Siirry pääsisältöön Siirry hakuun

Aloita opinnot tammikuussa: hae polkuopintoihin

Polkuopintojen haku on käynnissä 24.11. - 4.12. Opintopolussa.
Tutustu hakukohteisiin
Sivu päivitetty 23.11.2020

Polkuopinnot

Avoimen AMK:n polkuopinnot ovat väylä tutkintoon. Polkuopinnot ovat hyvä tapa kokeilla opiskelua tai vaihtaa alaa ilman valintakoetta. Haku Turun AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta. 

Polkuopinnot koostuvat AMK- tai Master-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opintojen suorittaminen polkuopintojen kautta ei ole tutkinto-opintoja joustavampaa, vaan läsnäolovaatimukset koskevat polkuopiskelijoitakin. Menestyksellä suoritettujen opintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haussa. Sen jälkeen voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.

Avoimen AMK:n opinnot eivät vaikuta yhteishaun ensikertalaisuuskiintiöön. Polkuopintojen hinta on 400€ (200€/lukukausi).

Polkuopintoihin eivät voi hakea Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat.

Pohditko polkuopintojen soveltumista itsellesi? Herääkö mieleen kysymyksiä opinnoista? Tutustuthan ohjeita polkuopiskeluun -sivulla usein kysyttyihin kysymyksiin!

Ohjeet opintojen aloitukseen polkuopiskelupaikan saaneelle löytyvät Uudelle polkuopiskelijalle -sivulta

Mihin opintoihin voin hakea?

Tarjoamme AMK- & Master School -polkuopintoja liiketaloudessa, tekniikassa, kulttuurissa ja sosiaali- ja terveysalalla. Pohjakoulutus edellytetään vain Master School -polkuopinnoissa.

Milloin haen?

Haku Turun AMK:n polkuopintoihin järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesällä ja loppuvuodesta.

Miten haen?

Haku tapahtuu Opintopolussa. Opiskelijat valitaan alasta riippuen motivaatiolomakkeiden perusteella tai arvonnalla. Tutustuthan YKI-kielitestivaatimuksiin.

Miksi hakea polkuopintoihin? Opiskelijamme kertovat

Tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta

Avoimen väylähaku on polkuopiskelijan reitti Turun AMK:n tutkinto-opiskelijaksi. Väylähaussa opiskelijat valitaan opintomenestyksen perusteella. Haku AMK-kohteisiin järjestetään kaksi kertaa vuodessa (marras- ja toukokuussa), Master School -haku sen sijaan on jatkuvaa. Mikäli tulet valituksi väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi, olet oikeutettu opintotukeen ja muihin opiskelijaetuuksiin. 

Ajankohtaista