Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.10.2022
Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Media-alan koulutuksesta, tuotannon ja projektinhallinnan opinnoista valmistut medianomiksi, joka työskentelee media-alan tuotannoissa tai projekteissa suunnittelevissa, koordinoivissa tai johtavissa tehtävissä. Hallitset projektit suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen jatkuvasti muuttuvissa media-alan ympäristöissä. Voit toimia esim. tuotanto- tai projektipäällikkönä tai -koordinaattorina, tuottajana tai muuna media-alan projektiammattilaisena yrityksessä tai yhteisössä.

Opinnot ovat vahvasti kytköksissä työelämään projektien ja harjoittelun kautta. Jo opiskeluaikana pääset testaamaan ja kehittämään taitojasi harjoittelujaksoilla alan yrityksissä, erilaisissa hankkeissa ja projekteissa. Lisäksi pääset verkostoitumaan sekä tulevien media-alan tekijöiden että alan ammattilaisten kanssa. Saat koulutuksesta hyvät edellytykset ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen.

Opinnoissa ja työssä menestyminen edellyttää sinulta oma-aloitteisuutta, luovuutta, pitkäjänteisyyttä ja monipuolista kiinnostusta media-alaa kohtaan sekä taitoa soveltaa osaamistasi laaja-alaisesti. Media-alan opinnoissa kehität ideointikykyä, vuorovaikutus-, tiimityö- ja johtamistaitoja, projektinhallintataitoja, vastuunottokykyä ja muutosvalmiutta.

Suuntaa joko elokuvan tai mainonnan alalle

Tuotannon ja projektinhallinnan opinnoissa voit suunnata osaamisesi joko elokuvan tai mainonnan alan projektinhallinnallisiin tehtäviin. Tämän valinnan teet jo hakuvaiheessa. Opintosi koostuvat media-alan yhteisistä opinnoista, valitsemasi erikoistumisalan (elokuva tai mainonnan suunnittelu) opinnoista sekä lisäksi projektinhallinnan, myynnin, projektin talouden ja projektijohtamisen opinnoista.

Lue lisää mainonnan suunnittelun ja elokuva-alan koulutuksista:

Taitteessa-sarja

Turun AMK:n Taitteessa-sarjan on media-alan opiskelijoiden luoma konsepti: sarjan alkuperäinen idea ja ensimmäinen tuotantokausi olivat kokonaan media-alan opiskelijoidemme käsialaa, ja joka vuosi tuotannossa on ollut tiiviisti mukana mainonnan suunnittelun ja media-alan opiskelijoita. Myös vuonna 2021 uudistetun konseptin takana ovat mainonnan suunnittelun opiskelijamme. Aiemmilta tuotantokausilta löydät myös mainonnan opiskelijoiden fiiliksiä ja tarinoita opinnoistaan. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme:

 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on: 

  • kevään yhteishaku 15.–30.3.2023 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin (vain elokuva)

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Huom. Tuotannon ja projektihallinnan koulutuksessa polkuopinnot ovat tarjolla vain elokuvan suuntautumiseen. 

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintojen haku 24.7. – 4.8.2023 klo 15.00​

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen.

Linkki Opintopolkuun aukeaa keväällä 2023.

Hae polkuopintoihin - Opintopolku.fi