Sivu päivitetty 3.9.2019
Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot

Monimuotokoulutus, verkko-opinnot

Mediatuotannon online-koulutuksesta valmistut tradenomiksi, joka työskentelee mediaprojektien parissa eri aloilla. Hallitset projektit suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen kiinnostuksesi mukaisissa jatkuvasti muuttuvissa media-alan ympäristöissä. Koulutus antaa työmarkkinoilla tarvittavat perustaidot ja -tiedot sekä valmiudet oman osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. Voit toimia esimerkiksi projektipäällikkönä, projektikoordinaattorina tai media-alan projektiammattilaisena yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Mediatuotannon online-koulutuksessa jatkat aiemmin suorittamiasi kaupallisen alan opintojasi tai täydennät keskeneräistä alempaa kaupallisen tai media-alan alan korkeakoulututkintoasi ja työelämäosaamistasi tradenomi (AMK) -tutkinnoksi. Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä. Opintojen aikana suoritat 150 opintopistettä, ja aikaisemmin hankittu koulutus ja työkokemus korvaavat 60 opintopistettä. Työkokemuksesi voi olla peräisin esimerkiksi media- ja viestintäprojekteista tai yritystoiminnasta. Työkokemuksesta ja aiemmista opinnoista kertynyt kaupallisen alan osaaminen arvioidaan todistusten, ansioluettelon ja ennakkotehtävien perusteella.

Opiskelu toteutuu verkossa

Koulutus toteutuu verkko-opiskeluna, joten voi opiskella työn ohella, paikasta riippumatta, online-ympäristössä. Online-oppimisympäristöt ovat keskeisiä työskentelyn välineitä, ja opintojen suorittaminen edellyttää verkkoyhteyttä ja tietokonetta online-videoyhteyttä varten.  

Opinnoissa painottuu projektinhallinta

Mediatuotannon opinnot koostuvat projektiosaamisen, liiketoimintaosaamisen, viestinnän ja konseptoinnin sekä luovan suunnittelun opinnoista. Opinnot perehdyttävät sinut media-, viestintä- tai markkinointiprojekteissa työskentelevän projektipäällikön, projektikoordinaattorin, tuottajan tai sisällöntuottajan tehtäviin. 

Koulutukseen sisältyy myös projektiopintoja, joissa pääset soveltamaan osaamistasi, sekä harjoittelu, jonka aikana perehdyt oman ammattialasi tehtäviin valitsemassasi työympäristössä. Harjoittelu ja projektiopinnot antavat mahdollisuuden verkostoitua kiinnostuksesi kohteena oleviin yrityksiin tai muihin organisaatioihin ja tutustua uusiin työtehtäviin. 

Lisätietoa opintojen sisällöstä opinto-oppaasta

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019

Koulutukseen voi hakea myös avoimen AMK:n kautta: Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä avoimessa AMK:ssa, esimerkiksi polkuopiskelijana, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylän kautta. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä.

 

Ennakkotehtävät ja valintakoe

Koulutuksen opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 6.3.2019

Ennakkotehtävät palautetaan 3.4.2019 klo 15.00 mennessä sähköisesti e-lomakkeella. Tarkemmat palautusohjeet julkaistaan tällä sivulla ennakkotehtävien yhteydessä. 

Lataa ennakkotehtävän materiaalit tästä:

Ennakkotehtävä 2019 (pdf)

Valintakoe 

Hakijat kutsutaan 27. - 29.5.2019 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin kaksi viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä. Valintakokeet kestävät kolme arkipäivää, ja ne toteutetaan verkossa online-ympäristössä.

 

Esimerkki aiempien vuosien valintakokeen sisällöstä

Vuoden 2018 tradenomi (AMK) mediatuotannon hakukohteen valintakokeen tehtävien aiheet, pistemäärät ja arviointiperusteet

  • Tehtävä 1: Omien opintojen järjestäminen. Max. pisteet: 17,5 p. Arviointiperusteet: Oman ammatillisen tulevaisuuden hahmottaminen, realistinen kuva opiskelusta, kirjallinen ilmaisu.
  • Tehtävä 2: Suunnittelu- ja järjestelytehtävä. Max. pisteet: 17,5 p. Arviointiperusteet: Kirjallinen ilmaisu, kyky esittää omia näkökulmiaan ja visioitaan sekä perustella niitä, kohderyhmän huomioiminen, olennaisen hahmottaminen, organisointikyky ja analyyttisyys.
  • Tehtävä 3: Konseptisuunnittelu- ja viestintätehtävä. Max. pisteet: 17,5 p. Arviointiperusteet: Idean kehittely ja jäsentäminen, kohderyhmän huomioiminen, looginen, analyyttinen ja taloudellinen ajattelu ja kirjallinen ilmaisu.
  • Tehtävä 4: Videotehtävä. Max. pisteet: 17,5 p. Arviointiperusteet: Oman ammatillisen tulevaisuuden hahmottaminen, motivaatio alalle ja tarvittavien työvälineiden hallinta.
  • Tehtävä 5: Media- ja/tai liiketalouden alan työkokemus. Max. pisteet 30 p. Arviointiperusteet: Relevantti media- ja/tai liiketalouden alan työkokemus.