Sivu päivitetty 17.3.2015
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus

Koulutus valmistaa monipuoliseksi sirkustaiteilijaksi, jolla on taidot ja tiedot toimia erilaisissa ympäristöissä: hankkeissa ja projekteissa, esitystoiminnassa, ohjaus- ja opetustyössä, ohjelmantuotantotehtävissä, omassa yritystoiminnassa ja soveltavan esittävän taiteen parissa.

Taideakatemiasta valmistuneet ovat sijoittuneet työelämässä sirkusalan opetus-, esitys- ja ohjelmantuotantotehtäviin, perustaneet omia yrityksiä ja osa heistä työskentelee soveltavan esittävän taiteen parissa. Lisäksi osa valmistuneista on täydentänyt tutkintoaan Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitoksella maisteriksi. Osa valmistuneista on jatkanut sirkusopintojaan ulkomaisissa oppilaitoksissa mm. CNAC, ESAC, LIDO, DOCH, Moskovan sirkus- ja varieteekoulu, Kiovan varietee- ja sirkusakatemia. Valmistuneet ovat työllistyneet opetustyötehtävissä lähinnä kotimaahan, esitys- ja ohjaustehtäviin myös ulkomaille.

Valmistuneita työskentelee mm. seuraavissa sirkusryhmissä SirkusUnioni, Race Horse Company, Les Colporteurs, Zero Gravity Company, Agit-Cirk, Sirkus Supiainen, Clunker Circus, Monitaideyhdistys Piste. Lisäksi valmistuneita on opetustyössä mm. seuraavissa sirkuskouluissa: Circus Helsinki, Espoon esittävän taiteen koulu, Taidekoulu Estradi, Koulutuskeskus Salpaus, Sorin sirkus, Pukinmäen sirkuskoulu, Kuopion sirkus, Sirkus Taika-aika.

Sirkuksen opetussuunnitelma korostaa sirkustaiteen monialaisuutta ja muita taiteenaloja poikkileikkaavaa luonnetta. Opinnoissa keskeistä ovat sirkustekniikan opinnot, taiteellisen työn projektit ja sirkuksen opettamisen opinnot. Koulutuksen päämääränä on kouluttaa itsenäisiä ja näkemyksellisiä sirkustaiteilijoita, jotka pystyvät edistämään sirkusta osana esittävää taidetta ja soveltamaan tietämystään myös muilla aloilla.

Katso lisätietoja koulutuksesta myös Opintopolusta.

Ennakkotehtävä ja valintakoe 2015

Hakijoita karsitaan ja kutsutaan valintakokeeseen ennakkotehtävän perusteella. Valintakoe on 1.-3.6. sirkuskoulutuksen harjoitustiloissa (Sepänkatu 1, 20700 Turku).

Lataa ennakkotehtävän ohjeet tästä (pdf).

Tehtävät palautetaan Taideakatemian opintotoimistoon 9.4.2015 klo 15.00 mennessä.

Turun AMK:n Taideakatemia
Opintotoimisto
Linnankatu 54, 20100 Turku

Kuoreen merkintä: Sirkus