Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.5.2022
alt=" "

Uudelle avoimen AMK:n opiskelijalle

Onnea avoimen AMK:n opiskelupaikasta ja tervetuloa Turun ammattikorkeakouluun!

Tältä sivulta löydät tärkeitä ohjeita opintojen aloitukseen ja suorittamiseen. Tutustuthan ohjeisiin tarkasti heti opiskelupaikan vastaanotettuasi. Tämän sivun ohjeet koskevat:

 • polkuopiskelijoita
 • korkeakouludiplomia suorittavia
 • erikoispolkuopintoja avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskelevia.

Jos opiskelet yksittäisiä opintojaksoja tai kursseja, katso ohjeet täältä.

HUOM! Opintoihin valitulle ei lähetetä erillisiä ohjeita sähköpostitse, vaan kaikki tieto löytyy tältä sivulta.

Syksyllä 2022 opintonsa aloittavien polku- ja erikoispolkuopiskelijoiden opintojen aloittamisen ohjeet päivitetään tälle sivulle kesän aikana.

Keväällä 2022 aloittava korkeakouludiplomiopiskelija: löydät opintojesi aloitusohjeet tältä sivulta alempaa.
 

Tee nämä ennen opintojen aloitusta

1. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ja ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen

Voit aktivoida tunnukset noin viikkoa ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi

 • Käyttäjätunnus on aktivoitava itse, avoin AMK ei lähetä opiskelijoille valmiita käyttäjätunnuksia.
 • Jos tunnusten aktivointi ei onnistu, yritä muutaman päivän kuluttua uudelleen.
 • Polkuopintohaussa 25.7.–5.8.2022 valituksi tulleiden käyttäjätunnusten aktivointi onnistuu noin viikko paikan vastaanottamisen jälkeen. 
 • Jos et saa tunnuksiasi aktivoitua opintojen alkuun mennessä, ota yhteyttä

  IT-palveluihin osoitteessa servicedesk@turkuamk.fi. 

 • Tunnusten rekisteröinti ID-palvelussa edellyttää pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Jos sinulla ei ole näitä käytössäsi, ota yhteyttä IT-palveluihin osoitteessa servicedesk@turkuamk.fi. 

Rekisteröinnin yhteydessä ilmoitetaan käyttäjätunnuksesi, sähköpostiosoitteesi sekä opiskelijanumerosi. Otathan tämän itsellesi ylös.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Käy aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

2. Digistarttipaketti opintojen aloitukseen

Digistartin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia (ohjeet käyttäjätunnuksen rekisteröintiin ylempänä)
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, *lukukausi*’. Etene Digistartti-kurssilla ohjeiden mukaan.

Digistartti avautuu käyttäjätunnuksesi aktivoinnin jälkeen. Digistartti kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot.

3. Tule mukaan ensimmäisenä opiskelupäivänäsi

 • Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä.
   
 • Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja: ohje oman tietokoneen tarpeellisuudesta opinnoissa. (päivitetty 2020)
   
 • Opiskelupaikan vastaanottaneen on osallistuttava opintojen orientaatioon. Pakottavasta poissaolosta on sovittava koulutuksen yhteyshenkilön (opinto-ohjaaja) kanssa. Opinto-ohjaajan tai muun yhteyshenkilön yhteystiedot löytyvät alakohtaisista aloitusohjeista alempaa tältä sivulta.

Käytännön ohjeita opiskeluun

Lukukausimaksu

Avoimen AMK:n lukukausimaksu on 200€. Lukuvuosi koostuu kahdesta lukukaudesta, jolloin vuoden kestävien opintojen hinta on 400€.

Lukukausimaksun maksaminen (uusi opiskelija)

Uuden opiskelijan tulee suorittaa lukukausimaksu (200€) opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen mahdollisimman pian, mutta viimeistään ennen opintojen alkua. Lukukausimaksun maksaminen on edellytys opintoihin osallistumiselle.

Lukukausimaksu suoritetaan e-lomakkeella, jonka linkki on alempana. Lukukausimaksun laiminlyönti johtaa maksun viemiseen perintään.

Lukukausimaksun maksaminen (nykyinen opiskelija)

Nykyiset avoimen AMK:n opiskelijat maksavat ensimmäisen lukukauden jälkeen lukukausimaksun oma-aloitteisesti lukukauden alussa. Maksu tulee olla suoritettuna tammikuun tai syyskuun loppuun mennessä. Maksu suoritetaan e-lomakkeella, jonka linkki on alempana.

Maksulinkki lukukausimaksuun

Lukukausimaksu (200€) maksetaan e-lomakkeella (uudet ja nykyiset opiskelijat)

Maksua ei tule suorittaa ennen opiskelupaikan vastaanottamista! Maksu yksinään ei oikeuta opiskelupaikkaan vaan opiskelijavalinnassa noudatetaan ilmoitettuja valintaperusteita.

Jos e-lomakkeen toiminnassa on ongelmia, yritä maksun suorittamista toisen selaimen kautta. Olethan meihin yhteydessä, jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkomaksun suorittamiseen.

Työttömien ja lomautettujen maksuvapautus

Katso ajantasaiset ohjeet työttömien ja lomautettujen maksuvapautukseen liittyen täältä: Opintojen maksuttomuus työttömille ja lomautetuille.

Ongelmia laskun kanssa?

Ota yhteyttä avoimeen AMK:hon, jos sait mielestäsi aiheettoman laskun tai maksupyynnön, laskun tiedot ovat väärin, tai lasku tulisi mitätöidä tai hyvittää. Olethan yhteydessä myös, jos et ole varma, oletko saanut sinulle kuuluvan laskun tai maksupyynnön.

Jos olet saanut meiltä paperisen laskun ja hukannut sen, ota yhteyttä  Sarastian asiakaspalveluun . Huomaathan, että Sarastia voi ainoastaan lähettää sinulle kopion laskusta.

Sähköiset työkalut opintojen alkuun: opinto-opas, Lukkarikone, Messi ja Tuudo

Saat orientaatioviikolla ohjausta opintojaksojen valintaan Peppi-järjestelmässä sekä tietoa järjestelmien käytöstä. Sinun ei siis tarvitse valita polkuopinnoissa, erikoispolkuopinnoissa tai korkeakouludiplomissa suoritettavia opintojaksoja itse etukäteen. Uutena opiskelijana sinun kannattaa kuitenkin tutustua seuraaviin sivustoihin.

 • Opinto-opas sisältää koulutusten opintojaksot ja niiden laajuidet sekä ajoituksen. Ajoitus mahdollistaa ensimmäiseen lukuvuoteen kuuluvien opintojaksojen tarkastelun erillään seuraavista lukuvuosista. Opinto-oppaasta löytyvät myös käynnissä olevat ja tulevat toteutukset.
   
 • Lukkarikoneessa voit tutustua opetuksen tarkempiin ajankohtiin ja tarkistaa opetustilan. Lukkarikoneesta voit tarkastella ryhmällesi suunnattujen toteutusten ajankohtia ja opetustiloja. Löydät oman ryhmätunnuksesi alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista.
   
 • Messi on Turun AMK:n intranet, josta löytyvät kaikki ohjeet opiskeluun ja opintoihin. Messiin päivitetään opiskeluun liittyviä uutisia, joita sinun kannattaa seurata viikottain.

Tuudo -sovellus on apunasi opiskelijaelämässä

Lataa maksuton sovellus puhelimesi sovelluskaupasta (Android- ja iOS -käyttöjärjestelmät) , kun olet vastaanottanut opiskelupaikan.

 • Etsi Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.
 • Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen. Lisäksi näet Tuudossa heti myös esim. kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.
 • Aktivoituasi käyttäjätunnuksesi voit kirjautua Tuudoon niillä, ja tarkastella henkilökohtaista lukujärjestystystäsi ja  opintojesi etenemistä.

Ohjeistus koronavirukseen varautumiseen

Tutustuthan Turun AMK:n ohjeistukseen koronavirukseen varautumiseen: Koronavirukseen varautumisen ohjeistus . Sivulta löydät tietoa muun muassa opetuksen toteuttamisesta sekä suojavarusteiden käytöstä Turun AMK:ssa.

Avoimen AMK:n opintojen lopettaminen

Erolomake

Voit lopettaa polkuopinnot täyttämällä erolomakkeen:

 • erolomake (tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).
 • jos käytössäsi ei ole kumpaakaan tunnistautumisvaihtoehtoa, voit tehdä eroamisilmoituksen lomakkeella vaihtoehtoinen erolomake (HAKA-kirjautuminen Turun AMK:n tunnuksilla)

Korkeakouludiplomiopinnot ja erikoispolkuopinnot voi lopettaa täyttämällä avoimen AMK:n erolomakkeen:

 • korkeakouludiplomeiden ja erikoispolkujen  erolomake .

Lomakkeelle on merkittävä opiskelijanumero, mutta lomakkeen täyttäminen ei edellytä tunnistautumista.

Saat kuittauksen, kun erolomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan!

Voit lopettaa avoimen AMK:n opinnot ainoastaan yllä mainituilla erolomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei hyväksytä. Olet velvollinen maksamaan seuraavan lukukauden lukukausimaksun, jos opinto-oikeutesi jatkuu, etkä ole eronnut opinnoista ohjeistuksen mukaisesti.

Peruutusehdot

Opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa velvoittaa lukukausimaksun (200€) maksamiseen. Vältyt seuraavan lukukauden maksulta, jos peruutat polku- tai korkeakouludiplomiopinnot lukukauden päättymiseen mennessä (31.12. tai 31.7 klo 23:59). Jos peruutat polku- tai korkeakouludiplomiopintopaikkasi kesken lukukauden, olet velvollinen maksamaan kuluvan lukukauden maksun.

TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksuttomaan peruutukseen. Ainoastaan ajantasaista lääkärintodistusta vastaan polku- tai korkeakouludiplomiopiskelupaikan voi peruuttaa maksuttomasti. Sairastumisen tulee olla pitkäaikaista, ja lääkärintodistuksesta tulee ilmetä selkeä ja merkittävä este opintojen suorittamiselle.

Polkuopintojen päättäminen tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä

Sinun tulee täyttää erolomake, jos siirryt tutkinto-opiskelijaksi kesken polkuopintojesi. Avoin AMK ei saa tietoa tutkinto-opiskeluoikeudestasi muuta kautta. Jos et täytä erolomaketta, sinun tulee maksaa seuraavan lukukauden lukukausimaksu.

Täytä siis erolomake kaikissa näissä tapauksissa:

 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa kesken polkuopintojen.
 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa kesken polkuopintojen.
 • Tulet valituksi muun korkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi ja haluat päättää polkuopintosi.

Erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi opiskeltuasi polkuopinnoissa kahden lukukauden ajan.

Jos tulet valituksi Ylempi AMK -tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän jatkuvassa haussa sinun ei tarvitse täyttää erolomaketta. Tässä tapauksessa sinun tulee kuitenkin maksaa kuluvan lukukauden lukukausimaksu. Voit pyytää avointa AMK:ta palauttamaan lukukausimaksusi, jos et suorita avoimen AMK:n opintoja sinä lukukautena, jona sinut valitaan tutkinto-opiskelijaksi YAMK-tutkintoon. Jos suoritat kuluvana lukukautena niin vähän avoimen AMK:n opintoja, että niiden yhteenlaskettu opintomaksu (15 € / op) jää alle 200 euron, voit pyytää avointa AMK:ta palauttamaan ylijäävän osan.

Opiskelun tuet

Olethan tukiin liittyvissä kysymyksissä aina yhteydessä tuen myöntävään tahoon. Turun ammattikorkeakoululla on lain mukainen velvollisuus vastata viranomaisen (TE-toimisto, Kela tms.) tietopyyntöihin.

Työttömyystuki

Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, varmista mahdollisuutesi osallistua opintoihin TE-toimistosta ennen opiskelupaikan vastaanottamista. Lue lisää alta kohdasta Opiskelu TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustukea myöntää Työllisyysrahasto. Aikuiskoulutustuen hakeminen edellyttää, että suoritat opintoja päätoimisesti (väh. 5op/kk). Aikuiskoulutustukeen ja myöntämisen ehtoihin voit tutustua Työllisyysrahaston verkkosivuilla aikuisopiskelijan etuudet

Opintovapaata on haettava vähintään 45 päivää ennen sen alkamista. Opintovapaan hakemisesta sinun on oltava yhteydessä työnantajaasi.

Kelan tuet

Polku-, erikoispolku- ja korkeakouludiplomiopiskelijat eivät ole oikeutettuja opintotukeen, sillä opinnot eivät johda tutkintoon.

Polku- ja korkeakouldiplomiopiskelijan oikeuden muihin tukiin arvioi tapauskohtaisesti Kela. Eri tukimuotoihin voit tutustua Kelan verkkosivuilla asumistuki ja toimeentulotuki .  

Opiskelu TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, olethan yhteydessä asiaasi hoitavaan toimistoon jo ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista.

 • Avoin AMK voi täyttää opiskelijalle TE-toimiston lomakkeita sen jälkeen, kun tämän ilmoittautuminen on käsitelty. Lue tarkemmat ohjeet.

Avoin AMK merkitsee lähtökohtaisesti polkuopintojen laajuudeksi 60 opintopistettä, ja opinnot ovat päätoimisia. Jos aiot suorittaa opintoja sivutoimisesti työnhaun ohessa, ilmoita siitä pyytäessäsi avoimelta AMK:lta selvitystä opintojesi laajuudesta. Merkitsemme lomakkeelle tällöin opintojen laajuudeksi 35 opintopistettä. Sivutoimisiksi opintonsa ilmoittanut opiskelija huolehtii itse, ettei suorita opintoja sivutoimisuuden rajaa ylittävää määrä.

Opiskelijakunta TUO

Polkuopiskelijoilla, erikoispolkuopiskelijoilla ja korkeakouludiplomiopintojen opiskelijoilla on mahdollisuus liittyä opiskelijakunta TUO:hon. Opiskelijat saavat vihreän opiskelijakortin, joka oikeuttaa rajattuihin etuihin. Matkahuollon tai VR:n opiskelija-alennuksiin tai Kelan ateriatukeen opiskelijakortti ei oikeuta

Löydät lisää tietoa opiskelijakunta TUO:sta ja liittymisohjeet opiskelijakunnan sivulla.

Keneen otan yhteyttä?

Opinnoissasi saat tarvittaessa tukea usealta eri taholta. Tutustuthan alla oleviin kuvauksiin vastuualueista, jotta tiedät keneen sinun tulee olla yhteydessä.

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaajan tiedot löytyvät alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista

 • Opintojen orientaatiopäivät
 • Opintojen suunnittelu
 • Opintojen sisältö
 • Opiskelua, opetuksen toteutusta, opintojen kokonaisuuteen liittyvät kysymykset
 • Kiusaamisen kohtaaminen, ja muut vaikeat elämäntilanteet

Tutor-opettaja

Tutoropettajan tiedot löytyvät alakohtaisesta opintojen aloituksen ohjeesta tai opiskelija saa tietoonsa tutor-opettajansa orientaatioviikolla.

 • Henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS) ja opintojen suunnittelu
 • Ensimmäisen vuoden opintojen rakenne
 • Työharjoitteluun liittyvät kysymykset
 • Pepin käyttö ja ilmoittautumisten tekeminen Pepissä
 • Kiusaamisen kohtaaminen

Opettajat

 • Opintojaksojen sisältö ja suoritustavat
 • Lukujärjestys
 • Ilmoittautuminen toteutukselle
 • Arviointi ja opintosuoritus
 • Verkko-oppimisympäristön työtila

Vertaistuutori (polkuopiskelijat)

Vertaistuutori on aiemmin opiskelunsa aloittanut opiskelija, joka auttaa sinua ensimmäisenä vuotenasi. Liikuntatuutorit kokoavat opiskelijoita liikkumaan yhdessä.

 • Opiskelu ja opiskelijaelämä
 • Paikkakuntaan liittyvät kysymykset
 • Opiskelijatapahtumat
 • Opiskeluryhmän sosiaalisen median ryhmät
 • Kiusaamisen kohtaaminen tai ulkopuolisuuden tunne opiskeluryhmästä

Vertaistuutoreihin kannattaa olla yhteydessä, jos tulet valituksi varasijalta opintojen alkamisen jälkeen. Vertaistuutorit tukevat ryhmäytymisessä.

TUO

TUO:n polkuopiskelijoille tarjoamat palvelut ovat käytössäsi vasta, kun olet liittynyt TUO:n jäseneksi.

 • Opiskelijakuntaan liittyminen
 • Asiantuntijapalvelut (mm. vuokrasopimukseen, työsuhteeseen tai avo- ja avioliittoon liittyvät ongelmatilanteet)
 • Häirintäyhdyshenkilö
 • TUO:n tapahtumat
 • Tuki opinnoissa
 • Kerhotoiminta
 • Tuudo -sovellus

Avoin AMK

(avoinamk [at] turkuamk.fi)

 • Avoimen väylän haut (ei opintojen sisällölliset kysymykset)
 • Laskutus
 • TE-toimiston lomakkeen täyttäminen
 • Opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen tilaaminen
 • Opintojen lopettamista koskevat kysymykset (huom. eroamista ei voi tehdä sähköpostitse vain ainoastaan erolomakkeella)

Opintotoimisto

(opintoasiat [at] turkuamk.fi)

Opiskelija siirtyy asioimaan Opintoimiston kanssa tutkinto-opintojen alkaessa. Avoimen AMK:n opintojen aikana Opintotoimistoon tulee olla yhteydessä seuraavissa asioissa:

 • Ateriakortin hakeminen, mikäli et saa sellaista opintojen aloitusviikolla tutorilta
 • Fölin opiskelijatodistus alennuksen saamiseen
 • Opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen voi hakea Opintotoimiston palvelupisteeltä EduCitystä

IT-palvelut

IT-palveluihin voit ottaa yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi, ja tutustua lisää IT-palveluiden sivulla

 • Käyttäjätunnus
 • AMK:n laitteet ja järjestelmät
 • Opiskelijasähköpostiin liittyvät ongelmatilanteet
 • Ongelmat verkko-oppimisympäristössä (ota ensin yhteys opintojakson opettajaan!)

Sosiaali- ja terveysalan opintojen tukihenkilö

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita opintosuunnittelussa neuvoo Janne Hellstén.. Yhteystiedot: Janne Hellstén, p. 040 355 0417 / janne.hellsten@turkuamk.fi

Korkeakouludiplomit

Ohjeet opintojen aloitukseen

Design Plugin - Muotoilun Korkeakouludiplomi: Opetus alkaa syksyllä 2022 lähipäivällä Turun ammattikorkeakoulun EduCityssä (Joukahaisenkatu 7, 20520 Turku). Opintoihin liittyvät tiedustelut: Tarmo Karhu, tarmo.karhu@turkuamk.fi

Rakentamisen Korkeakouludiplomi: Opintoihin liittyvät tiedustelut: Sirpa Erkkilä-Häkkinen, sirpa.erkkila-hakkinen@turkuamk.fi 

Urheilun Sponsoroinnin ja Varainhankinnan Korkeakouludiplomi: Opetus järjestetään kerran kuukaudessa lähiopetuksena pääasiassa kumppanien tiloissa (7-8 tuntia). Lisäksi kerran kuussa pidetään etäpalavereita (1,5 tuntia). Pääosa opiskelusta suoritetaan kuitenkin omalla ajalla ja itse valitussa paikassa. Opintoihin liittyvät tiedustelut: Jaakko Haltia, jaakko.haltia(at)turkuamk.fi

Kirjasto- ja Tietopalvelualan Korkeakouludiplomi: Opinnot alkavat Turussa syksyllä 2022 kahdella lähiopetuspäivällä, minkä jälkeen opintojaksot jatkuvat verkko-opintona. Opintoihin kuuluu itsenäistä työskentelyä, ryhmätöitä ja verkkotapaamisia. Opintoihin liittyvät tiedustelut: Anu Lehtinen, anu.lehtinen(at)turkuamk.fi

Ohjeet päivittyvät ennen syksyn koulutusten alkua.

Tutustuthan ennen opintojen alkua sivulla oleviin yleisiin ohjeisiin otsikoiden "ennen opintojen aloitusta" ja "käytännön ohjeita opiskeluun" alla.

Korkeakouludiplomiopiskelijan etuudet

Korkeakouludiplomiopiskelija opiskelee avoimen AMK:n opinto-oikeudella eikä ole oikeutettu samoihin etuihin kuin tutkinto-opiskelijat.

Korkeakouludiplomiopiskelijat voivat:

 • Saada ateriakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT Campuksella
 • Hakea tapauskohtaisesti tiettyjä tukia (ei opintotukea)
  • Tarkemmat tiedot Opiskelun tuet -otsikon alla
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin TUO
 • Käyttää Turun AMK:n ohjelmistoja ja sertifikaatteja
 • Käyttää Turun AMK:n kirjastopalveluita

Korkeakouludiplomiopiskelijat eivät ole oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin, Fölin opiskelija-alennukseen, opiskelijaterveydenhuoltoon (YTHS) tai Kelan opintorahaan- ja lainaan. Muita tukia on mahdollista hakea tapauskohtaisesti.

Opiskelijat voivat noutaa ateriakortin opintotoimiston palvelupisteeltä aukioloaikoina tai tilata sen postitettuna laittamalla sähköpostia opintoasiat@turkuamk.fi. Tarkista ajankohtaiset opintotoimiston aukioloajat ja yhteystiedot .

Opintojen kesto, jatkoaika ja todistuksen tilaaminen

Korkeakouludiplomiopiskelijoiden opintojen kesto on tyypillisesti 1-1,5 vuotta opinnoista riippuen. Korkeakouludiplomiopinnoille voi hakea jatkoaikaa, jos opintopisteitä ei saa suoritettua myönnetyn opiskeluoikeuden aikana.

Jatkoajan saaminen edellyttää, että puuttuvat opinnot on mahdollista suorittaa tulevana lukukautena. Keskustele ensin opintojen vastuuhenkilön ja tarvittessa opinto-ohjaajan kanssa. Jatkoaika on maksullista ja sitä voi hakea yhden lukukauden verran katkeamattoman opinto-oikeuden perään. Jatkoaikaa haetaan ottamalla yhteyttä avoimeen AMK:hon (avoinamk@turkuamk.fi) sähköpostitse. Jatkoaikaa myönnetään yksi lukukausi ja opiskelija maksaa normaalisti avoimen AMK:n lukukausimaksun 200€.

Opintonsa suorittaneet korkeakouludiplomiopiskelijat voivat tilata todistuksen sähköisellä lomakkeella: Korkeakouludiplomin todistuksen hakulomake . Jos et saa suoritettua opintoja kokonaisuudessaan, pyydä avoimesta AMK:sta opintosuoritusote.

Polkuopiskelijat

Ohjeet opintojen aloitukseen

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin, alla oleviin polkuopiskelijoiden omiin ohjeisiin sekä liitteenä olevaan oman alasi alakohtaiseen opintojen aloitusohjeeseen. Opintojen aloitusajankohdan löydät alakohtaisesta opintojen aloitusohjeesta.

Opinnot alkavat orientaatiolla, johon kaikkien polkuopiskelijoiden on osallistuttava. Polkuopiskelijat osallistuvat oman alansa orientaatioon, eikä heille järjestetä omaa orientaatiota. Vertaistutorit järjestävät ensimmäisellä viikolla vapaaehtoista iltaohjelmaa, jossa omaan opiskeluryhmään pääsee tutustumaan paremmin.

Olethan yhteydessä alakohtaisessa opintojen aloitusohjeissa mainittuun koulutuksen yhteyshenkilöön, jos et pakottavasta syystä pääse osallistumaan orientaatioon. Esteestä osallistumiseen ei tarvitse ilmoittaa avoimen AMK:n toimistoon.

Ota mukaan ensimmäisenä opiskelupäivänä kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä oma kannettava tietokoneesi. Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Sähköpostitse ei lähetetä erillistä hyväksymiskirjettä tai opintojen aloituksen ohjeita. Opintoihin valitut saavat ainoastaan Opintopolusta automaattiviestin vastaanotettavasta opiskelupaikasta.

Jos tulet hyväksytyksi opintojen alun jälkeen

Polkuopintohaussa varasijat liikkuvat vielä jonkin aikaa opintojen aloituksen jälkeen. Jos siis tulet hyväksytyksi polkuopintoihin tammi- tai syyskuun puolella opintojen jo alettua, toimi näin:

 • Ota opiskelupaikka vastaan, ilmoittaudu samalla läsnäolevaksi sekä tutustu tämän sivun ohjeistukseen.
 • Osallistu opintoihin mahdollisimman pian opiskelupaikan vastaanotettuasi, lähtökohtaisesti heti seuraavana päivänä. Saavu alakohtaisen infokirjeen mukaiseen paikkaan ilmoitettuna aikana. Ilmoita paikan päällä tutoropettajalle tai opinto-ohjaajalle tulleesi hyväksytyksi opintoihin opintojen aloituksen jälkeen.
 • Ole yhteydessä alakohtaisessa infokirjeessä mainittuun opinto-ohjaajaan tai yhteyshenkilöön, jos et löydä infokirjeestä riittävää aikataulua, et pääse osallistumaan opintoihin heti seuraavana päivänä tai sinulla on kysyttävää.
 • Käyttäjätunnusten aktivoinnissa on opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen lyhyt viive. Voit osallistua opintoihin, vaikka et olisi saanut tunnusta aktivoitua.
 • Voit olla yhteydessä myös alakohtaisessa infokirjeessä mainittuihin tutoreihin. He tukevat sinua ryhmäytymisessä jo ensimmäisestä päivästä asti mukana olleisiin ryhmäsi opiskelijoihin!

Varasijojen päättymispäivämäärän löydät avoimen AMK:n verkkosivuilta kohdasta Ajankohtaista. Varasijojen päättymisen jälkeen varasijoille jääneet hakijat eivät voi enää tulla hyväksytyiksi. Opintoihin voivat osallistua ainoastaan Opintopolussa hyväksytyiksi tulleet.

Polkuopintojen kesto

Polkuopinto-oikeus Turun ammattikorkeakoulussa kestää yhden lukuvuoden, eli kaksi lukukautta. Opinto-oikeutesi kesto on siis joko 1.8.–31.7. tai 1.1.–31.12.

Polkuopintoihin ei ole mahdollista hakea jatkoaikaa.

Jos käy niin, ettet saa avoimen väylän haun päättymiseen mennessä suoritettua hakukelpoisuuteen vaadittuja opintopisteitä, voit valita opintojaksoja avoimen AMK:n opintotarjonnasta. Opintojaksot ovat maksullisia. Kannattaa kuitenkin huomata, että avoimen AMK:n yksittäisten opintojaksojen tarjonnassa ei välttämättä ole juuri sinulta puuttuvaa kurssia. 

Polkuopiskelijan etuudet ja oikeudet

Polkuopiskelija suorittaa opintonsa tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä ja on osa Turun AMK:n opiskelijayhteisöä. Polkuopinnot eivät johda tutkintoon, joten osa eduista ja oikeuksista poikkeaa tutkinto-opiskelijoista. Monet opiskelijoille tarjottavat palvelut kuitenkin koskevat myös polkuopiskelijoita. Tarkemmat tiedot eri palveluista saat kunkin verkkosivuilta.

Polkuopiskelija voi...

 • Saada ateriakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT Campuksella
 • Hakea tapauskohtaisesti tiettyjä tukia (ei opintotukea)
  • Tarkemmat tiedot Opiskelun tuet -otsikon alla
 • Hakea opiskelija-asuntoa TYS Turun opiskelija-asuntosäätiö
 • Olla oikeutettu opiskelijahintaiseen Fölin bussikorttiin Föli (tarkemmat ehdot)
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin TUO
 • Hankkia CampusSportin liikuntapalveluiden käyttöoikeuden CampusSport
 • Käyttää opintopsykologin palveluita
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta CampusOnline
 • Suorittaa työharjoittelun osana opintoja
 • Käyttää samoja ohjelmistoja ja suorittaa samoja sertifikaatteja kuin tutkinto-opiskelijatkin
 • Suorittaa aiemman osaamisen näyttöjä (lisätiedot opintojaksojen opettajilta)
 • Hakea avoimen väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin
Polkuopiskelijan ateriakortti

Polkuopiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin. Polkuopiskelija voi saada ateriakortin, jolla aterian hinta Turun opiskelijaravintoloissa on n. 4,60e ja Salon opiskelijaravintolassa 6,50€. Ateriakortit jaetaan orientaatioviikolla. Jos et pääse osallistumaan orientaatioviikolle tai kadotat ateriakorttisi, voit hakea uuden Opintotoimiston palvelupisteeltä .

Polkuopiskelija ei voi..

 • Nostaa KELA:n opintorahaa tai –lainaa
 • Saada VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia
 • Käyttää opiskelijaterveydenhuoltoa (YTHS)
  • Polkuopiskelijat eivät suorita YTHS:n lukukausittaista maksua
 • Suorittaa JOO-opintoja
 • Tehdä hyväksilukuja aiemmille opinnoille
  • Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa

Polkuopinnoista tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Polkuopinnoissa ei voi suorittaa tutkintoa. Polkuopinnot suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi saman alan opintoihin, joissa polkuopinnot on suoritettu. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea avoimen väylän haussa. AMK-tutkintoihin avoimen väylän haku järjestetään kahdesti vuodessa. YAMK -tutkintoihin avoimen väylän haku on jatkuva lukuun ottamatta joulukuuta ja kesä-elokuuta.

Avoimen väylän haun hakukelpoisuuteen edellytetään määritelty määrä opintopisteitä suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Haussa voi olla myös asetettu minimikeskiarvo, joka opiskelijan tulee saavuttaa voidakseen hakea. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, opiskelijat valitaan keskiarvon perusteella. Tarkemmat tiedot hausta ja hakukausittain päivitettävät valintaperusteet erillishakujen sivulla

Polkuopiskelijan on mahdollista hakea myös yhteishaussa.

Huomioitavaa hakiessa polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnoissa suoritetut opinnot hyväksiluetaan Turun AMK:n koulutuksiin. Muihin ammattikorkeakouluihin hakemisesta tai hyväksiluvuista opiskelijan tulee olla yhteydessä kyseiseen ammattikorkeakouluun.

Polkuopintojen erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän haussa Turun AMK:iin. Jos tulet valituksi yhteishaussa tai avoimen väylän haussa muuhun AMK:iin, erolomake on täytettävä. Avoin AMK ei saa muuta kautta tietoa yhteishaussa tai muuhun ammattikorkeakouluun valituista. Opiskelijalle muodostuu siis velvollisuus alkavan lukukausimaksun maksamiseen, jos erolomaketta ei ole täytetty edellisen lukukauden puolella.

Avoimen väylän jatkuvassa haussa (ylempi AMK) hakenut ja opiskelupaikan saanut on velvollinen maksamaan kuluvasta lukukaudesta opintosuorituksiaan vastaavan opintopistekohtaisen maksun.

Sosiaali- ja terveysalan erikoispolkuopiskelijat (avoin AMK + tutkinto)

Ohjeet opintojen aloitukseen, terveydenhoitajan (AMK) erikoispolku syksy 2022

Opintojen aloitus lyhyesti:

 • Opintojen aloitus: maanantai 22.8.2022 klo 9.00–16.00, Kupittaan kampus, Joukahaisenkatu 3, Educity luokka EDU_3034 Helena muunto byod ja tiistai 23.8.22 klo 8.15-16.00.
 • Ryhmätunnus: AVOTERTS22
 • Ota mukaan: Henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti tai passi) ja oma kannettava tietokone.

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla ylempänä oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin sekä erikoispolkuopintojen omiin ohjeisiin tässä alla.

Erikoispolulla opiskelevan etuudet

Avoimen AMK:n opinto-oikeuden aikana opiskelijat voivat:

 • Saada ateriakortin, jolla saa pientä alennusta Turun opiskelijaravintoloista sekä Salon IoT Campuksen opiskelijaravintolasta
 • Liittyä opiskelijakunta TUO:n jäseniksi ja tilata vihreän opiskelijakortin
 • Käyttää Turun AMK:n ohjelmistoja ja sertifikaatteja
 • Käyttää Turun AMK:n kirjastopalveluita
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta:  CampusOnline
 • Hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskelijat eivät ole oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin, Fölin opiskelija-alennukseen, opiskelijaterveydenhuoltoon (YTHS) tai Kelan opintorahaan- ja lainaan. Muita tukia on mahdollista hakea tapauskohtaisesti. Oikeus etuuksiin laajenee, kun opiskelija on tullut valituksi tutkinto-opintoihin.

Erikoispolulla opiskelevat eivät ole oikeutettuja Tuudon sähköiseen polkuopiskelijan opiskelijakorttiin.

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella ei ole mahdollista hakea hyväksilukuja aiemmille opinnoille tai suorittaa JOO-opintoja.

Tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Erikoispolulla opiskelevien haku tutkinto-opintoihin on syyslukukaudella marras-joulukuun vaihteessa tai kevätlukukaudella toukokuussa. Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi) hakuaikana. Avoimen AMK:n opinto-oikeudella suoritettujen opintojen tulee olla opintorekisterissä ennen avoimen AMK:n opinto-oikeuden päättymistä.

Tarkemmat tiedot hausta ja alakohtaisista hakukelpoisuusvaatimuksista erillishaut-sivulla.