Vastuullinen esihenkilöosaaminen matkailu- ja ravitsemisalalla

Pilotoimme uuden koulutuskokonaisuuden edistämään vastuullista esihenkilöosaamista
Ravintolatyöntekijöitä, esihenkilö etualalla

Koulutushankkeen tavoitteena on yhdessä alan yritysten kanssa suunnitella ja pilotoida uudenlainen koulutuskokonaisuus varmistamaan, ettei esihenkilöosaamisen puute muodostu liiketoiminnan menestymisen esteeksi matkailu- ja ravitsemisalalla. Koulutus suunnataan alan esihenkilötehtävissä työskenteleville tai sellaisiin tehtäviin hakeutuville.  Koulutus tähtää työssä olevan väestön osaamisen nostoon ja uusintamiseen etenkin vastuullisuudessa (ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys).

Nykyisin esihenkilön tulee ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen, hallita ympäristöystävälliset käytännöt (esim. hävikin vähentäminen, kiertotalous, eettinen hankinta) sekä toimia sosiaalisen vastuun, eettisyyden ja taloudellisen kestävyyden mukaisesti.

Järjestämme 2025–2026 toteutettavan osaajakoulutuksen, jonka laajuus on 25–32 opintopistettä.

Koulutuksen keskeinen sisältö on:

  • Talousosaaminen
  • Vastuullinen liiketoiminta- ja toimintaympäristö ravintola-alalla
  • Kestävät hankinnat
  • Vastuullinen esihenkilötyö
Jotpa logo

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Ota yhteyttä

  • Marjo Kumpula

    Koulutus- ja tutkimuspäällikkö
    +358 50 598 5564
    marjo.kumpula@turkuamk.fi
  • Telle Tuominen

    Lehtori, Koulutuskoordinaattori
    +358 44 907 4960
    telle.tuominen@turkuamk.fi

Kumppanit

  • Turun Kauppakamari

Tutustu tutkimusryhmään