Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.11.2021
Liikunta- ja toimintakykylaboratorio, LiiLab

Liikunta- ja toimintakykylaboratorio, LiiLab

Liikuntalaboratorio tarjoaa yrityksille ja yhteisöille palveluita liikkumisen ja toimintakyvyn arviointiin ja edistämiseen. Turun AMK:n fysio- ja toimintaterapeuttiopiskelijat tuottavat palvelut opettajien ohjauksessa.

Saat meihin parhaiten yhteyden liikuntalabra@turkuamk.fi tai puh. 040 355 0539.

Liikuntalaboratorion palveluita

Kestävyyskunnontestaus

Testi on moniportainen submaksimaalinen testi, jossa mitataan maksimaalisen hapenottokyvyn arvio polkupyöräergometrin avulla. Tarkoitus ei ole polkea uupumukseen asti. Testi kestää noin 15-20 minuuttia ja testituloksen lisäksi saat sykerajat liikuntaan ja ohjeita kestävyyskunnon kohotukseen. Pakettiin kuuluu myös InBody-kehonkoostumusmittaus.

Hinta: 57 € (sis. alv 24 %), sisältää testauksen, testituloksen palautekeskustelun ja InBody-kehonkoostumusmittauksen.

 

Kuntotestauskuva.png

 

Firstbeat hyvinvointianalyysi

Firstbeat hyvinvointianalyysi kuvaa, miten kehosi reagoi arjen erilaisissa tilanteissa. Laitteella voidaan mitata stressin määrää, palautumisen tehokkuutta ja energiankulutusta. Laite mittaa unen laatua sekä yöllä tapahtuvaa palautumista. Myös liikunnan vaikuttavuutta, työn kuormitusta ja elämäntapojen vaikuttavuutta arvioidaan sykevälivaihtelun perusteella saadusta datasta.

Hinta: 100 € (sis. alv 24 %), sisältää laitteen käyttöönoton, hyvinvointianalyysin ja henkilökohtaisen palautekeskustelun. Ryhmille oma tarjous.

 

Firstbeat.jpg

 

Askelanalyysi

Voidaan tehdä kävellen tai juosten asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarkoituksena kartoittaa kävelyn ja juoksun peruselementtejä hyödyntäen painelevyjä sekä kameroita kuormituksen selvittämiseksi ja optimaalisen juoksun/kävelyn analysoimiseksi. Haluttaessa tarkempaa dataa on mahdollista käyttää EMG -laitteita, jotka mittaavat lihasten aktivaatiota kävelyn ja juoksun eri vaiheissa. Testaus sopii sekä aktiivikuntoilijoille, että vammojen ja leikkausten jälkeisen kuntoutumisen arviontiin.

Hinta: 50 € (sis. alv 24 %), sisältää testauksen sekä Zepris-juoksumaton valmispalautteen. 

Hinta: 93 € (sis. alv 24 %), sisältää testauksen, Zepris-juoksumaton valmispalautteen sekä henkilökohtaisen palautelomakkeen.

 

Askelanalyysi.JPG

 

Liikkeenhallintatesti

FMS-liikehallintatesti (Functional Movement Screen) sisältää seitsemän liikkeen liikuntapatteriston, jossa jokainen liike pisteytetään asteikolla 0-3 pistettä. FMS:n avulla voidaan havaita puolieroja, jotka voivat näkyä liikehallinnan puutteena. Tuloksiin perustuen luodaan yksilöllinen harjoitusohjelma, jossa tarkoituksena on korjata puolieroja ja optimoida tasapainoista liikkeenhallintaa. FMS voidaan toteuttaa urheiluseuran haluamassa paikassa.

Hinta: 45 € (sis. alv 24 %), sisältää FMS-testin ja testitulosten pohjalta henkilökohtaisen harjoitusohjelman.

 

FMS LiiLab.JPG

 

Lihasvoimamittaukset

Käytämme Contrex mittauslaitetta lihasvoiman kartoittamiseen. Monipuolisten asetusten ansiosta lihasvoimaa voidaan mitata turvallisesti eri nivelistä vakioidulla kulmalla tai koko liikeradan aikana. Mittaustulosten perusteella luodaan raportti, mistä nähdään nykyinen tilanne ja voidaan antaa harjoittelusuosituksia.

Hinta: Alkaen 62 € (sis. alv 24 %), sisältää mittauksen ja mittaustulokset kirjallisena raporttina.

 

Lihasvoimamittaus
Lihasvoimamittaus_2.jpg

 

Nopeus-, ketteryys- ja ponnistusvoimamittaukset

Valomattoja ja kennoja hyödyntäen voidaan mitata nopeutta, ketteryyttä ja ponnistusvoimaa. Mittaus voidaan tehdä halutussa ympäristössä, sillä käytämme helposti kuljetettavia ja langattomia laitteita. Mittaustuloksen avulla luomme henkilökohtaisen tai ryhmä palautteen. Palaute voi toimia mm. uusien tavoitteiden laatimisessa tai puutteellisen osa-alueen kehitys suosituksena.

Hinta: Pyydä tarjous, sis. Välineet, mittaukset ja henkilökohtaisen/ryhmä palautteen.

NopeusKetteryysLiilab.JPG

Hinnasto

Tästä löydät kaikkien palvelujemme hinnat. Hinnat sisältävät arvonlisäveron (fysioterapia 0%, muut 24%). Palveluihin lisätään toimistopalvelumaksu 5 € / käyntikerta. Seurantamittaus -20%.

Fysioterapia 60 min   50 €     
Polkupyöräergometri (kestävyystesti polkupyörällä, kirjallinen palaute sekä InBody-mittaus)  57 €        
PolkupIyöräergometri välilaktaatein (kestävyystesti polkupyörällä laktaatti mittauksin, kirjallinen palaute sekä InBody-mittaus) 90 €
Kynnystesti juosten (kestävyystesti juoksumatolla laktaatti mittauksin, kirjallinen palaute sekä InBody-mittaus 130 €                
InBody-mittaus (InBody, palautelomake sekä suullinen palaute) 24 €
Firstbeat hyvinvointianalyysi (laitteiston laina, 3 pv hyvinvointi mittaus, kirjallinen palaute ja palautekeskustelu 30 min) 100 €
Askelanalyysi (pelkkä koneen valmis palaute) 50 €
Askelanalyysi + henkilökohtainen palaute/videoanalyysi 93 €
FMS liikkeenhallinta testistö (FMS testaus, henkilökohtainen palaute sekä harjoitusohjeet) 45 €
Isokineettinen voimamittaus (yhden nivelparin mittaus ja henkilökohtainen palautelomake) 62 €
Terveyskunnon testaus (kestävyystesti polkupyörällä, InBody-mittaus ja lihaskuntotestit) 75 €

 

Testauksia myös LiiLabin ulkopuolella – kysy lisää!

Teemme testauksia ja annamme ohjausta tarvittaessa myös laboratorion ulkopuolella asiakkaan tiloissa, esimerkiksi urheiluhalleilla.

Toteutamme yrityksille ja yhteisöille myös hyvinvointipäiviä ja -tapahtumia räätälöitynä opiskelijatyönä. Tapahtumat voivat pitää sisällään testauksia, mutta yhtä hyvin myös taukoliikuntaa, tietoiskuja, hierontaa tai muuta toimintaa.

                                                                                                                                                                                                              

Turvallista asiointia

Potilasasiamiehenä toimii Turun kaupungin potilasasiamies Merja Lamminen. p. 02 2625959, potilasasiamies@turku.fi. Potilasasiamies on tavoitettavissa puhelimitse ma-to klo 9-11 ja tavattavissa kauppatorin Monitorissa (Aurakatu 8) ke 9-17.

Tutustu Turun AMK:n tietosuojakäytäntöihin.    

Tutustu myös