Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.8.2021
SIVISOTE − Lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen ja johtaminen

SIVISOTE − Lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen ja johtaminen

SIVISOTE-tutkimusryhmä toteuttaa Sosiaali- ja terveysalan hallinnonuudistuksen (SOTE) ja Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) velvoitteita kehittää uusia kustannustehokkaita integroituneita palvelurakenteita ja tulevaisuuden palvelukonsepteja vastaamaan paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita. 

Tutkimusryhmän toiminta kohdentuu sivistystoimen, varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden raja- ja yhteispinnoilla tapahtuvaan lapsi- ja perhepalveluiden yhteiskehittämiseen.

Tutkimusryhmän muodostaa monialainen ja monitieteinen asiantuntijatiimi, joka haluaa olla keskeinen toimija ja vaikuttaja kansallisessa ja kansainvälisessä innovaatiotoiminnassa. Tutkimusryhmässä työskentelee opettaja-asiantuntijoita, tutkijoita, opiskelija-assistentteja, tutkimusryhmäopiskelijoita, AMK- ja YAMK-opiskelijoita sekä työelämäkumppaneita. 

Kärjet, joilla tutkimusryhmä kohdentaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja tuottaa uutta arvoa lasten ja perheiden hyvinvointiongelmien ratkaisemiseen: 

  • varhaisen tuen perhekeskuspalvelut
  • toimivat oppilashuoltopalvelut ja yhteisöllinen koulu
  • lapsi- ja perhekohtaiset lastensuojelupalvelut
  • sivisote-palveluverkon yhteensovittava johtaminen