Siirry pääsisältöön Siirry hakuun

Ovatko polkuopinnot sinun reittisi tutkintoon?

Seuraava polkuopintohaku järjestetään syksyllä 2023 alkaviin koulutuksiin heinä-elokuussa 2023.
Katso ohjeita polkuopintoihin hakevalle
Sivu päivitetty 9.12.2022

Polkuopinnot

Avoimen AMK:n polkuopinnot ovat reitti tutkintoon: polkuopinnoissa voit tähdätä unelma-alallesi ilman valintakoetta!

Polkuopinnot koostuvat AMK- tai Master-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa, osana opiskelijayhteisöä. Menestyksellä suoritettujen polkuopintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Tutkinto-opiskeluoikeuden saatuasi voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.

  • Haku Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta. Kesän haussa olevat opinnot alkavat elo-syyskuussa ja loppuvuoden haussa olevat opinnot tammikuussa.
  • Avoimen AMK:n opinnot eivät vaikuta yhteishaun ensikertalaisuuskiintiöön.
  • Polkuopintojen hinta on 400€ (200€/lukukausi). 

Oletko työtön tai lomautettu? Polkuopinnot ovat sinulle maksuttomat kevätlukukaudella 2023.

Polkuopinnot ovat oiva tapa tähdätä lisäpätevyyden antavaan tutkintoon, tai kokeilla opiskelua ihan uudella alalla!

Polkuopinnot ovat maksuttomia työttömille ja lomautetuille kevätlukukaudella 2023. Katso tarkemmat ohjeet ja ehdot maksuvapautuksen saamiseen.

Selvitäthän polkuopintoihin osallistumisen vaikutuksen mahdollisiin tukiisi asiaasi hoitavalta viranomaiselta jo ennen hakemista. Tutustu myös  ohjeisiin TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille. Tukiin liittyviin kysymyksiin saat vastauksia tukea myöntävältä taholta.

Tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta

Avoimen väylän erillishaku on polkuopiskelijan reitti Turun AMK:n tutkinto-opiskelijaksi. Väylähaussa opiskelijat valitaan suoritettujen avoimen AMK:n opintojen ja opintomenestyksen perusteella. Haku AMK-kohteisiin järjestetään kaksi kertaa vuodessa (marras- ja toukokuussa), Master School -haku sen sijaan on jatkuvaa.