
Arvokas vanhuus
Väestön elinajanodotteen kasvaessa yhä useampi sosiaali- ja terveysalan opiskelija ja työntekijä kohtaa työssään ikääntyneitä ihmisiä. Gerontologista osaamista tarvitaan kaikissa sote-palveluita tuottavissa yksiköissä. Osaamisen turvaamisen lisäksi alan uudistaminen edellyttää digiteknologian mahdollisuuksien hyödyntämistä ja työntekijöiltä uudenlaisen työtavan omaksumista.
Arvokas vanhuus -tutkimusryhmän painopisteet ovat:
- Gerontologisen hoitotyön koulutuksen kehittäminen
- Gerontologisen osaamisen vahvistaminen
- Alan veto- ja pitovoiman kehittäminen
- Digiteknologian käyttöönoton tuloksellisuuden arviointi ja käyttöönoton tukeminen
Vuonna 2022 toimintansa aloittanut tutkimusryhmä toimii aktiivisena kumppanina Salon kaupungin ikäihmisten palveluiden kanssa, erityisesti IoT Campukselle sijoittuvan hoivayksikön kehittämistyössä. Ryhmän yhteistyökumppanina toimii myös Oulun yliopiston GeroNursingCentre (GNC), Ikääntyneiden kuntoutumista edistävän hoitotyön tutkimus- ja osaamiskeskus.
Tutkimusryhmän jäsenet osallistuvat ylemmän ammattikorkeakoulun Gerontologinen asiantuntijuus -koulutuksen opetukseen.
Lisätietoja koulutuksesta:
- Johtaminen ja kehittäminen gorontologian alalla -osaajakoulutus
- Gerontologinen asiantuntijuus | Master School | Turun AMK – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)
- Osaamisen vahvistaminen on Gerontologinen asiantuntijuus -koulutuksen ytimessä – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)
Oletko kiinnostunut digitaalisesta työhyvinvoinnin edistämisestä kotihoidossa?
Voisiko työhyvinvointisovellus auttaa työhyvinvointitavoitteidesi saavuttamisessa?
Tervetuloa DIGITEKO-hankkeen loppuseminaariin tutustumaan uuteen kotihoidon DIGITEKO-sovellukseen!
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.
Millaista on onnistunut virtuaalivälitteinen kotihoito? Mikä on oleellista etäkotihoidon johtamisessa? Miten etäkotihoidossa varmistetaan henkilöstön työhyvinvointi? Tervetuloa kuulemaan lisää ja keskustelemaan etähoidon tulevaisuudesta!
Webinaari on samalla Kotihoidon etähoito työntekijöiden hyvinvoinnin ja johtamisen näkökulmasta -hankkeen päätöstilaisuus, jossa esitellään projektin tuloksia. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu verkkolomakkeella.
Saloon perustettu Campuskoti Merihelmi yhdistää vanhustyön aidon työympäristön ja Turun AMK:n sairaanhoitajakoulutuksen osaamisen.
Tervetuloa kuulemaan lisää ja keskustelemaan sairaanhoidon koulutuksen tulevaisuudesta 31.1.2024 klo 14–15.30! Tilaisuus on avoin kaikille sote-alan kouluttajille ja alan työelämän toimijoille. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.
Tutkimusryhmän jäsenet
Kiinnostaako yksikköäsi muistisairaan ihmisen hyvinvointi ja elämänlaatu?
Arvokas vanhuus -tutkimusryhmä tekee muistiyksiköihin Elo-D®-havainnointeja. Elo-D® -havainnointimenetelmä on kehitetty hoitoyhteisöiden tueksi antamaan tietoa asukkaan kokemuksista elämänlaatua vahvistavan hoitokulttuurin ja hyvän hoidon kehittämiseksi. Tavoitteena on nostaa esille asioita, jotka vahvistavat muistisairaan ihmisen hyvinvointia. Jos kiinnostuit, kysy lisää Sini Elorannalta, sini.eloranta(at)turkuamk.fi.