Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.6.2024
alt=" "

Opiskelu avoimessa AMK:ssa – usein kysyttyä

Tervetuloa Turun AMK:n avoimeen ammattikorkeakouluun! Tavoitteenasi voi olla täsmäosaamisen hankkiminen ja ammattitaidon kehittäminen, tai ehkä tähtäät tutkinto-opiskelijaksi. Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja ohjeet yksittäiselle kursille ilmoittautuneelle.

Jos olet uusi polkuopiskelija tai erikoispolkuopiskelija, katso myös uuden polkuopiskelijan ohjesivu. 

 

Usein kysyttyä

Kuka avoimessa AMK:ssa voi opiskella?

Avoimen AMK:n opetus on avointa kaikille koulutuksesta tai iästä riippumatta. Opinnot Avoimessa AMK:ssa sopivat kaikille, jotka haluavat oppia uutta ja syventää osaamistaan. Avoimessa AMK:ssa voi opiskella harrastusluonteisesti tai suunnitelmallisemmin, jolloin tavoitteena voi olla AMK- tai Master-tutkinto. 

Myös Turun AMK:n henkilökunta voi ilmoittautua avoimen AMK:n tarjonnassa oleville opintojaksoille. 

Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat eivät voi osallistua Turun AMK:n avoimen AMK:n opintoihin. Jos olet tutkinto-opiskelija, ilmoittaudu kursseille tavalliseen tapaan Pepissä.

Onko opintoihin pohjakoulutusvaatimuksia?

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat avoimia kaikille, ja esimerkiksi yksittäisille opintojaksoille ja AMK-koulutusten polkuopintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia.

Yksittäisille opintojaksoille osallistumiselle voi olla edeltävyysehtoja, jotka löydät opintojakson kuvauksien yhteydestä (esimerkiksi kohdasta ”Edeltävyysehdot”.) Edeltävyysehdot on tärkeää huomioida ilmoittautuessa, jotta oma ennakko-osaaminen on riittävää opintojakson suorittamiseksi.

YAMK-polkuopintoihin hakevalta edellytetään samaa aiempaa tutkintoa kuin yhteishaussa.

Avoimen AMK:n tarjonnassa oleviin laajempiin opintopaketteihin, korkeakouludiplomeihin ja osaajakoulutuksiin, voi liittyä pohjakoulutusvaatimuksia. Tietoa mahdollisista vaatimuksista löydät korkeakouludiplomeiden ja osaajakoulutusten omalta sivulta. 

Tarkempaa tietoa YAMK-polkuopintoihin vaaditusta pohjakoulutuksesta löydät polkuopintojen hakuohjeista.

Mitä avoimessa AMK:ssa voi opiskella?

Turun ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa opintoja lähes kaikilta koulutusaloilta. Avoimessa AMK:ssa voi opiskella AMK- ja YAMK-tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Tutkintoja avoimessa AMK:ssa ei voi suorittaa.

Mitä avoimessa AMK:ssa opiskelu maksaa?

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat pääsääntöisesti maksullisia. Tässä joitakin esimerkkejä opintomaksuista:

 • Yksittäiset opintojaksot maksavat 15 € per opintopiste.
 • Korkeakouludiplomit ja osaajakoulutukset maksavat 12 € per opintopiste.
  • 30 op laajuisen osaajakoulutuksen opintomaksu on 360 €.
  • 60 op laajuisen korkeakouludiplomin opintomaksu on 720 €.
 • Polkuopinnot AMK-koulutuksessa (60 op) maksavat 400 €.
 • Polkuopinnot YAMK-koulutuksessa (30 op) maksavat 300 €.

Opinnoista perittävä maksu on avoimen AMK:n opintomaksu, joka koskee oikeutta suorittaa tietyt opinnot rajattuna aikana. Opintomaksu ei siis määräydy suorittamiesi opintopisteiden määrän mukaan, eikä maksua palauteta, vaikka osa opinnoista jäisi suorittamatta.

Opintomaksu on aina opinto-oikeuskohtainen: opintomaksun maksamalla voit suorittaa vain tiettyjä opintoja, eikä maksettua maksua voi siirtää koskemaan muita avoimen AMK:n opintoja. Opintomaksun maksaminen on edellytys opintoihin osallistumiselle. Jos maksu jää maksamatta, avoin AMK katkaisee opinto-oikeuden ja perii peruutusmaksun.

Katso tarkemmat peruutusehtomme kohdasta Opintojen lopettaminen ja peruutusehdot.

Jos opintojakso tai kokonaisuus on ilmainen, tai sen hinta poikkeaa yllä mainituista, kerromme asiasta koulutuksen tiedoissa ja haun tai ilmoittautumisen yhteydessä.

Opintomaksu maksetaan näin:

 • Kun ilmoittaudut yksittäiselle opintojaksolle, opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiin saatavan maksulinkin kautta. Ilmoittautuminen on sitova maksun maksamisen jälkeen. Maksuaikaa on 3 vuorokautta ilmoittautumisesta.
 • Kun ilmoittaudut tai hakeudut suorittamaan laajempaa opintokokonaisuutta (osaajakoulutus, korkeakouludiplomi, polkuopinnot), opintomaksu maksetaan kertamaksuna opintojen alussa. Saat maksuohjeet sähköpostiisi haun tai ilmoittautumisen jälkeen. Opintomaksun suuruudesta riippuen voimme tarjota myös erämaksuvaihtoehdon (2 erää).
 • Kaikki avoimen AMK:n maksut maksetaan Paytrail-maksujärjestelmän kautta. Käytössä ovat useimmat suomalaiset verkkopankit, luottokorttimaksu sekä Mobilepay. Jos et pysty maksamaan opintomaksuasi Paytrailin kautta, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi. 

Opintomaksun lisäksi sinulle saattaa aiheutua kustannuksia opinnoissa käytettävästä materiaalista.

Avoimen AMK:n opintomaksu on henkilökohtainen. Turun ammattikorkeakoulun avoin AMK ei tarjoa yrityslaskutusmahdollisuutta. Jos tarvitset suorittamastasi maksusta kuitin esimerkiksi työnantajaa varten, voit pyytää sitä sähköpostitse avoimelta AMK:lta.

Jos opintomaksun maksamisessa on ongelmia tai sinulla on kysyttävää maksuista, olethan yhteydessä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

Millaista opiskelu avoimessa AMK:ssa on?

Toteutus ja läsnäolo

 • Avoimen AMK:n opiskelijat opiskelevat samoilla kursseilla ja ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. 
 • Avoimessa AMK:ssa on tarjolla erilaisia, eri tavoin toteutettavia opintoja. Opetusta voi olla joko päivällä tai illalla, verkossa tai lähiopetuksena. Osa tarjolla olevista opinnoista on kokonaan verkko-opintoja, jotka voi suorittaa omaan tahtiin. 
 • Jos opintoihin kuuluu lähiopetusta, se edellyttää läsnäoloa. Lähiopetukseen ei ole mahdollista osallistua etänä. Usein yksittäinen poissaolo ei estä osallistumista opintojaksolle, mutta opettaja saattaa edellyttää poissaolon korvaavan tehtävän tekemistä.
   
 • Avoimen AMK:n opintojen tavoitteet, sisällöt, suoritustavat ja vaatimukset vastaavat tutkinto-opintoja. Avoimen AMK:n kautta opintojaksoille tai laajempiin opintokokonaisuuksiin osallistuminen ei siis tuo joustavuutta suoritustapoihin tai läsnäolovaatimukseen. 

Opintojen osaamisvaatimukset

 • Avoimen AMK:n opinnot ovat korkeakoulutasoista opiskelua, mutta avoimia kaikille. Opinnot edellyttävät esimerkiksi oma-aloitteisuutta, tiedonhankintataitoja ja pitkäjänteisyyttä. Opiskelu sisältää itsenäistä ja ohjattua työskentelyä sekä mahdollisesti ryhmätyöskentelyä.
   
 • Opinnoissa keskeistä ovat työelämälähtöisyys ja käytännönläheisyys, mutta tarvitaan myös kykyä omaksua teoreettista tietoa. Opiskelijana olet itse vastuussa opiskeluvalmiuksiesi riittävyyden arvioinnista opintoihin ilmoittautuessasi tai hakiessasi. Kunkin opintojakson opettajaan tai opintopaketin yhteyshenkilöön voi olla yhteydessä, jos opintojen vaatimuksista on kysyttävää.

Milloin ja miten opintoihin ilmoittaudutaan?

Syksyn yksittäisten opintojaksojen ilmoittautuminen alkaa 15.6. ja syksyn tarjonta julkaistaan vähitellen touko- ja kesäkuun aikana. Kevään yksittäisten opintojaksojen ilmoittautuminen alkaa 3.12. ja kevään tarjontaa julkaistaan vähitellen marraskuun aikana. Kursseja saattaa tulla tarjontaan lisää myös lukukausien aikana. Opintojaksot ovat näkyvillä ilmoittautumisajan. Ilmoittautuminen päättyy pääsääntöisesti 7 vrk ennen opintojakson alkua. Tarjolla on myös kokonaan verkossa omaan tahtiin suoritettavia nonstop-kursseja, joille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Kaikki opintojaksot ja opintojaksojen ilmoittaumislinkit löydät   Ella Eduplan -palvelusta.

 • Saat ilmoittauduttuasi järjestelmästä sähköpostitse opintomaksun maksulinkin.
 • Ilmoittautumisesi on sitova maksettuasi maksun. 
 • Jos kurssi, jolle ilmoittaudut, on täynnä, saat ilmoituksen sähköpostitse.

Ilmoittautuminen avoimen AMK:n kautta on mahdollista ainoastaan avoimen AMK:n opintotarjonnassa oleville opintojaksoille ilmoittaumislinkkien kautta. Ilmoittautumisia opettajalle tai opettajan kautta ei hyväksytä.  

Polkuopintojen, sekä korkeakouludiplomien ja osaajakoulutusten  hakuaika on pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa – lue lisää polkuopinnoista ja korkeakouludiplomeista ja osaajakoulutuksista

Mitä materiaalia tarvitsen opiskeluun?

Opinnoissa käytettävä materiaali vaihtelee opintojaksoittain, ja osa materiaalista voi olla verkossa. Opiskelijalla tulisi olla käytössään oma tietokone. Lähtökohtaisesti ammattikorkeakouluopinnoissa opiskelijalta ei edellytetä opinnoissa hyödynnettävien kirjojen ostamista. Avoimen AMK:n opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää kirjaston palveluita sekä hankkia kirjastokortti.

Miten saan opintosuoritusotteen, diplomin tai todistuksen?

Opintosuoritusote 

Opintojesi aikana voit ladata itsellesi opintosuoritusotteen opiskelijatietojärjestelmä Pepistä. Löydät ladattavat dokumentit Pepistä ylänavigaation oikeasta reunasta, kohdasta Tilaukset.

Lataa opintosuoritusote Pepistä näin:

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin ja pääset lataamaan sen itsellesi.

Opintojesi päätyttyä voit tarkastella suorittamiasi opintoja kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Oma Opintopolusta myös jaat kätevästi suorittamiesi opintojen tiedot esimerkiksi työnantajalle tai muulle oppilaitokselle.

Jos jostain syystä tarvitset opintojesi päätyttyä erillisen sähköisen opintosuoritusotteen, voit pyytää sitä osoitteesta avoinamk@turkuamk.fi. 


Korkeakouludiplomi tai todistus osaajakoulutuksesta

Avoimen AMK:n korkeakouludiplomiopintojen suorittamisesta myönnetään diplomi. Osaajakoulutuksen suorittamisesta myönnetään todistus suoritetusta osaajakoulutuksesta.

Sähköisesti allekirjoitetun diplomin tai todistuksen avulla osoitat laajassa opintokokonaisuudessa hankitun osaamisen esimerkiksi työnantajalle.Todistusta tai diplomia ei kuitenkaan ole pakko hakea – voit tarkastella opintojasi myös Oma Opintopolku -palvelussa. 

Miten todistuksen tai diplomin saa?

Kun olet suorittanut kaikki korkeakouludiplomiopintoihin (väh. 60 op) tai osaajakoulutusopintoihin (väh. 30 op) kuuluvat opintojaksot, voit hakea diplomia tai todistusta oheisella lomakkeella:

Huomaathan, että kaikkien koulutukseen kuuluvien opintojen tulee olla suoritettuina ja arvioituina Pepissä, kun täytät ylle linkatun lomakkeen. Suorittamasi opinnot tarkistetaan ennen diplomin tai todistuksen myöntämistä.

Lähetämme diplomin tai todistuksen hakemukselle täyttämääsi sähköpostiosoitteeseen noin kahden viikon sisällä hakemuksen täyttämisestä. Kesällä ja joulun tienoilla toimitusaika on pidempi.

Sähköpostin mukana tulee linkki, josta saat ladattua sähköisen diplomin tai todistuksen. Linkki on voimassa kaksi viikkoa. Muistathan tarkistaa myös roskapostisi.

Jos asiakirjaa ei kahden viikon jälkeen kuulu, tai jos epäilet, että hakemukselle jäi väärä sähköpostiosoite, otathan yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.
Ota yhteyttä myös, jos latauslinkki pääsi vanhenemaan.

Entä jos hukkasin korkeakouludiplomini tai osaajakoulutustodistukseni?

Jos diplomi tai todistus hukkuu, voit pyytää uutta sähköistä kopiota avoimesta AMK:sta, avoinamk@turkuamk.fi. 

Voiko avoimen opinnoilla hakea Turun AMK:hon?

Avoimessa AMK:ssa suoritetuilla opinnoilla voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin. Haku tapahtuu avoimen väylän erillishaussa. Lisää tietoa avoimen väylän hausta Erillishaut-sivulla.

Opinto-oppaasta löydät eri koulutusalojen oppimissuunnitelmat opiskeluvuosittain. Voit käyttää opinto-opasta tukena opintojaksojen valinnassa, jos haluat suorittaa tietyn koulutusalan opintoja ennen hakeutumista tutkinto-opiskelijaksi.

Kätevin reitti tutkinto-opintoihin avoimen AMK:n kautta ovat polkuopinnot, joissa suoritat koulutuksen 1. vuoden opinnot avoimen AMK:n opiskelijana. Lue lisää polkuopinnoista ja polkuopintoihin hakemisesta.

Voiko opintoja hyväksilukea tutkintoon?

Avoimen AMK:n opinnot ovat ammattikorkeakoulun oppimissuunnitelman mukaisia ja vastaavat ammattikorkeakoulun tutkintovaatimuksia. Turun AMK:n avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot voidaan pääsääntöisesti hyväksilukea Turun AMK:n tutkinto-opintoihin.

Ammattikorkeakoulujen välillä tutkintovaatimukset vaihtelevat. Toisen AMK:n tutkintovaatimusten mukaisesti suorittamiesi opintojen hyväksiluku ja korvaavuus ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

 

 

Muuta tärkeää tietoa avoimen AMK:n opinnoista

Avoimen AMK:n opintojen lopettaminen ja peruutusehdot

Yksittäisen opintojakson ilmoittautumisen peruminen

Opintojaksolle ilmoittautuminen on sitova opintomaksun maksamisen jälkeen.

Opintomaksua ei palauteta, vaikka et osallistuisi opintojaksolle. 

Jos joudut lopettamaan opintosi opintojakson jo alettua, otathan yhteyttä opintojakson opettajaan ja kerrot lopettavasi. Jos haluat, että myös opinto-oikeutesi päätetään opintotietojärjestelmässä, ota yhteyttä avoimeen AMK:hon, avoinamk@turkuamk.fi.

Laajemman opintokokonaisuuden opintojen lopettaminen

Avoimen AMK:n polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot tai osaajakoulutuksen opinnot voit lopettaa täyttämällä peruutuslomakkeen.

Saat kuittauksen lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiin, kun peruutuslomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan.

Voit lopettaa polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot tai osaajakoulutuksen opinnot ainoastaan yllä mainituilla peruutuslomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei voida huomioida.

Tutustuthan opintomaksuja koskeviin peruutusehtoihin alla huolellisesti. Huomioi peruutusmaksu, jos pohdit opintojen lopettamista.

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintojen peruutusehdot

Avoimen AMK:n opinnot voi peruuttaa yllä ilmoitetuilla tavoilla. Opinnoista perittävä maksu on avoimen AMK:n opintomaksu, joka koskee oikeutta suorittaa tietyt opinnot rajattuna aikana. Opintomaksu ei siis määräydy suorittamiesi opintopisteiden määrän mukaan, eikä maksua palauteta, vaikka osa opinnoista jäisi suorittamatta.

Avoin AMK ei peri peruutusmaksua maksuttoman koulutuksen peruuttamisesta.

Peruutusehdot, kun osallistut yksittäiselle opintojaksolle:

 • Ilmoittautuminen yksittäiselle opintojaksolle on sitova avoimen AMK:n ilmoittautumispalvelun kautta Paytrailissa maksettavan opintomaksun maksamisen jälkeen. Opintomaksua ei palauteta, vaikka peruuttaisit opintojaksolle osallistumisen.

 • Yksittäisten opintojaksojen opintomaksu palautetaan, jos opintojakso joudutaan järjestäjän toimesta peruuttamaan kokonaan. Muutokset opintojaksossa eivät oikeuta opintomaksun palautukseen. 

Peruutusehdot, kun olet ottanut Opintopolussa vastaan opiskelupaikan avoimen AMK:n koulutuksessa:

 • Polkuopintojen, korkeakouludiplomiopintojen, osaajakoulutuksen tai muun koulutuskokonaisuuden opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa on sitova, ja velvoittaa opintomaksun maksamiseen. Jos peruutat opinnot yllä olevan ohjeen mukaisesti opintojen alussa ennen opintomaksun ilmoitettua eräpäivää, sinulta laskutetaan peruutusmaksuna puolet ilmoitetun opintomaksun määrästä.

 • Maksettua opintomaksua ei palauteta opintomaksun eräpäivän jälkeen, vaikka peruuttaisit opintosi. Jos peruutat opintosi ennen eräpäivää, palautetaan puolet maksetusta opintomaksusta.

 • Opintomaksun maksaminen on edellytys opintoihin osallistumiselle. Jos et maksa opintomaksua ilmoitettuun eräpäivään mennessä, opinto-oikeutesi katkaistaan ja sinulta laskutetaan peruutusmaksuna puolet opintomaksun määrästä. Voit hakea katkaistun opinto-oikeuden palauttamista myönnetyn opinto-oikeuden keston aikana. Palauttamisen ehtona on, että suoritat opintomaksun kokonaisuudessaan, pois lukien jo maksetun peruutusmaksun osuus.

 • TE-toimiston tai Kuntakokeilun kielteinen päätös ei oikeuta opintojen maksuttomaan peruutukseen.

Peruutusehdot laajemmissa kokonaisuuksissa, jotka ovat alkaneet ennen 1.3.2024:

Huom! Nämä ehdot ovat voimassa kevätlukukaudella 2024 niissä alla eritellyissä koulutuksissa, jotka ovat alkaneet ennen 1.3.2024. Muissa koulutuksissa noudatetaan yllä kuvattuja peruutusehtoja.

 • Polkuopinnoissa, korkeakouludiplomiopinnoissa, osaajakoulutuksissa tai muissa koulutuskokonaisuuksissa, jotka ovat alkaneet ennen 1.3.2024: Jos opintomaksua ei makseta ilmoitettuun eräpäivään mennessä, avoin AMK peruuttaa opinto-oikeuden ja laskuttaa perutusta opinto-oikeudesta yllä kuvatun peruutusmaksun (puolet opintomaksun määrästä).

 • Polkuopinnoissa, korkeakouludiplomiopinnoissa, osaajakoulutuksissa tai muissa koulutuskokonaisuuksissa, jotka ovat alkaneet 1.3.2024 tai sen jälkeen: Jos opintomaksua ei makseta ilmoitettuun eräpäivään mennessä, avoin AMK peruuttaa opinto-oikeuden ja laskuttaa opintomaksun kokonaisuudessaan.

Opintojen peruuttaminen sairastumisen tai muun terveydellisen tai toimintakykyyn vaikuttavan esteen vuoksi

Jos olet estynyt osallistumaan opintoihin sairauden tai muun terveydellisen tai toimintakykyysi vaikuttavan seikan vuoksi, toimi seuraavasti:

 • Yksittäinen opintojakso: ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

 • Polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot, osaajakoulutus: liitä peruutuslomakkeelle lääkärintodistus.

Jos lääkärintodistukselta ilmenevä terveydellinen tai muu toimintakykyyn vaikuttava este on sellainen, että se estää opintojen suorittamisen kokonaan, avoin AMK palauttaa maksetun opintomaksun. Peruutusmaksua ei peritä, jos joudut lopettamaan opinnot yllä kuvatusta, pitkäkestoisesta terveydellisestä tai toimintakykyyn liittyvästä esteestä johtuen. Tämän pitkäkestoisen esteen tulee ilmetä lääkärintodistukselta selkeästi.

Turun AMK:n alumnien maksuton opinto-oikeus

Turun AMK:n alumneilla, eli Turun ammattikorkeakoulusta tutkintoon valmistuneilla, on maksuton opinto-oikeus avoimen AMK:n opintoihin. 

Maksuton opinto-oikeus on voimassa valmistumislukukautta seuraavat neljä lukukautta, sekä sen lukukauden, jona valmistut. Maksutonta opinto-oikeutta ei voi siirtää käytettäväksi myöhemmin.

Maksuton opinto-oikeus koskee yksittäisiä opintojaksoja sekä korkeakouludiplomeja ja osaajakoulutuksia . Maksuton opinto-oikeus ei koske polkuopintoja tai erikoispolkuopintoja.

Lue lisää alumnitoiminnasta Turun ammattikorkeakoulussa ja liity alumniverkostoon: Alumnitoiminta. 

Näin ilmoittaudut avoimen AMK:n opintoihin alumnina

Ilmoittautuessasi opintoihin valitse haku- tai ilmoittautumislomakkeelta kohta, jossa vahvistat olevasi Turun AMK:n alumni.

Tarkistamme ilmoittautumisen tai hakemisen yhteydessä, että olet valmistunut Turun AMK:sta tutkintoon, ja että valmistumisestasi ei ole kulunut yli neljää lukukautta.
Huomioithan, että alumnien ilmainen opinto-oikeus ei tarkoita automaattista opintoihin hyväksymistä. Opintojaksojen ilmoittautumiskiintiöt ja korkeakouludiplomien ja osaajakoulutusten valintaperusteet koskevat myös Turun AMK:n alumneja.

Opiskelu TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, olethan yhteydessä asiaasi hoitavaan toimistoon jo ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista.

Avoin AMK voi täyttää TE-toimiston tai kuntakokeilun lomakkeita sen jälkeen, kun tämän ilmoittautumisesi on käsitelty tai olet ottanut opiskelupaikan vastaan. Lähetä pyyntö opiskelutodistuksesta, TEM621- tai KK621-lomakkeesta tai muusta asiakirjasta osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.  

 • TEM621-lomakkeen tai KK621-lomakkeen voit pyytää suoraan avoimen AMK:n sähköpostiosoitteesta. Muut täytettävät lomakkeet sinun tulee toimittaa esitäytettynä avoimelle AMK:lle. Pyydä ohjeet tietoturvallisesta toimittamisesta sähköpostitse. TE-toimiston lomakkeet voidaan täyttää vasta, kun olet tullut hyväksytyksi opintoihin. Jos olet hakenut opintoihin Opintopolussa, lomakkeet voidaan täyttää vasta kun olet ottanut sinulle tarjotun opiskelupaikan sitovasti vastaan.
   
 • Avoimesta AMK:sta voit pyytää myös opiskelutodistuksen. Opiskelutodistus on mahdollista lähettää vasta, kun uudet opiskelijat on kirjattu opiskelijatietojärjestelmään tai kun yksittäisten opintojaksojen suorittajien opinto-oikeus on alkanut. 
 • Pyyntöjen käsittelyssä on viivettä ruuhka-aikoina elokuussa ja tammikuussa. Ethän lähetä lomaketta tai pyyntöä useampaan kertaan.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin esimerkiksi opintojasi koskien. Lomakkeet, opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet toimitetaan sähköisesti. 

Huomioithan, että TE-toimiston tai kuntakokeilun kielteinen päätös opiskelusta ei oikeuta maksuttomaan opintojen peruutukseen.

Avoimen AMK:n opiskelija liikkuu CampusSportissa opiskelijahintaan

CampusSportin liikuntapalvelut ovat myös avoimen AMK:n opiskelijoiden käytössä. Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opiskelijana pääset käyttämään kaikkia CampusSportin palveluita opiskelijahinnoilla. Etu koskee kaikkia avoimen AMK:n opiskelijoita, suoritat sitten yksittäistä kurssia tai pidempää opintopakettia.

CampusSport tarjoaa mm. seuraavia palveluita:

 • Viisi kuntosalia 
 • Lähes 100 tuntia ohjattua liikuntaa viikossa
 • Yli 30 tuntia avoimia palloiluvuoroja
 • Erillismaksulliset lyhytkurssit
 • Kilpailuita ja turnauksia
 • Personal trainer -palvelut, hieronta, ravintoneuvonta, liikuntavälinelainaus ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut
 • Liikuntakaveritoiminta ja Just for fun -vuorot (ilmaisia kaikille korkeakouluyhteisöön kuuluville)

CampusSportin liikuntakäyttöoikeuden voi lunastaa joko lukuvuodeksi, lukukaudeksi, 30 päiväksi tai kesäksi. Liikuntamaksun hintaan sisältyy kuntosalien käyttö, ohjatut tunnit sekä palloiluvuorot. 

CampusSportin verkkokauppaan ja ajanvarausjärjestelmään kirjaudut Turun ammatitkorkeakoulun käyttäjätunnuksilla (HAKA-kirjautuminen). 

Lisätiedot CampusSportin palveluista: www.campussport.fi .

 

 

Yksittäiselle opintojaksolle ilmoittautuneen ohjeet

1. Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnus ja salasana

Avoimen AMK:n opiskelijana tarvitset käyttäjätunnuksen opiskeluun liittyvien tietojärjestelmien käyttämiseksi.

 • Aktivoi käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu vasta, kun avoimen AMK:n opinto-oikeutesi on voimassa. Jos ilmoittauduit syksyllä järjestettävälle kurssille, käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu aikaisintaan 1. elokuuta alkaen. Jos ilmoittauduit keväällä järjestettävälle kurssille, käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu aikaisintaan 1. tammikuuta alkaen. Lukukauden ollessa käynnissä käyttäjätunnusten muodostumisessa on muutaman arkipäivän viive.

Käyttäjätunnuksen aktivoinnin ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä osoitteeseen servicedesk@turkuamk.fi.

Salasana unohtunut?

2. Tule mukaan opintoihin - näin löydät paikalle

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintojaksoilla on aina oma, kurssikohtainen koodi, jonka avulla löydät kurssisi tiedot järjestelmistämme. Löydät koodin ilmoittautumisen yhteydessä saamastasi sähköpostivahvistuksesta. Koodi on muotoa MM0000-0000. 

Pääset katsomaan kurssisi kuvausta Koulutushausta syöttämällä kurssisi koodin hakukentään ja klikkaamalla Hae. Hakutuloksia voi olla useita, valitse siis listasta se kurssi, jonka koodi vastaa sähköpostitse saamaasi koodia.

Kurssisi tarkat opetusajat ja -paikat löydät Lukkarikoneesta. Syötä kurssisi koodi hakukenttään ja paina hae. Lisää kurssisi lukujärjestykselle painamalla +Lisää kurssisi kohdalta hakutuloslistasta. Kurssin opetusajat ovat nyt lukujärjestyksellä, ja löydät kunkin opetustilaisuuden ajan ja paikan kalenterinäkymästä.

Jos et ole saanut kurssikoodia, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

Näin löydät nonstop-verkkokurssille

Jos suoritat nonstop-verkkokurssia, löydät kurssimateriaalin itslearning-oppimisalustalta osoitteesta turkuamk.itslearning.com. Kirjaudu itslearningiin Turun AMK:n käyttäjätunnuksellasi (HAKA-kirjautuminen). Kurssisi on valittavissa itslearningin Aloitus-sivulla muutaman arkipäivän sisällä ilmoittautumisesi hyväksymisestä.