Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.2.2022
Medianomi (AMK), journalismi

Medianomi (AMK), journalismi

Media-alan koulutuksessa, journalismin opinnoissa, saat valmiudet toimia ammattilaisena monimediaympäristössä. Opinnoissa erikoistutaan joko monimediajournalismiin tai viestintään.

  • Monimediajournalistina opit tuottamaan erilaisia journalistisia sisältöjä mm. mobiili-, verkko- ja printtijulkaisuihin sekä radioon ja televisioon. 
  • Viestinnän opinnoissa perehdyt yhteisön viestien välittämiseen, vuorovaikutukselliseen viestintään sekä viestinnän suunnitteluun. Journalismin ja viestinnän ammattilaisena voit toimia yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Opinnot ovat vahvasti kytköksissä työelämään projektien ja harjoittelun kautta. Jo opiskeluaikana pääset verkostoitumaan sekä tulevien media-alan tekijöiden että alan ammattilaisten kanssa.

Käytännössä pääset opintojen aikana testaamaan taitojasi harjoittelujaksoilla alan yrityksissä, erilaisissa hankkeissa ja projekteissa sekä omissa monimediaympäristöissämme, verkkojulkaisu Tutkassa  ja Radio Tutkassa .

Tutka on sitoutunut noudattamaan Julkisen sanan neuvoston (JSN) journalistin sääntöjä.

Lue lisää opiskelusta Tutkasta artikkelissa: Tutkassa opiskelijat tekevät laatujournalismia oikeina toimittajina

Opintojen kautta media-alan ja viestinnän ammattilaiseksi

Media-alan ydinosaamiseen kuuluvissa opinnoissa tutustut media-alan toimintaympäristöön ja lainsäädäntöön. Saat tietoa työelämästä ja yrittäjyydestä. Opit kirjallista, äänellistä ja kuvallista ilmaisua sekä näiden analysoinnin taitoja. Lisäksi opiskelet kieliä ja vuorovaikutustaitoja, joita tarvitaan mediakentällä entistä enemmän. 

Journalismin ammattiopinnossa harjaannut kirjoittamaan sujuvaa journalistista tekstiä, toimittamaan radio-ohjelmia, tekemään videoita ja julkaisemaan näitä kaikkia verkossa. Opit ideoimaan juttuja, hankkimaan, tulkitsemaan ja arvioimaan tietoa, haastattelemaan sekä hyödyntämään eri ilmaisukeinoja toimituksellisessa työssä. Tämän jälkeen laajennat osaamistasi jatkamalla toimitus- ja radiotyöskentelyä tai valitsemalla viestinnän opintomoduuleita ja muiden suuntautumisalojen opintoja.

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Media-alan opiskelijoiden ideoimassa Taitteessa-sarjassa seurataan opiskelijoiden elämää. Sarjan kuudennella kaudella esiintyy Aatu, 1. vuoden journalismin opiskelija. Katso kausi Instagramista tai YouTube-kanavaltamme: 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on: 
kevään yhteishaku 16. - 30.3.2022

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.