Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.10.2020

Uuden opiskelijan opas

Onnea uudesta opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan Turun AMK:iin!

Tältä sivulta löydät perustietoa, jota tarvitset sekä ennen opintojen alkua että myös opintojen alussa. Tarkempaa tietoa opiskelusta ja opiskelijapalveluista saat opintojesi ensimmäisinä päivinä. 

Muista myös lukea oman koulutuksesi ohjeet, joista löydät mm. opintojen alkamisajankohdan ja -paikan. Oman koulutuksesi ohjeet löydät Opiskelun aloitus -sivulta. 

Turun ammattikorkeakoulu on yli 10 000 osaajan innostava yhteisö. Yhteisömme koostuu noin 10 000 opiskelijasta ja 700 henkilöstön jäsenestä. Olemme monialainen korkeakoulu: tarjoamme koulutusta tekniikan, liiketalouden, kulttuuri- ja sosiaali- ja terveysalalla, yli 70 eri koulutuksessa. Meiltä valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Kampuksia meillä on kolme: Kupittaan kampus ja Linnankadun taidekampus Turussa sekä Salo IoT Campus Salossa. Tervetuloa mukaan yhteisöömme! 

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen

Lue ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen, läsnä-/poissaoloilmoittautumiseen ja todistuskopioiden toimittamiseen täältä .

Opiskelun aloituspäivän, tietoa kampuksista ja käyttäjätunnusten aktivoinnista sekä oman tietokoneen käytöstä löydät täältä .

Todistus opiskelupaikasta

Opiskelijavalinnan tuloskirje on virallinen hyväksymiskirje, joka löytyy viimeistään 27.11.2020 Oma Opintopolku -palvelusta. Sitä ennen esimerkiksi opiskelija-asuntohakemukseen voit liittää Opintopolusta saamasi sähköposti-ilmoituksen, jossa kerrotaan, että opiskelupaikka on vastaanotettavissa.

Opiskelutodistuksen voit saada 1.1.2021 jälkeen. Sähköisesti allekirjoitetun todistuksen voit ladata itse Peppi-järjestelmästä . Dokumentit löytyvät Pepistä ylävalikon oikeasta reunasta kohdasta Tilaukset.

  1. Paina dokumenttia, jonka haluat tilata.
  2. Valitse kieli ja paina Tilaa.
  3. Siirry Dokumentit –välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin.

Voit myös tilata opiskelutodistuksen sähköpostitse opintotoimistosta.

HUOM! Joukkoliikenteen opiskelija-alennustodistuksia voi saada vasta opiskelun aloituspäivästä lähtien, koska opiskeluoikeutesi alkaa vasta silloin.

Jos tarvitset oppilaitoksen vahvistuksen johonkin lomakkeeseen niin täytä siihen ensin omat tietosi ja toimita lomake opintotoimistoon (esim. skannattuna sähköpostilla).  Ilmoita sähköpostissa, että olet uusi opiskelija ja mihin koulutukseen sinut on hyväksytty.

Opiskelijakunta TUO

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn tarkoitus on valvoa opiskelijoiden etua ja tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin ammattikorkeakoulussa ja kaupunkien päätöksenteossa.

Opiskelijakunnan toimijat auttavat sinua kaikissa opiskeluun liittyvissä ongelmissa. TUO järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia, mm. uusien opiskelijoiden Keltanokkabileet. Opiskelijakunnalla on mm. Beer pong -kerho sekä TUO-tiimi, jotka ovat kaikille avointa toimintaa.

TUOn jäsenyyden tunnisteena toimii opiskelijakortti, jolla saat paikallisia ja valtakunnallisia etuja yhteistyökumppaneilta sekä esimerkiksi tapahtumien pääsyliput edullisemmin. TUO on valtakunnallisen AMK-opiskelijoiden etujärjestön, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n jäsen. TUO on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton sekä ammattiyhdistyksistä riippumaton.

Lue lisää opiskelijakunnan toiminnasta uusien opiskelijoiden esitteestä!

Lisätietoja: www.opiskelijakunta.net

 

TUO_uuden_opiskelijan_opas.jpg

 

 

CampusSport

Liikunta on tärkeä osa hyvinvointia ja jaksamista opiskelussa. CampusSport tarjoaa edullisia ja monipuolisia liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle. 

CampusSportin liikuntamaksulla saat käyttöösi seuraavat palvelut:

  • Viisi kuntosalia, joista löytyy voimailuun, toiminnalliseen harjoitteluun sekä yleiseen lihaskuntoharjoitteluun sopivat tilat.
  • Lähes 100 tuntia ohjattua liikuntaa viikossa kymmenien eri lajien parissa.
  • Yli 30 tuntia avoimia palloiluvuoroja, joille ovat tervetulleita kaikki taitotasosta riippumatta.
  • Lisäksi tarjolla on yli 10 erilaista erillismaksullista lyhytkurssia, joissa voi oppia mm. parisalsan alkeita tai uintitekniikkaa.

Liikuntapalveluiden käyttöoikeuden voi lunastaa joko lukuvuodeksi, lukukaudeksi tai kesäksi. Liikuntamaksun hintaan sisältyy kaikki muut liikuntapalvelut paitsi erillismaksulliset kurssit ja kilpailut.

Liikuntamaksut

  • Lukuvuosi: opiskelijat 66 euroa, henkilökunta 88 euroa
  • Lukukausi (syksy tai kevät): opiskelijat 44 euroa, henkilökunta 55 euroa
  • Kesäkausi: 33 euroa (opiskelijat ja henkilökunta)

Tutustu CampusSportiin ja osta liikuntakäyttöoikeus verkkokaupasta!  (kirjautuminen AMK:n käyttäjätunnuksilla vaaditaan)!

Opiskelijaedut

Voit hakea opintotukea ja asumistukea Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ottanut paikan vastaan. Lue lisää korkeakouluopiskelijan opintotuesta Kelan verkkosivuilta.

Aikuiskoulutustuki mahdollistaa osaamisen uudistamisen työssäkäyvälle. Lue aikuiskoulutustuesta lisää tästä.

Jos et hanki opiskelijakunnan opiskelijakorttia, saat opiskelun alussa Kelan ateriatukikortin, jonka esittämällä saat opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa. Voit ladata ateriatukikortin/opiskelijakortin myös Tuudo- tai Pivo-mobiilisovelluksissa. Opiskelutodistuksen ja julkisen liikenteen opiskelija-alennushakemuksia saat tarvittaessa opintotoimistosta, mutta aikaisintaan ensimmäisenä opiskelupäivänä.

Opiskelijakaupunki Turku

Turun kaupungin opiskelijasivuille on koottu kattavasti tietoa mm. opiskelijoiden asumiseen, vapaa-aikaan ja hyvinvointiin liittyen.

Lue myös Turun seudun joukkoliikenteen eli Fölin tiedote opiskelijoille.

 

 

Opiskelijana Salossa

Turun ammattikorkeakoulun Salon kampus sijaitsee Salo IoT Campuksella .
Salon kaupungin verkkosivuilta löydät tietoa asumiseen ja vapaa-aikaan liittyen. 

Opintojen suunnittelu

Opintoihisi kuuluu paljon pakolli­sia opintoja, mutta henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan eli HOPSiin voit valita lisäksi opintoja oman kiinnostuksesi mukaan. Opinto-oppaan ja koulutushaun kautta pääset helposti käsiksi koko ammattikorkeakoulun opetustarjontaan ja omaa opiskelua koskevaan tietoon opetussuunnitelmista yksittäisten opintojaksojen toteutussuunnitelmiin saakka. Turun ammattikorkeakoulussa HOPS tehdään Peppi-järjestelmässä. Opettajatuutorit perehdyttävät opiskelijat Pepin käyttöön ja auttavat opintojen suunnittelussa ja HOPSin teossa.

Aiempien opintojen ja osaamisen hyväksilukemisesta kerrotaan ryhmäkohtaisissa opintojen  aloitusohjeissa ja siitä kerrotaan lisää myös opintojen alussa.

Ohjaus- ja neuvontapalvelut

Opettajatuutori auttaa sinua HOPSin teossa ja perehdyttää sinut opiskeluun sekä opiskelu­ympäristöön ja tukee koko opintojen ajan. Opettajatuutorilta saat tietoa opintojen suunnittelusta, ajankohtaisista asioista ja opiskelun tukitoimista.

Vertaistuutori on aiemmin opiskelunsa aloittanut opiskelija, joka auttaa sinua ensimmäisenä vuotenasi. Vertaistuutorit tuntevat paikkakunnan ja AMK:n tavat, ja tietävät mistä asi­oista saa lisää tietoa. Lisäksi monista aloittavista opiskelijaryhmistä valitaan vuoden toiminta-ajaksi yksi tai kaksi VIP-opiskelijaa (VIP = välittävän ilmapiirin opiskelijatoiminta), joiden toiminnan tavoitteena on, että kukaan ei jää ryhmän ulkopuolelle ja että ryhmässä syntyy yhteisöllisyyttä.

Opinto-ohjaajan kanssa voit keskustella opintojen sujumises­ta ja mahdollisista solmukohdista tai vaikkapa urasuunnitel­mista, varsinkin silloin, jos sinulla on isompia ongelmia opin­noissasi: lukivaikeuksia, paluu poissaolon jälkeen, elämänkrii­sit, opiskeluryhmän toimintaan liittyvät ongelmat tai psyykki­set/fyysiset vastoinkäymiset. Oman opinto-ohjaajasi tiedot löydät koulutuksen aloitusohjeista.

Opintotoimistosta saat neuvontaa esim. opiskeluoikeuteen, opintorekisteriin ja valmistumiseen liittyen sekä opiskeluun liittyviä dokumentteja.

Kirjasto- ja tietopalvelut

Kirjastosta saat käyttöösi opiskelussa tarvittavan aineiston ja tukea tiedonhankintaan. Lue lisää kirjaston palveluista kirjaston nettisivuilta ja Tervetuloa kirjastoon -artikkelista.

IT-palvelut

IT-palveluista saat neuvoa mm. käyttäjätunnuksiin, AMK:n laitteisiin tai järjestelmiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää IT-palveluista verkkosivuilla ja Messissä (vaatii kirjautumisen).

Messi - Turun AMK:n intranet

Turun AMK:n intranetia kutsutaan Messiksi ja sieltä löydät kaiken tärkeän tiedon ja ohjeet opiskeluun liittyen. Messiin voit kirjautua Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla sen jälkeen, kun olet aktivoinut tunnukset. Sinun tulee seurata Messin uutisia säännöllisesti vähintään viikottain, koska kaikki tärkeät tiedotteet opiskelijoille julkaistaan siellä.

Messistä löydät tietoa mm. seuraavista asioista: