Sivu päivitetty 22.11.2018

Mobiilivideo viestinnässä - Haluatko oppia tekemään lyhyitä mobiilivideoita?

Kaipaako yrityksesi uusia tapoja viestiä sosiaalisessa mediassa? Kaipaatko tukea ja ohjausta videoiden suunnitteluun, tekemiseen ja jakamiseen? Toistamiseen järjestettävässä Mobiilivideo viestinnässä -koulutuksessa opitaan tekemään lyhyitä videoita ns. kevyellä kalustolla. Tarvitset siihen vain oman älypuhelimen!

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii kuvaamaan, käsikirjoittamaan, editoimaan ja julkaisemaan lyhyitä, noin 3 minuutin mittaisia videoita.  Koulutuksessa keskitytään myös videoiden laatuun eli siihen, miten luoda niin sisällöltään kuin ulkonäöltäänkin ammattimaisia videoita. Koulutuspäivä sisältää teoriaosuuden lisäksi myös käytännön tekemistä ja harjoituksia kouluttajan ohjauksessa. Koulutus ei edellytä kokemusta kuvaamisesta tai eri editointiohjelmista.

Oheisen linkin kautta voit tutustua aiemmin vastaavassa koulutuksessa toteutettuun mobiilivideoon: 

Linkki mobiilivideoon

Koulutuspäivän sisältö

Päivän aikana käydään läpi älypuhelimella kuvaamisen teknisiä ja ilmaisullisia periaatteita, esitellään toimivia rakenteita videolla kertomiseen sekä niiden julkaisemiseen YouTube-alustalle. Kuvauksen harjoittelua varten tarvitset mukaan oman älypuhelimesi (tai tabletin) ja sen mukana tulleet kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Jälkimmäinen ei ole välttämätön mutta ne ovat kätevä lisä puheen tallentamiseen.

Kuvatun materiaalin editoimista ja sen harjoittelua voi tehdä suoraan myös puhelimella. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan myös  tietokone ja puhelimen usb-johto, jotta videoklipit saadaan tallennetuiksi puhelimeen. Jos käytät IOS-laitteita, niiden videot siirtyvät iCloudin kautta laitteesta toiseen, jos olet sallinut tämän. Voit editoida myös iPad-tabletilla.

Koulutuksessa käydään läpi myös eri editointiohjelmien perusteita kuten:

- iMovie IOS-laitteille, joko puhelimeen, iPadille tai Mac-tietokoneelle

- Resolve DaVinci PC-koneelle (ilmaisohjelma)

- Power Director Android-laitteille