Sivu päivitetty 8.12.2017
Medianomi (AMK), elokuva

Medianomi (AMK), elokuva

Media-alan koulutus antaa sinulle alan työmarkkinoilla tarvittavat vankat perustaidot ja -tiedot. Elokuvan opinnoissa tavoitteena on perehtyä alan eri työtehtäviin: voit syventyä käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen, leikkaamiseen, äänisuunnitteluun tai tuotannollisiin tehtäviin.

Elokuva-alalla työskenteleviltä edellytetään luovuutta, aloite- ja ideointikykyä, yhteistyötaitoja sekä omaa kriittistä ajattelua. Elokuvan opinnoista valmistuneet sijoittuvat av-tuotannon eri tehtäviin riippuen erikoistumisesta ja verkostoitumisesta. Tuotantoyhtiöt, animaatiostudiot, peliteollisuus ja TV-kanavat työllistävät valmistuneita.

Media-alan perusopinnoissa saat perustiedot eri ilmaisumuodoista, media-alan toimintaympäristöstä ja lainsäädännöstä sekä kehität kielten ja vuorovaikutustaitojen osaamistasi. Ammattiopinnoissa ja syventävissä ammattiopinnoissa tavoitteena on perehtyä alan eri työtehtäviin. Elokuva ja dokumenttituotannossa on useita osastoja ja työtehtäviä, joihin saat tuntumaa opiskelujesi aikana:

  • Tuotantoryhmässä voit työskennellä käsikirjoittajana, ohjaajana, tuottajana, tuotantopäällikkönä, leikkaajana, apulaisohjaajana, kuvaussihteerinä, tuotantoassistenttina tai järjestäjänä.
  • Lavastusryhmässä voit toimia lavastajana, lavastuksen rakentajana, rekvisiitassa tai puku- ja maski-osastolla.
  • Kameraryhmässä voit työskennellä esimerkiksi kuvaajana, kamera-assistenttina, data-assistenttina tai grippinä.
  • Äänisuunnittelijan johdolla ääniryhmässä toimivat äänittäjä ja ääniassistentit.
  • Valoryhmässä työskentelevät valaisija ja valoassistentit.

Nämä ja muut tarvittavat toimenkuvat ja yhteistyö tuotantojen eri osastojen välillä tulevat sinulle tutuiksi opintojen aikana, jotta pystyt tekemään toiveittesi mukaisia erikoistumisvalintoja syventävissä opinnoissasi.

Voit tutustua animaation ja elokuvan opiskelijoiden ja alumnien toimintaan Animaation ja elokuvan blogissa sekä Elokuva- ja animaatiokoulutus Turussa Facebook-sivulla

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan  yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 14. - 28.3.2018.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Media-alan opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin kutsutaan ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 7.3.2018. Ennakkotehtävät palautetaan 28.3.2018 klo 15 mennessä sähköisesti e-lomakkeella.

Ennakkotehtävän ohjeet

Lataa ennakkotehtävän ohjeet tästä: Elokuva, ennakkotehtävä 2018 (pdf)

 

Valintakoe

Hakijat kutsutaan 5. - 6.6.2018 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin 2 viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä.

 

Taitteessa-sarja

Media-alan opiskelijoiden ideoimassa ja toteuttamassa Taitteessa-sarjassa seurataan neljän tulevan media-alan ammattilaisen opiskelijaelämää. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme: