Sivu päivitetty 20.2.2020
Liikunta- ja toimintakykylaboratorio, LiiLab

Liikunta- ja toimintakykylaboratorio, LiiLab

Liikuntalaboratorio tarjoaa yrityksille ja yhteisöille palveluita liikkumisen ja toimintakyvyn arviontiin ja edistämiseen. Turun AMK:n fysio- ja toimintaterapeuttiopiskelijat tuottavat palvelut opettajien ohjauksessa.

Saat meihin parhaiten yhteyden liikuntalabra@turkuamk.fi tai puh. 040 355 0539.

Tiedoksi

Koronavirustilanteen vuoksi Liikuntalaboratorio on suljettu. Jatkamme toimintaamme syksyllä normaalisti koronavirustilanteen sen salliessa. Sivustoilla voit silti vierailla normaalisti ja tutustua toimintaamme.
Otamme myös erittäin mielellämme vastaan erilaisia yhteistyöpyyntöjä syksyksi 2020 sähköpostitse terhy@turkuamk.fi.

Liikuntalaboratorion palveluita

Kestävyyskunnontestaus

Näytä lisää

Testi on moniportainen submaksimaalinen testi, jossa mitataan maksimaalisen hapenottokyvyn arvio polkupyöräergometrin avulla. Tarkoitus ei ole polkea uupumukseen asti. Testi kestää noin 15-20 minuuttia ja testituloksen lisäksi saat sykerajat liikuntaan ja ohjeita kestävyyskunnon kohotukseen. Pakettiin kuuluu myös InBody-kehonkoostumusmittaus.

Hinta: 50€, sis. Testauksen, testituloksen palautekeskustelun ja InBody-kehonkoostumusmittauksen.

Kuntotestauskuva.png

Firstbeat hyvinvointianalyysi

Näytä lisää

Firstbeat hyvinvointianalyysi kuvaa, miten kehosi reagoi arjen erilaisissa tilanteissa. Laitteella voidaan mitata stressin määrää, palautumisen tehokkuutta ja energiankulutusta. Laite mittaa unen laatua sekä yöllä tapahtuvaa palautumista. Myös liikunnan vaikuttavuutta, työn kuormitusta ja elämäntapojen vaikuttavuutta arvioidaan sykevälivaihtelun perusteella saadusta datasta.

Hinta: 100€, sis. Laitteen käyttöönoton, hyvinvointianalyysin ja henkilökohtaisen palautekeskustelun. Ryhmille oma tarjous.

Firstbeat.jpg

Askelanalyysi

Näytä lisää

Voidaan tehdä kävellen tai juosten asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarkoituksena kartoittaa kävelyn ja juoksun peruselementtejä hyödyntäen painelevyjä sekä kameroita kuormituksen selvittämiseksi ja optimaalisen juoksun/kävelyn analysoimiseksi. Haluttaessa tarkempaa dataa on mahdollista käyttää EMG -laitteita, jotka mittaavat lihasten aktivaatiota kävelyn ja juoksun eri vaiheissa. Testaus sopii sekä aktiivikuntoilijoille, että vammojen ja leikkausten jälkeisen kuntoutumisen arviontiin.

Hinta: 50€ (80€ EMG -laitteiden kanssa), sis. kävely- tai juoksuanalyysin sekä analyysintulokset.

Askelanalyysi.JPG

Liikehallintatesti

Näytä lisää

FMS-liikehallintatesti (Functional Movement Screen) sisältää seitsemän liikkeen liikuntapatteriston, jossa jokainen liike pisteytetään asteikolla 0-3 pistettä. FMS:n avulla voidaan havaita puolieroja, jotka voivat näkyä liikehallinnan puutteena. Tuloksiin perustuen luodaan yksilöllinen harjoitusohjelma, jossa tarkoituksena on korjata puolieroja ja optimoida tasapainoista liikkeenhallintaa. FMS voidaan toteuttaa urheiluseuran haluamassa paikassa.

Hinta: 50€, sis. FMS-testin ja testitulosten pohjalta henkilökohtaisen harjoitusohjelman.

FMS LiiLab.JPG

Lihasvoimamittaukset

Näytä lisää

Käytämme Contrex mittauslaitetta lihasvoiman kartoittamiseen. Monipuolisten asetusten ansiosta lihasvoimaa voidaan mitata turvallisesti eri nivelistä vakioidulla kulmalla tai koko liikeradan aikana. Mittaustulosten perusteella luodaan raportti, mistä nähdään nykyinen tilanne ja voidaan antaa harjoittelusuosituksia.

Hinta: Alkaen 50€, sis. Mittauksen ja mittaustulokset kirjallisena raporttina.

Lihasvoimamittaus
Lihasvoimamittaus_2.jpg

Nopeus-, ketteryys- ja ponnistusvoimamittaukset

Näytä lisää

Valomattoja ja kennoja hyödyntäen voidaan mitata nopeutta, ketteryyttä ja ponnistusvoimaa. Mittaus voidaan tehdä halutussa ympäristössä, sillä käytämme helposti kuljetettavia ja langattomia laitteita. Mittaustuloksen avulla luomme henkilökohtaisen tai ryhmä palautteen. Palaute voi toimia mm. uusien tavoitteiden laatimisessa tai puutteellisen osa-alueen kehitys suosituksena.

Hinta: Pyydä tarjous, sis. Välineet, mittaukset ja henkilökohtaisen/ryhmä palautteen.

NopeusKetteryysLiilab.JPG

Testauksia myös LiiLabin ulkopuolella – kysy lisää!

Teemme testauksia ja annamme ohjausta tarvittaessa myös laboratorion ulkopuolella asiakkaan tiloissa, esimerkiksi urheiluhalleilla.

Toteutamme yrityksille ja yhteisöille myös hyvinvointipäiviä ja -tapahtumia räätälöitynä opiskelijatyönä. Tapahtumat voivat pitää sisällään testauksia, mutta yhtä hyvin myös taukoliikuntaa, tietoiskuja, hierontaa tai muuta toimintaa.

                                                                                                                                                                                                              

Tutustu myös