Syötävän hyvää KasPro

Hyödynnämme kasvi- ja eläinproteiinien täyden potentiaalin
Tuoreita vihanneksia

Vakka-Suomen alueella on vajaasti hyödynnettyjä kasvi- ja eläinproteiinilähteitä, joiden potentiaalin täysimittaiseen hyödyntämiseen ”Syötävän hyvää KasPro” -hanke tähtää. 

Keräämme tietoa alueen proteiinivarannoista, tunnistamme niiden käyttömahdollisuudet, kehitämme uusia elintarvikkeita ja edistämme kestäviä tuotantomenetelmiä koko toimitusketjussa. 

Luomme yhteistyössä paikallisten tuottajien ja elintarviketeollisuuden kanssa uusia reseptejä ja tuoteideoita, jotka lisäävät raaka-aineiden arvoa ja edistävät alueen taloudellista kestävyyttä.  

  • Opiskelijamme ja tutkijamme keskittyvät tuotteiden laadun parantamiseen, pakkausmateriaalien optimointiin ja kestävien säilytysratkaisujen kehittämiseen.  
  • Arvioimme tuotteiden menestymismahdollisuuksia ja kuluttajien suhtautumista markkinatutkimuksen avulla. 
  • Lisäksi tuemme maahanmuuttajataustaisten henkilöiden kotoutumista ja työllistymistä elintarvikealalla tarjoamalla heille mahdollisuuksia kehittää omia reseptejään ja verkostoitua paikallisten toimijoiden kanssa.
Ukipolis_logo

Ota yhteyttä

  • Eija Kulju

    Lehtori
    +358 44 907 4543
    eija.kulju@turkuamk.fi

Kumppanit

  • Ukipolis Oy

Tutustu tutkimusryhmään