Sivu päivitetty 26.11.2018
Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Media-alan koulutuksesta, tuotannon ja projektinhallinnan opinnoista valmistut medianomiksi, joka työskentelee media-alan tuotannoissa tai projekteissa suunnittelevissa, koordinoivissa tai johtavissa tehtävissä. Hallitset projektit suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen jatkuvasti muuttuvissa media-alan ympäristöissä. Voit toimia esim. tuotanto- tai projektipäällikkönä tai -koordinaattorina, tuottajana tai muuna media-alan projektiammattilaisena yrityksessä tai yhteisössä.

Opinnoissa ja työssä menestyminen edellyttää oma-aloitteisuutta, järjestelmällisyyttä, hyvää yleissivistystä ja monipuolista kiinnostusta media-alaa kohtaan sekä taitoa soveltaa osaamista laaja-alaisesti. Lisäksi tarvitset ideointikykyä, luovaa ongelmanratkaisukykyä, vuorovaikutus-, tiimityö- ja johtamistaitoja, vastuunottokykyä ja muutosvalmiutta. 

Tuotannon ja projektinhallinnan opinnoissa voit suunnata osaamisesi joko elokuvan tai mainonnan alan projektinhallinnallisiin tehtäviin. Tämän valinnan teet jo ennakkotehtävävaiheessa. Opintosi koostuvat media-alan yhteisistä opinnoista, valitsemasi erikoistumisalan (elokuva tai mainonnan suunnittelu) opinnoista sekä lisäksi projektinhallinnan, myynnin, projektin talouden ja projektijohtamisen opinnoista. Opinnot valmentavat sinut media-alan projekteissa työskentelevän projektiammattilaisen tehtäviin.

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan  yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolusta

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä 
 

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Media-alan opiskelijavalinta koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta. Osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin kutsutaan ennakkotehtävien perusteella.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla 6.3.2019. Jokaisella media-alan hakukohteella on omat ennakkotehtävänsä. Mikäli hakija hakee useampaan hakukohteeseen, tulee jokaisen haettavan hakukohteen ennakkotehtävät palauttaa erikseen.

Ennakkotehtävät palautetaan 3.4.2019 klo 15 mennessä sähköisesti e-lomakkeella. Tarkemmat palautusohjeet julkaistaan tällä sivulla ennakkotehtävän yhteydessä.

Lataa ennakkotehtävän materiaalit tästä:

Ennakkotehtävä 2019 (pdf)

Valintakoe

Hakijat kutsutaan 4. - 5.6.2019 järjestettävään valintakokeeseen ennakkotehtävien perusteella noin 2 viikkoa ennen valintakoetta. Valintakokeeseen kutsutaan hakukohteittain noin kolminkertainen määrä hakijoita opiskelemaan otettavien määrästä.

 

Esimerkki aiempien vuosien valintakokeen sisällöstä

Koulutus ei ollut haussa vuonna 2018. Katso vuoden 2018 media-alan valintakokeen tehtävien aiheet, pistemäärät ja arviointiperusteet Turun AMK:n muiden media-alan hakukohteiden kuvauksista (medianomi AMK).

 

Taitteessa-sarja

Media-alan opiskelijoiden ideoiman ja toteuttaman Taitteessa-sarjan 2. kaudella seurattiin neljän tulevan media-alan ammattilaisen opiskelijaelämää. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme: