Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.11.2023
Mobiilivideo viestinnässä – Haluatko oppia tekemään lyhyitä mobiilivideoita?

Mobiilivideo viestinnässä – Haluatko oppia tekemään lyhyitä mobiilivideoita?

Kaipaako yrityksesi uusia tapoja viestiä sosiaalisessa mediassa? Kaipaatko tukea ja ohjausta videoiden suunnitteluun, tekemiseen ja jakamiseen? Mobiilivideo viestinnässä -koulutuksessa opitaan tekemään lyhyitä videoita ns. kevyellä kalustolla. Tarvitset siihen vain oman älypuhelimen! 

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii kuvaamaan, käsikirjoittamaan, editoimaan ja julkaisemaan lyhyitä, noin 3 minuutin mittaisia videoita.

Koulutuksessa keskitytään myös videoiden laatuun eli siihen, miten luoda niin sisällöltään kuin ulkonäöltään ammattimaisia videoita. Koulutuspäivä sisältää teoriaosuuden lisäksi myös käytännön tekemistä ja harjoituksia kouluttajan ohjauksessa.

Koulutus ei edellytä kokemusta kuvaamisesta tai eri editointiohjelmista.

Alla esimerkki vastaavassa koulutuksessa toteutetusta mobiilivideosta. 

Sisältö

Koulutuspäivän aikana käydään läpi älypuhelimella kuvaamisen teknisiä ja ilmaisullisia periaatteita sekä esitellään toimivia rakenteita videolla kertomiseen ja videoiden julkaisemiseen YouTube-alustalle. Kuvauksen harjoittelua varten tarvitset mukaan oman älypuhelimesi (tai tabletin) ja sen mukana tulleet kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Mikrofonilliset kuulokkeet eivät ole välttämättömät, mutta ne ovat kätevä lisä puheen tallentamiseen.

Kuvatun materiaalin editoimista ja sen harjoittelua voi tehdä myös suoraan puhelimella. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan myös tietokone ja puhelimen usb-johto, jotta videoklipit saadaan tallennettua. Jos käytät IOS-laitteita, videot siirtyvät iCloudin kautta laitteesta toiseen, jos olet sallinut tämän. Voit editoida myös iPad-tabletilla.

Koulutuksessa käydään läpi lisäksi eri editointiohjelmien perusteita, esimerkiksi:

  • iMovie IOS-laitteille, joko puhelimeen, iPadille tai Mac-tietokoneelle
  • Resolve DaVinci PC-koneelle (ilmaisohjelma)
  • Power Director Android-laitteille

Koulutuksesta sanottua

"Koulutuspäivä ylitti kaikki odotukset ja oli erittäin kiinnostava ja upeasti toteutettu sekä asiasisällön että ilmapiirin ja innostuksen välittymisen ansiosta."

"Koulutus toteutettiin yrityksemme tiloissa Helsingissä. Koulutuspäivä oli erittäin onnistunut, ja henkilöstöllemme avautui uusia mahdollisuuksia viestimiseen nopealla ja helpolla tavalla."