Opintokokonaisuus (Avoin AMK)

Matkailu- ja ravitsemisalan vastuullinen esihenkilöosaaminen

Henkilö seisoo ravintolasalissa.

Esihenkilöosaamista ravintola-alalle

Ravitsemis- ja matkailualan ammattilaisille suunnatussa opintokokonaisuudessa opit ymmärtämään yrityksen strategian merkityksen, toteuttamaan sitä sekä toimimaan tuloksellisesti. Paneudut asiakas- ja henkilöstökokemuksen tärkeyteen. Perehdyt alan kilpailutilanteeseen ja -trendeihin ja kehität taitojasi kannattavien tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa. Opit analysoimaan ja hyödyntämään taloudellista tietoa päätöksenteossa.

Koulutuksessa painottuvat etenkin ruoka- ja ravintolapalveluiden konseptointi ja palveluprosessien kehittäminen, ruoan ja juoman gastronomia, tulevaisuuskestävä liiketoiminta sekä yrityksen toiminta laajemmassa kontekstissa esimerkiksi osana ruokamatkailua.

Uuden koulutuksen tavoitteena on vastata työelämässä todettuun osaajatarpeeseen: alueella on pulaa ravintola-alan esihenkilöistä, esim. ravintola- ja vuoropäälliköistä. Koulutus on suunniteltu yhteistyössä alueen yrityskumppaneiden kanssa.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu matkailu- ja ravitsemisalaa opiskelleille tai alalla työskenteleville henkilöille, jotka haluavat edetä urallaan esihenkilö- ja johtamistehtäviin.

Koulutus sopii sinulle, joka

  • olet opiskellut ravintola- ja catering-alan tai matkailualan perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, merkonomitutkinnon tai kerryttänyt monipuolisesti ravintola-alan työkokemusta ilman tutkintoa
  • haluat kehittää työssä tarvittavia esihenkilötaitoja
  • olet luonteeltasi ihmisten kanssa toimeen tuleva ja positiivinen sekä haluat, että asiakkaasi kokevat elämyksiä
  • haluat oppia, miten yritys toimii vastuullisesti ja kilpailukykyisesti
  • haluat opiskella nopeasti kehittyvällä alalla moderneissa tiloissa Turussa, joka on vetovoimainen matkailun ja ruokamatkailun kohde, jonka tarjontaan tutustut myös opintojaksojen työelämäprojekteissa.

Jos tavoitteenasi on tradenomin tutkinto, koulutus tarjoaa myös väylän tutkinto-opiskelijaksi. Suoritettuasi opintokokonaisuuden sekä riittävän määrän muita avoimen AMK:n opintoja, voit hakea avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi ja sisällyttää koulutuksen opinnot tradenomitutkintoon.

Opintojen sisältö ja aikataulu

Matkailu- ja ravitsemisalan vastuullinen esihenkilöosaaminen -koulutuksen laajuus on 25 – 32 opintopistettä (op). Laajuuteen vaikuttaa harjoittelujakson kesto. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 10 kuukautta.

Opinnot on suunniteltu työn ohessa suoritettaviksi, mutta opiskelu edellyttää sitoutumista: läsnäoloa lähiopetuksessa ja itsenäistä työskentelyä. Lähiopetusta on kampuksella joka maanantai klo 15–18.

Opinnot alkavat ma 6.10.2025 klo 15.

Koulutus koostuu seitsemästä opintojaksosta:

  • Orientointi ja opiskelun ohjaus 2 op
  • Vastuullinen liiketoiminta ja toimintaympäristö ravintola-alalla 5 op
  • Kestävät hankinnat 3 op
  • Vastuullinen esihenkilötyö 5 op
  • Talousosaaminen 5 op
  • Opiskelun ohjaus ja urasuunnittelu 2 op
  • Harjoittelu 3 – 10 op tai innovointitehtävä 3 op

Voit tutustua tarkemmin opintojen sisältöön opinto-oppaassa:

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus
Logo: Euroopan unionin rahoittama, Next Generation EU

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kysy lisää

Hakemiseen liittyvät kysymykset: Avoin AMK

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:

  • Telle Tuominen

    Lehtori, Koulutuskoordinaattori
    +358 44 907 4960
    telle.tuominen@turkuamk.fi