Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.5.2023
alt=" "

Uudelle polkuopiskelijalle

Onnea opiskelupaikasta avoimen AMK:n polkuopinnoissa ja tervetuloa Turun ammattikorkeakouluun!

Tältä sivulta löydät tärkeitä ohjeita opintojen aloitukseen ja suorittamiseen. Tutustuthan ohjeisiin tarkasti heti opiskelupaikan vastaanotettuasi. Tämän sivun ohjeet koskevat avoimen AMK:n polkuopiskelijoita ja erikoispolkuopiskelijoita.

 

Tee nämä ennen opintojen aloitusta

1. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ja ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen

Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnus ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi

 • Jos tunnusten aktivointi ei onnistu, yritä muutaman päivän kuluttua uudelleen.
 • Polkuopintohaussa 25.7.–5.8.2022 valituksi tulleiden käyttäjätunnusten aktivointi onnistuu noin viikko paikan vastaanottamisen jälkeen. 
 • Jos et saa tunnuksiasi aktivoitua opintojen alkuun mennessä, ota yhteyttä osoitteeseen servicedesk@turkuamk.fi.
 • Tarvitset tunnusten aktivointiin verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos sinulla ei ole näitä käytössäsi, ota yhteyttä osoitteeseen servicedesk@turkuamk.fi

Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi. Otathan nämä itsellesi ylös.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

2. Suorita Digistartti ennen opintojen alkua

DigiStartin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

DigiStartti-kurssi avautuu 11.8.2023 lähtien ja vaatii käyttäjätunnuksesi aktivoinnin. Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia (ohjeet käyttäjätunnuksen rekisteröintiin ylempänä)
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, *lukukausi*’. Etene DigiStartti-kurssilla ohjeiden mukaan.

DigiStartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos et näe DigiStartti-kurssia itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity DigiStartti-kurssille.

Jos tarvitset apua DigiStarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

3. Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus ja opiskelijakortti kännykässä

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava appi, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri kanavista. Tuudosta löydät esimerkiksi kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon avoimen AMK:n opiskelupaikasta Turun AMK:ssa. Tuudo on saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.

Myöhemmin, kun olet aktivoinut käyttäjätunnukset, voit kirjautua Tuudoon Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla. Tällöin näet Tuudosta helposti henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot. Voit myös varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten.

Tuudosta löytyy myös ilmainen avoimen AMK:n opiskelijakortti, jolla saat pientä alennusta opiskelijaravintoloissa, sekä esimerkiksi Fölin bussikortin hieman alennettuun hintaan. Opiskelijakortti löytyy sovelluksessa vasemmasta sivuvalikosta yläreunasta, Turun AMK:n logon alta. 

 

 

Aloita polkuopintosi näin

Pikaohje opintojen aloitukseen

Tutustu heti opiskelupaikan vastaanotettuasi huolellisesti tällä sivulla oleviin ohjeisiin. Opintojen aloitusajankohdan löydät alempaa tältä sivulta.

Opinnot alkavat orientaatiolla, johon kaikkien polkuopiskelijoiden on osallistuttava. Polkuopiskelijat osallistuvat oman alansa orientaatioon. Vertaistuutorit järjestävät ensimmäisellä viikolla vapaaehtoista iltaohjelmaa, jossa omaan opiskeluryhmään pääsee tutustumaan paremmin.

Olethan yhteydessä alakohtaisessa opintojen aloitusohjeissa mainittuun koulutuksen yhteyshenkilöön, jos et pakottavasta syystä pääse osallistumaan orientaatioon. Esteestä osallistumiseen ei tarvitse ilmoittaa avoimen AMK:n toimistoon.

Jos tulet hyväksytyksi polkuopintoihin opintojen jo alettua, katso ohjeet alta.

Ota mukaan ensimmäisenä opiskelupäivänä kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä oma kannettava tietokoneesi. Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja: oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Orientaatiopäivien aikana syödään kampuksen opiskelijaravintolassa omakustanteisesti. Jotta saat aterioista polkuopiskelijalle kuuluvan pienen alennuksen, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-sovellus ennen ensimmäistä koulupäivää. Alennuksen kanssa aterian hinnaksi jää noin 5–7 €.

Tarkista aloituspaikan tarkka sijainti Tuudo-sovelluksesta. Löydät kampuskohtaiset kartat Tuudon vasemman reunan valikosta, kohdasta "Kartta". Valitse ensin oikea kampus ja etsi luokan tai tilan nimen perusteella.

Omalla autolla kulkevien kannattaa varautua Kupittaan kampuksella parkkipaikkojen vähäisyyteen ja maksullisuuteen. Suosittelemme bussilla tai pyörällä kulkemista. Aikataulut ja reittiopas löytyvät Fölin sivuilta.  

Huomaathan, että aloitusohjeet voivat muuttua vielä juuri ennen opintojen alkua. Tarkista tämän sivun tiedot muutosten varalta, ja ota talteen koulutuksesi yhteyshenkilön tiedot.

Jos tulet hyväksytyksi opintojen alun jälkeen

Polkuopintohaussa varasijat liikkuvat vielä jonkin aikaa opintojen aloituksen jälkeen. Jos siis tulet hyväksytyksi polkuopintoihin opintojen jo alettua, toimi näin:

 • Ota opiskelupaikka vastaan, ilmoittaudu samalla läsnäolevaksi sekä tutustu tämän sivun ohjeistukseen.
 • Ole yhteydessä alla orientaation aikataulujen yhteydessä mainittuun opinto-ohjaajaan tai yhteyshenkilöön. Häneltä saat ohjeet opintoihin mukaan pääsemiseen.
 • Käyttäjätunnusten aktivoinnissa on opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen lyhyt viive. Voit osallistua opintoihin, vaikka et olisi saanut tunnusta aktivoitua.

Varasijojen päättymisen jälkeen varasijoille jääneet hakijat eivät voi enää tulla hyväksytyiksi. Opintoihin voivat osallistua ainoastaan Opintopolussa hyväksytyiksi tulleet.

Terveydenhoitajan (AMK) erikoispolku, syksy 2023

Opinnot alkavat orientaatiopäivillä Turun ammattikorkeakoulun 

 • Paikka: ilmoitetaan myöhemmin.
 • Aika: 22.–23.8.2023, tarkka kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.
 • Ryhmätunnus: AVOTERTS23

Ota orientaatioon mukaan henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti tai passi) ja oma kannettava tietokone. 

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla ylempänä oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi, suorita Digistartti ja lataa Tuudo-mobiilisovellus ennen orientaatiopäivää.

Opintojen toteutus

Varaudu siihen, että etäopetusta annetaan pääsääntöisesti keskiviikkoisin, varapäivä on tiistai.

Opetuksen alustava aikataulu on seuraava:

 • Viikoilla 37, 39 ja 48: etäopetusta tiistaisin ja keskiviikkoisin
 • Viikoilla 39 ja 48: simulaatiot lähiopetuksena kampuksella
 • Viikolla 49: etäopetuspäivä tiistai

Suuri osa opiskelusta toteutuu opiskelijan itsenäisenä työnä. Etäopetus- ja simulaatiopäivien välissä suoritetaan sekä yksilö- että tiimitehtäviä. 1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä.

Lisätietoa

 

 

 

Käytännön ohjeita opiskeluun

Opintomaksu ja opinto-oikeus

Avoimen AMK:n polkuopinnot ja erikoispolkuopinnot ovat kestoltaan rajattuja: polkuopinto-oikeutesi kestää yhden vuoden tai, jos opiskelet erikoispolulla, joko puoli vuotta tai yhden vuoden. Olet koko opinto-oikeutesi ajan automaattisesti läsnäoleva avoimen AMK:n opiskelija – sinun ei siis tarvitse erikseen ilmoittautua läsnäolevaksi.

Avoimen AMK:n polkuopinnot ja erikoispolkuopinnot ovat maksullisia:

 • AMK-polkuopinnot: 400 €
 • YAMK-polkuopinnot: 300 €
 • Erikoispolkuopinnot: kestosta riippuen joko 200 € tai 400 €.

Saat ohjeet maksun maksamiseen mahdollisimman pian sen jälkeen, kun sinut on valittu polku- tai erikoispolkuopiskelijaksi. Maksu maksetaan sähköpostista löytyvän e-lomake-linkin avulla ilmoitettuun eräpäivään mennessä.

Opintomaksun maksaminen on edellytys opintoihin osallistumiselle. Katso tarkat maksu- ja peruutusehtomme:

Aloititko opintosi kevätlukukaudella 2023 tai aiemmin?

Jos olet aloittanut avoimen AMK:n polku- tai erikoispolkuopintosi ennen 1.8.2023, siis kevätlukukaudella 2023, maksat syyslukukauden lukukausimaksun oheisen linkin avulla syyskuun 2023 loppuun mennessä:

Jos opintosi ovat alkaneet kevätlukukaudella 2023 tai aiemmin ja olet työtön tai lomautettu, voit saada syyslukukaudella 2023 maksuvapautuksen. Katso tarkemmat ohjeet: Opintojen maksuttomuus työttömille ja lomautetuille.

Ongelmia maksun tai laskun kanssa?

Ota yhteyttä avoimeen AMK:hon, jos e-lomakkeella maksaminen ei onnistu, tai jos sait mielestäsi aiheettoman laskun tai maksupyynnön, laskun tiedot ovat väärin, tai lasku tulisi mitätöidä tai hyvittää. Olethan yhteydessä myös, jos et ole varma, oletko saanut sinulle kuuluvan laskun tai maksupyynnön.

Jos olet saanut meiltä paperisen laskun ja hukannut sen, ota yhteyttä osoitteeseen taloushallinto@turkuamk.fi.

Polkuopintojen kesto

Polkuopinto-oikeus Turun ammattikorkeakoulussa kestää yhden lukuvuoden, eli kaksi lukukautta. Polkuopinto-oikeuden kesto on siis joko 1.8.–31.7. tai 1.1.–31.12. Erikoispolkuopinnot kestävät koulutuksesta riippuen yhden tai kaksi lukukautta.

Polkuopintoihin ei ole mahdollista hakea jatkoaikaa.

Jos käy niin, ettet saa avoimen väylän haun päättymiseen mennessä suoritettua hakukelpoisuuteen vaadittuja opintopisteitä, voit valita opintojaksoja avoimen AMK:n opintotarjonnasta. Opintojaksot ovat maksullisia. Kannattaa kuitenkin huomata, että avoimen AMK:n yksittäisten opintojaksojen tarjonnassa ei välttämättä ole juuri sinulta puuttuvaa kurssia. 

Jos opintoja puuttuu paljon, voit myös hakea uutta polkuopinto-oikeutta samaan koulutukseen polkuopintohaussa.

Polkuopiskelijan etuudet ja oikeudet

Polkuopinnot ja erikoispolkuopinnot ovat avoimen AMK:n opintoja, eivätkä siis tutkintoon johtavia opintoja. Tästä johtuen sinua koskevat etuudet poikkeavat tutkinto-opiskelijoille tarjottavista etuuksista ja tuista. Tässä listattuna on joitakin polku- ja erikoispolkuopiskelijoita koskevia etuuksia.

Polkuopiskelijana voit...

 • Saada Tuudosta löytyvällä avoimen AMK:n opskelijakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT Campuksella.
 • Hakea opiskelija-asuntoa:  TYS Turun opiskelija-asuntosäätiö.
 • Hankkia opiskelijahintaisen Fölin bussikortin:  Föli (tarkemmat ehdot).
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin:  TUO.
 • Käyttää CampusSportin liikuntapalveluita opiskelijahintaan: CampusSport.
 • Käyttää opintopsykologin palveluita.
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta: CampusOnline.
 • Suorittaa työharjoittelun osana opintoja.
 • Käyttää samoja ohjelmistoja ja suorittaa samoja sertifikaatteja kuin tutkinto-opiskelijatkin.
 • Suorittaa aiemman osaamisen näyttöjä (lisätiedot opintojaksojen opettajilta).

Polkuopiskelijana et voi..

 • Nostaa KELA:n opintotukea tai hakea opintolainaa.
 • Saada KELA:n ateriatukea.
 • Saada VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia.
 • Käyttää opiskelijaterveydenhuoltoa (YTHS), polkuopiskelijat eivät myöskään suorita opiskelijan terveydenhoitomaksua.
 • Tehdä hyväksilukuja aiemmille opinnoille. Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa.

Polkuopiskelijan ateria-alennus

Avoimen AMK:n opiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin – Kelan ateriatuki koskee ainoastaan tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoita. Polkuopiskelijana saat Tuudo-sovelluksesta löytyvän opiskelijakortin, jolla saat pientä alennusta Turun ja Salon opiskelijaravintoloissa. 

Jos et pakottavasta syystä voi ladata Tuudo-sovellusta, voit saada pahvisen ateriakortin. Ateriakortin voit hakea opintotoimiston palvelupisteeltä.

Sähköiset työkalut opintojen alkuun: Peppi, opinto-opas, Lukkarikone ja Messi

Saat orientaation yhteydessä ohjausta opintojaksojen valintaan Peppi-järjestelmässä sekä tietoa järjestelmien käytöstä. Sinun ei siis tarvitse valita polkuopinnoissa suoritettavia opintojaksoja itse etukäteen. Uutena opiskelijana sinun kannattaa kuitenkin tutustua seuraaviin opiskelijan työkaluihin. Saat näihin sivustoihin ja järjestelmiin liittyen ohjausta myös Digistartista.

 • Peppi on Turun ammattikorkeakoulun opiskelijatietojärjestelmä, johon kirjautumalla pääset tarkastelemaan sinusta säilytettäviä tietoja ja opintosuorituksiasi, sekä esimerkiksi tilaamaan opintosuoritusotteen. Saat Pepin käyttöön ohjausta orientaation aikana.
   
 • Opinto-opas sisältää koulutusten opintojaksot ja niiden laajuudet sekä ajoituksen. Ajoitus mahdollistaa ensimmäiseen lukuvuoteen kuuluvien opintojaksojen tarkastelun erillään seuraavista lukuvuosista. Opinto-oppaasta löytyvät myös käynnissä olevat ja tulevat toteutukset.
   
 • Lukkarikoneessa voit tutustua opetuksen tarkempiin ajankohtiin ja tarkistaa opetustilan. Lukkarikoneesta voit tarkastella ryhmällesi suunnattujen toteutusten ajankohtia ja opetustiloja. Löydät oman ryhmätunnuksesi alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista.
   
 • Messi on Turun AMK:n intranet, josta löytyvät kaikki ohjeet opiskeluun ja opintoihin. Messiin päivitetään opiskeluun liittyviä uutisia, joita sinun kannattaa seurata viikottain.

Opiskelutodistus ja opiskelun tuet

Opiskelutodistus 

Tukea myöntävä taho tai muu viranomainen voi pyytää sinua toimittamaan opiskelutodistuksen koskien avoimen AMK:n opintoja.

Pyydä opiskelutodistus avoimelta AMK:lta osoitteesta avoinamk@turkuamk.fi. Lähetämme sähköisesti allekirjoitetun todistuksen sinulle sähköpostitse. Mainitsethan viestissäsi, mitä tarkoitusta varten opiskelutodistus on, sekä mahdolliset tukea myöntävän tahon vaatimat lisätiedot. Todistus voidaan toimittaa vasta, kun olet ottanut sitovasti vastaan opiskelupaikan Opintopolussa.

Ole tukiin liittyvissä kysymyksissä aina yhteydessä tukea myöntävään tahoon. Turun ammattikorkeakoululla on lain mukainen velvollisuus vastata viranomaisen (TE-toimisto, Kela tms.) tietopyyntöihin.

Työttömyystuki

Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, varmista mahdollisuutesi osallistua opintoihin TE-toimistosta ennen opiskelupaikan vastaanottamista. Lue lisää alta kohdasta Opiskelu TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustukea myöntää Työllisyysrahasto. Aikuiskoulutustuen hakeminen edellyttää, että suoritat opintoja päätoimisesti (väh. 5 op / kk). Aikuiskoulutustukeen ja myöntämisen ehtoihin voit tutustua Työllisyysrahaston verkkosivuilla aikuisopiskelijan etuudet .

Kelan tuet

Polkuopiskelijat ja erikoispolkuopiskelijat eivät ole oikeutettuja opintotukeen, sillä opinnot eivät johda tutkintoon. Tästä johtuen myöskään Kelan opiskelijan ateriaetuus ei koske polkuopiskelijoita.

Polkuopiskelijan oikeuden muihin tukiin arvioi tapauskohtaisesti Kela. Eri tukimuotoihin voit tutustua Kelan verkkosivuilla asumistuki ja toimeentulotuki .  

Polkuopinnot TE-toimiston tai Kuntakokeilun asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, olethan yhteydessä asiaasi hoitavaan toimistoon jo ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista.

Avoin AMK voi täyttää opiskelijalle TE-toimiston lomakkeita sen jälkeen, kun tämän ilmoittautuminen on käsitelty. Lue tarkemmat ohjeet.

Avoin AMK merkitsee lähtökohtaisesti polkuopintojen laajuudeksi 60 opintopistettä, ja opinnot ovat päätoimisia. Jos aiot suorittaa opintoja sivutoimisesti työnhaun ohessa, ilmoita siitä pyytäessäsi avoimelta AMK:lta selvitystä opintojesi laajuudesta. Merkitsemme lomakkeelle tällöin opintojen laajuudeksi 35 opintopistettä. Sivutoimisiksi opintonsa ilmoittanut opiskelija huolehtii itse, ettei suorita opintoja sivutoimisuuden rajaa ylittävää määrä.

Vain yhden lukukauden kestävien erikoispolkuopintojen laajuus on aina koulutuksen tiedoissa ilmoitetun mukainen, ja opinnot ovat päätoimista opiskelua.

Keneen otan yhteyttä?

Opinnoissasi saat tarvittaessa tukea usealta eri taholta. Tutustuthan alla oleviin kuvauksiin vastuualueista, jotta tiedät keneen sinun tulee olla yhteydessä.

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaajan tiedot löytyvät alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista

 • Opintojen orientaatiopäivät
 • Opintojen suunnittelu
 • Opintojen sisältö
 • Opiskelua, opetuksen toteutusta, opintojen kokonaisuuteen liittyvät kysymykset
 • Kiusaamisen kohtaaminen, ja muut vaikeat elämäntilanteet

Tutor-opettaja

Saat tiedon omasta tutor-opettajastasi opintojen alussa. Tutor-opettaja auttaa mm. seuraavissa asioissa:

 • Henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS) ja opintojen suunnittelu
 • Ensimmäisen vuoden opintojen rakenne
 • Työharjoitteluun liittyvät kysymykset
 • Pepin käyttö ja ilmoittautumisten tekeminen Pepissä
 • Kiusaamisen kohtaaminen

Avoin AMK

Avoimen AMK:n tavoitat ensisijaisesti sähköpostitse, avoinamk@turkuamk.fi. Autamme mm. seuraavissa asioissa:

 • Avoimen väylän haut (ei opintojen sisällölliset kysymykset)
 • Laskutus
 • TE-toimiston lomakkeiden täyttäminen
 • Opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen tilaaminen
 • Opintojen lopettamista koskevat kysymykset (huom. eroamista ei voi tehdä sähköpostitse vain ainoastaan erolomakkeella)

Opettajat

 • Opintojaksojen sisältö ja suoritustavat
 • Lukujärjestys
 • Ilmoittautuminen toteutukselle
 • Arviointi ja opintosuoritus
 • Verkko-oppimisympäristön työtila

Vertaistuutori (polkuopiskelijat)

Vertaistuutori on aiemmin opiskelunsa aloittanut opiskelija, joka auttaa sinua ensimmäisenä vuotenasi. Liikuntatuutorit kokoavat opiskelijoita liikkumaan yhdessä.

 • Opiskelu ja opiskelijaelämä
 • Paikkakuntaan liittyvät kysymykset
 • Opiskelijatapahtumat
 • Opiskeluryhmän sosiaalisen median ryhmät
 • Kiusaamisen kohtaaminen tai ulkopuolisuuden tunne opiskeluryhmästä

Vertaistuutoreihin kannattaa olla yhteydessä, jos tulet valituksi varasijalta opintojen alkamisen jälkeen. Vertaistuutorit tukevat ryhmäytymisessä.

TUO

TUO:n polkuopiskelijoille tarjoamat palvelut ovat käytössäsi vasta, kun olet liittynyt TUO:n jäseneksi.

 • Opiskelijakuntaan liittyminen
 • Asiantuntijapalvelut (mm. vuokrasopimukseen, työsuhteeseen tai avo- ja avioliittoon liittyvät ongelmatilanteet)
 • Häirintäyhdyshenkilö
 • TUO:n tapahtumat
 • Tuki opinnoissa
 • Kerhotoiminta
 • Tuudo-sovellus

IT-palvelut

IT-palveluihin voit ottaa yhteyttä servicedesk@turkuamk.fi, ja tutustua lisää IT-palveluiden sivulla

 • Käyttäjätunnus
 • AMK:n laitteet ja järjestelmät
 • Opiskelijasähköpostiin liittyvät ongelmatilanteet
 • Ongelmat verkko-oppimisympäristössä (ota ensin yhteys opintojakson opettajaan!)

Sosiaali- ja terveysalan opintojen tukihenkilö

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita opintosuunnittelussa neuvoo Janne Hellstén. Yhteystiedot: Janne Hellstén, p. 040 355 0417 / janne.hellsten@turkuamk.fi

Avoimen AMK:n opintojen lopettaminen

Erolomake

Jos tilanteesi muuttuu ja joudut lopettamaan polkuopintosi tai erikoispolkuopintosi kesken, se onnistuu täyttämällä oheinen erolomake: 

Saat kuittauksen, kun erolomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan.

Voit lopettaa avoimen AMK:n opinnot ainoastaan yllä mainituilla erolomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei voida huomioida. 

Peruutusehdot

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n tarkat peruutusehdot löydät FAQ-sivultamme: Opintojen lopettaminen ja peruutusehdot.

Huomaathan erityisesti, että polkuopintojen ja erikoispolkuopintojen osalta opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa on sitova. Jos otat sinulle tarjotun polkuopintopaikan vastaan Opintopolussa ja peruutatkin sen ennen opintojen alkua, perimme peruutusmaksuna puolet opintomaksun määrästä. Opintojen alkamisen jälkeen maksuton peruuttaminen ei enää ole mahdollista, vaan perimme koko opintomaksun.

Polkuopintojen päättäminen tutkinto-opiskelijaksi siirtyessä

Polkuopiskelijat opiskelevat pääsääntöisesti yhden vuoden, ja hakevat tutkinto-opiskelijaksi vuoden loppupuolella. Jos siirrytkin tutkinto-opiskelijaksi kesken polkuopintojesi. Avoin AMK ei saa tietoa tutkinto-opiskeluoikeudestasi muuten kuin erolomakkeen kautta.

Täytä siis erolomake kaikissa näissä tapauksissa:

 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa kesken polkuopintojen.
 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun AMK-tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa kesken polkuopintojen.
 • Tulet valituksi muun korkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi ja haluat päättää polkuopintosi.

Erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän erillishaussa AMK-tutkinto-opiskelijaksi opiskeltuasi polkuopinnoissa kahden lukukauden ajan. 

Jos tulet valituksi YAMK-tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän jatkuvassa haussa sinun ei tarvitse täyttää erolomaketta. Jos aloitit YAMK-polkuopintosi ennen 1.8.2023 ja tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi kesken lukukauden, voit saada joko osittaisen tai täyden palautuksen syyslukukauden 2023 lukukausimaksustasi. Palautamme lukukausimaksusta nk. käyttämättömän osan: avoimen AMK:n opintopiste maksaa 15 €, joten jos olet suorittanut kuluvana lukukautena vähemmän opintopisteitä kuin 200 € / 15 € = 13,33 op, palautamme yli jäävän osuuden. Olethan asiasta yhteydessä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi.

 

 

Polkuopintojen jälkeen – hae tutkinto-opiskelijaksi näin

Polkuopinnoista tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Polkuopinnoissa ei voi suorittaa tutkintoa. Polkuopinnot suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskeluoikeutta avoimen väylän erillishaussa.

 • Avoimen väylän erillishaku AMK-tutkintoon järjestetään kahdesti vuodessa.
 • Avoimen väylän erillishaku YAMK-tutkintoon on jatkuva lukuun ottamatta joulukuuta ja kesä-elokuuta.
 • Tarkista tarkemmat tiedot hausta ja hakukausittain päivitettävät valintaperusteet erillishakujen sivulla

Polkuopiskelijan on mahdollista hakea myös yhteishaussa. 

Huomioitavaa hakiessa polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnoissa suoritetut opinnot hyväksiluetaan Turun AMK:n koulutuksiin. Muihin ammattikorkeakouluihin hakemisesta tai hyväksiluvuista opiskelijan tulee olla yhteydessä kyseiseen ammattikorkeakouluun.

Polkuopintojen erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän haussa Turun AMK:hon. Jos tulet valituksi avoimen väylän haussa muuhun AMK:hon, erolomake on täytettävä. Avoin AMK ei saa muuta kautta tietoa muuhun ammattikorkeakouluun valituista, eikä opintoja päätetä automaattisesti.

Avoimen väylän jatkuvassa haussa (ylempi AMK) hakenut ja opiskelupaikan saanut on velvollinen maksamaan kuluvasta lukukaudesta opintosuorituksiaan vastaavan opintopistekohtaisen maksun.

Erikoispolulta tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Erikoispolulla opiskeleville järjestetään oma, kyseistä erikoispolkua koskeva erillishaku tutkinto-opintoihin. Haun ajankohta on erillishaun kestosta riippuen syyslukukaudella marras-joulukuun vaihteessa tai kevätlukukaudella toukokuussa.

Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi) hakuaikana. Avoimen AMK:n opinto-oikeudella suoritettujen opintojen tulee olla opintorekisterissä ilmoitettuun määräpäivään mennessä – tarkka päivä kerrotaan haun tiedoissa Opintopolussa.

Tarkemmat tiedot hausta päivitetään muutamaa kuukautta ennen haun alkamista erillishaut-sivulle. Saat myös sähköpostiisi muistutuksen, kun haun ajankohta lähenee.