Turun ammattikorkeakoulu on kasvattanut Suomen ammattikorkeakouluista eniten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) saamaansa rahoitusta. Turun AMK:n tutkimus- ja kehitystyö tuo rahaa ja mahdollisuuksia yritysten ja muiden organisaatioiden kehittämiseen Varsinais-Suomessa.

Julkaistu:
Muokattu:
Rahoituksen määrä kasvoi vuodesta 2023 vuoteen 2024 n. 18 %. Kaikkiaan Turun AMK sai vuoden 2024 aikana 12 481 451 euroa ulkoista rahoitusta (josta korkeakoulu saa Opetus- ja kulttuuriministeriön vastinrahaa) TKI-toimintaan (lähde: Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen).
– Menestyimme parhaiten kaikista vaativimmassa TKI-rahoituksessa, joka liittyy teollisuusyhteistyöhön. Esimerkiksi Business Finlandin rahoitus on tärkeää sekä meille että yhteistyöyrityksillemme. Tutkimus- ja kehitysrahoituksen merkitys tulee korostumaan entisestään jatkossa, kun korkeakoulujen perusrahoitusta leikataan, Turun AMK:n vararehtori Juhani Soini kuvaa.
Euroja ja soveltavaan tutkimukseen perustuvia ratkaisuja alueelle
Soveltava tutkimus on opetuksen ohella ammattikorkeakoulujen lakisääteinen perustehtävä. Turun AMK:ssa työskentelee asiantuntijoita 37 tutkimusryhmässä, ja vuosittain on käynnissä yli 200 projektia.
– Kasvu kertoo asiantuntijoidemme osaamisesta, uusien kansainvälisten rekrytointien onnistumisesta sekä siitä että AMK:n tutkimus- ja kehitystyö tuo euroja alueen ja sen yritysten ja muiden organisaatioiden kehittämiseen, Johanna Krappe, Head of RDI and Global Engagement Turun AMK:sta kertoo.
Vuonna 2024 alkaneissa projekteissa kehitetään esimerkiksi kestäviä käytäntöjä laivanrakennukseen Meyer Turku Oy.:n kanssa (S4M Sustainable Material Management Maturity Model). Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa tutkitaan ja tuetaan syöpää sairastavien mielenterveyttä (Syöpädiagnoosin saaneen nuoren aikuisen mielenterveyden tukeminen (MELODIC)). Urban Biodiversity Parks -hankkeessa puolestaan kehitetään biodiversiteettipuistoa Skanssin alueelle eri yhteistyökumppaneiden kanssa.
Turun AMK tekee yhteistyötä muiden länsirannikon ammattikorkeakoulujen kanssa (Vaasan ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Centria-ammattikorkeakoulu).
– Myös muissa länsirannikon ammattikorkeakoulussa on onnistuttu kasvattamaan TKI-rahoituksen määrää. Yhteistyöllä on tässä tärkeä merkitys, Soini kommentoi.
Muokattu 19.5. Lisätty tarkennus rahoituksen määritelmään.
Lisätiedot
Tutustu
Lue seuraavaksi
-
Uutinen
Ekovirta-koulutuksesta eväät entistä vastuullisempiin pakkauksiin ja tekstiileihin
Ekovirta-koulutus antoi tekstiili- ja pakkausalalla toimiville ammattilaisille sekä alalle pyrkiville raamit vastuullisuuden kehittämiseen. Julkaistu: Muokattu: Teksti: Mari Loikkanen Tulevaisuudessa yrityksiltä vaaditaan vastuullisuuden osalta entistä enemmän. Tämä koskee erityisesti…
-
Mediatiedote
Turun AMK kehittää Turun seudun liikennettä tasa-arvoisemmaksi
Turun ammattikorkeakoulun johtamassa kansainvälisessä hankkeessa edistetään tasa-arvoisempaa ja kestävämpää kaupunkiliikennettä Suomessa, Unkarissa, Kreikassa, Italiassa, Tšekissä ja Ranskassa. Liikenteen suunnittelussa ja päätöksenteossa ei aina oteta riittävästi huomioon haavoittuvien väestöryhmien,…
-
Mediatiedote
Ammattikeittiöiden ja catering-alan työolosuhteita ja tuottavuutta parannetaan kolmen korkeakoulun voimin
Ammattikeittiöt ja catering-alan yritykset taiteilevat kannattavuuden, työvoiman saatavuuden, poissaolojen ja muuttuvien olosuhteiden ristiaallokossa. Kolmen ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa tähdätään alan työn tehostumiseen tuomalla henkilöstön näkemykset esille. Ammattikeittiöt ja catering-ala ovat…