Siirry pääsisältöön Siirry hakuun

Polkuopinnot ovat reitti tutkintoon

Polkuopintoihin voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Syksyn hakutulokset julkaistaan 14.12. (AMK) ja 18.12. (YAMK)
Tutustu uuden polkuopiskelijan ohjeisiin
Sivu päivitetty 14.12.2020

Polkuopinnot

Avoimen AMK:n polkuopinnot ovat väylä tutkintoon. Polkuopinnot ovat hyvä tapa kokeilla opiskelua tai vaihtaa alaa ilman valintakoetta. Haku Turun AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta. 

Polkuopinnot koostuvat AMK- tai Master-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opintojen suorittaminen polkuopintojen kautta ei ole tutkinto-opintoja joustavampaa, vaan läsnäolovaatimukset koskevat polkuopiskelijoitakin. Menestyksellä suoritettujen opintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haussa. Sen jälkeen voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.

Avoimen AMK:n opinnot eivät vaikuta yhteishaun ensikertalaisuuskiintiöön. Polkuopintojen hinta on 400€ (200€/lukukausi).

Polkuopintoihin eivät voi hakea Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat.

Pohditko polkuopintojen soveltumista itsellesi? Herääkö mieleen kysymyksiä opinnoista? Tutustuthan ohjeita polkuopiskeluun -sivulla usein kysyttyihin kysymyksiin!

Ohjeet opintojen aloitukseen polkuopiskelupaikan saaneelle löytyvät Uudelle polkuopiskelijalle -sivulta

Mihin opintoihin voin hakea?

Tarjoamme AMK- & Master School -polkuopintoja liiketaloudessa, tekniikassa, kulttuurissa ja sosiaali- ja terveysalalla. Pohjakoulutus edellytetään vain Master School -polkuopinnoissa.

Milloin haen?

Haku Turun AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta.

Miten haen?

Haku tapahtuu Opintopolussa. Opiskelijat valitaan alasta riippuen motivaatiolomakkeiden perusteella tai arvonnalla. Tutustuthan YKI-kielitestivaatimuksiin.

Miksi hakea polkuopintoihin? Opiskelijamme kertovat

Tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta

Avoimen väylähaku on polkuopiskelijan reitti Turun AMK:n tutkinto-opiskelijaksi. Väylähaussa opiskelijat valitaan opintomenestyksen perusteella. Haku AMK-kohteisiin järjestetään kaksi kertaa vuodessa (marras- ja toukokuussa), Master School -haku sen sijaan on jatkuvaa. Mikäli tulet valituksi väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi, olet oikeutettu opintotukeen ja muihin opiskelijaetuuksiin. 

Ajankohtaista

  • Polkuopintojen AMK -hakukohteiden tulokset on julkaistu. Onnittelut uusille opiskelijoille! Tutustuthan ohjeisiin ja opintojen aloitusajankohtaan uuden avoimen AMK:n opiskelijan sivulla.
  • Polkuopintohaun AMK -hakukohteiden opiskelijavalintojen tulosten julkaisu siirtyy. Opiskelijavalintojen tulokset pyritään julkaisemaan maanantaina 14.12.
  • Haku polkuopintoihin on käynnissä 24.11. - 4.12. Tutustu hakukohteisiin. Haun tulokset julkaistaan viimeistään 14.12 (AMK) ja 18.12. (YAMK).