Syksyn polkuhaku on päättynyt!

Valintatulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 14.8, kiitos kaikille hakeneille!
Sivu päivitetty 9.8.2018

Polkuopinnot

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Vai haluatko tutustua uuteen alaan? Polkuopinnot koostuvat AMK tai YAMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista ja ne suoritettuasi voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaulla. Lue lisää väylähausta .

 

Mihin koulutuksiin voin hakea?

Tarjoamme AMK & YAMK-koulutuksia niin liiketaloudessa, tekniikassa, kulttuurissa kuin sosiaali- ja terveysalalta. Pohjakoulutusta ei edellytetä*.

Milloin haen?

Haku järjestetään syys- ja kevätlukukausille. Seuraava hakuaika: 31.7.2018 klo 12:00 – 2.8.2018 klo 12:00.

Miten haen?

Hakukohteet- ja ohjeet löydät alempana taulukosta. Valinnat tehdään joko ilmoittautumisjärjestyksen tai motivaatiolomakkeen perusteella.

Mihin koulutuksiin voin hakea?

Tarjoamme AMK & YAMK-koulutuksia niin liiketaloudessa, tekniikassa, kulttuurissa kuin sosiaali- ja terveysalalta. Pohjakoulutusta ei edellytetä*.

Milloin haen?

Haku järjestetään syys- ja kevätlukukausille. Seuraava hakuaika: 31.7.2018 klo 12:00 – 2.8.2018 klo 12:00.

Miten haen?

Hakukohteet- ja ohjeet löydät alempana taulukosta. Valinnat tehdään joko ilmoittautumisjärjestyksen tai motivaatiolomakkeen perusteella.

Hakukohteet

Hakuaika määräytyy hakukohteen ilmoittautumistavan mukaan. Näet sen alla olevasta taulukosta.

Ilmoittautumisjärjestys: Haku päättynyt
Motivaatiolomake: Haku päättynyt

Valitse listasta koulutus, johon haluat hakea ja klikkaa ilmoittautumislinkkiä. Ilmoittautumislomake avautuu hakuajan alettua. Tieto valituksi tulemisesta ilmoitetaan elokuun aikana opiskelijalle henkilökohtaisesti. 

Motivaatiolomake sisältää sarjan kysymyksiä, jotka kartoittavat motivaatiotasi opiskella hakemaasi alaa.

KOULUTUS PAIKKA-KUNTA PÄIVÄ (P) / MONI-MUOTO (M) ILMOITTAUTU-MISTAPA JA LINKKI ILMOITTAUTUMISEEN
Kulttuuriala      
Liiketalous      
Tekniikka      
Sosiaali- ja terveysala      

Huomioi nämä tärkeät asiat polkuopinnoista

Pohjakoulutusvaatimukset

AMK-hakukohteissa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia, vaan ne ovat avoimia kaikille. Koulutukset ovat laajudeltaan 55-60 opintopistettä. 

YAMK-hakukohteissa hakijalla tulee olla suoritettuna alempi soveltuva korkeakoulututkinto. Työkokemus tulee olla suoritettuna vasta, kun opiskelija hakee tutkinto-opiskeluoikeutta YAMK-koulutukseen avoimen väylän tai yhteishaun kautta. Koulutukset ovat laajudeltaan noin 30 opintopistettä.

Opintojen toteutustapa

  • Päivätoteutuksen ryhmissä;  päivätoteutuksen ryhmien mukana opiskelu tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 välillä. Osallistuminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen. Suurin osa koulutuksista on päivätoteutuksia.
  • Monimuotototeutuksen ryhmissä; monimuodon ryhmät opiskelevat joko muutamana arki-iltana viikossa tai 1-2 arkipäivänä viikossa/ kuukaudessa tutkinto-ohjelmasta riippuen.
  • Verkko-toteutuksen ryhmissä. 

Katso kunkin koulutuksen toteutustapa hakukohdetaulukosta.

Kielivaatimukset terveysalan hakukohteissa

Ilmoittautuessasi terveysalan opintoihin, joihin hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä ja jos äidinkielesi ja/tai koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, lähetä kopio kielitutkinnosta (taitotaso vähintään 3) sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon (avoinamk@turkuamk.fi). Todistuskopion tulee olla perillä ilmoittautumispäivänä.

Ilmoitus valituksi tulemisesta ja opintojen alkamisajankohta

Lähetämme valintakirjeen valituksi tulleille sähköpostitse. Ilmoitamme myös niille, jotka eivät tulleet valituiksi. Opintojen tarkka alkamisajankohta ja paikka kerrotaan valintakirjeessä. Kirje sisältää myös muuta hyödyllistä tietoa opintojen aloittamisesta. Tarvittaessa löydät koulutuksen infokirjeen ja polkuopiskelijan oppaan  täältä

Opiskelupaikkaa ei erikseen vastaanottaa tai ilmoittautua läsnäolevaksi, mikäli tulet valituksi. Mikäli et halua opiskelupaikkaa, on se peruutettava peruutuslomakkeella .

Muistathan, että Turun ammattikorkeakoulu ei ota vastuuta siitä, että valintakirje on mennyt roskapostiisi, olet ilmoittanut meille väärän sähköpostiosoitteen ilmoittautumislomakkeessa tai postilaatikkosi on täynnä. Mikäli et valintapäivämäärään mennessä ole saanut meiltä tietoa tarkastathan roskapostisi, sähköpostisi toimivuuden ja että olet antanut oikean osoitteen. Mikäli kaikki on kunnossa, ota yhteyttä Opintoneuvojaamme. Valintapäivämäärän löydät ilmoittautumisesi vahvistusviestistä.

Opintomaksut, etuudet ja opiskelijaterveydenhuolto

Turun avoimessa ammattikorkeakoulussa on käytössä 200€ lukukausimaksu. Polkuopinnot kestävät kaksi lukukautta. Opinnot maksavat näin ollen 400€ vuodessa. Laskutus tapahtuu kahdessa erässä (200€ keväällä ja 200€ syksyllä).

Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten KELAn opintotukeen eikä opiskelijaterveydenhuoltoon.

TE-toimiston vaatimat selvitykset polkuopinnoista

TE-toimisto saattaa pyytää sinulta esimerkiksi selvitystä opintojesi päätoimisuudesta tai toimittamaan todistuksen opiskeluajastasi ja/tai suorituksistasi. Saat kaikki tarvittavat todistukset ottamalla yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon. Toimitamme todistukset sinulle, emme TE-toimistoon suoraan, ellei erikseen sovita.

Avoin AMK ei voi vastata kysymyksiin, jotka koskevat asiakkuuttasi te-toimistossa, esimerkiksi opintojen vaikutusta työttömystukeesi. Voimme vain toimittaa TE-toimiston pyytämät todistukset opinnoistasi. 

Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin, kuten TE-toimiston virkailijan pyyntöön saada tietoon opiskelutietosi. Sinun ei ole mahdollista estää Turun AMK:ta luovuttamasta näitä tietoja viranomaiselle.

Polkuopintojen lopettaminen

Polkuopinnot on aina peruttava Avoimen AMK:n peruutuslomakkeella, myös tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä. Ilmoitusta opettajalle, opintotoimistoon tai mihinkään muualle kuin lomakkeen kautta ei hyväksytä. Lomakkeen löydät täältä .

Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista osallistumisoikeutesi opintoihin TE-toimistosta ennen ilmoittautumista polkuopiskelijaksi. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei ole peruste polkuopintojen peruuttamiseen maksutta. Polkuopintopaikka voidaan peruuttaa maksutta opintojen alkamisen jälkeen ainoastaan lääkärintodistuksen perusteella.

Tutkinto-opiskelijaksi siirtyminen avoimen väylän tai yhteishaussa

Avoimen väylähausta vastaa Hakijapalvelut, joka vastaa myös hakuun liittyviin tiedusteluhin. Saat Hakijapalveluiden yhteystiedot painamalla Ota yhteyttä -nappia. Avoimen AMK:n toimisto ei voi vastata väylähakuun liittyviin tiedusteluihin. Saat lisätietoa väylähausta täältä .

Huomioi nämä asiat väylä- ja yhteishausta: Opiskelijanumerosi vaihtuu, mikäli haet ja tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi. Tunnuksesi, salasanasi ja sähköpostisi säilyvät samoina. Muut käytännön ohjeet tutkinto-opiskelijaksi siirtymisestä löydät täältä

Lukukausimaksua ei tarvitse maksaa siltä lukukaudelta, jolloin aloitat tutkinto-opiskelijana (jos aloitat tutkinto-opiskelijana 1.1.2019, sinulta ei peritä kevään lukukausimaksua.). Huomaathan, että opintosi eivät välttämättä virallisesti ala samana päivänä kuin tulet valituksi. Katsomme sinun vapautuvan lukukausimaksusta sen päivän mukaan, jolloin se on virallisesti merkitty opiskelijarekisteriin.