Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.10.2023

Rakentaminen

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolisia rakennetun ympäristön mittaus- ja asiantuntijapalveluja. Akustiikkalaboratorio palvelee rakennustuotteiden, kalusteiden, materiaalien, koneiden ja laitteiden akustisten ominaisuuksien testauksessa ja tuotekehityksessä. Rakennustekniikan laboratorio tarjoaa tutkimus- ja laboratoriopalveluja, maa-ainestutkimuksia, kuntoarvioita, sisäilmatutkimuksia ja säärasituskokeita. 

Rakentamisen palvelut ja tutkimusympäristöt

Akustiikkalaboratorio_480x220.jpg

Akustiikkalaboratorio

Akustiikkalaboratorio palvelee yrityksiä rakennustuotteiden, kalusteiden, materiaalien, koneiden ja laitteiden akustisten ominaisuuksien testauksessa ja tuotekehityksessä. Akustiikkalaboratorio koostuu viidestä kaiuntahuoneesta. Niiden välillä on neljä mittausaukkoa, joihin voidaan asentaa ikkunoita, ovia, seiniä, lattioita tai yläpohjia äänieristysmittauksia varten. Laboratoriossa voidaan testata myös kiviaineksisia rakenteita.

Laboratorio on akkreditoitu ilmaääneneristävyyden ja äänenabsorptiosuhteen mittauksiin.

Drone 480x220.jpg

Ilmakuvauksia vaativiin tarkoituksiin

Drone on kauko-ohjattava robottilennokki, jolla on mahdollista kuvata ja kuvantaa helposti asioita ja ilmiöitä, joiden todentaminen oli aiemmin mahdotonta taikka kohtuuttoman kallista.

Drone lentää tarkasti juuri siellä ja sinne, minne haluat. Langaton kamerayhteys siirtää kuvamateriaalin reaaliajassa ohjauslaitteeseen ja kuvausta voi tarkkailla lennon aikana.Kuvamateriaali voi olla korkearesoluutioista still-kuvaa, HD-videokuvaa, lämpökamerakuvaa tai radiometristä lämpökuvaa.

 

Ilmastointiselvitykset 480x220.jpg

Ilmastointiselvitykset

Turun ammattikorkeakoulun sisäilmastoselvityksillä kartoitetaan työskentelytilojenne olosuhteet ja verrataan niitä ohjearvoihin. Tarvittaessa selvitämme kyselyllä eri tiloissa oleskelevien ihmisten kokeman sisäilmaston laadun.

lmastointijärjestelmän toiminta ja kyky pitää yllä hyvää sisäilmastoa tarkistetaan. Selvityksen perusteella paikallistamme tilat, joissa mahdollisia sisäilmaston laadun ongelmia esiintyy, selvitämme niiden aiheuttajat ja esitämme niihin ratkaisuehdotukset.

 

Kypärät 480x220.jpg

Rakennustekniikan laboratorio

Tarjoamme mm. tutkimus- ja laboratoriopalveluja, maa-ainestutkimuksia, kuntoarvioita, sisäilmatutkimuksia, säärasituskokeita rakennusteollisuudelle, yrityksille, taloyhtiöille sekä yksityisille asiakkaille.

Rakennustekniikan laboratorion kenttätutkimuksissa opiskelijat saavat arvokasta työkokemusta aidoissa mittaustilanteissa. Mittauksissa on aina mukana kokenut valvoja, joka varmistaa mittauksen luotettavuuden. Panostamme jatkuvaan kehittämiseen ja laatuun.

 

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta Turun AMK:ssa

Bio- ja elintarviketekniikan tai Prosessi- ja materiaalitekniikan opinnäytetyön tekijä

Projektitoimisto

Turun ammattikorkeakoulun projektitoimistossa työskentelee monialainen joukko tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) ammattilaisia, joilla on vuosien kokemus kansallisista ja kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista. Tavoitteenamme on auttaa organisaatioita menestymään sekä synnyttää uusia innovaatioita ja yrittäjyyttä.

tutkimusryhmä 480x220.jpg

Tutkimusryhmät

Turun ammattikorkeakoulun yli 20 erilaista tutkimusryhmää tekevät töitä alueen tavoitteiden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Työn tukena ammattikorkeakoululla on alueellisten verkostojen lisäksi vahvat kansalliset ja kansainväliset kumppaniverkostot. TKI-työn lähtökohtana ovat asiakkaiden ja yhteisöjen tarpeet.

alt=""

Tutkimus- tai kehittämistyö opinnäytetyönä

Työelämälähtöinen tutkimusongelma tai kehittämistarve ovat lähtökohtia AMK-opinnäytetyölle. Toimeksiantajalle tehty opinnäytetyö tarjoaa uusinta tutkimustietoa organisaationsa käyttöön. Hyödynnä tulevaisuuden huippuosaajien osaamista ja toimi työelämän vastuullisena edelläkävijänä.

Ota yhteyttä: palvelut@turkuamk.fi

Taydennyskoulutus päivittää tiedot ja taidot.jpg


Täydennyskoulutus päivittää tietosi ja taitosi ajantasalle

 

Masterschool_320_220.png


Master School on askel eteenpäin osaamisessa ja uralla

 

Avoin amk_nauti jokaisen oikeudesta opiskella320x220.jpg


Avoin AMK – nauti joka ihmisen oikeudesta opiskella

 

Ajankohtaista

rattaat@4x.png

Edullisia koulutuspalveluita yrityksille yhteishankinnalla.

AMK_ikonit_sakaralla_RGB_huutomerkki.png

Uutta! Suorita työturvallisuuskortti nyt helposti verkossa.

alt=""

Pysy ajan tasalla -
tilaa uutiskirjeemme
sähköpostiisi