Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.3.2020
Tanssinopettaja (AMK)

Tanssinopettaja (AMK)

Tanssinopettajakoulutus valmistaa monipuoliseksi taidetanssialan ammattilaiseksi, jolla on tiedot ja taidot toimia tanssialan asiantuntijatehtävissä opettajana ja taiteilijana. Valmistuneilla on monipuoliset tanssialan tiedot ja taidot sekä kyky soveltaa osaamistaan. Valmistuneet kykenevät edistämään ja kehittämään tanssialaa. Tanssinopettajakoulutus antaa opiskelijalle valmiuden oman taiteenalansa asiantuntijatehtäviin. Valmistuttuaan opiskelija pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan esityksellisiä ja kasvatuksellisia kokonaisuuksia opettajana tai esiintyjänä. Hän voi työllistyä myös yrittäjänä.

Tanssinopettaja (AMK) -tutkinto pätevöittää toimimaan taideopettajana tanssitaiteen perusopetusta antavissa oppilaitoksissa, ammatillisella toisella asteella (tanssijan perustutkinto) ja yleissivistävässä aikuiskoulutuksessa. Tutkinnon lisäksi siihen sisältyvät 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot antavat kelpoisuuden tanssioppilaitosten lehtoreiden virkoihin.

Tanssinopettajakoulutuksen pääsisältö koostuu länsimaisen taidetanssin tietojen ja taitojen sekä pedagogiikan opiskelusta. Pedagogisissa opinnoissa ja niihin liittyvässä harjoittelussa perehdytään taidetanssin eri osa-alueiden opettamiseen ja ne kytkeytyvät yleispedagogisiin opintoihin. Osa opinnoista toteutetaan projektimuotoisina, esimerkiksi tutkimus- ja kehittämishankkeina sekä taiteellisina projekteina. Taideakatemian monitaiteinen ympäristö antaa opiskelijoille ainutlaatuiset mahdollisuudet osallistua erilaisiin yhteisproduktioihin.

Monipuolisia työmahdollisuuksia ja kansainvälisiä opintoja

Turun tanssinopettajakoulutuksesta on tähän mennessä valmistunut yli 150 tanssinopettajaa. Heitä on työskennellyt opettajina mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa, Savonia AMK:ssa, Turun AMK:ssa, Tampereen konservatoriossa, tanssilukioissa sekä lukuisissa tanssitaiteen perusopetusta antavissa tanssioppilaitoksissa eri puolilla Suomea. 

”Taideakatemian tanssinopettajakoulutuksessa olen saanut mahdollisuuden rakentaa tanssista ammattia itselleni. Olen pystynyt laajentamaan ja tutkiskelemaan käsityksiäni sekä tanssista että pedagogiikasta”
Niko, keväällä 2015 valmistunut tanssinopettaja (AMK)

Tanssinopettajat ovat työllistyneet myös tanssitaiteen organisointitehtäviin sekä soveltaviin tehtäviin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla. Lisäksi valmistuneet ovat toimineet tanssijoina mm. Aurinkobaletissa, Erissä, Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä, Tanssiteatteri MD:ssä sekä muissa kotimaisissa ja ulkomaisissa esitysryhmissä.

Tanssinopettajakoulutus toimii aktiivisesti kansainvälisissä korkeakoulutuksen verkostoissa, joten opiskeluun sisältyvä kansainvälinen toiminta on luontainen osa opiskelua.

”Koen, että menneen neljän vuoden aikana olen kasvanut ja kerännyt itsevarmuutta tanssintäyteistä tulevaisuuttani varten. Siitä haluan kiittää vuosikurssiani ja opettajia. Opiskeluaikani kohokohtiin ovat kuuluneet vaihto-oppilasjakso Barcelonan Institut del Teatressa sekä ihanat työharjoittelukuukaudet Islannissa Isafjordurin oppilaiden ja kollegoiden parissa. Ammattikentälle lähden rohkeana ja innokkain mielin, uusien oppien, haasteiden ja kokemusten perässä.”
Amanda, keväällä 2015 valmistunut tanssinopettaja (AMK)

 

 

Kuvia Tanssinopettaja (AMK) -koulutuksesta