Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.10.2023
Medianomi (AMK), journalismi

Medianomi (AMK), journalismi

Media-alan koulutuksessa, journalismin opinnoissa, saat valmiudet toimia ammattilaisena monimediaympäristössä. Opinnoissa on mahdollista perehtyä monimediajournalismiin ja viestintään.

  • Monimediajournalistina opit tuottamaan erilaisia journalistisia sisältöjä verkko- ja printtijulkaisuihin sekä sosiaaliseen mediaan, radioon ja televisioon. 
  • Viestinnän opinnoissa perehdyt yhteisön viestien välittämiseen, vuorovaikutukselliseen viestintään sekä viestinnän suunnitteluun. 

Journalismin ja viestinnän ammattilaisena voit toimia yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Opinnot ovat vahvasti kytköksissä työelämään projektien ja harjoittelun kautta. Jo opiskeluaikana pääset verkostoitumaan sekä tulevien media-alan tekijöiden että alan ammattilaisten kanssa. 

Lue lisää opiskelusta artikkelissa  journalistiopiskelijan päivä mestarin opissa.

Käytännössä pääset opintojen aikana testaamaan taitojasi harjoittelujaksoilla alan yrityksissä, erilaisissa hankkeissa ja projekteissa sekä omassa monimediaympäristössämme  verkkojulkaisu Tutkassa . Tutka on sitoutunut noudattamaan Julkisen sanan neuvoston (JSN) journalistin sääntöjä.

Lue lisää opiskelusta Tutkasta artikkelissa:  Tutkassa opiskelijat tekevät laatujournalismia oikeina toimittajina

Opintojen kautta media-alan ja viestinnän ammattilaiseksi

Media-alan ydinosaamiseen kuuluvissa opinnoissa tutustut media-alan toimintaympäristöön ja lainsäädäntöön. Saat tietoa työelämästä ja yrittäjyydestä. Opit kirjallista, äänellistä ja kuvallista ilmaisua sekä näiden analysoinnin taitoja. Lisäksi opiskelet kieliä ja vuorovaikutustaitoja, joita tarvitaan mediakentällä entistä enemmän. 

Journalismin ammattiopinnossa harjaannut kirjoittamaan sujuvaa journalistista tekstiä, toimittamaan journalistisia audiosisältöjä, tekemään videoita ja julkaisemaan näitä kaikkia verkossa. Opit ideoimaan juttuja, hankkimaan, tulkitsemaan ja arvioimaan tietoa, haastattelemaan sekä hyödyntämään eri ilmaisukeinoja toimituksellisessa työssä. Tämän jälkeen laajennat osaamistasi jatkamalla toimitustyöskentelyä tai valitsemalla viestinnän opintomoduuleita ja muiden suuntautumisalojen opintoja.

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Media-alan opiskelijoiden ideoimassa Taitteessa-sarjassa seurataan opiskelijoiden elämää. Sarjan kuudennella kaudella esiintyy Aatu, 1. vuoden journalismin opiskelija. Katso kausi Instagramista tai YouTube-kanavaltamme: 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on: 

  • kevään yhteishaku 13. – 27.3.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 22.7.-2.8.2024 (opinnot alkavat syksyllä)

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.