Sivu päivitetty 19.10.2017
Polkuopiskelijat

Avoimen AMK:n opinnoista polku tutkintoon

 

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Vai haluatko tutustua uuteen alaan? Turun ammattikorkeakoulussa on mahdollisuus opiskella polkuopintoja eli tietyn alan ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Polkuopinnot koostuvat AMK- tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, noin 60 op. Tutkinto-ohjelmasta riippuen opetus järjestetään:

  • Monimuotototeutuksen ryhmissä; monimuodon ryhmät opiskelevat joko muutamana arki-iltana viikossa tai 1-2 arkipäivänä viikossa/ kuukaudessa tutkinto-ohjelmasta riippuen.
  • Päivätoteutuksen ryhmissä;  päivätoteutuksen ryhmien mukana opiskelu tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 välillä. Osallistuminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen.
  • Verkko-toteutuksen ryhmissä. 

Toteutusmuoto riippuu haettavasta tutkinto-ohjelmasta. Katso kunkin tutkinto-ohjelman toteutusmuoto alkavien polkuopintojen listasta.

Suoritettuasi 55 opintopistettä haettavaan tutkinto-ohjelmaan soveltuvia opintoja voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen AMK:n väylän kautta. Katso lisätietoja täältä.

Keväällä 2018 alkavat polkuopinnot

Näytä lisää

Ilmoittautuminen tapahtuu koulutuksesta riippuen joko ilmoittautumisjärjestyksessä tai motivaatiolomakkeen avulla. Katso tarkempi hakutapa kunkin koulutuksen kohdalta.

  • Motivaatiota ja opiskelutaitoja kartoittava lomake aukeaa kunkin koulutuksen kohdalla maanantaina 27.11. klo 12.00 ja sulkeutuu 29.11.2017 klo 12.00.
  • Ilmoittautumisjärjestyksessä tapahtuvan polkuopiskelijavalinnan lomake aukeaa kunkin koulutuksen kohdalla tiistaina 28.11. klo 12.00.
  • Ilmoittautuminen YAMK opintoihin tapahtuu motivaatiota kartoittavan lomakkeen sekä CV:n avulla. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 27.11. klo 12.00 ja sulkeutuu 29.11.2017 klo 12.00. 

Lisätietoja tulossa tälle sivulle lokakuun 2017 aikana.

KOULUTUS PAIKKAKUNTA PAIKAT HAKU
Ensihoitaja (päivätoteutus) Turku 4 Ilmoittautumisjärjestyksessä
Sairaanhoitaja (päivätoteutus) Turku 10 Ilmoittautumisjärjestyksessä
Sairaanhoitaja (päivätoteutus) Salo 4 Ilmoittautumisjärjestyksessä
Sosionomi (päivätoteutus) Turku 10 Motivaatiolomake
       
YAMK (toteutetaan monimuotona)      

Master of Business Administration, International Business Management

Turku 2

Registration: Motivation form and CV.

Eligibility: Higher education degree completed in Finland or abroad.

Tradenomi (ylempi AMK), projektijohtaminen Turku 2

Haku: Motivaatiolomake ja CV.

Hakuehtona Suomessa tai ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto.

Insinööri (ylempi AMK), projektijohtaminen Turku 2

Haku: Motivaatiolomake ja CV.

Hakuehtona Suomessa tai ulkomailla suoritettu tekniikan, matematiikan tai luonnontieteiden korkeakoulututkinto.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK:  sisällöllisinä vaihtoehtoina ovat: kliininen asiantuntija, terveyden edistäminen, sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, kuntoutus, sosiaaliala, hyvinvointiteknologia Turku 2

Haku: Motivaatiolomake ja CV.

Hakuehtona Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinto, lääketieteen, yhteiskuntatieteen, kasvatustieteen, valtiotieteen, terveystieteen korkeakoulututkinto, sekä vastaava ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto.

Huom! Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Keväällä 2018 alkava polkuopinto-oikeus kestää yhden vuoden päättyen joulukuussa 2018. Polkuopiskeluoikeus ei siirry automaattisesti seuraavalle lukuvuodelle. Polkuopintovuoden jälkeen sinun on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi joko yhteishaun tai avoimen AMK:n väylän kautta. Mikäli haluat jatkaa opintojasi avoimessa AMK:ssa keväällä 2019, ota yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon viimeistään marraskuussa 2018.

Polkuopintojen maksut ja peruutusehdot

Näytä lisää

Turun avoimessa ammattikorkeakoulussa on käytössä 200€ lukukausimaksu. Polkuopinnot kestävät kaksi lukukautta. Opinnot maksavat näin ollen 400€ vuodessa. Laskutus tapahtuu kahdessa erässä (200€ keväällä ja 200€ syksyllä).

Mahdollinen peruutus on tehtävä oheisella lomakkeella syksyn 2017 polkuopintojen osalta viimeistään keskiviikkona 16.8.2017 avoimen AMK:n toimistoon. Sen jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme järjestelykuluina 50€. Jos peruutus tehdään 31.8.2017 jälkeen, veloitamme koko 200€ lukukausimaksun.

Kevään 2018 polkuopintojen osalta peruutus on tehtävä viimeistään tiistaina 12.12.2017 avoimen AMK:n toimistoon. Sen jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme järjestelykuluina 50€. Jos peruutus tehdään 2.1.2018 jälkeen, veloitamme koko 200€ lukukausimaksun.

Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten KELAn opintotukeen. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista osallistumisoikeutesi opintoihin TE-toimistosta ennen ilmoittautumista polkuopiskelijaksi. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei ole peruste polkuopintojen peruuttamiseen maksutta. Polkuopintopaikka voidaan peruuttaa maksutta opintojen alkamisen jälkeen ainoastaan lääkärintodistuksen perusteella.

Voit peruuttaa osallistumisesi mille tahansa avoimen AMK:n toteuttamalle opintojaksolle oheisen lomakkeen kautta. Peruuta osallistumisesi tästä

 

Tärkeää tietoa polkuopinnoista

Näytä lisää

Opintojen suorittaminen

Polkuopinnot koostuvat AMK- tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, noin 60 op. Tutkinto-ohjelmasta riippuen opetus järjestetään:

  • Monimuotototeutuksen ryhmissä; monimuodon ryhmät opiskelevat joko muutamana arki-iltana viikossa tai 1-2 arkipäivänä viikossa/ kuukaudessa tutkinto-ohjelmasta riippuen.
  • Päivätoteutuksen ryhmissä;  päivätoteutuksen ryhmien mukana opiskelu tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 välillä. Osallistuminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen.
  • Verkko-toteutuksen ryhmissä. 

Toteutusmuoto riippuu haettavasta tutkinto-ohjelmasta. Katso kunkin tutkinto-ohjelman toteutusmuoto alkavien polkuopintojen listasta.

Ilmoittautuminen

Polkuopinnot on mahdollista aloittaa ilman varsinaista ammattikorkeakoulun tutkinto-oikeutta eikä opintoihin ole ammattikorkeakoulun pohjakoulutusvaatimusta.

Ilmoittautuminen polkuopintoihin tapahtuu koulutuksesta riippuen joko ilmoittautumisjärjestyksessä tai motivaatiota kartoittavan kyselylomakkeen avulla.

Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua avoimen AMK:n opiskelijoiksi Turun ammattikorkeakoulussa.

Kielivaatimukset

HUOM! Mikäli ilmoittaudut terveysalan opintoihin, joihin hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä ja jos äidinkielesi ja/tai koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, lähetä kopio kielitutkinnosta (taitotaso vähintään 3) sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon (avoinamk@turkuamk.fi). Todistuskopion tulee olla perillä ilmoittautumispäivänä.

Opiskelijaetuudet

Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten KELAn opintotukeen, VR:n alennuksiin tms. tutkinto-opiskelijoille kuuluviin alennuksiin.

Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista osallistumisoikeutesi opintoihin TE-toimistosta ennen ilmoittautumista polkuopiskelijaksi. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei ole peruste polkuopintojen peruuttamiseen maksutta. HUOM! Katso tarkemmat maksu- ja peruutusehtomme kohdasta polkuopintojen maksut.

Ateriaetu ja opiskelijakunta TUO

Avoimen AMK:n opiskelija voi liittyä opiskelijajärjestö TUO:hon. Polkuopiskelija on oikeutettu vihreään opiskelijakorttiin, joka ei oikeuta kaikkiin opiskelija-alennuksiin kuten VR:n, bussiliikenteen tai Kelan myöntämään ateriatukeen, mutta sillä voi saada muita opiskelijoille suunnattuja alennuksia. Korttiin voi halutessaan liittää myös ateriatarran, jolla polkuopiskelija voi saada edullisemman aterian  Turun AMK:n  (Lukuun ottamatta Linnankadun ravintoaa). Mikäli opiskelija ei halua liittyä TUO:hon voi hän hakea pelkkään ateria-alennukseen oikeuttavan kortin opintotoimistosta tai avoimen AMK:n toimistosta.