Sivu päivitetty 14.11.2018
Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka

Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka

Liiketoiminnan logistiikan tradenomit työskentelevät erilaisten yritysten ja organisaatioiden asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Nämä tehtävät edellyttävät laaja-alaista logistiikan ja elinkeinoelämän tuntemusta sekä yrittäjämäistä otetta. Asiakaslähtöisyys, innovatiivisuus ja yhteistyökyky ovat tradenomin työssä keskeisiä ominaisuuksia.

Tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi ostaja, hankintapäällikkö, ajojärjestelijä, kuljetussuunnittelija, huolitsija, varastopäällikkö, terminaalivastaava, Supply Chain Manager, logistiikkapalvelujen myyntiassistentti, tuonti-/vientiassistentti, laatuvastaava tai sovellusasiantuntija.

Liiketoiminnan logistiikan opintojen sisältö

Liiketoiminnan logistiikan koulutuksessa opiskelu on työelämälähtöistä ja siinä painotetaan myös tutkimus- ja kehittämisosaamista. Opintoihin kuuluu lähiopetuksen ja itsenäisen opiskelun ohella opiskelua erilaisissa projekteissa, monialaisissa tutkimuspajoissa, osuuskunnissa ja aidoissa ongelmaperustaisissa kehittämishankkeissa.

Toisena ja kolmantena vuonna opiskelija voi erikoistua opinnoissaan seuraaviin osaamisalueisiin:

  • Hankinnat
  • Kuljetukset
  • Toiminnanohjaus
  • Informaatiologistiikka
  • Sisälogistiikka

 

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019.

Koulutukseen voi hakea myös avoimen AMK:n kautta: Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä avoimessa AMK:ssa, esimerkiksi polkuopiskelijana, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n erillishaun kautta. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Valintakoe

Valintakoe on liiketalouden koulutuksen valtakunnallinen valintakoe, joka järjestetään 7.6.2019 klo 12.00.

Kokeeseen liittyvä ennakkoaineisto on ollut nähtävillä tällä sivulla 18.4. - 7.6.2019.

Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Valintakoe tehdään valintaryhmän ylimmässä valintakoeyhteistyötä tekevässä hakukohteessa, eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa.

Aika: pe 7.6.2019 klo 12.00 - 14

Paikka: Turun AMK, Sepänkatu 1, Turku

Ohjeistus kokeeseen
Saavu koepaikalle viimeistään klo 11.30, valintakoe alkaa n. klo 12.00 ja kokeen kesto on kaksi tuntia, mutta kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia.

Mukaasi tarvitset

·        kirjoitusvälineet 

·        henkilöllisyystodistuksen, ajokortin tai passin (tarkastetaan valintakokeen yhteydessä)

Valintakoe on maksuton.

Paikoitustilaa löytyy kampusalueelta rajallisesti, joten suosi julkisia kulkuvälineitä, jos mahdollista. Jos käytät julkisia kulkuvälineitä, tarkista aikataulut ja varaudu myös mahdollisiin myöhästymisiin. Varauduthan siihen, että joudut käyttämään maksullista pysäköintiä, mikäli tulet omalla autolla. 

Valtakunnallisessa liiketalouden valintakokeessa on kolme osaa: kirjoitelma (10 p.), ennakkoaineistoon pohjautuvat monivalintatehtävät (15 p.) sekä loogista päättelyä ja matemaattista osaamista mittaava osa (15. p). Valintakoe kestää kaksi tuntia, mutta kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia.