Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.8.2021
LiiTo – Liikkuva ja toimintakykyinen lapsi ja nuori

LiiTo – Liikkuva ja toimintakykyinen lapsi ja nuori

LiiTo-tutkimusryhmän osaamiseen kuuluu lasten ja nuorten liikkumis- ja toimintakyvyn tutkiminen, arviointi ja interventioiden kehittäminen yksilön ja ympäristön osa-alueilla. Ryhmässä  esimerkiksi fysio- ja toimintaterapian asiantuntijat työskentelevät yhteistyössä muun muassa terveyden ja teknologian asiantuntijoiden kanssa.

Uskomme monialaiseen ja poikkitieteelliseen tutkimukseen ja kehittämiseen. Tärkeä tehtävämme on alueellinen yhteistyö Turun yliopiston, Paavo Nurmi -keskuksen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa. Olemme mukana kehittämässä lasten ja nuorten liikkumisen ja toimintakyvyn edistämiseen ja ylläpitämiseen tähtäävää fyysistä toimintaympäristöä.

Lasten ja nuorten aktiivisen toiminnan sekä liikunnan ja urheilun edistäminen on yksi tutkimusryhmän kärkiteemoista. Hyödynnämme tässä ihmisen liikkumisen ja toimintakyvyn arvioinnin osaamista. Tarvittaessa syvennämme tarkastelua solutasolle asti.

Aistitiedon käsittelyn ymmärrys lapsen kehityksen ja toimintakyvyn perustana on osa ydinosaamistamme.  Leikki lapsen keskeisenä toimintana kuuluu kiinnostuksen kohteisiimme.

Tutkimusryhmässä kehitämme ja tutkimme lisäksi ihmisen toiminnan ja ympäristön välistä vuorovaikutusta saavutettavuuden, esteettömyyden ja käytettävyyden näkökulmista. Luomme innovatiivisia ratkaisuja, joilla voidaan edistää lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta arjessa.

Tutkimusryhmän jäsenet