Siirry pääsisältöön Siirry hakuun

Tervetuloa EduCityyn!

Turun AMK:n kampuksen sydän on avannut ovensa Kupittaalla. Talo on täynnä käytännön huippuosaajia. Avaa ovi ja astu sisään.
Sivu päivitetty 24.5.2021

EduCity - uuden ajan kampusrakennus

Avoimuutta ja oppimista työelämäprojekteissa

Istahda Taidon portaille, etsi itsellesi sopivin soppi talon lukuisista viihtyisistä opiskelu- ja ryhmätyötiloista, käy lounaalla tai piipahda kampuspubiin. Turun AMK:n EduCity on uuden ajan kampusrakennus.

– Jos kuljet kampuksella, näet tulevia sairaanhoitajia simulaatio-oppimassa potilaan tehohoitoa, tulevia insinöörejä ratkomassa tulevaisuuden energiahaasteita tai rakentamassa sähkökäyttöistä ralliautoa. Samalla voit kuunnella media-alan opiskelijoiden tuottamaa radiolähetystä tai opinnäytteenä sovitettua oopperaa. Taidon portailla voi nähdä Taideakatemian opiskelijoiden esityksiä tai viettää vaikkapa fysioterapeuttiopiskelijoiden vetämää työhyvinvointipäivää. Koulutamme käytännön huippuosaajia ja EduCityn uusissa tiloissa se näkyy kaikessa, kertoo Turun AMK:n rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Talo täynnä nykytaidetta

EduCityssä jokainen kohtaa arkiympäristössään taidetta. Lukuisat varta vasten rakennukseen suunnitellut teokset ovat osa lähes miljoonan euron KampusART-taideohjelmaa. Ohjelma on taloudellisesti mitattuna yksi merkittävimpiä julkisen taiteen hankkeita Suomessa.

Taideohjelman ytimessä on nykyteknologioita hyödyntävä korkeatasoinen rohkea ja moninainen nykytaide, joka lisää uuden kampuksen vetovoimaisuutta sekä rakentaa rakennuksen ja alueen identiteettiä. Myös opiskelijat ovat päässeet mukaan suunnittelemaan teoksia.

Stig Baumgartnerin useasta osasta koostuva Säähavaintoja-teos EduCityssä. Kuva: Kaisa Viitasalo.
Stig Baumgartnerin useasta osasta koostuva Säähavaintoja-teos EduCityssä. Kuva: Kaisa Viitasalo.
Noora Schroderuksen teos PIQUE-NIQUE

Maailmanluokan kellarikerros

EduCityn kellarikerroksessa sijaitsevat upouudet  tekniikan alan laboratoriot, kuten esimerkiksi rakennetun ympäristön laboratorio, uuden energian tutkimuskeskus ja autolaboratorio. Näistä esimerkiksi rakennusakustiikan laboratorio on viiden kaiuntahuoneen, 150 neliömetrin pinta-alan ja logististen ratkaisujen ansioista kansainvälisen tason laadukas ja houkutteleva kehitysympäristö.

Uudet labrat ovat Turun AMK:n opetuskäytössä ja palvelevat myös alueen elinkeinoelämää. Esimerkiksi rakennusakustiikan laboratorio palvelee yrityksiä, jotka haluavat selvittää rakennustuotteiden, kalusteiden, materiaalien, koneiden ja laitteiden akustisia ominaisuuksia, kuten ääneneristävyyttä ja melupäästöarvoja.

educity_aurinkolabra.jpg
educity_3dtulostus.jpg

Järjestä tapahtuma tai tule opastetulle kierrokselle

EduCityn tapahtumatiloja vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin. Tilat koostuvat kuuden tilan kokonaisuudesta, joita voidaan varata erikseen tai yhdessä. Yksi tiloista on näyttävä Taidon portaat, joka toimii esimerkiksi erilaisten seminaarien tapahtumapaikkana.

EduCityn uuden ajan oppimisympäristöön voi tutustua myös opastetulla kierroksella.

 

educity_landing.jpg

Historia läsnä

Kupittaan alueen vuosisatainen historia näkyy EduCityn neuvottelu- ja ryhmätyötilojen nimissä. Historia kohtaa tulevaisuuden, kun opasteiden tarinoiden kautta voi tutustua alueen vaikuttajahahmoihin ja tapahtumiin.

liukumäki.jpg

Turun AMK:n kampukset

Kupittaan kampusalueella sijaitseva EduCity otettiin käyttöön elokuussa 2020. Rakennuksen sydämessä on korkea aula, jossa kohoavat Taidon portaat houkuttelevat talon monia aloja edustavia käyttäjiä vuorovaikutukseen, tauolle tai tapahtumiin. Tilaratkaisut, lasiseinät, puupinnat, vehreät ulkoterassit sekä monipuoliset sisustus- ja teknologiaratkaisut ilmentävät rakennuksen suunnittelua ohjanneita periaatteita, kuten helppoa saavutettavuutta, hyvinvoinnin edistämistä ja kestävää kehitystä. Educitylle on myönnetty arvostettu LEED Platinum -ympäristösertifikaatti.

EduCityn valmistumisen myötä Turun ammattikorkeakoulun toiminta on siirtynyt kokonaan Turun Tiedepuiston alueelle Linnankadun taidekampusta ja Salon toimipistettä lukuun ottamatta.