Energia ja ympäristö
Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolista kestävän kehityksen osaamista yrityksille ja yhteisöille. Tarjoamme yrityksille, kunnille ja yhteisöille tukea etsiä kiertotalouden mukaisia toimintatapoja ja liiketoimintamalleja. Palvelumme kattavat monipuolisia vesialan mittaus-, analyysi ja suunnittelupalveluja sekä kestäviin energiaratkaisuihin liittyviä asiantuntijapalveluja. Palvelut toteutetaan asiantuntijapalveluna tai opiskelijatyönä, jota valvoo ja ohjaa aina kokenut opettaja tai alan ammattilainen.

Kiertotalous
Kiertotaloudella tarkoitetaan paljon enemmän kuin syntyneen jätteen kierrätystä. Se on uusi talousmalli, jossa tuotanto ja käyttö suunnitellaan siten, että jätettä ei synny, vaan matriaalit ja niiden arvo säilyvät kierrossa.
Autamme yrityksiä löytämään ja kehittämään uutta kiertotalouden mukaista liiketoimintaa erilaisten kokeilujen avulla. Kokeilut räätälöidään yritysten tarpeisiin, ja ne voivat olla esimerkiksi innovointitilaisuuksia, selvityksiä tai pidempiaikaisia projekteja.

Vesitekniikka
Tarjoamme laaja-alaisesti vesitekniikan palveluita. Tutustu tarkemmin ao linkeistä.
- Kalataloudelliset selvityspalvelut
- Näytteenotto ja analyysipalvelut
- Pohjaeläinkartoitus
- Sinilevien varoitusjärjestelmä
- Vesien tilan seuranta jatkuvatoimisilla mittausasemilla
- Vesiensuojeluratkaisujen ja vesien käsittelymenetelmien kehtys- ja suunnittelupalvelut
- Vesistöjen käyttö- ja hoitosuunnitelmat

Uuden energian tutkimuskeskus
Uuden energian tutkimuskeskus (NERC-New Energy Research Center) tarjoaa uusiutuviin energiaratkaisuihin, kestävään liikkumiseen, energiakonversioihin, energian varastointiin ja energian jakelujärjestelmiin liittyviä asiantuntijapalveluita.

Tutkimus- tai kehittämistyö opinnäytetyönä
Työelämälähtöinen tutkimusongelma tai kehittämistarve ovat lähtökohtia AMK-opinnäytetyölle. Yritykselle tai organisaatiolle toimeksiantona tehty opinnäytetyö tarjoaa toimeksiantajalle uusinta tutkimustietoa organisaationsa käyttöön. Opinnäytetyö tehdään lähes aina tilaustyönä yritykselle tai muulle organisaatiolle.Toimeksiantajalle opinnäytetyön teettäminen on mahdollisuus saada uusinta tutkimustietoa organisaationsa käyttöön.

TKI-palvelut
Turun ammattikorkeakoulun tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) kohtaavat opiskelijoiden tuoreet ja luovat ideat, opettajien oman alansa huippuasiantuntemus sekä projektiammattilaisten vuosien kokemus kansallisista ja kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista.

Tutkimusryhmät
Turun ammattikorkeakoulun yli 20 erilaista tutkimusryhmää tekevät töitä alueen tavoitteiden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Työn tukena ammattikorkeakoululla on alueellisten verkostojen lisäksi vahvat kansalliset ja kansainväliset kumppaniverkostot. TKI-työn lähtökohtana ovat asiakkaiden ja yhteisöjen tarpeet.