Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.10.2023
Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Kiinnostaako johtaminen ja projektien hallinta media-alalla? ”Voisiko sinusta tulla AV-alan tuotantopäällikkö tai vaikkapa projektipäällikkö luovaan markkinointiviestintätoimistoon?”

Tuotannon ja projektinhallinnan opinnoista valmistut medianomiksi, joka työskentelee media-alan tuotannoissa ja projekteissa suunnittelevissa, koordinoivissa tai johtavissa tehtävissä. Hallitset projektit aina suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen saakka media-alan muuttuvissa toimintaympäristöissä. Voit toimia esim. tuotanto- tai projektipäällikkönä, tuottajana tai muuna media-alan projektiammattilaisena yrityksessä tai yhteisössä.

Opinnot ovat vahvasti kytköksissä työelämään. Jo opiskeluaikana pääset testaamaan ja kehittämään taitojasi erilaisissa projekteissa, hankkeissa ja harjoittelujaksoilla alan yrityksissä. Lisäksi pääset verkostoitumaan sekä tulevien media-alan tekijöiden että alan ammattilaisten kanssa. Saat koulutuksesta hyvät edellytykset ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen.

Suuntaa joko elokuvan tai markkinointiviestinnän alalle

Jo opintojen hakuvaiheessa valitset suuntaatko opintosi elokuvan vai mainonnan projektinhallinnallisiin tehtäviin. Opintosi koostuvat media-alan yhteisistä opinnoista, valitsemasi erikoistumisalan (elokuva tai mainonnan suunnittelu) opinnoista sekä lisäksi projektinhallinnan, myynnin, projektin talouden ja projektijohtamisen opinnoista.

Lue lisää mainonnan suunnittelun ja elokuva-alan koulutuksista:

Opinnoissa ja työssä menestyminen edellyttää sinulta oma-aloitteisuutta, luovuutta, pitkäjänteisyyttä ja monipuolista kiinnostusta media-alaa kohtaan sekä taitoa soveltaa osaamistasi laaja-alaisesti. Media-alan opinnoissa kehität ideointikykyä, vuorovaikutus-, tiimityö- ja johtamistaitoja, projektinhallintataitoja, vastuunottokykyä ja muutosvalmiutta.

Taitteessa-sarja

Turun AMK:n Taitteessa-sarjan on media-alan opiskelijoiden luoma konsepti: sarjan alkuperäinen idea ja ensimmäinen tuotantokausi olivat kokonaan media-alan opiskelijoidemme käsialaa, ja joka vuosi tuotannossa on ollut tiiviisti mukana mainonnan suunnittelun ja media-alan opiskelijoita. Myös vuonna 2021 uudistetun konseptin takana ovat mainonnan suunnittelun opiskelijamme. Aiemmilta tuotantokausilta löydät myös mainonnan opiskelijoiden fiiliksiä ja tarinoita opinnoistaan. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme:

 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on: 

  • kevään yhteishaku 13. – 27.3.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin (vain elokuva)

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Huom. Tuotannon ja projektihallinnan koulutuksessa polkuopinnot ovat tarjolla vain elokuvan suuntautumiseen. 

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 22.7.-2.8.2024 (opinnot alkavat syksyllä)

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.