Sivu päivitetty 12.2.2018
Uusi_opiskelija_toimintaohjeet_s2017_nettikuva.jpg

Jos sinut on hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi:
Avoimen amk:n erillishaussa, katso ohjeet  avoimen amk:n erillishaussa hyväksytyille
Siirtohaun kautta, katso ohjeet siirtohaussa hyväksytyille

Uusi opiskelija (yhteishaussa hyväksytty), toimi näin:

  1. Kirjaudu Oma Opintopolku -palveluun ja ota paikkasi vastaan 8.12.2017 klo 15 mennessä tai 14 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta. Jos otat paikan ehdollisesti vastaan ja jonotat ylempään hakutoiveeseen, katso lisätiedot sivulta Usein kysyttyä.
  2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi Opintopolussa viimeistään 8.12.2017 kello 15.00 tai 14 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta. Lisätietoa rajoitetusta poissaolo-oikeudesta on alempana.
  3. Toimita haussa ilmoittamistasi tutkintotodistuksista ja mahdollisista työtodistuksista kopiot hakijapalveluihin 8.12.2017 klo 15 mennessä tai 14 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta sähköisen lomakkeen kautta. Haussa ilmoittamasi tutkinto- ja työtodistuskopiot tarvitaan, jotta hakulomakkeella antamasi tiedot voidaan tarkistaa. Huom. valittujen ei tarvitse toimittaa suomalaisen ylioppilastutkinnon todistusta eikä lukion päättötodistusta. Jos valittu ei kuitenkaan ole suorittanut ylioppilastutkintoa ja hakee ainoastaan lukion päättötodistuksella, tulee lukion päättötodistus toimittaa. Jos et toimita kopioita, tarjottu opiskelupaikka perutaan.

Lisätietoja liitteiden toimittamisesta ja sähköiset lomakkeet: http://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/hakeminen/liitteiden-toimitus/

Todistusvalinta 
Tradenomi- ja insinöörikoulutuksissa osa hakijoista valitaan opiskelemaan koulumenestyksen eli ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelijaksi hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen.

Mikäli tulet hyväksytyksi 8.12.2017 jälkeen, sinulla on 14 vuorokautta hyväksymispäivämäärästä aikaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi Opintopolussa ja toimittaa todistuskopiot hakijapalveluihin sähköisen lomakkeen kautta.

Poissaolo-oikeus
Ensimmäisen vuoden opiskelija voi siirtää opintojen aloitusta vain hyväksyttävästä syystä. Hyväksyttävät syyt ovat:

  • asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukainen palvelu
  • äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaa
  • oma sairaus tai vamma, joka estää opintojen aloituksen

Todistus poissaoloon oikeuttavasta syystä tulee toimittaa hakijapalveluihin todistuskopioiden yhteydessä sähköisellä lomakkeella. Toimita poissaolon syystäsi joko palvelukseenastumismääräyksen kopio, päätös äitiys-, isyys- tai vanhempainrahasta tai kopio neuvolakortista tai lääkärintodistus, jossa määrätty sairausloma näkyy. Mikäli et toimita vaadittua dokumenttia, opiskelupaikkasi voidaan perua.

Lue Opiskelun aloitus -sivulta tiedot siitä, missä ja milloin opinnot alkavat. Opintojen aloituspäivänä ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.