Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.12.2023
5G Test Network Turku

5G Test Network Turku

Laboratorio kehittää ja käyttää kaupallisista standardilaitteista ja -ohjelmistoista rakennettua langattoman tietoliikenteen testiverkkoa, joka on kansallisessa radiohallinnossa määritelty opetus-, tutkimus ja testauskäyttöön. Testiverkossa, jolla on oma operaattoritunnus ja SIM-kortit, on käytössä 4G-, 5G- ja LoRa-teknologiat, joiden sisä- ja ulkotukiasemia sekä verkkoelementtejä voidaan joustavasti konfiguroida testaus- ja tutkimustarpeiden mukaisesti.

Testiverkon elementeistä voidaan nopeasti rakentaa 4G/5G-privaattiverkko (Rapidly Deployable Network), joka voidaan viedä asiakkaan testausalueelle ja -ympäristöön. Tällainen verkko on rakennettu mm. Turun satamalle tutkimus- ja kehityskäyttöön.
 

Palvelut

  • Mittaukset ja testit kattavasti seuraaville tietoliikennejärjestelmille: 4G LTE, 5G NSA, 5G SA, LoRa
  • Radiolaitteiden mittaukset häiriösuojatussa ja vaimennetussa huoneessa 
  • RF-mittaukset, RF-kentänvoimakkuuden sekä häiriöiden mittaukset ja RF-suojausvaimennusmittaukset

Laitteisto

Laboratoriossa on kokemusta radioteknisistä sovelluksista ja laitteista, RF-elektroniikasta ja mittaustekniikasta yritysten kanssa jo 30 vuoden ajalta. Soveltavaan tutkimukseen liittyviä TKI-projekteja on tehty vuodesta 2005 lähtien. Projektit ovat pääosin olleet Tekes/BusinessFinland-rahoitteisia. Erityisosaamistamme ovat laboratorio- ja kenttätestauksien kehittäminen ja toteutus sekä häiriötilanteiden mittaukset ja niiden simuloinnit todellisilla signaaleilla.

  • Testiverkossa mobiiliverkon (4G/5G) komponentit kuten tukiasemat, core-verkko, sim-kortit ja vastaanottimet 

  • LoRa-teknologiaa varten tukiasemia ja vastaanottimia. 

  • Mittauksiin on käytössä kalibroituja mittalaitteita tunnetuilta mittalaitevalmistajilta kuten Rohde&Schwarz, Tektronix, Agilent.

Tietotaito

Laboratorion henkilökunnalla on laaja kokemus langattomien tietoliikennesovellusten tekniikasta, testaamisesta ja mittaamisesta. Käytettävissä on kattava valikoima RF-teknisiin mittauksiin soveltuvia radio- ja mittauslaitteita sekä häiriösuojattu ja vaimennettu huone radiorajapinnan mittauksiin.

Ota yhteyttä!