Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.10.2023
Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen

Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen

Monimuotokoulutus

Rakentamisen tuotantojohtamisen koulutuksessa opintojen painotus on rakennustuotannon työnjohtotehtävissä. Tutkinto antaa valmiudet esimerkiksi rakennusliikkeiden tuotannonohjaus- ja työnjohtojohtotehtäviin. Tuotantojohtaminen käsittää ne rakennusalan työt, joissa suunnitellaan työsuoritusten toteuttaminen ja tehdään näkyvää tulosta esimerkiksi työmaalla, rakennusliikkeessä tai tuotantolaitoksessa.

Tuotantojohtamisen rakennusinsinööri toimii rakennusteollisuuden ja elinkeinoelämän asiantuntijana esimiestehtävissä sekä tuotantotoiminnan suunnittelu-, organisointi-, laadunohjaus- ja kehittämistehtävissä.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on huomioida rakennusalan kelpoisuusvaatimukset Ympäristöministeriön ohjeen YM4/601/2015 12.3.2015 mukaisesti.

Joustavaa opiskelua, myös työn ohessa

Insinööri (AMK) -tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Opintojen kesto on neljä vuotta, mutta jos opiskelijalla on aiempia tutkintoon soveltuvia opintoja ja osaamista, on nopeampikin eteneminen opinnoissa mahdollinen.

Tutkinto sisältää perus-, ammatti- ja vapaasti valittavia opintoja sekä harjoittelua ja opinnäytetyön. Perusopinnoissa luodaan vahva matemaattis-luonnontieteellinen pohja ammatillisiin aineisiin. Yhteisiin osaamisiin kuuluu lisäksi peruskielitaito sekä yritystalouden ja esimiestyön perusteet.

Opetus on monimuoto-opetusta, joka koostuu kuukausittain pidettävistä 1-2 lähipäivästä, etäohjauksesta, asiantuntijaluennoista, itsenäisestä etätyöskentelystä ja ryhmätehtävistä. Opetuksessa hyödynnetään itslearning -verkko-oppimisalustaa.

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 13.–27.3.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintojen haku 22.7.-2.8.2024 (opinnot alkavat syksyllä).

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.