Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.8.2021
Nykytaide

Nykytaide

Tutkimusryhmä näkee nykytaiteen jatkuvana muutoksen tilana. Nykytaide on moniaistista, saavutettavaa, ennakkoluulotonta, rohkeaa, yhteiskunnallisia ilmiöitä kyseenalaistavaa ja taiteen kenttää haastavaa.

Nykytaiteesta löytyy erilaisia taidemuotoja ja taiteen tekemisen tapoja kuten bio- ja käsitetaide, happeningit & performanssit, erilaiset interventiot, yhteisö- ja ympäristötaide, julkinen taide, video- ja mediataide.

Nykytaiteen tutkimusryhmä huomioi nykytaiteen erilaiset ilmiöt ja taiteen tekemisen tavat. Ekologisuus, eettisyys, osallisuus, uudenlaiset tavat kokea ja tehdä taidetta sekä taiteilijan moninaiset roolit ovat tutkimusryhmän toiminnan keskiössä. Nykytaide ja siten tutkimusryhmän toiminta on monialaista ja uusia yhteistyön muotoja kokeilevaa. Nykytaiteen tutkimusryhmän tavoitteena on tehdä uudenlaisia taiteellistutkimuksellisia projekteja (esim. taide & tiede) ja hankkeita. Nykytaiteen tutkimusryhmä kehittää taiteilijaopettajuutta, on osa kuvataiteen koulutuksen kehittämistä ja integroituu eri tavoin mm. kuvataiteen opintojaksoihin.

Tutkimusryhmän jäsenet

Eero Merimaa, tutkimusvastaava
Taina Erävaara
Ismo Luukkonen
Tiina Vainio
Riina Kotilainen