Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.10.2023

Energia ja ympäristö

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolista kestävän kehityksen osaamista yrityksille ja yhteisöille. Tarjoamme yrityksille, kunnille ja yhteisöille tukea etsiä kiertotalouden mukaisia toimintatapoja ja liiketoimintamalleja. Palvelumme kattavat monipuolisia vesialan mittaus-, analyysi ja suunnittelupalveluja sekä kestäviin energiaratkaisuihin liittyviä asiantuntijapalveluja. Palvelut toteutetaan asiantuntijapalveluna tai opiskelijatyönä, jota valvoo ja ohjaa aina kokenut opettaja tai alan ammattilainen.

Palvelut ja tutkimusympäristöt

Kiertotalous 480x220.jpg

Kiertotalous

Kiertotaloudella tarkoitetaan paljon enemmän kuin syntyneen jätteen kierrätystä. Se on uusi talousmalli, jossa tuotanto ja käyttö suunnitellaan siten, että jätettä ei synny, vaan materiaalit ja niiden arvo säilyvät kierrossa.

Autamme yrityksiä löytämään ja kehittämään uutta kiertotalouden mukaista liiketoimintaa erilaisten kokeilujen avulla. Kokeilut räätälöidään yritysten tarpeisiin, ja ne voivat olla esimerkiksi innovointitilaisuuksia, selvityksiä tai pidempiaikaisia projekteja.

Uusiutuvat energiat 480x220.jpg

Uuden energian tutkimuskeskus

Uuden energian tutkimuskeskus (NERC-New Energy Research Center) tarjoaa uusiutuviin energiaratkaisuihin, kestävään liikkumiseen, energiakonversioihin, energian varastointiin ja energian jakelujärjestelmiin liittyviä asiantuntijapalveluita.

Vesi- ja ympäristötekniikka

Tarjoamme monipuolisesti erilaisia vesi- ja ympäristötekniikan tutkimus- ja kehityspalveluja. Toteutamme mm. vesiensuojeluratkaisujen kehitys- ja suunnittelutoimeksiantoja ja vedenlaadun mittaus- ja näytteenottopalveluja sekä asiantuntija- että opiskelijatoimeksiantoina.

Asiantuntijoillamme on osaamista vesistöjen ekologisen tilan selvittämiseen ja eliöstökartoituksiin. Tarjoamme myös erilaisia koulutuspalveluja. Käytössämme on laajasti vesien tilan seurantaan ja eliökartoituksiin tarvittavaa kalustoa, jota vuokraamme myös ulkopuolisille. 

Tutustu tarkemmin laaja-alaisiin palveluihimme alla olevista linkeistä:

Vesinayte_seilipoiju_pieni_.jpg

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta Turun AMK:ssa

Bio- ja elintarviketekniikan tai Prosessi- ja materiaalitekniikan opinnäytetyön tekijä

Projektitoimisto

Turun ammattikorkeakoulun projektitoimistossa työskentelee monialainen joukko tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) ammattilaisia, joilla on vuosien kokemus kansallisista ja kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista. Tavoitteenamme on auttaa organisaatioita menestymään sekä synnyttää uusia innovaatioita ja yrittäjyyttä.

tutkimusryhmä 480x220.jpg

Tutkimusryhmät

Turun ammattikorkeakoulun yli 20 erilaista tutkimusryhmää tekevät töitä alueen tavoitteiden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Työn tukena ammattikorkeakoululla on alueellisten verkostojen lisäksi vahvat kansalliset ja kansainväliset kumppaniverkostot. TKI-työn lähtökohtana ovat asiakkaiden ja yhteisöjen tarpeet.

Innostuneet opiskelijat katsovat kaukaisuuteen

Tutkimus- tai kehittämistyö opinnäytetyönä

Työelämälähtöinen tutkimusongelma tai kehittämistarve ovat lähtökohtia AMK-opinnäytetyölle. Toimeksiantajalle tehty opinnäytetyö tarjoaa uusinta tutkimustietoa organisaationsa käyttöön. Hyödynnä tulevaisuuden huippuosaajien osaamista ja toimi työelämän vastuullisena edelläkävijänä.

Ota yhteyttä: palvelut@turkuamk.fi

Taydennyskoulutus päivittää tiedot ja taidot.jpg


Täydennyskoulutus päivittää tietosi ja taitosi ajantasalle

 

Masterschool_320_220_vihrea.png


Master School on askel eteenpäin osaamisessa ja uralla

 

Avoin amk_nauti jokaisen oikeudesta opiskella320x220.jpg


Avoin AMK – nauti joka ihmisen oikeudesta opiskella

 

Ajankohtaista

Keltainen huutomerkkisakara 320x220.png

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Keltainen huutomerkkisakara 320x220.png

Tutustu korkeakouludiplomeihin

Keltainen huutomerkkisakara 320x220.png

Oletko jo liittynyt Turun AMK:n alumniksi