
Tradenomi (AMK), liiketalous (Turku)
Monimuotokoulutus
Liiketalouden monimuotokoulutus on suunnattu useamman vuoden työkokemuksen omaaville, jotka haluavat kehittyä työssään tai etsivät uusia uramahdollisuuksia. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa monipuolisia liiketoimintaosaajia ja työelämän kehittäjiä. Liiketalouden tradenomit sijoittuvat erilaisiin liiketalouden asiantuntija-, kehittämis-, johto- ja esimiestehtäviin sekä yrittäjiksi.
Tutkinnon ydinosaamisen muodostavat yritysten ja organisaatioiden toiminta ja sen kehittäminen. Koulutuksessa korostuvat seuraavat osaamisalueet: asiakas-, talous-, työyhteisö- ja kansainvälisyysosaaminen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta.
Joustavaa opiskelua, myös työn ohessa
Tradenomiopinnot koostuvat liiketalouden kaikille yhteisistä ammatillisista opinnoista, kieli- ja viestintäopinnoista, osaamispolun opinnoista ja vapaasti valittavista opinnoista sekä harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Syventäviä osaamispolkuja ovat Liiketoiminnan kehittäminen ja Taloushallinto.
Liiketoiminnan kehittämisen osaamispolussa perehdytään liiketoiminnan, erityisesti palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja palvelutuotteiden kehittämisen menetelmiin. Opinnot antavat valmiuksia kehittää asiakaslähtöisiä prosesseja ja toimintamalleja. Opiskelijan omat kehittämistehtävät ovat keskeisessä asemassa liiketoiminnan kehittämisen osaamispolussa.
Taloushallinto -osaamispolun opinnot antavat valmiuksia monipuolisiin taloushallinnon tehtäviin yrityksissä ja yhteisöissä. Opinnot on suunniteltu siten, että ne tukevat myös KLT-tutkinnon suorittamista.
Tutkintoon sisältyy harjoittelua sekä vapaasti valittavia opintoja, joiden tavoitteena on tukea ja täydentää opiskelijan omaa henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa ja ammatillista suuntautumista. Myös opinnäytetyö syventää opiskelijan ammatillista suuntautumista ja osaamispolkua.
Opiskelu on monimuoto-opiskelua, sisältäen lähijaksoja, opiskelua verkossa sekä etäopiskelua. Lähipäiviä on keskimäärin kaksi kuukaudessa (kaksi peräkkäistä arkipäivää, opetus päiväaikaan) ja suurin osa opinnoista toteutuu etäopiskeluna. Opiskelu tapahtuu sekä yksilö- että pienryhmätasolla, jossa tiimityöskentelytaidot korostuvat. Opettajat toimivat oppimisen ohjaajina, jotka tukevat opiskelijan oppimisprosessia koko opintojen ajan.
Tutustu alumnitarinoihin:
Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea
Turun AMK:n Taitteessa-sarjassa pääset tutustumaan opiskelijaelämään. Seuraa aikuisopiskelija Tomin ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme:
Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:
- kevään yhteishaku 15. - 30.3.2023 klo 15.00
Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.
Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.
Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.
Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.
Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on
- kesän polkuopintohaku 24.7. - 4.8.2023 klo 15.00
Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. Polkuopintojen hakijoilta, joiden äidinkieli ja koulusivistyskieli on muu kuin suomi tai ruotsi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla avoimen AMK:n suomen kielen näyttökokeeseen .Suomen kielen näyttökoe järjestetään keväällä 2023 kaksi kertaa, 19.4. ja 29.5. Turun AMK:n Kupittaan kampuksella.