Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.10.2022

Tervetuloa Turun ammattikorkeakoulun ylempien AMK-koulutusten (Master School) valintakokeeseen! 

Turun ammattikorkeakoulun syksyn 2022 tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan ylempien AMK-koulutusten (poislukien kulttuurihyvinvointi) yhteinen valintakoe järjestetään etäkokeena 25.10.2022 kello 9-11. Kokeen suoritusohjeet ja koetehtävät julkaistaan tällä sivulla 25.10. kello 8.45.

Valintakokeessa ei ole ennakkomateriaalia vaan hakija vastaa Master-opintoihin liittyviin tehtäviin kokeessa annettua materiaalia hyödyntäen. Valintakokeen kieli (suomi/englanti) määräytyy hakijan ylimmän valintakoeyhteistyössä mukana olevan hakukohteen mukaan.

Turun AMK:n suomen- ja englanninkieliset liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan YAMK-hakukohteet ovat keskenään valintakoeyhteistyössä, poislukien Kulttuurihyvinvoinnin YAMK-hakukohteet.

Todistusvalinnassa haluamaansa hakukohteeseen hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valintakoetta Oma opintopolku -palvelussa.

Valmistautuminen ennen koetta

Tarvitset luotettavan internetyhteyden ja tietokoneen, jossa on ajantasainen internetselain sekä tekstinkäsittelyohjelma. Lisäksi tarvitset rauhallisen tilan kokeen tekemiseen.

Tarvitset tehtävien palauttamista varten myös sähköisen vahvan tunnistautumisen välineet  (Suomi.fi -tunnistautuminen) . Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, varmennekortilla ja mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta Suomi.fi -tunnistautumiseen, ota välittömästi (viimeistään ennen kokeen alkua) yhteyttä hakijapalvelut@turkuamk.fi.

Tehtävien palautuslomakkeella kysytään ylintä Turun AMK:n YAMK-hakukohdettasi yhteishaussa. Jos et muista hakukohteesi nimeä, pääset tarkastamaan sen sähköpostikutsusi otsikosta tai kirjautumalla Oma Opintopolun hakemukselle.

Ohjeita koetta varten

Kirjoita koetehtävien vastaukset ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja siirrä vastaukset vasta ennen kokeen palauttamista e-lomakkeelle. Tekstin maksimimerkkimäärä on rajattu. Pystyt tarkistamaan kirjoittamasi tekstin merkkimäärän esimerkiksi Wordin avulla  Microsoftin ohjeen mukaisesti.  Word näyttää oletuksena alapalkissa sanamäärää ja sitä painamalla saat lisätietoja, josta näet myös merkkimäärän eli "Merkkejä (myös välilyönnit)".

Vastaukset palautetaan kopioimalla ne e-lomakkeelle, joka ilmoittaa liian suuresta merkkimäärästä. Tällöin sinun tulee muokata vastausta sopivan mittaiseksi, jotta saat lomakkeen tallennettua.

Kokeen ohjeet ja tehtävät julkaistaan tällä sivulla 25.10. kello 8.45. Tarvittaessa päivitä/lataa sivu uudelleen klo 8.45 jälkeen.

 

YAMK-valintakoe 25.10.2022

Suoritusaika

Valintakokeen suoritusaika on 25.10.2022 klo 9.00 - 11.00.

Kirjautuminen ja valintakoetehtävien palauttaminen

Kirjaudu e-lomakkeelle alla olevan linkin kautta viimeistään kello 10.45. Tällöin ehdit palauttaa vastaukset ennen määräajan umpeutumista. E-lomakkeelle kirjautuminen vaatii Suomi.fi -tunnistautumisen. Älä jätä tehtävien siirtämistä e-lomakkeelle viimeiselle minuutille, sillä palautusten ruuhkautuminen saattaa pidentää e-lomakkeen tallennusaikaa. Varaa myös riittävästi aikaa Suomi.fi -tunnistautumiseen. 

Suosittelemme, että et kirjaudu e-lomakkeelle ennen kuin sinulla on tarkoitus lähettää vastauksia. Jos kuitenkin kirjaudut, Suomi.fi -tunnistuksen aikakatkaisun takia sinun tulee päivittää e-lomakesivu ennen vastauksien tallentamista ja tarvittaessa myös tunnistautua uudelleen. E-lomake ei tee välitallennuksia. 
 
Kun olet siirtänyt lopulliset vastaukset e-lomakkeen vastauskenttiin, tarkasta, että lopullinen koevastauksesi on haluamassasi muodossa. HUOM! Mikäli kirjoittamasi koevastaus on liian pitkä, e-lomake leikkaa automaattisesti merkkimäärän ylimenevän osan. Muokkaa vastausta tarvittaessa. Tallenna tarkastuksen jälkeen vastauksesi e-lomakkeen alareunan Tallenna-painikkeella ennen klo 11.00. 

Tallennuksen jälkeen e-lomake avaa ikkunan, joka kertoo tallennuksen onnistumisesta. Älä hävitä alkuperäistä tekstiäsi tekstinkäsittelyohjelmasta ennen ilmoitusta tallennuksen onnistumisesta. Saat myös sähköpostiisi vahvistusviestin onnistuneesta tallennuksesta. 

Tallenna vastaukset klo 11.00 mennessä tälle e-lomakkeelle Huom. e-lomake aukeaa vastausten palauttamista varten klo 9.15. 

 

Koetehtävät 

Tutustu artikkeliin:  CBSS-Policy-Brief-5-Future-work.pdf  
(alkuperäinen linkki: CBSS-Policy-Brief-5-Future-work.pdf)

Kirjoita koevastaukset ensin tekstinkäsittelyohjelmaan. Muista välitallennukset.

Tehtävä 1 

Mitkä ovat annetun artikkelin mukaiset tärkeimmät työn muutokset Pohjoismaissa vuoteen 2030 mennessä?

Kirjoita vastaus suomeksi.

Maksimipistemäärä 60 pistettä. Tehtävästä on saatava vähintään 12 pistettä, jotta tehtävä 2 arvioidaan.

Vastauksen pituus max 2500 merkkiä/vastaus (HUOM! maksimimäärä sisältää myös välimerkit ja välilyönnit).

Vastauksessa arvioidaan:

  • Suurimmat muutokset max 50 p.
  • Kieli ja rakenne max 10 p.

Tehtävä 2

Nimeä kolme taitoa, joita sinä tulet tarvitsemaan tulevaisuudessa omalla toimialallasi ja perustele ne hyödyntäen artikkelia.

Kirjoita vastaus suomeksi.

Maksimipistemäärä 40 pistettä. Tehtävästä on saatava vähintään 8 pistettä, jotta voi tulla hyväksytyksi.

Vastauksen pituus max 2500 merkkiä/vastaus (HUOM! maksimimäärä sisältää myös välimerkit ja välilyönnit).

Vastauksessa arvioidaan:

  • Artikkelin pohjalta mainitut ja perustellut taidot max 30 p.
  • Kieli ja rakenne max 10 p.

Vastausten tallennus

Tallenna vastaukset klo 11.00 mennessä tälle e-lomakkeelle Huom. e-lomake aukeaa vastausten palauttamista varten klo 9.15.

Ongelmatilanteet

Kokeen aikaisissa ongelmatilanteissa, voit olla hakijapalveluihin yhteydessä tämän sivun alareunan chat-toiminnolla. Kokeen tehtävienannosta ei anneta lisäohjeita. 

Menestystä valintakokeeseen!