Sivu päivitetty 24.9.2018
banneri_avoinamk_yrtit_pieni.jpg

Opiskelu Avoimessa AMK:ssa

Miten ilmoittaudun? Kuinka paljon opiskelu maksaa? Voinko peruuttaa osallistumiseni? Tutustu kattaviin ohjeisiimme opiskelusta Avoimessa AMK:ssa ennen ilmoittautumista ja opiskelujen alkua. Mikäli et löydä vastausta kysymyksiisi, ota meihin yhteyttä!

Yksittäisille opintojaksoille osallistuminen

Avoimen opintotarjonta ja ilmoittautuminen

Kaikki yksittäiset opintojaksot löytyvät Opintotarjonta-sivulta. Tarjoamme alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon opintojaksoja, joissa opiskelet tutkinto-opiskelijoiden kanssa päiväsaikaan. Lisäksi voit opiskella myös avoimen opiskelijoille suunnattuja ilta- ja verkko-opintoja, jotka löydät omasta taulukostaan Opintotarjonta-sivulta. Kesäopinnot toteutetaan pääosin verkossa.  

Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille tapahtuu Opintotarjonta-sivultamme. Etsi itsellesi mieleinen opintojakso, klikkaa se auki ja löydät linkin ilmoittautumiseen oikealta puolelta. Ilmoittautuessasi muista kirjoittaa koko henkilötunnuksesi – emme voi rekisteröidä sinua opiskelijaksi ilman sitä.

Mikäli sinun on ilmoittauduttava opintojaksolle, jota ei löydy Opintotarjonta-sivulta, löydät lomakkeen siihen täältä . 

Maksut ja laskutus

Yksittäisiä opintojaksoja suorittaessaan opiskelija voi valita kahdesta eri maksuvaihtoehdosta:

  • 15€/ opintopiste tai
  • lukukausimaksu 200€, jolla voi suorittaa rajoittamattoman määrän opintoja yhden lukukauden aikana (esim. syyslukukausi tai kevätlukukausi).

Opintomaksun lisäksi opiskelijalle saattaa aiheutua kustannuksia opintojaksolla käytettävästä opintomateriaalista. Joillakin opintojaksoilla peritään ns. materiaalimaksua tai virallista tutkintokorttimaksua. Näistä ilmoitamme aina erikseen.

Lähetämme laskut asiakkaillemme 4 kertaa vuodessa. Mikäli tarvitset laskun pikaisesti, ota yhteyttä Avoimen AMK:n toimistoon. Mikäli sait mielestäsi aiheettoman laskun, laskun tiedot ovat väärin, lasku tulisi mitätöidä tai hyvittää, ota yhteyttä Opintoneuvojaamme.

Mikäli olet hukannut laskusi, ota yhteyttä Taitoan asiakaspalveluun . Taitoa voi ainoastaan lähettää sinulle kopion laskusta, kaikissa muissa laskutukseen liittyvissä asioissa on oltava yhteydessä Avoimen AMK:n opintoneuvojaan.

Peruutusehdot ja peruutusmaksut

Peruutus tehdään täyttämällä peruutuslomake täällä . Maksuton peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen opintojakson alkua. Sen jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme järjestelykuluina 50€/opintojakso. Jos peruutus tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, veloitamme koko opintomaksun. TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksun peruutukseen. Sähköpostitse, puhelimitse tai opettajalle tehtyä peruutusilmoitusta ei hyväksytä.

Mikäli sairastut sen jälkeen, kun ilmoittautumista ei voi enää maksuttomasti perua (ks peruutusehdot), ota meihin yhteyttä. Lääkärintodistusta vastaan voimme vapauttaa sinut opintojaksomaksusta, mikäli sairastumisesti estää opintojakson suorittamisen. Tähän vaikuttaa se, pitääkö opintojakson opettaja poissaolosi kestoa niin merkittävänä, ettet voi enää suorittaa opintojaksoa.

Pohjakoulutusvaatimukset

Pääsääntöisesti pohjakoulutusvaatimuksia ei ole. Yksittäisille opintojaksoille osallistumiselle voi olla edeltävyysehtoja, jotka löydät klikkaamalla ”Lue lisää” opintojakson sivulta ja liikkumalla alas kohtaan ”Edeltävyysehdot”.

YAMK-opintojaksoihin osallistuminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa (sama kuin kyseisen YAMK-koulutuksen pohjakoulutusvaatimukset yhteishaussa).

Opintotarjonta-sivulla ”Koulutuksen tyyppi” -suodatinta käyttämällä näet erikseen AMK- ja YAMK-koulutusten opintojaksot. 

Lisätiedot opintojakson sisällöstä ja aikataulusta

Ota yhteyttä opintojakson opettajaan, sillä hän tietää parhaiten opetuksen sisällöstä ja aikatauluista. Opettajan tiedot löydät klikkaamalla ”Lue lisää”-linkkiä opintojakson sivuilta. AMK:n sähköpostit ovat aina etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Tutkinto-opiskelijoiden oikeus opiskella avoimessa AMK:ssa

Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat eivät voi osallistua avoimen kautta opintojaksoille. Poikkeuksena on avoimen AMK:n erillistoteutukset, jotka löydät Opintotarjonta-sivulta ilta-ja verkko-opintotaulukosta.

Opintosuoritusote ja todistus

Yksittäisiä opintojaksoja opiskelevat saavat opintosuoritusotteen tai tiedon arvosanasta ottamalla yhteyttä avoinamk[at]turkuamk.fi. Avoimen erillisissä ilta- ja verkko-opintojaksoissa opiskelleille lähetämme opintosuoritusotteen automaattisesti, kun opettaja on kirjannut arvosanat opintorekisteriin.

Opintojen suorittaminen ja arviointi

Opintojen tavoitteiden saavuttaminen arvioidaan suullisten ja kirjallisten kuulustelujen, harjoitustöiden sekä muiden suoritusten perusteella. Opintosuoritukset arvioidaan ammattikorkeakoulun perusopetuksessa käytössä olevien kriteerien mukaisesti.Arvioinnista vastaa opintojakson opettaja(t). 

Arvioinnissa käytettäviä asteikkoja ovat hyväksytty / hylätty sekä numeerinen asteikko: kiitettävä 5, hyvä 4-3, tyydyttävä 2-1, hylätty 0. Opiskelijalla on mahdollisuus saada tieto kuulustelussa noudatetuista arviointiperusteista Turun ammattikorkeakoulun toimintaohjeen mukaisesti. Opintosuoritustiedot tallennetaan Turun ammattikorkeakoulun opintosuoritusrekisteriin.

IT-järjestelmät ja tekninen tuki

Käyttäjätunnus ja salasana

Turun AMK:n tietojärjestelmien käyttämiseksi tarvitaan voimassaoleva käyttäjätunnus. Opiskelijalle luodaan henkilökohtainen käyttäjätunnus opintotietorekisterin tietojen perusteella. Käyttäjätunnuksilla kirjaudutaan mm. verkko-oppimisympäristö Optimaan, Turun AMK:n intranettiin Messiin, tietokoneille, sähköpostiin jne.

Käyttäjätunnuksen voi rekisteröidä käyttöönsä osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Unohtuneen salasanan resetointi onnistuu osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Ohje: https://www.youtube.com/playlist?list=PLrY630jzNVGKueLug27Yq1ZsW1SlgJOwz

Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, uusi tunnus luovutetaan sinulle henkilökohtaisesti opintotoimistossa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Ota tässä tapauksessa yhteyttä opintotoimistoon tai avoimen AMK:n toimistoon ja varaa aika.

Verkko-oppimisympäristö Optima ja intranet Messi

Opintojaksot voivat sisältää verkko-opetusta, jossa käytetään verkko-oppimisympäristö Optimaa . Kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksellasi. Mikäli työtilasi on tyhjä, otathan yhteyttä opintojakson opettajaan. Optimaan liittyvissä muissa ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä Optiman ylläpitoon sähköpostitse optima[at]turkuamk.fi.

Käyttäjätunnuksella voit kirjautua myös Turun AMK:n intranetsivuille Messiin (messi.turkuamk.fi), josta löytyy paljon hyödyllistä tietoa opiskelusta sekä työjärjestykset (eli lukujärjestykset).

Tekninen tuki

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä: servicedesk@turkuamk.fi

Lisää tietoa IT-palveluista https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/opiskelu-turun-amkssa/it-palvelut

Avoin AMK ei voi auttaa sinua teknisissä ongelmissa, kuten kirjautumiseen ja Optimaan liittyvissä ongelmissa. Mikäli et ilmoittautumisessasi ole antanut meille HETU:si loppuosaa, verkkopankkitunnistautuminen ei toimi. Tässä tapauksessa sinun pitää tulla henkilökohtaisesti aktivoimaan tunnuksesi ICT-Cityyn ajanvarauksella .