Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.12.2022
alt=" "

Opiskelu avoimessa AMK:ssa – usein kysyttyä

Tervetuloa Turun AMK:n avoimeen ammattikorkeakouluun! Tavoitteenasi voi olla täsmäosaamisen hankkiminen ja ammattitaidon kehittäminen, tai ehkä tähtäät tutkinto-opiskelijaksi. Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja ohjeet yksittäiselle kursille ilmoittautuneelle.

Jos olet uusi polkuopiskelija, erikoispolkuopiskelija, korkeakouludiplomin tai osaaja-koulutuksen suorittaja, katso uuden opiskelijan ohjesivu.

Usein kysyttyä

Kuka avoimessa AMK:ssa voi opiskella?

Avoimen AMK:n opetus on avointa kaikille koulutuksesta tai iästä riippumatta. Opinnot Avoimessa AMK:ssa sopivat kaikille, jotka haluavat oppia uutta ja syventää osaamistaan. Avoimessa AMK:ssa voi opiskella harrastusluonteisesti tai suunnitelmallisemmin, jolloin tavoitteena voi olla AMK- tai Master-tutkinto. 

Myös Turun AMK:n henkilökunta voi ilmoittautua avoimen AMK:n tarjonnassa oleville opintojaksoille. 

Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat eivät voi osallistua Turun AMK:n avoimen AMK:n opintoihin. Jos olet tutkinto-opiskelija, ilmoittaudu kursseille tavalliseen tapaan Pepissä.

Onko opintoihin pohjakoulutusvaatimuksia?

Yksittäisille AMK-opintojaksoille ja AMK-polkuopintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia.

Yksittäisille opintojaksoille osallistumiselle voi olla edeltävyysehtoja, jotka löydät opintojakson kuvauksien yhteydestä (esimerkiksi kohdasta ”Edeltävyysehdot”.) Edeltävyysehdot on tärkeää huomioida ilmoittautuessa, jotta oma ennakko-osaaminen on riittävää opintojakson suorittamiseksi.

Master Schoolin YAMK-opintojaksoihin osallistuminen edellyttää aiempaa korkeakoulututkintoa tai opistotutkintoa, ja YAMK-polkuopintoihin hakevalta edellytetään samaa aiempaa tutkintoa kuin yhteishaussa. Kun ilmoittaudut YAMK-opintojaksolle, tutkinto ja suoritusvuosi tulee merkitä ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumista ei valitettavasti voida hyväksyä, mikäli aiempaa tutkintoa ei ole ilmoitettu.

Avoimen AMK:n tarjonnassa oleviin laajempiin opintopaketteihin, korkeakouludiplomeihin ja osaajakoulutuksiin, voi liittyä pohjakoulutusvaatimuksia. Tietoa mahdollisista vaatimuksista löydät korkeakouludiplomeiden ja osaajakoulutusten omalta sivulta. 

Tarkempaa tietoa YAMK-polkuopintoihin vaaditusta pohjakoulutuksesta löydät polkuopintojen hakuohjeista.

Mitä avoimessa AMK:ssa voi opiskella?

Turun ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa opintoja lähes kaikilta koulutusaloilta. Avoimessa AMK:ssa voi opiskella AMK- ja YAMK-tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Tutkintoja avoimessa AMK:ssa ei voi suorittaa.

 • Yksittäiset opintojaksot löydät avoimen AMK:n opintotarjonta -sivulta.
   
  • Voit ilmoittautua ainoastaan opintojaksoille, jotka on listattu kyseisellä sivulla, eli osallistumisesta ei voi sopia suoraan opettajan kanssa tai osallistua opintojaksolle ilman ilmoittautumista.
    
  • Tutustu ensin opintojaksojen kuvauksiin "tutustu" -linkin kautta ja ota sen jälkeen tarvittaessa yhteyttä opintojakson opettajaan, sillä hän tietää parhaiten opetuksen sisällöstä ja aikatauluista. Opettajan nimen löydät opintojakson nimeä klikkaamalla. Turun AMK:n henkilökunnan sähköpostit ovat aina muotoa etunimi.sukunimi@turkuamk.fi. Jos kiinnostut nonstop-kurssista ja sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä osoitteeseen nonstop@turkuamk.fi. 
    
 • Yksittäistä opintojaksoa laajemmista kokonaisuuksista, korkeakouludiplomeista ja osaajakoulutuksista, voit lukea lisää korkeakouludiplomeiden ja osaajakoulutusten sivulla.
   
 • Polkuopintoihin voit tutustua tarkemmin polkuopintojen sivuilla. Polkuopintoihin hakemiseen liittyvät ohjeet löytyvät täältä: polkuopintojen hakuohjeet.

 

 

Mitä avoimessa AMK:ssa opiskelu maksaa?

Opinnot avoimessa AMK:ssa maksavat 15€ per opintopiste tai 200€ per lukukausi.

Kun ilmoittaudut yksittäiselle opintojaksolle, opintomaksu tai lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiin saatavan maksulinkin kautta. Ilmoittautuminen on sitova maksun maksamisen jälkeen. Lukukausimaksun suorittamalla voit ilman lisämaksua suorittaa rajattoman määrän opintoja avoimen AMK:n yksittäisten opintojaksojen tarjonnasta kyseisen lukukauden aikana. Syyslukukausi on käynnissä 1.8. - 31.12. ja kevätlukukausi 1.1. - 31.7.

 • Opintomaksun lisäksi sinulle saattaa aiheutua kustannuksia opintojaksolla käytettävästä materiaalista.
 • Jos opintomaksun maksaminen maksulinkin kautta ei onnistu, ota yhteyttä avoimeen AMK:iin, avoinamk@turkuamk.fi. 

Polkuopintoihin, korkeakouludiplomi-opintoihin ja osaajakoulutuksiin osallistuvilta peritään peritään 200 € lukukausimaksu. Esimerkiksi polkuopinnot kestävät kaksi lukukautta, eli kokonaishinta on 400 €.

Millaista opiskelu avoimessa AMK:ssa on?

Toteutus ja läsnäolo

 • Avoimen AMK:n opiskelijat opiskelevat samoilla kursseilla ja ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. 
 • Avoimessa AMK:ssa on tarjolla erilaisia, eri tavoin toteutettavia opintoja. Opetusta voi olla joko päivällä tai illalla, verkossa tai lähiopetuksena. Osa tarjolla olevista opinnoista on kokonaan verkko-opintoja, jotka voi suorittaa omaan tahtiin. 
 • Jos opintoihin kuuluu lähiopetusta, se edellyttää läsnäoloa. Lähiopetukseen ei ole mahdollista osallistua etänä. Usein yksittäinen poissaolo ei estä osallistumista opintojaksolle, mutta opettaja saattaa edellyttää poissaolon korvaavan tehtävän tekemistä.
   
 • Avoimen AMK:n opintojen tavoitteet, sisällöt, suoritustavat ja vaatimukset vastaavat tutkinto-opintoja. Avoimen AMK:n kautta opintojaksoille tai laajempiin opintokokonaisuuksiin osallistuminen ei siis tuo joustavuutta suoritustapoihin tai läsnäolovaatimukseen. 

Opintojen osaamisvaatimukset

 • Avoimen AMK:n opinnot ovat korkeakoulutasoista opiskelua, mutta avoimia kaikille. Opinnot edellyttävät esimerkiksi oma-aloitteisuutta, tiedonhankintataitoja ja pitkäjänteisyyttä. Opiskelu sisältää itsenäistä ja ohjattua työskentelyä sekä mahdollisesti ryhmätyöskentelyä.
   
 • Opinnoissa keskeistä ovat työelämälähtöisyys ja käytännönläheisyys, mutta myös kykyä omaksua teoreettista tietoa edellytetään. Opiskelijana olet itse vastuussa opiskeluvalmiuksiesi riittävyyden arvioinnista opintoihin ilmoittautuessasi tai hakiessasi. Kunkin opintojakson opettajaan tai opintopaketin yhteyshenkilöön voi olla yhteydessä, jos opintojakson vaatimuksista on kysyttävää.

Koska ja miten avoimen AMK:n opintoihin ilmoittaudutaan?

Syksyn yksittäisten opintojaksojen tarjonta julkaistaan kesällä 15.6. ja kevään tarjonta joulukuussa 1.12. Opintojaksot ovat näkyvillä ilmoittautumisajan. Ilmoittautuminen päättyy pääsääntöisesti 7 vrk ennen opintojakson alkua. Tarjolla on myös kokonaan verkossa omaan tahtiin suoritettavia nonstop-kursseja, joille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Kaikki opintojaksot ja opintojaksojen ilmoittaumislinkit löydät  Opintotarjonta-sivulta.

 • Saat ilmoittauduttuasi järjestelmästä sähköpostitse opintomaksun maksulinkin.
 • Ilmoittautumisesi on sitova maksettuasi maksun. 
 • Jos kurssi, jolle ilmoittaudut, on täynnä, saat ilmoituksen sähköpostitse.

Ilmoittautuminen on mahdollista ainoastaan avoimen AMK:n opintotarjonta -sivulla oleville opintojaksoille ilmoittaumislinkkien kautta. Ilmoittautumisia opettajalle tai opettajan kautta ei hyväksytä.  

AMK- tai YAMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista koostuvien polkuopintojen sekä korkeakouludiplomien hakuaika on kaksi kertaa vuodessa – lue lisää polkuopinnoista ja korkeakouludiplomeista

Mitä materiaalia tarvitsen opiskeluun?

Opinnoissa käytettävä materiaali vaihtelee opintojaksoittain, ja osa materiaalista voi olla verkossa. Opiskelijalla tulisi olla käytössään oma tietokone. Lähtökohtaisesti ammattikorkeakouluopinnoissa opiskelijalta ei edellytetä opinnoissa hyödynnettävien kirjojen ostamista. Avoimen AMK:n opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää kirjaston palveluita sekä hankkia kirjastokortti.

 

 

Opintojen lopettaminen ja peruutusehdot

Opintojakson ilmoittautumisen peruminen

Opintojaksolle ilmoittautuminen on sitova opintomaksun maksamisen jälkeen.

 • Avoin AMK ei valitettavasti palauta maksettua opintomaksua tai lukukausimaksua, vaikka et osallistuisi opintojaksolle. Lukukausimaksua ei myöskään palauteta, vaikka et lukukauden aikana ilmoittautuisi muille opintojaksoille.

Jos joudut lopettamaan opintosi opintojakson jo alettua, otathan yhteyttä opintojakson opettajaan ja kerrot lopettavasi. 

Laajemman opintokokonaisuuden opintojen lopettaminen

Avoimen AMK:n polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot tai osaajakoulutuksen opinnot voit lopettaa täyttämällä erolomakkeen.

Saat kuittauksen, kun erolomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan.

Voit lopettaa polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot tai osaajakoulutuksen opinnot ainoastaan yllä mainituilla erolomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei voida huomioida. Olet velvollinen maksamaan seuraavan lukukauden lukukausimaksun, jos opinto-oikeutesi jatkuu, etkä ole eronnut opinnoista ohjeistuksen mukaisesti

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintojen peruutusehdot

Ilmoittautuminen yksittäiselle opintojaksolle tai koulutuskokonaisuudelle on sitova opintomaksun maksamisen jälkeen. Opintomaksua ei palauteta, vaikka joutuisit peruuttamaan osallistumisesi opintojaksolle. Lukukausimaksua ei myöskään palauteta, vaikka et lukukauden aikana ilmoittautuisi muille opintojaksoille.

Yksittäisten opintojaksojen opintomaksu palautetaan, jos opintojakso joudutaan peruuttamaan kokonaan. Muutokset opintojaksossa eivät oikeuta opintomaksun palautukseen. 

Polkuopintojen, korkeakouludiplomiopintojen, osaajakoulutuksen tai muun koulutuskokonaisuuden opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa on sitova. Opintojen peruuttamisesta perimme peruutusmaksuna ensimmäisen lukukauden lukukausimaksun (200 €). Vältyt seuraavan lukukauden maksulta, jos peruutat opintosi peruutuslomakkeella lukukauden päättymiseen mennessä (31.12. tai 31.7 klo 23:59). Jos peruutat polku-, osaajakoulutus- tai korkeakouludiplomiopintopaikkasi kesken lukukauden, olet velvollinen maksamaan kuluvan lukukauden maksun.

TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta opintojen maksuttomaan peruutukseen. Jos olet estynyt osallistumaan opintoihin sairauden vuoksi, toimi seuraavasti:

 • Yksittäinen opintojakso: ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.
 • Polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot, osaajakoulutus: liitä peruutuslomakkeelle lääkärintodistus.

Lääkärintodistusta vastaan voimme palauttaa opintomaksusi tai jättää peruutusmaksun perimättä, jos sairautesi tai muu terveydellinen este on sellainen, että se estää osallistumisen opintoihin. Tämän pitkäkestoisen esteen tulee ilmetä lääkärintodistukselta selkeästi.

Opiskelu TE-toimiston asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, olethan yhteydessä asiaasi hoitavaan toimistoon jo ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista.

Avoin AMK voi täyttää opiskelijalle TE-toimiston lomakkeita sen jälkeen, kun tämän ilmoittautuminen on käsitelty. Pyynnöt opiskelutodistuksesta tai TEM621 -lomakkeesta ja muut TE-toimiston lomakkeet lähetetään sähköpostitse osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

 • TEM621 lomakkeen voit pyytää suoraan avoimen AMK:n toimistosta. Muut täytettävät lomakkeet sinun tulee toimittaa esitäytettynä sähköpostitse avoimelle AMK:lle. TE-toimiston lomakkeet voidaan täyttää vasta, kun olet tullut hyväksytyksi opintoihin.
   
 • Avoimesta AMK:sta voit pyytää myös opiskelutodistuksen. Opiskelutodistus on mahdollista lähettää vasta, kun uudet opiskelijat on kirjattu opiskelijatietojärjestelmään tai kun yksittäisten opintojaksojen suorittajien opinto-oikeus on alkanut. 
 • Huomioithan, että pyyntöjen käsittelyssä on viivettä ruuhka-aikoina elokuussa ja tammikuussa. Ethän lähetä lomaketta useampaan kertaan.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin esimerkiksi opintojasi koskien. Lomakkeet, opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet toimitetaan lähtökohtaisesti opiskelijalle sähköisesti. 

Huomioithan, että TE-toimiston kielteinen päätös opiskelusta ei valitettavasti oikeuta maksuttomaan opintojen peruutukseen.

Turun AMK:n alumnien maksuton opinto-oikeus

Turun AMK:n alumneilla eli tutkintoon valmistuneilla on maksuton opinto-oikeus avoimen AMK:n opintoihin. 

Maksuton opinto-oikeus on voimassa valmistumislukukautta seuraavat neljä lukukautta sekä sen lukukauden, jona valmistut. Ennen vuotta 2021 valmistuneilla kuluvan lukukauden opinto-oikeutta ei ole. Maksutonta opinto-oikeutta ei voi siirtää käytettäväksi myöhemmin.

Maksuton opinto-oikeus koskee avoimen AMK:n opintotarjontaa eli yksittäisiä opintojaksoja, sekä korkeakouludiplomeja ja osaajakoulutuksia. Opinto-oikeus ei koske polkuopintoja, erikoispolkuopintoja tai toisen asteen opiskelijoille suunnattuja opintojaksoja. 

Jos et vielä kuulu Turun AMK:n alumnirekisteriin, liitythän siihen alumnitoiminnan sivulla. Liittyminen on maksutonta. Liittymällä alumnirekisteriin saat ajantasaista tietoa Turun AMK:n alumnitoiminnasta.

Näin ilmoittaudut alumnina

Ilmoittautuessasi opintoihin, valitse haku- tai ilmoittautumislomakkeelta kohta, jossa vahvistat olevasi Turun AMK:n alumni.

 • Tarkistamme ilmoittautumisen tai hakemisen yhteydessä, että olet valmistunut Turun AMK:sta tutkintoon, ja että valmistumisestasi ei ole kulunut yli neljää lukukautta.
 • Huomioithan, että alumnien ilmainen opinto-oikeus ei tarkoita automaattista opintoihin hyväksymistä. Opintojaksojen ilmoittautumiskiintiöt ja korkeakouludiplomien valintaperusteet koskevat myös Turun AMK:n alumneja.

Opintojen maksuttomuus työttömille ja lomautetuille

 Avoimen AMK:n opinnot ovat maksuttomia työttömille ja lomautetuille lukuvuonna 2022–2023.

 • Maksuttomuus koskee kaikkia avoimen AMK:n opinto-oikeudella suoritettavia opintoja.
 • Maksuttomuuteen ovat oikeutettuja työttömät sekä kokoaikaisesti lomautetut. 
 • Uuden opiskelijan tulee olla työttömänä tai lomautettuna haku- tai ilmoittautumisaikana. 
 • Maksuvapautus myönnetään aina vain yhdeksi lukukaudeksi kerrallaan. 
 • Aiemmin opinnot aloittaneen tulee olla työttömänä tai lomautettuna liitteiden toimittamisen määräaikana. Tarkemmin tietoa alla.

Maksuvapautus voidaan myöntää vain, jos todistus työttömyydestä tai lomautuksesta toimitetaan alla olevien ohjeiden mukaan. Avoin AMK ei pyydä uutta todistusta tai lisäselvitystä virheellisen tai puutteellisen liitteen toimittaneilta


Miten saan maksuvapautuksen, kun haen tai ilmoittaudun avoimen AMK:n opintoihin?

 • Kun haet avoimen AMK:n opintoihin Opintopolussa, liitä ohjeiden mukainen todistus työttömyydestä Opintopolun hakulomakkeelle sitä koskevaan kohtaan. Vain hakuaikana Opintopolun hakulomakkeelle liitetyt todistukset huomioidaan.
   
 • Kun ilmoittaudut avoimen AMK:n opintotarjonnassa oleville yksittäisille opintojaksoille, valitse ilmoittautumislomakkeelta vaihtoehto "Ilmoittaudun opintoihin, olen työtön/lomautettu", ja liitä ohjeiden mukainen todistus ilmoittautumislomakkeelle.
   
 • Katso alta, millainen liite oikeuttaa sinut maksuvapautukseen. Huomaathan, että haku- tai ilmoittautumisajan jälkeen tai muulla kuin yllä mainitulla tavalla toimitettu todistus ei oikeuta sinua maksuvapautukseen, kun haet tai ilmoittaudut avoimen AMK:n opintoihin.

Olen jo avoimen AMK:n polku- tai korkeakouludiplomiopiskelija, miten saan maksuvapautuksen toiselle lukukaudelle?

Jos olet polkuopiskelija tai korkeakouludiplomiopiskelija, voit saada maksuvapautuksen myös toiselle lukukaudelle. Toimita tällöin maksuvapautukseen oikeuttava todistus avoimen ammattikorkeakoulun liitteiden toimittamisen e-lomakkeella seuraaviin määräaikoihin mennessä:

 • Vapautus kevätlukukauden maksusta: toimita todistus aikaisintaan 1. joulukuuta, viimeistään 31. tammikuuta. 
 • Vapautus syyslukukauden maksusta: toimita todistus aikaisintaan 1. elokuuta, viimeistään 30. syyskuuta. 

Jo maksettua lukukausimaksua ei voida palauttaa, eikä lukukausimaksusta valitettavasti saa vapautusta, jos jäät liitteiden toimittamisen määräajan jälkeen työttömäksi tai tulet lomautetuksi. Ensimmäiselle lukukaudellesi saat maksuvapautuksen vain hakulomakkeelle toimitetun todistuksen perusteella.
 
Millainen liite maksuvapautukseen oikeuttaa? 

 • Osoita työttömyytesi tai lomautuksesi TE-toimiston Oma asioinnin todistuksella työnhaun voimassaolosta.
 • Maksuvapautukseen oikeuttavassa todistuksessa on oltava koodi 02, 03, 05, 06, 07 tai 08. Todistuksen tulee olla enintään 7vrk aiemmin TE-toimiston Oma asioinnista ladattu.
 • Lomautuksen voit osoittaa myös työnantajan allekirjoittamalla lomautustodistuksella, jos et ole ilmoittautunut TE-toimiston asiakkaaksi. Lomautustodistuksen on osoitettava lomautuksen kokoaikaisuus. Lomautustodistuksen kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Maksuvapautukseen eivät oikeuta haku- tai ilmoittautumisajan tai liitteiden toimittamisen määräajan jälkeen toimitetut liitteet, Kelan päätökset työttömyysetuudesta, TE-toimiston työvoimapoliittiset lausunnot, todistukset työnhaun voimassaolosta koodeilla 01, 04 tai 05 tai ulkomaalaisten työ- ja elinkeinotoimistojen todistukset. Osa-aika-, kausi- ja keikkatyötä tekevät huomioidaan työssäkäyvinä eivätkä he ole oikeutettuja maksuvapautukseen ellei todistuksessa työnhaun voimassaolosta ole jokin yllä olevien ehtojen mukaisista koodeista.

Avoimen AMK:n opiskelija liikkuu CampusSportissa opiskelijahintaan

CampusSportin liikuntapalvelut ovat myös avoimen AMK:n opiskelijoiden käytössä. Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opiskelijana pääset käyttämään kaikkia CampusSportin palveluita opiskelijahinnoilla. Etu koskee kaikkia avoimen AMK:n opiskelijoita, suoritat sitten yksittäistä kurssia tai pidempää opintopakettia.

CampusSport tarjoaa mm. seuraavia palveluita:

 • Viisi kuntosalia 
 • Lähes 100 tuntia ohjattua liikuntaa viikossa
 • Yli 30 tuntia avoimia palloiluvuoroja
 • Erillismaksulliset lyhytkurssit
 • Kilpailuita ja turnauksia
 • Personal trainer -palvelut, hieronta, ravintoneuvonta, liikuntavälinelainaus ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut
 • Liikuntakaveritoiminta ja Just for fun -vuorot (ilmaisia kaikille korkeakouluyhteisöön kuuluville)

CampusSportin liikuntakäyttöoikeuden voi lunastaa joko lukuvuodeksi (1.9.2022–30.4.2023), lukukaudeksi (1.9.-31.12.2022 tai 2.1.-30.4.2023), 30 päiväksi tai kesäksi. Liikuntamaksun hintaan sisältyy kuntosalien käyttö, ohjatut tunnit sekä palloiluvuorot. 

CampusSportin verkkokauppaan ja ajanvarausjärjestelmään kirjaudut Turun ammatitkorkeakoulun käyttäjätunnuksilla (HAKA-kirjautuminen). 

Lisätiedot CampusSportin palveluista: www.campussport.fi .

 

 

Miten saan opintosuoritusotteen tai kopion diplomista?

Avoin AMK toimittaa yksittäisiä opintojaksoja suorittaneille opintosuoritusotteen opintoja seuraavan lukukauden alussa. Opintosuoritusote toimitetaan sähköpostitse opiskelijan henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Avoimelta AMK:lta voi saada myös jälkikäteen kopion korkeakouludiplomeista ja opintosuoritusotteista (1.1.2014 jälkeen suoritetut opinnot). Jos opinto-oikeutesi on voimassa, voit ladata kopion opintosuoritusotteesta itse Pepistä.

 • Kopiot opintosuoritusotteista ovat maksuttomia avoimen AMK:n opiskelijoille.
 • Todistuskopiot (esim. korkeakouludiplomitodistus) ovat maksullisia
  • Hinta 20 € (sis. ALV ja mahdolliset postikulut kirjaamattomana lähetyksenä)
  • Toimitus kirjepostilla tai nouto sopimuksen mukaan

Tilaa todistuskopio sähköisellä tilauslomakkeella. Tilaus tulee maksaa tilauksen yhteydessä verkkopankkimaksuna.

Kopio on valmis 2-4 viikon kuluttua tilauksen tekemisestä. Jos noudat todistuskopion, ota mukaan henkilöllisyystodistus.

Opintosuoritusotteen tilaaminen Pepistä opintojen aikana

Kun opinto-oikeutesi on voimassa, voit halutessasi tilata itsellesi sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen Atomi-palvelussa Pepissä. Opintosuoritusotteen tilauksen löydät Pepistä opiskelijan työpöydän ylänavigaation oikeasta reunasta kohdasta Tilaukset.

 1. Valitse dokumentti, jonka haluat tilata
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa
 3. Siirry Dokumentit -välilehdelle, josta näet tilaamasi dokumentin

Voiko avoimen opinnoilla hakea Turun AMK:hon?

Avoimessa AMK:ssa suoritetuilla opinnoilla voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin. Haku tapahtuu avoimen väylän erillishaussa. Lisää tietoa avoimen väylän hausta Erillishaut-sivulla.  

Opinto-oppaasta löydät eri koulutusalojen oppimissuunnitelmat opiskeluvuosittain. Voit käyttää opinto-opasta tukena opintojaksojen valinnassa, jos haluat suorittaa tietyn koulutusalan opintoja ennen hakeutumista tutkinto-opiskelijaksi.

Voiko opintoja hyväksilukea tutkintoon?

Avoimen AMK:n opinnot ovat ammattikorkeakoulun oppimissuunnitelman mukaisia ja vastaavat ammattikorkeakoulun tutkintovaatimuksia. Turun AMK:n avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot voidaan pääsääntöisesti sisällyttää Turun AMK:n tutkinto-opintoihin.

Ammattikorkeakoulujen välillä tutkintovaatimukset vaihtelevat. Toisen AMK:n tutkintovaatimusten mukaisesti suorittamiesi opintojen hyväksiluku ja korvaavuus ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

 

 

Yksittäiselle opintojaksolle ilmoittautuneen ohjeet

1. Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnus ja salasana

Avoimen AMK:n opiskelijana tarvitset käyttäjätunnuksen opiskeluun liittyvien tietojärjestelmien käyttämiseksi.

 • Aktivoi käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu vasta, kun avoimen AMK:n opinto-oikeutesi on voimassa. Jos ilmoittauduit syksyllä järjestettävälle kurssille, käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu aikaisintaan 1. elokuuta alkaen. Jos ilmoittauduit keväällä järjestettävälle kurssille, käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu aikaisintaan 1. tammikuuta alkaen. Lukukauden ollessa käynnissä käyttäjätunnusten muodostumisessa on muutaman arkipäivän viive.

Käyttäjätunnuksen aktivoinnin ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä osoitteeseen servicedesk@turkuamk.fi.

Salasana unohtunut?

2. Tutustu avoimen AMK:n opiskelijan starttipakettiin

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, kirjaudu oppimisalusta itslearningiin osoitteessa turkuamk.itslearning.com ja tutustu avoimen AMK:n starttipakettiin.

Löydät starttipaketin itslearningista Aloitus-sivulta. Klikkaa Avoimen AMK:n starttipaketti -kurssia, niin pääset starttipaketin pariin.

Starttipaketin avulla pääset jouhevasti mukaan opintoihin Turun AMK.ssa. Starttipaketti on laadittu juuri sinulle, joka suoritat yksittäistä opintojaksoa. Starttipaketista löydät avoimen AMK:n opintoihin osallistumiseen tarvitsemasi tiedot ja ohjeet, ja pääset tutustumaan Turun ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyviin käytänteisiin. 

Jos starttipakettia ei näy itslearngissa käyttäjätunnusten aktivoinnin jälkeen, odota yön yli. Avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja suorittavat opiskelijat lisätään kurssille automaattisesti, mutta siirtymisessä voi olla vuorokauden tai kahden viive.

Jos starttipakettia ei parin päivän sisällä ilmesty itslearningin aloitussivulle, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi. 

3. Tule mukaan opintoihin - näin löydät paikalle

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintojaksoilla on aina oma, kurssikohtainen koodi, jonka avulla löydät kurssisi tiedot järjestelmistämme. Löydät koodin ilmoittautumisen yhteydessä saamastasi sähköpostivahvistuksesta. Koodi on muotoa MM0000-0000. 

Pääset katsomaan kurssisi kuvausta Koulutushausta syöttämällä kurssisi koodin hakukentään ja klikkaamalla Hae. Hakutuloksia voi olla useita, valitse siis listasta se kurssi, jonka koodi vastaa sähköpostitse saamaasi koodia.

Kurssisi tarkat opetusajat ja -paikat löydät Lukkarikoneesta. Syötä kurssisi koodi hakukenttään ja paina hae. Lisää kurssisi lukujärjestykselle painamalla +Lisää kurssisi kohdalta hakutuloslistasta. Kurssin opetusajat ovat nyt lukujärjestyksellä, ja löydät kunkin opetustilaisuuden ajan ja paikan kalenterinäkymästä.

Jos et ole saanut kurssikoodia, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

Jos kurssisi opetusaikataulut eivät löydy Lukkarikoneesta tai Koulutushausta, ota yhteyttä kurssisi opettajaan.

Näin löydät nonstop-verkkokurssille

Jos suoritat nonstop-verkkokurssia, löydät kurssimateriaalin itslearning-oppimisalustalta osoitteesta turkuamk.itslearning.com. Kirjaudu itslearningiin Turun AMK:n käyttäjätunnuksellasi (HAKA-kirjautuminen). Kurssisi on valittavissa itslearningin Aloitus-sivulla muutaman arkipäivän sisällä ilmoittautumisesi hyväksymisestä.