Sivu päivitetty 31.1.2017
Polkuopiskelijat

Avoimen AMK:n opinnoista polku tutkintoon

 

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Vai haluatko tutustua uuteen alaan? Turun ammattikorkeakoulussa on mahdollisuus opiskella polkuopintoja eli tietyn alan
ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Polkuopinnot ovat hyvin suosittuja, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea.

Polkuopinnot koostuvat AMK- tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, noin 60 op. Opinnot voivat olla monimuoto-opetusta, verkko-opetusta tai lähiopetusta tutkinto-ohjelmasta riippuen. Päivätoteutuksen ryhmien mukana opiskelu tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 välillä. Monimuotototeuksen ryhmät opiskelevat joko muutamana arki-iltana viikossa tai 1-2 arkipäivänä viikossa/ kuukaudessa tutkinto-ohjelmasta riippuen. Kaikkia polkuopintoja ei järjestetä sekä päivätoteutuksena että monimuoto-toteutuksena. Katso kunkin tutkinto-ohjelman toteutusmuoto alkavien polkuopintojen listasta.

Huom! Turun ammattikorkeakoulussa on siirrytty avoimen AMK:n erillishakuun. Tämä koskee siis avoimen AMK:n opiskelijoita, jotka haluavat hakeutua tutkinto-opiskelijoiksi suoritettuaan 55 opintopistettä haettavaan tutkinto-ohjelmaan soveltuvia opintoja. Katso lisätietoja täältä.

Tammikuussa 2017 alkavat polkuopinnot

Näytä lisää

Tammikuussa 2017 alkava polkuopinto-oikeus kestää yhden vuoden päättyen joulukuussa 2017. Polkuopiskeluoikeus ei siirry automaattisesti seuraavalle vuodelle. Polkuopintovuoden jälkeen sinun on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi joko yhteishaun tai avoimen AMK:n erillishaun kautta. Mikäli haluat jatkaa opintojasi avoimessa AMK:ssa keväällä 2018, ota yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon viimeistään marraskuussa 2017.

Ilmoittautuminen tammikuussa 2017 alkaviin polkuopintoihin on päättynyt. Onnea kaikille paikan saaneille. Ilmoittautuminen syksyllä 2017 alkaviin polkuopintoihin on elokuussa 2017.

Polkuopintojen maksut

Näytä lisää

Turun avoimessa ammattikorkeakoulussa on käytössä 200€ lukukausimaksu. Polkuopinnot kestävät kaksi lukukautta. Opinnot maksavat näin ollen 400€ vuodessa. Laskutus tapahtuu kahdessa erässä (200€ keväällä ja 200€ syksyllä).

Mahdollinen peruutus on tehtävä kirjallisesti (esim. sähköpostitse) viimeistään tiistaina 13.12.2016 avoimen AMK:n toimistoon. Sen jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme järjestelykuluina 50€. Jos peruutus tehdään 31.12.2016 jälkeen, veloitamme koko 200€ lukukausimaksun.

Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten KELAn opintotukeen. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista osallistumisoikeutesi opintoihin TE-toimistosta ennen ilmoittautumista polkuopiskelijaksi. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei ole peruste polkuopintojen peruuttamiseen maksutta. Polkuopintopaikka voidaan peruuttaa maksutta opintojen alkamisen jälkeen ainoastaan lääkärintodistuksen perusteella.

 

Ilmoittautuminen

Näytä lisää

Ilmoittautuminen tammikuussa 2017 alkaviin opintoihin on päättynyt. Onnea kaikille polkuopintopaikan saaneille. Ilmoittautuminen syksyllä 2017 alkaviin opintoihin on elokuussa 2017.

Polkuopinnot on mahdollista aloittaa ilman varsinaista ammattikorkeakoulun tutkinto-oikeutta eikä opintoihin ole ammattikorkeakoulun pohjakoulutusvaatimusta.

Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua avoimen AMK:n opiskelijoiksi Turun ammattikorkeakoulussa.

HUOM! Mikäli äidinkielesi ja/tai koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, lähetä kopio kielitutkinnosta (taitotaso vähintään 3) sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon (avoinamk@turkuamk.fi). Todistuskopion tulee olla perillä ilmoittautumispäivänä.

HUOM! Katso tarkemmat maksu- ja peruutusehtomme kohdasta polkuopintojen maksut.

Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten KELAn opintotukeen. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista osallistumisoikeutesi opintoihin TE-toimistosta ennen ilmoittautumista polkuopiskelijaksi. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei ole peruste polkuopintojen peruuttamiseen maksutta.