Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.9.2021
alt=" "

Uudelle avoimen AMK:n opiskelijalle

Onnea avoimen AMK:n opiskelupaikasta ja tervetuloa Turun ammattikorkeakouluun!

Tälle sivulle on koottu tärkeitä ohjeita opintojen aloituksesta ja suorittamisesta. Tutustuthan ohjeisiin tarkasti heti opiskelupaikan vastaanotettuasi. Tämän sivun ohjeet koskevat:

 • polkuopiskelijoita
 • korkeakouludiplomia suorittavia
 • erikoispolkuopintoja avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskelevia

Yksittäisiä opintojaksoja suorittavien ohjeet löydät avoimen AMK:n sivuilta.

HUOM! Opintoihin valitulle ei lähetetä erillisiä ohjeita sähköpostitse, vaan kaikki tieto löytyy tältä sivulta.

Opintojen tarkat aloituspäivämäärät, ajankohdat ja -paikat päivitetään tälle sivulle kesä-heinäkuun aikana. Opinnot alkavat elo-syyskuun vaihteessa.

Ennen opintojen aloitusta

Käyttäjätunnusten aktivointi

Voit aktivoida tunnukset noin viikkoa ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi

 • Käyttäjätunnus on aktivoitava itse eli avoin AMK ei lähetä opiskelijoille valmiita käyttäjätunnuksia.
 • Jos tunnusten aktivointi ei onnistu, yritä muutaman päivän kuluttua uudelleen.
 • Kesäaikana käyttäjätunnusten aktivoinnissa voi olla tavallista suurempi viive. Jos olet ottanut paikan vastaan Opintopolussa 30.6. - 4.8. välisenä aikana, eikä käyttäjätunnusten aktivointi onnistu, voit odottaa viikon ennen uutta yritystä.
 • Jos et saa tunnuksiasi aktivoitua opintojen alkuun mennessä, ota yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi.

Tunnusten rekisteröinti ID-palvelussa edellyttää pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Jos sinulla ei ole näitä käytössäsi, ota yhteyttä IT-palveluihin . Käyttäjätunnuksen voi noutaa IT-palveluiden palvelupisteeltä EduCitystä. Otathan henkilöllisyystodistuksen mukaan!

Rekisteröinnin yhteydessä ilmoitetaan käyttäjätunnuksesi, sähköpostiosoitteesi sekä opiskelijanumerosi. Otathan tämän itsellesi ylös.

Kirjaudu järjestelmiin

– sähköposti, Peppi, Optima, Messi, Tuudo, opinto-opas ja koulutushaku

Kirjaudu käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen Turun AMK:n järjestelmiin. Järjestelmiin tutustutaan tarkemmin orientaatioviikolla sekä ennen opintoja suoritettavassa Digistarttipaketissa. Suoritettavia opintojaksoja ei tarvitse valita itsenäisesti etukäteen, vaan tähän saa tukea orientaatioviikolla.

Opiskelijana saat edu.turkuamk.fi -päätteisen opiskelijasähköpostiosoitteen. Kaikki avoimen AMK:n viestintä lähetetään ainoastaan opiskelijasähköpostiin, jota opiskelijalla on velvollisuus seurata. Huomioithan, että sähköpostien kääntö opiskelijasähköpostista omaan sähköpostiosoitteeseen ei aina toimi täysin. Tarkista säännöllisesti siis opiskelijasähköpostisi, vaikka olisit tehnyt käännön saapuville viesteille.

Digistarttipaketti opintojen aloitukseen (polkuopiskelijat)

Digistartin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia (ohjeet käyttäjätunnuksen rekisteröintiin ylempänä)
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, *lukukausi*’. Etene Digistartti-kurssilla ohjeiden mukaan.

Digistartti avautuu käyttäjätunnuksesi aktivoinnin jälkeen. Digistartti kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot.

Tulevaisuudessa digistartti pyritään tarjoamaan myös korkeakouludiplomiopiskelijoille ja avoin AMK + tutkinto-opiskelijoille.

Ensimmäinen opiskelupäivä

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja: ohje oman tietokoneen tarpeellisuudesta opinnoissa. (päivitetty 2020)

Opiskelupaikan vastaanottaneen on osallistuttava opintojen orientaatioon. Pakottavasta poissaolosta on sovittava koulutuksen yhteyshenkilön (opinto-ohjaaja) kanssa. Opinto-ohjaajan tai muun yhteyshenkilön yhteystiedot löytyvät alakohtaisista aloitusohjeista alempaa tältä sivulta.

 

Käytännön ohjeita opiskeluun

Lukukausimaksu

Avoimen AMK:n lukukausimaksu on 200€. Lukuvuosi koostuu kahdesta lukukaudesta, jolloin vuoden kestävien opintojen hinta on 400€.

Lukukausimaksun maksaminen (uusi opiskelija)

Uuden opiskelijan tulee suorittaa lukukausimaksu (200€) opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen mahdollisimman pian, mutta viimeistään ennen opintojen alkua. Opintojen alkamisen jälkeen varasijalta hyväksytyn tulee suorittaa maksu välittömästi. Lukukausimaksun maksaminen on edellytys opintoihin osallistumiselle.

Lukukausimaksu suoritetaan e-lomakkeella, jonka linkki on alempana.

Lukukausimaksun maksaminen (nykyinen opiskelija)

Nykyiset avoimen AMK:n opiskelijat maksavat ensimmäisen lukukauden jälkeen lukukausimaksun oma-aloitteisesti lukukauden alussa. Maksu tulee olla suoritettuna tammikuun tai syyskuun loppuun mennessä. Maksu suoritetaan e-lomakkeella, jonka linkki on alempana.

Maksulinkki lukukausimaksuun

Lukukausimaksu (200€) maksetaan e-lomakkeella (uudet ja nykyiset opiskelijat)

Maksua ei tule suorittaa ennen opiskelupaikan vastaanottamista! Maksu yksinään ei oikeuta opiskelupaikkaan vaan opiskelijavalinnassa noudatetaan ilmoitettuja valintaperusteita.

Lukukausimaksun laiminlyönti johtaa opiskelupaikan peruuttamiseen ja maksun viemisen perintään.

Mikäli e-lomakkeen toiminnassa on ongelmia, yritä maksun suorittamista toisen selaimen kautta. Olethan meihin yhteydessä, jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkomaksun suorittamiseen.

Opinto-opas, Lukkarikone ja Messi

Opintojen orientaatioviikolla opiskelijat saavat ohjausta opintojaksojen valintaan Peppi-järjestelmässä sekä tietoa järjestelmien käytöstä. Etukäteen ei siis tarvitse itse valita polkuopinnoissa suoritettavia opintojaksoja. Uuden opiskelijan kannattaa kuitenkin tutustua seuraaviin sivustoihin.

Opinto-opas sisältää koulutusten opintojaksot ja niiden laajuidet sekä ajoituksen. Ajoitus mahdollistaa ensimmäiseen lukuvuoteen kuuluvien opintojaksojen tarkastelun erillään seuraavista lukuvuosista. Opinto-oppaasta löytyvät myös käynnissä olevat ja tulevat toteutukset.

Lukkarikoneessa voi tutustua toteutuksen opetuksen ajankohtiin ja tarkistaa opetustilan. Lukkarikoneesta opiskelija voi tarkastella ryhmälleen suunnattujen toteutusten ajankohtia. Polkuopiskelijat löytävät ryhmätunnuksen alakohtaisista infokirjeistä.

Messi on Turun AMK:n intranet, josta löytyvät kaikki ohjeet opiskeluun ja opintoihin. Messiin päivitetään opiskeluun liittyviä uutisia, joita opiskelijan edellytetään seuraavan viikoittain.

Tuudo -sovellus

Tuudo -sovellus (Android- ja iOS -käyttöjärjestelmät) on opiskelijan apu opiskelijaelämään! Lataa maksuton sovellus, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan polkuopiskelijana.

 • Etsi Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.
 • Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen ja lisäksi näet Tuudossa heti myös esim. kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.
 • Aktivoituasi käyttäjätunnuksesi voit kirjautua Tuudoon niillä, ja tarkastella henkilökohtaista lukujärjestystystäsi ja  opintojen etenemistä.

Ohjeistus koronavirukseen varautumiseen

Tutustuthan Turun AMK:n ohjeistukseen koronavirukseen varautumiseen: Koronavirukseen varautumisen ohjeistus . Sivulta löydät tietoa muun muassa opetuksen toteuttamisesta sekä suojavarusteiden käytöstä Turun AMK:ssa.

Avoimen AMK:n opintojen lopettaminen

Erolomake

Voit lopettaa polkuopinnot täyttämällä erolomakkeen:

 • erolomake (tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).
 • jos käytössäsi ei ole kumpaakaan tunnistautumisvaihtoehtoa, voit tehdä eroamisilmoituksen lomakkeella vaihtoehtoinen erolomake (HAKA-kirjautuminen Turun AMK:n tunnuksilla)

Korkeakouludiplomiopinnot ja erikoispolkuopinnot voi lopettaa täyttämällä avoimen AMK:n erolomakkeen:

 • korkeakouludiplomeiden ja erikoispolkujen  erolomake .

Lomakkeelle on merkittävä opiskelijanumero, mutta lomakkeen täyttäminen ei edellytä tunnistautumista.

Saat kuittauksen, kun erolomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan!

Voit lopettaa avoimen AMK:n opinnot ainoastaan yllä mainituilla erolomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei hyväksytä. Olet velvollinen maksamaan seuraavan lukukauden lukukausimaksun, jos opinto-oikeutesi jatkuu, etkä ole eronnut opinnoista ohjeistuksen mukaisesti.

Peruutusehdot

Opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa velvoittaa lukukausimaksun (200€) maksamiseen. Vältyt seuraavan lukukauden maksulta, jos peruutat polkuopinnot lukukauden päättymiseen mennessä (31.12. tai 31.7 klo 23:59). Jos peruutat polkuopintopaikkasi kesken lukukauden, olet velvollinen maksamaan kuluvan lukukauden maksun.

TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksuttomaan peruutukseen. Ainoastaan ajantasaista lääkärintodistusta vastaan polkuopiskelupaikan voi peruuttaa maksuttomasti. Sairastumisen tulee olla pitkäaikaista, ja lääkärintodistuksesta tulee ilmetä selkeä ja merkittävä este opintojen suorittamiselle.

Polkuopintojen päättäminen tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä

Sinun tulee täyttää erolomake, jos siirryt tutkinto-opiskelijaksi kesken polkuopintojesi. Avoin AMK ei saa tietoa tutkinto-opiskeluoikeudestasi muuta kautta. Jos et täytä erolomaketta, sinun tulee maksaa seuraavan lukukauden lukukausimaksu.

Täytä siis erolomake kaikissa näissä tapauksissa:

 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun tutkintoopiskelijaksi yhteishaussa kesken polkuopintojen
 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun tutkintoopiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa kesken polkuopintojen
 • Tulet valituksi muun korkeakoulun tutkintoopiskelijaksi ja haluat päättää polkuopintosi

Erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi opiskeltuasi polkuopinnoissa kahden lukukauden ajan.

Jos tulet valituksi Ylempi AMK -tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän jatkuvassa haussa sinun ei tarvitse täyttää erolomaketta. Tässä tapauksessa sinun tulee kuitenkin maksaa kuluvan lukukauden lukukausimaksu. Voit pyytää avointa AMK:ta palauttamaan lukukausimaksusi, jos et suorita avoimen AMK:n opintoja sinä lukukautena, jona sinut valitaan tutkinto-opiskelijaksi YAMK-tutkintoon. Jos suoritat kuluvana lukukautena niin vähän avoimen AMK:n opintoja, että niiden yhteenlaskettu opintomaksu (15 € / op) jää alle 200 euron, voit pyytää avointa AMK:ta palauttamaan ylijäävän osan

Opiskelun tuet

Tukiin liittyvissä kysymyksissä opiskelijan on oltava yhteydessä tuen myöntävään tahoon.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukainen velvollisuus vastata viranomaisen (TE-toimisto, Kela tms.) tietopyyntöihin.

Työttömyystuki

Mikäli opiskelija on TE-toimiston asiakas, osallistumisoikeus polkuopintoihin tulee varmistaa TE-toimistosta ennen polkuopintopaikan vastaanottamista. Täytettävät TE-toimiston lomakkeet lähetetään sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon avoinamk[at]turkuamk.fi docx. tai pdf. -muodossa. Lomakkeissa oleva hakijan osuus on opiskelijan täytettävä itse ennen lomakkeen lähettämistä avoimeen AMK:iin. Avoin AMK lähettää täytetyn lomakkeen vain opiskelijalle, ei TE-toimistoon.

Lähtökohtaisesti polkuopinnot ovat päätoimista opiskelua (väh. 5op/kk). Jos opintojen tulee TE-toimiston mukaan olla sivutoimisia (alle 5op/kk) on tästä ilmoitettava lomakkeen lähettämisen yhteydessä. Sivutoimisiksi opintonsa ilmoittanut opiskelija huolehtii itse, ettei suorita opintoja sivutoimisuuden rajaa ylittävää määrä.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustukea myöntää Työllisyysrahasto. Aikuiskoulutustuen hakeminen edellyttää, että opiskelija suorittaa polkuopintoja päätoimisesti (väh. 5op/kk). Aikuiskoulutustukeen ja myöntämisen ehtoihin voi tutustua Työllisyysrahaston verkkosivuilla aikuisopiskelijan etuudet

Opintovapaata on haettava vähintään 45 päivää ennen sen alkamista. Opintovapaan hakemisesta opiskelijan on oltava yhteydessä työnantajaansa.

Kelan tuet

Polkuopiskelijat eivät ole oikeutettuja opintotukeen, sillä opinnot eivät johda tutkintoon.

Polkuopiskelijan oikeuden muihin tukiin arvioi tapauskohtaisesti Kela. Eri tukimuotoihin voit tutustua Kelan verkkosivuilla asumistuki ja toimeentulotuki .

 

Opiskelu TE-toimiston asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon. Olethan yhteydessä TE-toimistoon ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista, mikäli olet TE-toimiston asiakas.

TE-toimiston TEM621 -lomakkeen voit pyytää avoimen AMK:n toimistosta suoraan. Muut täytettävät lomakkeet opiskelijan tulee toimittaa sähköpostitse. TE-toimiston lomakkeet voidaan täyttää vasta, kun olet tullut hyväksytyksi opintoihin. Avoimen AMK:n toimistosta voi pyytää opiskelutodistuksen. Opiskelutodistus on mahdollista lähettää vasta, kun uudet opiskelijat on kirjattu opiskelijatietojärjestelmään. Pyynnöt opiskelutodistuksesta tai TEM621 -lomakkeesta ja muut TE-toimiston lomakkeet lähetetään sähköpostitse osoitteeseen avoinamk[at]turkuamk.fi.

Huomioithan, että pyyntöjen käsittelyssä on viivettä ruuhka-aikoina elokuussa ja tammikuussa. Ethän lähetä lomaketta useampaan kertaan.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin esimerkiksi opintojasi koskien. Lomakkeet, opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet toimitetaan lähtökohtaisesti opiskelijalle sähköisesti. Poikkeuksellisesti syksyllä 2020 opintonsa aloittavien opiskelijoiden TE-toimiston lomakkeet toimitamme suoraan TE-toimistoon. Ilmoitathan siis pyyntösi yhteydessä TE-toimiston sähköpostiosoitteen, johon toivot täytetyn lomakkeen toimitettavaksi.

Avoimen AMK:n opinnot ovat lähtökohtaisesti päätoimista opiskelua.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Turun AMK toimii useammalla eri kampuksella, joihin voit tutustua alla olevista linkeistä. Kampuksille kannattaa saapua julkisilla kulkuvälineillä, sillä pysäköintitilaa kampusten ympäristössä on rajatusti.

Kupittaan kampus, ICT-City
Kupittaan kampus, Lemminkäisenkatu (Lemppari)
Kupittaan kampus, #tehdas
Kupittaan kampus, Medisiina D
Linnankatu, Taideakatemia
Salo IoT Campus

Opiskelijakunta TUO

Polkuopiskelijoilla, Terveydenhoitaja (AMK) ja korkeakouludiplomiopintojen opiskelijoilla on mahdollisuus liittyä opiskelijakunta TUO:hon. Opiskelijat saavat vihreän opiskelijakortin, joka oikeuttaa rajattuihin etuihin. Matkahuollon tai VR:n opiskelija-alennuksiin tai Kelan ateriatukeen opiskelijakortti ei oikeuta

Lisää tietoa opiskelijakunta TUO:sta ja liittymisohjeet opiskelijakunnan -sivulla.

Keneen ottaa yhteyttä?

Opinnoissasi saat tarvittaessa tukea usealta eri taholta. Tutustuthan alla oleviin kuvauksiin vastuualueista, jotta tiedät keneen sinun tulee olla yhteydessä.

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaajan tiedot löytyvät alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista

 • Opintojen orientaatiopäivät
 • Opintojen suunnittelu
 • Opintojen sisältö
 • Opiskelua, opetuksen toteutusta, opintojen kokonaisuuteen liittyvät kysymykset
 • Kiusaamisen kohtaaminen, ja muut vaikeat elämäntilanteet

Tutor-opettaja

Tutoropettajan tiedot löytyvät alakohtaisesta opintojen aloituksen ohjeesta tai opiskelija saa tietoonsa tutor-opettajansa orientaatioviikolla.

 • Henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS) ja opintojen suunnittelu
 • Ensimmäisen vuoden opintojen rakenne
 • Työharjoitteluun liittyvät kysymykset
 • Pepin käyttö ja ilmoittautumisten tekeminen Pepissä
 • Kiusaamisen kohtaaminen

Opettajat

 • Opintojaksojen sisältö ja suoritustavat
 • Lukujärjestys
 • Ilmoittautuminen toteutukselle
 • Arviointi ja opintosuoritus
 • Verkko-oppimisympäristön työtila

Vertaistuutori (polkuopiskelijat)

Vertaistuutori on aiemmin opiskelunsa aloittanut opiskelija, joka auttaa sinua ensimmäisenä vuotenasi. Liikuntatuutorit kokoavat opiskelijoita liikkumaan yhdessä.

 • Opiskelu ja opiskelijaelämä
 • Paikkakuntaan liittyvät kysymykset
 • Opiskelijatapahtumat
 • Opiskeluryhmän sosiaalisen median ryhmät
 • Kiusaamisen kohtaaminen tai ulkopuolisuuden tunne opiskeluryhmästä

Vertaistuutoreihin kannattaa olla yhteydessä, jos tulet valituksi varasijalta opintojen alkamisen jälkeen. Vertaistuutorit tukevat ryhmäytymisessä.

TUO

TUO:n polkuopiskelijoille tarjoamat palvelut ovat käytössäsi vasta, kun olet liittynyt TUO:n jäseneksi.

 • Opiskelijakuntaan liittyminen
 • Asiantuntijapalvelut (mm. vuokrasopimukseen, työsuhteeseen tai avo- ja avioliittoon liittyvät ongelmatilanteet)
 • Häirintäyhdyshenkilö
 • TUO:n tapahtumat
 • Tuki opinnoissa
 • Kerhotoiminta
 • Tuudo -sovellus

Avoin AMK

(avoinamk [at] turkuamk.fi)

 • Avoimen väylän haku ja avoin AMK + tutkinto opintojen haku (ei opintojen sisällölliset kysymykset)
 • Laskutus
 • TE-toimiston lomakkeen täyttäminen
 • Opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen tilaaminen
 • Opintojen lopettamista koskevat kysymykset (huom. eroamista ei voi tehdä sähköpostitse vain ainoastaan erolomakkeella)

Opintotoimisto

(opintoasiat [at] turkuamk.fi)

Opiskelija siirtyy asioimaan Opintoimiston kanssa tutkinto-opintojen alkaessa. Avoimen AMK:n opintojen aikana Opintotoimistoon tulee olla yhteydessä seuraavissa asioissa:

 • Ateriakortin hakeminen, mikäli et saa sellaista opintojen aloitusviikolla tutorilta
 • Fölin opiskelijatodistus alennuksen saamiseen
 • Opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen voi hakea Opintotoimiston palvelupisteeltä EduCitystä (toistaiseksi suljettu)

IT-palvelut

IT-palveluihin voit ottaa yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi, ja tutustua lisää IT-palveluiden sivulla

 • Käyttäjätunnus
 • AMK:n laitteet ja järjestelmät
 • Opiskelijasähköpostiin liittyvät ongelmatilanteet
 • Ongelmat verkko-oppimisympäristössä (ota ensin yhteys opintojakson opettajaan!)

Sosiaali- ja terveysalan opintojen tukihenkilö

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita opintosuunnittelussa neuvoo Janne Hellstén.. Yhteystiedot: Janne Hellstén, p. 040 355 0417 / janne.hellsten@turkuamk.fi

Korkeakouludiplomit

Design Plugin - Muotoilun korkeakouludiplomi

Design Plugin - Muotoilun korkeakouludiplomin ensimmäinen yhteinen lähipäivä järjestetään perjantaina 10.9. klo 9.00 ICT-Cityssä luokassa C3044. Aiheena on Käyttäjälähtöisyys, ergonomia ja käytettävyys -moduuli. Lisätietoja: Tarmo Karhu

Tutustuthan ennen opintojen alkua sivulla oleviin yleisiin ohjeisiin otsikoiden "ennen opintojen aloitusta" ja "käytännön ohjeita opiskeluun" alla.

Kirjasto- ja tietopalvelualan korkeakouludiplomi

Kirjasto- ja tietopalvelualan korkeakouludiplomiopintojen lähipäivät järjestetään 

2.9 klo 9.15-16

3.9 klo 9.15-15.30

Turussa, osoitteessa Lemminkäisenkatu 30, luokka Teoriatila LEM_B310. Tarkemman aikataulun ja infon opiskelijat saavat sähköpostiin. Lisätietoja: Kati Haanpää

Tutustuthan ennen opintojen alkua sivulla oleviin yleisiin ohjeisiin otsikoiden "ennen opintojen aloitusta" ja "käytännön ohjeita opiskeluun" alla.

Urheilun sponsoroinnin ja varainhankinnan korkeakouludiplomi

Urheilun sponsoroinnin ja varainhankinnan korkeakouludiplomin opinnot alkavat 2.9. Lisätietoa: Jaakko Haltia ja Olli-Pekka Lehtisalo

Tutustuthan ennen opintojen alkua sivulla oleviin yleisiin ohjeisiin otsikoiden "ennen opintojen aloitusta" ja "käytännön ohjeita opiskeluun" alla.

Rakentamisen korkeakouludiplomi

Rakentamisen korkeakouludiplomiopintojen orientaatioiltapäivä järjestetään 1.9.2021 klo 12.15-16 luokassa ICT-C2032 (ICT-City). Orientaatioiltapäivän aikana esitellään koulutuksen sisältö, käytettävät sovellukset ja esitellään suuntautumisvaihtoehdot. Lisätietoja: Sirpa Erkkilä-Häkkinen .

Huomioithan, että Kupittaalla paikoituspaikkoja on rajallisesti.

Tutustuthan ennen opintojen alkua sivulla oleviin yleisiin ohjeisiin otsikoiden "ennen opintojen aloitusta" ja "käytännön ohjeita opiskeluun" alla.

Polkuopiskelijat

Ohjeet opintojen aloitukseen

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin, alla oleviin polkuopiskelijoiden omiin ohjeisiin sekä liitteenä olevaan oman alasi alakohtaiseen opintojen aloitusohjeisiin. Opintojen aloitusajankohdan löydät alakohtaisesta opintojen aloitusohjeesta kohdasta "Opiskelun alkamisaika ja -paikka".

Opinnot alkavat läsnäolovelvoiteellisella orientaatiolla. Polkuopiskelijat osallistuvat oman alansa orientaatioon, eikä heille järjestetä omaa orientaatiota. Vertaistutorit järjestävät ensimmäisellä viikolla vapaaehtoista iltaohjelmaa, jossa omaan opiskeluryhmään pääsee tutustumaan paremmin.

Olethan yhteydessä alakohtaisessa opintojen aloitusohjeissa mainittuun koulutuksen yhteyshenkilöön, jos et pakottavasta syystä pääse osallistumaan orientaatioon. Esteestä osallistumiseen ei tarvitse ilmoittaa avoimen AMK:n toimistoon.

Ota mukaan ensimmäisenä opiskelupäivänä kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä oma kannettava tietokoneesi. Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Sähköpostitse ei lähetetä erillistä hyväksymiskirjettä tai opintojen aloituksen ohjeita. Opintoihin valitut saavat ainoastaan Opintopolusta automaattiviestin vastaanotettavasta opiskelupaikasta.

Jos tulet hyväksytyksi opintojen alun jälkeen

Polkuopinnoissa varasijat liikkuvat vielä määritellyn ajan opintojen aloituksen jälkeen. Tästä johtuen opintoihin voi tulla hyväksytyksi vielä opintojen alettua syyskuun tai tammikuun alkupuolella. Toimi tällöin seuraavasti:

 • Ota opiskelupaikka, ilmoittaudu samalla läsnäolevaksi sekä tutustu tämän sivun ohjeistukseen
 • Osallistu opintoihin mahdollisimman pian opiskelupaikan vastaanotettuasi, lähtökohtaisesti heti seuraavana päivänä. Saavu alakohtaisen infokirjeen mukaiseen paikkaan ilmoitettuna aikana. Ilmoita paikan päällä tutoropettajalle tai opinto-ohjaajalle tulleesi hyväksytyksi opintoihin opintojen aloituksen jälkeen
 • Ole yhteydessä alakohtaisessa infokirjeessä mainittuun opinto-ohjaajaan tai yhteyshenkilöön, jos et löydä infokirjeestä riittävää aikataulua, et pääse osallistumaan opintoihin heti seuraavana päivänä tai sinulla on kysyttävää.
 • Käyttäjätunnusten aktivoinnissa on opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen lyhyt viive. Voit osallistua opintoihin, vaikka et olisi saanut tunnusta aktivoitua.
 • Voit olla yhteydessä myös alakohtaisessa infokirjeessä mainittuihin tutoreihin. He tukevat sinua ryhmäytymisessä jo ensimmäisestä päivästä asti mukana olleisiin ryhmäsi opiskelijoihin!

Varasijojen päättymispäivämäärän löydät avoimen AMK:n verkkosivuilta. Varasijojen päättymisen jälkeen varasijoille jääneet hakijat eivät voi enää tulla hyväksytyiksi. Opintoihin voivat osallistua ainoastaan Opintopolussa hyväksytyiksi tulleet.

Polkuopintojen kesto

Polkuopiskelija voi opiskella Turun AMK:ssa yhden lukuvuoden verran (eli 2 lukukautta). Opinto-oikeus päättyy siis joko 31.7. (syksyllä aloittaneet) tai 31.12. (keväällä aloittaneet).


Polkuopinnoille ei voi hakea jatkoaikaa. Mikäli et saa avoimen väylän haun päättymiseen mennessä suoritettua vaadittuja opintopisteitä, voit valita opintojaksoja avoimen AMK:n opintotarjonnasta. Opintojaksot ovat maksullisia. Huomioithan, että kaikilta aloilta opintojaksoja tai kaikkia opintojaksoja ei ole tarjolla.

Polkuopiskelijan etuudet ja oikeudet

Polkuopiskelija suorittaa opintonsa tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä ja on osa Turun AMK:n opiskelijayhteisöä. Polkuopinnot eivät johda tutkintoon, joten osa eduista ja oikeuksista poikkeaa tutkinto-opiskelijoista. Monet opiskelijoille tarjottavat palvelut kuitenkin koskevat myös polkuopiskelijoita. Tarkemmat tiedot eri palveluista saat kunkin verkkosivuilta.

Polkuopiskelija voi...

 • Saada ateriakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT Campuksella
 • Hakea tapauskohtaisesti tiettyjä tukia (ei opintotukea)
  • Tarkemmat tiedot Opiskelun tuet -otsikon alla
 • Hakea opiskelija-asuntoa TYS Turun opiskelija-asuntosäätiö
 • Olla oikeutettu opiskelijahintaiseen Fölin bussikorttiin Föli (tarkemmat ehdot)
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin TUO
 • Hankkia CampusSportin liikuntapalveluiden käyttöoikeuden CampusSport
 • Käyttää opintopsykologin palveluita
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta CampusOnline
 • Suorittaa työharjoittelun osana opintoja
 • Käyttää samoja ohjelmistoja ja suorittaa samoja sertifikaatteja kuin tutkinto-opiskelijatkin
 • Suorittaa aiemman osaamisen näyttöjä (lisätiedot opintojaksojen opettajilta)
 • Hakea avoimen väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin
Polkuopiskelijan ateriakortti

Polkuopiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin. Polkuopiskelija voi saada ateriakortin, jolla aterian hinta Turun opiskelijaravintoloissa on n. 4,60e ja Salon opiskelijaravintolassa 6,50€. Ateriakortit jaetaan orientaatioviikolla. Jos et pääse osallistumaan orientaatioviikolle tai kadotat ateriakorttisi, voit hakea uuden Opintotoimiston palvelupisteeltä.

Polkuopiskelija ei voi..

 • Nostaa KELA:n opintorahaa tai –lainaa
 • Saada VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia
 • Käyttää opiskelijaterveydenhuoltoa (YTHS)
  • Polkuopiskelijat eivät suorita YTHS:n lukukausittaista maksua
 • Suorittaa JOO-opintoja
 • Tehdä hyväksilukuja aiemmille opinnoille
  • Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa

Polkuopinnoista tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Polkuopinnoissa ei voi suorittaa tutkintoa. Polkuopinnot suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi saman alan opintoihin, joissa polkuopinnot on suoritettu. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea avoimen väylän haussa. AMK-tutkintoihin avoimen väylän haku järjestetään kahdesti vuodessa. YAMK -tutkintoihin avoimen väylän haku on jatkuva lukuun ottamatta joulukuuta ja kesä-elokuuta.

Avoimen väylän haun hakukelpoisuuteen edellytetään määritelty määrä opintopisteitä suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Haussa voi olla myös asetettu minimikeskiarvo, joka opiskelijan tulee saavuttaa voidakseen hakea. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, opiskelijat valitaan keskiarvon perusteella. Tarkemmat tiedot hausta ja hakukausittain päivitettävät valintaperusteet erillishakujen sivulla

Polkuopiskelijan on mahdollista hakea myös yhteishaussa.

Huomioitavaa hakiessa polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnoissa suoritetut opinnot hyväksiluetaan Turun AMK:n koulutuksiin. Muihin ammattikorkeakouluihin hakemisesta tai hyväksiluvuista opiskelijan tulee olla yhteydessä kyseiseen ammattikorkeakouluun.

Polkuopintojen erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän haussa Turun AMK:iin. Jos tulet valituksi yhteishaussa tai avoimen väylän haussa muuhun AMK:iin, erolomake on täytettävä. Avoin AMK ei saa muuta kautta tietoa yhteishaussa tai muuhun ammattikorkeakouluun valituista. Opiskelijalle muodostuu siis velvollisuus alkavan lukukausimaksun maksamiseen, jos erolomaketta ei ole täytetty edellisen lukukauden puolella.

Avoimen väylän jatkuvassa haussa (ylempi AMK) hakenut ja opiskelupaikan saanut on velvollinen maksamaan kuluvasta lukukaudesta opintosuorituksiaan vastaavan opintopistekohtaisen maksun.

Polkuopiskelijoiden aloitusohjeet, syksy 2021

Syksyllä 2021 aloittavien polkuopiskelijoiden alakohtaiset ohjeet opintojen aloittamiseen löydät alta PDF-muodossa.

Aloitusohjeet, päivätoteutukset

Aloitusohjeet, monimuotototeutukset

Terveydenhoitajan, sairaanhoitajan ja kätilön erikoispolut (Avoin AMK + tutkinto)

Ohjeet opintojen aloitukseen

Terveydenhoitajan (AMK) ja Sairaanhoitajan (AMK) erikoispolkujen opinnot alkavat orientaatiolla Turussa 26.-27.8.2021. 

 • torstai 26.8.2021 klo 9.00–16.00, (kokoontuminen ICT-talon ala-aula, Joukahaisenkatu 3) 
 • perjantai 27.8.2021 klo 8.15–16.00
 • Ryhmätunnus: Terveydenhoitaja AVOTERTS21, Sairaanhoitaja AVOSHTS21E
 • Ota mukaan: Henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti tai passi) ja oma kannettava tietokone

Orientaatiopäivien aikana ryhmien opiskelijat tutustuvat toisiinsa ja saavat tietoa opintojen suorittamisesta. Osallistuminen orientaatioon on pakollista. Olethan yhteydessä alan opinto-ohjaajaan (etunimi.sukunimi@turkuamk.fi), jos pakottavasta syystä et voi osallistua orientaatioon. Sairaanhoitajan (AMK) ja Terveydenhoitajan (AMK) erikoispolkujen opintojen opinto-ohjaaja on Sari Kallio.

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla ylempänä oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin sekä erikoispolkuopintojen omiin ohjeisiin.

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Koulutuskohtaiset opintojen aloittamisen ohjeet löydät PDF-tiedostoista alta:

Opiskelijan etuudet

Avoimen AMK:n opinto-oikeuden aikana opiskelijat voivat:

 • Saada ateriakortin, jolla saa pientä alennusta Turun opiskelijaravintoloista sekä Salon IoT Campuksen opiskelijaravintolasta
 • Liittyä opiskelijakunta TUO:n jäseniksi ja tilata vihreän opiskelijakortin
 • Käyttää Turun AMK:n ohjelmistoja ja sertifikaatteja
 • Käyttää Turun AMK:n kirjastopalveluita
 • Hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskelijat eivät ole oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin, Fölin opiskelija-alennukseen, opiskelijaterveydenhuoltoon (YTHS) tai Kelan opintorahaan- ja lainaan. Muita tukia on mahdollista hakea tapauskohtaisesti. Oikeus etuuksiin laajenee, kun opiskelija on tullut valituksi tutkinto-opintoihin.

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella ei ole mahdollista hakea hyväksilukuja aiemmille opinnoille tai suorittaa JOO-opintoja.

Opintojen kesto

Avoimen AMK:n opinto-oikeus on kestoltaan yhden lukukauden (1.8.–31.12. tai 1.1.–31.7.). Syyslukukauden aikana opiskelija hakee Opintopolussa tutkinto-opintoihin suorittaakseen tutkinnon loppuun. 

Opinnoille on tarvittaessa mahdollista hakea jatkoaikaa. Avoimen AMK:n opinto-oikeuden jatkosta opiskelijan on otettava yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon (avoinamk[at]turkuamk.fi) ja tutkinto-opintojen opinto-oikeudesta Opintotoimistoon (opintoasiat[at]turkuamk.fi). Avoimen AMK:n opinto-oikeudelle jatkoa hakeva on velvollinen maksamaan lukukausimaksun seuraavalta lukukaudelta.

Tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Erikoispolulla opiskelevien haku tutkinto-opintoihin on syyslukukaudella marras-joulukuun vaihteessa tai kevätlukukaudella toukokuussa. Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi) hakuaikana. Avoimen AMK:n opinto-oikeudella suoritettujen opintojen tulee olla opintorekisterissä ennen avoimen AMK:n opinto-oikeuden päättymistä.

Tarkemmat tiedot hausta ja alakohtaisista hakukelpoisuusvaatimuksista erillishaut-sivulla.