Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.1.2021
Virus Onboard

Virus Onboard

Projektin tarkoituksena on selvittää monitieteellisin menetelmin, miten taudinaiheuttajien pääsy matkustaja-alukselle voidaan estää, miten niiden leviämistä voidaan rajoittaa ja miten ne voidaan eliminoida.

Projektin päätavoitteena on turvata laivaliikenteen jatkuminen ja turvallinen matkustaminen. Toisena tavoitteena on edistää PK-yritysten ulkomaille suuntautuvaa uutta liiketoimintaa. Tässä Co-Creation-hankkeessa luodaan tutkimuslaitosten, pk-yritysten ja varustamoiden verkosto, joiden yhteistyöllä saadaan aikaan merkittäviä innovatiivisia tuloksia. Lisäksi hankkeessa järjestetään innovaatiotyöpajoja eri toimijoiden kesken ja tehdään Co-Innovation yhteishakemus tutkimushanketta varten.  

Co-Innovation tutkimus toteutetaan liikenteessä olevissa laivoissa sekä Turun ammattikorkeakoulun testaus- ja laboratorioympäristöissä. Tutkimuksissa testataan erilaisia uusia ratkaisuja, toimintamalleja ja teknologisia sovelluksia. Tutkimuskohteet suunnataan siten, että ne tukevat maksimaalisesti yritysten tuotekehitystarpeita. 

business_finland.jpg