SHIFT Business Festival
Turun AMK on ylpeänä yksi SHIFT Business Festivalin pääkumppaneista!
Tule tutustumaan meihin tapahtuman parhaalla paikalla, Vierailukeskus Joen Showroomissa.
MILLOIN
22.5.2025
MISSÄ

Yritykset, ihmiset ja ilmiöt kohtaavat jälleen, kun SHIFT Business Festival valtaa Vierailukeskus Joen 22.5. Turun AMK on tänäkin vuonna yksi SHIFTin pääkumppaneista ja menossa mukana myös toukokuussa. Meitä näkee Showroomissa, puhujalavalla, kiertämässä ympäri Jokea ja tietysti keikoilla.
Tänä vuonna SHIFT Business Festivalin teema on menestys, jota tarkastellaan johtajuuden, innovaatioiden ja riskienhallinnan näkökulmasta. Lavalle nousevat Turun AMK:n edustajien, erityisasiantuntija ja konseptisuunnittelija Johanna Liipolan sekä Master School -opiskelija ja brändistrategi Reetta Vahasen, lisäksi mm. ohjelmoija ja kirjailija Linda Liukas, futuristi Perttu Pölönen, ammattivalmentaja Henrik Dettman ja toimittaja Anna Perho. Artisteina kuullaan Sannia ja Elastista. Lisätietoa esiintyjistä ja ohjelmasta löydät SHIFTin nettisivuilta.
Olemme enemmän
Showroomissa on luvassa monipuolinen katsaus siihen, mitä kaikkea Turun AMK tarjoaa. Meiltä saat muutakin kuin laadukkaita korkeakoulututkintoja – esittelemme esimerkkejä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnastamme, huikeiden asiantuntijoidemme osaamista, palveluitamme organisaatioille ja yksityishenkilöille sekä mm. jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia.
10.30-11.30 Kilpailuetua biometrisen aineiston analyysilla
Turun AMK:n asiakaskäyttäytymislaboratorio tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutkia ja kehittää markkinoinnin, myynnin ja tuotekehityksen prosesseja sekä ihmisen ja koneen välistä vuorovaikutusta. Laboratoriossa tutkitaan mm. mainonnan ja median tunnevaikutuksia, sopimusneuvottelutilanteita sekä toteutetaan käytettävyystutkimuksia.
Tule kuulemaan ja kokemaan miten palvelumme voivat auttaa juuri sinun organisaatiotasi!
12.00-13.00 Turun Tiedepuisto kokeilujen mahdollistajana
Kiertotalouden tulevaisuus muotoutuu Tiedepuistossa – ratkaisut syntyvät yhdessä. Kupittaan Tiedepuistosta rakentuu kunnianhimoinen kaupunginosa, jossa kehitetään kaupunkia tulevaisuuden ratkaisujen mukaisesti. Tule tapaamaan Circular Tiedepuiston porukkaa, kuulemaan lisää ja katsomaan miten itse voisit olla mukana.
13.00-14.00 Women in Tech -paneelikeskustelu
Paneelikeskustelu tuo yhteen useita Turun ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä toimivia naisjohtajia, jotka jakavat kokemuksiaan, menestystarinoitaan ja yllättäviä polkujaan teknologia-alalle. Tämä inspiroiva tilaisuus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla, miten nämä naiset ovat navigoineet urallaan ja mitä he ovat oppineet matkan varrella.
Tule tapaamaan teknologia-alan asiantuntijoita ja jakamaan kokemuksia!
Tutustu panelisteihin
Elina Kontio
Elina Kontio toimii Koulutus- ja tutkimuspäällikkönä Turun ammattikorkeakoulussa, Data Engineering ja AI Teknologiat osaamisalueella. Hän on suorittanut Terveystieteiden tohtorin tutkinnon Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa, pääaineenaan hoitotiede. Elina on omistautunut edistämään terveydenhuollon teknologioita ja innovaatioita, ja hänellä on laaja kokemus tutkimus- ja kehitystoiminnasta sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Ennen nykyistä tehtäväänsä Elina johti Terveysteknologian tutkimusryhmää, jossa hän vastasi merkittävästä TKI-toiminnasta. Hänen johtamansa projektit ovat keskittyneet terveydenhuollon teknologioiden kehittämiseen ja implementointiin. Elina uskoo vahvasti, että teknologian ja datan hyödyntäminen on avainasemassa tulevaisuuden terveydenhuollon kehittämisessä. Uusimpana tutkimusalueena Elinan johtamalla yksiköllä on yksityisyyden säilyttävien tekoälymenetelmien kehittäminen erityisesti lääketieteellisen kuvantamisen alueella sekä toisena tutkimuskärkenä urheilun ja liikunnan dataan ja tiedolla johtamiseen liittyvät tutkimusaiheet. Elinan johtamassa yksikössä koulutetaan tulevaisuuden tieto- ja viestintäteknologian insinöörejä ja tietojenkäsittelyn tradenomeja, jotka suuntautuvat joko terveysteknologiaan tai data engineer ja AI teknologioihin sekä AMK-tutkintoina että ylemmän AMK-tutkintoina.
Päivi Mattila
FT Päivi Mattila toimii Turun Ammattikorkeakoulussa johtavana asiantuntijana ja “Cyber and Hybrid Resilience” tutkimusryhmän vetäjänä, vastaten tutkimusryhmän TKI-painopisteistä ja kasvusta. Tätä ennen hän toimi Laurea AMK:ssa Turvallisuuden tutkimusohjelman johtajana ja Komission rahoittaman 5-vuotisen H2020-hankkeen EU-HYBNET (“Empowering a pan-European Network to Counter Hybrid Threats”) koordinaattorina. Lisäksi hän on toiminut Kriisinhallintakeskuksella (CMC Finland) projekti- ja kehittämisyksikön johtajana sekä tutkimuskoordinaattorina Suomen Lähi-idän Instituutissa. Hän on myös työskennellyt Suomen Tel Avivin suurlähetystössä ja Ulkoministeriössä. Tohtorin tutkinnon Mattila on suorittanut Turun yliopiston yleisen historian oppineesta.
Roosa Merilehto
Roosa Merilehto opiskelee toista vuotta tietojenkäsittelyn tradenomiksi Turun ammattikorkeakoulussa ja erikoistuu ohjelmistotekniikkaan ja projektinhallintaan. Tämän lisäksi hän toimii opiskelijavaratoimitusjohtajana Turun ammattikorkeakoulun alla toimivassa theFIRMAssa. Roosaa kiinnostaa erityisesti projektinhallinta, johtaminen sekä kansainvälisyys. Hänellä on aikaisempi kandidaatintutkinto japanin kielestä, ja hän on myös asunut Japanissa kaksi vuotta.
Katariina Tiura
Katariina Tiura työskentelee Solitalla Operations Leadina ja vastaa tuotantojohtamisen kokonaisuudesta ja sen kehittämisestä. Hän on valmistunut tietotekniikan insinööriksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2018 ja jatkanut johtamisen ja tietotekniikan diplomi-insinööriopintoja Tampereen yliopistossa. Katariinan IT-alan ura alkoi ICT-projektitoimisto theFIRMAsta, jonka jälkeen hän on työskennellyt projekti- ja palvelupäällikkönä konsulttiyrityksissä CGI:llä ja Solitalla. Ennen nykyistä tehtäväänsä Katariina toimi Solitalla staffaajana, vastaten data- ja integraatioprojektien asiakaskysynnän ja osaajien yhteensovittamisesta. Hänen erityisosaamisensa kattaa asiakaskeskeisyyden, projektinhallinnan ja ihmislähtöisen liiketoiminnan kehittämisen. Vapaa-ajallaan Katariina nauttii metsässä rymyämisestä, olipa kyseessä sitten polkujuoksu, mustikoiden poiminta, rastien etsiminen tai patikointi.
14.00-15.00 3D-tulostuksen kasarihenkiset etkot
Tervetuloa TICAM-verkoston järjestämään kepeään iltapäiväsessioon, jossa luodaan katsaus 3D-tulostuksen tulevaisuuteen ja ajankohtaisiin hankkeisiin Turun alueen korkeakoulujen tutkimuksen näkökulmasta. Tämä ohjelma sopii kaikille, jotka haluavat kurkistaa teknologian ja tutkimuksen uusimpiin tuuliin ennen illan päätapahtumia.
Tule kuulemaan, mitä Turun AMK voi tarjota juuri sinulle ja keskustelemaan, miten voimme yhdessä rakentaa kestävää ja menestyvää tulevaisuutta. Yhdessä olemme enemmän!