Sivu päivitetty 8.12.2017
Medianomi (AMK), journalismi

Medianomi (AMK), journalismi

Media-alan koulutuksessa, journalismin opinnoissa saat valmiudet toimia journalismin ammattilaisena monimediaympäristössä ja tuottaa erilaisia journalistisia sisältöjä mm. televisioon, radioon, mobiili-, verkko- ja printtijulkaisuihin. Voit toimia myös tiedottajana tai muuna viestintäalan ammattilaisena yrityksessä, yhteisössä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Media-alan yhteisissä perusopinnoissa saat perustiedot media-alan toimintaympäristöstä ja lainsäädännöstä sekä työelämästä ja yrittäjyydestä. Journalismin erikoistumisalan ydinosaaminen harjoittaa sinut kirjoittamaan sujuvaa journalistista tekstiä, toimittamaan radio-ohjelmia, tekemään videoita ja julkaisemaan näitä kaikkia verkossa. Tämän jälkeen laajennat osaamistasi joko jatkamalla toimitus- ja radiotyöskentelyä tai valitsemalla viestinnän ja tiedottamisen opintomoduuleita tai jopa muiden suuntautumisalojen opintoja. Voit siis suuntautua joko monimediajournalismin tai viestintään ja kehittyä näillä aloilla ammattilaiseksi:

  • Monimediajournalistina hallitset ideoinnin, tiedonhankinnan ja haastattelun sekä kirjoittamisen, kuvaamisen, äänittämisen, editoinnin ja julkaisemisen. Valmistuttuasi työskentelet tiedotusvälineissä, freelancerina, yrittäjänä tai muissa media-alan viestintätehtävissä. 
  • Viestinnän opinnoissa perehdyt yhteisön viestien välittämiseen, vuorovaikutukselliseen viestintään sekä viestinnän suunnitteluun. Viestijänä toimit tiedottajana tai viestintäammattilaisena yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on käytännönläheistä. Luentoja on melko vähän ja opiskelu perustuu pitkälti ammattimaiseen tekemiseen. Journalismin erikoistumisalalla opiskellaan monimediaympäristössä omassa toimituksessa ja tuotetaan verkkojulkaisua Tutka.pro. Tutustu Tutkaan täällä: http://www.tutka.pro 

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 14. - 28.3.2018.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Media-alan opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin kutsutaan ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 7.3.2018. Ennakkotehtävät palautetaan 28.3.2018 klo 15 mennessä sähköisesti e-lomakkeella.

Ennakkotehtävän ohjeet

Lataa ennakkotehtävän ohjeet tästä: Journalismi, ennakkotehtävä 2018 (pdf)

 

Valintakoe

Hakijat kutsutaan 5. - 6.6.2018 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin 2 viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä.

 

Taitteessa-sarja

Media-alan opiskelijoiden ideoimassa ja toteuttamassa Taitteessa-sarjassa seurataan neljän tulevan media-alan ammattilaisen opiskelijaelämää. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme: