Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.5.2024
Artesaanin matkassa

Artesaanin matkassa

Artesaanin matkassa -hanke etsii ja kouluttaa eri alojen kädentaitajia, jotka ovat kiinnostuneita matkailualasta. Artesaanin matkassa -kokonaisuuden tavoite on parantaa tuotteiden ja palveluiden laatua sekä kannattavuutta artesaaniosaamisen avulla. Etsimme myös jo matkailu- ja palvelualalla työskenteleviä, jotka haluavat kehittää artesaaniosaamistaan.

Kohderyhmä

Hankkeen erityisenä kohderyhmänä on perusasteen jälkeistä tutkintoa vailla olevat nuoret sekä maahanmuuttajataustaiset henkilöt, joilta puuttuu Suomessa suoritettu tutkinto. 

Tavoite

Hankkeessa luodaan osaamispalvelukokonaisuus, joka parantaa osallistujien työmarkkina-asemaa. Osallistujien artesaaniosaamisesta tehdään näkyvää sekä osaamista kehitetään ja kohdennetaan matkailu- ja palvelualan soveltuviin tehtäviin.

Keskeisinä toimintamuotoina ovat osaamisen tunnistaminen ja osaamisen täydentäminen.

Aikataulu ja toteutus

Seuraava työpaja järjestetään syksyllä 2024. Työpajat ja lyhytkoulutukset jatkuvat syksyllä joulukuuhun 2024 saakka. 

Koulutuksen sisältö

Osallistujille tarjotaan lyhytkoulutuksia ja erilaisia työpajoja osaamisen tunnistamisesta ja ruoka-artesaaniuteen liittyvistä aiheista.

Työpajoja ja tapahtumia

Inspiraatiotyöpaja syksyllä 2024, ajankohta vahvistuu myöhemmin.

Makujen maailma -työpaja 8.10.2024 

Mocktailtyöpaja 26.9.2024

Tarkempia tietoja lyhytkoulutuksista ja työpajoista alla.

Kaikkiin työpajoihin ilmoittaudutaan  lomakkeella

Osaaminen näkyväksi 2 op, verkkototeutus

Haluatko oppia tunnistamaan omaa osaamista ja tuomaan sitä esiin eri kanavissa? Osaaminen näkyväksi- opintojaksolla opit tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi ja tekemään sitä näkyväksi myös muille.

Tavoitteena on tukea työllistymistä, työuralle siirtymistä tai työuralla etenemistä sekä lisätä tunnettuuttasi ja edistää verkostoitumista muiden asiantuntijoiden kanssa. Suoritettuasi opintojakson osaat myös valita sinulle sopivia työkaluja ja sosiaalisen median palveluja, sekä hyödyntää niitä oman urasi edistämisessä.

Voit suorittaa opintojaksojakson verkko-oppimisympäristössä itsenäisesti ajalla 1.5.-30.11.2024.

Opintojakso koostuu omaan tahtiin katsottavista luentotallenteista, verkkomateriaaleista, harjoituksista sekä tehtäväpalautuksista ja testeistä. 

  • Lisätiedot ja ilmoittautuminen opintojaksosta: elina.karaus@turkuamk.fi. 
  • Lisätiedot ilmoittautumisesta ja käyttäjätunnuksista: avoinamk@turkuamk.fi

Mocktailtyöpaja

Mocktailtyöpajassa pääset kuulemaan matkailu-, ravintola- ja cateringalan opintojen esittelyjä suoraan alan osaajilta. Alakohtaisten esittelyjen jälkeen työpajassa päästään tekemään yhdessä mocktaildrinkkejä vetäjien johdolla. 

Työpaja järjestetään työelämälähtöisessä tilassa Lemminkäisenkadun opetustila Akatemiassa ja vetäjinä toimivat alan opettajat ja opiskelijat.

Missä?
Lemminkäisenkadun opetustila Akatemia, Turun ammatti-instituutti 
Lemminkäisenkatu 18, D-rappu, katutaso. Opetustila Ravintola Akatemia 

Milloin?
Torstai 26.9. klo 14–16

Mitä on luvassa?
• Matkailualan ja ravintola- ja cateringalan opintojen esittely
• Mocktailien tekoa yhdessä

Ilmoittaudu lomakkeella  

 

Makujen maailma -työpaja

Makujen maailma -työpajassa esittelyssä Ruoka-artesaanit ja artesaaniruoka 

Ruoka-artesaani harjoittaa käsityömäistä ruoan jalostusta, jossa raaka-aineet jalostetaan huolella, pienissä erissä ja usein omalla tilalla. Ruoka-artesaani luo ainutlaatuisia tuotteita, joissa on paljon makua, jotka ovat laadukkaita ja joilla on selkeä identiteetti ilman turhia lisäaineita. Artesaaniruoalle on ominaista ihmisen kädenjälki ja taito koko tuotantoketjussa.

Missä?

Paikka vahvistuu myöhemmin

Milloin?

8.10.2024 klo 13-15 

Ohjelma

Klo 13.-13.15 Tervetulosanat 

Klo 13.15-13.45 Artesaaniruoka - mitä se on? Margot Wikström, ruoka-artesaani, toiminnanjohtaja, Suomen artesaaniruoka ry - Mathantverk i Finland rf

Klo 13.45-14.45 Artesaaniruokatuotteiden esittelyä ja maistatusta, keskustelua, tuotepalautteiden keräämistä 

Klo 14.45-15 Päätössanat 

Ilmoittaudu lomakkeella  

Hygieniapassikoulutus

Seuraava hygieniapassikoulutus järjestetään syksyllä 2024.

 

Hanke on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Artesaanin_matkassa_logo.png