Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.9.2023
alt=" "

Opiskelu avoimessa AMK:ssa – usein kysyttyä

Tervetuloa Turun AMK:n avoimeen ammattikorkeakouluun! Tavoitteenasi voi olla täsmäosaamisen hankkiminen ja ammattitaidon kehittäminen, tai ehkä tähtäät tutkinto-opiskelijaksi. Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja ohjeet yksittäiselle kursille ilmoittautuneelle.

Jos olet uusi polkuopiskelija tai erikoispolkuopiskelija, katso myös uuden polkuopiskelijan ohjesivu. 

 

Usein kysyttyä

Kuka avoimessa AMK:ssa voi opiskella?

Avoimen AMK:n opetus on avointa kaikille koulutuksesta tai iästä riippumatta. Opinnot Avoimessa AMK:ssa sopivat kaikille, jotka haluavat oppia uutta ja syventää osaamistaan. Avoimessa AMK:ssa voi opiskella harrastusluonteisesti tai suunnitelmallisemmin, jolloin tavoitteena voi olla AMK- tai Master-tutkinto. 

Myös Turun AMK:n henkilökunta voi ilmoittautua avoimen AMK:n tarjonnassa oleville opintojaksoille. 

Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat eivät voi osallistua Turun AMK:n avoimen AMK:n opintoihin. Jos olet tutkinto-opiskelija, ilmoittaudu kursseille tavalliseen tapaan Pepissä.

Onko opintoihin pohjakoulutusvaatimuksia?

Yksittäisille AMK-opintojaksoille ja AMK-polkuopintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia.

Yksittäisille opintojaksoille osallistumiselle voi olla edeltävyysehtoja, jotka löydät opintojakson kuvauksien yhteydestä (esimerkiksi kohdasta ”Edeltävyysehdot”.) Edeltävyysehdot on tärkeää huomioida ilmoittautuessa, jotta oma ennakko-osaaminen on riittävää opintojakson suorittamiseksi.

Master Schoolin YAMK-opintojaksoihin osallistuminen edellyttää aiempaa korkeakoulututkintoa tai opistotutkintoa, ja YAMK-polkuopintoihin hakevalta edellytetään samaa aiempaa tutkintoa kuin yhteishaussa. Kun ilmoittaudut YAMK-opintojaksolle, tutkinto ja suoritusvuosi tulee merkitä ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumista ei valitettavasti voida hyväksyä, mikäli aiempaa tutkintoa ei ole ilmoitettu.

Avoimen AMK:n tarjonnassa oleviin laajempiin opintopaketteihin, korkeakouludiplomeihin ja osaajakoulutuksiin, voi liittyä pohjakoulutusvaatimuksia. Tietoa mahdollisista vaatimuksista löydät korkeakouludiplomeiden ja osaajakoulutusten omalta sivulta. 

Tarkempaa tietoa YAMK-polkuopintoihin vaaditusta pohjakoulutuksesta löydät polkuopintojen hakuohjeista.

Mitä avoimessa AMK:ssa voi opiskella?

Turun ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa opintoja lähes kaikilta koulutusaloilta. Avoimessa AMK:ssa voi opiskella AMK- ja YAMK-tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Tutkintoja avoimessa AMK:ssa ei voi suorittaa.

Mitä avoimessa AMK:ssa opiskelu maksaa?

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat pääsääntöisesti maksullisia. Tässä joitakin esimerkkejä opintomaksuista:

 • Yksittäiset opintojaksot maksavat 15 € per opintopiste.
 • Korkeakouludiplomit ja osaajakoulutukset maksavat 12 € per opintopiste.
  • 30 op laajuisen osaajakoulutuksen opintomaksu on 360 €.
  • 60 op laajuisen korkeakouludiplomin opintomaksu on 720 €.
 • Polkuopinnot AMK-koulutuksessa (60 op) maksavat 400 €.
 • Polkuopinnot YAMK-koulutuksessa (30 op) maksavat 300 €.

Opinnoista perittävä maksu on avoimen AMK:n opintomaksu, joka koskee oikeutta suorittaa tietyt opinnot rajattuna aikana. Opintomaksu ei siis määräydy suorittamiesi opintopisteiden määrän mukaan, eikä maksua palauteta, vaikka osa opinnoista jäisi suorittamatta.

Opintomaksu on aina opinto-oikeuskohtainen: opintomaksun maksamalla voit suorittaa vain tiettyjä opintoja, eikä maksettua maksua voi siirtää koskemaan muita avoimen AMK:n opintoja. Opintomaksun maksaminen on edellytys opintoihin osallistumiselle. Jos maksu jää maksamatta, avoin AMK peruuttaa opinto-oikeuden ja perii peruutusmaksun.

Katso tarkemmat peruutusehtomme kohdasta Opintojen lopettaminen ja peruutusehdot.

Jos opintojakso tai kokonaisuus on ilmainen, tai sen hinta poikkeaa yllä mainituista, kerromme asiasta koulutuksen tiedoissa ja haun tai ilmoittautumisen yhteydessä.

Opintomaksu maksetaan näin:

 • Kun ilmoittaudut yksittäiselle opintojaksolle, opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiin saatavan maksulinkin kautta. Ilmoittautuminen on sitova maksun maksamisen jälkeen. 
 • Kun ilmoittaudut tai hakeudut suorittamaan laajempaa opintokokonaisuutta (osaajakoulutus, korkeakouludiplomi, polkuopinnot), opintomaksu maksetaan kertamaksuna opintojen alussa. Saat maksuohjeet sähköpostiisi haun tai ilmoittautumisen jälkeen. Opintomaksun suuruudesta riippuen voimme tarjota myös erämaksuvaihtoehdon (2 erää).

Opintomaksun lisäksi sinulle saattaa aiheutua kustannuksia opinnoissa käytettävästä materiaalista.

Avoimen AMK:n opintomaksu on henkilökohtainen. Turun ammattikorkeakoulun avoin AMK ei tarjoa yrityslaskutusmahdollisuutta. Jos tarvitset suorittamastasi maksusta kuitin esimerkiksi työnantajaa varten, voit pyytää sitä sähköpostitse avoimelta AMK:lta.

Jos opintomaksun maksamisessa on ongelmia tai sinulla on kysyttävää maksuista, olethan yhteydessä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

Millaista opiskelu avoimessa AMK:ssa on?

Toteutus ja läsnäolo

 • Avoimen AMK:n opiskelijat opiskelevat samoilla kursseilla ja ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. 
 • Avoimessa AMK:ssa on tarjolla erilaisia, eri tavoin toteutettavia opintoja. Opetusta voi olla joko päivällä tai illalla, verkossa tai lähiopetuksena. Osa tarjolla olevista opinnoista on kokonaan verkko-opintoja, jotka voi suorittaa omaan tahtiin. 
 • Jos opintoihin kuuluu lähiopetusta, se edellyttää läsnäoloa. Lähiopetukseen ei ole mahdollista osallistua etänä. Usein yksittäinen poissaolo ei estä osallistumista opintojaksolle, mutta opettaja saattaa edellyttää poissaolon korvaavan tehtävän tekemistä.
   
 • Avoimen AMK:n opintojen tavoitteet, sisällöt, suoritustavat ja vaatimukset vastaavat tutkinto-opintoja. Avoimen AMK:n kautta opintojaksoille tai laajempiin opintokokonaisuuksiin osallistuminen ei siis tuo joustavuutta suoritustapoihin tai läsnäolovaatimukseen. 

Opintojen osaamisvaatimukset

 • Avoimen AMK:n opinnot ovat korkeakoulutasoista opiskelua, mutta avoimia kaikille. Opinnot edellyttävät esimerkiksi oma-aloitteisuutta, tiedonhankintataitoja ja pitkäjänteisyyttä. Opiskelu sisältää itsenäistä ja ohjattua työskentelyä sekä mahdollisesti ryhmätyöskentelyä.
   
 • Opinnoissa keskeistä ovat työelämälähtöisyys ja käytännönläheisyys, mutta tarvitaan myös kykyä omaksua teoreettista tietoa. Opiskelijana olet itse vastuussa opiskeluvalmiuksiesi riittävyyden arvioinnista opintoihin ilmoittautuessasi tai hakiessasi. Kunkin opintojakson opettajaan tai opintopaketin yhteyshenkilöön voi olla yhteydessä, jos opintojen vaatimuksista on kysyttävää.

Koska ja miten opintoihin ilmoittaudutaan?

Syksyn yksittäisten opintojaksojen tarjonta julkaistaan kesällä 15.6. ja kevään tarjonta joulukuussa 1.12. Opintojaksot ovat näkyvillä ilmoittautumisajan. Ilmoittautuminen päättyy pääsääntöisesti 7 vrk ennen opintojakson alkua. Tarjolla on myös kokonaan verkossa omaan tahtiin suoritettavia nonstop-kursseja, joille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Kaikki opintojaksot ja opintojaksojen ilmoittaumislinkit löydät   Ella Eduplan -palvelusta.

 • Saat ilmoittauduttuasi järjestelmästä sähköpostitse opintomaksun maksulinkin.
 • Ilmoittautumisesi on sitova maksettuasi maksun. 
 • Jos kurssi, jolle ilmoittaudut, on täynnä, saat ilmoituksen sähköpostitse.

Ilmoittautuminen avoimen AMK:n kautta on mahdollista ainoastaan avoimen AMK:n opintotarjonnassa oleville opintojaksoille ilmoittaumislinkkien kautta. Ilmoittautumisia opettajalle tai opettajan kautta ei hyväksytä.  

Polkuopintojen, sekä korkeakouludiplomien ja osaajakoulutusten  hakuaika on pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa – lue lisää polkuopinnoista ja korkeakouludiplomeista ja osaajakoulutuksista

Mitä materiaalia tarvitsen opiskeluun?

Opinnoissa käytettävä materiaali vaihtelee opintojaksoittain, ja osa materiaalista voi olla verkossa. Opiskelijalla tulisi olla käytössään oma tietokone. Lähtökohtaisesti ammattikorkeakouluopinnoissa opiskelijalta ei edellytetä opinnoissa hyödynnettävien kirjojen ostamista. Avoimen AMK:n opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää kirjaston palveluita sekä hankkia kirjastokortti.

Miten saan opintosuoritusotteen tai korkeakouludiplomin?

Opintosuoritusote 

Opintojesi aikana voit ladata itsellesi opintosuoritusotteen opiskelijatietojärjestelmä Pepistä. Löydät ladattavat dokumentit Pepistä ylänavigaation oikeasta reunasta, kohdasta Tilaukset.

Toimi näin:

 1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
 2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
 3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin ja pääset lataamaan sen itsellesi.

Opintojesi päätyttyä voit tarkastella suorittamiasi opintoja kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Oma Opintopolusta myös jaat kätevästi suorittamiesi opintojen tiedot esimerkiksi työnantajalle tai muulle oppilaitokselle.

Jos jostain syystä tarvitset opintojesi päätyttyä erillisen sähköisen opintosuoritusotteen, voit pyytää sitä osoitteesta avoinamk@turkuamk.fi. 


Korkeakouludiplomi

Avoimen AMK:n korkeakouluidplomiopintojen suorittamisesta myönnetään, kuten nimestä voi päätellä, diplomi. Diplomin avulla osoitat laajassa opintokokonaisuudessa hankitun osaamisen esimerkiksi työnantajalle.

Kun olet suorittanut kaikki korkeakouludiplomiopintoihin kuuluvat opintojaksot (väh. 60 op), voit hakea opinnoistasi diplomia oheisella lomakkeella:

Huomaathan, että kaikkien korkeakouludiplomiin kuuluvien opintojen tulee olla suoritettuina ja arvioituina Pepissä, kun täytät ylle linkatun lomakkeen. Tarkistamme suorittamasi opinnot ennen diplomin lähettämistä.

Postitamme diplomin Pepistä löytyvään osoitteeseesi noin kahden viikon sisällä hakemuksen täyttämisestä. Jos diplomiasi ei kahden viikon jälkeen kuulu, tai jos epäilet, että Pepissä on väärä osoite, otathan yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi. 

Entä jos hukkasin korkeakouludiplomini?

Jos olet saanut avoimelta AMK:lta paperisen korkeakouludiplomin ja se on päässyt hukkumaan, voit tilata diplomistasi kopion.

Todistuskopiot ovat maksullisia:

 • Hinta 20 € (sis. ALV ja mahdolliset postikulut kirjaamattomana lähetyksenä)
 • Toimitus kirjepostilla tai nouto sopimuksen mukaan

Tilaa todistuskopio sähköisellä tilauslomakkeella. Tilaus tulee maksaa tilauksen yhteydessä verkkopankkimaksuna.

Kopio on valmis 2-4 viikon kuluttua tilauksen tekemisestä. Jos noudat todistuskopion, ota mukaan henkilöllisyystodistus.

Voiko avoimen opinnoilla hakea Turun AMK:hon?

Avoimessa AMK:ssa suoritetuilla opinnoilla voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin. Haku tapahtuu avoimen väylän erillishaussa. Lisää tietoa avoimen väylän hausta Erillishaut-sivulla.

Opinto-oppaasta löydät eri koulutusalojen oppimissuunnitelmat opiskeluvuosittain. Voit käyttää opinto-opasta tukena opintojaksojen valinnassa, jos haluat suorittaa tietyn koulutusalan opintoja ennen hakeutumista tutkinto-opiskelijaksi.

Kätevin reitti tutkinto-opintoihin avoimen AMK:n kautta ovat polkuopinnot, joissa suoritat koulutuksen 1. vuoden opinnot avoimen AMK:n opiskelijana. Lue lisää polkuopinnoista ja polkuopintoihin hakemisesta.

Voiko opintoja hyväksilukea tutkintoon?

Avoimen AMK:n opinnot ovat ammattikorkeakoulun oppimissuunnitelman mukaisia ja vastaavat ammattikorkeakoulun tutkintovaatimuksia. Turun AMK:n avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot voidaan pääsääntöisesti hyväksilukea Turun AMK:n tutkinto-opintoihin.

Ammattikorkeakoulujen välillä tutkintovaatimukset vaihtelevat. Toisen AMK:n tutkintovaatimusten mukaisesti suorittamiesi opintojen hyväksiluku ja korvaavuus ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

 

 

Muuta tärkeää tietoa avoimen AMK:n opinnoista

Opintojen lopettaminen ja peruutusehdot

Yksittäisen opintojakson ilmoittautumisen peruminen

Opintojaksolle ilmoittautuminen on sitova opintomaksun maksamisen jälkeen.

Opintomaksua ei palauteta, vaikka et osallistuisi opintojaksolle. 

Jos joudut lopettamaan opintosi opintojakson jo alettua, otathan yhteyttä opintojakson opettajaan ja kerrot lopettavasi. Jos haluat, että myös opinto-oikeutesi päätetään opintotietojärjestelmässä, ota yhteyttä avoimeen AMK:hon, avoinamk@turkuamk.fi.

Laajemman opintokokonaisuuden opintojen lopettaminen

Avoimen AMK:n polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot tai osaajakoulutuksen opinnot voit lopettaa täyttämällä erolomakkeen.

Saat kuittauksen, kun erolomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan.

Voit lopettaa polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot tai osaajakoulutuksen opinnot ainoastaan yllä mainituilla erolomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei voida huomioida.

Tutustuthan opintomaksuja koskeviin peruutusehtoihin alla huolellisesti. Huomioi peruutusmaksu, jos pohdit opintojen lopettamista.

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintojen peruutusehdot

Avoimen AMK:n opinnot voi lopettaa yllä ilmoitetuilla tavoilla. Opinnoista perittävä maksu on avoimen AMK:n opintomaksu, joka koskee oikeutta suorittaa tietyt opinnot rajattuna aikana. Opintomaksu ei siis määräydy suorittamiesi opintopisteiden määrän mukaan, eikä maksua palauteta, vaikka osa opinnoista jäisi suorittamatta.

 • Ilmoittautuminen tai hakeutuminen yksittäiselle opintojaksolle tai koulutuskokonaisuudelle on sitova opintomaksun maksamisen jälkeen. Opintomaksua ei palauteta, vaikka peruuttaisit osallistumisesi.
 • Yksittäisten opintojaksojen opintomaksu palautetaan, jos opintojakso joudutaan järjestäjän toimesta peruuttamaan kokonaan. Muutokset opintojaksossa eivät oikeuta opintomaksun palautukseen. 
 • Polkuopintojen, korkeakouludiplomiopintojen, osaajakoulutuksen tai muun koulutuskokonaisuuden opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa on sitova. Jos peruutat opinnot ennen niiden alkamista, perimme peruutusmaksuna puolet ilmoitetun opintomaksun määrästä. Opintojen peruuttaminen niiden alettua ei oikeuta opintomaksun palautukseen, vaan opintomaksu tulee maksaa kokonaisuudessaan.
 • Jos opintomaksua ei makseta ilmoitettuun eräpäivään mennessä, avoin AMK peruuttaa opinto-oikeuden ja laskuttaa perutusta opinto-oikeudesta yllä kuvatun peruutusmaksun (puolet opintomaksun määrästä).
 • TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta opintojen maksuttomaan peruutukseen.

Opintojen peruuttaminen sairastumisen tai muun terveydellisen tai toimintakykyyn vaikuttavan esteen vuoksi

Jos olet estynyt osallistumaan opintoihin sairauden tai muun terveydellisen tai toimintakykyysi vaikuttavan seikan vuoksi, toimi seuraavasti:

 • Yksittäinen opintojakso: ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.
 • Polkuopinnot, korkeakouludiplomiopinnot, osaajakoulutus: liitä peruutuslomakkeelle lääkärintodistus.

Jos lääkärintodistukselta ilmenevä terveydellinen tai muu toimintakykyyn vaikuttava este on sellainen, että se estää opintojen suorittamisen kokonaan, avoin AMK palauttaa maksetun opintomaksun. Peruutusmaksua ei peritä, jos joudut lopettamaan opinnot yllä kuvatusta, pitkäkestoisesta terveydellisestä esteestä johtuen. Tämän pitkäkestoisen esteen tulee ilmetä lääkärintodistukselta selkeästi.

Opintojen peruuttaminen, kun opinnot ovat alkaneet ennen 1.8.2023

Opintonsa ennen viimeistään kevätlukukaudella 2023 aloittaneet polkuopiskelijat, korkeakouludiplomiopiskelijat ja osaajakoulutusopiskelijat ovat velvollisia maksamaan kuluvan lukukauden lukukausimaksun, jos opinto-oikeus jatkuu ko. lukukaudelle. Jos haluat lopettaa opintosi kesken opinto-oikeutesi, vapaudut tulevan lukukauden lukukausimaksusta, kun täytät erolomakkeen ennen lukukauden vaihdetta.

Turun AMK:n alumnien maksuton opinto-oikeus

 Turun AMK:n alumneilla eli tutkintoon valmistuneilla on maksuton opinto-oikeus avoimen AMK:n opintoihin. 

Maksuton opinto-oikeus on voimassa valmistumislukukautta seuraavat neljä lukukautta sekä sen lukukauden, jona valmistut. Ennen vuotta 2021 valmistuneilla kuluvan lukukauden opinto-oikeutta ei ole. Maksutonta opinto-oikeutta ei voi siirtää käytettäväksi myöhemmin.

Maksuton opinto-oikeus koskee avoimen AMK:n opintotarjontaa eli yksittäisiä opintojaksoja , sekä korkeakouludiplomeja ja osaajakoulutuksia . Opinto-oikeus ei koske polkuopintoja, erikoispolkuopintoja tai toisen asteen opiskelijoille suunnattuja opintojaksoja. 

Jos et vielä kuulu Turun AMK:n alumnirekisteriin, liitythän siihen alumnitoiminnan sivulla. Liittyminen on maksutonta. Liittymällä alumnirekisteriin saat ajantasaista tietoa Turun AMK:n alumnitoiminnasta.

Näin ilmoittaudut alumnina

Ilmoittautuessasi opintoihin, valitse haku- tai ilmoittautumislomakkeelta kohta, jossa vahvistat olevasi Turun AMK:n alumni.

Tarkistamme ilmoittautumisen tai hakemisen yhteydessä, että olet valmistunut Turun AMK:sta tutkintoon, ja että valmistumisestasi ei ole kulunut yli neljää lukukautta.
Huomioithan, että alumnien ilmainen opinto-oikeus ei tarkoita automaattista opintoihin hyväksymistä. Opintojaksojen ilmoittautumiskiintiöt ja korkeakouludiplomien valintaperusteet koskevat myös Turun AMK:n alumneja.

Opiskelu TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, olethan yhteydessä asiaasi hoitavaan toimistoon jo ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista.

Avoin AMK voi täyttää opiskelijalle TE-toimiston tai kuntakokeilun lomakkeita sen jälkeen, kun tämän ilmoittautuminen on käsitelty. Lähetä pyyntö opiskelutodistuksesta, TEM621- tai KK621-lomakkeesta tai muusta asiakirjasta osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.  

 • TEM621-lomakkeen tai KK621-lomakkeen voit pyytää suoraan avoimen AMK:n toimistosta. Muut täytettävät lomakkeet sinun tulee toimittaa esitäytettynä sähköpostitse avoimelle AMK:lle. TE-toimiston lomakkeet voidaan täyttää vasta, kun olet tullut hyväksytyksi opintoihin.
   
 • Avoimesta AMK:sta voit pyytää myös opiskelutodistuksen. Opiskelutodistus on mahdollista lähettää vasta, kun uudet opiskelijat on kirjattu opiskelijatietojärjestelmään tai kun yksittäisten opintojaksojen suorittajien opinto-oikeus on alkanut. 
 • Pyyntöjen käsittelyssä on viivettä ruuhka-aikoina elokuussa ja tammikuussa. Ethän lähetä lomaketta tai pyyntöä useampaan kertaan.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin esimerkiksi opintojasi koskien. Lomakkeet, opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet toimitetaan lähtökohtaisesti opiskelijalle sähköisesti. 

Huomioithan, että TE-toimiston tai kuntakokeilun kielteinen päätös opiskelusta ei oikeuta maksuttomaan opintojen peruutukseen.

Avoimen AMK:n opiskelija liikkuu CampusSportissa opiskelijahintaan

CampusSportin liikuntapalvelut ovat myös avoimen AMK:n opiskelijoiden käytössä. Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opiskelijana pääset käyttämään kaikkia CampusSportin palveluita opiskelijahinnoilla. Etu koskee kaikkia avoimen AMK:n opiskelijoita, suoritat sitten yksittäistä kurssia tai pidempää opintopakettia.

CampusSport tarjoaa mm. seuraavia palveluita:

 • Viisi kuntosalia 
 • Lähes 100 tuntia ohjattua liikuntaa viikossa
 • Yli 30 tuntia avoimia palloiluvuoroja
 • Erillismaksulliset lyhytkurssit
 • Kilpailuita ja turnauksia
 • Personal trainer -palvelut, hieronta, ravintoneuvonta, liikuntavälinelainaus ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut
 • Liikuntakaveritoiminta ja Just for fun -vuorot (ilmaisia kaikille korkeakouluyhteisöön kuuluville)

CampusSportin liikuntakäyttöoikeuden voi lunastaa joko lukuvuodeksi (1.9.2022–30.4.2023), lukukaudeksi (1.9.-31.12.2022 tai 2.1.-30.4.2023), 30 päiväksi tai kesäksi. Liikuntamaksun hintaan sisältyy kuntosalien käyttö, ohjatut tunnit sekä palloiluvuorot. 

CampusSportin verkkokauppaan ja ajanvarausjärjestelmään kirjaudut Turun ammatitkorkeakoulun käyttäjätunnuksilla (HAKA-kirjautuminen). 

Lisätiedot CampusSportin palveluista: www.campussport.fi .

Opintojen maksuttomuus työttömille ja lomautetuille, kun opinnot ovat alkaneet ennen 1.8.2023

 Avoimen AMK:n opinnot olivat maksuttomia työttömille ja lomautetuille koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen ja sitä seuranneen ajan. Maksuvapautuksesta luovutaan 1.8.2023 alkaen. Ennen 1.8.2023 opintonsa korkeakouludiplomiopinnoissa tai polkuopinnoissa aloittaneet voivat saada maksuvapautuksen vielä syyslukukaudella 2023.


Miten saan maksuvapautuksen, kun ilmoittaudun avoimen AMK:n opintoihin kevätlukukaudella 2023?

 

 • Kun ilmoittaudut avoimen AMK:n opintotarjonnassa oleville yksittäisille opintojaksoille, valitse ilmoittautumislomakkeelta vaihtoehto "Ilmoittaudun opintoihin, olen työtön/lomautettu", ja liitä ohjeiden mukainen todistus ilmoittautumislomakkeelle.
   
 • Katso alta, millainen liite oikeuttaa sinut maksuvapautukseen. Huomaathan, että haku- tai ilmoittautumisajan jälkeen tai muulla kuin yllä mainitulla tavalla toimitettu todistus ei oikeuta sinua maksuvapautukseen, kun haet tai ilmoittaudut avoimen AMK:n opintoihin.
   
 • Syksyllä 2023 alkaviin opintoihin hakeutuvan ei ole mahdollista saada maksuvapautusta työttömyyden tai lomautuksen perusteella.

Olen jo avoimen AMK:n polku- tai korkeakouludiplomiopiskelija, miten saan maksuvapautuksen toiselle lukukaudelle?

Jos olet polkuopiskelija tai korkeakouludiplomiopiskelija ja opintosi ovat alkaneet ennen 1.8.2023, voit saada maksuvapautuksen syyslukukaudelle 2023. Toimita tällöin maksuvapautukseen oikeuttava todistus avoimen ammattikorkeakoulun liitteiden toimittamisen e-lomakkeella seuraaviin määräaikoihin mennessä:

 • Vapautus syyslukukauden maksusta: toimita todistus aikaisintaan 1. elokuuta, viimeistään 30. syyskuuta. 

Jo maksettua lukukausimaksua ei voida palauttaa, eikä lukukausimaksusta valitettavasti saa vapautusta, jos jäät liitteiden toimittamisen määräajan jälkeen työttömäksi tai tulet lomautetuksi. Ensimmäiselle lukukaudellesi saat maksuvapautuksen vain hakulomakkeelle toimitetun todistuksen perusteella.
 
Millainen liite maksuvapautukseen oikeuttaa? 

 • Osoita työttömyytesi tai lomautuksesi TE-toimiston Oma asioinnin todistuksella työnhaun voimassaolosta.
 • Maksuvapautukseen oikeuttavassa todistuksessa on oltava koodi 02, 03, 05, 06, 07 tai 08. Todistuksen tulee olla enintään 7vrk aiemmin TE-toimiston Oma asioinnista ladattu.
 • Lomautuksen voit osoittaa myös työnantajan allekirjoittamalla lomautustodistuksella, jos et ole ilmoittautunut TE-toimiston asiakkaaksi. Lomautustodistuksen on osoitettava lomautuksen kokoaikaisuus. Lomautustodistuksen kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Maksuvapautukseen eivät oikeuta haku- tai ilmoittautumisajan tai liitteiden toimittamisen määräajan jälkeen toimitetut liitteet, Kelan päätökset työttömyysetuudesta, TE-toimiston työvoimapoliittiset lausunnot, todistukset työnhaun voimassaolosta koodeilla 01, 04 tai 05 tai ulkomaalaisten työ- ja elinkeinotoimistojen todistukset. Osa-aika-, kausi- ja keikkatyötä tekevät huomioidaan työssäkäyvinä eivätkä he ole oikeutettuja maksuvapautukseen ellei todistuksessa työnhaun voimassaolosta ole jokin yllä olevien ehtojen mukaisista koodeista.

 

 

Yksittäiselle opintojaksolle ilmoittautuneen ohjeet

1. Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnus ja salasana

Avoimen AMK:n opiskelijana tarvitset käyttäjätunnuksen opiskeluun liittyvien tietojärjestelmien käyttämiseksi.

 • Aktivoi käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://id.turkuamk.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu vasta, kun avoimen AMK:n opinto-oikeutesi on voimassa. Jos ilmoittauduit syksyllä järjestettävälle kurssille, käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu aikaisintaan 1. elokuuta alkaen. Jos ilmoittauduit keväällä järjestettävälle kurssille, käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu aikaisintaan 1. tammikuuta alkaen. Lukukauden ollessa käynnissä käyttäjätunnusten muodostumisessa on muutaman arkipäivän viive.

Käyttäjätunnuksen aktivoinnin ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä osoitteeseen servicedesk@turkuamk.fi.

Salasana unohtunut?

2. Tutustu sähköpostiin saamiisi ohjeisin ja avoimen AMK:n starttipakettiin

Kun ilmoittautumisesi on hyväksytty ja opintomaksu maksettu, saat sähköpostiisi ohjeet opintojen aloittamiseen. Tutustu ohjeisiin huolella. Jos ohjeita ei kuulu tai sinulla on kysyttävää niihin liittyen, ota yhteyttä avoimeen AMK:hon, avoinamk@turkuamk.fi. 

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit suorittaa avoimen AMK:n starttipaketin oppimisalusta itslearningissä.

 • Kirjaudu oppimisalusta itslearningiin osoitteessa turkuamk.itslearning.com.
 • Löydät starttipaketin itslearningista Aloitus-sivulta. Klikkaa Avoimen AMK:n starttipaketti -kurssia, niin pääset starttipaketin pariin.
 • Starttipaketin avulla pääset jouhevasti mukaan opintoihin Turun AMK.ssa. Starttipaketti on laadittu juuri sinulle, joka suoritat yksittäistä opintojaksoa. Starttipaketista löydät avoimen AMK:n opintoihin osallistumiseen tarvitsemasi tiedot ja ohjeet, ja pääset tutustumaan Turun ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyviin käytänteisiin. 
 • Jos starttipakettia ei näy itslearngissa käyttäjätunnusten aktivoinnin jälkeen, odota yön yli. Avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja suorittavat opiskelijat lisätään kurssille automaattisesti, mutta siirtymisessä voi olla vuorokauden tai kahden viive.
 • Jos starttipakettia ei parin päivän sisällä ilmesty itslearningin aloitussivulle, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi. 

3. Tule mukaan opintoihin - näin löydät paikalle

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintojaksoilla on aina oma, kurssikohtainen koodi, jonka avulla löydät kurssisi tiedot järjestelmistämme. Löydät koodin ilmoittautumisen yhteydessä saamastasi sähköpostivahvistuksesta. Koodi on muotoa MM0000-0000. 

Pääset katsomaan kurssisi kuvausta Koulutushausta syöttämällä kurssisi koodin hakukentään ja klikkaamalla Hae. Hakutuloksia voi olla useita, valitse siis listasta se kurssi, jonka koodi vastaa sähköpostitse saamaasi koodia.

Kurssisi tarkat opetusajat ja -paikat löydät Lukkarikoneesta. Syötä kurssisi koodi hakukenttään ja paina hae. Lisää kurssisi lukujärjestykselle painamalla +Lisää kurssisi kohdalta hakutuloslistasta. Kurssin opetusajat ovat nyt lukujärjestyksellä, ja löydät kunkin opetustilaisuuden ajan ja paikan kalenterinäkymästä.

Jos et ole saanut kurssikoodia, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

Näin löydät nonstop-verkkokurssille

Jos suoritat nonstop-verkkokurssia, löydät kurssimateriaalin itslearning-oppimisalustalta osoitteesta turkuamk.itslearning.com. Kirjaudu itslearningiin Turun AMK:n käyttäjätunnuksellasi (HAKA-kirjautuminen). Kurssisi on valittavissa itslearningin Aloitus-sivulla muutaman arkipäivän sisällä ilmoittautumisesi hyväksymisestä.