Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.11.2021
Mies_reppu_tie_talvimaisema.jpg

Opiskelijavalinnat yhteishaussa

Tällä sivulla kerrotaan kootusti Turun ammattikorkeakoulun valintatavoista. Löydät tältä sivulta myös ennakkotehtävien ja valintakokeiden tarkemmat tiedot ja ohjeet.

Yleistä opiskelijavalinnasta

AMK-tutkintoon johtavien koulutusten valintatavat:
(Liiketalouden, tekniikan ja sosiaali- ja terveysalan suomenkieliset koulutukset)

 • AMK-valintakoe
 • Todistusvalinta

Rakennusmestarikoulutuksessa huomioidaan lisäksi rakennusalan työkokemus.

Kulttuurialan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijavalinnat tehdään karsivan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella.

Lue lisää AMK-tutkintoon johtavien koulutusten valintatavoista.

Master- eli ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusten valintatavat (vaihtelevat hakukohteittain):

 • Todistusvalinta
 • Valintakoe
 • Ennakkotehtävä ja haastattelu

Tutustu tarkemmin  Master- eli YAMK-tutkintoon johtavien koulutusten valintatapoihin ja ohjeisiin.

YAMK-koulutusten hakukohdekohtaiset hakukelpoisuusvaatimukset löydät Opintopolusta.

Ensikertalaiskiintiö

Varaamme 85% AMK-koulutusten aloituspaikoista (valintajonoittain) ensikertalaisille suomenkielisissä päivätoteutuksissa ja monimuotototeutuksissa, joissa on vähintään 15 aloituspaikkaa. Englanninkielisissä ja YAMK-koulutuksissa ei aloituspaikkoja varata ensikertalaisille hakijoille.

Lisätietoa ensikertalaiskiintiöstä voit lukea Opintopolusta.

Tasapistetilanne

Jos tasapistetilanteissa olevien välillä ei saada eroa valintatavoissa ilmoitettujen kriteerien perusteella, järjestelmä arpoo valittavan/valittavat.

AMK-tutkinnot (päivä- ja monimuotototeutus)

Tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan AMK-koulutukset

Syksyn 2021 yhteishaku

Tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtaviin suomenkielisiin koulutuksiin (poislukien tradenomi (AMK), mediatuotanto) valitaan opiskelijat seuraavilla tavoilla syksyn 2021 yhteishaussa:

 • AMK-valintakoe - koulutuksen aloituspaikoista 40 % täytetään tämän valintatavan perusteella
 • Todistusvalinta, yo-tutkinto - koulutuksen aloituspaikoista 40 % täytetään tämän valintatavan perusteella
 • Todistusvalinta, 1.8.2015 alkaen suoritettu ammatillinen perustutkinto - koulutuksen aloituspaikoista 20 % täytetään tämän valintatavan perusteella

Hakijan ei tarvitse itse ilmoittaa, millä valintatavalla hakee ammattikorkeakouluun, vaan valinnat tehdään automaattisesti hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen ja tutkintojen perusteella. 

Todistusvalinta

Todistusvalinta tehdään ylioppilastutkinnon tai 1.8.2015 alkaen suoritetun ammatillisen perustutkinnon arvosanojen perusteella.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan ennen valintakoetta Oma Opintopolku -palvelussa .

Tarkemmat tiedot todistusvalinnasta löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta .

AMK-valintakoe

Syksyn 2021 yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään 1. - 4.11.2021 ammattikorkeakoulujen kampuksilla. Osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.

Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Teet valintakokeen omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Tutustu ennen koetta ohjeisiin sivulla  www.ammattikorkeakouluun.fi.  Lue myös Turun AMK:n koetilaisuuksien saapumis- ja turvallisuusohjeet.

Tradenomi (AMK), mediatuotanto, verkko-opinnot

Tradenomi (AMK), mediatuotannon verkko-opintoihin valitaan opiskelijat 100% ennakkotehtävän ja valintakokeen perusteella. 

Ennakkotehtävä

Hyväksytty karsiva ennakkotehtävä arvioidaan osana valintakoetta. Ennakkotehtävä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty tulos tarkoittaa, että hakija kutsutaan valintakokeeseen.

Työkokemus tai taiteellinen toiminta voidaan huomioida karsivassa ennakkotehtävässä tai valintakokeen osana. Työkokemus osoitetaan työtodistuksilla ja taiteellinen toiminta esim. portfoliolla tai ammattikorkeakoulun muutoin pyytämällä tavalla. Ammattikorkeakoulu arvioi taiteellisen toiminnan tuottavaa hakukelpoisuutta hakijan toimittaman aineiston perusteella. 

Huom! Ennakkotehtävän lisäksi hakijan tulee myös täyttää varsinainen yhteishaun hakulomake Opintopolussa hakuaikana, jotta hän voi olla mukana valinnassa ja saada kutsun valintakokeeseen.

Ennakkotehtävät tulee toimittaa ohjeen mukaisesti 22.9.2021 klo 15.00 mennessä. 

Avaa tehtävänanto ja ohjeet alla olevasta linkistä (pdf).

Tradenomi (AMK), mediatuotanto: Ennakkotehtävän ohjeet

Valintakoe

Osa hakijoista kutsutaan online-valintakokeeseen ennakkotehtävän perusteella. Online-valintakoe järjestetään 9. - 10.11.2021. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse 22.10. mennessä hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Tarkista myös roskapostikansio.

Hakijan tulee saada vähintään puolet (50 %) valintakokeen enimmäispistemäärästä, jotta koe olisi hyväksytty. Lisäksi jokainen kokeen osio on suoritettava hyväksytysti.

Tasapistetilanteessa vaikuttaa ensin hakutoivejärjestys ja sen jälkeen tarvittaessa käytetään arvontaa.

Ei valintakoeyhteistyötä.

 

Kevään 2022 yhteishaku

Tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtaviin suomenkielisiin koulutuksiin valitaan opiskelijat seuraavilla tavoilla kevään 2022 toisessa yhteishaussa:

 • Todistusvalinta, suomalainen tai kansainvälinen yo-tutkinto - koulutuksen aloituspaikoista 40 % täytetään tämän valintatavan perusteella
 • Todistusvalinta, 1.8.2015 alkaen suoritettu ammatillinen perustutkinto - koulutuksen aloituspaikoista 20 % täytetään tämän valintatavan perusteella
 • AMK-valintakoe - koulutuksen aloituspaikoista 40 % täytetään tämän valintatavan perusteella

Rakennusmestarikoulutuksessa todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen lisäksi opiskelijavalinnassa huomioidaan rakennusalan työkokemus. Lisätietoja löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Hakijan ei tarvitse itse ilmoittaa, millä valintatavalla hakee ammattikorkeakouluun, vaan valinnat tehdään automaattisesti hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen ja tutkintojen perusteella. 

Huom. Kevään 2022 toisen yhteishaun tiedot julkaistaan ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla tammikuun loppuun mennessä.

Todistusvalinta

Todistusvalinta tehdään ylioppilastutkinnon tai 1.8.2015 alkaen suoritetun ammatillisen perustutkinnon arvosanojen perusteella. 

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan ennen AMK-valintakoetta Oma Opintopolku -palvelussa . Kevään 2022 todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 30.5.2022.

Tarkemmat tiedot todistusvalinnasta löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta .

AMK-valintakoe

Kevään 2022 yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään 30.5. - 2.6.2022. Ammattikorkeakoulujen tarjoamat valintakoetilaisuudet vaihtelevat ammattikorkeakouluittain. Löydät tarjolla olevat valintakoetilaisuudet sekä muita tarkempia tietoja AMK-valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana yhteishaun hakulomakkeella. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Teet valintakokeen omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin ennen AMK-valintakokeeseen osallistumista sivulla  www.ammattikorkeakouluun.fi.

Todistusvalinnan kautta valituksi tulleiden hakijoiden ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa valintakokeella, sinun tulee osallistua kokeeseen.

Kulttuurialan AMK-koulutukset

Kulttuurialan AMK-tutkintoon johtavien koulutuksien valintatavat poikkeavat muiden alojen valintatavoista. 

Syksyn 2021 yhteishaussa ei ole tarjolla kulttuurialan AMK-koulutuksia.

 

Kevään 2022 yhteishaku

Osa hakijoista kutsutaan valintakokeeseen karsivan ennakkotehtävän perusteella poislukien musiikkipedagogi (AMK), jonka kaikki hakijat kutsutaan valintakokeeseen.

Päivätoteutuksissa ennakkotehtävää ei pisteytetä osaksi valintakoetta. Ennakkotehtävä sisältää itsenäisesti tehtäviä ja ammattikorkeakouluun toimitettavia osioita, joiden perusteella arvioidaan hakijan motivaatiota, alaan liittyvää muuta koulutusta, työkokemusta ja harrastuneisuutta sekä alalle soveltuvuutta.

Monimuotototeutuksissa hyväksytty ennakkotehtävä arvioidaan osana valintakoetta. Työkokemus tai taiteellinen toiminta voidaan huomioida ennakkotehtävässä tai valintakokeen osana. Työkokemus osoitetaan työtodistuksilla ja taiteellinen toiminta esim. portfoliolla tai ammattikorkeakoulun muutoin pyytämällä tavalla.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 9.3.2022. Ennakkotehtävät tulee toimittaa ohjeen mukaisesti 30.3.2022 klo 15.00 mennessä. 

Ennakkotehtävä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty tulos tarkoittaa, että hakija kutsutaan valintakokeeseen.

Huom! Ennakkotehtävän lisäksi hakijan tulee myös täyttää varsinainen yhteishaun hakulomake Opintopolussa hakuaikana, jotta voi olla mukana valinnassa ja saada kutsun valintakokeeseen.

Valintakokeet

Alla olevassa taulukossa ovat kulttuurialan AMK-koulutusten valintakoepäivät kevään 2022 yhteishaussa. Tarkemmat tiedot ja ohjeet lähetetään hakijoille valintakoekutsun yhteydessä sähköpostitse (tarkista myös roskapostikansio). Kaikki ennakkotehtävän hakuaikana palauttaneet hakijat saavat sähköpostilla joko kutsun tai tiedon, että eivät ole tällä kertaa kutsuttujen joukossa.

Hakijan tulee saada vähintään puolet (50 %) valintakokeen enimmäispistemäärästä, jotta koe olisi hyväksytty. Lisäksi jokainen kokeen osio on suoritettava hyväksytysti. 

Kulttuurialan koulutukset eivät tee valintakoeyhteistyötä keskenään.

Kuvataiteilija (AMK), monimuotototeutus 24.5.2022
Kuvataiteilija (AMK), animaatio, päivätoteutus 24.-25.5.2022
Kuvataiteilija (AMK), päivätoteutus
- kuvataide
- valokuva
31.5.-2.6.2022
Medianomi (AMK), päivätoteutus
- elokuva
- journalismi
- mainonnan suunnittelu
- tuotanto ja projektinhallinta
24.-25.5.2022
Musiikkipedagogi (AMK), monimuoto- ja päivätoteutus

Vko 20
Instrumenttikohtaiset valintakoepäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Päivätoteutuksen valintakoeosiot ja instrumenttikohtaiset vaatimukset

Monimuotototeutuksen valintakoeosiot ja instrumenttikohtaiset vaatimukset

Tanssinopettaja (AMK), päivätoteutus 1. - 3.6.2022
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus/teatteri, monimuotototeutus Sirkus 4.6.2022
Teatteri 23.5.2022
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus, päivätoteutus 25. - 27.5.2022
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteri, päivätoteutus 30.5. - 1.6.2022

 

Englanninkieliset Bachelor-koulutukset

Englanninkielisten AMK- eli Bachelor-tutkintoon johtavien koulutuksien valintatavat eroavat suomenkielisten koulutusten valintatavoista. Näihin hakukohteisiin haetaan jo kevään ensimmäisessä yhteishaussa.

Tutustu englanninkielisten koulutusten valintatapoihin englanninkielisillä sivuillamme.

 

 

YAMK-tutkinnot (Master School)

Tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan YAMK-koulutukset

Lisähaku syksyn 2021 yhteishaussa

Insinööri (ylempi AMK), kone- ja meritekniikka sekä insinööri (ylempi AMK) ja tradenomi (ylempi AMK), ohjelmistotekniikka ja ICT ovat lisähaussa 8. - 30.11.2021. Hakemus tulee täyttää Opintopolussa hakuaikana. Tulokset julkaistaan viimeistään 3.12. ja tarjottu opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 10.12. klo 15.00 mennessä. Varasijavalinta päättyy 22.12. klo 15.00.

Opiskelijat valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinnassa ovat mukana kaikki Suomessa suoritetulla korkeakoulututkinnolla hakevat hakukelpoiset hakijat, jotka tallentavat yhteishaun hakemukselle linkin Oma Opintopolun suorituksiin, ja joiden hakukelpoisuuden antavan tutkinnon arvosanat löytyvät Oma Opintopolusta. Hakijat, joiden tutkintotiedot eivät ole Oma Opintopolku -palvelussa, eivät ole mukana todistusvalinnassa. Katso lisätietoa todistusvalinnasta alta syksyn 2021 yhteishaun todistusvalinnan kohdalta tai hakulomakkeelta.

 

Syksyn 2021 yhteishaku

Liiketalouden, tekniikan ja sosiaali- ja terveysalan YAMK-tutkintoon johtaviin suomenkielisiin koulutuksiin (poislukien sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, kulttuurihyvinvointi) valitaan opiskelijat seuraavilla tavoilla:

 • Todistusvalinta (suomalainen korkeakoulututkinto) - koulutuksen aloituspaikoista 50 % täytetään tämän valintatavan perusteella
 • Valintakoe - koulutuksen aloituspaikoista 50 % täytetään tämän valintatavan perusteella

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, kulttuurihyvinvoinnin valinnoissa noudatetaan kulttuurialan YAMK-koulutusten valintatapaa. Katso lisää kohdasta Kulttuurialan YAMK-koulutukset.

Koulutuskohtaiset hakukelpoisuusvaatimukset kerrotaan Opintopolku.fi:ssä Hakeminen-välilehdellä. Linkit Opintopolkuun on koulutusten esittelysivuilla. Hakijan ei tarvitse itse ilmoittaa, millä valintatavalla hakee, vaan valinnat tapahtuvat hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen ja tutkintojen perusteella. 

Todistusvalinta

Todistusvalinnassa ovat mukana kaikki Suomessa suoritetulla korkeakoulututkinnolla hakevat hakukelpoiset hakijat, jotka tallentavat yhteishaun hakemukselle linkin Oma Opintopolun suorituksiin, ja joiden arvosanat löytyvät Oma Opintopolusta. Valinnan pisteet määräytyvät painotetun keskiarvon mukaisesti kahden desimaalin tarkkuudella. Jos linkki on virheellinen, sen voimassaolo on päättynyt tai linkkiä ei ole annettu, ei hakija ole mukana todistusvalinnassa ja keskiarvo muutetaan hakulomakkeella nollaksi.

Suomessa suoritetun korkeakoulututkinnon opintopisteiden/-viikkojen mukaan painotettu keskiarvo tulee laskea Oma Opintopolku -palvelun omissa opintosuorituksissa näkyvistä korkeakoulututkinnon opintojaksojen arvosanoista (palvelussa näkyvien numeerisesti arvioitujen opintojaksojen sisällä olevia opintojaksoja ei lasketa mukaan). Sanallisesti arvioituja opintojaksoja ei huomioida keskiarvon laskennassa (esim. hyväksytty/suoritettu). Löydät omat opintosuorituksesi Oma Opintopolku -palvelusta tutkintokohtaisesti.

Painotetun keskiarvon laskemisessa numeerisesti arvioiduille opintojaksoille suoritetaan painotus, eli opintojakson arvosana kerrotaan kyseisen opintojakson opintopistemäärällä. Painotetut arvosanat lasketaan yhteen, ja saatu summa jaetaan numeerisesti arvioitujen opintojaksojen opintopistemäärällä. Tuloksena saadaan painotettu keskiarvo, joka ilmoitetaan kahdella desimaalilla.

Voit käyttää laskemisen tukena Exceliä.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 15.10.2021 Oma Opintopolku -palvelussa. Todistusvalinnassa haluamaansa hakutoiveeseen hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. 

Valintakoe

Valintakoe järjestetään etäkokeena 22.10.2021 klo 9.00-11.00 ja kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeeseen sähköpostitse viimeistään 15.10.2021. Tarkista myös roskapostikansio. Tutustu valintakokeen valmistautumisohjeisiin.

Todistusvalinnassa haluamaansa hakutoiveeseen hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valintakoetta Oma opintopolku -palvelussa.

Turun AMK:n liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan suomenkieliset ja englanninkieliset YAMK-hakukohteet ovat keskenään valintakoeyhteistyössä (pois lukien Kulttuurihyvinvoinnin YAMK-hakukohteet). Valintakokeen kieli (suomi/englanti) määräytyy hakijan ylimmän valintakoeyhteistyössä mukana olevan hakukohteen mukaan.

Valintakokeesta on saatava vähintään 20 pistettä (max 100p). Tasapistetilanteessa vaikuttaa ensin hakutoivejärjestys ja sen jälkeen tarvittaessa käytetään arvontaa.

 

Kevään 2022 yhteishaku

Liiketalouden, tekniikan ja sosiaali- ja terveysalan YAMK-tutkintoon johtaviin suomenkielisiin koulutuksiin valitaan opiskelijat seuraavilla tavoilla:

 • Todistusvalinta (suomalainen ammattikorkeakoulututkinto) - koulutuksen aloituspaikoista 50 % täytetään tämän valintatavan perusteella
 • Valintakoe - koulutuksen aloituspaikoista 50 % täytetään tämän valintatavan perusteella

Hakukohdekohtaiset hakukelpoisuusvaatimukset kerrotaan Opintopolku-palvelussa. Linkit Opintopolkuun löydät  koulutusten esittelysivuilla. Hakijan ei tarvitse itse ilmoittaa, millä valintatavalla hakee, vaan valinnat tapahtuvat hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen ja tutkintojen perusteella. 

Todistusvalinta

Todistusvalinnassa ovat mukana kaikki Suomessa suoritetulla ammattikorkeakoulututkinnolla (ei YAMK-tutkinto) hakevat hakukelpoiset hakijat, jotka tallentavat yhteishaun hakemukselle linkin Oma Opintopolun suorituksiin. Jos linkki on virheellinen, sen voimassaolo on päättynyt tai linkkiä ei ole annettu, ei hakija ole mukana todistusvalinnassa ja keskiarvo muutetaan hakulomakkeella nollaksi (0). Tutkintotodistuksen liitteen tietoja käytetään todistusvalinnassa vain silloin, jos hakijan toimittamassa linkissä ei näy tutkinnon arvosanoja (korkeakoulu ei ole kirjannut hakijan tietoja ja arvosanoja lainkaan Oma Opintopolkuun). Muilla hakukelpoisilla tutkinnoilla hakevat ovat mukana ainoastaan valintakoevalinnassa.

Todistusvalinnassa otetaan huomioon hakijan ammattikorkeakoulututkinnon (ei YAMK-tutkinto) arvioinnit. Opinnäytetyön arviointia ei oteta mukaan painotetun keskiarvon laskemiseen. Valinnan pisteet määräytyvät painotetun keskiarvon mukaisesti kahden desimaalin tarkkuudella. Jos hakijalla on useampi ammattikorkeakoulututkinto, otetaan arvioinnit huomioon siitä, joka tuottaa paremman keskiarvon. 

Suomessa suoritetun ammattikorkeakoulututkinnon opintopisteiden/-viikkojen mukaan painotettu keskiarvo tulee laskea Oma Opintopolku -palvelun omissa opintosuorituksissa näkyvistä ammattikorkeakoulututkinnon opintojaksojen arvosanoista (palvelussa näkyvien numeerisesti arvioitujen opintojaksojen sisällä olevia opintojaksoja ei lasketa mukaan). Sanallisesti arvioituja opintojaksoja ei huomioida keskiarvon laskennassa (esim. hyväksytty/suoritettu). Löydät omat opintosuorituksesi Oma Opintopolku -palvelusta tutkintokohtaisesti.

Painotetun keskiarvon laskemisessa numeerisesti arvioiduille opintojaksoille suoritetaan painotus, eli opintojakson arvosana kerrotaan kyseisen opintojakson opintopistemäärällä. Painotetut arvosanat lasketaan yhteen, ja saatu summa jaetaan numeerisesti arvioitujen opintojaksojen opintopistemäärällä. Tuloksena saadaan painotettu keskiarvo, joka ilmoitetaan kahden desimaalin tarkkuudella (esim. 3,39).

Voit käyttää laskemisen tukena Exceliä.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valintakoetta. Todistusvalinnan kautta valituksi tulleiden hakijoiden ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa valintakokeella, sinun tulee osallistua kokeeseen.

Valintakoe

Valintakoe järjestetään 25.5.2022 ja kokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. 

Turun ammattikorkeakoulun liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan YAMK-hakukohteet ovat keskenään valintakoeyhteistyössä. Tekemällä yhden kokeen, saat pisteet kaikkiin hakemiisi valintakoeyhteistyössä mukana oleviin koulutuksiin.

Todistusvalinnassa haluamaansa hakutoiveeseen hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valintakoetta Oma opintopolku -palvelussa.

Valintakokeesta on saatava vähintään 20 pistettä (max 100p). Tasapistetilanteessa vaikuttaa ensin hakutoivejärjestys ja sen jälkeen tarvittaessa käytetään arvontaa.

Kulttuurialan YAMK-koulutukset

Syksyn 2021 yhteishaku

Kulttuurialan ylempi AMK sekä sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, kulttuurihyvinvoinnin koulutukseen valitaan opiskelijat valintahaastattelun perusteella, johon osa hakijoista kutsutaan karsivan ennakkotehtävän perusteella.

Kulttuurialan ylempi AMK-tutkintoon johtava kulttuurihyvinvoinnin koulutus on valintayhteistyössä sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkintoon johtavan kulttuurihyvinvoinnin koulutuksen kanssa. 

Ennakkotehtävä

Ennakkotehtävä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty tulos tarkoittaa, että hakija kutsutaan valintahaastatteluun.

Huom! Ennakkotehtävän lisäksi hakijan tulee myös täyttää varsinainen yhteishaun hakulomake Opintopolussa hakuaikana, jotta voi olla mukana valinnassa ja saada kutsun valintahaastatteluun.

Ennakkotehtävät tulee toimittaa ohjeen mukaisesti 15.9.2021 klo 15.00 mennessä. 

Avaa tehtävänanto ja ohjeet alla olevasta linkistä (pdf).

Kultuurialan sekä sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, kulttuurihyvinvointi: Ennakkotehtävän ohjeet

Valintahaastattelu

Osa hakijoista kutsutaan ennakkotehtävän perusteella valintahaastatteluun, joka pidetään yhtenä päivänä ajalla 25. - 27.10.2021. Kutsut lähetetään hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen 15.10. mennessä (tarkista myös roskapostikansio). 

Alakohtainen työkokemus huomioidaan valintahaastattelussa. Karsiva ennakkotehtävä on yksi valintahaastattelun osa ja se huomioidaan valintahaastattelun pisteytyksessä. Valintahaastattelusta on saatava vähintään 50 pistettä (max 100p).

 

Kevään 2022 yhteishaku

Osa hakukelpoisista hakijoista kutsutaan valintakokeeseen hakuaikana palautettavan karsivan ennakkotehtävän perusteella.

Ennakkotehtävä

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 9.3.2022. Ennakkotehtävät tulee toimittaa ohjeen mukaisesti 6.4.2022 klo 15.00 mennessä. 

Karsiva ennakkotehtävä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty tulos tarkoittaa, että hakija kutsutaan valintahaastatteluun. Muissa kuin ohjeenmukaisissa tiedostomuodoissa palautetut ennakkotehtävät hylätään.

Huom! Ennakkotehtävän lisäksi hakijan tulee myös täyttää varsinainen yhteishaun hakulomake Opintopolussa hakuaikana, jotta voi olla mukana valinnassa ja saada kutsun valintahaastatteluun.

Valintakoe

Karsiva ennakkotehtävä on yksi valintakokeen osa ja huomioidaan valintakokeen pisteytyksessä. Alakohtainen työkokemus huomioidaan valintakokeessa.

Valintakoe koostuu ennakkotehtävästä ja haastattelusta. Valintakokeesta on saatava vähintään 50 pistettä (max 100 p.)

Valintakoepäivät

 • Taiteen uudet kontekstit 16.–17.5.2022
 • Musiikkipedagogi 23.–24.5.2022

Tasapistetilanteessa vaikuttaa ensin hakutoivejärjestys (pl. ensimmäinen yhteishaku) ja sen jälkeen tarvittaessa käytetään arvontaa.

Kulttuurialan YAMK-koulutukset eivät tee valintakoeyhteistyötä keskenään.

Englanninkieliset Master-koulutukset

Englanninkielisten YAMK- eli Master-tutkintoon johtavien koulutuksien valintatavat eroavat suomenkielisten koulutusten valintatavoista. 

Tutustu englanninkielisten koulutusten valintatapoihin englanninkielisillä sivuillamme.