Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.10.2022
alt=" "

Uudelle avoimen AMK:n opiskelijalle

Onnea avoimen AMK:n opiskelupaikasta ja tervetuloa Turun ammattikorkeakouluun!

Tältä sivulta löydät tärkeitä ohjeita opintojen aloitukseen ja suorittamiseen. Tutustuthan ohjeisiin tarkasti heti opiskelupaikan vastaanotettuasi. Tämän sivun ohjeet koskevat:

 • polkuopiskelijoita
 • korkeakouludiplomia tai osaajakoulutusta suorittavia
 • erikoispolkuopintoja avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskelevia.

Jos opiskelet yksittäisiä opintojaksoja, katso ohjeet täältä.

Opintoihin valitulle ei lähetetä erillisiä ohjeita sähköpostitse, vaan kaikki tieto löytyy tältä sivulta.
 

Tee nämä ennen opintojen aloitusta

1. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ja ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen

Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnus ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi

 • Jos tunnusten aktivointi ei onnistu, yritä muutaman päivän kuluttua uudelleen.
 • Polkuopintohaussa 25.7.–5.8.2022 valituksi tulleiden käyttäjätunnusten aktivointi onnistuu noin viikko paikan vastaanottamisen jälkeen. 
 • Jos et saa tunnuksiasi aktivoitua opintojen alkuun mennessä, ota yhteyttä osoitteeseen servicedesk@turkuamk.fi. 
 • Tarvitset tunnusten aktivointiin verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos sinulla ei ole näitä käytössäsi, ota yhteyttä osoitteeseen servicedesk@turkuamk.fi. 

Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät aktivoinnin lopuksi. Otathan nämä itsellesi ylös.

Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa.

2. Suorita Digistartti ennen opintojen alkua

Digistartin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

DigiStartti-kurssi avautuu 1.8.2022 lähtien ja vaatii käyttäjätunnuksesi aktivoinnin. Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia (ohjeet käyttäjätunnuksen rekisteröintiin ylempänä)
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, *lukukausi*’. Etene Digistartti-kurssilla ohjeiden mukaan.

DigiStartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.

Jos et näe DigiStartti-kurssia itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity DigiStartti-kurssille.

Jos tarvitset apua DigiStarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

3. Lataa Tuudo - Opiskelijan oma sovellus ja opiskelijakortti kännykässä

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava appi, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri kanavista. Tuudosta löydät esimerkiksi kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.

Lataa maksuton Tuudo-mobiilisovellus heti, kun olet saanut tiedon avoimen AMK:n opiskelupaikasta Turun AMK:ssa. Tuudo on saatavissa Android- ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.

Myöhemmin, kun olet aktivoinut käyttäjätunnukset, voit kirjautua Tuudoon Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla. Tällöin näet Tuudosta helposti henkilökohtaisen lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot. Voit myös varata Tuudon kautta ryhmätyötiloja opiskelua varten.

Tuudosta löytyy myös ilmainen avoimen AMK:n opiskelijakortti, jolla saat pientä alennusta opiskelijaravintoloissa, sekä esimerkiksi Fölin bussikortin hieman alennettuun hintaan. Opiskelijakortti löytyy sovelluksessa vasemmasta sivuvalikosta yläreunasta, Turun AMK:n logon alta. 

Käytännön ohjeita opiskeluun

Lukukausimaksu ja läsnäolo lukukaudella

Avoimen AMK:n lukukausimaksu on 200€. Lukuvuosi koostuu kahdesta lukukaudesta, jolloin yhden vuoden kestävien opintojen hinta on 400€.

Suorittaessasi avoimen AMK:n polkuopintoja, korkeakouludiplomiopintoja, osaajakoulutusta tai erikoispolkuopintoja olet automaattisesti läsnäoleva koko opinto-oikeutesi keston ajan. Sinun ei siis tarvitse erikseen ilmoittautua läsnäolevaksi lukukaudelle, vaan riittää, että maksat avoimen AMK:n lukukausimaksun. Opintojaksoille ilmoittaudut opetushenkilökunnan ohjeiden mukaisesti ilmoittautumisaikana.

Huom! Jos et aio jatkaa opintojasi kuluvan lukukauden jälkeen, muista erota opinnoista lukukauden aikana. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta Avoimen AMK:n opintojen lopettaminen. Jos opinto-oikeuttasi ei päätetä ennen lukukauden alkua, sinun tulee maksaa alkavan lukukauden lukukausimaksu.

Lukukausimaksun maksaminen (uusi opiskelija)

Uuden opiskelijan tulee suorittaa lukukausimaksu (200€) opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen mahdollisimman pian, mutta viimeistään ennen opintojen alkua. Lukukausimaksun maksaminen on edellytys opintoihin osallistumiselle.

Lukukausimaksu suoritetaan e-lomakkeella, jonka linkki on alempana. 

Lukukausimaksun maksaminen (nykyinen opiskelija)

Nykyiset avoimen AMK:n opiskelijat maksavat ensimmäisen lukukauden jälkeen lukukausimaksun oma-aloitteisesti lukukauden alussa. Maksu tulee olla suoritettuna tammikuun tai syyskuun loppuun mennessä. Maksu suoritetaan e-lomakkeella, jonka linkki on alempana.

Maksulinkki lukukausimaksuun

Lukukausimaksu (200€) maksetaan e-lomakkeella (uudet ja nykyiset opiskelijat)

Maksua ei tule suorittaa ennen opiskelupaikan vastaanottamista! Maksu yksinään ei oikeuta opiskelupaikkaan, vaan opiskelijavalinnassa noudatetaan ilmoitettuja valintaperusteita.

Jos e-lomakkeen toiminnassa on ongelmia, yritä maksun suorittamista toisen selaimen kautta. Olethan meihin yhteydessä, jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkomaksun suorittamiseen.

Työttömien ja lomautettujen maksuvapautus

Katso ohjeet: Opintojen maksuttomuus työttömille ja lomautetuille.

Ongelmia laskun kanssa?

Ota yhteyttä avoimeen AMK:hon, jos sait mielestäsi aiheettoman laskun tai maksupyynnön, laskun tiedot ovat väärin, tai lasku tulisi mitätöidä tai hyvittää. Olethan yhteydessä myös, jos et ole varma, oletko saanut sinulle kuuluvan laskun tai maksupyynnön.

Jos olet saanut meiltä paperisen laskun ja hukannut sen, ota yhteyttä osoitteeseen taloushallinto@turkuamk.fi. 

Sähköiset työkalut opintojen alkuun: Peppi, opinto-opas, Lukkarikone ja Messi

Saat orientaatioviikolla ohjausta opintojaksojen valintaan Peppi-järjestelmässä sekä tietoa järjestelmien käytöstä. Sinun ei siis tarvitse valita polkuopinnoissa, erikoispolkuopinnoissa tai korkeakouludiplomissa suoritettavia opintojaksoja itse etukäteen. Uutena opiskelijana sinun kannattaa kuitenkin tutustua seuraaviin sivustoihin.

 • Peppi on Turun ammattikorkeakoulun opiskelijatietojärjestelmä, johon kirjautumalla pääset tarkastelemaan sinusta säilytettäviä tietoja ja opintosuorituksiasi, sekä esimerkiksi tilaamaan opintosuoritusotteen. Saat Pepin käyttöön ohjausta orientaation aikana.
   
 • Opinto-opas sisältää koulutusten opintojaksot ja niiden laajuidet sekä ajoituksen. Ajoitus mahdollistaa ensimmäiseen lukuvuoteen kuuluvien opintojaksojen tarkastelun erillään seuraavista lukuvuosista. Opinto-oppaasta löytyvät myös käynnissä olevat ja tulevat toteutukset.
   
 • Lukkarikoneessa voit tutustua opetuksen tarkempiin ajankohtiin ja tarkistaa opetustilan. Lukkarikoneesta voit tarkastella ryhmällesi suunnattujen toteutusten ajankohtia ja opetustiloja. Löydät oman ryhmätunnuksesi alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista.
   
 • Messi on Turun AMK:n intranet, josta löytyvät kaikki ohjeet opiskeluun ja opintoihin. Messiin päivitetään opiskeluun liittyviä uutisia, joita sinun kannattaa seurata viikottain.

Avoimen AMK:n opintojen lopettaminen

Erolomake

Voit lopettaa polkuopinnot täyttämällä erolomakkeen:

 • erolomake (tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).
 • jos käytössäsi ei ole kumpaakaan tunnistautumisvaihtoehtoa, voit tehdä eroamisilmoituksen lomakkeella vaihtoehtoinen erolomake (HAKA-kirjautuminen Turun AMK:n tunnuksilla)

Korkeakouludiplomiopinnot ja erikoispolkuopinnot voi lopettaa täyttämällä avoimen AMK:n erolomakkeen:

 • korkeakouludiplomeiden ja erikoispolkujen  erolomake .

Lomakkeelle on merkittävä opiskelijanumero, mutta lomakkeen täyttäminen ei edellytä tunnistautumista.

Saat kuittauksen, kun erolomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan!

Voit lopettaa avoimen AMK:n opinnot ainoastaan yllä mainituilla erolomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei hyväksytä. Olet velvollinen maksamaan seuraavan lukukauden lukukausimaksun, jos opinto-oikeutesi jatkuu, etkä ole eronnut opinnoista ohjeistuksen mukaisesti.

Peruutusehdot

Opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa velvoittaa lukukausimaksun (200€) maksamiseen. Vältyt seuraavan lukukauden maksulta, jos peruutat polku- tai korkeakouludiplomiopinnot lukukauden päättymiseen mennessä (31.12. tai 31.7 klo 23:59). Jos peruutat polku- tai korkeakouludiplomiopintopaikkasi kesken lukukauden, olet velvollinen maksamaan kuluvan lukukauden maksun.

TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksuttomaan peruutukseen. Ainoastaan ajantasaista lääkärintodistusta vastaan polku- tai korkeakouludiplomiopiskelupaikan voi peruuttaa maksuttomasti. Sairastumisen tulee olla pitkäaikaista, ja lääkärintodistuksesta tulee ilmetä selkeä ja merkittävä este opintojen suorittamiselle.

Polkuopintojen päättäminen tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä

Sinun tulee täyttää erolomake, jos siirryt tutkinto-opiskelijaksi kesken polkuopintojesi. Avoin AMK ei saa tietoa tutkinto-opiskeluoikeudestasi muuta kautta. Jos et täytä erolomaketta, sinun tulee maksaa seuraavan lukukauden lukukausimaksu.

Täytä siis erolomake kaikissa näissä tapauksissa:

 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa kesken polkuopintojen.
 • Tulet valituksi Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa kesken polkuopintojen.
 • Tulet valituksi muun korkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi ja haluat päättää polkuopintosi.

Erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi opiskeltuasi polkuopinnoissa kahden lukukauden ajan.

Jos tulet valituksi Ylempi AMK -tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän jatkuvassa haussa sinun ei tarvitse täyttää erolomaketta. Tässä tapauksessa sinun tulee kuitenkin maksaa kuluvan lukukauden lukukausimaksu. Voit pyytää avointa AMK:ta palauttamaan lukukausimaksusi, jos et suorita avoimen AMK:n opintoja sinä lukukautena, jona sinut valitaan tutkinto-opiskelijaksi YAMK-tutkintoon. Jos suoritat kuluvana lukukautena niin vähän avoimen AMK:n opintoja, että niiden yhteenlaskettu opintomaksu (15 € / op) jää alle 200 euron, voit pyytää avointa AMK:ta palauttamaan ylijäävän osan.

Opiskelutodistus ja opiskelun tuet

Opiskelutodistus 

Tukea myöntävä taho tai muu viranomainen voi pyytää sinua toimittamaan opiskelutodistuksen koskien avoimen AMK:n opintoja.

Pyydä opiskelutodistus avoimen AMK:n väeltä osoitteesta avoinamk@turkuamk.fi. Lähetämme sähköisesti allekirjoitetun todistuksen sinulle sähköpostitse. Mainitsethan viestissäsi, mitä tarkoitusta varten opiskelutodistus on, sekä mahdolliset tukea myöntävän tahon vaatimat lisätiedot. Todistus voidaan toimittaa vasta, kun olet ottanut sitovasti vastaan opiskelupaikan Opintopolussa.

Ole tukiin liittyvissä kysymyksissä aina yhteydessä tukea myöntävään tahoon. Turun ammattikorkeakoululla on lain mukainen velvollisuus vastata viranomaisen (TE-toimisto, Kela tms.) tietopyyntöihin.

Työttömyystuki

Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, varmista mahdollisuutesi osallistua opintoihin TE-toimistosta ennen opiskelupaikan vastaanottamista. Lue lisää alta kohdasta Opiskelu TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustukea myöntää Työllisyysrahasto. Aikuiskoulutustuen hakeminen edellyttää, että suoritat opintoja päätoimisesti (väh. 5op/kk). Aikuiskoulutustukeen ja myöntämisen ehtoihin voit tutustua Työllisyysrahaston verkkosivuilla aikuisopiskelijan etuudet

Opintovapaata on haettava vähintään 45 päivää ennen sen alkamista. Opintovapaan hakemisesta sinun on oltava yhteydessä työnantajaasi.

Kelan tuet

Polku-, erikoispolku- ja korkeakouludiplomiopiskelijat eivät ole oikeutettuja opintotukeen, sillä opinnot eivät johda tutkintoon.

Polku- ja korkeakouldiplomiopiskelijan oikeuden muihin tukiin arvioi tapauskohtaisesti Kela. Eri tukimuotoihin voit tutustua Kelan verkkosivuilla asumistuki ja toimeentulotuki .  

Opiskelu TE-toimiston tai Kuntakokeilun asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas, olethan yhteydessä asiaasi hoitavaan toimistoon jo ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista.

 • Avoin AMK voi täyttää opiskelijalle TE-toimiston lomakkeita sen jälkeen, kun tämän ilmoittautuminen on käsitelty. Lue tarkemmat ohjeet.

Avoin AMK merkitsee lähtökohtaisesti polkuopintojen laajuudeksi 60 opintopistettä, ja opinnot ovat päätoimisia. Jos aiot suorittaa opintoja sivutoimisesti työnhaun ohessa, ilmoita siitä pyytäessäsi avoimelta AMK:lta selvitystä opintojesi laajuudesta. Merkitsemme lomakkeelle tällöin opintojen laajuudeksi 35 opintopistettä. Sivutoimisiksi opintonsa ilmoittanut opiskelija huolehtii itse, ettei suorita opintoja sivutoimisuuden rajaa ylittävää määrä.

Opiskelijakunta TUO

Polkuopiskelijoilla, erikoispolkuopiskelijoilla ja korkeakouludiplomiopintojen opiskelijoilla on mahdollisuus liittyä opiskelijakunta TUO:hon. Opiskelijat saavat vihreän opiskelijakortin, joka oikeuttaa rajattuihin etuihin. Matkahuollon tai VR:n opiskelija-alennuksiin tai Kelan ateriatukeen opiskelijakortti ei oikeuta

Löydät lisää tietoa opiskelijakunta TUO:sta ja liittymisohjeet opiskelijakunnan sivulla.

Keneen otan yhteyttä?

Opinnoissasi saat tarvittaessa tukea usealta eri taholta. Tutustuthan alla oleviin kuvauksiin vastuualueista, jotta tiedät keneen sinun tulee olla yhteydessä.

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaajan tiedot löytyvät alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista

 • Opintojen orientaatiopäivät
 • Opintojen suunnittelu
 • Opintojen sisältö
 • Opiskelua, opetuksen toteutusta, opintojen kokonaisuuteen liittyvät kysymykset
 • Kiusaamisen kohtaaminen, ja muut vaikeat elämäntilanteet

Tutor-opettaja

Tutoropettajan tiedot löytyvät alakohtaisesta opintojen aloituksen ohjeesta tai opiskelija saa tietoonsa tutor-opettajansa orientaatioviikolla.

 • Henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS) ja opintojen suunnittelu
 • Ensimmäisen vuoden opintojen rakenne
 • Työharjoitteluun liittyvät kysymykset
 • Pepin käyttö ja ilmoittautumisten tekeminen Pepissä
 • Kiusaamisen kohtaaminen

Avoin AMK

(avoinamk [at] turkuamk.fi)

 • Avoimen väylän haut (ei opintojen sisällölliset kysymykset)
 • Laskutus
 • TE-toimiston lomakkeen täyttäminen
 • Opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen tilaaminen
 • Opintojen lopettamista koskevat kysymykset (huom. eroamista ei voi tehdä sähköpostitse vain ainoastaan erolomakkeella)

Opettajat

 • Opintojaksojen sisältö ja suoritustavat
 • Lukujärjestys
 • Ilmoittautuminen toteutukselle
 • Arviointi ja opintosuoritus
 • Verkko-oppimisympäristön työtila

Vertaistuutori (polkuopiskelijat)

Vertaistuutori on aiemmin opiskelunsa aloittanut opiskelija, joka auttaa sinua ensimmäisenä vuotenasi. Liikuntatuutorit kokoavat opiskelijoita liikkumaan yhdessä.

 • Opiskelu ja opiskelijaelämä
 • Paikkakuntaan liittyvät kysymykset
 • Opiskelijatapahtumat
 • Opiskeluryhmän sosiaalisen median ryhmät
 • Kiusaamisen kohtaaminen tai ulkopuolisuuden tunne opiskeluryhmästä

Vertaistuutoreihin kannattaa olla yhteydessä, jos tulet valituksi varasijalta opintojen alkamisen jälkeen. Vertaistuutorit tukevat ryhmäytymisessä.

TUO

TUO:n polkuopiskelijoille tarjoamat palvelut ovat käytössäsi vasta, kun olet liittynyt TUO:n jäseneksi.

 • Opiskelijakuntaan liittyminen
 • Asiantuntijapalvelut (mm. vuokrasopimukseen, työsuhteeseen tai avo- ja avioliittoon liittyvät ongelmatilanteet)
 • Häirintäyhdyshenkilö
 • TUO:n tapahtumat
 • Tuki opinnoissa
 • Kerhotoiminta
 • Tuudo -sovellus

Opintotoimisto

(opintoasiat [at] turkuamk.fi)

Opiskelija siirtyy asioimaan Opintoimiston kanssa tutkinto-opintojen alkaessa. Avoimen AMK:n opintojen aikana Opintotoimistoon tulee olla yhteydessä seuraavissa asioissa:

 • Ateriakortin hakeminen, mikäli et saa sellaista opintojen aloitusviikolla tutorilta
 • Fölin opiskelijatodistus alennuksen saamiseen
 • Opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen voi hakea Opintotoimiston palvelupisteeltä EduCitystä

IT-palvelut

IT-palveluihin voit ottaa yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi, ja tutustua lisää IT-palveluiden sivulla

 • Käyttäjätunnus
 • AMK:n laitteet ja järjestelmät
 • Opiskelijasähköpostiin liittyvät ongelmatilanteet
 • Ongelmat verkko-oppimisympäristössä (ota ensin yhteys opintojakson opettajaan!)

Sosiaali- ja terveysalan opintojen tukihenkilö

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita opintosuunnittelussa neuvoo Janne Hellstén.. Yhteystiedot: Janne Hellstén, p. 040 355 0417 / janne.hellsten@turkuamk.fi

 

Korkeakouludiplomit ja Osaajakoulutukset

Ohjeet opintojen aloitukseen

Design Plugin - Muotoilun Korkeakouludiplomi: Opetus alkaa syksyllä 2.9.2022 lähipäivällä Turun ammattikorkeakoulun EduCityssä (Joukahaisenkatu 7, 20520 Turku). Opintoihin liittyvät tiedustelut: Tarmo Karhu, tarmo.karhu@turkuamk.fi

Rakentamisen Korkeakouludiplomi: Opintoihin liittyvät tiedustelut: Sirpa Erkkilä-Häkkinen, sirpa.erkkila-hakkinen@turkuamk.fi 

Urheilun Sponsoroinnin ja Varainhankinnan Korkeakouludiplomi: Opetus järjestetään kerran kuukaudessa lähiopetuksena pääasiassa kumppanien tiloissa (7-8 tuntia). Lisäksi kerran kuussa pidetään etäpalavereita (1,5 tuntia). Pääosa opiskelusta suoritetaan kuitenkin omalla ajalla ja itse valitussa paikassa. 

Lähipäivät: 7.9.2022, 5.10.2022 – (6.10.), 2.11.2022 – (3.11.), 30.11.2022 – (1.12.) Joku noista kolmesta (joissa sulut) kaksipäiväisenä.

Tiistaituumailut (etänä): klo. 18.00-19.30 13.9.2022, 11.10.2022, 8.11.2022, 13.12.2022

Tiistaituumailujen tarkoituksena on lähipäivien sisältöä, varmistaa teknisiä haasteita tai esitellä jonkun oman organisaation toimintaympäristöä. Nämä siis Teams-palavereina. Opintoihin liittyvät tiedustelut: Jaakko Haltia, jaakko.haltia(at)turkuamk.fi

Kirjasto- ja Tietopalvelualan Korkeakouludiplomi: Opintoihin kuuluu itsenäistä työskentelyä, ryhmätöitä ja verkkotapaamisia. Aloitamme kahdella lähipäivällä Turussa 8. ja 9.9.2022,  osoitteessa Lemminkäisenkatu 30, Teoriatila LEM_B148. Opintoihin liittyvät tiedustelut: Anu Lehtinen, anu.lehtinen(at)turkuamk.fi

Ohjeet päivittyvät ennen syksyn koulutusten alkua.

Tutustuthan ennen opintojen alkua sivulla oleviin yleisiin ohjeisiin otsikoiden "ennen opintojen aloitusta" ja "käytännön ohjeita opiskeluun" alla.

Korkeakouludiplomiopiskelijan ja osaajakoulutusopiskelijan etuudet

Korkeakouludiplomiopiskelija ja Osaajakoulutusopiskelija opiskelee avoimen AMK:n opinto-oikeudella eikä ole oikeutettu samoihin etuihin kuin tutkinto-opiskelijat.

Opiskelijat voivat:

 • Saada Tuudosta löytyvällä avoimen AMK:n opskelijakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT-kampuksella
 • Hakea tapauskohtaisesti tiettyjä tukia (ei opintotukea)
  • Tarkemmat tiedot Opiskelun tuet -otsikon alla
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin TUO
 • Käyttää Turun AMK:n ohjelmistoja ja sertifikaatteja
 • Käyttää Turun AMK:n kirjastopalveluita

Opiskelijat eivät ole oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin, Fölin opiskelija-alennukseen, opiskelijaterveydenhuoltoon (YTHS) tai Kelan opintorahaan- ja lainaan. Muita tukia on mahdollista hakea tapauskohtaisesti.

Korkeakouludiplomi- tai osaajakoulutusopiskelijan ateria-alennus

Avoimen AMK:n opiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin. Korkeakouludiplomia tai osaajakoulutusta suorittaessasi saat kuitenkin Tuudo-sovelluksesta löytyvän opiskelijakortin, jolla saat pientä alennusta Turun ja Salon opiskelijaravintoloissa.

Huom! Syksyllä 2022 osaajakoulutusta suorittavat näkyvät Tuudossa korkeakouludiplomiopiskelijoina. Kehitämme osaajakoulutusta suorittavien omaa opiskelijakorttia parhaillaan. Voit käyttää korkeakouludiplomiopiskelijan korttia, kunnes kehitystyö saadaan valmiiksi!

Jos et pakottavasta syystä voi ladata Tuudo-sovellusta, voit saada pahvisen ateriakortin. Ateriakortin voit hakea  opintotoimiston palvelupisteeltä.

Opintojen kesto, jatkoaika ja todistuksen tilaaminen

Opintojen kesto on tyypillisesti 1-1,5 vuotta opinnoista riippuen. Opiskelija on automaattisesti ilmoitettu läsnäolevaksi koko tälle ajalle. Korkeakouludiplomiopinnoille ja Osaajakoulutusopinnoille voi hakea jatkoaikaa, jos opintopisteitä ei saa suoritettua myönnetyn opiskeluoikeuden aikana. 

Jatkoajan saaminen edellyttää, että puuttuvat opinnot on mahdollista suorittaa tulevana lukukautena. Keskustele ensin opintojen vastuuhenkilön ja tarvittessa opinto-ohjaajan kanssa. Jatkoaika on maksullista ja sitä voi hakea yhden lukukauden verran katkeamattoman opinto-oikeuden perään. Jatkoaikaa haetaan ottamalla yhteyttä avoimeen AMK:hon (avoinamk@turkuamk.fi) sähköpostitse. Jatkoaikaa myönnetään yksi lukukausi ja opiskelija maksaa normaalisti avoimen AMK:n lukukausimaksun 200€.

Opintonsa suorittaneet korkeakouludiplomiopiskelijat voivat tilata todistuksen sähköisellä lomakkeella: Korkeakouludiplomin todistuksen hakulomake . Jos et saa suoritettua opintoja kokonaisuudessaan, pyydä avoimesta AMK:sta opintosuoritusote.

 

Polkuopiskelijat

Ohjeet opintojen aloitukseen

Tutustu heti opiskelupaikan vastaanotettuasi huolellisesti tällä sivulla oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin, alla oleviin polkuopiskelijoiden omiin ohjeisiin sekä oman alasi alakohtaisiin opintojen aloitusohjeisiin. Opintojen aloitusajankohdan löydät alempaa tältä sivulta.

Opinnot alkavat orientaatiolla, johon kaikkien polkuopiskelijoiden on osallistuttava. Polkuopiskelijat osallistuvat oman alansa orientaatioon. Vertaistutorit järjestävät ensimmäisellä viikolla vapaaehtoista iltaohjelmaa, jossa omaan opiskeluryhmään pääsee tutustumaan paremmin.

Uusille polkuopiskelijoille järjestetään lisäksi syyskuussa infotilaisuus avoimen AMK:n opintoihin liittyen. 

Olethan yhteydessä alakohtaisessa opintojen aloitusohjeissa mainittuun koulutuksen yhteyshenkilöön, jos et pakottavasta syystä pääse osallistumaan orientaatioon. Esteestä osallistumiseen ei tarvitse ilmoittaa avoimen AMK:n toimistoon.

Ota mukaan ensimmäisenä opiskelupäivänä kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä oma kannettava tietokoneesi. Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja: oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Orientaatiopäivien aikana syödään kampuksen opiskelijaravintolassa omakustanteisesti. Jotta saat aterioista polkuopiskelijalle kuuluvan pienen alennuksen, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-sovellus ennen ensimmäistä koulupäivää.

Tarkista aloituspaikan tarkka sijainti Tuudo-sovelluksesta. Löydät kampuskohtaiset kartat Tuudon vasemman reunan valikosta, kohdasta "Kartta". Valitse ensin oikea kampus ja etsi luokan tai tilan nimen perusteella.

Omalla autolla kulkevien kannattaa varautua Kupittaan kampuksella parkkipaikkojen vähäisyyteen ja maksullisuuteen. Suosittelemme bussilla tai pyörällä kulkemista. Aikataulut ja reittiopas löytyvät Fölin sivuilta.  

Huomaathan, että aloitusohjeet voivat muuttua vielä juuri ennen opintojen alkua. Tarkista tämän sivun tiedot muutosten varalta.

Jos tulet hyväksytyksi opintojen alun jälkeen

Polkuopintohaussa varasijat liikkuvat vielä jonkin aikaa opintojen aloituksen jälkeen. Jos siis tulet hyväksytyksi polkuopintoihin opintojen jo alettua, toimi näin:

 • Ota opiskelupaikka vastaan, ilmoittaudu samalla läsnäolevaksi sekä tutustu tämän sivun ohjeistukseen.
 • Ole yhteydessä alla orientaation aikataulujen yhteydessä mainittuun opinto-ohjaajaan tai yhteyshenkilöön. Häneltä saat ohjeet opintoihin mukaan pääsemiseen.
 • Käyttäjätunnusten aktivoinnissa on opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen lyhyt viive. Voit osallistua opintoihin, vaikka et olisi saanut tunnusta aktivoitua.

Varasijojen päättymispäivämäärän löydät polkuopintojen hakuohjeesta. Varasijojen päättymisen jälkeen varasijoille jääneet hakijat eivät voi enää tulla hyväksytyiksi. Opintoihin voivat osallistua ainoastaan Opintopolussa hyväksytyiksi tulleet.

Polkuopintojen kesto

Polkuopinto-oikeus Turun ammattikorkeakoulussa kestää yhden lukuvuoden, eli kaksi lukukautta. Opinto-oikeutesi kesto on siis joko 1.8.–31.7. tai 1.1.–31.12.

Polkuopintoihin ei ole mahdollista hakea jatkoaikaa.

Jos käy niin, ettet saa avoimen väylän haun päättymiseen mennessä suoritettua hakukelpoisuuteen vaadittuja opintopisteitä, voit valita opintojaksoja avoimen AMK:n opintotarjonnasta. Opintojaksot ovat maksullisia. Kannattaa kuitenkin huomata, että avoimen AMK:n yksittäisten opintojaksojen tarjonnassa ei välttämättä ole juuri sinulta puuttuvaa kurssia. 

Polkuopiskelijan etuudet ja oikeudet

Polkuopiskelija suorittaa opintonsa tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä ja on osa Turun AMK:n opiskelijayhteisöä. Polkuopinnot eivät johda tutkintoon, joten osa eduista ja oikeuksista poikkeaa tutkinto-opiskelijoista. Monet opiskelijoille tarjottavat palvelut kuitenkin koskevat myös polkuopiskelijoita. Tarkemmat tiedot eri palveluista saat kunkin verkkosivuilta.

Polkuopiskelija voi...

 • Saada Tuudosta löytyvällä avoimen AMK:n opskelijakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT Campuksella
 • Hakea tapauskohtaisesti tiettyjä tukia (ei opintotukea)
  • Tarkemmat tiedot Opiskelun tuet -otsikon alla
 • Hakea opiskelija-asuntoa TYS Turun opiskelija-asuntosäätiö
 • Olla oikeutettu opiskelijahintaiseen Fölin bussikorttiin Föli (tarkemmat ehdot)
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin TUO
 • Hankkia CampusSportin liikuntapalveluiden käyttöoikeuden CampusSport
 • Käyttää opintopsykologin palveluita
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta CampusOnline
 • Suorittaa työharjoittelun osana opintoja
 • Käyttää samoja ohjelmistoja ja suorittaa samoja sertifikaatteja kuin tutkinto-opiskelijatkin
 • Suorittaa aiemman osaamisen näyttöjä (lisätiedot opintojaksojen opettajilta)
 • Hakea avoimen väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin
Polkuopiskelijan ateria-alennus

Polkuopiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin. Polkuopiskelijana saat Tuudo-sovelluksesta löytyvän opiskelijakortin, jolla saat pientä alennusta Turun ja Salon opiskelijaravintoloissa. 

Jos et pakottavasta syystä voi ladata Tuudo-sovellusta, voit saada pahvisen ateriakortin. Ateriakortin voit hakea   opintotoimiston palvelupisteeltä.

Polkuopiskelija ei voi..

 • Nostaa KELA:n opintorahaa tai –lainaa
 • Saada VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia
 • Käyttää opiskelijaterveydenhuoltoa (YTHS)
  • Polkuopiskelijat eivät suorita YTHS:n lukukausittaista maksua
 • Suorittaa JOO-opintoja
 • Tehdä hyväksilukuja aiemmille opinnoille
  • Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa

Polkuopinnoista tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Polkuopinnoissa ei voi suorittaa tutkintoa. Polkuopinnot suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi saman alan opintoihin, joissa polkuopinnot on suoritettu. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea avoimen väylän haussa. AMK-tutkintoihin avoimen väylän haku järjestetään kahdesti vuodessa. YAMK -tutkintoihin avoimen väylän haku on jatkuva lukuun ottamatta joulukuuta ja kesä-elokuuta.

Avoimen väylän haun hakukelpoisuuteen edellytetään määritelty määrä opintopisteitä suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Haussa voi olla myös asetettu minimikeskiarvo, joka opiskelijan tulee saavuttaa voidakseen hakea. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, opiskelijat valitaan keskiarvon ja suoritettujen opintopisteiden perusteella. Tarkista tarkemmat tiedot hausta ja hakukausittain päivitettävät valintaperusteet erillishakujen sivulla

Polkuopiskelijan on mahdollista hakea myös yhteishaussa.

Huomioitavaa hakiessa polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnoissa suoritetut opinnot hyväksiluetaan Turun AMK:n koulutuksiin. Muihin ammattikorkeakouluihin hakemisesta tai hyväksiluvuista opiskelijan tulee olla yhteydessä kyseiseen ammattikorkeakouluun.

Polkuopintojen erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän haussa Turun AMK:hon. Jos tulet valituksi yhteishaussa tai avoimen väylän haussa muuhun AMK:hon, erolomake on täytettävä. Avoin AMK ei saa muuta kautta tietoa yhteishaussa tai muuhun ammattikorkeakouluun valituista. Opiskelijalle muodostuu siis velvollisuus alkavan lukukausimaksun maksamiseen, jos erolomaketta ei ole täytetty edellisen lukukauden puolella.

Avoimen väylän jatkuvassa haussa (ylempi AMK) hakenut ja opiskelupaikan saanut on velvollinen maksamaan kuluvasta lukukaudesta opintosuorituksiaan vastaavan opintopistekohtaisen maksun.

Polkuopintojen aloitusajat ja -paikat, syyslukukausi 2022

Englanninkieliset koulutukset | AMK ja Master School -polkuopinnot

Katso englanninkielisten polkuopintojen alkamisajat ja -paikat, sekä alakohtaiset opintojen aloittamisen ohjeet englanninkielisiltä verkkosivuiltamme.

Liiketalous ja hallinto | AMK-polkuopinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua Huomioithan, että erityisesti päivätoteutuksissa vertaistuutorit ovat järjestäneet orientaatiopäivien aikaan ohjelmaa myös illalla.

 

Koulutus Ryhmätunnus Aloitusaika Aloituspaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Tradenomi (AMK), finanssipalvelut PMYYFS22 24.8. klo 10.00 EDU2027, 
EduCity
Opinto-ohjaaja: 
Päivi Viinikkala
-
Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus MKITIS22 22.8. klo 9:00

Tapio (LEM_B164), Lemminkäisenkatu 30 
Lemppari

Opinto-ohjaaja: 
Anu Lehtinen 
Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Koulutusvastaava:  
Kosar Mahmoodi 
Tavoitettavissa 15.8. alkaen. 

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketalous

Päivätoteutus, Turku

PLIITS22 ja LTOPS22A 23.8. klo 9:00 Auditorio Lemminkäinen, Lemminkäisenkatu 30,  
Lemppari

Opinto-ohjaaja: 
Anu Lehtinen 
Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketalous

Monimuotototeutus, Turku

MLIITS22 25.8. klo 9:00 Auditorio Gamma (B1026),
ICT-City

Opinto-ohjaaja: 
Anu Lehtinen 
Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Koulutusvastaava: 
Arja Keltaniemi 
Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka PLILOS22 24.8. klo 10.00 EDU1002, 
EduCity
Koulutusvastaava:  
Päivi Viinikkala
-
Tradenomi (AMK), matkailu ja wellness liiketoimintana PMMWES22 23.8. klo 9:00 Auditorio Lemminkäinen, Lemminkäisenkatu 30  
Lemppari

Opinto-ohjaaja:
 Anu Lehtinen 
Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), myyntityö PMYYNS22 ja LTOPS22A 23.8. klo 9:00 Auditorio Lemminkäinen, Lemminkäisenkatu 30  
Lemppari

Opinto-ohjaaja:
Anu Lehtinen 
Tavoitettavissa 15.8. alkaen.

Katso taulukon alapuolelta koulutuskohtaiset lisäohjeet. 

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely PTIETS22 23.8. klo 9:00 Auditorio Lambda, 
ICT-City

Opinto-ohjaaja: 
Janne Ahtinen

-

 

Koulutuskohtaiset lisätiedot

Kirjasto- ja tietopalvelut, monimuotototeutus (MKITIS22)

Ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 22.-23.8.2022 Lempparilla (Lemminkäisenkatu 30) tilassa Tapio LEM_B164. 

Opiskelu monimuotokoulutuksessa on suurelta osin etäopiskelua. Lähiopetusta on noin kahtena päivänä kuukaudessa klo 9-17 (18) välillä. Lähiopetuspäivät ovat torstai ja perjantai, orientaatiopäiviä lukuun ottamatta. 

MKITIS22 lähipäivät ovat 22.08., 23.08., 8.9., 22.9., 23.9., 6.10., 27.10., 10.11., 24.11., 8.12., 9.12.2022. Elokuun ja joulukuun lähipäivät pidetään fyysisesti Turussa osoitteessa Lemminkäisenkatu 30. Muut syksyn lähipäivät toteutetaan verkkototeutuksina. Lähipäiville osallistuminen on välttämätöntä.

Opiskelijat tekevät yksilö- tai ryhmätehtäviä ja esim. sähköisiä tenttejä. Lähipäivillä käsitellään ja syvennetään etäjaksolla opittua ja valmistellaan seuraavan etäjakson työskentelyä. Opiskelu monimuotokoulutuksessa edellyttää, että opiskelija pystyy varaamaan etäjaksoilla riittävästi aikaa opiskeluun.


Liiketalouden ja myyntityön päivätoteutukset (PLIITS22 ja PMYYNTS22)

Orientoivat päivät ovat 23.-25.8.2022. Huolehdithan, että pystyt osallistumaan päiviin klo 9-17 välillä. Aloitamme orientoivat päivät 23.8.2022 klo 9:00 ilmoittautumisella Lemminkäisenkatu 30:n pääaulassa. Opetus jatkuu maanantaista 29.8. eteenpäin arkipäivisin klo 8-17 välillä. Lukkarissasi sinun tulee huomioida PLIITS22 ja PMYYNS22 sekä LTOPS22A ryhmien aikatauluja.

Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakso (15 op) käynnistyy heti aloituspäivien jälkeen jatkuen koko syyslukukauden. Voit yhdistää opintojaksoon myös englannin tai ruotsin kielen opintoja suorittamalla opintojakson pienryhmätyöskentelyn suomen sijasta englanniksi tai ruotsiksi. Pienryhmätyöskentely muodostaa 50 % opintojaksosta ja siihen sisältyy tiedonhakua, tiedon jakamista, oppimisraporttien kirjoittamista ja vertaisarviointia kohdekielellä. Riittää, että sinulla on kohtalaisen sujuva kielitaito ruotsissa tai englannissa, jossa voit valita pienryhmätyöskentelyssä kieleksi ruotsin tai englannin. Pienryhmäjako tehdään heti orientoivien päivien ensimmäisenä päivänä, joten pohdi jo ennakkoon valmiiksi, haluatko suorittaa Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintojakson englannin-, ruotsin- vai suomenkielisessä pienryhmässä. 
 

Liiketalous, monimuotototeutus (MLIITS22)

Ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 25.-26.8. ICT-Cityssä auditorio Gammassa ICT_B1026.

Opiskelu monimuotokoulutuksessa on suurelta osin etäopiskelua. Lähiopetusta on päiväsaikaan noin kahtena päivänä kuukaudessa klo 9-17 (18) välillä. Lähiopetuspäivät ovat torstai ja perjantai. Lähtökohtaisesti opiskelijan on osallistuttava kaikkiin lähipäiviin. MLIITS22 syksyn 2022 lähipäivät ovat 25.-26.8., 15.-16.9., 6.-7.10., 3.-4.11., 24.-25.11., 8.-9.12. 

Opiskelijat tekevät yksilö- tai ryhmätehtäviä ja esim. sähköisiä tenttejä. Lähipäivillä käsitellään ja syvennetään etäjaksolla opittua ja valmistellaan seuraavan etäjakson työskentelyä. Opiskelu monimuotokoulutuksessa edellyttää, että opiskelija pystyy varaamaan etäjaksoilla riittävästi aikaa opiskeluun.
 

Matkailu ja wellness liiketoimintana, päivätoteutus

Orientoivat päivät ovat 23.-25.8.2022. Huolehdithan, että pystyt osallistumaan päiviin klo 9-17 välillä. Aloitamme orientoivat päivät 23.8.2022 klo 9:00 ilmoittautumisella Lemminkäisenkatu 30:n pääaulassa. Opetus jatkuu maanantaista 29.8. eteenpäin arkipäivisin klo 8-17 välillä. 

Sosiaali- ja terveysala | AMK-polkuopinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua

Rokotussuojan selvitys

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille tehdään rokotussuojan selvitys opintojen alussa. Saat tästä lisätietoa YTHS:n pitämässä infotilaisuudessa opintojen alkaessa. Voit tutustua jo etukäteen lisäohjeisiin rokotussuojan arvioinnista ja täyttää itsearviointilomakkeen Omat rokotetiedot saat rokotekortista tai siitä hoitoyksiköstä (koulu / työterveyshuolto), jossa sinut on rokotettu. Polkuopiskelijana täydennät mahdolliset puuttuvat rokotteet omalla terveysasemallasi opintojen alettua.

 

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Bioanalyytikko (AMK) PBIOS22 (A+B)

24.8.2022 klo 9.00

Medisiina D 
Lauren-sali
Opinto-ohjaaja:  
Henna Vuoriranta
Lue näkövaatimuksesta ja silmälääkärin lausunnon toimittamisesta taulukon alapuolelta.
Ensihoitaja (AMK) PENHOS22 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja: 
Sari Kallio
-
Fysioterapeutti (AMK) PFYSIS22 (A+B) 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja:  
Henna Vuoriranta
-
Hammasteknikko (AMK) PHAMMS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja:  
Henna Vuoriranta
-
Kätilö (AMK) PKÄTIS22 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: 
Sari Kallio

-
Röntgenhoitaja (AMK) PRÖNTS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja:  
Henna Vuoriranta
-

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Salo

PSHSS22A 24.8.2022 klo 9.00 IOT-kampus/Salo 
sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: 
Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSHTS22 A ja B 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: 
Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Monimuotototeutus, Salo

MSAISS22 24.8.2022 klo 9.00 IOT-kampus/Salo 
sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: 
Sari Kallio

-

Sairaanhoitaja (AMK)

Verkko-opinnot

PSHTS22V 22.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula

Opinto-ohjaaja: 
Sari Kallio

 

Sosionomi (AMK)

Päivätoteutus, Turku

PSOSTS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja:
Marja Naatula
-

Sosionomi (AMK)

Verkko-opinnot

PSOSS22V 25.8.2022 klo 8.15 ICT-City 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja: 
Marja Naatula
-
Suuhygienisti (AMK) PSUUNS22

24.8.2022 klo
9.00

Medisiina D 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja: 
Henna Vuoriranta
-
Toimintaterapeutti (AMK) PTOIMS22 24.8.2022 klo 9.00 ICT-City 
sisääntuloaula
Opinto-ohjaaja:
Henna Vuoriranta
-

 

Koulutuskohtaiset lisätiedot:

Bioanalyytikko (AMK) PBIOS22 (A+B)

Bioanalytiikan koulutukseen hyväksytyiltä opiskelijoilta vaaditaan optikon, optometristin tai silmälääkärin kliiniseen laboratoriotyöhön. Lisätietoa löydät osoitteesta ammattikorkeakouluun.fi. Toimita lausunto sähköpostitse saamiesi ohjeiden mukaisesti. Ota tarvittaessa yhteyttä osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi. 

Tekniikan ala | AMK-polkuopinnot

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen alkamisajan ja -paikan, ryhmätunnuksen sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Ensimmäisten opiskelupäivien aikana saat tärkeää tietoa opinnoista ja käytännön asioista sekä tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ohjaajiin ja opiskeluympäristöön. Ensimmäisten viikkojen muihin aikatauluihin voit tutustua tarkemmin lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa.

Oma tietokone tekniikan alan opinnoissa 

Turun ammattikorkeakoulussa siirrytään yhä enemmän opiskelijoiden omien tietokoneiden hyödyntämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone koulupäivien aikana.
Millaisen tietokoneen tarvitsen? Insinööriopintoihin suosittelemme Turun ammattikorkeakoulun

 

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioitavaa
Insinööri (AMK), ajoneuvo- ja kuljetustekniikka PAUTOS22 24.8. klo 10.00 Auditorio Omega, 
ICT-city
Opinto-ohjaaja: 
Päivi Viinikkala
-
Insinööri (AMK), bio- ja kemiantekniikka PBIOKES22 24.8. klo 9.00 Auditorio Gamma,  
ICT-city
Opinto-ohjaaja:  
Sari Loppela-Rauha
Lue koulutuskohtaiset ohjeet  lähtötasotestistä sekä oppikirjoista taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka PEYTES22 24.8. klo 9.15 Auditorio Delta, 
ICT-city
Opinto-ohjaaja:  
Sari Loppela-Rauha
Lue koulutuskohtaiset ohjeet  lähtötasotestistä sekä oppikirjoista taulukon alapuolelta.

Insinööri (AMK), konetekniikka

Päivätoteutus

PKONTS22 24.8. klo 10.00 Auditorio Lambda, 
ICT-city
Opinto-ohjaaja:  
Johanna Gadd
Lue konetekniikan turvavarusteiden hankinnasta taulukon alapuolelta.

Insinööri (AMK), konetekniikka

Monimuotototeutus

MKONTS22 1.9. klo 9.00 Erik 2003, 
EDUcity
Opinto-ohjaaja: 
Johanna Gadd
Lue konetekniikan turvavarusteiden hankinnasta taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), myynti-insinööri PTUTAMS 24.8. klo 10.00 Hammarbacka 1091, 
EDUcity
Opinto-ohjaaja:  
Päivi Viinikkala
-
Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka PRAKIS22 24.8. klo 10:00 Auditorio Beta,  
ICT-city
Opinto-ohjaaja:  
Jarmo Virta
-
Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen, monimuotototeutus MRAKIS22 1.9. klo 9.00 Johannes EDU_2004, 
EDUcity
Lehtori:  
Tapio Keiramo
-
Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka PTIVIS22 23.8. klo 9:00 Auditorio Alpha, 
ICT-city
Opinto-ohjaaja:
Janne Ahtinen
Lue  koulutuskohtaiset ohjeet lähtötasotestistä taulukon alapuolelta.
Insinööri (AMK), tuotantotalous PTUTAS22 24.8. klo 10.00 EDU_3003, 
EDUcity
Opinto-ohjaaja:  
Päivi Viinikkala
-
Rakennusmestari (AMK) PRAKMS22 24.8. klo 10:00 Auditorio Sigma, 
ICT-city
Opinto-ohjaaja:  
Jarmo Virta  
-

 

Koulutuskohtaiset lisäohjeet:

Bio- ja kemiantekniikka, PBIOKES22

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaetaan opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus.

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:

 • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella, mutta tällöin mukaan kannattaa työskentelyn helpottamiseksi ottaa erillinen laskin.
 • Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta. 

Opintojaksolla "Insinöörimatematiikan perusteet" tarvitaan Editan julkaisema oppikirja "Insinöörin matematiikka" (Tuomenlehto ym., ISBN 978-951-37-6352-7). Erot kirjan painosten välillä ovat vain painovirheiden korjauksia, joten mikä tahansa painos käy.

Kemian opintoja varten tarvitset oppikirjan Tekniikan kemia (Hänninen, Karppinen, Leskelä, Pohjakallio), Edita, 2018 tai uudempi, ISBN: 9789513771379
 

Energia- ja ympäristötekniikka, PEYTES22

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaamme opiskeluryhmät. 

Lähtötasotestiä varten huomioi nämä:

 • Aktivoi Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi jo ennen orientoivien päivien alkua!
 • Ota testiä varten mukaan oma kannettava tietokone. Tarvittaessa testin voi tehdä myös puhelimella, mutta tällöin mukaan kannattaa työskentelyn helpottamiseksi ottaa erillinen laskin.
 • Testi perustuu yläkoulun matematiikkaan, jota kannattaa kerrata etukäteen esimerkiksi verkkokurssin "Johdatus AMK-matematiikkaan" avulla. Kurssi löytyy Turun ammattikorkeakoulun itslearning-ympäristöstä, ja pääset rekisteröitymään kurssille sen jälkeen, kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Opiskelun aloitus -sivulta. 

Opintojaksolla "Insinöörimatematiikan perusteet" tarvitaan Editan julkaisema oppikirja "Insinöörin matematiikka" (Tuomenlehto ym., ISBN 978-951-37-6352-7). Erot kirjan painosten välillä ovat vain painovirheiden korjauksia, joten mikä tahansa painos käy.

Konetekniikka, PKONTS22 ja MKONTS2

Laboratoriotyöskentely ja turvavarusteiden hankinta

Osassa insinöörikoulutuksista opiskelijoiden tulee hankkia ensimmäisen lukukauden aikana turvavarusteet (turvakengät, silmäsuojat ja käsineet). Varusteiden hankintatilaisuus järjestetään yhteisesti kampuksella ja kustannusarvio varusteiden hankintaan on noin 50–60 euroa.
 

Tieto- ja viestintätekniikka, PTIVIS22

Ensimmäisenä päivänä tehdään matematiikan lähtötasotesti, jonka tulosten perusteella jaamme opiskeluryhmät. Osa ryhmistä aloittaa matematiikan opintonsa kertaavalla opintojaksolla Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan, toiset opintojaksolla Insinöörimatematiikan perusteet. Tällä jaolla pyritään mahdollistamaan jokaiselle sujuva opintojen aloitus. Lähtötasotestin tekemiseen tarvitset kirjoitusvälineet ja älypuhelimen tai muun laitteen, jossa on verkkoyhteys. Testissä ei käytetä laskinta, taulukkokirjaa tai muita apuvälineitä. Aktivoithan Turun AMK:n käyttäjätunnuksen ennen orientoivia päiviä. 

Lähtötasotestissä kysytään seuraavia aiheita: 

 • Peruslaskutoimitukset (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku), prosenttilaskenta, potenssit, neliöjuuri ja kuutiojuuri, polynomit, 1. ja 2. asteen polynomiyhtälöt, yhtälöpari sekä suorakulmainen kolmio 

Suosittelemme opiskelua tai kertaamista varten lukion OPSin kurssien MAY1, MAA2 materiaaleja soveltuvin osin, esimerkiksi TIM-projektin avointa materiaalia: 

 • MAY1-kurssin sisältö ja materiaalit (luvut 1-5):  
 • MAA2-kurssin sisältö ja materiaalit (luvut 1-3):  

Master School | YAMK-polkuopinnot

Ennakkotehtävä

Kaikilla koulutuksilla on yhteinen ennakkotehtävä ja osalla koulutuksista lisäksi omia ennakkotehtäviä. Ennakkotehtävä löytyy aloitusohjeesta.

Syksyn ohjelma

Alla olevasta taulukosta löydät oman koulutuksesi opintojen ryhmätunnuksen sekä aloitusohjeesta syksyn kontaktiopetuspäivät sekä yhteyshenkilön tiedot. 

Aikatauluihin voit tutustua tarkemmin myös lukujärjestyksessä. Ryhmäsi opetussuunnitelmaan ja opintojaksoilla tarvittavaan kirjallisuuteen voit tutustua opinto-oppaassa.

Ota opintojen aloituspäivänä mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 
 

Koulutus Ryhmätunnus Alkamisaika Alkamispaikka Yhteyshenkilö Huomioita

Insinööri (ylempi AMK)

Hajautettu energiatuotanto YHAETS22

29.8.2022 kello 8.30

Ks. aloitusohje

Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Rakentaminen YRAKES22 29.8.2022 kello 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Teknologiaosaamisen johtaminen

YTEJOS22

29.8.2022
klo 8.30
Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Terveysteknologia YTERIS22 29.8.2022 kello 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto
Erityissosiaaliohjaus YERISOS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kliininen asiantuntija: bioanalytiikka YKLABS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kliininen asiantuntija: mielenterveys- ja päihdetyö YKLAMS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Kliininen asiantuntija: omahoidon tukeminen ja kansansairauksien hoitotyö YKLAOS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen YTEKES22V 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Terveyden edistäminen YTEDS22V 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Terveysteknologia YTERTES22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Tradenomi (ylempi AMK) -koulutukset
Liiketoiminnan kehittäminen YLIKES22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
SOTE-palvelujen ja -liiketoiminnan johtaminen YSPLIS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Taide- ja kulttuurialan johtaminen YTAIKUS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)
Teknologiaosaamisen johtaminen YTEJOTS22 29.8.2022 klo 8.30 Ks. aloitusohje Ks. aloitusohje Aloitusohje (ennakkotehtävä ja syksyn kontaktipäivät)

 

 

Sosiaali- ja terveysalan erikoispolkuopiskelijat (avoin AMK + tutkinto)

Ohjeet opintojen aloitukseen, sosionomin (AMK) erikoispolku, tammikuu 2023

Opintojen aloitus lyhyesti:

 • Opintojen aloitus: opinnot alkavat tammikuussa 2023 kahden päivän orientaatiolla, joka järjestetään verkossa 11.–12.1.2023.
 • Ryhmätunnus: PSOSK23V
 • Opintojen aloitukseen tai sisältöön liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä opinto-ohjaaja Marja Naatulaan.

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla ylempänä oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin sekä erikoispolkuopintojen omiin ohjeisiin tässä alla.

Erikoispolulla opiskelevan etuudet

Avoimen AMK:n opinto-oikeuden aikana opiskelijat voivat:

 • Saada Tuudo-sovelluksesta löytyvällä avoimen AMK:n opiskelijakortilla pientä alennusta aterioista Turun ja Salon opiskelijaravintoloissa.
 • Liittyä opiskelijakunta TUO:n jäseniksi ja tilata vihreän opiskelijakortin
 • Käyttää Turun AMK:n ohjelmistoja ja sertifikaatteja
 • Käyttää Turun AMK:n kirjastopalveluita
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta:  CampusOnline
 • Hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskelijat eivät ole oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin, Fölin opiskelija-alennukseen, opiskelijaterveydenhuoltoon (YTHS) tai Kelan opintorahaan- ja lainaan. Muita tukia on mahdollista hakea tapauskohtaisesti. 

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella ei ole mahdollista hakea hyväksilukuja aiemmille opinnoille tai suorittaa JOO-opintoja.

Erikoispolkuolkuopiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin. Erikoispolkuopiskelijana saat Tuudo-sovelluksesta löytyvän avoimen AMK:n opiskelijakortin, jolla saat pientä alennusta Turun ja Salon opiskelijaravintoloissa. 

Jos et pakottavasta syystä voi ladata Tuudo-sovellusta, voit saada pahvisen ateriakortin. Ateriakortin voit hakea   opintotoimiston palvelupisteeltä.

Tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Erikoispolulla opiskelevien haku tutkinto-opintoihin on syyslukukaudella marras-joulukuun vaihteessa tai kevätlukukaudella toukokuussa. Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi) hakuaikana. Avoimen AMK:n opinto-oikeudella suoritettujen opintojen tulee olla opintorekisterissä ennen avoimen AMK:n opinto-oikeuden päättymistä.

Tarkemmat tiedot hausta ja alakohtaisista hakukelpoisuusvaatimuksista erillishaut-sivulla.