Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.8.2021
Kiertotalouden liiketoimintamallit

Kiertotalouden liiketoimintamallit

Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmä tukee kiertotalouden liiketoiminnan syntymistä yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa ja kehittää kiertotalouden opetusta kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Haluamme luoda maailman, jossa ihmiset ja luonto voivat hyvin. 

Toteutamme osana Kiertotalouslabra-projektioppimisympäristöä yritysten ja opiskelijoiden kokeiluja ja yhteiskehittämisprojekteja, joihin räätälöidään sopivat monialaiset opiskelijatiimit, asiantuntijat ja menetelmät. Kokeilut voivat olla esimerkiksi innovointitilaisuuksia, selvityksiä tai pidempiaikaisia projekteja ja opinnäytetöitä. Näemme kiertotalouden 2.0
-versiona, joka huomioi materiaalien kierron lisäksi myös globaalin oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon näkökulmat. 

Tutkimus- ja kehittämisteemamme ovat: 

  • kiertotalouden ekosysteemit     
  • kiertotalouden liiketoimintamallit 
  • kiertotalouden liiketoiminnan kehittäminen 
  • kiertotalouden mukainen yhteiskunta 
  • kiertotalouskoulutuksen kehittäminen. 

Tutkimusryhmässä on muun muassa liiketoiminnan kehittämisen, kestävän kehityksen, palvelumuotoilun, ympäristötekniikan, elinkaariarvioinnin, julkisten hankintojen, viestinnän ja pedagogiikan asiantuntijoita. 

Avainkumppaneitamme ovat kymmenet eri alojen yritykset, jotka kehittävät kiertotalouden liiketoimintaa sekä eri tutkimuslaitokset, kunnat ja kehittäjäorganisaatiot, jotka ovat mukana ekosysteemityössämme. Olemme yritysten tukena matalalla kynnyksellä ja luotettavasti. Pyrimme siihen, että kanssamme on mukava tehdä töitä. Yhteistyö on keskeinen työtapamme ja tavoitteemme. 

Kestävä kiertotalous -koulutus Turun AMK:n Master Schoolissa

Uusi Kestävä kiertotalous -koulutus alkaa Turun AMK:n Master Schoolissa syksyllä 2023. Koulutukseen haetaan kevään yhteishaussa 15. - 30.3.2023. 

Master Schoolin opinnot on suunnattu työelämässä pätevöityneille, korkeakoulu- tai muun soveltuvan tutkinnon jo suorittaneille ammattilaisille. Hakijan taustasta riippuen tarjolla on insinööri (ylempi AMK)- ja tradenomi (ylempi AMK) -tutkintoon johtavat koulutukset:

Insinööri (ylempi AMK), kestävä kiertotalous

Tradenomi (ylempi AMK), kestävä kiertotalous

Lue uutinen koulutuksista