Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.1.2024
Kirjaston moniosaajat -osaajakoulutus V2.jpg

Kirjaston moniosaajat | Osaajakoulutus | 35 op

Maksuton Kirjaston moniosaajat -osaajakoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden päivittää osaamistasi kirjastovirkailijana ja/tai luoda uusia mahdollisuuksia omalle urapolullesi. Olemme suunnitelleet opinnot työn ohessa suoritettaviksi, mutta opiskelu edellyttää sitoutumista, läsnäoloa lähiopetuksessa ja verkkotapaamisissa sekä itsenäistä työskentelyä etäjaksoilla. Opiskelu etäjaksoilla tapahtuu muun muassa tiedon haltuunottona sekä sisältää oppimistehtäviä ja mahdollisia pienryhmätapaamisia.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos haluat laajentaa osaamistasi, etsit uusia urapolkuja kirjastoalalla tai sinulla on ammatillista päivitystarvetta. Osa koulutuspaikoista on varattu mm. merkonomin koulutuksen ennen vuotta 2002 suorittaneille, perusasteen tai yleissivistävän koulutuksen varassa tai muutoin heikossa työmarkkina-asemassa oleville. Suoritetut opintopisteet (35 op) antavat hakukelpoisuuden tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa.

Opetuksen järjestäminen ja aikataulut

Koulutus alkaa lähipäivillä Turussa 15.–16.1.2024 klo 9:00–16:00.

Tiistain online-opetusajat ovat 30.1., 13.2., 27.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5. ja 21.5.2024 klo 8:30–11:00.

Opintojen rakenne

Kevät 24

  • Lasten ja nuorten kirjastotyö 5 op
  • ICT-osaaminen 5 op
  • Avoin tiede ja tiedonhaku 3 op
  • Tekijänoikeus kirjastotyössä 2 op
  • Työyhteisöosaaminen, työhyvinvointi ja työturvallisuus 5 op

Syksy 24

  • Pedagogiikka kirjastotyössä 5 op
  • Monikulttuurisuus asiakastyössä 5 op
  • Viestintä ja markkinointi tapahtumatuotannossa 5 op

Laajuus ja kesto: 35 opintopistettä | 1 vuosi

Alkamisajankohta: kevät 2024

Hinta: maksuton

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Jotpa_tunnus_RGB.png

 

Miten haen?

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät myös lisätietoja koulutuksen sisällöstä, hakuohjeet ja valintaperusteet. 

Seuraava hakuaika koulutukseen: 2.10.2023 klo 09:00 – 29.10.2023 klo 15:00.

Turun AMK:n opinto-oppaassa voit tutustua tarkemmin koulutuksen oppimissuunnitelmaan. 

Mikä osaajakoulutus?

Avoimen ammattikorkeakoulun osaajakoulutukset ovat erityisesti työikäisten jatkuvan oppimisen tarpeisiin suunnattuja koulutuksia, joissa voit hankkia uutta osaamista, syventää tai laajentaa asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista. Myöhemmin opintoja voi hyödyntää osana ammattikorkeakoulututkintoa.  

Osaajakoulutuksien opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta ja laajuus on 30 opintopistettä. Opiskelija saa opinnoista opintosuoritusotteen suoritetuista opinnoista.