Sivu päivitetty 25.4.2018
Uusi_opiskelija_toimintaohjeet_k2018_nettikuva.jpg

Jos sinut on hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi:
Avoimen amk:n erillishaussa, katso ohjeet  avoimen amk:n erillishaussa hyväksytyille
Siirtohaun kautta, katso ohjeet siirtohaussa hyväksytyille

Uusi opiskelija (yhteishaussa hyväksytty), toimi näin:

  1. Kirjaudu Oma Opintopolku -palveluun ja ota opiskelupaikka vastaan 10.7.2018 klo 15 mennessä tai 10 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta. Jos otat paikan ehdollisesti vastaan ja jonotat ylempään hakutoiveeseen, katso lisätiedot sivulta Usein kysyttyä.
  2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi Opintopolussa viimeistään 10.7.2018 kello 15.00 tai 10 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta. Lisätietoa rajoitetusta poissaolo-oikeudesta on alempana.
  3. Toimita kopiot haussa ilmoittamistasi tutkintotodistuksista ja mahdollisista työtodistuksista hakijapalveluihin 10.7.2018 klo 15 mennessä tai 10 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta sähköisen lomakkeen kautta. Haussa ilmoittamasi tutkinto- ja työtodistuskopiot tarvitaan, jotta hakulomakkeella antamasi tiedot voidaan tarkistaa. Huom. valittujen ei tarvitse toimittaa suomalaisen ylioppilastutkinnon todistusta eikä lukion päättötodistusta. Jos valittu ei kuitenkaan ole suorittanut ylioppilastutkintoa ja hakee ainoastaan lukion päättötodistuksella, tulee lukion päättötodistus toimittaa. Jos et toimita kopioita, tarjottu opiskelupaikka perutaan.

Lisätietoja liitteiden toimittamisesta ja sähköiset lomakkeet: http://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/hakeminen/liitteiden-toimitus/

Todistusvalinta

Tradenomi, insinööri sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa osa hakijoista valitaan opiskelemaan koulumenestyksen eli ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelijaksi hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen.

Mikäli tulet hyväksytyksi 10.7.2018 jälkeen

Mikäli tulet hyväksytyksi 10.7.2018 jälkeen, sinulla on 10 vuorokautta hyväksymispäivämäärästä aikaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi Opintopolussa sekä toimittaa todistuskopiot hakijapalveluihin sähköisen lomakkeen kautta.

Poissaolo-oikeus

Ensimmäisen vuoden opiskelija voi siirtää opintojen aloitusta vain hyväksyttävästä syystä. Hyväksyttävät syyt ovat:

  • asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukainen palvelu
  • äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaa
  • oma sairaus tai vamma, joka estää opintojen aloituksen

Todistus poissaoloon oikeuttavasta syystä tulee toimittaa hakijapalveluihin todistuskopioiden yhteydessä sähköisellä lomakkeella. Toimita poissaolon syystäsi joko palvelukseenastumismääräyksen kopio, päätös äitiys-, isyys- tai vanhempainrahasta tai kopio neuvolakortista tai lääkärintodistus, jossa määrätty sairausloma näkyy. Mikäli et toimita vaadittua dokumenttia, opiskelupaikkasi voidaan perua.

Lue Opiskelun aloitus -sivulta, missä ja milloin opinnot alkavat sekä muut tärkeät ohjeet opiskelun aloitukseen.