Siirry pääsisältöön Siirry hakuun

Ovatko polkuopinnot sinun reittisi tutkintoon?

Seuraava polkuopintohaku järjestetään 22.7. - 2.8.2024. Opinnot alkavat syksyllä 2024.
Katso ohjeita polkuopintoihin hakevalle
Sivu päivitetty 5.6.2024

Polkuopinnot

Avoimen AMK:n polkuopinnot ovat reitti tutkintoon: polkuopinnoissa voit tähdätä unelma-alallesi ilman valintakoetta!

Polkuopinnot koostuvat AMK- tai Master-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa, osana opiskelijayhteisöä. Menestyksellä suoritettujen polkuopintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Tutkinto-opiskeluoikeuden saatuasi voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.

  • Haku Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta. Kesän haussa olevat opinnot alkavat elo-syyskuussa ja loppuvuoden haussa olevat opinnot tammikuussa.
  • Avoimen AMK:n opinnot eivät vaikuta yhteishaun ensikertalaisuuskiintiöön.
  • Polkuopintojen hinnat:
    • AMK-polkuopinnot 400 € (laajuus 60 op)
    • YAMK-polkuopinnot 300 € (laajuus 30 op)

Polkuopinnot 8 minuutissa (video)


Katso videotallenne polkuopintojen esittelystä kevään 2023 Hakijan päivässä. Tallenteella kerrotaan 8 minuuutissa, mistä polkuopinnoissa on kyse ja miten niihin haetaan.

Huomaathan, että valintaperusteet voivat muuttua ja ajankohtaiset tiedot hausta tulee aina tarkistaa koulutuksen sivulta, hakuohjeista ja Opintopolusta. 

Tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta

Avoimen väylän erillishaku on polkuopiskelijan reitti Turun AMK:n tutkinto-opiskelijaksi. Väylähaussa opiskelijat valitaan suoritettujen avoimen AMK:n opintojen ja opintomenestyksen perusteella. Haku AMK-kohteisiin järjestetään kaksi kertaa vuodessa (marras- ja toukokuussa), Master School -haku sen sijaan on jatkuvaa.