Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.10.2022
Tradenomi (ylempi AMK), kestävä kiertotalous

Tradenomi (ylempi AMK), kestävä kiertotalous

Koulutus on suunnattu työelämässä pätevöityneille eri tradenomialojen osaajille, jotka haluavat kehittää kiertotalouden liiketoimintaa, antaa panoksensa kestävyysmuutoksen toteuttamisessa sekä luoda systeemistä muutosta ja kestävää kiertotalousliiketoimintaa yrityksissä ja laajemmin yhteiskuntaan. 

Kestävä kiertotalous -koulutus on osa Turun AMK:n Master Schoolia ja sen Professional Excellence -koulutustarjontaa. Koulutuksesta valmistut ylempään AMK-tutkintoon, eli Master-tutkintoon.

Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on Suomessa tai ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto tai Suomessa suoritettu opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Lisäksi edellytetään kahden vuoden työkokemusta alalta. (Tutustu tarkemmin pohjakoulutus- ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa). Koulutuksesta on tarjolla myös Insinööri (ylempi AMK), kestävä kiertotalous -hakukohde.

Master School tarjoaa joustavat opiskelumahdollisuudet moniammatillisessa yhteisössä

Turun AMK:n Master Schoolissa opiskelet ylemmän korkeakoulututkinnon joustavasti työn ohessa, mistä päin Suomea tahansa. Opiskelu on käytännönläheistä ja perinteistä luentopainotteista opiskelua on vähän. Oppiminen tapahtuu erilaisten oppimis- ja kehittämistehtävien kautta. Kontaktiopetusta on pääsääntöisesti kaksi päivää kuukaudessa, ja opetus toteutuu osin kampuksella, osin etänä. Monimuoto-opiskelu sisältää kontaktiopetuksen lisäksi verkko-opintoja, itsenäistä työskentelyä ja erilaisia ryhmä- ja projektitöitä.

Master School kokoaa yhteen tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä kulttuurialan YAMK-opiskelijat. Master Schoolissa verkostoidut niin oman kuin muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. Master Schoolista valmistuu asiantuntijoita ja johtajia oman alansa kehittäjiksi ja työelämän uudistajiksi. Master School tarjoaa korkeatasoista asiantuntija- ja johtajakoulutusta monialaisessa ja kansainvälisessä yhteisössä.

Valmiudet kehittää ja luoda kestävää kiertotaloutta

Kestävä kiertotalous -koulutuksen laajuus on 90 op ja kesto työn ohessa suoritettuna on 2 vuotta. Koulutuksessa opit kiertotalouden liiketoiminnan kehittämistä, systeemistä muutosta, kiertotalouden mahdollisuuksia ja haasteita, analyyttista ajattelua sekä projektinhallintataitoja. 

  • Opit kiertotalouden ja kiertotalouden liiketoimintamallien perusteet, saat tietoa eri alojen kiertotalouden näkymistä, mahdollisuuksista ja haasteista sekä kiertotalousekosysteemeistä.
     
  • Opit kestävyyshaasteisiin keskittyvien projektien hallintaa ja vetämistä, dialogikompetensseja ja kiertotalouden vaikuttavuuden mittaamista. 
     
  • Lisäksi kykenet uudistamaan ja kehittämään organisaation toimintoja soveltaen tarkoituksenmukaisia menetelmiä ja tutkimustietoa.

Koulutuksen aikainen työskentely ja oppimistehtävien sekä opinnäytetyön yhdistäminen omiin työtehtäviisi mahdollistaa oman työnantajaorganisaatiosi toimintojen kehittämisen opintojesi ohessa. 

Lue lisää koulutuksen taustoista: Kiertotalousopinnoilla luodaan tulevaisuutta

Tutustu myös: Insinööri (ylempi AMK), kestävä kiertotalous

Sinä luot tulevaisuutta: Master Schoolista valmistuu työelämän kehittäjiä ja uudistajia

Turun AMK:n Master Schoolista valmistuttuasi olet kehittänyt työelämää opinnäytetyösi avulla, laajentanut verkostojasi niin kansallisesti kuin kansainvälisesti ja saanut työkalut omalla työuralla etenemiseen sekä oman asiantuntijuuden kehittämiseen.

Koulutuksen suoritettuasi voit toimia monipuolisesti kiertotalouden kehittämis- ja johtotehtävissä. Tehtävät voivat liittyä esimerkiksi innovointiin, prosesseihin, tuotekehitykseen, johtamiseen, asiakkuuksiin tai verkostotyöhön. Koulutus sopii erittäin hyvin myös työuransa uudistamista suunnittelevalle henkilölle. Tutkinto antaa mahdollisuuden toimia myös opetustehtävissä, mikäli suoritat pedagogiset opinnot.

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 15. – 30.3.2023 klo 15.00​

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 24.7. – 4.8.2023 klo 15.00​ (opinnot alkavat syksyllä 2023)

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.
Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla avoimen AMK:n suomen kielen näyttökokeeseen. Suomen kielen näyttökokeita järjestetään keväisin ja syksyisin, löydät tarkemmat aikataulut edellä olevasta linkistä. Näyttökokeet järjestetään Turun AMK:n Kupittaan kampuksella.

Tutustu myös