Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.12.2019
Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka

Tradenomi (AMK), liiketoiminnan logistiikka

Opintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle laaja-alainen tietämys liiketalouden ja siihen kytkeytyvän logistiikan asemasta yhteiskunnassa, työelämässä ja kansainvälisesti.

Kansainväliseen työ- ja opiskelukokemuksen hankkimiseen opintojen aikana kannustetaan. Turun ammattikorkeakoululla on laaja yhteistyökorkeakoulujen verkosto, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia kehittää osaamista juuri oman kiinnostuksesi mukaisesti kansainvälisiä opintoja räätälöiden. Vaihtoon lähdetään pääsääntöisesti toisena tai kolmantena opiskeluvuotena. Vaihto voi tapahtua joko opiskelu- tai harjoitteluvaihtona.

Liiketoiminnan logistiikan tradenomit työskentelevät erilaisten yritysten ja organisaatioiden asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Nämä tehtävät edellyttävät laaja-alaista logistiikan ja elinkeinoelämän tuntemusta sekä yrittäjämäistä otetta. Asiakaslähtöisyys, innovatiivisuus ja yhteistyökyky ovat tradenomin työssä keskeisiä ominaisuuksia, joita ominaisuuksia opinnot pyrkivät vahvistamaan.

Tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi ostaja, hankintapäällikkö, ajojärjestelijä, kuljetussuunnittelija, huolitsija, varastopäällikkö, terminaalivastaava, Supply Chain Manager, logistiikkapalvelujen myyntiassistentti, tuonti-/vientiassistentti, laatuvastaava tai sovellusasiantuntija.

Liiketoiminnan logistiikan opintojen sisältö ja rakenne

Liiketoiminnan logistiikan koulutuksessa opiskelu on työelämälähtöistä ja siinä painotetaan myös tutkimus- ja kehittämisosaamista. Opiskelumenetelmiä ovat lähiopetus, itsenäinen opiskelu, opiskelu mm. projekteissa, monialaisissa tutkimuspajoissa, osuuskunnissa ja aidoissa ongelmaperustaisissa kehittämishankkeissa. Kaikki opinnäytetyöt tehdään toimeksiantoina.

Koulutus koostuu perusopinnoista, pakollisista ja valinnaisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä.

Toisena ja kolmantena vuonna opiskelija voi erikoistua opinnoissaan seuraaviin osaamisalueisiin:

  • Hankinnat
  • Kuljetukset
  • Toiminnanohjaus
  • Informaatiologistiikka
  • Sisälogistiikka