Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.11.2020
Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Medianomi (AMK), tuotanto ja projektinhallinta

Media-alan koulutuksesta, tuotannon ja projektinhallinnan opinnoista valmistut medianomiksi, joka työskentelee media-alan tuotannoissa tai projekteissa suunnittelevissa, koordinoivissa tai johtavissa tehtävissä. Hallitset projektit suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen jatkuvasti muuttuvissa media-alan ympäristöissä. Voit toimia esim. tuotanto- tai projektipäällikkönä tai -koordinaattorina, tuottajana tai muuna media-alan projektiammattilaisena yrityksessä tai yhteisössä.

Opinnot ovat vahvasti kytköksissä työelämään projektien ja harjoittelun kautta. Jo opiskeluaikana pääset testaamaan ja kehittämään taitojasi harjoittelujaksoilla alan yrityksissä, erilaisissa hankkeissa ja projekteissa. Lisäksi pääset verkostoitumaan sekä tulevien media-alan tekijöiden että alan ammattilaisten kanssa. Saat koulutuksesta hyvät edellytykset ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen.

Opinnoissa ja työssä menestyminen edellyttää sinulta oma-aloitteisuutta, luovuutta, pitkäjänteisyyttä ja monipuolista kiinnostusta media-alaa kohtaan sekä taitoa soveltaa osaamistasi laaja-alaisesti. Media-alan opinnoissa kehität ideointikykyä, vuorovaikutus-, tiimityö- ja johtamistaitoja, projektinhallintataitoja, vastuunottokykyä ja muutosvalmiutta.

Suuntaa joko elokuvan tai mainonnan alalle

Tuotannon ja projektinhallinnan opinnoissa voit suunnata osaamisesi joko elokuvan tai mainonnan alan projektinhallinnallisiin tehtäviin. Tämän valinnan teet jo hakuvaiheessa. Opintosi koostuvat media-alan yhteisistä opinnoista, valitsemasi erikoistumisalan (elokuva tai mainonnan suunnittelu) opinnoista sekä lisäksi projektinhallinnan, myynnin, projektin talouden ja projektijohtamisen opinnoista.

Lue lisää mainonnan suunnittelun ja elokuva-alan koulutuksista:

 

Taitteessa-sarja

Media-alan opiskelijoiden ideoiman Taitteessa-sarjan 2. kaudella seurattiin neljän tulevan media-alan ammattilaisen opiskelijaelämää. Katso koko sarja YouTube-kanavaltamme:

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on: 
kevään yhteishaku 16. - 30.3.2022

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.