Uuden opiskelijan ohjeet
Master Shool (YAMK-koulutukset)
Tältä sivulta löydät ohjeet opintojen aloitukseen ja tietoa opiskeluelämästä:

Ennen opintojen aloitusta
1
Aktivoi käyttäjätunnukset 1.8.2025 alkaen
Rekisteröi käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi
Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät palvelussa rekisteröitymisen lopuksi. Ota ne talteen opintoja varten.
Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksen, ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen. Lue tarkemmat ohjeet.
Lisätietoa käyttäjätunnusten rekisteröinnistä:
- Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo.
- Tunnusten aktivointi on mahdollista uusille tutkinto-opiskelijoille 1.8.2025 alkaen, mikäli olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi Opintopolussa.
- Jos sinut on hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi varasijalta tai polkuopiskelijaksi, voit aktivoida käyttäjätunnukset muutaman arkipäivän sisällä siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi.
- Jos aktivointi ei heti onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Jos et silti saa tunnuksia aktivoitua ohjeiden mukaan, ota yhteyttä IT-palveluihin: servicedesk@turkuamk.fi
2
Hanki oma tietokone opiskelua varten
Turun ammattikorkeakoulussa hyödynnetään sähköisiä materiaaleja ja oppimisympäristöjä. Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone opiskelupäivien aikana. Koulu tarjoaa sinulle tärkeimmät perusohjelmistot veloituksetta.
3
Suorita Digistartti-kurssi
Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen opintopisteesi Turun AMK:n opiskelijana! Digistartti-kurssin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Digistartissa tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.
Digistartti-kurssi avautuu 4.8.2025. Voit osallistua kurssille, kun olet ensin aktivoinut käyttäjätunnukset. Suorittamalla Digistartti-kurssin, saat ensimmäisen opintopisteesi Turun AMK:n opiskelijana.
Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!
Näin pääset kurssille:
- Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön
- Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
- Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, syksy 2025’. Etene kurssilla ohjeiden mukaan. Digistartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.
- Jos et näe Digistartti-kurssia itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity Digistartti-kurssille.
Jos tarvitset apua Digistarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.
Digistartti-kurssi on kattava tietopaketti, jota ei tarvitse omaksua kerralla. Voit palata kurssille koska tahansa opintojesi aikana hakemaan tarvitsemaasi tietoa.
4
Lataa Tuudo-mobiilisovellus
Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava sovellus, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri järjestelmistä. Tuudosta löydät lisäksi ilmaisen opiskelijakortin.
Voit ladata maksuttoman Tuudo-mobiilisovelluksen puhelimeesi heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa.
- Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.
- Kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnukset, kirjaudu niillä Tuudoon, jotta saat käyttöösi kaikki toiminnot.
Tuudosta löydät mm.
- kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille
- tutkinto- tai polkuopiskelijan ilmaisen opiskelijakortin (vaatii kirjautumisen)
- oman lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot (vaatii kirjautumisen)
- ilmoittautumisen opintojaksoille (vaatii kirjautumisen)
- kampuksien työskentelytilojen varauksen (vaatii kirjautumisen)
Lisäksi:
Tee Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakson ennakkotehtävä
Kaikille Turun AMK:n Master Schoolin koulutuksille yhteinen ja pakollinen opintojakso Tulevaisuuden toimintaympäristöt käynnistyy heti opintojen aloituspäivänä. Aloituspäivässä orientoidutaan opintojaksoon ja keskustellaan monialaisissa pienryhmissä megatrendien vaikutuksista omaan työhön ja ammattialaan.
Tutustu seuraaviin aineistoihin ja valmistaudu keskustelemaan megatrendeistä aloituspäivässä:
Kirjaudu Turun AMK:n sähköpostiin ja lataa Zoom-sovellus tietokoneellesi
Opintojen ensimmäinen aloituspäivä pidetään etäyhteydellä Zoomissa. Tarkista oman ryhmäsi aloitusohjeesta, löydätkö Zoom-linkin Lukkarikoneesta vai sähköpostistasi.
Sähköpostiin kirjaudutaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla.
Kirjaudu Turun AMK:n sähköpostiin
Löydät aloituspäivän osallistumislinkin Lukkarikoneesta, kun valitset ”Hae ryhmiä” ja etsit ryhmäsi tunnuksella. Valitse sitten ”Lisää”, niin saat aloituspäivän kalenteritapahtuman näkyviin.
Opintojaksojen etätapaamisia pidetään sekä Zoomissa että Teamsissa. Lataa koneellesi Teams-ja Zoom-sovellukset ennen opintojen alkua.
- Halutessasi voit kokeilla Zoomin testikokousta.
Teams-sovelluksen voit ladata Turun AMK:n M365-portaalista, jonne pääset samalla linkillä kuin sähköpostiin.
Opintojen aloittaminen: orientaatiopäivät
Ensimmäisten opiskelupäivien, eli orientaatiopäivien, aikana saat tietoa opinnoista ja käytännön asioista. Tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ja opiskeluympäristöön, ja aloitat ensimmäiset opintojaksosi.
Master Schoolin ensimmäinen opiskelupäivä pidetään etäyhteydellä Zoomissa. Seuraavat aloituspäivät ovat kampuksella tai etänä. Ota opintojen ensimmäisenä päivänä mukaan
- kuvallinen henkilötodistus
- oma kannettava tietokone
Kampuspäivien aikana voi syödä lounaan opiskelijaravintolassa. Jotta saat opiskelija-alennukset käyttöösi, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-sovellus ennen ensimmäistä lähipäivää.
Katso oman koulutuksesi tarkemmat aloitusohjeet
Aloitusohjeet syksyllä 2025 alkaville koulutuksille julkaistaan tällä sivulla 14.5.2025 mennessä.
Huomioithan, että muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tätä sivua päivitysten varalta.
Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto | Taiteen uudet kontekstit
Ryhmätunnuksesi on YTAUKS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Zoom-yhteys on auki klo 8.15 alkaen.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Zoom-linkki lähetetään elokuussa sähköpostiisi.
8.30–10.15 Taiteen uudet kontekstit -koulutuksen oma aloitusinfo (Zoom-yhteys on auki klo 8.15 alkaen)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä; saat linkin yhteiseen Zoom-tapaamiseen koulutuksen omassa aloitusinfossa)
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt / Future Operating Environments: Ohjeet Master School -koulutusten yhteisen opintojakson suorittamiseen sekä iltapäivän työskentelyyn Sitran megatrendikorteilla saat tuutoropettajien ohjauksessa. Pienryhmät ja online-työskentelytilat ohjeistetaan tapaamisen alussa. Toteutuu osittain englanniksi.
Ti 2.9.2025 Linnankadun taidekampus
Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus
Klo 9.00–12.00 Taide uusissa konteksteissa 1 (Kuvateatteri H115)
Klo 12.00–13.00 Lounastauko
Klo 13.00–15.30 Kehittämistyön menetelmät ja valmistelu (Kuvateatteri H115)
Klo 15.30–16.00 Tiedonhankinnan verkkokurssin info (Kuvateatteri H115)
Ke 3.9.2025 Linnankadun taidekampus
Klo 9–17 Ammatillinen elämäkertaprosessi: Digitarinatyöpaja, uratarina (H319 & H330)
To 4.9.2025 Linnankadun taidekampus
Klo 9–17 Ammatillinen elämäkertaprosessi: Digitarinatyöpaja, uratarina (Kuvateatteri H115)
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Opettajatuutori, yliopettaja Ilona Tanskanen: ilona.tanskanen@turkuamk.fi (tavoitettavissa kesäloman jälkeen 11.8. alkaen)
Koulutuksen omat ennakkotehtävät
Ammatillinen elämäkertaprosessi
- Tuo mukaan itsellesi merkityksellinen valokuva (mieluimmin paperikuva), ja varaudu kertomaan siitä muille YAMK-opiskelijoille.
- Valitse ja tuo mukanasi omasta ammatillisesta polustasi, kasvustasi ja valinnoistasi kertovia valokuvia (ja muuta materiaalia) vuosien varrelta, esim. lapsuuden ammattiunelmiin liittyviä kuvia, kuvia koulu- ja opiskeluvuosista sekä kuvia työpaikoiltasi. Kuvia olisi hyvä olla 20–30. Tuo kuvat valmiiksi digitaalisessa muodossa muistitikulla tai kannettavalla tietokoneellasi. Kuvia käytetään omasta ammatillisesta polustasi kertovan digitarinan materiaalina.
- Ota mukaan kannettava tietokone (nimenomaan läppäri, ei tabletti). Varmista, että koneellesi on asennettuna Google Chrome -selainohjelma. Käytämme videoeditointiin selainpohjaista videoeditointisovellusta (WeVideo), joka toimii parhaiten Chromessa.
- Ota mukaan kuulokkeet tai kuuloke-mikrofoniyhdistelmä sekä erillinen hiiri, joka helpottaa tarkkuutta vaativaa työskentelyä.
- Mikäli äänen tallentaminen on sinulle tuttua ja omistat äänitallentimen, ota se mukaan. Muussa tapauksessa voit käyttää ohjaajien työpajaan tuomia Zoom-äänitallentimia.
- Muistathan aktivoida oman Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi ennen lähijaksoa, jotta pääset kampuksen langattomaan verkkoon.
Kehittämistyön menetelmät ja suunnittelu
Pohdi omaa opinnäytetyönä toteutettavaa tutkimus- ja/tai kehittämishankettasi peilaten sitä seuraaviin kysymyksiin:
- Mikä on tarve, johon tutkimus- ja kehittämishankkeesi, siis opinnäytetyösi, vastaa?
- Mikä on lähtötilanne ennen tutkimus- ja kehittämishankettasi?
- Mitä hankkeessasi (opinnäytetyössäsi) tavoitellaan? Millaisia tuotoksia eli konkreettisia asioita siinä syntyy? Mikä tai millainen on tulos eli kehitys, joka siinä saadaan aikaan?
- Millaiset muutokset tutkimus- ja/tai kehittämishankkeesi (opinnäytetyösi) tuottaa tuloksenaan?
- Millainen on hankkeesi kohderyhmä, ketkä siis hyötyvät hankkeestasi (opinnäytetyöstäsi)?
- Selvitä, onko jo tehty samantapaista tutkimus- ja/tai kehittämistyötä. Millaisella näkökulmalla oma hankkeesi (opinnäytetyösi) erottuisi aiemmista tutkimus- ja/tai kehittämishankkeista? Miten rajattuna oma tutkimus- ja/tai kehittämishankkeesi (opinnäytetyösi) ei toistaisi jo tiedettyä ja/tai toteutettua vaan tuottaisi jotakin uutta?
- Millaisia ovat verkostosi? Keitä ovat ammattilaiset ja organisaatiot, joiden panosta tutkimus- ja/tai kehittämishankkeesi (opinnäytetyösi) edellyttää? Ketkä ja mitkä ovat sinulle entuudestaan tuttuja yhteistyökumppaneita? Keitä on tarpeen saada mukaan toimintaasi? Miten se voisi tapahtua?
- Millaista rahoitusta hankkeesi (opinnäytetyösi) tarvitsee? Mistä ja miten saat sen?
- Millaisia rajoituksia mahdollisella rahoittajalla on hankkeelle?
- Millaisin toimenpitein hankkeesi (opinnäytetyösi) toteutuu? Millaisia asioita, vaiheita ja osatehtäviä se sisältää?
- Miten hankkeesi (opinnäytetyösi) tulos on arvioitavissa?
- Riskianalyysi: Millaisia riskejä hankkeeseesi (opinnäytetyöhösi) voi sisältyä sen eri vaiheissa? Mitkä asiat voivat vaikeuttaa sen toteutumista? Kuinka todennäköisiä nämä riskit ovat ja millaisia niiden vaikutukset olisivat? Miten niihin voidaan varautua ja miten toimia riskien toteuduttua?
Ota huomioon tutkimus- ja/tai kehittämishanketta eli opinnäytetyötäsi muotoillessasi YAMK-opintojesi kehys:
- Opintojen kesto: Käytettävissä on aikaa joko vuosi tai puolitoista oman opiskeluaikataulusi mukaisesti – mukaan lukien tutkimus- ja/tai kehittämistyön (opinnäytetyön) raportoinnin vaatima aika.
- Aikaresurssi: Opinnäytetyönä tehtävään tutkimus- ja/tai kehittämishankkeeseen on käytettävissä yhteensä 810 työtuntia. Osa tunneista tulee käytetyksi opetukseen ja ohjaukseen opintojaksoilla, jotka tukevat tutkimus- ja kehittämishankkeen toteutusta.
Taide uusissa konteksteissa 1
Lue Sari Karttusen artikkeli Laajentuva taiteilijuus – yhteisötaitelijoiden toiminta ja identiteetti hybridisaatio-käsitteen valossa. Pohdi omaa uraasi ja ammatti-identiteettiäsi, ja varaudu keskustelemaan artikkelista tunneilla.
Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto | Valokuvataide
Ryhmätunnuksesi on YVALOS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Zoom-linkki lähetetään elokuussa sähköpostiisi.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Yliopettaja Ismo Luukkonen: ismo.luukkonen@turkuamk.fi
Kulttuurialan ylempi AMK-tutkinto | Musiikkipedagogi
Ryhmätunnuksesi on YMUSIS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Zoom-linkki lähetetään elokuussa sähköpostiisi.
- Zoom-yhteys on auki klo 8.15 alkaen
08.30–10.15 Musiikkipedagogi-koulutuksen oma aloitusinfo (yhteys auki klo 8.15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä; saat linkin yhteiseen Zoom-tapaamiseen koulutuksen omassa aloitusinfossa)
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt / Future Operating Environments: Ohjeet Master School -koulutusten yhteisen opintojakson suorittamiseen sekä iltapäivän työskentelyyn Sitran megatrendikorteilla saat tuutoropettajien ohjauksessa. Pienryhmät ja online-työskentelytilat ohjeistetaan tapaamisen alussa. Toteutuu osittain englanniksi.
Ti 2.9.2025 Linnankadun taidekampus
Klo 9–12 Musiikkipedagogiikka 1 / Musiikkipedagogin digitaidot hybridityössä (Neuvotteluhuone H310)
Klo 12–13 Lounastauko
Klo 13–15.30 Kehittämistyön menetelmät ja valmistelu (Kuvateatteri H115)
Klo 15.30–16 Tiedonhankinnan verkkokurssin info (Kuvateatteri H115)
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Opettajatuutori, yliopettaja Timo Korhonen: timo.korhonen@turkuamk.fi (tavoitettavissa kesäloman jälkeen 11.8. alkaen)
Koulutuksen omat ennakkotehtävät
Pohdi omaa opinnäytetyönä toteutettavaa tutkimus- ja/tai kehittämishankettasi peilaten sitä seuraaviin kysymyksiin:
- Mikä on tarve, johon tutkimus- ja kehittämishankkeesi, siis opinnäytetyösi, vastaa?
- Mikä on lähtötilanne ennen tutkimus- ja kehittämishankettasi?
- Mitä hankkeessasi (opinnäytetyössäsi) tavoitellaan? Millaisia tuotoksia eli konkreettisia asioita siinä syntyy? Mikä tai millainen on tulos eli kehitys, joka siinä saadaan aikaan?
- Millaiset muutokset tutkimus- ja/tai kehittämishankkeesi (opinnäytetyösi) tuottaa tuloksenaan?
- Millainen on hankkeesi kohderyhmä, ketkä siis hyötyvät hankkeestasi (opinnäytetyöstäsi)?
- Selvitä, onko jo tehty samantapaista tutkimus- ja/tai kehittämistyötä. Millaisella näkökulmalla oma hankkeesi (opinnäytetyösi) erottuisi aiemmista tutkimus- ja/tai kehittämishankkeista? Miten rajattuna oma tutkimus- ja/tai kehittämishankkeesi (opinnäytetyösi) ei toistaisi jo tiedettyä ja/tai toteutettua vaan tuottaisi jotakin uutta?
- Millaisia ovat verkostosi? Keitä ovat ammattilaiset ja organisaatiot, joiden panosta tutkimus- ja/tai kehittämishankkeesi (opinnäytetyösi) edellyttää? Ketkä ja mitkä ovat sinulle entuudestaan tuttuja yhteistyökumppaneita? Keitä on tarpeen saada mukaan toimintaasi? Miten se voisi tapahtua?
- Millaista rahoitusta hankkeesi (opinnäytetyösi) tarvitsee? Mistä ja miten saat sen?
- Millaisia rajoituksia mahdollisella rahoittajalla on hankkeelle?
- Millaisin toimenpitein hankkeesi (opinnäytetyösi) toteutuu? Millaisia asioita, vaiheita ja osatehtäviä se sisältää?
- Miten hankkeesi (opinnäytetyösi) tulos on arvioitavissa?
- Riskianalyysi: Millaisia riskejä hankkeeseesi (opinnäytetyöhösi) voi sisältyä sen eri vaiheissa? Mitkä asiat voivat vaikeuttaa sen toteutumista? Kuinka todennäköisiä nämä riskit ovat ja millaisia niiden vaikutukset olisivat? Miten niihin voidaan varautua ja miten toimia riskien toteuduttua?
Ota huomioon tutkimus- ja/tai kehittämishanketta eli opinnäytetyötäsi muotoillessasi YAMK-opintojesi kehys:
- Opintojen kesto: Käytettävissä on aikaa joko vuosi tai puolitoista oman opiskeluaikataulusi mukaisesti – mukaan lukien tutkimus- ja/tai kehittämistyön (opinnäytetyön) raportoinnin vaatima aika.
- Aikaresurssi: Opinnäytetyönä tehtävään tutkimus- ja/tai kehittämishankkeeseen on käytettävissä yhteensä 810 työtuntia. Osa tunneista tulee käytetyksi opetukseen ja ohjaukseen opintojaksoilla, jotka tukevat tutkimus- ja kehittämishankkeen toteutusta.
Ennakkotieto: Digitarinatyöpaja 1, 8.9.2025
- Paikka: Zoom. Saat linkin sähköpostitse.
- Valitse verkkotapaamista varten itsellesi merkityksellinen omasta ammatillisesta polustasi, kasvustasi ja valinnoistasi kertova valokuva, ja varaudu kertomaan siitä muille YAMK-opiskelijoille. Jatkossa valitset lisää kuvia, joita käytät omasta ammatillisesta polustasi kertovan digitarinan materiaalina.
Tradenomi ylempi AMK | Liiketoiminnan kehittäminen
Ryhmätunnuksesi on YLIKES25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Iltapäivällä aloitetaan Master School -koulutuksille yhteinen Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakso monialaisissa opiskelijaryhmissä.
Ti 2.9.2025 klo 9.00–16.00 Kupittaan kampus, Turku
- YLIKES25-koulutuksen oma aloituspäivä.
- Tiedon luokkatilasta saat Lukkarikoneesta. Lisäksi tieto lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sekä koulun sähköpostiosoitteeseen elokuun lopulla.
- Ohjelmassa tutustumista toisiimme ja koulutukseen.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
- Koulutusvastaava Maarit Laiho: maarit.laiho@turkuamk.fi
- Koulutuksen tutoropettajat Mikko Niskanen: mikko.niskanen@turkuamk.fi ja
Laura Nurminen: laura.nurminen@turkuamk.fi - Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Muuta huomioitavaa
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
1.9.2025 klo 8.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt ja aloitusinfo, online
2.9.2025 klo 9–16 Aloituspäivä kampuksella
22.9.2025 klo 9–16 Uudistuva lähijohtaminen, kampus
23.9.2025 klo 9–16 Strateginen johtaminen, kampus
21.10.2025 klo 9–16 Strateginen johtaminen, kampus
10.11.2025 klo 9–16 Uudistuva lähijohtaminen, kampus
12.11.2025 klo 10–11 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon-ennakkoinfo), online
24.11.2025 klo 8.30–17 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon), online
Huom. Tarkista aina ajankohtainen tieto Lukkarikoneesta.
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö muodostaa keskeisen osan koulutuksen opinnoista ja sen tekeminen aloitetaan viimeistään Tutkimus- ja kehittämismenetelmät -opintojakson yhteydessä. Useimmiten opinnäytetyö on kehittämishanke tai tutkimustehtävä, joka tehdään opiskelijan omassa organisaatiossa. Mahdollisten opinnäytetyön aiheiden miettiminen kannattaa aloittaa jo etukäteen. Lisätietoja saat aloituspäivässä ja tutorin kanssa sovittavassa HOPS-keskustelussa.
Koulutuksesta lisää sivuillamme:
https://www.turkuamk.fi/koulutukset/liiketoiminnan-kehittaminen/
Koulutuksella on oma Teams-ryhmä, jonne saat kutsun koulun sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta elokuun lopulla.
Tervetuloa mukaan!
Tradenomi ylempi AMK | Palvelujen muotoilu ja johtaminen
Ryhmätunnuksesi on YPALVS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Iltapäivällä aloitetaan Master School -koulutuksille yhteinen Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakso monialaisissa opiskelijaryhmissä.
Ti 2.9.2025 klo 9.00–16.00 Kupittaan kampus, Turku
- YPALVS25-koulutuksen oma aloituspäivä.
- Tiedon luokkatilasta saat Lukkarikoneesta. Lisäksi tieto lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sekä koulun sähköpostiosoitteeseen elokuun lopulla.
- Ohjelmassa tutustumista toisiimme ja koulutukseen.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
- Koulutusvastaava Maarit Laiho: maarit.laiho@turkuamk.fi
- Opettajatuutori Timo Linnossuo: timo.linnossuo@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Muuta huomioitavaa
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
1.9.2025 klo 8.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt ja aloitusinfo, online
2.9.2025 klo 9–16 Aloituspäivä kampuksella
18.9.2025 klo 9–16 Muotoiluajattelu ja palvelumuotoilun menetelmät, kampus
2.10.2025 klo 9–16 Palvelujen johtaminen, kampus
23.10.2025 klo 9–16 Muotoiluajattelu ja palvelumuotoilun menetelmät, kampus
12.11.2025 klo 10–11 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon-ennakkoinfo), online
20.11.2025 klo 9–16 Palvelujen johtaminen, kampus
24.11.2025 klo 8.30–17 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon), online
Huom. Tarkista aina ajankohtainen tieto Lukkarikoneesta.
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö muodostaa keskeisen osan koulutuksen opinnoista ja sen tekeminen aloitetaan viimeistään Tutkimus- ja kehittämismenetelmät -opintojakson yhteydessä. Useimmiten opinnäytetyö on kehittämishanke tai tutkimustehtävä, joka tehdään opiskelijan omassa organisaatiossa. Mahdollisten opinnäytetyön aiheiden miettiminen kannattaa aloittaa jo etukäteen. Lisätietoja saat aloituspäivässä ja tutorin kanssa sovittavassa HOPS-keskustelussa.
Koulutuksesta lisää sivuillamme:
https://www.turkuamk.fi/koulutukset/palvelujen-muotoilu-ja-johtaminen/
Koulutuksella on oma Teams-ryhmä, jonne saat kutsun koulun sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta elokuun lopulla.
Tervetuloa mukaan!
Tradenomi ylempi AMK | SOTE-palvelujen ja -liiketoiminnan johtaminen
Ryhmätunnuksesi on YSPLIS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Iltapäivällä aloitetaan Master School -koulutuksille yhteinen Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakso monialaisissa opiskelijaryhmissä.
Ti 2.9.2025 klo 9.00–16.00 Kupittaan kampus, Turku
- YSPLIS25-koulutuksen oma aloituspäivä.
- Tiedon luokkatilasta saat Lukkarikoneesta. Lisäksi tieto lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sekä koulun sähköpostiosoitteeseen elokuun lopulla.
- Ohjelmassa tutustumista toisiimme ja koulutukseen.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
- Koulutusvastaava Maarit Laiho: maarit.laiho@turkuamk.fi
- Opettajatuutorit Jan Holmberg: jan.holmberg@turkuamk.fi ja
Kristiina Engblom-Pelkkala: kristiina.engblom-pelkkala@turkuamk.fi - Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Muuta huomioitavaa
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
1.9.2025 Tulevaisuuden toimintaympäristöt ja aloitusinfo, online
2.9.2025 9.00-16.00 Aloituspäivä, kampus
25.9.2025 9.00-16.00 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät, kampus
26.9.2025 9.00-16.00 Tiedolla johtaminen sote-palveluissa, kampus
3.11.2025 9.00-16.00 Tiedolla johtaminen sote-palveluissa, kampus
12.11.2025 10.00-11.00 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon-ennakkoinfo), online
24.11.2025 8.30-17.00 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon), online
25.11.2025 9.00-16.00 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät, kampus
Huom. Tarkista aina ajankohtainen tieto Lukkarikoneesta.
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö muodostaa keskeisen osan koulutuksen opinnoista ja sen tekeminen aloitetaan viimeistään Tutkimus- ja kehittämismenetelmät -opintojakson yhteydessä. Useimmiten opinnäytetyö on kehittämishanke tai tutkimustehtävä, joka tehdään opiskelijan omassa organisaatiossa. Mahdollisten opinnäytetyön aiheiden miettiminen kannattaa aloittaa jo etukäteen. Lisätietoja saat aloituspäivässä ja tutorin kanssa sovittavassa HOPS-keskustelussa.
Koulutuksesta lisää sivuillamme:
https://www.turkuamk.fi/koulutukset/sote-palvelujen-ja-liiketoiminnan-johtaminen/.
Koulutuksella on oma Teams-ryhmä, jonne saat kutsun koulun sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta elokuun lopulla.
Tervetuloa mukaan!
Tradenomi ylempi AMK | Taide- ja kulttuurialan johtaminen
Ryhmätunnuksesi on YTAIKUS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Iltapäivällä aloitetaan Master School -koulutuksille yhteinen Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakso monialaisissa opiskelijaryhmissä.
Ti 2.9.2025 klo 9.00–16.00 Kupittaan kampus, Turku
- YTAIKUS25-koulutuksen oma aloituspäivä.
- Tiedon luokkatilasta saat Lukkarikoneesta. Lisäksi tieto lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sekä koulun sähköpostiosoitteeseen elokuun lopulla.
- Ohjelmassa tutustumista toisiimme ja koulutukseen.
- Iltapäivällä aloitetaan Oma johtajuusidentiteetti -opintojakso.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
1.9.2025 Tulevaisuuden toimintaympäristöt ja aloitusinfo, online
2.9.2025 9.00-16.00 Aloituspäivä + Oma johtajuusidentiteetti, kampus
18.9.2025 9.00-13.00 Toiminnan johtaminen, online
25.9.2025 9.00-13.00 Toiminnan johtaminen, online
2.10.2025 9.00-13.00 Toiminnan johtaminen, online
9.10.2025 9.00-13.00 Luovat konseptit, online
23.10.2025 9.00-13.00 Luovat konseptit, online
30.10.2025 9.00-12.00 Oma johtajuusidentiteetti, online
6.11.2025 9.00-12.00 Oma johtajuusidentiteetti, online
12.11.2025 10.00-11.00 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon-ennakkoinfo), online
13.11.2025 9.00-13.00 Toiminnan johtaminen, online
24.11.2025 8.30-17.00 Tulevaisuuden toimintaympäristöt (hackathon), online
27.11.2025 9.00-13.00 Luovat konseptit, online
4.12.2025 9.00-13.00 Luovat konseptit, online
Huom. Tarkista aina ajankohtainen tieto Lukkarikoneesta.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
- Koulutusvastaava, opettajatuutori Maarit Laiho: maarit.laiho@turkuamk.fi
- Opettajatuutori Henni Syrjänen: henni.syrjanen@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Koulutuksesta lisää sivuillamme:
https://www.turkuamk.fi/koulutukset/taide-ja-kulttuurialan-johtaminen/
Koulutuksella on oma Teams-ryhmä, jonne saat kutsun koulun sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta elokuun lopulla. Tervetuloa mukaan!
Muuta huomioitavaa
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö muodostaa keskeisen osan koulutuksen opinnoista ja sen tekeminen aloitetaan viimeistään Tutkimus- ja kehittämismenetelmät -opintojakson yhteydessä. Useimmiten opinnäytetyö on kehittämishanke tai tutkimustehtävä, joka tehdään opiskelijan omassa organisaatiossa. Mahdollisten opinnäytetyön aiheiden miettiminen kannattaa aloittaa jo etukäteen. Lisätietoja saat aloituspäivässä ja tutorin kanssa sovittavassa HOPS-keskustelussa.
Tradenomi ylempi AMK | Data Engineering and AI
Ryhmätunnuksesi on YDATTS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
Ohje päivittyy.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Koulutusvastaava Matti Kuikka: matti.kuikka@turkuamk.fi
Insinööri ylempi AMK | Data Engineering and AI
Ryhmätunnuksesi on YDATIS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
Ohje päivittyy.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Koulutusvastaava Matti Kuikka: matti.kuikka@turkuamk.fi
Tradenomi ylempi AMK | Terveysteknologia
Ryhmätunnuksesi on YTERTS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
Ohje päivittyy.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Lehtori Kimmo Tarkkanen: kimmo.tarkkanen@turkuamk.fi
Insinööri ylempi AMK | Terveysteknologia
Ryhmätunnuksesi on YTERIS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
Ohje päivittyy.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Lehtori Kimmo Tarkkanen: kimmo.tarkkanen@turkuamk.fi
Tradenomi ylempi AMK | Teknologiaosaamisen johtaminen
Ryhmätunnuksesi on YTEJOTS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
Ohje päivittyy.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Lehtori, koulutusvastaava Markku Lindell: markku.lindell@turkuamk.fi
Insinööri ylempi AMK | Teknologiaosaamisen johtaminen
Ryhmätunnuksesi on YTEJOS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
Ohje päivittyy.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Lehtori, koulutusvastaava Markku Lindell: markku.lindell@turkuamk.fi
Insinööri ylempi AMK | Rakennettu ympäristö
Ryhmätunnuksesi on YRAKES25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Linkki Zoom-tapaamiseen lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja opiskelijasähköpostiisi ennen opintojen aloitusta elokuun lopulla.
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Iltapäivällä aloitetaan yhteinen opintojakso Tulevaisuuden toimintaympäristöt monialaisissa opiskelijaryhmissä.
Ti 2.9.2025 klo 9.00–16.00 Kupittaan kampus, Turku
- Luokkatila ilmoitetaan sähköpostiisi elokuun lopulla.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
- Opinnäytetyöseminaari aloitetaan klo 16.15. Seminaariin voi osallistua myös Teams-linkin välityksellä.
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
Lähtökohtaisesti lähipäivät pidetään kampuksella klo 8.15-16.00. Tiistaina olevan lähipäivän jälkeen on opinnäytetyöseminaari klo 16.15, johon voi osallistua Teamsilla.
- ma 6.10., ti 7.10., ma 3.11., ti 4.11., ma 24.11. (Zoom)
- Lisäksi marraskuun lopulla on yksi yhden tunnin infotilaisuus keskellä päivää (Zoom).
Koulutuksen ennakkotehtävä
- YAMK-koulutusten yhteinen ennakkotehtävä julkaistaan aloitusohjesivulla yhteisesti.
- Valmistaudu esittelemään itsesi meille muille. Esittelyjen jälkeen perustetaan pienryhmät opintojen ryhmätyöskentelyä varten.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Opettajatuutori, koulutusvastaava Sirpa Erkkilä-Häkkinen: sirpa.erkkila-hakkinen@turkuamk.fi (vapaajaksolla 20.6. – 12.8.2025)
Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (palaa töihin 13.8.2025)
Tradenomi ylempi AMK | Kestävä kiertotalous
Ryhmätunnuksesi on YKEKTS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Linkki Zoom-tapaamiseen lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja opiskelijasähköpostiisi elokuun lopulla.
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Iltapäivällä aloitetaan yhteinen opintojakso Tulevaisuuden toimintaympäristöt monialaisissa opiskelijaryhmissä.
Ti 2.9.2025 klo 9.00–17.00 Kupittaan kampus, Turku
- Luokkatila lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen elokuun lopulla sekä koulun sähköpostiosoitteeseen.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
- Klo 16-17 ohjelmassa vapaaehtoinen ja vapaamuotoinen osuus: tutustuminen ja afterwork. Eli jos aikataulusi vaatii, voit lähteä jo klo 16.
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
- Ma 1.9. 8.30−15.30, Master Schoolin yhteinen aloituspäivä
- Ti 2.9. klo 9−17, koulutuksen oma aloituspäivä kampuksella
- Ma 29.9. klo 9−16 kampuksella
- Ti 30.9. klo 9−16 kampuksella
- Ma 20.10. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ti 21.10. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ma 10.11. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ti 11.11. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ke 12.11. klo 10−11 Hackathon ennakkoinfo, etäyhteyksin
- Ma 24.11. klo 9−17.30 Master Schoolin yhteinen Hackathon, etäyhteyksin
- Ma 8.12. klo 9−16 kampuksella
- Ti 9.12. klo 9−16 kampuksella
Muut ohjeet opintojen aloitukseen
- YAMK-koulutusten yhteinen ennakkotehtävä julkaistaan aloitusohjesivulla yhteisesti.
- Valmistaudu esittelemään itsesi meille muille.
- Koulutuksella on oma vapaaehtoinen ja vapaamuotoinen whatsapp-ryhmä, jonne saat kutsun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sekä koulun sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta elokuun lopulla.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Opettajatuutori, koulutusvastaava Piia Nurmi: piia.nurmi@turkuamk.fi (vapaajaksolla 20.6. – 6.8.2025)
Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (palaa töihin 13.8.2025)
Tervetuloa mukaan!
Insinööri ylempi AMK | Kestävä kiertotalous
Ryhmätunnuksesi on YKEKIS25.
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Linkki Zoom-tapaamiseen lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja opiskelijasähköpostiisi elokuun lopulla.
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Iltapäivällä aloitetaan yhteinen opintojakso Tulevaisuuden toimintaympäristöt monialaisissa opiskelijaryhmissä.
Ti 2.9.2025 klo 9.00–17.00 Kupittaan kampus, Turku
- Luokkatila lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sekä koulun sähköpostiosoitteeseen elokuun lopulla.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
- Klo 16-17 ohjelmassa vapaaehtoinen ja vapaamuotoinen osuus: tutustuminen ja afterwork. Eli jos aikataulusi vaatii, voit lähteä jo klo 16.
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
- Ma 1.9. 8.30−15.30, Master Schoolin yhteinen aloituspäivä
- Ti 2.9. klo 9−17, koulutuksen oma aloituspäivä kampuksella
- Ma 29.9. klo 9−16 kampuksella
- Ti 30.9. klo 9−16 kampuksella
- Ma 20.10. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ti 21.10. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ma 10.11. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ti 11.11. klo 9−16 etäyhteyksin
- Ke 12.11. klo 10−11 Hackathon ennakkoinfo, etäyhteyksin
- Ma 24.11. klo 9−17.30 Master Schoolin yhteinen Hackathon, etäyhteyksin
- Ma 8.12. klo 9−16 kampuksella
- Ti 9.12. klo 9−16 kampuksella
Muut ohjeet opintojen aloitukseen
- YAMK-koulutusten yhteinen ennakkotehtävä julkaistaan aloitusohjesivulla yhteisesti.
- Valmistaudu esittelemään itsesi meille muille.
- Koulutuksella on oma vapaaehtoinen ja vapaamuotoinen whatsapp-ryhmä, jonne saat kutsun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sekä koulun sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta elokuun lopulla.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Opettajatuutori, koulutusvastaava Piia Nurmi: piia.nurmi@turkuamk.fi (vapaajaksolla 20.6. – 6.8.2025)
Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (palaa töihin 13.8.2025)
Tervetuloa mukaan!
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Erityissosiaaliohjaus
Ryhmätunnuksesi on YERISOS25
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Zoom-tapaamiseen Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella (ryhmätunnus yllä).
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.
08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8.15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakson aloitus
Ti 2.9.2025 klo 9.00–15.30
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
9.00–13.45 Koulutuksen oma aloitus, Frans muunto byod EDU_2027
14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. Tila: Alpha ICT_B1047, etäyhteyslinkin saat lukkarikoneesta ryhmäsi tunnuksella
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
Aloituspäivien jälkeen syksyn 2025 alustavat lähipäivät ovat:
- 4.9. klo 8.30-15.30 (verkko)
- 17.9. klo 9.00-15.00 (kampus)
- 18.9. klo 9.00-15.00 (kampus)
- 8.10. klo 9.00-15.00 (kampus)
- 9.10. klo 9.00-15.00 (kampus)
- 12.11. klo 10.00 – 11.00 (verkko)
- 13.11. klo 9.00-9.15 (verkko)
- 20.11. klo 9.00-15.00 (verkko)
- 21.11. klo 13.00-14.30 (verkko)
- 24.11. klo 8.30-17.00 (verkko)
- 3.12. klo 9.00-11.30 (verkko)
Muutokset ovat mahdollisia.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Yhteyshenkilöt tavoitettavissa 11.8.2025 alkaen, ellei toisin mainita.
- Ryhmän vastuutuutori Kristiina Engblom-Pelkkala: kristiina.engblom-pelkkala@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Kliininen asiantuntija, mielenterveys- ja päihdetyö
Ryhmätunnuksesi on YKLAMS25
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella YKLAMS25.
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.
08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8.15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakson aloitus
Ti 2.9.2025 klo 9.00–15.30 Kupittaan kampus
- Päivä toteutetaan lähiopetuksena.
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
Klo 9.00–13.45 Koulutuksen oma aloitus. ICT- City, oppimistila C3043
Klo 9.00–10.15 Kliiniseksi asiantuntijaksi opiskelu; OPS; opiskelun käytänteet ja toimintatavat Master-opinnoissa.
Klo 10.15–10.30 Kaffepaussi
Klo 10.30–11.30 Kliiniseksi asiantuntijaksi opiskelu jatkuu
Klo 11.30–12.30 Lounas
Klo 12.30–13.45 Tutustumista omaan ryhmään – keitä me olemme
Klo 14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. Tila: Alpha ICT_B1047, etäyhteyslinkin saat lukkarikoneesta ryhmäsi tunnuksella
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
Aloituspäivien jälkeen syksyn 2025 alustavat lähipäivät ovat:
- 1.9.-2.9. Master School aloitus (1.9. etänä, 2.9. lähipäivä kampuksella)
- 4.9. klo 8.30–11.30 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet (etä)
- 4.9. klo 12.30–15.00 Tutorointi ja ONT Suunnitelma
- 22.9.–23.9. Ihmisoikeudet ja toipumisorientaatio / Intensiivipäivät Oulussa (lähi)
- 7.10. klo 9–13 ONT: Ideatyöpaja I
- 12.11. klo 10–11 Tulevaisuuden toimintaympäristöt / Hackathon-info (etä)
- 17.11.–18.11. Dialoginen yhteistyösuhde / Intensiivipäivät Porissa (lähi)
- 20.11. klo 9–15 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet (etä)
- 21.11. klo 13.00–14.30 1. lk opintoinfo (etä)
- 24.11. klo 8.30–17.00 Tulevaisuuden toimintaympäristöt / Hackathon (etä)
- 25.11. klo 9–13 ONT: Ideatyöpaja II
- 3.12. klo 10.00-11.30 Palautekeskustelu 1.-4. lk opiskelijat (etä)
- 3.12. klo 12-16 TALK-webinaari (etä)
Muutokset ovat mahdollisia.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Yhteyshenkilöt tavoitettavissa 11.8.2025 alkaen
- Ryhmän vastuutuutori Johanna Berg: johanna.berg@turkuamk.fi
- Ryhmän tuutori Joonas Korhonen: joonas.korhonen@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Kliininen asiantuntija, palliatiivinen hoito
Ryhmätunnuksesi on YKLAPS25
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Zoom-tapaamiseen Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella (ryhmätunnus yllä).
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.
- Oma kannettava tietokone opinnoissa välttämätön
08.30–10.15 Terveys- ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8.15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakson aloitus
Ti 2.9.2025 14.30–15.30 verkossa tai kampuksella
14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. Etä tai kampus, tila Alpha ICT_B1047, etäyhteyslinkin saat lukkarikoneesta ryhmäsi tunnuksella
To 4.9.2025 klo 08.30–16.30 verkossa
08.30-11.30 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet. (Etänä Zoomissa)
11.30-12.30 Lounastauko
12.30-16.30 Koulutuksen oma aloitus: Opintojen aloitus, Tutorointi, Perehtyminen opintoihin ja toimintatapoihin sekä ryhmäytyminen ja opiskelijatutoreiden esittäytyminen. (Etänä).
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
Aloituspäivien jälkeen syksyn 2025 alustavat lähipäivät ovat:
- 11.9. klo 14.00-16.00 (verkko)
- 15.9. klo 14.00-17.00 (verkko)
- 29.10. klo 9.00-15.00 (kampus)
- 30.10. klo 8.00-16.00 (kampus)
- 7.11. klo 9.00-15.00 (verkko)
- 12.11. klo 10.00-11.00 (verkko)
- 20.11. klo 9.00-15.00 (verkko)
- 21.11. klo 13.00-14.30 (verkko)
- 24.11. klo 8.30-17.00 (verkko)
- 3.12. klo 08.15–16.00 (verkko)
Muutokset ovat mahdollisia.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Yhteyshenkilöt tavoitettavissa 11.8.2025 alkaen, ellei toisin mainita.
- Ryhmän vastuutuutori Salla Grommi: salla.grommi@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio
Ryhmätunnuksesi on YKUNLIS25
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Zoom-tapaamiseen Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella (ryhmätunnus yllä).
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.
08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8:15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt opintojakson aloitus
Ti 2.9.2025 klo 9.00–15.30 Kupittaan kampus
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
9.00–13.45 Koulutuksen oma aloitus. Tila EDU_3003 Matias
14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat.
Tila ICT-City auditorio Alpha ICT_B1047. Etäyhteyslinkin saat lukkarikoneesta ryhmäsi tunnuksella.
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
Aloituspäivien jälkeen syksyn 2025 alustavat lähipäivät ovat:
- 1.9. klo 8.30-15.30 aloituspäivä 1, verkko
- 2.9. klo 9.00-15.30 aloituspäivä 2, kampus
- 4.9. klo 8.30-11.30 TH00CY63-3002 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet, verkko)
- 16.9. klo 12.30-15.45 TH00CY98-3012 Opinnäytetyön suunnitelma, verkko
- 6.11. klo 12.00-15.45 TH00CY98-3012 Opinnäytetyön suunnitelma, hybridi
- 12.11. Klo 10.00-11.00 MS00BP40-3144 Tulevaisuuden toimintaympäristöt, verkko
- 20.11. klo 9.00-15.00 H00CY63-3002 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet, verkko
- 21.11. klo 13.00-14.30 opintoinfo, verkko
- 24.11. klo 8.30-17.00 MS00BP40-3144 Tulevaisuuden toimintaympäristöt, verkko
- 27.11. klo 13.00-15.30 tuutorointi yhdessä YTOIMS25V ryhmän kanssa, hybridi
- 3.12. klo 10.00–11.30 palautekeskustelu, verkko
- 3.12. klo 12.00–16.00 TALK-webinaari, 4. lk. opiskelijoille, osallistuminen vapaaehtoista, verkko
Muutokset ovat mahdollisia.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Ryhmän vastuutuutori Maarit Janhunen: maarit.janhunen@turkuamk.fi (tavoitettavissa 18.8.2025 alkaen)
Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (vapaajaksolla 16.6. – 10.8.2025)
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, verkko-opinnot
Ryhmätunnuksesi on YTEKES25V
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella (YTEKEK25V).
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.
08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8.15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakson aloitus
Ti 2.9.2025 klo 9.00–15.30 Kupittaan kampus
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
9.00–13.45 YTEKES25V-ryhmän aloitus kampuksella (ei etäyhteysmahdollisuutta). Tila: Teoriatila ICT_B1033 (ICT-City)
14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. Tila: Alpha ICT_B1047 (ICT-City), etäyhteyslinkin saat lukkarikoneesta ryhmäsi tunnuksella
Verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
- 4.9. klo 8.30–15.15 (verkko)
- 7.10. klo 9.00–14.00 (verkko)
- 8.10. klo 9.00–15.30 (verkko)
- 4.11.9.00–14.30 (verkko)
- 5.11. klo 9.00–11.30 (verkko)
- 12.11. klo 10.00–11.00 (verkko)
- 20.11. klo 9.00–15.00 (verkko)
- 21.11.klo 13.00–14.30 (verkko)
- 24.11. klo 8.30–17.00 (verkko)
- 2.12. klo 9.00–15.30 (verkko)
- 3.12. klo 10.00–16.00 (verkko)
Lisäksi valitaan yksi HOPS-keskusteluaika seuraavista:
- 9.9. klo 14.15–15.15 (verkko)
- 7.10. klo 14.15–15.15 (verkko)
- 4.11. klo 14.30–15.30 (verkko)
- 5.11. klo 12.30–13.30 (verkko), 13.30–14.30 (verkko), 14.30–15.30 (verkko)
Opiskelija ilmoittautuu näistä yhteen kertaan. Tämä ohjeistetaan 2.9. lähipäivässä.
Lisäksi on mahdollista valita oppimissuunnitelman mukaisesti valinnaisista opintojaksoista Palveluohjaus terveysalalla -opintojakso (5 op) ja/tai Tiedolla johtamisen opintojakso 5 op.
Tiedolla johtamisen opintojakson opetus järjestetään:
- 9.9. klo 8.30–14.00 (verkko)
- 25.11. klo 8.30–14.00 (verkko)
Palveluohjaus terveysalalla -opintojakso toteutetaan itsenäisenä opiskeluna 27.10.2025-5.12.2025 välisenä aikana. HUOM: opintojakso on tarkoitettu vain niille YAMK-opiskelijoille, joilla on terveysalan tutkinto.
Ohjeistetaan 2.9. lähipäivässä.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Yhteyshenkilöt tavoitettavissa 11.8.2025 alkaen, ellei toisin mainita.
- Ryhmän vastuutuutori Sanna-Maria Nurmi: sanna-maria.nurmi@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Terveyden edistäminen, verkko-opinnot
Ryhmätunnuksesi on YTEDS25V
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Lukkarikoneesta – hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.
08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys aukeaa klo 08.15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt opintojakson aloitus
Ti 2.9.2025 klo 9.00–15.30 Kupittaan kampus
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
9.00–13.45 Koulutuksen oma aloitus. Teoriatila muunto ICT_B2026
14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. Tila: Alpha ICT_B1047
Ryhmän kontaktitapaamiset syyslukukaudella 2025
- 4.9. klo 08.30-11.30 (verkko)
- 16.9. klo 10.00-15.45 (verkko)
- 17.9. klo 10.00-15.45 (verkko)
- 07.10. klo 09.00-14.30 (verkko)
- 08.10. klo 09.00-14.30 (verkko)
- 05.11. klo 08.30-14.30 (verkko)
- 12.11. klo 10.00-11.00 (verkko)
- 20.11. klo 09.00-15.00 (verkko)
- 24.11. klo 09.00-14.30 (verkko)
- 25.11. klo 09.00-17.00 (verkko)
- 3.12. klo 10.00-11.30 (verkko)
- 4.12. klo 09.00-14.30, Lovisa muunto byod EDU_3029
Muutokset ovat mahdollisia.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Yhteyshenkilöt tavoitettavissa 11.8.2025 alkaen, ellei toisin mainita.
- Ryhmän vastuutuutori Tuuli Lahti: tuuli.lahti@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Toimintaterapian asiantuntija, verkko-opinnot
Ryhmätunnuksesi on YTOIMS25V
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella.
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys aukeaa klo 08.15)
10.15–10.30 Kahvitauko
10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).
11.30–12.30 Lounastauko
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakson aloitus
Ti 2.9.2025 klo 9:00 – 15:30
- Ota mukaasi kannettava tietokone.
9.00–13.45 Koulutuksen oma aloitus. Tila päivittyy.
14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. Tila: Alpha ICT_B1047, etäyhteyslinkin saat lukkarikoneesta ryhmäsi tunnuksella
Lähi- ja verkkotapaamiset syyslukukaudella 2025
- 12.9. klo 9.00-11.45 verkko, Toiminnan tiede
- 16.9. klo 12.30-15.45 hybridi, opinnäytetyöpaja
- 24.9. klo 14.15-15.45 verkko, Näyttöön perustuva toimintaterapia
- 26.9. klo 09.00-15.00 verkko, Toiminnan tiede
- 8.10. klo 10.00-15.45 verkko, Näyttöön perustuva toimintaterapia
- 17.10. klo 09.00-15.00 verkko, Toiminnan tiede
- 30.10. klo 10-15.45 verkko, Näyttöön perustuva toimintaterapia
- 6.11. klo 12.30-15.45 hybridi, opinnäytetyöpaja
- 12.11. klo 10-11 verkko, Hackathon-ennakkoinfo
- 20.11. klo 8.15-15.45 verkko, TUKE-loppuwebinaari
- 21.11. klo 13-15 verkko, opintoinfo
- 24.11. klo 9-17 verkko, Hackathon
- 27.11. klo 12.30-15.45 hybridi, tuutorointi
- 3.12. klo 10.00-15.45 verkko, palautek.
- 12.12. klo 9-15 verkko (Toiminnan tiede)
Muutokset ovat mahdollisia.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Yhteyshenkilöt tavoitettavissa 11.8.2025 alkaen, ellei toisin mainita.
- Ryhmän vastuutuutori Irina Katajisto-Korhonen: irina.katajisto-korhonen@turkuamk.fi
- Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Terveysteknologia
Ryhmätunnuksesi on YTERTES25
Ensimmäiset opiskelupäivät
Ma 1.9.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä
- Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
- Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella.
- Aloituspäivän linkki löytyy myös Peppi-opintotietojärjestelmästä.
- Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.
Ohje päivittyy.
Lisätietoja opintojen aloituksesta
Lehtori Minna Salakari: minna.salakari@turkuamk.fi
Saapuminen kampukselle
Miten löydän kampukselle? Katso kampuksien tarkemmat yhteystiedot.
Miten löydän oikean luentosalin tai luokkahuoneen kampuksella? Tilojen tarkan sijainnin näet Tuudo-sovelluksesta. Valitse sovelluksen valikosta “Kartta”.
Suosittelemme käyttämään joukkoliikennettä kampukselle saapuessa. Jos kuitenkin saavut omalla autolla, huomioithan että Kupittaan ja Linnankadun kampuksien läheisyydessä parkkipaikkoja on vähän ja ne ovat pääsääntöisesti maksullisia.
Lukujärjestykset
Lukujärjestyksestä näet alustavasti lukukauden opetuksen aikataulut. Mahdollisten muutosten vuoksi lukujärjestys kannattaa tarkistaa aina ennen opetusta.
Syyslukukauden 2025 alustavat lukujärjestykset julkaistaan viimeistään 2.6.2025.
Lukujärjestykset löydät osoitteesta lukkari.turkuamk.fi
- Näet oman lukujärjestyksesi valitsemalla ”Hae ryhmiä” ja syöttämällä kenttään oman ryhmätunnuksesi (esim. PKÄTIS24). Oman ryhmätunnuksesi löydät koulutuskohtaisista aloitusohjeista.
Lukujärjestyksessä ja aloitusohjeissa on eri kellonaika opintojen aloitukseen. Kumpi on oikein?
Jos aloitusohjeissa on kerrottu opintojen alkavan esimerkiksi klo 9.00, mutta lukujärjestyksessä näkyy merkintä jo klo 8.00, noudata ohjeiden mukaista aloitusaikaa.
Lukujärjestyksessä näytetään tilavaraukset ja lukujärjestyksen aikaisempi merkintä tarkoittaa sitä, että opettaja on merkinnyt merkannut tilavarauksen alkamaan aiemmin.
Lisätietoa opiskelusta ja opintojen aloituksesta
Aiempien opintojen tai osaamisen hyväksilukeminen
Tutkintoon voidaan hyväksilukea aiemmin suoritettuja opintoja tai muuten hankittua osaamista, mikäli ne vastaavat oppimissuunnitelmasi tavoitteita ja sisältöjä. Hyväksilukemisesta käytetään termiä “aiemmin tai muualla hankitun osaamisen tunnistaminen” eli AHOT.
Lue lisää aiemman osaamisen hyväksilukemisesta
Olen uusi tutkinto-opiskelija
Voit hakea hyväksilukua aiemmin suoritettujen opintojen tai osaamisen perusteella, kun opintosi ovat alkaneet. Saat lisätietoa hyväksiluvuista opintojen aloituspäivinä, tai voit kysyä asiasta opettajatuutoriltasi tai opinto-ohjaajaltasi.
Osassa koulutuksia sinua voidaan pyytää toimittamaan jo ennen opintojen alkua tietoa aiemmin suoritetuista korkeakouluopinnoista jo ennen opintojen alkua. Mahdollinen pyyntö on mainittu koulutuskohtaisissa aloitusohjeissa.
Olen uusi polkuopiskelija
Polkuopiskelijana et voi hakea aiempien opintojen hyväksilukemista. Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa. Voit kuitenkin hakea aiemmin tai muualla hankitun osaamisen hyväksilukemista osaamisnäytöllä. Tästä voit kysyä lisätietoja opintojakson opettajalta.
Kirjaston palvelut
Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelut auttaa opintojesi etenemisessä ja ammatillisessa kehittymisessä. Kirjasto on lähelläsi – löydät sen AMK:n kampuksilta sekä verkosta.
Saat tarkempaa tietoa kirjastokortin hankinnasta ja kirjaston palveluista opintojen alkaessa sekä Digistartti-kurssilla.
Voit tutustua kirjaston palveluihin etukäteen myös kirjaston sivuilla.
Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissaolevana ja aloitat nyt opinnot
Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissaolevana ja aloitat nyt tutkinto-opinnot:
- ole yhteydessä opintotoimistoon ja ilmoittaudu läsnä olevaksi
- saat opintotoimistolta tiedon, missä ryhmässä aloitat opintosi
- voit sen jälkeen seurata tältä sivulta löytyviä ohjeita
Mitä opinnot sisältävät? Millaista opiskelu on?
Opintosi pohjautuvat omaan henkilökohtaiseen oppimissuunnitelmaasi, eli HOPSiin. Henkilökohtaisen oppimissuunnitelmasi perustana on koulutuksen yhteinen oppimissuunnitelma (OPS).
Oppimissuunnitelma muodostuu erilaisista opintojaksoista ja -kokonaisuuksista. Opintojen alussa OPS ja HOPS ovat yleensä samat. Saat opintojen alettua lisätietoa ja ohjausta oman henkilökohtaisen oppimissuunnitelmasi luomiseen.
Voit tutustua koulutuksesi oppimissuunnitelmaan opinto-oppaassa.
Opiskelu Turun AMK:ssa pohjautuu aktiivisiin oppimismenetelmiin. Opiskelu koostuu erilaisista oppimistehtävistä, projektityöskentelystä, luennoista ja esityksistä, verkko-oppimisesta sekä käytännön harjoittelusta. Eri opintojaksoilla käytetään erilaisia oppimis- ja arviointimenetelmiä. Opiskeluun liittyyvät myös esimerkiksi erilaiset opiskelun tietojärjestelmät tai kampuksien tilat.
Digistartti-kurssi antaa sinulle hyvän yleiskuvan siitä, millaista opiskelu on. Kurssilla tutustut myös siihen, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.
Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset
Opiskelijoille on tarjolla erilaisia alennuksia, joiden käyttämiseen tarvitaan useimmiten opiskelijakorttia.
Opiskelijakortteja on erilaisia:
- Turun AMK tarjoaa kaikille opiskelijoilleen ilmaisen opiskelijakortin Tuudo-mobiilisovelluksessa.
- Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn jäsenet saavat käyttöönsä opiskelijakunnan tarjoamat opiskelijakortit.
Opiskelijakortit ovat tarjolla myös polkuopiskelijoille, mutta polkuopiskeliiat eivät ole oikeutettuja kaikkiin samoihin opiskelija-alennuksiin kuin tutkinto-opiskelijat.
Opiskelijahintainen lounas
Tutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja Kelan ateriatukeen. Opiskelijahintaisen lounaan saat ostettua opiskelijaravintolassa esittämällä Kelan ateriatukikortin.
Ateriatukikortin saat käyttöösi
- Tuudo-mobiilisovelluksen sähköisellä opiskelijakortilla tai
- Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn käyttämällä Kide.app-mobiilisovelluksella
Polkuopiskelijat eivät voi saada Kelan ateriatukea. Polkuopiskelijat saavat pientä alennusta Turun kampusten opiskelijaravintoloista esittämällä avoimen AMK:n opiskelijakortin Tuudo-mobiilisovelluksesta.
Mikäli tarvitset paperisen Kelan ateriatukikortin tai avoimen AMK:n ateria-alennuskortin, voit hakea sen opintotoimiston palvelupisteeltä henkilöllisyystodistusta vastaan.
Alennukset joukkoliikenteestä
Tutkinto-opiskelijana saat opiskelija-alennuksen esimerkiksi Matkahuollon, VR:n ja Fölin matkalipuista
- opiskelijoiden Tuudo-mobiilisovelluksen sähköisellä opiskelijakortilla tai
- opiskelijakunta TUOn jäsenien opiskelijakortilla Kide.app-sovelluksessa
Polkuopiskelijana saat opiskelija-alennuksen Fölin matkalipuista Tuudo-mobiilisovelluksen opiskelijakortilla.
Fölin opiskelija-alennushakemuksen saat tarvittaessa myös opintotoimistosta, mutta aikaisintaan opintojen ensimmäisenä päivänä.
Lue lisää Turun seudun joukkoliikenteen eli Fölin opiskelija-alennuksista.
Muut opiskelija-alennukset
Opiskelijakortilla voit saada myös monia muita alennuksia tai opiskelijaetuja. Opiskelijakunta TUOn jäsenien saamiin opiskelija-alennuksiin voit tutustua tarkemmin opiskelijakunnan nettisivuilla.
Opiskelijan ohjaus- ja tukipalvelut
Opintojesi ja opiskelijaelämän eri vaiheisiin on tarjolla ohjausta ja useita tukipalveluita.
Tutustu tarkemmin opiskelijan ohjaus- ja neuvontapalveluihin.
Saat lisätietoa eri ohjaus- ja tukipalveluista opintojesi alkaessa. Tarkemmat toimintaohjeet löydät myös Turun AMK:n intranetista, Messistä. Messiin kirjaudutaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla.
Opiskelijaterveydenhuolto
Tutkinto-opiskelijana olet oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin. Sinun tulee myös maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu.
Lue terveydenhoitomaksusta
Polkuopiskelijana et voi käyttää YTHS:n palveluita, eikä sinun tarvitse maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksua. Voit käyttää oman kotikuntasi hyvinvointialueen terveyspalveluita. Turussa ja Salossa hyvinvointialue on Varha.
Opiskelijaelämää Turussa ja Salossa
Opiskelijakunta TUO
Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO on olemassa jokaista Turun AMK:n opiskelijaa varten. TUO on opiskelijoiden lakisääteinen edunvalvoja ja se on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton sekä ammattiyhdistyksistä riippumaton.
Opiskelijakunta TUO on kaikkien Turun AMK:n opiskelijoiden yhteisö: TUO valvoo opiskelijoiden etua, tuo opiskelijoiden äänen kuuluviin päätöksenteossa sekä järjestää tapahtumia ympäri vuoden ja rikastuttaa omalta osaltaan opiskelijakulttuuria. TUO-aktiivina pääset myös itse vaikuttamaan sekä osallistumaan tapahtumien ja toiminnan tekemiseen.
TUOn jäseneksi voivat liittyä sekä tutkinto-opiskelijat että polkuopiskelijat.


CampusSport
Liikunta on tärkeä osa hyvinvointia ja jaksamista opiskelussa. CampusSport tarjoaa edullisia ja monipuolisia liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle.
CampusSportin liikuntamaksulla saat käyttöösi seuraavat palvelut:
- Viisi kuntosalia, joista löytyy voimailuun, toiminnalliseen harjoitteluun sekä yleiseen lihaskuntoharjoitteluun sopivat tilat.
- Lähes 100 tuntia ohjattua liikuntaa viikossa kymmenien eri lajien parissa.
- Palloiluvuoroja niin aloittelijoille kuin edistyneemmille pelaajille.
Tutustu CampusSportiin ja osta liikuntakäyttöoikeus verkkokaupasta (vaatii kirjautumisen Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla).
Opiskelijakaupunkina Turku
Turku on todellinen opiskelijakaupunki, jo vuodesta 1640. Kaupungissa on yhteensä on 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Turussa kaikki on lähellä ja arki sujuu. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 % suosittelee Turkua opiskelupaikkana.

Ota yhteyttä
Jos sinulle herää kysymyksiä ennen opintojen alkua, ole meihin yhteydessä:
Opinto-ohjaaja tai opettaja
(löydät opon tai opettajan yhteystiedot oman koulutuksesi aloitusohjeista)
- orientoivien päivien sisältö
- opintojen sisältö ja toteuttaminen
- opiskelun esteettömyys ja saavutettavuus
Opintotoimisto (tutkinto-opiskelijat)
- opiskeluoikeuteen liittyvät asiat
- opiskeludokumentit
Avoin AMK (polkuopiskelijat)
- opiskeluoikeuteen liittyvät asiat
- opiskeludokumentit
- laskutus
- opiskelupaikan vastaanottaminen
- läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen
- todistuskopioiden toimittaminen
Turun AMK:n käyttäjätunnus ja muut IT-asiat:
servicedesk@turkuamk.fi
Digistartti-kurssiin liittyvät kysymykset:
digistartti@turkuamk.fi