Hae opiskelijaksi keväällä alkaviin polkuopintoihin!

Hakuaika: 29.11 klo 12:00 - 14.12 klo 12:00. Tutustu hakukohteisiimme ja hae Opintopolussa polkupaikkaa.
Sivu päivitetty 12.10.2018

Polkuopinnot

Avoin AMK on väylä tutkintoon. Polkuopinnot koostuvat AMK tai YAMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista ja ne suoritettuasi voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaulla.

Mihin polkuopintoihin voin hakea?

Tarjoamme AMK- & YAMK-polkuopintoja liiketaloudessa, tekniikassa, kulttuurissa ja sosiaali- ja terveysalalla. Pohjakoulutus edellytetään vain YAMK-polkuopinnoissa.

Milloin haen?

Haku järjestetään syys- ja kevätlukukausille. Seuraava hakuaika: 29.11.2018 klo 12:00 – 14.12.2018 klo 12:00.

Miten haen?

Haku tapahtuu Opintopolussa. Polkuopiskelijavalinnat tehdään motivaatiolomakkeella (sosiaali- ja media-ala, YAMK) ja muilla aloilla arvonnalla.

Mihin polkuopintoihin voin hakea?

Tarjoamme AMK- & YAMK-polkuopintoja liiketaloudessa, tekniikassa, kulttuurissa ja sosiaali- ja terveysalalla. Pohjakoulutus edellytetään vain YAMK-polkuopinnoissa.

Milloin haen?

Haku järjestetään syys- ja kevätlukukausille. Seuraava hakuaika: 29.11.2018 klo 12:00 – 14.12.2018 klo 12:00.

Miten haen?

Haku tapahtuu Opintopolussa. Polkuopiskelijavalinnat tehdään motivaatiolomakkeella (sosiaali- ja media-ala, YAMK) ja muilla aloilla arvonnalla.

Hakukohteet

HAKUKOHDE /  PAIKKAKUNTA

PÄIVÄ (P)/
MONIMUOTO (M)/
VERKKO (V)

ALOITUSPAIKAT
Liiketalouden hakukohteet    
Tradenomi (AMK), liiketalous / SALO M 10
Tradenomi (YAMK), projektijohtaminen Lähiopetus 2pv/kk 5
MBA (YAMK), Business Management Lähiopetus 2pv/kk 5
Tekniikan hakukohteet    
Insinööri (AMK), konetekniikka / TURKU P 8
Insinööri (YAMK), projektijohtaminen Lähiopetus 2pv/kk 5
Terveysalan hakukohteet    
Ensihoitaja (AMK) / TURKU P 5
Sairaanhoitaja (AMK) / TURKU P 10
Sairaanhoitaja (AMK) / SALO P 6
Sosiaali-alan hakukohteet    
Sosionomi (AMK) / TURKU P 10
Sosionomi (AMK), maahanmuuttajille / TURKU P 10
Sosiaali- ja terveysalan YAMK-hakukohteet    
Sisällölliset vaihtoehdot: kliininen asiantuntija,terveyden edistäminen, sosiaali- ja terveysalankehittäminen ja johtaminen, kuntoutus, sosiaaliala, hyvinvointiteknologia Lähiopetus 2pv/kk 10

Hakuohjeet

Näin haet:

Polkuopintojen haku tapahtuu Opintopolussa. Hakuaika on 29.11 klo 12:00 - 14.12 klo 12:00. Hakukohdetaulukossa on linkit Opintopolkuun.

Valintaperusteet:

1. motivaatiolomake: sosionomi-, media-alan ja YAMK-polkuopinnot
2. arvonta: liiketalouden, tekniikan ja terveysalan polkuopinnot (mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja).

Valintojen aikataulu:

Valinnoista ilmoitetaan viimeistään perjantaina 21.12. Suosittelemme tarkistamaan valinnan tulokset Oma Opintopolku -palvelusta. Saat valinnasta viestin myös sähköpostiisi. (Tarkistathan, että olet ilmoittanut oikean sähköpostiosoitteen, ettei postilaatikkosi ole täynnä tai viesti päätynyt roskapostiin). Mikäli tulet valituksi varasijalta, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse. Näet myös varasijatilanteen Oma Opintopolusta.

Opiskelupaikan vastaanottaminen tai peruminen:

  1. Kirjaudu Oma Opintopolku -palveluun ja ota opiskelupaikka vastaan tai peruuta se 26.12 klo 15:00 mennessä. Opiskelupaikka perutaan, jos et ota sitä vastaan määräaikaan mennessä.
  2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi Opintopolussa paikan vastaanottamisen yhteydessä. Polkuopiskeluissa ei ole mahdollista olla poissaoleva.
  3. Varasijalta hyväksytyllä on 3 päivää aikaa ottaa paikka vastaan.
  4. Huomioi peruutusehdot, mikäli peruutat opiskelupaikan.

Pohjakoulutusvaatimukset ja kielivaatimukset terveysalan hakukohteissa

AMK-hakukohteissa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia, vaan ne ovat avoimia kaikille. Koulutukset ovat laajudeltaan 55-60 opintopistettä. YAMK-hakukohteissa hakijalla tulee olla suoritettuna alempi soveltuva korkeakoulututkinto. Työkokemus tulee olla suoritettuna vasta, kun opiskelija hakee tutkinto-opiskeluoikeutta YAMK-koulutukseen avoimen väylän tai yhteishaun kautta. Koulutukset ovat laajudeltaan noin 30 opintopistettä.

Hakiessasi terveysalan opintoihin ja jos äidinkielesi ja/tai koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, lähetä kopio YKI-kielitodistuksesta (taitotaso vähintään 3) sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon (avoinamk@turkuamk.fi). Todistuskopion tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

Opintojen toteutus: päivätoteutus, monimuoto ja verkkototeutus

  • Päivätoteutuksen ryhmissä;  päivätoteutuksen ryhmien mukana opiskelu tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 välillä. Osallistuminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen. Suurin osa koulutuksista on päivätoteutuksia.
  • Monimuotototeutuksen ryhmissä; monimuodon ryhmät opiskelevat joko muutamana arki-iltana viikossa tai 1-2 arkipäivänä viikossa/ kuukaudessa tutkinto-ohjelmasta riippuen.
  • Verkko-toteutuksen ryhmissä. Opiskelu sisältää verkossa ohjattuna, itsenäisesti ja ryhmissä tapahtuvaa opiskelua. 

Katso kunkin koulutuksen toteutustapa hakukohdetaulukosta.

Muutoksenhaku opiskelijavalintaan

Oikaisuvaatimuksen tekeminen opiskelijavalinnasta koskee vain tutkinto-opiskelijoita. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnoista ei voi tehdä oikaisupyyntöä.

Ohjeita polkuopiskeluun

Opintomaksut, opiskelijaetuudet ja opiskelijaterveydenhuolto

Turun avoimessa ammattikorkeakoulussa on käytössä 200€ lukukausimaksu. Polkuopinnot kestävät kaksi lukukautta. Opinnot maksavat näin ollen 400€ vuodessa. Laskutus tapahtuu kahdessa erässä (200€ keväällä ja 200€ syksyllä). Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten KELAn opintotukeen eikä opiskelijaterveydenhuoltoon. Polkuopiskelijoille myönnetään oma ateriakortti, jolla saa alennusta seuraavista ravintoloista: Unican ja Sodexon opiskelijaravintolat, Sepänkadun Amica ja Ruiskadun Nutritio.

TE-toimiston vaatimat selvitykset polkuopinnoista

TE-toimisto saattaa pyytää sinulta esimerkiksi selvitystä opintojesi päätoimisuudesta tai toimittamaan todistuksen opiskeluajastasi ja/tai suorituksistasi. Saat kaikki tarvittavat todistukset ottamalla yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon. Toimitamme todistukset skannattuna sähköpostiisi. Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon. Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin, kuten TE-toimiston virkailijan pyyntöön saada opintojasi koskevat tiedot.

Polkuopintojen lopettaminen ja opiskelupaikan peruutus

Syksyllä 2018 ja sitä ennen polkuopiskelijaksi valitut:

Polkuopinnot on aina peruttava Avoimen AMK:n peruutuslomakkeella, myös tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä. Ilmoitusta opettajalle, opintotoimistoon tai mihinkään muualle kuin lomakkeen kautta ei hyväksytä. Lomakkeen löydät täältä .

Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista osallistumisoikeutesi opintoihin TE-toimistosta ennen ilmoittautumista polkuopiskelijaksi. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei ole peruste polkuopintojen peruuttamiseen maksutta. Polkuopintopaikka voidaan peruuttaa maksutta opintojen alkamisen jälkeen ainoastaan lääkärintodistuksen perusteella.

Keväällä 2019 aloittavat opiskelijat:

Ohjeet paikan peruuttamisesta ja opintojen lopettamisesta päivitetään syyskuun aikana.

Jatko-ajan haku polkuopinnoille

Opiskelija voi hakea jatko-aikaa lähettämällä hakulomakkeen meille sähköpostitse. Koulutuksen päällikkö tekee päätöksen siitä, saatko jatkoaikaa opinnoillesi. Polkuopintomaksu on suoritettava myös jatkoajalta. Tilaa lomake ottamalla yhteyttä avoinamk[at]turkuamk.fi.

Tutkinto-opiskelijaksi siirtyminen avoimen väylän tai yhteishaussa

Huomioi nämä asiat väylä- ja yhteishausta: Opiskelijanumerosi vaihtuu, mikäli haet ja tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi. Tunnuksesi, salasanasi ja sähköpostisi säilyvät samoina. Muut käytännön ohjeet tutkinto-opiskelijaksi siirtymisestä löydät täältäLukukausimaksua ei tarvitse maksaa siltä lukukaudelta, jolloin aloitat tutkinto-opiskelijana (jos aloitat tutkinto-opiskelijana 1.1.2019, sinulta ei peritä kevään lukukausimaksua.). Huomaathan, että opintosi eivät välttämättä virallisesti ala samana päivänä kuin tulet valituksi. Katsomme sinun vapautuvan lukukausimaksusta sen päivän mukaan, jolloin se on virallisesti merkitty opiskelijarekisteriin.

Avoimen väylähausta vastaa Hakijapalvelut, joka vastaa myös hakuun liittyviin tiedusteluhin. Hakijapalveluiden yhteystiedot: hakijapalvelut[at]turkuamk.fi. Lisätietoa väylähausta täältä .