Sivu päivitetty 15.6.2018

Opiskelu avoimessa AMK:ssa

Miten ilmoittaudun? Kuinka paljon opiskelu maksaa? Voinko peruuttaa osallistumiseni? Tutustu kattaviin ohjeisiimme opiskelusta Avoimessa AMK:ssa ennen ilmoittautumista ja opiskelujen alkua. Mikäli et löydä vastausta kysymyksiisi, ota meihin yhteyttä!

 

Yksittäisille opintojaksoille osallistuminen

Mitä avoimessa voi opiskella?

Näytä lisää

Löydät kaikki avoimelle tarjottavat opintojaksot Opintotarjonta-sivulta. Tarjoamme alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon opintojaksoja, joissa opiskelet tutkinto-opiskelijoiden kanssa päiväsaikaan. Lisäksi voit opiskella myös avoimen opiskelijoille suunnattuja ilta- ja verkko-opintoja, jotka löydät omasta taulukostaan Opintotarjonta-sivulta. Kesäopinnot toteutetaan pääosin verkossa.  

Avoimessa voi opiskella myös Polkuopintoja  ja korkeakouludiplomeja .

Miten ilmoittaudun opiskelijaksi?

Näytä lisää

Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille tapahtuu Opintotarjonta-sivultamme. Etsi itsellesi mieleinen opintojakso, klikkaa se auki ja löydät linkin ilmoittautumiseen oikealta puolelta. Ilmoittautuessasi muista kirjoittaa koko henkilötunnuksesi – emme voi rekisteröidä sinua opiskelijaksi ilman sitä.

Mikäli sinun on ilmoittauduttava opintojaksolle, jota ei löydy Opintotarjonta-sivulta, löydät lomakkeen siihen täältä

Polkuopintoihin ja korkeakouludiplomiopintoihin ilmoittautumisiin löydät ohjeet niiden omilta sivuiltaan.

Onko teillä verkko- ja iltaopetusta?

Näytä lisää

Ilta- ja verkko-opintoja on tällä hetkellä vähän tarjolla. Löydät Opintotarjonta-sivultamme avoimen opiskelijoille räätälöityjä ilta- ja verkko-opintojaksoja omasta taulukostaan. Turun AMK:n kesäopinnot sisältävät paljon verkko-opetusta. Ilmoittautumiset kesäopintojaksoille alkavat maalis-huhtikuussa. Löydät kesäopintojaksot ja tutkinto-opiskelijoiden kanssa suoritettavat verkko-opinnot Opintotarjonta-sivulta.

Opintojakso on jo alkanut, voinko tulla vielä mukaan?

Näytä lisää

Se on mahdollista, mutta osallistumisestasi päättää opettaja. Ota yhteyttä Avoimen AMK:n toimistoon, mikäli opintojakso on jo alkanut ja selvitämme osallistumismahdollisuutesi opintojaksolle.

Kuinka paljon opiskelu maksaa?

Näytä lisää

Yksittäisiä opintojaksoja suorittaessaan opiskelija voi valita kahdesta eri maksuvaihtoehdosta:

15€/ opintopiste tai lukukausimaksu 200€, jolla voi suorittaa rajoittamattoman määrän opintoja yhden lukukauden aikana (esim. syyslukukausi tai kevätlukukausi).

Opintomaksun lisäksi opiskelijalle saattaa aiheutua kustannuksia opintojaksolla käytettävästä opintomateriaalista. Joillakin opintojaksoilla peritään ns. materiaalimaksua tai virallista tutkintokorttimaksua. Näistä erityistapauksista ilmoitetaan aina erikseen.

Polkuopintojen ja korkeakouludiplomin maksut löydät niiden omilta sivuiltaan.

Milloin saan laskun? Mitä teen jos sain aiheettoman laskun tai hukkasin laskun?

Näytä lisää

Lähetämme laskut asiakkaillemme 4 kertaa vuodessa. Tästä johtuen voit joutua odottamaan useamman kuukauden ennen kuin saat laskun. Mikäli tarvitset laskun nopeasti/välittömästi, ota yhteyttä Avoimen AMK:n toimistoon. 

Mikäli sait mielestäsi aiheettoman laskun, laskun tiedot ovat väärin, lasku tulisi mitätöidä tai hyvittää, ota yhteyttä Opintoneuvojaamme.

Mikäli olet hukannut laskusi tai osa laskun tiedoista, ota yhteyttä Taitoan asiakaspalveluun . Taitoa voi ainoastaan lähettää sinulle kopion laskusta, kaikissa muissa laskutukseen liittyvissä asioissa on oltava yhteydessä Avoimen AMK:in opintoneuvojaan.

Kuinka perun osallistumiseni? Maksaako se jotain?

Näytä lisää

Peruutus tehdään täyttämällä peruutuslomake täällä . Maksuton peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen opintojakson alkua. Sen jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme järjestelykuluina 50€/opintojakso. Jos peruutus tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, veloitamme koko opintomaksun. TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksun peruutukseen. Sähköpostitse, puhelimitse tai opettajalle tehtyä peruutusilmoitusta ei hyväksytä.

Sairastuin, voinko perua osallistumiseni maksutta?

Näytä lisää

Mikäli sairastut sen jälkeen, kun ilmoittautumista ei voi enää maksuttomasti perua (ks peruutusehdot), ota meihin yhteyttä. Lääkärintodistusta vastaan voimme vapauttaa sinut opintojaksomaksusta, mikäli sairastumisesti estää opintojakson suorittamisen. Tähän vaikuttaa se, pitääkö opintojakson opettaja poissaolosi pituutta niin merkittävänä, ettet voi enää suorittaa opintojaksoa.

Tarvitseeko minulla olla pohjakoulutusta?

Näytä lisää

Pääsääntöisesti pohjakoulutusvaatimuksia ei ole. Osallistumiselle voi olla edeltävyysehtoja, jotka löydät klikkaamalla ”Lue lisää” opintojakson sivulta kohdasta ”Edeltävyysehdot”. YAMK-opintojaksoissa on aina pohjakoulutusvaatimus. Edellytyksenä on ”soveltuva korkeakoulututkinto”. Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä meihin. Saat selville opintojakson tason käyttämällä Opintotarjonta-sivun suodatinta ”Koulutuksen tyyppi”.

Haluan tietää lisää opintojakson sisällöstä ja aikataulusta.

Näytä lisää

Ota yhteyttä opintojakson opettajaan, sillä hän tietää parhaiten opetuksen sisällöstä ja aikatauluista. Opettajan tiedot löydät klikkaamalla ”Lue lisää”-linkkiä opintojakson sivuilta. AMK:n sähköpostit ovat aina etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Olen Turun AMK:n tutkinto-opiskelija, voinko osallistua avoimen AMK:n kautta opintojaksoille?

Näytä lisää

Et. Voit ilmoittautua avoimen AMK:n erillistoteutuksille, mutta avoimen omat opiskelijat ovat etusijalla. Mikäli paikkoja jää täyttämättä, voit päästä mukaan. Erillisoikeudella opiskelevat ovat rinnastettavissa tutkinto-opiskelijoihin ja heihin koskee sama sääntö. Erillistoteutukset löydät Opintotarjonta-sivulta ilta-ja verkko-opintotaulukosta.

Opintosuoritusote ja todistus

Näytä lisää

Kun opiskelija on suorittanut opintojakson valmiiksi, hän saa kirjallisen dokumentin suorittamistaan opinnoista. Avoimen ammattikorkeakoulun erillisissä opintojaksoissa opiskelleille lähetetään opintosuoritusote automaattisesti, kun opettaja on kirjannut arvosanat opintorekisteriin.Tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä opiskelevat saavat opintosuoritusotteen pyytämällä sen   opintotoimistosta tai avoimen AMK:n toimistosta. Yksittäisiä arvosanoja voi tiedustella avoimen AMK:n toimistosta.

Opintojen suorittaminen ja arviointi

Näytä lisää

Osallistuakseen opintojakson opetukseen ja sen oppimisen arviointiin on opiskelijan ilmoittauduttava opintojaksolle annettujen ohjeiden mukaisesti. Opintojakson suorittamistavasta sovitaan kunkin opintojakson alussa. Mikäli opintojaksoon sisältyy kirjallinen kuulustelu, se pidetään sovittuna aikana, yleensä opetuksen päättyessä. Hylätyn opintojakson suorittaminen tapahtuu Turun ammattikorkeakoulun toimintaohjeen mukaisesti. 

Opintojen tavoitteiden saavuttaminen arvioidaan suullisten ja kirjallisten kuulustelujen, harjoitustöiden sekä muiden suoritusten perusteella. Avoimen ammattikorkeakoulun opintosuoritukset arvioidaan ammattikorkeakoulun perusopetuksessa käytössä olevien kriteerien mukaisesti. Arviointi perustuu opetussuunnitelmissa määriteltyihin tavoitteisiin ja arvioinnista vastaa opintojakson opettaja tai opettajat. 

Arvioinnissa käytettäviä asteikkoja ovat hyväksytty / hylätty sekä numeerinen asteikko: kiitettävä 5, hyvä 4-3, tyydyttävä 2-1, hylätty 0. Opiskelijalla on mahdollisuus saada tieto kuulustelussa noudatetuista arviointiperusteista Turun ammattikorkeakoulun toimintaohjeen mukaisesti.

Opintosuoritustiedot tallennetaan Turun ammattikorkeakoulun opintosuoritusrekisteriin.

Opintoneuvonta

Näytä lisää

Opintoihin liittyvää neuvontaa saa avoimen ammattikorkeakoulun henkilökunnalta. Suosittelemme opintoneuvontaa erityisesti opiskelijoille jotka aikovat suorittaa runsaasti avoimen AMK:n opintoja, mutta myös muutaman opintojakson suorittavat ovat tervetulleita keskustelemaan opinnoistaan.

Avoimen ammattikorkeakoulun toimisto sijaitsee Turussa, Joukahaisenkatu 3:ssa (ICT-City). Henkilökohtainen palvelu vain ajanvarauksella .

 

Polkuopinnot

Voinko hakea jatko-aikaa polkuopinnoille?

Näytä lisää

Voit. Jatkoajan hakulomakkeen saat lähettämällä meille sähköpostia. Koulutusohjelman päällikkö tekee päätöksen siitä, saatko jatkoaikaa opinnoillesi.

Olen tutkinto-opiskelija, voinko hakea polkuopintoihin?

Näytä lisää

Sinulla ei voi olla kahta opiskelupaikkaa samaan aikaan. Voit toki hakea polkuopiskelijaksi, mutta sinun tulee luopua sitä ennen nykyisestä opintopaikastasi.

Olen polkuopiskelija, voinko osallistua avoimen erillistoteutuksille?

Näytä lisää

Voit. Avoimen omat opiskelijat ovat kuitenkin etusijalla, mutta voit päästä mukaan, mikäli vapaita paikkoja jää jäljelle.

TE-toimisto edellyttää selvitystä opinnoistani, mitä teen?

Näytä lisää

TE-toimisto saattaa pyytää sinula esimerkiksi selvitystä opintojesi päätoimisuudesta tai toimittamaan todistuksen opiskeluajastasi ja/tai suorituksistasi. Saat kaikki tarvittavat todistukset ottamalla yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon. Toimitamme todistukset sinulle, emme TE-toimistoon suoraan, ellei erikseen sovita.

Avoin AMK ei voi vastata kysymyksiin, jotka koskevat asiakkuuttasi te-toimistolla, esimerkiksi opintojesi vaikutusta työttömystukeesi. Voimme vain toimittaa TE-toimiston pyytämät todistukset opinnoistasi. 

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin, kuten TE-toimiston virkailijan pyytäessä opiskelutietojasi. Sinun ei ole mahdollista estää Turun AMK:ta luovuttamasta näitä tietoja viranomaiselle.

Olenko oikeutettu opiskelijaterveyshuoltoon?

Näytä lisää

Et. 

IT-järjestelmät ja tekninen tuki

Käyttäjätunnus ja salasana

Näytä lisää

Käyttäjätunnukset:

Turun AMK:n tietojärjestelmien käyttämiseksi tarvitaan voimassaoleva käyttäjätunnus. Opiskelijalle luodaan henkilökohtainen käyttäjätunnus opintotietorekisterin tietojen perusteella. Käyttäjätunnuksilla kirjaudutaan mm. verkko-oppimisympäristö Optimaan, Turun AMK:n intranettiin Messiin, tietokoneille, sähköpostiin jne.

Käyttäjätunnuksen voi rekisteröidä käyttöönsä osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Unohtuneen salasanan resetointi onnistuu osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Ohje: https://www.youtube.com/playlist?list=PLrY630jzNVGKueLug27Yq1ZsW1SlgJOwz

Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, uusi tunnus luovutetaan sinulle henkilökohtaisesti opintotoimistossa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Ota tässä tapauksessa yhteyttä opintotoimistoon tai avoimen AMK:n toimistoon.

Lisää tietoa IT-palveluista https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/opiskelu-turun-amkssa/it-palvelut

Verkko-oppimisympäristö Optima

Näytä lisää

Jotkut opintojaksot sisältävät verkko-opetusta, jolloin opiskelijat opiskelevat tietokoneen välityksellä. Verkko-opetuksessa on useimmiten käytössä verkko-oppimisympäristö Optima, johon kirjaudutaan mikroverkon käyttäjätunnuksella ja salasanalla internetissä osoitteessa https://optima.turkuamk.fi. Mikäli työtilasi on tyhjä, otathan yhteyttä opintojakson opettajaan.

Optimaan liittyvissä ongelmatilanteissa opiskelija voi olla yhteydessä Optiman ylläpitoon sähköpostitse Optima[at]turkuamk.fi.

Muut tietotekniset järjestelmät

Näytä lisää

Avoimen AMK:n opiskelijat eivät pääse kirjautumaan WinhaWille -opintorekisteriin eivätkä SoleOPS-järjestelmään. Ilmoittautuminen opintojaksoille, osoitteenmuutokset ja opintosuoritustiedustelut hoituvat kaikki avoimen AMK:n toimiston henkilökunnan kautta. Poikkeuksena ovat polkuopiskelijat, jotka pääsevät kirjautumaan SoleOPSiin ja ilmoittautumaan opintojaksoille sekä tarkastelemaan arviointeja sen kautta.

Käyttäjätunnuksella ja salasanalla kirjaudutaan myös Turun AMK:n intranetsivuille Messiin, josta löytyy paljon hyödyllistä tietoa opiskelusta sekä esimerkiksi työjärjestykset (messi.turkuamk.fi).

Tekninen tuki

Näytä lisää

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä: servicedesk@turkuamk.fi

Avoin AMK ei voi auttaa sinua teknisissä ongelmissa, kuten kirjautumiseen ja Optimaan liittyvissä ongelmissa. Mikäli et ilmoittautumisessasi ole antanut meille HETU:si loppuosaa, verkkopankkitunnistautuminen ei toimi. Tässä tapauksessa sinun pitää tulla henkilökohtaisesti aktivoimaan tunnuksesi ICT-Cityyn ajanvarauksella .