Turun korkeakoulujen yhteinen DemoDay tutustuttaa lukiolaiset tekniikan, luonnontieteiden ja terveyden aloihin

DemoDay tutustuttaa ensimmäisen vuoden lukiolaiset tekniikan, luonnontieteiden ja terveyden alan korkeakouluopintoihin Turun korkeakouluissa. Samalla tapahtuman järjestäminen on omiaan lisäämään korkeakoulujen välistä yhteistyötä.

ICT-City kadulta päin
Yhteistyö

DemoDayn järjestävät yhdessä Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi ja Yrkeshögskolan Novia. Aamupäivätapahtuman aikana lukioalaiset pääsevät tutustumaan tutkimukseen ja opetukseen käytännönläheisissä demotyöajoissa. Myös erilaiset laboratorio- ja tutkimustilat tulevat tutuiksi.

Tänä vuonna DemoDay-tapahtumaan ilmoittautui lähes 450 opiskelijaa Turun ja lähialueiden lukioista.

– DemoDay on yksi näkyvimmistä alueen korkeakoulun yhteistyömuodoista, joka tuo vuosittain satoja lukiolaisia Turun korkeakoulukampuksille tutustumaan tekniikan alan koulutuksiin ja alojen tarjoamiin työ- ja uramahdollisuuksiin, toteaa Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan koulutuspäällikkö Sari Stenvall-Virtanen.

Yhteistyö luo yhteistyötä

DemoDayn järjestäminen vaatii tiivistä yhteistyötä korkeakoulujen välillä. Stenvall-Virtanen korostaa, että tapahtuma lisääkin tutkimusryhmien ja tutkimusintressien parempaa tuntemusta myös korkeakoulujen ja niiden tutkijoiden ja opettajien välillä.

– Tämä auttaa rakentamaan yhteistyötä myös alueellisissa TKI-hankkeissa, Stenvall-Virtanen sanoo.

DemoDay järjestettiin täysimittaisena ensimmäisen kerran vuonna 2023, ja sitä pilotoitiin vuotta aiemmin. Tapahtuma on alusta alkaen järjestetty kaikkien neljän Turussa tekniikan alalla kouluttavan korkeakoulun ja Turun kaupungin yhteistyössä millä on pyritty vahvistamaan tekniikasta ja luonnontieteistä kiinnostuneiden nuorten alueellisia koulutuspolkuja.

Tänä vuonna demoissa päästiin tutustumaan muun muassa hedelmäkärpästen tutkimuskäyttöön ja bakteerien kasvatukseen laboratoriossa, aistimodulaatioon kuntoutuksessa sekä näytteenottoon ja analysaattorityöskentelyyn verinäytteenotossa, meri- ja ajoneuvoteknologiassa aluksen ohjaamiseen väylässä sekä robotiikassa robottien koodaamiseen aivan alusta saakka.

Tänä vuonna ohjelmassa järjestettiin demojen lisäksi webinaarimuotoista ohjelmaa, joka oli suunnattu muille kuin tekniikan tai luonnontieteiden aloista kiinnostuneille lukion ykkösille.

– DemoDaytä on joka vuosi kehitetty tiiviissä yhteistyössä alueen lukioiden kanssa. Tapahtuma onnistui tänäkin vuonna erittäin hyvin – paras palaute meille tapahtuman järjestäjille on keskustella tekniikasta aidosti kiinnostuneiden nuorten kanssa sekä jakaa heidän innostuksena tekniikan alojen opintoja kohtaan, Stenvall-Virtanen sanoo.

Lue seuraavaksi