Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.5.2024
Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot

Monimuotokoulutus, verkko-opinnot

Mediatuotannon online-koulutuksessa jatkat aiemmin suorittamiasi kaupallisen alan opintojasi tai täydennät keskeneräistä alempaa kaupallisen alan korkeakoulututkintoasi ja työelämäosaamistasi tradenomi (AMK) -tutkinnoksi.

Koulutuksesta valmistut tradenomiksi, joka työskentelee mediaprojektien parissa eri aloilla. Hallitset projektit suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen kiinnostuksesi mukaisissa jatkuvasti muuttuvissa media-alan ympäristöissä. Voit toimia esimerkiksi projektipäällikkönä, projektikoordinaattorina tai media-alan projektiammattilaisena yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Opiskele joustavasti verkossa, työn ohessa

Tradenomi (AMK) -tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä. Mediatuotannon koulutuksen suunniteltu kesto on 2,5 vuotta. Opintojen aikana suoritat 150 - 180 opintopistettä, ja aikaisemmin hankittu koulutus ja työkokemus korvaavat 30 - 60 opintopistettä. Työkokemuksesi voi olla peräisin esimerkiksi media- ja viestintäprojekteista tai yritystoiminnasta. Työkokemuksesta ja aiemmista opinnoista kertynyt kaupallisen alan osaaminen arvioidaan todistusten, ansioluettelon ja ennakkotehtävien perusteella.

Opiskelu tapahtuu verkko-opiskeluna, joten tutkinnon suorittaminen työn ohessa on mahdollista. Opinnot alkavat 3-4 päivän lähijaksolla Turussa tammikuussa, jonka jälkeen opintoja voi suorittaa paikasta riippumatta. Vapaasti valittavien opintojen osalta valintamahdollisuuksia on runsaammin, mikäli voit osallistua myös lähiopetukseen.

Verkon välityksellä tapahtuvaa online-työskentelyä on 2-3 kertaa kuukaudessa. Muu aika sisältää itsenäisesti aikataulutettua opiskelua. Online-oppimisympäristöt ovat keskeisiä työskentelyn välineitä, ja opintojen suorittaminen edellyttää verkkoyhteyttä ja tietokonetta online-videoyhteyttä varten.

Mitä mediatuotannon koulutus sisältää?

Tradenomi (AMK) -tutkinto sisältää perus-, ammatti- ja vapaasti valittavia opintoja, harjoittelua sekä opinnäytetyön. Mediatuotannon opinnot koostuvat projektiosaamisen, liiketoimintaosaamisen, viestinnän ja konseptoinnin sekä luovan suunnittelun opinnoista. Opinnot perehdyttävät sinut media-, viestintä- tai markkinointiprojekteissa työskentelevän projektipäällikön, projektikoordinaattorin, tuottajan tai sisällöntuottajan tehtäviin.

Koulutukseen sisältyy myös projektiopintoja, joissa pääset soveltamaan osaamistasi, sekä harjoittelu, jonka aikana perehdyt oman ammattialasi tehtäviin valitsemassasi työympäristössä. Harjoittelu ja projektiopinnot antavat mahdollisuuden verkostoitua kiinnostuksesi kohteena oleviin yrityksiin tai muihin organisaatioihin ja tutustua uusiin työtehtäviin.

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • syksyn yhteishaku 28.8.–11.9.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja valintakokeen perusteella. Tarkempaa tietoa ennakkotehtävästä ja valintakokeesta löydät Opiskelijavalinnat -sivulta. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • syksyn polkuopintohaku 23.11.-7.12.2023

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.
Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla Suomen kielen näyttökokeita järjestetään keväisin ja syksyisin, löydät tarkemmat aikataulut edellä olevasta linkistä. Näyttökokeet järjestetään Turun AMK:n Kupittaan kampuksella..