Siirry pääsisältöön Siirry hakuun

Polkuopintoihin haetaan jälleen marraskuussa!

Seuraava haku polkuopintoihin on auki Opintopolussa 25.11.-7.12.2021 kello 15.00.
Tutustu hakukohteisiin täällä
Sivu päivitetty 5.10.2021

Polkuopinnot

Avoimen AMK:n polkuopinnot ovat reitti tutkintoon - polkuopinnot ovat hyvä tapa kokeilla opiskelua tai vaihtaa alaa ilman valintakoetta!

Polkuopinnot koostuvat AMK- tai Master-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opintojen suorittaminen polkuopintojen kautta ei ole tutkinto-opintoja joustavampaa, vaan läsnäolovaatimukset koskevat polkuopiskelijoitakin. Menestyksellä suoritettujen polkuopintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Sen jälkeen voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.

Haku Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta. 

Avoimen AMK:n opinnot eivät vaikuta yhteishaun ensikertalaisuuskiintiöön. Polkuopintojen hinta on 400€ (200€/lukukausi). Työttömien ja lomautettujen oikeudesta maksuvapautukseen tietoa uuden avoimen AMK:n opiskelijan ohjeista kohdasta "Opintojen maksuttomuus työttömille ja lomautetuille".

Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat eivät voi suorittaa polkuopintoja. 

Pohditko polkuopintojen soveltumista itsellesi? Heräsikö kysymyksiä opinnoista? Tutustuthan ohjeita polkuopiskeluun -sivulla usein kysyttyihin kysymyksiin!

Polkuopiskelupaikan saaneiden ohjeet löytyvät Uudelle avoimen AMK:n opiskelijoille -sivulta

Mihin opintoihin voin hakea?

Tarjoamme AMK- & Master School -polkuopintoja liiketaloudessa, tekniikassa, kulttuurissa ja sosiaali- ja terveysalalla. Pohjakoulutus edellytetään vain Master School -polkuopinnoissa.

Milloin haen?

Haku Turun AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta. Syksyn 2021 hakuaika on 25.11.-7.12.2021 klo 15.00.

Miten haen?

Haku tapahtuu Opintopolussa. Opiskelijat valitaan alasta riippuen motivaatiolomakkeiden perusteella tai arvonnalla. Tutustuthan YKI-kielitestivaatimuksiin.

Ilmoittaudu suomen kielen näyttökokeeseen 4.10. alkaen

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi tai ruotsi, voit osoittaa polkuopintohaussa hakukelpoisuuteen vaaditun suomen kielen taidon osallistumalla avoimen AMK:n suomen kielen näyttökokeeseen.
Näyttökoe järjestetään 7.12.2021 Turussa Kupittaan kampuksella.

Miksi hakea polkuopintoihin? Opiskelijamme kertovat

Tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta

Avoimen väylähaku on polkuopiskelijan reitti Turun AMK:n tutkinto-opiskelijaksi. Väylähaussa opiskelijat valitaan opintomenestyksen perusteella. Haku AMK-kohteisiin järjestetään kaksi kertaa vuodessa (marras- ja toukokuussa), Master School -haku sen sijaan on jatkuvaa. Mikäli tulet valituksi väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi, olet oikeutettu opintotukeen ja muihin opiskelijaetuuksiin. 

Ajankohtaista

Tarkista ajankohtaiset -osion tapahtumat ja tiedot avoimen AMK:n etusivulta!