Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.12.2020
alt=" "

Uudelle avoimen AMK:n opiskelijalle

Onnea avoimen AMK:n opiskelupaikasta ja tervetuloa Turun ammattikorkeakouluun!

Tälle sivulle on koottu tärkeitä ohjeita opintojen aloituksesta ja suorittamisesta. Tutustuthan ohjeisiin tarkasti heti opiskelupaikan vastaanotettuasi. Tämän sivun ohjeet koskevat:

 • polkuopiskelijoita
 • korkeakouludiplomia suorittavia sekä
 • avoimen AMK:n terveydenhoitajaopintoja suorittavia

Yksittäisiä opintojaksoja suorittavien ohjeet löydät avoimen AMK:n sivuilta.

HUOM! Opintoihin valitulle ei lähetetä erillisiä ohjeita sähköpostitse, vaan kaikki tieto löytyy tältä sivulta.

Ennen opintojen aloitusta

Käyttäjätunnusten aktivointi

Voit aktivoida tunnukset noin viikkoa ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi

 • Käyttäjätunnus on aktivoitava itse eli avoin AMK ei lähetä opiskelijoille valmiita käyttäjätunnuksia.
 • Mikäli tunnusten aktivointi ei onnistu, yritä muutaman päivän kuluttua uudelleen.
 • Jos et saa tunnuksiasi aktivoitua opintojen alkuun mennessä, ota yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi.

Tunnusten rekisteröinti ID-palvelussa edellyttää pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Jos sinulla ei ole näitä käytössäsi, ota yhteyttä IT-palveluihin . Käyttäjätunnuksen voi noutaa IT-palveluiden palvelupisteeltä EduCitystä. Otathan henkilöllisyystodistuksen mukaan!

Rekisteröinnin yhteydessä ilmoitetaan käyttäjätunnuksesi, sähköpostiosoitteesi sekä opiskelijanumerosi. Otathan tämän itsellesi ylös.

Kirjaudu järjestelmiin

– sähköposti, Peppi, Optima, Messi, Tuudo, opinto-opas ja koulutushaku

Kirjaudu käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen Turun AMK:n järjestelmiin. Järjestelmiin tutustutaan tarkemmin orientaatioviikolla sekä ennen opintoja suoritettavassa Digistarttipaketissa. Suoritettavia opintojaksoja ei tarvitse valita itsenäisesti etukäteen, vaan tähän saa tukea orientaatioviikolla.

Opiskelijana saat edu.turkuamk.fi -päätteisen opiskelijasähköpostiosoitteen. Kaikki avoimen AMK:n viestintä lähetetään ainoastaan opiskelijasähköpostiin, jota opiskelijalla on velvollisuus seurata. Huomioithan, että sähköpostien kääntö opiskelijasähköpostista omaan sähköpostiosoitteeseen ei aina toimi täysin. Tarkista säännöllisesti siis opiskelijasähköpostisi, vaikka olisit tehnyt käännön saapuville viesteille.

Digistarttipaketti opintojen aloitukseen

Digistartin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

 • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com
 • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia (ohjeet käyttäjätunnuksen rekisteröintiin ylempänä)
 • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, s2020’. Etene Digistartti-kurssilla ohjeiden mukaan.

Digistartti avautuu käyttäjätunnuksesi aktivoinnin jälkeen. Digistartti kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot.

Ensimmäinen opiskelupäivä

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja

Opiskelupaikan vastaanottaneen on osallistuttava opintojen orientaatioon. Pakottavasta poissaolosta on sovittava koulutuksen yhteyshenkilöiden kanssa.

 

Käytännön ohjeita opiskeluun

Lukukausimaksu

Avoimen AMK:n lukukausimaksu on 200€. Lukuvuosi koostuu kahdesta lukukaudesta, jolloin vuoden kestävien opintojen hinta on 400€.

Laskutus e-lomakkeella

Lukukausimaksu maksetaan e-lomakkeella, jonka linkin saat edu-sähköpostiisi syys-lokakuun vaihteessa ja helmikuussa. Lukukausimaksun erämaksun (100€) valinneille lukukauden toinen laskutusviesti lähetetään marraskuussa ja huhtikuussa. Maksaminen e-lomakkeella edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla. Laskuviestejä ei lähetetä henkilökohtaisiin sähköpostiosoitteisiin, eikä laskua voida lähettää .pdf -tiedostona.

Lukukausimaksun voi maksaa joko yhdessä (200€) tai kahdessa erässä (2x 100 euroa). Maksu tulee suorittaa 14 vuorokauden kuluessa laskutusviestin saamisesta. Maksutavan voit valita maksuviestissä olevista e-lomakkeista. Lukukausimaksun laiminlyönti johtaa opiskelupaikan peruuttamiseen ja maksun viemisen perintään.

Olethan meihin yhteydessä, jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia ja et siten pysty suorittamaan lukukausimaksua e-lomakkeella. Tällöin voimme lähettää sinulle laskun postitse paperisena.

Laskun lähettäminen yritykselle

Ensisijaisesti e-lomakelaskutuslinkit lähetetään opiskelijan opiskelijasähköpostiin. Olethan yhteydessä avoimen AMK:n toimistoon avoinamk[at]turkuamk.fi, jos lukukausimaksun maksaa puolestasi yritys (esim. työnantaja). Yrityslaskutuksessa lähetämme paperilaskun tai hyödynämme verkkolaskutusta, jos yrityksellä on tämä käytössään.

Yrityksen laskutustiedot on ilmoitettava avoimen AMK:n sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman pian opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen, mutta viimeistään ennen syys-lokakuun ja helmikuun laskutuskausia. Laskun siirtäminen yritykselle ei ole mahdollista enää sen jälkeen, kun lasku on lähetetty opiskelijalle.

Ilmoitathan yrityksen laskuttamista varten seuraavat tiedot:

 • yrityksen nimi
 • y-tunnus
 • yrityksen osoite
 • verkkolaskutusosoite ja OVT-tunnus, jos yrityksellä on käytössään verkkolaskutus.

Opinto-opas, Lukkarikone ja Messi

Opintojen orientaatioviikolla opiskelijat saavat ohjausta opintojaksojen valintaan Peppi-järjestelmässä sekä tietoa järjestelmien käytöstä. Etukäteen ei siis tarvitse itse valita polkuopinnoissa suoritettavia opintojaksoja. Uuden opiskelijan kannattaa kuitenkin tutustua seuraaviin sivustoihin.

Opinto-opas sisältää koulutusten opintojaksot ja niiden laajuidet sekä ajoituksen. Ajoitus mahdollistaa ensimmäiseen lukuvuoteen kuuluvien opintojaksojen tarkastelun erillään seuraavista lukuvuosista. Opinto-oppaasta löytyvät myös käynnissä olevat ja tulevat toteutukset.

Lukkarikoneessa voi tutustua toteutuksen opetuksen ajankohtiin ja tarkistaa opetustilan. Lukkarikoneesta opiskelija voi tarkastella ryhmälleen suunnattujen toteutusten ajankohtia. Polkuopiskelijat löytävät ryhmätunnuksen alakohtaisista infokirjeistä.

Messi on Turun AMK:n intranet, josta löytyvät kaikki ohjeet opiskeluun ja opintoihin. Messiin päivitetään opiskeluun liittyviä uutisia, joita opiskelijan edellytetään seuraavan viikoittain.

Tuudo -sovellus

Tuudo -sovellus (Android- ja iOS -käyttöjärjestelmät) on opiskelijan apu opiskelijaelämään! Lataa maksuton sovellus, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan polkuopiskelijana.

 • Etsi Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.
 • Uuden opiskelijan ohjeet on koottu Tuudoon omaksi paketikseen ja lisäksi näet Tuudossa heti myös esim. kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille.
 • Aktivoituasi käyttäjätunnuksesi voit kirjautua Tuudoon niillä, ja tarkastella henkilökohtaista lukujärjestystystäsi ja  opintojen etenemistä.

Ohjeistus koronavirukseen varautumiseen

Tutustuthan Turun AMK:n ohjeistukseen koronavirukseen varautumiseen: Koronavirukseen varautumisen ohjeistus . Sivulta löydät tietoa muun muassa opetuksen toteuttamisesta sekä suojavarusteiden käytöstä Turun AMK:ssa.

Avoimen AMK:n opintojen lopettaminen

Erolomake

Polkuopinnot voi lopettaa täyttämällä erolomakkeen: erolomake (tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella). Jos käytössäsi ei ole kumpaakaan tunnistautumisvaihtoehtoa, voit tehdä eroamisilmoituksen lomakkeella vaihtoehtoinen erolomake (vaatii opiskelijanumeron)

Korkeakouludiplomiopinnot ja avoimen AMK:n terveydenhoitajan opinnot voi lopettaa täyttämällä avoimen AMK:n erolomakkeen: erolomake . Lomakkeelle on merkittävä opiskelijanumero, mutta lomakkeen täyttäminen ei edellytä tunnistautumista.

Saat kuittauksen, kun erolomakkeesi on käsitelty. Ethän lähetä lomaketta useaan kertaan!

Avoimen AMK:n opintojen lopettamisilmoitus hyväksytään ainoastaan yllämainituilla erolomakkeilla. Ilmoitusta sähköpostitse, opettajalle tai muulle koulutuksen henkilöstölle ei hyväksytä. Opiskelija on velvollinen maksamaan seuraavan lukukauden lukukausimaksun, jos opinto-oikeus jatkuu eikä opinnoista eroamista ole tehty ohjeistuksen mukaisesti.

Peruutusehdot

Opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa velvoittaa lukukausimaksun (200€) maksamiseen. Vältyt seuraavan lukukauden maksulta, jos peruutat polkuopinnot lukukauden päättymiseen mennessä (31.12. tai 31.7 klo 23:59). Jos opiskelupaikan peruutus tehdään kesken lukukauden, on opiskelija velvollinen maksamaan kuluvan lukukauden maksun.

TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksuttomaan peruutukseen. Ainoastaan ajantasaista lääkärintodistusta vastaan polkuopiskelupaikan voi peruuttaa maksuttomasti. Sairastumisen tulee olla pitkäaikaista ja opintojen suorittamisen estävää.

Opintojen päättyminen tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä

Erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos polkuopiskelijana sinut valitaan avoimen väylän haussa tai Terveydenhoitaja (AMK) opiskelijana erillishaussa Turun AMK:iin.

Erolomake on tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä täytettävä vain, jos opiskelija tulee valituksi yhteishaussa tai avoimen väylän haussa muuhun AMK:iin kesken avoimen AMK:n opiskeluoikeuden. Avoin AMK ei saa tietoa yhteishaussa tai toisen korkeakoulun hauissa valituista. Seuraavan lukukauden maksu tulee maksaa, jos erolomaketta ei ole täyttänyt.

Opiskelun tuet

Tukiin liittyvissä kysymyksissä opiskelijan on oltava yhteydessä tuen myöntävään tahoon.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukainen velvollisuus vastata viranomaisen (TE-toimisto, Kela tms.) tietopyyntöihin.

Työttömyystuki

Mikäli opiskelija on TE-toimiston asiakas, osallistumisoikeus polkuopintoihin tulee varmistaa TE-toimistosta ennen polkuopintopaikan vastaanottamista. Täytettävät TE-toimiston lomakkeet lähetetään sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon avoinamk[at]turkuamk.fi docx. tai pdf. -muodossa. Lomakkeissa oleva hakijan osuus on opiskelijan täytettävä itse ennen lomakkeen lähettämistä avoimeen AMK:iin. Avoin AMK lähettää täytetyn lomakkeen vain opiskelijalle, ei TE-toimistoon.

Lähtökohtaisesti polkuopinnot ovat päätoimista opiskelua (väh. 5op/kk). Jos opintojen tulee TE-toimiston mukaan olla sivutoimisia (alle 5op/kk) on tästä ilmoitettava lomakkeen lähettämisen yhteydessä. Sivutoimisiksi opintonsa ilmoittanut opiskelija huolehtii itse, ettei suorita opintoja sivutoimisuuden rajaa ylittävää määrä.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustukea myöntää Työllisyysrahasto. Aikuiskoulutustuen hakeminen edellyttää, että opiskelija suorittaa polkuopintoja päätoimisesti (väh. 5op/kk). Aikuiskoulutustukeen ja myöntämisen ehtoihin voi tutustua Työllisyysrahaston verkkosivuilla aikuisopiskelijan etuudet

Opintovapaata on haettava vähintään 45 päivää ennen sen alkamista. Opintovapaan hakemisesta opiskelijan on oltava yhteydessä työnantajaansa.

Kelan tuet

Polkuopiskelijat eivät ole oikeutettuja opintotukeen, sillä opinnot eivät johda tutkintoon.

Polkuopiskelijan oikeuden muihin tukiin arvioi tapauskohtaisesti Kela. Eri tukimuotoihin voit tutustua Kelan verkkosivuilla asumistuki ja toimeentulotuki .

 

Opiskelu TE-toimiston asiakkaana

Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon. Olethan yhteydessä TE-toimistoon ennen avoimen AMK:n opintoihin hakemista, mikäli olet TE-toimiston asiakas.

TE-toimiston TEM621 -lomakkeen voit pyytää avoimen AMK:n toimistosta suoraan. Muut täytettävät lomakkeet opiskelijan tulee toimittaa sähköpostitse. TE-toimiston lomakkeet voidaan täyttää vasta, kun olet tullut hyväksytyksi ja ottanut opiskelupaikan vastaan. Avoimen AMK:n toimistosta voi pyytää opiskelutodistuksen. Opiskelutodistus on mahdollista lähettää vasta, kun uudet opiskelijat on kirjattu opiskelijatietojärjestelmään. Pyynnöt opiskelutodistuksesta tai TEM621 -lomakkeesta ja muut TE-toimiston lomakkeet lähetetään avoinamk[at]turkuamk.fi.

Huomioithan, että pyyntöjen käsittelyssä on viivettä ruuhka-aikoina elokuussa ja tammikuussa. Ethän lähetä lomaketta useampaan kertaan.

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin esimerkiksi opintojasi koskien. Lomakkeet, opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet toimitetaan lähtökohtaisesti opiskelijalle sähköisesti. Poikkeuksellisesti syksyllä 2020 opintonsa aloittavien opiskelijoiden TE-toimiston lomakkeet toimitamme suoraan TE-toimistoon. Ilmoitathan siis pyyntösi yhteydessä TE-toimiston sähköpostiosoitteen, johon toivot täytetyn lomakkeen toimitettavaksi.

Avoimen AMK:n opinnot ovat lähtökohtaisesti päätoimista opiskelua.

Kampukset ja kulkuyhteydet

Turun AMK toimii useammalla eri kampuksella, joihin voit tutustua alla olevista linkeistä. Kampuksille kannattaa saapua julkisilla kulkuvälineillä, sillä pysäköintitilaa kampusten ympäristössä on rajatusti.

Kupittaan kampus, ICT-City
Kupittaan kampus, Lemminkäisenkatu (Lemppari)
Kupittaan kampus, #tehdas
Kupittaan kampus, Medisiina D
Linnankatu, Taideakatemia
Salo IoT Campus

Opiskelijakunta TUO

Polkuopiskelijoilla, Terveydenhoitaja (AMK) ja korkeakouludiplomiopintojen opiskelijoilla on mahdollisuus liittyä opiskelijakunta TUO:hon. Opiskelijat saavat vihreän opiskelijakortin, joka oikeuttaa rajattuihin etuihin. Matkahuollon tai VR:n opiskelija-alennuksiin tai Kelan ateriatukeen opiskelijakortti ei oikeuta

Lisää tietoa opiskelijakunta TUO:sta ja liittymisohjeet opiskelijakunnan -sivulla.

Keneen ottaa yhteyttä?

Opinnoissasi saat tarvittaessa tukea usealta eri taholta. Tutustuthan alla oleviin kuvauksiin vastuualueista, jotta tiedät keneen sinun tulee olla yhteydessä.

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaajan tiedot löytyvät alakohtaisista opintojen aloituksen ohjeista

 • Opintojen suunnittelu
 • Opintojen sisältö
 • Opiskelua, opetuksen toteutusta, opintojen kokonaisuuteen liittyvät kysymykset
 • Kiusaamisen kohtaaminen, ja muut vaikeat elämäntilanteet

Tutor-opettaja

Tutoropettajan tiedot löytyvät alakohtaisesta opintojen aloituksen ohjeesta tai opiskelija saa tietoonsa tutor-opettajansa orientaatioviikolla.

 • Henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS) ja opintojen suunnittelu
 • Ensimmäisen vuoden opintojen rakenne
 • Työharjoitteluun liittyvät kysymykset
 • Pepin käyttö ja ilmoittautumisten tekeminen Pepissä
 • Kiusaamisen kohtaaminen

Opettajat

 • Opintojaksojen sisältö ja suoritustavat
 • Lukujärjestys
 • Ilmoittautuminen toteutukselle ja ilmoittautumisten hylkäykset
 • Optiman työtila

Vertaistuutori (polkuopiskelijat)

Vertaistuutori on aiemmin opiskelunsa aloittanut opiskelija, joka auttaa sinua ensimmäisenä vuotenasi. Liikuntatuutorit kokoavat opiskelijoita liikkumaan yhdessä.

 • Opiskelu ja opiskelijaelämä
 • Paikkakuntaan liittyvät kysymykset
 • Opiskelijatapahtumat
 • Kiusaamisen kohtaaminen

TUO

TUO:n polkuopiskelijoille tarjoamat palvelut ovat käytössäsi vasta, kun olet liittynyt TUO:n jäseneksi.

 • Opiskelijakuntaan liittyminen
 • Asiantuntijapalvelut (mm. vuokrasopimukseen, työsuhteeseen tai avo- ja avioliittoon liittyvät ongelmatilanteet)
 • Häirintäyhdyshenkilö
 • TUO:n tapahtumat
 • Tuki opinnoissa
 • Kerhotoiminta
 • Slice -sovellus

Avoin AMK

(avoinamk [at] turkuamk.fi)

 • Avoimen väylän haku ja Terveydenhoitaja (AMK) erillishaku (ei opintojen sisällölliset kysymykset)
 • Laskutus
 • TE-toimiston lomakkeen täyttäminen
 • Opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen tilaaminen
 • Opintojen lopettamista koskevat kysymykset (huom. eroamista ei voi tehdä sähköpostitse vain ainoastaan erolomakkeella)

Opintotoimisto

(opintoasiat [at] turkuamk.fi)

 • Ateriakortin hakeminen, mikäli et saa sellaista opintojen aloitusviikolla tutorilta
 • Avoimen AMK:n opiskelijana opintohallinnollisista asioistasi vastaa avoin AMK, ei Opintotoimisto
 • Jos haet ja tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi, siirryt asioimaan Opintotoimiston kanssa

IT-palvelut

IT-palveluihin voit ottaa yhteyttä servicedesk [at] turkuamk.fi, ja tutustua lisää IT-palveluiden sivulla

 • Käyttäjätunnus
 • AMK:n laitteet ja järjestelmät

Sosiaali- ja terveysalan opintojen tukihenkilö

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita opintosuunnittelussa neuvoo Janne Hellstén.. Yhteystiedot: Janne Hellstén, p. 040 355 0417 / janne.hellsten@turkuamk.fi

 

 

Terveydenhoitajan opinnot (30 op)

Ohjeet opintojen aloitukseen

Terveydenhoitaja (AMK) opinnot alkavat orientaatiolla 27.-28.8.2020 klo 9.00 Kupittaan kampuksella ICT-CITY:ssä (Joukahaisenkatu 3-5). Orientaatiopäivät järjestetään kampuksella koronaohjeistus huomioiden. Orientaatiopäivien aikana ryhmän opiskelijat tutustuvat toisiinsa ja saavat tietoa opintojen suorittamisesta. Osallistuminen orientaatioon on pakollista. Olethan yhteydessä opinto-ohjaaja Sari Kallio-Kökköön (etunimi.sukunimi@turkuamk.fi), jos pakottavasta syystä et voi osallistua orientaatioon. Orientaatiopäivien jälkeen avoimen AMK:n opinnot jatkuvat verkko-oppimisympäristössä.

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla ylempänä oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin sekä terveydenhoitajan opintojen omiin ohjeisiin.

Terveydenhoitaja (AMK) opintojen aloitusohjeet ja opintojen ajoitus: Aloitusohjeet

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Tutustuthan alla oleviin ohjeisiin ennen opintojen aloitusta.

Opiskelijan etuudet

Terveydenhoitaja (AMK) opiskelijat voivat avoimen AMK:n opiskelijoina:

 • Saada ateriakortin, jolla saa pientä alennusta Turun opiskelijaravintoloista sekä Salon IoT Campuksen opiskelijaravintolasta
 • Liittyä opiskelijakunta TUO:n jäseniksi ja tilata vihreän opiskelijakortin
 • Käyttää Turun AMK:n ohjelmistoja ja sertifikaatteja
 • Käyttää Turun AMK:n kirjastopalveluita
 • Hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskelijat eivät ole oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin, Fölin opiskelija-alennukseen, opiskelijaterveydenhuoltoon (YTHS) tai Kelan opintorahaan- ja lainaan. Muita tukia on mahdollista hakea tapauskohtaisesti. Oikeus etuuksiin laajenee, kun opiskelija on tullut valituksi tutkinto-opintoihin.

Avoimen AMK:n opinto-oikeudella ei ole mahdollista hakea hyväksilukuja aiemmille opinnoille tai suorittaa JOO-opintoja.

Opintojen kesto

Terveydenhoitaja (AMK) opinnot kestävät kokonaisuudessaan yhden lukuvuoden, josta avoimen AMK:n opinto-oikeudella opiskellaan ensimmäinen lukukausi.

Opinnoille on tarvittaessa mahdollista hakea jatkoaikaa. Avoimen AMK:n opinto-oikeuden jatkosta opiskelijan on otettava yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon (avoinamk[at]turkuamk.fi) ja tutkinto-opintojen opinto-oikeudesta Opintotoimistoon (opintoasiat[at]turkuamk.fi). Avoimen AMK:n opinto-oikeudelle jatkoa hakeva on velvollinen maksamaan lukukausimaksun seuraavalta lukukaudelta.

Tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Terveydenhoitaja (AMK) erillishaku on jatkuva lukuun ottamatta joulukuuta ja kesä-elokuuta. Syksyllä 2020 haku päättyy 30.11. Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi) hakuaikana. Hakukelpoisuuteen edellytetään 20op avoimessa AMK:ssa suoritettuja Terveydenhoitaja (AMK) opintoja. Tutkinto-opiskeluoikeus alkaa hakemuksen käsittelyä seuraavan kuun alusta.

Tarkemmat tiedot hausta (huom. tiedot päivitetään sivustolle kesän aikana)

 

 

Korkeakouludiplomit

Kirjasto- ja tietopalvelualan korkeakouludiplomi

Kirjasto- ja tietopalvelualan korkeakouludiplomin opinnot  alkavat 3.- 4.9. järjestettävillä lähiopetuspäivillä. Opetus järjestetään Turun AMK:n Lemminkäisenkadun kampuksella osoitteessa Lemminkäisenkatu 30. Tarkempi paikka päivitetään tähän myöhemmin.

Syksyn opinnot alkavat Kirjasto yhteiskunnassa ja Tiedonhakutaidot 1 -opintojaksoilla.

Opinnot  60-65 op koostuvat seuraavista opintojaksoista:

•    Kirjasto yhteiskunnassa  5op
•    Tiedonhakutaidot I ja II 5 op + 5op
•    Kokoelman kehittäminen ja kuvaileva metatieto – kurssista 10 op
•    Pedagogisesta osaaminen opinnoista, joita ovat:
        - Kirjastopedagogiikan perusteista 5 op
        - Lukemaan innostaminen 5 op
        - Digitaitojen ohjaus 5op
•    kehittämistehtävä 10 op
•    työharjoittelu 10-15 op

Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

HUOM! Mikäli lukukausimaksun maksaa jokin muu taho (esim. yritys), lähetä laskutustiedot mahdollisimman pian osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi. Tarkemmat tiedot lukukausimaksusta ja yrityslaskutuksesta löydät kohdasta Lukukausimaksu.

Urheilun sponsorointi ja varainhankinta -korkeakouludiplomi

Urheilun sponsorointi ja varainhankinta -korkeakouludiplomin opinnot alkavat tiistaina 15.9.2020 klo 9:00.  Turun AMK:n Lemminkäisenkadun toimipisteessä, osoitteessa Lemminkäisenkatu 30. Tarkempi paikka päivitetään tähän myöhemmin.

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

HUOM! Mikäli lukukausimaksun maksaa jokin muu taho (esim. yritys), lähetä laskutustiedot mahdollisimman pian osoitteeseen avoinamk@uturkuamk.fi. Tarkemmat tiedot lukukausimaksusta ja yrityslaskutuksesta löydät kohdasta Lukukausimaksu.

Insinöörialan korkeakouludiplomi

Opinnot alkavat orientaatiopäivällä torstaina 27.8.2020 kello 8.30–16.00. Päivän aikana saat tärkeitä ohjeita opiskeluun sekä tutustut ryhmäsi muihin opiskelijoihin ja tuutoreihin. Saat myös ohjeita koulutuksessa käytettävistä digitaalisista työvälineistä.   

 

Osoite: Turun ammattikorkeakoulu, Lemppari (Lemminkäisenkatu 30, 20520 Turku), luokka B107. Ohjeet ja kartat

 

Orientaatiopäivän ohjelma:

8.30–8.45          Alkuperäisten todistusten ja henkilöllisyyden tarkistus

8.45–9.15         Tervetuloa – yleistä Insinöörialan korkeakouludiplomista

9.15–10.00       DINSIS20-ryhmän yhteiset asiat

10.00-10.15     Tauko

10.15-11.30      Tärkeitä työvälineitä opiskelussa (alkaa)

11.30–12.30     Lounastauko

12.30–13.00     Kirjaston palvelut

13.00–13.45    Tärkeitä työvälineitä opiskelussa (jatkuu)

13.45-14.00     Tauko

14.00–16.00    Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatiminen oman alan opettajan kanssa

                            

Ole ajoissa paikalla ja ota mukaasi: 

1) Alkuperäinen todistus korkeakoulututkinnosta

2) Kuvallinen henkilöllisyystodistus

3) Kannettava tietokone

 

Tarvitset opinnoissasi oman kannettavan tietokoneen. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

 

Jos olet TE-toimiston asiakas, tiedustele tukimahdollisuuksistasi TE-toimistosta jo ennen opiskelupaikan hyväksymistä ja opintojen alkua.

 

Lisätietoja opintojen aloituksesta (3.8. alkaen): Mari Tauriainen, mari.tauriainen@turkuamk.fi, 050 598 5718  

 

Rakentamisen korkeakouludiplomi

Rakentamisen korkeakouludiplomi alkaa orientaatioiltapäivällä keskiviikkona 2.9. klo 12-16, Lemminkäisenkadun toimipisteessä (Lemminkäisenkatu 30), luokassa Vipunen B169.

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus opintojen ensimmäisenä päivänä!

Opiskelupäivinä tarvitset mukaasi myös oman kannettavan tietokoneen, Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

HUOM! Mikäli lukukausimaksun maksaa jokin muu taho (esim. yritys), lähetä laskutustiedot mahdollisimman pian osoitteeseen avoinamk@uturkuamk.fi. Tarkemmat tiedot lukukausimaksusta ja yrityslaskutuksesta löydät kohdasta Lukukausimaksu.

Polkuopiskelijat

Ohjeet opintojen aloitukseen

Tutustuthan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi tällä sivulla oleviin yleisiin avoimessa AMK:ssa opiskelun ohjeisiin, alla oleviin polkuopiskelijoiden omiin ohjeisiin sekä liitteenä olevaan oman alasi alakohtaiseen opintojen aloitusohjeisiin. Opintojen aloitusajankohdan löydät alakohtaisesta opintojen aloitusohjeesta kohdasta "Opiskelun alkamisaika ja -paikka".

Opinnot alkavat läsnäolovelvoiteellisella orientaatiolla. Polkuopiskelijat osallistuvat oman alansa orientaatioon, eikä heille järjestetä omaa orientaatiota. Vertaistutorit järjestävät ensimmäisellä viikolla vapaaehtoista iltaohjelmaa, jossa omaan opiskeluryhmään pääsee tutustumaan paremmin.

Olethan yhteydessä alakohtaisessa opintojen aloitusohjeissa mainittuun koulutuksen yhteyshenkilöön, jos et pakottavasta syystä pääse osallistumaan orientaatioon. Esteestä osallistumiseen ei tarvitse ilmoittaa avoimen AMK:n toimistoon.

Ota mukaan ensimmäisenä opiskelupäivänä kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä oma kannettava tietokoneesi. Turun AMK on lisännyt opinnoissa opiskelijan oman tietokoneen käyttöä. Lisätietoja oman tietokoneen tarve opinnoissa.

Sähköpostitse ei lähetetä erillistä hyväksymiskirjettä tai opintojen aloituksen ohjeita. Opintoihin valitut saavat ainoastaan Opintopolusta automaattiviestin vastaanotettavasta opiskelupaikasta.

Jos tulet hyväksytyksi opintojen alun jälkeen

Polkuopinnoissa varasijat liikkuvat vielä määritellyn ajan opintojen aloituksen jälkeen. Tästä johtuen opintoihin voi tulla hyväksytyksi vielä opintojen alettua syyskuun tai tammikuun alkupuolella. Toimi tällöin seuraavasti:

 • Ota opiskelupaikka, ilmoittaudu samalla läsnäolevaksi sekä tutustu tämän sivun ohjeistukseen
 • Osallistu opintoihin mahdollisimman pian opiskelupaikan vastaanotettuasi, lähtökohtaisesti heti seuraavana päivänä. Saavu alakohtaisen infokirjeen mukaiseen paikkaan ilmoitettuna aikana. Ilmoita paikan päällä tutoropettajalle tai opinto-ohjaajalle tulleesi hyväksytyksi opintoihin opintojen aloituksen jälkeen
 • Ole yhteydessä alakohtaisessa infokirjeessä mainittuun opinto-ohjaajaan tai yhteyshenkilöön, jos et löydä infokirjeestä riittävää aikataulua, et pääse osallistumaan opintoihin heti seuraavana päivänä tai sinulla on kysyttävää.
 • Käyttäjätunnusten aktivoinnissa on opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen lyhyt viive. Voit osallistua opintoihin, vaikka et olisi saanut tunnusta aktivoitua.
 • Voit olla yhteydessä myös alakohtaisessa infokirjeessä mainittuihin tutoreihin. He tukevat sinua ryhmäytymisessä jo ensimmäisestä päivästä asti mukana olleisiin ryhmäsi opiskelijoihin!

Varasijojen päättymispäivämäärän löydät avoimen AMK:n verkkosivuilta. Varasijojen päättymisen jälkeen varasijoille jääneet hakijat eivät voi enää tulla hyväksytyiksi. Opintoihin voivat osallistua ainoastaan Opintopolussa hyväksytyiksi tulleet.

Polkuopintojen kesto

Polkuopiskelija voi opiskella Turun AMK:ssa yhden lukuvuoden verran (eli 2 lukukautta). Opinto-oikeus päättyy siis joko 31.7. (syksyllä aloittaneet) tai 31.12. (keväällä aloittaneet).


Polkuopinnoille ei voi hakea jatkoaikaa. Mikäli et saa avoimen väylän haun päättymiseen mennessä suoritettua vaadittuja opintopisteitä, voit valita opintojaksoja avoimen AMK:n opintotarjonnasta. Opintojaksot ovat maksullisia. Huomioithan, että kaikilta aloilta opintojaksoja tai kaikkia opintojaksoja ei ole tarjolla.

Polkuopiskelijan etuudet ja oikeudet

Polkuopiskelija suorittaa opintonsa tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä ja on osa Turun AMK:n opiskelijayhteisöä. Polkuopinnot eivät johda tutkintoon, joten osa eduista ja oikeuksista poikkeaa tutkinto-opiskelijoista. Monet opiskelijoille tarjottavat palvelut kuitenkin koskevat myös polkuopiskelijoita. Tarkemmat tiedot eri palveluista saat kunkin verkkosivuilta.

Polkuopiskelija voi...

 • Saada ateriakortilla pientä alennusta opiskelijaravintoloista Turussa sekä Salon IoT Campuksella
 • Hakea tapauskohtaisesti tiettyjä tukia (ei opintotukea)
  • Tarkemmat tiedot Opiskelun tuet -otsikon alla
 • Hakea opiskelija-asuntoa TYS Turun opiskelija-asuntosäätiö
 • Olla oikeutettu opiskelijahintaiseen Fölin bussikorttiin Föli (tarkemmat ehdot)
 • Liittyä TUO:n jäseneksi ja tilata vihreän opiskelijakortin TUO
 • Hankkia CampusSportin liikuntapalveluiden käyttöoikeuden CampusSport
 • Käyttää opintopsykologin palveluita
 • Suorittaa Avoimen AMK:n iltaopintojaksoja maksutta
 • Suorittaa CampusOnline-opintojaksoja maksutta CampusOnline
 • Suorittaa työharjoittelun osana opintoja
 • Käyttää samoja ohjelmistoja ja suorittaa samoja sertifikaatteja kuin tutkinto-opiskelijatkin
 • Hakea avoimen väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi Turun AMK:iin

Polkuopiskelijan ateriakortti

Polkuopiskelijat eivät kuulu Kelan ateriatuen piiriin. Polkuopiskelija voi saada ateriakortin, jolla aterian hinta Turun opiskelijaravintoloissa on n. 4,60e ja Salon opiskelijaravintolassa 6,50€. Ateriakortit jaetaan orientaatioviikolla. Jos et pääse osallistumaan orientaatioviikolle tai kadotat ateriakorttisi, voit hakea uuden Opintotoimiston palvelupisteeltä.

Polkuopiskelija ei voi..

 • Nostaa KELA:n opintorahaa tai –lainaa
 • Saada VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia
 • Käyttää opiskelijaterveydenhuoltoa (YTHS)
 • Suorittaa JOO-opintoja
 • Tehdä hyväksilukuja aiemmille opinnoille
  • Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa

Polkuopinnoista tutkinto-opiskelijaksi hakeminen

Polkuopinnoissa ei voi suorittaa tutkintoa. Polkuopinnot suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi saman alan opintoihin, joissa polkuopinnot on suoritettu. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea avoimen väylän haussa. AMK-tutkintoihin avoimen väylän haku järjestetään kahdesti vuodessa. YAMK -tutkintoihin avoimen väylän haku on jatkuva lukuun ottamatta joulukuuta ja kesä-elokuuta.

Avoimen väylän haun hakukelpoisuuteen edellytetään määritelty määrä opintopisteitä suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Haussa voi olla myös asetettu minimikeskiarvo, joka opiskelijan tulee saavuttaa voidakseen hakea. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, opiskelijat valitaan keskiarvon perusteella. Tarkemmat tiedot hausta ja hakukausittain päivitettävät valintaperusteet erillishakujen sivulla

Polkuopiskelijan on mahdollista hakea myös yhteishaussa.

Huomioitavaa hakiessa polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnoissa suoritetut opinnot hyväksiluetaan Turun AMK:n koulutuksiin. Muihin ammattikorkeakouluihin hakemisesta tai hyväksiluvuista opiskelijan tulee olla yhteydessä kyseiseen ammattikorkeakouluun.

Polkuopintojen erolomaketta ei tarvitse täyttää, jos tulet valituksi avoimen väylän haussa Turun AMK:iin. Jos tulet valituksi yhteishaussa tai avoimen väylän haussa muuhun AMK:iin, erolomake on täytettävä.

Avoimen väylän jatkuvassa haussa (ylempi AMK) hakenut ja opiskelupaikan saanut on velvollinen maksamaan kuluvasta lukukaudesta opintosuorituksiaan vastaavan opintopistekohtaisen maksun.

 

Polkuopintojen alkamisaika ja -paikka

 

Päivätoteutukset

Sosiaali- ja terveysala
Ensihoitaja (AMK) Aloitusohjeet
Sairaanhoitaja (AMK), Salo

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Sairaanhoitaja (AMK), Turku

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Sosionomi (AMK), Turku Aloitusohjeet
päivitetty 14.12.
Sosionomi (AMK), verkko

Aloitusohjeet

päivitetty 14.12.

Terveydenhoitaja (AMK) Aloitusohjeet

 

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology Info letter

 

 

Tekniikan ja liikenteen ala
Insinööri (AMK), konetekniikka Aloitusohjeet

 

Monimuotototeutukset

Sosiaali- ja terveysala
Sairaanhoitaja (AMK), Turku

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Toimintaterapeutti (AMK)

Aloitusohjeet

päivitetty 21.12.

 

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
Tradenomi (AMK), liiketalous, Salo

Aloitusohjeet

päivitetty 21.12.

 

 

Tekniikan ja liikenteen ala
Insinööri (AMK), kemiantekniikka Aloitusohjeet

 

 

 

 

Ylempi AMK

Sosiaali- ja terveysala
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, kliininen asiantuntijuus

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, gerontologinen asiantuntijuus

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, terveyden edistäminen

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

 

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
Master of Business Administration, Business Management

Info letter

päivitetty 16.12.

Master of Business Administration, Sales Management

Info letter

päivitetty 16.12.

Tradenomi (ylempi AMK), ohjelmistotekniikka ja ICT

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Tradenomi (ylempi AMK), projektijohtaminen

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

 


 

Tekniikan ja liikenteen ala
Insinööri (ylempi AMK), kone- ja meritekniikka

Aloitusohjeet

päivitetty 16.12.

Insinööri (ylempi AMK), ohjelmistotekniikka ja ICT Aloitusohjeet