Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.10.2021
Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen

Insinööri (AMK), rakentamisen tuotantojohtaminen

Monimuotokoulutus

Rakennustamisen tuotantojohtamisen koulutuksessa opintojen painotus on rakennustuotannon työnjohtotehtävissä. Tutkinto antaa valmiudet esimerkiksi rakennusliikkeiden tuotannonohjaus- ja työnjohtojohtotehtäviin. Tuotantojohtaminen käsittää ne rakennusalan työt, joissa suunnitellaan työsuoritusten toteuttaminen ja tehdään näkyvää tulosta esimerkiksi työmaalla, rakennusliikkeessä tai tuotantolaitoksessa.

Tuotantojohtamisen rakennusinsinööri toimii rakennusteollisuuden ja elinkeinoelämän asiantuntijana esimiestehtävissä sekä tuotantotoiminnan suunnittelu-, organisointi-, laadunohjaus- ja kehittämistehtävissä.

Opetus on monimuoto-opetusta, joka koostuu kuukausittain pidettävistä 1 - 2 lähipäivästä, etäohjauksesta, asiantuntijaluennoista, itsenäisestä etätyöskentelystä ja ryhmätehtävistä. 

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on huomioida rakennusalan kelpoisuusvaatimukset Ympäristöministeriön ohjeen YM4/601/2015 12.3.2015 mukaisesti.

Insinöörikoulutuksen sisältö

Perusopinnoissa luodaan vahva matemaattis-luonnontieteellinen pohja ammatillisiin aineisiin. Koulutukseen kuuluu myös peruskielitaito sekä yritystalouden ja esimiestyön perusteet.

Opinnot koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

  • ydinosaaminen
  • laajentava osaaminen
  • vapaasti valittavat opinnot
  • harjoittelu
  • opinnäytetyö 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 16. - 30.3.2022

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 25.7. - 5.8.2022

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen.

Linkki opintopolkuun aukeaa keväällä 2022.

Hae polkuopintoihin - Opintopolku.fi