Sivu päivitetty 19.11.2018
Medianomi (AMK), elokuva

Medianomi (AMK), elokuva

Media-alan koulutus antaa sinulle alan työmarkkinoilla tarvittavat vankat perustaidot ja -tiedot. Elokuvan opinnoissa tavoitteena on perehtyä alan eri työtehtäviin: voit syventyä käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen, leikkaamiseen, äänisuunnitteluun tai tuotannollisiin tehtäviin.

Elokuva-alalla työskenteleviltä edellytetään luovuutta, aloite- ja ideointikykyä, yhteistyötaitoja sekä omaa kriittistä ajattelua. Elokuvan opinnoista valmistuneet sijoittuvat av-tuotannon eri tehtäviin riippuen erikoistumisesta ja verkostoitumisesta. Tuotantoyhtiöt, animaatiostudiot, peliteollisuus ja TV-kanavat työllistävät valmistuneita.

Media-alan ydinosaamiseen kuuluvissa opinnoissa tutustut media-alan toimintaympäristöön ja lainsäädäntöön. Saat tietoa työelämästä ja yrittäjyydestä. Opit kirjallista, äänellistä ja kuvallista ilmaisua sekä näiden analysoinnin taitoja. Lisäksi opiskelet kieliä ja vuorovaikutustaitoja, joita tarvitaan mediakentällä entistä enemmän. 

Elokuvan erikoistumisalan ammattiopinnoissa ja syventävissä ammattiopinnoissa tavoitteena on perehtyä alan eri työtehtäviin. Elokuvan syventävissä ammattiopinnoissa sovellat aloitekykyäsi ja luovuuttasi tiimityöprojekteissa ja kehität osaamistasi omien edellytystesi mukaan käsikirjoittamisen, kuvaamisen, leikkaamisen tai äänisuunnittelun osa-alueilla. Elokuvan syventävissä opinnoissa voit keskittyä kuvailmaisuun, kameran käyttöön ja valaisuun, käsikirjoittamiseen, elokuvan äänitöihin sekä elokuvaleikkaukseen ja jälkituotantoon.

Voit tutustua animaation ja elokuvan opiskelijoiden ja alumnien toimintaan Animaation ja elokuvan blogissa sekä Elokuva- ja animaatiokoulutus Turussa Facebook-sivulla

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan  yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Media-alan opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin kutsutaan ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 6.3.2019.

Ennakkotehtävät palautetaan 3.4.2019 klo 15 mennessä sähköisesti e-lomakkeella. Tarkemmat palautusohjeet julkaistaan tällä sivulla ennakkotehtävien yhteydessä.

Valintakoe

Hakijat kutsutaan 4. - 5.6.2019 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin 2 viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä.

 

Taitteessa-sarja

Media-alan opiskelijoiden ideoimassa ja toteuttamassa Taitteessa-sarjassa seurataan neljän tulevan media-alan ammattilaisen opiskelijaelämää. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme: