Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.10.2021
Tradenomi (AMK), liiketalous (Turku)

Tradenomi (AMK), liiketalous (Turku)

Monimuotokoulutus

Koulutus on suunnattu useamman vuoden työkokemuksen omaaville, jotka haluavat kehittyä työssään tai etsivät uusia uramahdollisuuksia.

Koulutuksen tavoitteena on valmentaa monipuolisia liiketoimintaosaajia ja työelämän kehittäjiä. Liiketalouden tradenomit sijoittuvat erilaisiin liiketalouden asiantuntija-, kehittämis-, johto- ja esimiestehtäviin sekä yrittäjiksi.

Tutkinnon ydinosaamisen muodostavat yritysten ja organisaatioiden toiminta ja sen kehittäminen. Koulutuksessa korostuvat seuraavat osaamisalueet: asiakas-, talous-, työyhteisö- ja kansainvälisyysosaaminen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta. Syventäviä osaamispolkuja ovat Liiketoiminnan kehittäminen ja Taloushallinto.

Opintojen alkuvaiheessa perehdytään liiketoiminnan perusteisiin ja alalla tarvittaviin viestintä- ja kielitaitoihin sekä verkostomaisen toiminnan edellyttämiin valmiuksiin. Opintojen edetessä syvennytään liiketalouden keskeisiin osaamisalueisiin, joita ovat asiakasosaaminen, talousosaaminen, työyhteisöosaaminen, kansainvälisyysosaaminen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaaminen sekä oman osaamispolun syventäviä opintoja. Osaamispolku (Liiketoiminnan kehittäminen tai Taloushallinto) valitaan ensimmäisen opiskeluvuoden lopussa.

Tutkintoon sisältyy harjoittelua sekä vapaasti valittavia opintoja, joiden tavoitteena on tukea ja täydentää opiskelijan omaa henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa ja ammatillista suuntautumista. Myös opinnäytetyö syventää opiskelijan ammatillista suuntautumista ja osaamispolkua.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua, sisältäen lähijaksoja, opiskelua verkossa sekä etäopiskelua. Lähipäiviä on keskimäärin kaksi kuukaudessa (kaksi peräkkäistä arkipäivää, opetus päiväaikaan) ja suurin osa opinnoista toteutuu etäopiskeluna. Opiskelu tapahtuu sekä yksilö- että pienryhmätasolla, jossa tiimityöskentelytaidot korostuvat. Opettajat toimivat oppimisen ohjaajina, jotka tukevat opiskelijan oppimisprosessia koko opintojen ajan.

Suuntautumisvaihtoehdot

Koulutuksessa voit suuntautua joko Liiketoiminnan kehittämisen osaamispolkuun tai Taloushallinnon osaamispolkuun. Osaamispolun opinnot toteutuvat 2. opintovuotena.

Liiketoiminnan kehittämisen osaamispolussa perehdytään liiketoiminnan, erityisesti palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja palvelutuotteiden kehittämisen menetelmiin. Opinnot antavat valmiuksia kehittää asiakaslähtöisiä prosesseja ja toimintamalleja. Opiskelijan omat kehittämistehtävät ovat keskeisessä asemassa liiketoiminnan kehittämisen osaamispolussa.

Taloushallinto osaamispolun opinnot antavat valmiuksia monipuolisiin taloushallinnon tehtäviin yrityksissä ja yhteisöissä. Opinnot on suunniteltu siten, että ne tukevat myös KLT-tutkinnon suorittamista.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuasi voit työskennellä yrityksen tai muun yhteisön palveluksessa asiantuntija-, kehittämis-, johto- ja esimiestehtävissä tai perustaa oman yrityksen.

Esimerkkejä tradenomien tehtävänimikkeistä löytyy täältä .

Tutustu alumnitarinoihin:

 

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Turun AMK:n Taitteessa-sarjassa pääset tutustumaan opiskelijaelämään. Seuraa aikuisopiskelija Tomin ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme:

 

 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 16. - 30.3.2022

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 25.7. - 5.8.2022

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen.

Linkki Opintopolkuun aukeaa keväällä 2022.

Hae polkuopintoihin - Opintopolku.fi