Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.10.2021

Tervetuloa Turun ammattikorkeakoulun ylempien AMK-koulutusten (Master School) valintakokeeseen! 

Turun ammattikorkeakoulun syksyn 2021 tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan ylempien AMK-koulutusten yhteinen valintakoe järjestetään etäkokeena 22.10 kello 9.00–11.00. Kokeen suoritusohjeet ja koetehtävät julkaistaan tällä sivulla 22.10. kello 8.45.

Valintakokeessa ei ole ennakkomateriaalia vaan hakija vastaa Master-opintoihin liittyviin tehtäviin kokeessa annettua materiaalia hyödyntäen. 

Turun AMK:n liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan suomenkieliset ja englanninkieliset YAMK-hakukohteet ovat keskenään valintakoeyhteistyössä (pois lukien Kulttuurihyvinvoinnin YAMK-hakukohteet). Valintakokeen kieli (suomi/englanti) määräytyy hakijan ylimmän valintakoeyhteistyössä mukana olevan hakukohteen mukaan.

Todistusvalinnassa haluamaansa hakutoiveeseen hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valintakoetta Oma opintopolku -palvelussa.

Valmistautuminen ennen koetta

Tarvitset luotettavan internetyhteyden ja tietokoneen, jossa on ajantasainen internetselain sekä tekstinkäsittelyohjelma. Lisäksi tarvitset rauhallisen tilan kokeen tekemiseen.

Tarvitset tehtävien palauttamista varten myös sähköisen vahvan tunnistautumisen välineet  (Suomi.fi -tunnistautuminen) . Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, varmennekortilla ja mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta Suomi.fi -tunnistautumiseen, ota välittömästi (viimeistään ennen kokeen alkua) yhteyttä hakijapalvelut@turkuamk.fi.

Tehtävien palautuslomakkeella kysytään ylintä Turun AMK:n YAMK-hakukohdettasi yhteishaussa. Jos et muista hakukohteesi nimeä, pääset tarkastamaan sen sähköpostikutsusi otsikosta tai kirjautumalla Oma Opintopolun hakemukselle.

Ohjeita koetta varten

Kirjoita koetehtävien vastaukset ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja siirrä vastaukset vasta ennen kokeen palauttamista e-lomakkeelle. Tekstin maksimimerkkimäärä on rajattu. Pystyt tarkistamaan kirjoittamasi tekstin merkkimäärän esimerkiksi Wordin avulla  Microsoftin ohjeen mukaisesti.  Word näyttää oletuksena alapalkissa sanamäärää ja sitä painamalla saat lisätietoja, josta näet myös merkkimäärän eli "Merkkejä (myös välilyönnit)".

Vastaukset palautetaan kopioimalla ne e-lomakkeelle, joka ilmoittaa liian suuresta merkkimäärästä. Tällöin sinun tulee muokata vastausta sopivan mittaiseksi, jotta saat lomakkeen tallennettua.

Kokeen ohjeet ja tehtävät julkaistaan tällä sivulla 22.10. kello 8.45.