Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.5.2022
Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalvelut

Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalvelut

Monimuotokoulutus

Koulutuksen tavoitteena on valmentaa kirjastoalan ammattilaisia, jotka osaavat toimia muuttuvassa kirjastomaailmassa. Koulutuksesta valmistuvilla tradenomeilla on valmiuksia työskennellä kirjaston moninaisissa asiakaspalvelu-, metatieto-, tietopalvelu- ja ohjaustehtävissä. Korostamme kirjaston merkitystä lukutaidon, tasa-arvon ja osallisuuden edistäjänä. Opintoihin kuuluvat liiketalouden opinnot antavat valmiuksia toimia myös kirjaston johtotehtävissä.

Koulutus on suunnattu sekä kirjastoalalle aikoville että jo kirjastossa työskenneille, jotka haluavat kehittää osaamistaan. Koulutuksessa on mahdollista opiskella vähintään 60 opintopisteen kokonaisuus kirjastoalan opintoja, mikä on tavanomainen vaatimus kirjastoalan työpaikkojen rekrytoinnissa.

Opintojen sisältö

Opintojen alkuvaiheessa perehdytään liiketoiminnan perusteisiin ja alalla tarvittaviin viestintä- ja kielitaitoihin sekä verkostomaisen toiminnan edellyttämiin valmiuksiin. Opintojen edetessä syvennytään kirjasto- ja tietopalvelun ammattiopintoihin sekä työyhteisöosaamiseen, kansainvälisyysosaamiseen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaamiseen.

Tutkintoon sisältyy harjoittelua sekä vapaasti valittavia opintoja, joiden tavoitteena on tukea ja täydentää opiskelijan omaa henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa ja ammatillista suuntautumista. Myös opinnäytetyö syventää opiskelijan ammatillista suuntautumista.

"Monimuoto-opinnot yllättivät antoisuudellaan" - Lue kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelija Suvin haastattelu

Opiskelu on monimuoto-opiskelua, sisältäen lähijaksoja, opiskelua verkossa sekä itsenäistä opiskelua. Verkko-opiskeluun kuuluu mm. verkkoluentoja ja ryhmätapaamisia verkossa. Ensimmäinen lukuvuosi opiskellaan verkossa lukuun ottamatta aloitusorientaatiota ja lukuvuoden lopetustapahtumaa. Toisesta lukuvuodesta eteenpäin opinnot toteutetaan pääosin monimuotototeutuksena. Yhden lukuvuoden aikana opetusta järjestetään päiväaikaan 2-4 arkipäivää kuukaudessa.

Opiskelu tapahtuu sekä yksilö- että pienryhmätasolla, jossa tiimityöskentelytaidot korostuvat. Opettajat toimivat oppimisen ohjaajina, jotka tukevat opiskelijan oppimisprosessia koko opintojen ajan.

Onko sinulla jo korkeakoulututkinto? Tutustu myös avoimessa AMK:ssa opiskeltavaan Kirjasto- ja tietopalvelualan korkeakouludiplomiin (60 op)

Opiskelijoiden kokemuksia

Videolla kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelijat kertovat verkko-opiskelukokemuksistaan sekä kirjastotyöstä.

 

Taitteessa-sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Tomi, kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelija, kertoo opiskelijaelämästään Taitteessa-sarjan kolmannella kaudella. Seuraa Tomin ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme:

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 25.7. - 5.8.2022 klo 15.00

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Polkuopintojen hakijoilta, joiden äidinkieli ja koulusivistyskieli on muu kuin suomi tai ruotsi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla avoimen AMK:n suomen kielen näyttökokeeseen. Näyttökoe järjestetään 3.6. ja ilmoittautuminen päättyy 31.5.

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 16. - 30.3.2022

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.