Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2023
Hehkulamppu ihmisen kädessä

Suunnaksi talousosaaja | Korkeakouludiplomi | 60 op

Suunnaksi talousosaaja -koulutus antaa osallistujalle valmiudet sijoittua taloushallintoalan tehtäviin ja luoda uusia mahdollisuuksia omalle urapolulle. Opiskelu edellyttää sitoutumista, läsnäoloa lähiopetuksessa ja itsenäistä työskentelyä etäjaksoilla. Opiskelu etäjaksoilla tapahtuu muun muassa tiedon haltuunottona sekä sisältää oppimistehtäviä ja mahdollisia pienryhmätapaamisia.

Yritys- ja alumnivierailut sekä opiskelijan työelämäjakso yrityksissä tuovat työelämän edustajat ja opiskelijat yhteen. Koulutuksen aikana luodaan ammatillisia verkostoja eri taloushallinnon toimijoiden kanssa.

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat suuntautua taloushallinnon tehtäviin. Koulutus sopii mm. henkilöille, jotka etsivät uusia urapolkuja taloushallintoon liittyen esim. alan vaihtajat tai joilla on päivitystarvetta taloushallinnon osaamiseen. Osa koulutuspaikoista on varattu mm. merkonomin koulutuksen ennen vuotta 2002 suorittaneille, matalan koulutustason tehtävissä työskenteleville tai muutoin heikossa työmarkkina-asemassa oleville.

Opintojen rakenne

Koulutuksessa huomioidaan aiempi osaaminen. Jos osallistujalla on joltain osa-alueelta aiempaa osaamista, tämä huomioidaan henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa mm. niin että suoritusmerkintä on mahdollisuus saada näyttöön perustuen ja näin pystytään keskittymään osaamisen kehittämiseen.

Lähiopetusjaksot pidetään joka keskiviikko klo 14–18 ja kerran kuukaudessa klo 12–18.

Syksy 23

 • Taloushallinnon toimintaympäristö: Yritystoiminta ja Markkinointi 5 op (viikot 35, 36, 38, 39, 41)
 • Laskentatoimi 2 op (viikot 37, 40)
 • Toiminta digitaalisessa ympäristössä 2 op (viikot 43, 44)
 • Englanti, alan sanasto 1 op (viikko 51)
 • Kirjanpito 5 op (viikot 45-50)

Kevät 24

 • Palkkahallinto 5 op (viikot 2-6)
 • Tilinpäätös 5 op (viikot 7,9-12)
 • Yritysverotus 5 op (viikot 13-17)
 • Johdon laskentatoimi 5 op (viikot 18-21)

Syksy 24

 • Data- ja markkina-analytiikka, ennakointi 5 op (viikot 36-40)
 • Työelämäjakso 15 op (joustavasti syksyllä 2024)


Laajuus ja kesto: 60 opintopistettä | 1 vuosi 6 kuukautta

Alkamisajankohta: Syksy 2023

Hinta: maksuton

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Syksyn 2023 opetustarjonta toteutetaan yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa. 

Turku AMK + Jotpa + TAI.png

 

Miten haen?

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät myös lisätietoja koulutuksen sisällöstä, hakuohjeet ja valintaperusteet. 

Seuraava hakuaika koulutukseen: 8.–19.5.2023.

Turun AMK:n opinto-oppaassa voit tutustua tarkemmin koulutuksen oppimissuunnitelmaan. 

Mikä korkeakouludiplomi?

Avoimen ammattikorkeakoulun korkeakouludiplomit ovat erityisesti työikäisten jatkuvan oppimisen tarpeisiin suunnattuja koulutuksia, joissa voit hankkia uutta osaamista, syventää tai laajentaa asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista. Myöhemmin opintoja voi hyödyntää osana ammattikorkeakoulututkintoa. 

Korkeakouludiplomien opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta ja laajuus on 60 opintopistettä. Opiskelija saa opinnoista opintosuoritusotteen suoritetuista opinnoista sekä todistuksen eli korkeakouludiplomin suorittaessaan koko laajuuden.