Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.1.2022
Yksityiset suun terveyspalvelut (ehkäisevä ja esteettinen hoito)

Yksityiset suun terveyspalvelut (ehkäisevä ja esteettinen hoito)

Ennaltaehkäisevät sekä esteettiset hammashoidon palvelut suuhygienistin vastuualueella suuhygienistiopiskelijan toteuttamana.

  • Hoidon tarpeen arvio / suun terveystarkastus
  • Suun terveyden edistäminen
  • Hammaskiven poisto
  • Värjäytymien poisto ja jauhepuhdistus
  • Fluorihoidot
  • Omahoidon ohjaus
  • Vastaanottovalkaisu
  • Purentalihasten manuaalinen käsittely ja rentoutus
  • Hammaskorun kiinnitys
  • Terveydenhuollon kliinisen laite/-välinetutkimuksen toteuttaminen.

Ajankohtaista

Alkuvuoden 2023 hoitoajat ovat nyt varattavissa.

Voit tutustua tarkemmin ajanvaraus- ja asiakasohjeistukseemme sivun alaosassa.

Palvelumme

Palvelutarjontaamme kuuluvat ennaltaehkäisevät sekä esteettiset hammashoidon palvelut. Ennaltaehkäiseviä palveluitamme ovat mm. hammaskiven poisto, fluorihoidot sekä omahoidon toteuttamisen ohjaus. Esteettisiä palveluitamme ovat pinnallisten värjäytymien poisto, vastaanottovalkaisu sekä hammaskorun kiinnitys. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluu puremalihasten rentoutuskäsittely.

Ensimmäisen käynnin alussa toteutamme aina yksilöllisen hoidon tarpeen arvioinnin, jonka perusteella hoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Tarvittaessa käytössämme on konsultoiva hammaslääkäri. 

Voimme järjestää suun terveyden edistämisen palveluitamme esimerkiksi yritysten, palvelutalojen tai yhdistysten tiloissa. Palveluihimme kuuluu myös terveydenhuollon laitteiden ja välineiden kliinisen tutkimustyön toteuttaminen yritysten ja organisaatioiden tarpeiden mukaan. 

Emme tarjoa hammaslääkärin palveluita (hammaslääketieteellisiä diagnooseja tai esim. hampaiden paikkausta tai -poistoja) emmekä kirjoita lääketieteellisiä todistuksia. 
 

Suu puhtaaksi peruspaketti (yhdellä tai kahdella käynnillä)

Suu puhtaaksi paketti sisältää hoidon tarpeen arvion, hammaskiven ja muiden karheuksien poiston, omahoidon ohjauksen, tahnapuhdistuksen sekä hampaiden fluorauksen. Paketin kokonaishinta riippuu muun muassa poistettavan hammaskiven sekä tarvittavien hoitokertojen määrästä.

Valkaisupaketti

Vastaanottovalkaisu toteutetaan aina omalla erillisellä käynnillään. Ensimmäisellä käynnillä toteutetaan ehkäisevän hoidon tarpeen arvio sekä aloitetaan mahdollinen ennaltaehkäisevä hoito. Valkaisu toteutetaan aina puhtaaseen ja terveeseen suuhun, joten hammaskivi on suositeltavaa poistaa ennen valkaisun toteuttamista. 

Purentalihasten manuaalinen käsittely ja rentoutus

Purentalihasten manuaalinen käsittely ja rentouttaminen sekä asiakkaan omahoidon ohjaaminen voivat olla osa lihasperäisen purentaelimistön toimintahäiriön kokonaishoitoa ja siitä voi saada apua esim. purentalihasten jännittämisestä johtuvaan päänsärkyyn.  Purentalihasten manuaalisella käsittelyllä ja rentoutuksella tavoitellaan lihasten verenkierron ja aineenvaihdunnan tehostumista, lihaskireyksien lieventymistä sekä lihasten rentoutumista.

Asiakkaamme

Tarjoamme palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, yhdistyksille sekä tutkijoille ja tutkimusryhmille. 

Vastaanotollemme voi saapua ilman lähetettä tai hammaslääkärin lähetteellä. Opiskelijatyönä toteutetut hoidot eivät kuulu kelakorvauksen piiriin. 

Emme ikävä kyllä voi vastaanottaa MRSA:n (moniresistentti sairaalabakteeri) kantajia asiakkaiksemme avonaisen hoitotilamme vuoksi. Emme myöskään toistaiseksi vastaanota lapsiasiakkaita. 

Huomioithan aikaa varatessasi, että emme valitettavasti voi tehdä jauhepuhdistusta mikäli sinulla on astma tai muu vastaava hengityselimen sairaus. 

Ethän saavu vastaanotollemme, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta. 

StuDental suunterveyspalvelut

Hinnasto

Asiakas saa ensimmäisellä käynnillä kustannusarvion. Hoidon toteutus suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakasmaksut veloitetaan ensisijaisesti pankkikortilla emmekä toistaiseksi käsittele käteistä.

Hinnasto 

Hintoihin lisätään toimistomaksu 6,50 €/käynti.

Palvelupaketit:

 Norm.   Opisk.
Suu puhtaaksi peruspaketti (yhdellä käynnillä)
Suun terveystarkastus, hammaskiven poisto, tahnapuhdistus, fluorihoito, omahoidon ohjaus
65 € 58 €
Suu puhtaaksi peruspaketti (kahdella käynnillä)
Suun terveystarkastus, hammaskiven poisto, tahnapuhdistus, fluorihoito, omahoidon ohjaus
110-135 €           98-121 €          
Hymysuu paketti 1 (yhdellä käynnillä)
Suun terveystarkastus, tahnapuhdistus, fluorihoito, omahoidon ohjaus
40 € 36 €
Hymysuu paketti  2 (yhdellä käynnillä)
Suun terveystarkastus,  jauhepuhdistus, omahoidon ohjaus
55 € 49 €
Rentoutuspaketti (yhdellä käynnillä)
Suun terveystarkastus, purentalihasten manuaalinen käsittely ja rentoutus, omahoidon ohjaus
50 € 45 €
Valkaisupaketti (aina kahdella käynnillä)
Suun terveystarkastus, (suppea hammaskiven poisto), vastaanottovalkaisu
165-210 € 148-188 €
Yksittäiset toimenpiteet:     
Suun terveystarkastus 20 € 18 €
Hammaskiven poisto (erillinen jatkokäynti, suppea/laaja)
Tahnapuhdistus, fluorihoito, omahoidon ohjaus
50-75 € 45-67€
Tahnapuhdistus ja fluorihoito (erillinen jatkokäynti) 30 € 27 €
Jauhepuhdistus 40 € 36 €
Vastaanottovalkaisu 145 € 130 €
Purentalihasten manuaalinen käsittely ja rentoutus (erillinen jatkokäynti) 35 € 31 €

Turun ammattikorkeakoulu Oy voi tarjota yksityisen terveydenhuollon palveluja  
Lounais-Suomen Aluehallintoviraston päätöksellä 19.9.2019 LSAVI/6161/04.02.00/2019. 

 

Ajanvaraus

Alkuvuoden 2023 hoitoajat ovat nyt varattavissa!

Käytössämme on sähköinen ajanvaraus. Sähköisen ajanvarauksen kautta voit varata ajan hoidon tarpeen arviointiin. Aloitamme mahdollisuuksien mukaan hoidon jo ensimmäisellä käynnillä. 

Valitse Hoidon tarpeen arviointi esteettinen, kun olet varaamassa aikaa valkaisuun tai hammaskorun kiinnitykseen. Muiden palveluiden kohdalla voit valita Hoidon tarpeen arviointi ennaltaehkäisevän. 

Huomioithan, ettei vastaanottovalkaisuun voi varata aikaa sähköisesti ja ettei vastaanottovalkaisua voi varata ensimmäiseksi hoitokäynniksi. Klo 14 hoitoaika on kestoltaan aina noin 45 minuuttia. Valkaisutoimenpidettä ei voida toteuttaa klo 14 hoitoajassa riittämättömän ajan vuoksi.  

Palvelumme ovat yksityisiä Turun ammattikorkeakoulun tuottamia suuhygienistiopiskelijan palveluita ja tätä kautta ei voi varata aikaa Turun kaupungin palveluihin suuhygienistiopiskelijalle.

Mikäli et löydä sopivaa aikaa sähköisen ajanvarauksen kautta, voit jättää soittopyynnön sähköpostiosoitteeseen sunsuu@turkuamk.fi . Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ajan peruminen

Esteen tullessa peruutathan varatun ajan viimeistään vuorokautta ennen varattua aikaa sähköpostilla sunsuu@turkuamk.fi tai vastaamalla automaattiseen muistutusviestiin. Kun vastaat automaattiseen muistutusviestiin, lisää viestiin henkilötunnuksesi. 

Samana päivänä tehdyt peruutukset tulee tehdä tekstiviestillä tai soittamalla numeroon 050 468 6124.

Saavutahan vastaanotolle vain terveenä. 

Toimintaohjeet koronavirusepidemian aikana

Huomioimme kaikessa toiminnassamme asiakkaittemme sekä henkilökuntamme turvallisuuden noudattamalla viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita koronavirusepidemian aikana. 

Huolehdimme henkilökunnan asianmukaisesta suojautumisesta sekä panostamme vastaanoton hygieniakäytäntöihin. Henkilökuntamme ei saavu töihin sairaana.

Saavuthan vastaanotolle vain terveenä. Siirräthän vastaanottoaikaasi, jos
•    Sinulla on todettu koronavirusinfektio tai sinulla epäillään koronavirusinfektiota
•    Olet ollut lähikontaktissa edeltävän 14 vuorokauden aikana koronavirusinfektioon sairastuneen kanssa
•    Olet palannut ulkomailta edeltävän 14 vuorokauden aikana

Saapumisohjeet
•    Saavuthan vastaanotolle vasta mahdollisimman lähellä omaa vastaanottoaikaasi (erityisesti jos kuulut riskiryhmään)
•    Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa
•    Huolehdi odotustilassa ja rakennuksessa liikkuessasi turvaväleistä. Odotustilassa tuolit on aseteltu siten, että niiden väliin jää turvaväli
•    Rajaa saattajien määrä yhteen

Turvallista asiointia

Potilasasiamiehenä toimii Turun kaupungin potilasasiamies Merja Lamminen. p. 02 2625959, potilasasiamies@turku.fi. Potilasasiamies on tavoitettavissa puhelimitse ma-to klo 9-11 ja tavattavissa ajanvarauksella kauppatorin Monitorissa (Aurakatu 8) keskiviikkoisin.
HUOM! Puhelinoperaattorin vastaajapalvelussa olevan ongelman vuoksi potilasasiamiehen numero toimii vain puhelinaikoina. Muina aikoina sekä puhelimen ollessa varattu, automaattivastaaja ilmoittaa ettei numero ole käytössä.

Tutustu myös!