Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.12.2023
Tradenomi (AMK), liiketoiminta ja logistiikka

Tradenomi (AMK), liiketoiminta ja logistiikka

Monimuotototeutus

Tradenomit työskentelevät erilaisten yritysten ja organisaatioiden asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Asiantuntijuus, asiakaslähtöisyys ja yhteistyökyky ovat tradenomin työssä keskeisiä ominaisuuksia, joita opinnot vahvistavat. 

Liiketoiminnan ja logistiikan koulutuksesta valmistuva tradenomi on sekä logistiikan että liiketoiminnan osaaja. Logistiikkatradenomit työllistyvät hyvin monenlaisiin tehtäviin sekä teollisuuden, kaupan ja logistiikkapalveluyritysten että julkisyhteisöjen logistiikkatoiminnoissa. Tutkinto yhdistettynä työkokemukseen antaa hyvät mahdollisuudet edetä uralla johtotehtäviin tai perustaa oman yrityksen.

Opiskele tradenomitutkinto joustavasti, työn ohessa

Monimuotokoulutuksessa voit opiskella joustavasti myös kokopäivätyön ohessa. Suuri osa opinnoista tehdään itsenäisenä etäopiskeluna, jossa hyödynnetään sähköisiä oppimisalustoja oppimisen tukena. Itsenäistä etäopiskelua rytmittää lähiopetus. Lähipäivä uudella Kupittaan kampuksellamme on maanantai-iltaisin (klo 17–20) ja Teams-päivä etänä keskiviikkoiltaisin (klo 17–20). 

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma opintojen alkuvaiheessa. Henkilökohtaisessa oppimissuunnitelmassa huomioidaan koulutukseen soveltuvaa aiemmin hankittua osaamista, jota voidaan hyväksilukea tutkintoon.

Mitä liiketoiminnan ja logistiikan opinnot sisältävät?

Tradenomi (AMK) -tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä ja suunniteltu kesto 3,5 vuotta. Opinnot sisältävät kaikille yhteisiä ja valinnaisia opintoja, harjoittelua ja opinnäytetyön. Opiskelu on käytännönläheistä ja työelämälähtöistä, lisäksi opinnoissa painottuu korkeakouluopintoihin kuuluva tutkimus- ja kehittämisosaaminen. 

Liiketoiminnan ja logistiikan monimuotokoulutuksessa opiskelet ensimmäisenä lukuvuotena liiketaloutta ja logistiikkaa. Toisena ja kolmantena lukuvuotena voit valita, syvennätkö osaamistasi logistiikassa vai liiketoimintaprosessien kehittämisessä:

Hyvin hoidettu logistiikka on yksi yrityksen menestyksen avaintekijöistä. Logistiikan opintojen tärkeimmät osa-alueet ovat hankinnat, kuljetukset ja varastointi sekä näiden toimintojen yhteensovittaminen ja ohjaus tietotekniikkaa hyödyntäen. Tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi ostaja, hankintapäällikkö, ajojärjestelijä, kuljetussuunnittelija ja logistiikan sovellusasiantuntija.

Muuttuvat liiketoimintamallit, parempi asiakaskokemus ja kilpailukyvyn varmistaminen edellyttävät sujuvampia prosesseja kenttätyöstä ylimpään johtoon ja asiakasrajapintaan. Liiketoimintaprosessien kehittämisen suuntautumisessa opiskelet liiketoiminnan kehittämistä, toiminnanohjausjärjestelmiä ja esimiestyötä. Tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat esim. palveluneuvoja, kehityspäällikkö, laatuvastaava, konsultti, työnjohtaja tai lähiesimies.

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaussa 13. - 27.3.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja/tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 22.7.-2.8.2024 (opinnot alkavat syksyllä 2024)

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.