Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.10.2022
Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen

Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen

Monimuotokoulutus

Rakentamisen tuotantojohtamisen koulutuksessa opintojen painotus on rakennustuotannon työnjohtotehtävissä. Tutkinto antaa valmiudet esimerkiksi rakennusliikkeiden tuotannonohjaus- ja työnjohtojohtotehtäviin. Tuotantojohtaminen käsittää ne rakennusalan työt, joissa suunnitellaan työsuoritusten toteuttaminen ja tehdään näkyvää tulosta esimerkiksi työmaalla, rakennusliikkeessä tai tuotantolaitoksessa.

Tuotantojohtamisen rakennusinsinööri toimii rakennusteollisuuden ja elinkeinoelämän asiantuntijana esimiestehtävissä sekä tuotantotoiminnan suunnittelu-, organisointi-, laadunohjaus- ja kehittämistehtävissä.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on huomioida rakennusalan kelpoisuusvaatimukset Ympäristöministeriön ohjeen YM4/601/2015 12.3.2015 mukaisesti.

Joustavaa opiskelua, myös työn ohessa

Insinööri (AMK) -tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Opintojen kesto on neljä vuotta, mutta jos opiskelijalla on aiempia tutkintoon soveltuvia opintoja ja osaamista, on nopeampikin eteneminen opinnoissa mahdollinen.

Tutkinto sisältää perus-, ammatti- ja vapaasti valittavia opintoja sekä harjoittelua ja opinnäytetyön. Perusopinnoissa luodaan vahva matemaattis-luonnontieteellinen pohja ammatillisiin aineisiin. Yhteisiin osaamisiin kuuluu lisäksi peruskielitaito sekä yritystalouden ja esimiestyön perusteet.

Opetus on monimuoto-opetusta, joka koostuu kuukausittain pidettävistä 1-2 lähipäivästä, etäohjauksesta, asiantuntijaluennoista, itsenäisestä etätyöskentelystä ja ryhmätehtävistä. Opetuksessa hyödynnetään itslearning -verkko-oppimisalustaa.

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 15.-30.3.2023 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 24.7.-4.8.2023 klo 15.00

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen.

Linkki Opintopolkuun aukeaa keväällä 2023.

Hae polkuopintoihin - Opintopolku.fi