Sivu päivitetty 8.12.2016
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

Monimuotokoulutus

Teatteri-ilmaisun ohjaajan (AMK) -opinnot antavat valmiuden teatterialan asiantuntijatehtäviin. Teatteri-ilmaisun ohjaaja työskentelee esittävän taiteen ammattilaisena esimerkiksi teatteriryhmien ja harrastajateattereiden ohjaajana tai esiintyjänä, tapahtumien järjestäjänä ja sisällön tuottajana teatterin parissa. Opetustyö on yleensä taiteen perusopetusta tai draama-, teatteri- ja ilmaisukasvatusta oppilaitoksissa tai harrastajakentällä.

Monimuotokoulutuksessa tutkinto koostuu sekä aikaisemmasta koulutus- ja työelämäosaamisesta että koulutuksen tarjoamasta osaamisesta. Koulutus rakentuu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) ja kehittämistyön ympärille. Opinnot koostuvat suuntautumisen mukaan oman HOPS:n mukaisista opintojaksoista, aikuisopiskelijoiden yhteisistä kontaktipäivistä, oppimistehtävistä sekä opinnäytetyöstä.

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa valmistaa esityksiä sekä ohjata ryhmää. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa teatterilähtöisiä sisältöjä eri yhteisöille, toimeksiantajille ja kohderyhmille. Opintojensa aikana opiskelija on laajentanut ja syventänyt teatterialan osaamistaan omien tavoitteidensa mukaan. Tutkintoon sisältyvät 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot antavat yleisen opettajan kelpoisuuden.

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava hakuaika ei ole tiedossa.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä (linkki aukeaa n. 6 kk ennen hakuajan alkamista)