Sivu päivitetty 11.12.2017
Tanssinopettaja (AMK)

Tanssinopettaja (AMK)

Tanssinopettajakoulutus antaa opiskelijalle valmiuden oman taiteenalansa asiantuntijatehtäviin. Valmistuttuaan opiskelija pystyy työllistämään itseään monipuolisesti tanssialan ammateissa opettajana ja esiintyjänä sekä pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan esityksellisiä ja kasvatuksellisia kokonaisuuksia. Hän voi työllistyä myös yrittäjänä.

Tanssinopettaja (AMK) -tutkinto pätevöittää toimimaan taideopettajana tanssitaiteen perusopetusta antavissa oppilaitoksissa, ammatillisella toisella asteella (tanssijan perustutkinto) ja yleissivistävässä aikuiskoulutuksessa. Tutkinnon lisäksi siihen sisältyvät 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot antavat kelpoisuuden tanssioppilaitosten lehtoreiden virkoihin.

Tanssinopettajakoulutuksen pääsisältö koostuu länsimaisen taidetanssin tietojen ja taitojen sekä pedagogiikan opiskelusta. Pedagogisissa opinnoissa ja niihin liittyvässä harjoittelussa perehdytään taidetanssin eri osa-alueiden opettamiseen ja ne kytkeytyvät yleispedagogisiin opintoihin. Osa opinnoista toteutetaan projektimuotoisina, esimerkiksi tutkimus- ja kehittämishankkeina sekä taiteellisina projekteina. Taideakatemian monitaiteinen ympäristö antaa opiskelijoille ainutlaatuiset mahdollisuudet osallistua erilaisiin yhteisproduktioihin.

Monipuolisia työmahdollisuuksia ja kansainvälisiä opintoja

Turun tanssinopettajakoulutuksesta on tähän mennessä valmistunut yli 150 tanssinopettajaa. Heitä työskentelee opettajina mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa, Savonia AMK:ssa, Turun AMK:ssa, tanssilukioissa sekä lukuisissa tanssitaiteen perusopetusta antavissa tanssioppilaitoksissa eri puolilla Suomea. 

”Taideakatemian tanssinopettajakoulutuksessa olen saanut mahdollisuuden rakentaa tanssista ammattia itselleni. Olen pystynyt laajentamaan ja tutkiskelemaan käsityksiäni sekä tanssista että pedagogiikasta”
Niko, keväällä 2015 valmistunut tanssinopettaja (AMK)

Tanssinopettajat ovat työllistyneet myös tanssitaiteen organisointitehtäviin sekä soveltaviin tehtäviin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla. Lisäksi valmistuneet ovat toimineet tanssijoina Aurinkobaletissa, Erissä, Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä, Tanssiteatteri Mobita/Danscossa, sekä muissa kotimaisissa ja ulkomaisissa esitysryhmissä.

Tanssinopettajakoulutus toimii aktiivisesti kansainvälisissä korkeakoulutuksen verkostoissa, joten opiskeluun sisältyvä kansainvälinen toiminta on luontainen osa opiskelua.

”Koen, että menneen neljän vuoden aikana olen kasvanut ja kerännyt itsevarmuutta tanssintäyteistä tulevaisuuttani varten. Siitä haluan kiittää vuosikurssiani ja opettajia. Opiskeluaikani kohokohtiin ovat kuuluneet vaihto-oppilasjakso Barcelonan Institut del Teatressa sekä ihanat työharjoittelukuukaudet Islannissa Isafjordurin oppilaiden ja kollegoiden parissa. Ammattikentälle lähden rohkeana ja innokkain mielin, uusien oppien, haasteiden ja kokemusten perässä.”
Amanda, keväällä 2015 valmistunut tanssinopettaja (AMK)

 

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 14. - 28.3.2018.

 

Lisätietoja koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä
 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Ennakkotehtävä

Tanssinopettajan valintakokeeseen liittyvät ennakkotehtävät, jotka julkaistaan tällä sivulla viikkoa ennen yhteishaun alkua. Niihin on hyvä tutustua heti hakuajan alkaessa. Tehtävät ovat luonteeltaan pääosin liikkeellisiä. Hakijan tulee esittää pyydettyä liikemateriaalia ja/tai liikesarjoja, jotka hakija on itse laatinut annettujen ohjeiden mukaan. Ennakkotehtävät palautetaan videotiedostona joko muistitikulla tai DVD:nä ja A4-tulosteena. 

Aikataulu:
- Ennakkotehtävät julkaistaan 7.3.2018 tällä sivulla
- Tehtävät palautetaan Taideakatemian infoon 28.3.2018 klo 15.00 mennessä.

Turun AMK:n Taideakatemia
Linnankatu 54, 20100 Turku
Kuoreen merkintä: Esittävä taide / Tanssi

Ennakkotehtävän ohjeet

Lataa ennakkotehtävän ohjeet tästä: Tanssinopettaja (AMK), ennakkotehtävä 2018 (pdf)

 

Valintakoe

Hakijat kutsutaan valintakokeisiin ennakkotehtävien perusteella. Kolmipäiväiset valintakokeet järjestetään 6. - 8.6.2018. Valintakoe sisältää välikarsintoja.

Valintakokeisiin kutsuttujen tulee pyydettäessä esittää fysioterapeutin lausunto fyysisen rakenteensa mahdollisista esteistä vaativassa tanssialan harjoittelussa. Lausunto esitetään valintakokeiden ensimmäisenä päivänä. Tarkempi ohjeistus fysioterapeutin lausunnosta ilmoitetaan valintakoekutsun yhteydessä.

 

Tutustu: I welcome judgement -tanssielokuva

I welcome jugment -tanssielokuva on tehty Turun AMK:n Taideakatemian tanssinopettajaopiskelijoiden voimin. Katso elokuvan traileri: 

 

Kuvia Tanssinopettaja (AMK) -koulutuksesta