Sivu päivitetty 3.7.2018
Uusi_opiskelija_toimintaohjeet_k2018_nettikuva.jpg

Jos sinut on hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi:
Avoimen amk:n erillishaussa, katso ohjeet  avoimen amk:n erillishaussa hyväksytyille
Siirtohaun kautta, katso ohjeet siirtohaussa hyväksytyille

Uusi opiskelija (yhteishaussa hyväksytty), toimi näin:

  1. Kirjaudu Oma Opintopolku -palveluun ja ota opiskelupaikka vastaan 10.7.2018 klo 15 mennessä (tai 10 vuorokauden kuluessa, jos sinut hyväksytään opiskelijaksi 28.6. jälkeen). Opiskelupaikka perutaan, jos et ota sitä vastaan määräaikaan mennessä. Jos otat paikan ehdollisesti vastaan ja jonotat ylempään hakutoiveeseen, katso lisätietoja Usein kysyttyä -sivulta.
  2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi Opintopolussa paikan vastaanottamisen yhteydessä viimeistään 10.7.2018 kello 15.00 (tai 10 vuorokauden kuluessa, jos sinut hyväksytään opiskelijaksi 28.6. jälkeen). Lue rajoitetusta poissaolo-oikeudesta alempaa. Jos et ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi määräaikaan mennessä niin merkitsemme sinut läsnäolevaksi.
  3. Toimita kopiot haussa ilmoittamistasi tutkintotodistuksista (ja työtodistuksista, jos työkokemus on ilmoitettu hakulomakkeessa)  sähköisen lomakkeen kautta hakijapalveluihin 10.7.2018 klo 15 mennessä (tai 10 vuorokauden kuluessa, jos sinut hyväksytään opiskelijaksi 28.6. jälkeen). Haussa ilmoittamasi tutkinto- ja työtodistuskopiot tarvitaan, jotta hakulomakkeella antamasi tiedot voidaan tarkistaa. Huom. suomalaisen ylioppilastutkinnon tai lukion päättötodistuksen kopiota ei tarvitse toimittaa. Jos et kuitenkaan ole suorittanut ylioppilastutkintoa ja haet ainoastaan lukion päättötodistuksella, tulee lukion päättötodistus toimittaa. Jos et toimita kopioita, tarjottu opiskelupaikka perutaan.

Lisätietoja liitteiden toimittamisesta ja sähköiset lomakkeet: http://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/hakeminen/liitteiden-toimitus/

Todistusvalinnassa hyväksytyt

Tradenomi-, insinööri- sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa osa hakijoista valitaan opiskelemaan koulumenestyksen eli ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelijaksi hyväksyttyjen ei tarvitse toimittaa todistuskopioita eikä osallistua valintakokeeseen.

Jos tulet hyväksytyksi 28.6.2018 jälkeen

Jos sinut hyväksytään opiskelijaksi varasijalta 28.6.2018 jälkeen, sinulla on 10 vuorokautta hyväksymispäivämäärästä aikaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi Opintopolussa sekä toimittaa todistuskopiot hakijapalveluihin sähköisen lomakkeen kautta.

Poissaolo-oikeus

Ensimmäisen vuoden opiskelija voi siirtää opintojen aloitusta vain lakisääteisen syyn takia. Lakisääteiset hyväksyttävät syyt ovat:

  • asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukainen palvelu
  • äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaa
  • oma sairaus tai vamma, joka estää opintojen aloituksen

Todistus poissaoloon oikeuttavasta syystä tulee toimittaa hakijapalveluihin todistuskopioiden yhteydessä sähköisellä lomakkeella . Toimita poissaolon syystäsi joko palvelukseenastumismääräyksen kopio, päätös äitiys-, isyys- tai vanhempainrahasta tai kopio neuvolakortista tai lääkärintodistus, jossa määrätty sairausloma näkyy. Mikäli et toimita vaadittua dokumenttia, poissaolo-ilmoittautuminen muutetaan läsnäolo-ilmoittautumiseksi.

Ohjeet opiskelun aloitukseen

Lue Opiskelun aloitus -sivulta, missä ja milloin opinnot alkavat sekä muut tärkeät ohjeet opiskelun aloitusta varten.