistumaan näihin päiviin ainakin klo 9-17 välillä. Opetus jatkuu maanantaista 4.9. eteenpäin arkipäivisin klo 8-17 välillä. Lukkarissasi sinun tulee huomioida PLIITS23, PMYYNS23, PMYYFS23 tai PLMWES23 sekä LTOPS23A-K-ryhmien aikatauluja.
   
 • Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakso (15 op) käynnistyy heti aloituspäivien jälkeen jatkuen koko syyslukukauden. Voit yhdistää opintojaksoon myös englannin tai ruotsin kielen opintoja suorittamalla opintojakson pienryhmätyöskentelyn suomen sijasta englanniksi tai ruotsiksi. Pienryhmätyöskentely muodostaa 50 % opintojaksosta ja siihen sisältyy tiedonhakua, tiedon jakamista, oppimisraporttien kirjoittamista ja vertaisarviointia kohdekielellä. Riittää, että sinulla on kohtalaisen sujuva kielitaito ruotsissa tai englannissa, jotta voit valita pienryhmätyöskentelyssä kieleksi ruotsin tai englannin. Pienryhmäjako tehdään heti orientoivien päivien ensimmäisenä päivänä, joten pohdi jo ennakkoon valmiiksi, haluatko suorittaa Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakson englannin-, ruotsin- vai suomenkielisessä pienryhmässä.
   
 • Kolmantena orientaatiopäivänä järjestetään lyhyt sähköinen matematiikan ja ruotsin lähtötasotestit. Matematiikan testin tarkoituksena on saada alustava kuva opiskelijoiden matemaattisista valmiuksista. Ota testejä varten mukaan oma kannettava tietokone ja aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua. Matematiikan testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta. Ruotsin testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua.
   
 • Aloitamme orientoivat päivät tiistaina 29.8.2023 klo 9.00 ilmoittautumisella Lemminkäisenkatu 30:n pääaulassa.

 

Liiketalous, monimuotototeutus (MLIITS23)

 • Ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 24.-25.8.2023 Lemminkäisenkatu 30:ssä (Lemppari-kampus) tilassa Tapio B164. 24.8. aloitetaan klo 9.00.
   
 • MLIITS23 syksyn 2023 lähipäivät ovat 24.-25.8., 14.-15.9., 5.-6.10., 2.-3.11., 23.-24.11., 7.-8.12. Lähipäiville osallistumista edellytetään.

 

Tietojenkäsittely (PTIETS23)

 • Heti ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaamme opiskeluryhmätLähtötasotestin tekemiseen tarvitset kirjoitusvälineet ja älypuhelimen tai muun laitteen, jossa on verkkoyhteys. Testissä ei käytetä laskinta, taulukkokirjaa tai muita apuvälineitä. Aktivoithan Turun AMK:n Windows-tunnukset ennen orientoivia päiviä. Lähtötasotestissä kysytään seuraavia aiheita:
  • Peruslaskutoimitukset (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku)
  • Prosenttilaskenta
  • Potenssit
  • Neliöjuuri ja kuutiojuuri
  • Polynomit
  • 1. ja 2. asteen polynomiyhtälöt
  • Yhtälöpari
  • Suorakulmainen kolmio
 • Suosittelemme opiskelua tai kertaamista varten lukion OPSin kurssien MAY1, MAA2 materiaaleja soveltuvin osin, esimerkiksi TIM-projektin avointa materiaalia:
 • Orientoivilla päivillä järjestetään myös lyhyt, sähköinen ruotsin kielen lähtötasotesti. Testin tarkoituksena on saada alustava käsitys ruotsin kielen taidoistasi. Testin tulosten perusteella voimme suositella sinulle erilaisia mahdollisuuksia ruotsin kertaamiseen. Itse lähtötasotestiä varten sinun ei tarvitse valmistautua. Muista kuitenkin aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua. Ota mukaasi oma kannettava tietokone. Testi järjestetään torstaina 31.8.

Master School | YAMK-tutkinnot

Ennakkotehtävä

Kaikilla koulutuksilla on yhteinen ennakkotehtävä ja osalla koulutuksista lisäksi omia ennakkotehtäviä. Ennakkotehtävä löytyy aloitusohjeesta.

Syksyn ohjelma

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen ryhmätunnuksen sekä aloitusohjeesta syksyn kontaktiopetuspäivät sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Orientaatiopäivien aikataulu lähetetään opiskelijasähköpostiisi elokuussa. Aikatauluihin voit tutustua tarkemmin myös lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

 

Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätiedot
Taiteen uudet kontekstit YTAUKS23

28.8.2023 klo 8.30

Online Opinto-ohjaaja  Pia Oförsagd Lehtori  Ilona Tanskanen Aloitusohje
Valokuvataide YVALOS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Pia Oförsagd Yliopettaja  Ismo Luukkonen Aloitusohje (päivitetty 2.6.2023)
Musiikkipedagogi (ylempi AMK) YMUSIS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Pia Oförsagd Yliopettaja  Timo Korhonen Aloitusohje (päivitetty 6.6.2023)


Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätietoja
Erityissosiaaliohjaus YERISOS23 28.8.2023 klo 8.30 online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Anssi Lähde Aloitusohje
Kliininen asiantuntija: mielenterveys- ja päihdetyö YKLAMS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Johanna Berg Aloitusohje
Kliininen asiantuntija: palliatiivinen hoitotyö YKLAPS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Hille Halonen Aloitusohje
Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio YKUNLIS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Niina Katajapuu Aloitusohje (päivitetty 6.6.2023)
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, verkko-opinnot YTEKES23V 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Maarit Janhunen Aloitusohje
Terveyden edistäminen, verkko-opinnot YTEDS23V 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Yliopettaja  Tuuli Lahti Aloitusohje
Terveysteknologia YTERTES23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Minna Salakari Aloitusohje
           

 

Insinööri (ylempi AMK)

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätietoja
Data Engineering and AI YDATIS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Yliopettaja  Juha Nikkanen Aloitusohje
Kestävä kiertotalous YKEKIS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Piia Nurmi Aloitusohje (päivitetty 18.8.2023)
Rakennettu ympäristö YRAKES23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Sirpa Erkkilä-Häkkinen Aloitusohje (päivitetty 8.6.2023)
Teknologiaosaamisen johtaminen YTEJOS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Markku Lindell Aloitusohje
Terveysteknologia YTERIS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Reetta Raitoharju Aloitusohje

 

Liiketoiminta
Tradenomi (YAMK)

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Lisätietoja
Data Engineering and AI YDATTS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Yliopettaja  Juha Nikkanen Aloitusohje
Kestävä kiertotalous YKEKTS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Piia Nurmi Aloitusohje (päivitetty 18.8.2023)
Liiketoiminnan kehittäminen YLIKES23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Yliopettaja  Mervi Varhelahti Aloitusohje
SOTE-palvelujen ja -liiketoiminnan johtaminen YSPLIS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Yliopettajat  Heli Aramo-Immonen ja  Tuuli Lahti Aloitusohje
Taide- ja kulttuurialan johtaminen YTAIKUS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Yliopettaja  Maarit Laiho Aloitusohje
Teknologiaosaamisen johtaminen YTEJOTS23 28.8.2023 klo 8.30 Online Opinto-ohjaaja  Johanna Gadd Lehtori  Markku Lindell Aloitusohje

 

Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissa olevana ja aloitat nyt opinnot

Jos olet ollut ensimmäisen lukuvuoden poissa olevana ja haluat nyt tietää aloitusryhmäsi ja aloittaa opinnot, löytyy ohjeet läsnä olevaksi ilmoittautumiseen nykyisten ja entisten opiskelijoiden sivulta.

Lukujärjestys ja kampukset

Lukujärjestykset

Syyslukukauden 2023 ensimmäisten viikkojen alustavat lukujärjestykset julkaistaan 1.6.2023 osoitteessa lukkari.turkuamk.fi

Löydät oman lukujärjestyksesi valitsemalla "Hae ryhmiä" ja syöttämällä kenttään oman ryhmätunnuksesi (esim. PKÄTIS22). Oman ryhmätunnuksesi löydät yläpuolelta taulukosta. 

Lukujärjestyksestä näet alkuun ensimmäisten opiskeluviikkojen aikataulun, ja myöhemmin koko lukukauden kontaktiopetuksen aikataulut. Mahdollisten muutosten vuoksi lukujärjestys kannattaa tarkistaa aina ennen opetusta.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Opintojen aloitustaulukossa on kerrottu, millä kampuksella tai missä rakennuksessa opintosi alkavat. Turun AMK:lla on kolme kampusta:

 • Kupittaan kampus, Turku (sis. rakennukset: ICT-City, EduCity, Lemppari, #Tehdas ja Medisiina-D)
 • Linnankadun taidekampus, Turku
 • Salo IoT Campus, Salo

Kampusten esittelysivuilta löydät kampuksien tarkemmat osoitteet sekä tietoa mm. kulkuyhteyksistä, pysäköinnistä ja kampusten aukioloajoista.

Luentosalien ja luokkahuoneiden sijainnin kampuksella löydät helpoiten Tuudo-sovelluksen kohdasta "Kartta".

Koronaviruksen vaikutus opintoihin

Tietoa Turun ammattikorkeakoulun varaumisesta koronavirukseen löydät täältä.

 

Opiskelijan tuet, maksut ja todistus opiskelupaikasta

Todistus opiskelupaikasta

Voit todistaa opiskelupaikkasi yhteishaun sähköisellä tuloskirjeellä, jonka saat ensimmäisen yhteishaun osalta viimeistään pe 2.6.2023 ja toisen yhteishaun osalta viimeistään pe 7.7.2023. Tuloskirje löytyy Oma Opintopolku -palvelusta ja linkki siihen tulee sähköpostilla. Varasijalta hyväksytyt voivat käyttää Opintopolun sähköposti-ilmoitusta todistuksena opiskelupaikasta. Ennen tuloskirjettä voit todistaa opiskelupaikan joko 

 • Opintopolusta saamallasi sähköposti-ilmoituksella, jossa kerrotaan, että opiskelupaikka on vastaanotettavissa tai
 • kuvakaappauksella Opintopolun näkymästä, jossa näkyy, että olet ottanut paikan vastaan.

Turun AMK ei lähetä erillistä hyväksymiskirjettä yhteishaussa hyväksytyille.

1.8.2023 jälkeen voit ladata virallisen opiskelutodistuksen itse Peppi-opintotietojärjestelmästä. Peppiin kirjautuminen vaatii Turun AMK:n käyttäjätunnusten aktivoimisen. Latauspaikka löytyy Pepin ylävalikon oikeasta reunasta, kohdasta Tilaukset.

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin ja pääset lataamaan sen itsellesi.

Mikäli et jostain syystä saa opiskelutodistusta itse Pepistä, voit aloituspäivästä alkaen pyytää opiskelutodistuksen sähköpostitse opintotoimistosta. Myös joukkoliikenteen opiskelija-alennustodistuksia on saatavilla aloituspäivästä alkaen.

Jos tarvitset oppilaitoksen vahvistuksen esim. TE-toimiston lomakkeeseen, täytä sähköiseen lomakkeeseen omat tietosi ja toimita lomake opintotoimistoon sähköpostilla. Ilmoita sähköpostissa, että olet uusi opiskelija sekä tieto siitä, mihin koulutukseen sinut on hyväksytty. Opintotoimisto täyttää oppilaitoksen osuuden ja lähettää sähköisesti allekirjoitetun lomakkeen sinulle takaisin sähköpostilla.

Opintotuki, aikuiskoulutustuki ja muut opiskelijan tuet

Voit hakea opintotukea Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ottanut paikan sitovasti vastaan. Lisäksi voit hakea yleistä asumistukea heti, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen.  Lue lisää opintoetuuksista Kelan verkkosivuilta.
 

Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa.  Lue lisää aikuiskoulutustuesta Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

YTHS terveydenhoitomaksu

Sinun täytyy maksaa Kelalle lukukausikohtainen korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu, jos suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi. Maksu täytyy maksaa, vaikka et saisi opintotukea tai käytät  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelujen sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue Kelan sivulta ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Kelan ohje maksun eräpäivistä:

 • Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.
 • Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai ETA-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.

EU- tai ETA-maasta tulevilla opiskelijoilla täytyy olla YTHS:n palveluihin hakeutuessaan eurooppalainen sairaanhoitokortti 1.1.2023 alkaen. Lain mukaan YTHS:n tulee tunnistaa muun kuin Suomen sairasvakuutuspiiriin kuuluvat opiskelijat eurooppalaisen sairaanhoitokortin avulla. Kortti pitää hankkia jo ennen Suomeen saapumista. Iso-Britanniasta ja Pohjois-Irlannista saapuvat opiskelijat voivat esittää Global Health Insurance -kortin (GHIC). Lue lisää YTHS:n verkkosivulta.
Lue Kelan sivuilta, miten sinun pitää toimia, jos kuulut toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan.

Katso YTHS:n video uusille opiskelijoille.
​​​​​​​Lue YTHS:n esite uusille opiskelijoille. ​​​​​​​​​​​​​​

 

Tutustu myös: Uuden opiskelijan opas


Uuden opiskelijan oppaasta löydät lisätietoa opiskelusta Turun AMK:ssa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.