Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.3.2022
Arvokas vanhuus

Arvokas vanhuus

Väestön ikääntyessä, ikäihmisten terveyden ja toimintakyvyn edistämisestä on tullut yhä polttavampi kansallinen ja kansainvälinen kysymys. Tarvitaan kattavaa tietoa ikäihmisten arjesta, voimavaroista, niistä tekijöistä, joilla voidaan ylläpitää ja edistää ikäihmisten terveyttä ja toimintakykyä sekä ennustaa heidän terveytensä, toimintakykynsä sekä palvelujen tarpeensa kehityssuuntaa.

Arvokas vanhuus - tutkimusryhmän tavoitteena on toimia gerontologisen hoitotyön ja sosiaalityön kehittämiseksi. Toiminnan keskiössä on myös henkilöstön osaamisen vahvistaminen. 

Vuonna 2022 toimintansa aloittanut tutkimusryhmä toimii aktiivisena kumppanina Salon IoT Campukselle sijoittuvan hoivayksikön kehittämistyössä Salon kaupungin kanssa. Ryhmän yhteistyökumppanina toimii myös Oulun yliopiston GeroNursingCentre (GNC), Ikääntyneiden kuntoutumista edistävän hoitotyön tutkimus- ja osaamiskeskus.

Tutkimusryhmän jäsenet osallistuvat ylemmän ammattikorkeakoulun Gerontologinen asiantuntijuus -koulutuksen opetukseen. Lisätietoja koulutuksesta:

Gerontologinen asiantuntijuus | Master School | Turun AMK – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)

Osaamisen vahvistaminen on Gerontologinen asiantuntijuus -koulutuksen ytimessä – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)

 

Tutkimusryhmän jäsenet

Sini Eloranta
Yliopettaja
+358 40 355 0514
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
sini.eloranta@turkuamk.fi
Susanna Mört
Yliopettaja, Liiketoimintavastaava
+358 40 355 0445
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
susanna.mort@turkuamk.fi
Nina Rantalaiho-Kulo
Lehtori (sijainen)
+358 44 907 5474
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
nina.rantalaiho-kulo@turkuamk.fi
Kari Salonen
Yliopettaja
+358 44 907 4549
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
Maika Kummel
Yliopettaja, Koulutusvastaava
+358 40 355 0444
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
maika.kummel@turkuamk.fi

 

Ida Jarnila, tutkimusryhmäopiskelija

Ammatillinen osaamiseni ja asiantuntijuuteni perustuu sosiaali- ja terveysalan järjestötoimintaan ja valtionavustuksiin, joita myönnetään moninaisiin järjestölähtöisiin tuen tarpeisiin. Minua kiinnostaa yhteiskunnallinen vaikuttaminen, vanhenemisen ja hoivan tutkiminen. Haluan kehittää asiantuntijuuttani gerontologian alalla, ja valmistelen parhaillaan YAMK-opinnäytetyötä kotihoidon etähoidon asiakaskokemuksista.