Siirry pääsisältöön Siirry hakuun

Käytännön huippuosaajia Turun AMK:sta

Meillä yhdistyy tieto, taito ja työelämä.
Sivu päivitetty 27.3.2024

Lukiolaisille ja ammattikoululaisille

Kestävät energiaratkaisujen kehittäminen, lasten ja nuorten parissa työskenteleminen, tietoturvan parantaminen, taiteen opettaminen, terveyden edistäminen, digitaalinen markkinointi... Olisiko näistä jokin tuleva työtehtäväsi? Näidenkaltaisiin ja lukuisiin muihin tehtäviin Turun AMK:sta valmistuneet työllistyvät. Meillä voit opiskella AMK-tutkinnon kulttuurin, liiketalouden, tekniikan tai terveyden ja hyvinvoinnin aloilla lähes 60 koulutuksessa. 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on käytännönläheistä ja työelämälähtöistä. Perinteistä opettajajohtoista ja luentopainotteista opetusta on vähän. Työelämän toimintatapoja, kuten projektiluonteista tiimityöskentelyä, harjoitellaan jo opintojen aikana.

Millaista on AMK-opiskelijan arki?

Taitteessa-sarja

Taitteessa-sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea. Turun AMK:n opiskelijoiden tuottamaa sarjaa voit seurata Turun AMK:n Instagramissa tai katsoa jaksot jälkikäteen YouTubesta.  

Sarjan on ideoineet omat media-alan opiskelijamme, ja sarjan tuotannosta vastaa vuosittain opiskelijoista koostuva tuotantotiimi. 

Taitteessa-podcast

Uusimman tuotantokauden opiskelijoiden kokemuksiin ja ajatuksiin pääset syventymään myös Taitteessa-podcasteissa. Podcastit on kuunneltavissa mm. Spotifyssa.  

Myös podcastien tuotannostat ovat vastanneet omat media-alan opiskelijamme. Lisää media-alan oppimisympäristö Tutkan tuotantoja löydät osoitteesta tutka.pro

Tervetuloa tutustumaan!

Tutustumistapahtumat keväällä 2024

Turun AMK järjestää tai on mukana seuraavissa tapahtumissa:

  • Hakijan päivä - kakkosille 15.3.2024 (tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti ammattikoulujen ja lukioiden 2. vuoden opiskelijoille). 

Lukiolaisille: Opopassi

Turun AMK on syksystä 2021 alkaen mukana Opopassissa. Opopassi on oman tulevaisuuden suunnittelun työkalu. Opopassi-sivuston tehtävien avulla voit suorittaa lukion OP2 -opintojakson. Siten Opopassi on suunnattu erityisesti lukiolaisille, mutta myös ammattikoulussa opiskelevat - ja miksei muutkin - voivat hyvin hyödyntää sivuston materiaaleja. 

Aloita AMK-opinnot jo etukäteen

Avoimen AMK:n tarjonnasta löydät yksittäisiä tutkintoon johtavien koulutusten tarjontaan kuuluvia opintojaksoja, joita voit suorittaa jo lukio- tai ammattikouluopintojen aikana. Voit esimerkiksi kerrata etukäteen insinöörimatematiikkaa, perehtyä talonrakennuksen perusteisiin, tutustua näyttöön perustuvaan hoitotyöhön tai harjoitella esiintymistä ja pitchaamista.

Väyläopintoja yhteistyöoppilaitoksille

Turun AMK on sopinut yhteistyöopinnoista, eli ns. väyläopinnoista useiden alueen oppilaitoksien kanssa. Opintotarjonta sovitaan yhdessä yhteistyöoppilaitoksen ja Turun AMK:n koulutusten kanssa, ja siten se voi vaihdella kouluittain ja vuosittain. 

Oman koulusi yhteistyöopinnoista saat lisätietoa omalta opinto-ohjaajalta tai opettajalta. 

Hakijan päivän 15.3.2024 tallenteet

Miten opiskelemaan haetaan?

AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin haetaan pääsääntöisesti yhteishaussa. Yhteishakuja on kolme vuodessa: kevään ensimmäinen yhteishaku tammikuussa, kevään toinen yhteishaku maalis-huhtikuussa ja syksyn yhteishaku. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan mm. englanninkielisiin koulutuksiin, ja kevään toisessa yhteishaussa on tarjolla suurin osa suomenkielisistä koulutuksista. Molemmissa opinnot alkavat seuraavana syksynä. Syksyn yhteishaussa on tarjolla seuraavan vuoden tammikuussa alkavia koulutuksia. 

Yhteishaussa opiskelijoista suurin osa valitaan todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeen perusteella. Nämä valintatavat on Turun AMK:ssa käytössä kaikissa muissa AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa, paitsi kulttuurialan koulutuksissa. Kulttuurialalla opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja/tai valintakokeen perusteella. Tarkemmat tiedot Turun AMK:n käyttämistä valintatavoista, ensikertalaisuuskiintiöistä ja muista opiskelijavalinnan perusteista löydät Opiskelijavalinnat -sivulta. Valtakunnalliset ohjeet todistusvalintaan ja AMK-valintakokeeseen löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta. 

Polkuopinnot: toinen reitti tutkintoon

AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin voit hakeutua myös avoimen väylän kautta, jolloin opiskelet ensin Avoimessa AMK:ssa ja riittävän määrän opintopisteitä suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnot tarjoavat hyvän mahdollisuuden suorittaa avoimen väylähakuun vaadittavat opinnot. Polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa, ja jos tulet valituksi avoimen väylähaussa, voit jatkaa opintojasi saumatta saman ryhmän kanssa aina tutkintoon asti. 

Polkuopinnot on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos et tullut valituksi yhteishaussa. Opintoja on tarjolla suurimpaan osaan koulutuksia ja haku on aina yhteishaun jälkeen: syksyllä alkaviin opintoihin haetaan kesällä, ja tammikuussa alkaviin opintoihin marras-joulukuussa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Opoille ja opettajille