Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.1.2024
Kiertotalouslabra

Kiertotalouslabra

Kiertotalouslabra on erikoistunut kiertotalouden liiketoiminnan kehittämiseen.

Autamme yrityksiä löytämään ja kehittämään uutta kiertotalouden mukaista liiketoimintaa erilaisten kokeilujen avulla. Kokeilut räätälöidään yritysten tarpeisiin, ja ne voivat olla esimerkiksi innovointitilaisuuksia, selvityksiä tai pidempiaikaisia projekteja. Kokeilujen kesto vaihtelee päivän kestävästä työpajasta useamman kuukauden mittaisiin projekteihin, joita tekevät eri alojen korkeakouluopiskelijat yhdessä Turun ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden kanssa.  

Kaikki yritykset voivat pyrkiä kehittämään toimintaansa enemmän kiertotalouden mukaiseksi. Kiertotalous pyrkii maksimoimaan materiaalien ja tuotteiden sekä niihin sitoutuneen arvon kiertoa taloudessa mahdollisimman pitkään. Tällainen resurssitehokkuus tuo mukanaan ympäristöhyötyjä, joita tarvitaan ylikulutuksesta eroon pyrkivässä maailmassa kestävän kasvun saavuttamiseksi.

Kiertotaloudesta liiketoimintaa

Tavoitteenamme on auttaa yrityksiä löytämään uutta kiertotalouden mukaista liiketoimintaa. Kiertotalouslabran palvelut on suunnattu kaikkien toimialojen eri kokoisille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita kiertotalouden tarjoamista mahdollisuuksista ja innostuneita tekemään yhteistyötä motivoituneiden korkeakouluopiskelijoiden kanssa.

Kiertotalouden liiketoimintaa voi olla esimerkiksi: 

  • tuotteiden elinkaaren pidentäminen 
  • tuotteiden muuttaminen palveluiksi 
  • jakamisalustat 
  • resurssitehokkuus ja kierrätys 
  • uusiutuvuus. 
     

Aiheesta lisää

Kiertotalouslabran taustalla on Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmä, jonka toiminnan keskiössä on löytää uusia ratkaisuja siihen, miten tuotteiden omistamisesta voidaan siirtyä palveluiden tuottamiseen ja jakamistalouteen. 

Kiertotalouslabran nettisivuilta löydät lisää tietoa aiheesta. 

Ota yhteyttä ja katsotaan miten voimme auttaa!