Vastuullinen esihenkilöosaaminen matkailu- ja ravitsemisalalla

Projektin kesto
Rahoituslähde
Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (Jotpa)
Kokonaisrahoitus
124 700 €
Koulutushankkeen tavoitteena on yhdessä alan yritysten kanssa suunnitella ja pilotoida uudenlainen koulutuskokonaisuus varmistamaan, ettei esihenkilöosaamisen puute muodostu liiketoiminnan menestymisen esteeksi matkailu- ja ravitsemisalalla. Koulutus suunnataan alan esihenkilötehtävissä työskenteleville tai sellaisiin tehtäviin hakeutuville. Koulutus tähtää työssä olevan väestön osaamisen nostoon ja uusintamiseen etenkin vastuullisuudessa (ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys).
Nykyisin esihenkilön tulee ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen, hallita ympäristöystävälliset käytännöt (esim. hävikin vähentäminen, kiertotalous, eettinen hankinta) sekä toimia sosiaalisen vastuun, eettisyyden ja taloudellisen kestävyyden mukaisesti.
Järjestämme 2025–2026 toteutettavan osaajakoulutuksen, jonka laajuus on 25–32 opintopistettä.
Koulutuksen keskeinen sisältö on:
- Talousosaaminen
- Vastuullinen liiketoiminta- ja toimintaympäristö ravintola-alalla
- Kestävät hankinnat
- Vastuullinen esihenkilötyö

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Ota yhteyttä
Kumppanit
- Turun Kauppakamari
Tutustu tutkimusryhmään
-
Tutkimusryhmät
Resilientit palvelu- ja logistiikkaketjut
Katso kaikki projektimme
Toteutamme vuosittain lähes 200 TKI-projektia yhdessä työelämän ja kansainvälisten kumppaniverkostojen kanssa.


