Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.10.2023
Medianomi (AMK), elokuva

Medianomi (AMK), elokuva

Media-alan koulutuksen elokuvan opinnot antavat sinulle alan työtehtävissä tarvittavat vankat perustaidot ja -tiedot sekä valmiudet kriittiseen elokuvalliseen ajatteluun. Opinnoissa tutustut alan työtehtäviin laajasti ja pääset syventämään osaamistasi keskittyen käsikirjoittamiseen, elokuvaamiseen tai äänisuunnitteluun. Saat myös edellytykset ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen ja yrittäjyyteen.

Elokuvan opinnoista valmistuneet sijoittuvat av-tuotannon eri tehtäviin riippuen erikoistumisesta ja verkostoitumisesta. Tuotantoyhtiöt, mediatalot, animaatiostudiot, peliteollisuus ja oma yritystoiminta työllistävät alalle valmistuneita.

Pääset opintojen aikana testaamaan ja kehittämään taitojasi harjoittelujaksoilla mm. elokuva- ja tv-tuotannoissa sekä erilaisissa hankkeissa ja omissa projekteissasi. Jo opiskeluaikana pääset myös verkostoitumaan sekä tulevien media-alan tekijöiden, että alan ammattilaisten kanssa.

Käytännön projekteja ja syventävää osaamista

Media-alan ydinosaamiseen kuuluvissa opinnoissa tutustut media-alan toimintaympäristöön ja lainsäädäntöön. Saat tietoa työelämästä ja yrittäjyydestä. Opit kirjallista, äänellistä ja kuvallista ilmaisua sekä näiden analysoinnin taitoja. Lisäksi opiskelet kieliä ja vuorovaikutustaitoja, joita tarvitaan mediakentällä entistä enemmän.

Elokuvan ammattiopinnoissa perehdyt alan eri työtehtäviin, sovellat aloitekykyäsi ja luovuuttasi tiimityöprojekteissa ja kehität osaamistasi omien edellytystesi ja kiinnostuksesi mukaisesti.

Elokuvan syventävissä opinnoissa voit keskittyä käsikirjoittamiseen, kuvailmaisuun, kameran käyttöön ja valaisuun sekä elokuvan äänitöihin. Omissa opiskelijatuotannoissa, erilaisissa elokuvallisissa tilaustöissä ja elokuvatuotannoissa syvennät osaamistasi osana työryhmää.

Media-alan tuotanto- ja projektihallintatehtävistä kiinnostuneille on tarjolla myös hakukohde Medianomi (AMK), tuotanto ja projektihallinta,  jossa voit erikoistua elokuva-alan projektihallinnollisiin tehtäviin.

Voit tutustua animaation ja elokuvan opiskelijoiden ja alumnien toimintaan Elokuva- ja animaatiokoulutus Turussa Facebook-sivulla

Millaista on opiskelijan arki?

Taitteessa-sarjassa seurataan opiskelijoiden elämää. Pääset tutustumaan muun muassa elokuva-alaa opiskelevan Iikan arkeen.

 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on: 

  • kevään yhteishaku 13. – 27.3.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.